ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τον δικό μας «Αυστραλό Καζαντζίδη», Νίκο Διαμαντή

2
3740

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τον «Αυστραλό Καζαντζίδη», Νίκο Διαμαντή έχει ανεβάσει στο κανάλι του στο youtube ο καλός φίλος Στέργος Χατζηδημήτρης (Ti amo).

Για τον «δικό μας» Νίκο Διαμαντή, το αγροτόπαιδο από τον Ασώματο της Κω που έγινε το πρώτο όνομα στην Αυστραλία έχουν γραφτεί πολλά.

Έφυγε για το Σίδνεϊ το 1965, σε ηλικία 18 ετών, όπου με το θείο τάλαντο της φωνής, το πάθος και το μεράκι του για το λαϊκό τραγούδι και είδωλό του τον αξεπέραστο Στέλιο Καζαντζίδη μεσουράνησε για πολλά χρόνια στις μεγάλες πίστες δίπλα σε μεγάλα ονόματα που έρχονταν από την Ελλάδα για να διασκεδάσουν τους ομογενείς μας.

Τραγούδησε μαζί με Μανώλη Αγγελόπουλο, Λουκά Νταράλα, Καίτη Γκρευ, Γιώτα Λύδια, Λίτσα Διαμάντη, Βαγγέλη Περπινιάδη, Μπάμπη Τσετίνη, Λευτέρη Μυτιληναίο, Γιάννη Ντουνιά, Περικλή Περράκη, Πέτρο Αναγνωστάκη και άλλους.

Με πλούσιο ρεπερτόριο και έκταση φωνής που εκτείνεται και πέρα από το λαϊκό τραγούδι στο δημοτικό και το νησιώτικο τραγούδησε επίσης μαζί με την Άννα Σαρρή – Καραμπεσίνη σε εκδήλωση του συλλόγου  Κώων.

Από το 2004 επέστρεψε στην Κω και επισκέπτεται πλέον κατά διαστήματα την Αυστραλία όπου ζουν τα παιδιά του (η κόρη του Πόπη και ο γιος του Γιάννης, που είναι επίσης μοντέλο με διεθνή καριέρα ‘John Diamantis’ και τραγουδιστής).

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά βίντεο (η ερμηνεία στο «Υπάρχω» στο 32ο λεπτό στο 1ο βίντεο δείχνει την απίστευτη ομοιότητα της φωνής του με τον Καζαντζίδη).

Ο Νίκος Διαμαντής έχει να επιδείξει επίσης σπουδαία δισκογραφική δουλειά, όπου τον συνόδευσαν μεγάλα ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου και σπουδαίοι σολίστες του μπουζουκιού (Χιονάς, Ψαρρός, Γρηγορίου κ.α.)

Δείτε περισσότερα στο κανάλι:

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ