Το Πατριαρχείο μετέθεσε τον Καλύμνιο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο Κουρούνη

0
1431

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την απομάκρυνση του Καλυμνιακής καταγωγής Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου Κουρούνη από τη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και τη μετάθεσή του στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Μητρόπολη Σάρδεων στη Μικρά Ασία.

Επίσης αποφάσισε, την αναστολή του ισχύοντος Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τη σύνταξη νέου Συντάγματος.

Ο Μητροπολίτης Ευάγγελος Κουρούνης είχε εκλεγεί Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης στις 12 Απριλίου του 2003 και όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει ένα πλουσιότατο πνευματικό, θρησκευτικό και κοινωνικό έργο. Αγαπητός στην τοπική Εκκλησία της Νέας Ιερσέης  και στους ομογενείς  της Αμερικής.
Αντιδράσεις υπήρξαν από τους ομογενείς από την υποβάθμισή του.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ομογενούς Γιώργου Σιαμπούλη όταν πληροφορήθηκε την απομάκρυνση.
Ο άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τέως πρόεδρος του οργανισμού Ελλήνων Εστιατόρων Pan Gregorian Νέας Ιερσέης, Γιώργος Σιαμπούλης μιλώντας στη Greek News  είπε ότι τουλάχιστον 50 άτομα επικοινώνησαν μαζί του δηλώνοντας ότι νοιώθουν δυσαρεστημένοι, γιατί ο Ευάγγελος είχε κάνει τεράστιο έργο.

«Λυπούμαι πάρα πολύ γι’ αυτή την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα και νομίζω ότι όλη η Ομογένεια της Νέας Ιερσέης συμμερίζεται τα συναισθήματά μου για τον παραμερισμό του άξιου Μητροπολίτη μας. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως ήταν προ του Ευαγγέλου η Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και πως έγινε χάρη στο έργο του. Από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ως Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κατόρθωσε κι έφτιαξε το μεγάλο έργο του Μητροπολιτικού Μεγάρου κι έβαλε σε κανονική λειτουργία όλες τις κοινότητες, οι οποίες ανθούν και προοδεύουν», είπε ο κ. Σιαμπούλης.

(Πηγή: kalymnosnews.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ