ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η Θεία Λειτουργία για τους Απόδημους Κώους στις Χαϊχούτες | Το ξενοδοχείο φιλοξενίας των ξενιτεμένων & και οι προσευχές για όλους από τον Σεβασμιώτατο

2
1490

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Για άλλη μια χρονιά σήμερα Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ τέλεσε με ευλάβεια και κατάνυξη στον ιστορικό ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στις Χαϊχούτες τη Θεία λειτουργία για όλους τους αποδήμους μας, που φέτος δεν κατόρθωσαν λόγω των έκτακτων συνθηκών να έρθουν στο νησί.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου διάβασε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την αρχή της Ινδίκτου (1η Σεπτεμβρίου), ενώ στο τέλος της Θείας λειτουργίας με συγκίνηση αναφέρθηκε στους ξενιτεμένους μας που όσα χρόνια κι αν περάσουν έχουν πάντα έντονη τη μνήμη και θύμηση της πατρίδας τους.

Αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια της μετανάστευσης που τους ανάγκασαν να ξενιτευθούν, στην εμπειρία του κατά το ταξίδι του στην Αυστραλία, στο πόσο σκληρά εργάστηκαν και εργάζονται, αλλά και στην προσφορά τους στην πατρίδα και στους δικούς τους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς είναι να προσευχόμαστε («όπως κάνουμε πάντα στις παρακλήσεις και τις Θείες λειτουργίες») κατέληξε ο Σεβασμιώτατος στέλνοντας τις ευχές και τους χαιρετισμούς του σε όλους (αναφέρθηκε και σε τηλεφωνήματα που δέχτηκε από τον κ. Ιτσινέ και άλλους που δεν μπόρεσαν φέτος να είναι σε αυτή τη Θεία λειτουργία προς τιμήν τους).

Τέλος, αναφέρθηκε στην δωρεά της κ. Μαρία Πουλιού η οποία όταν άκουσε τον Σεβασμιώτατο, μετά το ταξίδι του στην Αυστραλία, να αναφέρεται στο ότι πολλά παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς, ήθελαν πολύ, αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν κάπου στο νησί των προγόνων τους, προσέφερε δωρεά το παλιό ξενοδοχείο της για αυτό το σκοπό.

Ευχής έργο θα ήταν κάποτε, είτε μέσω της ΓΓ Αποδήμου Ελληνισμού με τον συμπατριώτη μας κ. Χρυσουλάκη είτε μέσω κάποιας άλλης δυνατότητας, να φτιαχτεί και να λειτουργήσει κάποια το εν λόγω ξενοδοχείο γι’ αυτό το σκοπό, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Παρόντες στην Θ. Λειτουργία ήταν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλής, ο πρώην Βουλευτής Η. Καματερός και αρκετοί προσκυνητές.

Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι που φροντίζουν τον ιερό Ναό, οι οικογένειες Δ. Κασίου και Ι. Ματθαίου, πρόσφεραν διάφορα κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές.

Αμέσως μετά την Θ. λειτουργία συγκινημένος τηλεφώνησε στον Σεβασμιώτατο από Αυστραλία και ο αγαπητός συντοπίτης μας πρωτοχορευτής Δημήτρης Κουσπακίδης ζητώντας την ευλογία του και στέλνοντας τα χαιρετίσματά του σε όλους του φίλους με την ελπίδα να ξανανταμώσουμε -«πρώτα ο Θεός»-σύντομα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μιχαλάκη άσε και καμιά εκκλησία έχεις δουλειές νά κάνεις! τά σχολεία ανοίγουν εκεί θα σέ δω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ