ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ για τον σεισμό: Από ΠΟΥ, ΠΟΤΕ & ΠΩΣ;

24
5928

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ για τον σεισμό: Από ΠΟΥ, ΠΟΤΕ & ΠΩΣ;

Αγωνιώδη ερωτήματα από πολλούς συμπολίτες μας που παραμένουν αναπάντητα…

Το θέμα των αποζημιώσεων των κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου στην Κω, παραμένει φλέγον, επίκαιρο αλλά και αρκετά συγκεχυμένο. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει. Μέχρι στιγμής  (πέρα από τα σχολεία όπου ο δήμος διέθεσε την έκτακτη κρατική επιχορήγηση των 300χιλ. ευρώ και την ανακοίνωση του κ. Καματερού ότι ο Υπ. Παιδείας «δεσμεύθηκε» να χρηματοδοτήσει κι αυτός…) έχουμε τα εξής δεδομένα:

-Την απόφαση κήρυξης του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (όπως έγινε στη Μυτιλήνη με τον σεισμό αλλά και στα Κύθηρα με την καταστροφική πυρκαγιά). Απόφαση η οποία μεταφράζεται ως εξής: εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης των ζημιών με τη βοήθεια όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες. Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις και τις διαδικασίες δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία εξειδίκευση ούτε και συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Παρά μόνο ότι η κυβέρνηση στη Μυτιλήνη δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί επιδότηση ενοικίου» στους άστεγους σεισμοπαθείς.

-Ο δήμος Κω είχε μεν ανακοινώσει “Αποζημιώσεις για τις βλάβες στην οικοσκευή νοικοκυριών από το σεισμό.” αλλά όπως διευκρινίστικε στη συνέχεια η υποστήριξή αυτή είχε να κάνει με την παροχή πληροφοριών και καθοδήγηση για την υποβολή αιτήσεων σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες των οικογενειών σε περίπτωση αποδεδειγμένης καταστροφής της κύριας κατοικίας τους. Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε απαλλαγή τελών όσων αποδεδειγμένα επλήγησαν από το σεισμό.

-Η δε Περιφέρεια ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπή καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών σε επιχειρήσεις της Κω – Τα δικαιολογητικά για αποζημίωση των πληγέντων και τις σχετικές αιτήσεις που θα πρέπει να συμπληρωθούν από τις επιχειρήσεις. Ως χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτής ορίστηκε  ένα εύλογο διάστημα τριμήνου από τον σεισμό δηλ. έως τις 24 Οκτωβρίου. Παρ’όλα αυτά δεν διευκρινίστικε ούτε το πότε θα καταβληθούν άλλα ούτε και το ύψος των αποζημιώσεων.

Στη Λέσβο  μάλιστα, η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει το ύψος, τις προθεσμίες και τους όρους των κρατικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και μνημεία, υπεγράφη 40 μέρες μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου (οπότε εμείς να το περιμένουμε αρχές Σεπτεμβρίου;) και έχει ως εξής: (για να κάνουμε τις συγκρίσεις μας)

Οι όροι των αποζημιώσεων για τις καταστροφές του σεισμού στη Λέσβο

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, με αριθμό 2584/25.7.2017, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τίτλο «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

 

Με αυτήν θεσμοθετούνται σειρά μέτρων για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων της Λέσβου. Σημειώνεται ότι στην ΚΥΑ προβλέπεται ότι το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.).

Για επισκευή αποκατάσταση εντός των πληγέντων χαρακτηρισμένων παραδοσιακών οικισμών, οι δικαιούχοι θα πάρουν επί όλων των ιδιοκτησιών τους, Δωρεάν Κρατική Αρωγή (ΔΚΑ) 80% και 20% άτοκο δάνειο. Ενώ όσοι επιλέξουν να χτίσουν το σπίτι τους εκτός των παραπάνω οικισμών, ενώ το πληγέν κτίριο είναι εντός, δικαιούνται 40% ΔΚΑ και 60% άτοκο δάνειο.

Δεν χορηγείται ΔΚΑ σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ή με εμφανείς βλάβες που προϋπήρχαν του σεισμού.

Ακόμα περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την επισκευή σπιτιών αλλά οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων από τους δικαιούχους για τα τύχουν της κρατικής αρωγής

Τι προβλέπεται:

Η Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ) ανακατασκευής κτιρίων ορίζεται ως ακολούθως:

α) για κατοικίες, 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ) και με ανώτατο όριο εμβαδού κλειστών χώρων του κτιρίου τα 150 τ.μ. ανά ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

β) για Ιερούς Ναούς, 850 ευρώ ανά τ.μ. για το εμβαδόν των κλειστών χώρων του κτιρίου,

γ) για κωδωνοστάσια, 400 ευρώ ανά τ.μ.

δ) για κτίρια κοινωφελούς χρήσης που ανήκουν στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. ή σε Κοινωφελή ή σε Φιλανθρωπικά ή σε Ευαγή Ιδρύματα ή σε Σωματεία, 500 ευρώ ανά τ.μ. για το εμβαδόν των κλειστών χώρων του κτιρίου

ε) για αποθήκες, στάβλους και αγροικίες εποχιακής χρήσης, 300 ευρώ ανά τ.μ., και με ανώτατο όριο εμβαδού κλειστών χώρων του κτιρίου τα 150 τ.μ. ανά ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

στ) για κτίρια επαγγελματικής χρήσης, 500 ευρώ ανά τ.μ.,

ζ) για κτηνοτροφικές μονάδες και επαγγελματικές αποθήκες, 400 ευρώ ανά τ.μ.,

η) για κτίρια επαγγελματικής χρήσης, κτηνοτροφικές μονάδες και επαγγελματικές αποθήκες εάν το εμβαδόν των κλειστών χώρων είναι πάνω από 150 τ.μ. ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις για κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα

Και με προσαύξηση

Η Σ.Σ ανακατασκευής κτιρίων χορηγείται, λόγω νησιωτικής παραμεθόριας περιοχής, με τις παρακάτω προσαυξήσεις επί των τιμών της που αναγράφονται παραπάνω

1. 10% για συνήθη κτίρια,

2. 20% για κτίρια τα οποία βρίσκονται εντός παραδοσιακού οικισμού, εφόσον ανακατασκευαστούν εντός του παραδοσιακού οικισμού με ειδικούς όρους δόμησης, σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. χαρακτηρισμού του οικισμού ως παραδοσιακού,

3. 30% για κτίρια τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως μνημεία ή ως διατηρητέα στο σύνολο τους σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. δημοσίευσης της απόφασης χαρακτηρισμού (ή είχε αρχίσει η διαδικασία χαρακτηρισμού τους πριν την ημέρα του σεισμού), δεν αίρεται ο χαρακτηρισμός τους μετά την κατεδάφιση και οι ιδιοκτήτες προβούν σε ανακατασκευή αυτών. Επισημαίνεται ότι χορηγείται μια μόνο από τις προαναφερόμενες προσαυξήσεις στο ίδιο κτίριο.

Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα για αυτοστέγαση με αγορά έτοιμου κτιρίου.

Προθεσμίες

1. Οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές κτιρίου, που έχει πληγεί από το σεισμό εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο του και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας έξι μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της παρούσας απόφασης. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.

2. Οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές προκειμένου να καθοριστεί δικαιούχοι Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για επισκευή ή ανακατασκευή ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του κτιρίου, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως αυτά ορίζονται σε σχετικές υπουργικές αποφάσεις), εντός προθεσμίας:

Ενός έτους από την ημερομηνία παραλαβής της έκθεσης αυτοψίας του κτιρίου ή του Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή 18 μήνες από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της ΚΥΑ για απ’ ευθείας έκδοση ‘Αδειας Επισκευής.

3. Οι παραπάνω προθεσμίες μπορούν να παραταθούν με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και για χρονικό διάστημα έως δύο έτη

Η Κοινή υπουργική Απόφαση υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υποδομών Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον αν. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Καμία αποζημίωση  από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κυνική απάντηση της Επιτρόπου Κ. Κρέτσου σε ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Οι ζημιές των λαϊκών νοικοκυριών στη Λέσβο δεν αποζημιώνονται από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η κυνική απάντηση που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια της αρμόδιας Επιτρόπου της, Κ. Κρέτσου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη με την οποία ρωτούσε εάν, πότε και πώς θα συμβάλλουν τα διάφορα ταμεία της ΕΕ στην αποζημίωση λαϊκών νοικοκυριών και αυτοαπασχολούμενων και την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών από τον καταστροφικό σεισμό στη Λέσβο στις 12-6-2017.

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!!!!!

  ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΣΚΛΑΒΩΝ

  • Πολλοί πονηροί έτρεξαν να δηλώσουν λίγες ρωγμές στην πρωτοβάθμια πιστεύοντας ότι θα γλυτώσουν τον ΕΝΦΙΑ και θα πάρουν αποζημίωση..

   ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΟΝΟ ΕΑΝ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΞΊΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΗ και η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ. Εάν ήξεραν τι χαρτούρα χρειάζεται, έλεγχοι και δηλώσεις, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, που με τα χαρτιά και τους ελέγχους της οικοδομής που θα χρειαστούν θα στοιχίσει περισσότερο από την τυχόν «αποζημίωση ψίχουλα» που θα πάρουν σε μερικά χρόνια δεν τολμούσαν να κάνουν δήλωση…

  • Βρε φασιστοαριστεροί ΨΕΥΤΕΣ του ΣφΥΡΙΖΑ, πάψετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Ίσως έρθουν μόνο οι 300.000 € για την Κω, οι δημότες θα πάρουν…

   Σου λέει, σε ένα χρόνο το πολύ κάνουμε εκλογές για απόδραση από τα μνημονιακά μέτρα που έρχονται από 1/1/2019… με περικοπή στις συντάξεις 20% και αφορολόγητου… ΠΡΈΠΕΙ να προλάβουμε πριν φάμε το ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που έτσι και αλλιώς έρχεται να κλέψουμε χρόνο πριν και πάμε στον αγύριστο. ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΈΛΟΥΝ ΧΡΟΝΙΆ, ΦΡΑΓΚΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΚΑΙ ΌΧΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΚΟΠΑΝΙΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

  • Κάντε τον σταυρό σας, ανάψετε μια λαμπάδα 6,6 ΡΙΧΤΕΡ στην Παναγιά την Συντριανή και μην ελπίζετε σε ψίχουλα...

   Είστε ζωντανοί, ο σεισμός ήρθε ευγενικά χωρίς τις παραμέτρους που θα τον χαρακτήριζαν πολυφονικό με εκατοντάδες καταστραμμένα κτήρια και ΔΕΚΆΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ… Όσο αφορά τις αποζημίωσης… Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο Άγιος Νικόλαος που σχεδόν ο μισός χρειάζεται ανακατασκευή θα πάρει αποζημίωση 50.000 € περίπου και για επισκευή κατοικιών, διαμερίσματων κάντε πρώτα μια ερώτηση σε μηχανικό… Θα σας κοπεί η όρεξη.

 2. Έκτακτη βοήθεια ύψους 9,3 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΩ?ΞΥΠΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ !!!!!

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης βοήθειας που χορηγείται στις ελληνικές αρχές και σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 371,16 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Ελλάδα δικαιούται το ποσό των 509,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.
  Συνολικά, η ΕΕ έχει δεσμεύσει για την Ελλάδα πάνω από 1,3 δισ. ευρώ (μέχρι το 2020) για να βοηθήσει στη διαχείριση της μετανάστευσης και των εξωτερικών συνόρων, μέσω διαφόρων μορφών χρηματοδότησης.
  Πηγή newsbeast.gr. http://www.aegeanews.gr/news/greece-society/97688/ektakti-voitheia-ypsous-93-ekat-evro-gia-tous-prosfyges-stin-ellada/

 3. 209 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για στέγαση προσφύγων-μεταναστών σε διαμερίσματα!!!!!ΞΥΠΝΑ ΓΕΩΡΓΙΕ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΦΑΝΦΑΡΑ ΑΕΡΟΛΟΓΕ.

  ΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ!!!!!ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΒΟΛΕΥΤΗ!!!!!!!!!!!Το πρόγραμμα ESTIA για την υποστήριξη των προσφύγων στην Ελλάδα μέσω της στέγασής τους σε διαμερίσματα και της παροχής προπληρωμένων καρτών, που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι κύριος Χρήστος Στυλιανίδης, Δημήτριος Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.Μέσω αυτού του μηχανισμού, παροχής ειδικά ανθρωπιστικής βοήθειας, ανταποκριθήκαμε και συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις πολυάριθμες ανάγκες με τα μέσα που μας παρέχονται. Έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 400 εκατομμύρια» δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.euronews.com.

 4. ΓΕΩΡΓΙΕ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ?καλα σου τα λεει η ρουφα. !ΞΥΠΝΑ ΓΕΩΡΓΙΕ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΦΑΝΦΑΡΑ ΑΕΡΟΛΟΓΕ.

  το νέο έργο «Επιβατικός και Εμπορικός λιμένας Σιγρίου Ν. Λέσβου – α’ φάση», προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Με το έργο αυτό δημιουργείται ένα σύγχρονο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι στο Σίγρι Λέσβου, που θα δώσει τη δυνατότητα αναβάθμισης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, με πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά οφέλη. Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας για το Σίγρι και την ευρύτερη περιοχή, με το οποίο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Λέσβου που για χρόνια δεν είχε βρει ανταπόκριση.http://www.newsit.gr/ellada/Nea-erga-enekrine-o-ypoyrgos-Pos-tha-allaksoyn-morfi-vasikoi-dromoi-stin-Athina/679117

 5. ΓΕΩΡΓΙΕ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ?καλα σου τα λεει η ρουφα. !ΞΥΠΝΑ ΓΕΩΡΓΙΕ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΦΑΝΦΑΡΑ ΑΕΡΟΛΟΓΕ.

  ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!!!ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ!!!!!

 6. Τέλος στη φορο-ελάφρυνση για τα νησιά του Αιγαίου από το νέο έτος!!!!!

  Στο τέλος του 2016 είχε αποφασιστεί πως θα μπει τέλος στο «προνόμιο» αυτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
  Ανάμεσα στα νησιά που θα δουν τους συντελεστές να αυξάνονται και να πηγαίνουν στο 13% από 5% ο χαμηλός, στο 13% από 9% ο μεσαίος και στο 24% από 17% ο υψηλός βρίσκονται και τα σεισμόπληκτα Λέσβος και Κως.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την 1η του νέου έτους οι κάτοικοι των νησιών αυτών θα δουν αυξήσεις, μεταξύ άλλων, σε φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κρέας, ψάρια, γάλα, λαχανικά, ψωμί, λάδι, ζυμαρικά, λιπάσματα, ζωοτροφές, ρεύμα, νερό, διαμονή σε ξενοδοχεία, τσιγάρα, σπίτια, ρούχα και παπούτσια.http://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/622075_telos-sti-foro-elafrynsi-gia-ta-nisia-toy-aigaioy-apo-neo-etos

 7. ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ 1

  Ζούμε στην Ελλάδα του 2017 και πράγματι η κρίση ίσως να είναι μια λύση, υπό την έννοια ότι το παραμύθι θα τελειώσει, το ψεύτικο όνειρο θα αποδειχθεί (ήδη έχει αποδειχθεί) ένας φρικτός εφιάλτης. Ζητούν τα πάντα οι περίφημοι «δανειστές» μας. Ζητούν την εθνική μας ταυτότητα, ζητούν την Γη μας, ζητούν την Ψυχή μας! Και ποιοι μπορούν να αντισταθούν στις απαιτήσεις τους; Στις απαιτήσεις της περίφημης «παγκοσμιοποίησης», που δεν θέλει να υπάρχουν Πατρίδες, δεν θέλει ανθρώπους ελεύθερους, αλλά θέλει έναν άμορφο πολτό, μια μάζα χωρίς ρίζες, μια αγέλη πειθήνιο όργανο στα σχέδια των «εκλεκτών» της.

 8. ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ 2

  Η λεγόμενη κεντροδεξιά και ο φιλελευθερισμός από την ίδια τη φύση της ιδεολογίας της δεν είναι αντίθετη σε μία διεθνιστική θεώρηση των πραγμάτων, το αντίθετο. Το ίδιο συμβαίνει και με την σε κάθε της εκδοχή μαρξιστική αριστερά, η οποία δεν πιστεύει στο εθνικό κράτος. Όμως, τόσο η μία πλευρά, όσο και η άλλη δεν μπορούν να δώσουν λύση και η λύση, η μία και μοναδική είναι μια Ελλάδα Εθνικιστική! Η οποία, όμως, ας μη γελιόμαστε δεν είναι εύκολο να έλθει και θα πολεμήσουν τον ερχομό της με κάθε τρόπο. Η μάχη, λοιπόν, αυτή που έρχεται θα κρίνει αυτό το ίδιο του το μέλλον του Έθνους και δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί με συμπλέγματα άλλων εποχών.

 9. Στη θέση της λέξης «κρίση» ας βάλουμε λοιπόν την σωστή λέξη: απληστία.Η «κρίση», δηλαδή η απληστία, δημιουργεί οικονομική ανισότητα. Δηλαδή ανθρώπινη δυστυχία και πόνο. Η απληστία δημιουργεί και μεγαλώνει την απόσταση ανάμεσα στον πλούτο και στην φτώχεια. Η απληστία κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.Η απληστία είναι μια ανθρώπινη τάση που υπάρχει σε όλη την διάρκεια της ιστορίας. Υπάρχει ανεξάρτητα από το οικονομικό σύστημα, καπιταλισμός ή σοσιαλισμός, και ανεξάρτητα από το πολίτευμα, ολιγαρχία ή δημοκρατία.https://anarmodios.wordpress.com/2017/05/01/1-599/

 10. Το σκιώδες σύστημα διακυβέρνησης του Δυτικού Πολιτισμού και οι σκιώδεις του εμπνευστές – Μέρος Α΄

  Στα συνθήματα των εντεταλμένων έμμισθων μικροπρακτορίσκων του συστήματος, τους οποίους μάς έμαθαν να τους αποκαλούμε «αναρχο-αριστερούς» (εδώ ταιριάζει ένα ακόμη «ΜΠΕΕΕΕ!!!» και ας θεωρούν κάποιοι ότι υποβαθμίζει το ύφος του μπλογκ μας), υπάρχουν παραινέσεις να καταργηθεί η ιδιοκτησία, το φύλο, το Έθνος και η Πατριαρχία. Η Πατριαρχία δε, τους ενοχλεί ακόμα περισσότερο γιατί αναγάγει στον «πατέρα» και δυνάμει «εθνάρχη», το φύσει υπερ-απαραίτητο στοιχείο για την συνέχεια της φυλής των Ελλήνων.http://diodotos-k-t.blogspot.gr/

  • Στην καβάλα έχει μια θαυματουργή εικόνα που χτυπιέται μόνη της.Μαζί με τα κάστανα και τις παντόφλες του παίσιου πιστεύω ότι η Ελλάδα θα γίνει υπερδύναμη!

 11. Η συμφωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Καλτεστρούτσι για την εκχώρηση της ΑΓΕΤ έχει ολοκληρωθεί και εχθές, πήγαν στην Ζούγκερ Κάντοναλ Μπάνκ της Ελβετίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μανούσος Γρυλλάκης (σωματοφύλακας της οικογενείας) και η Μαρίκα και είσέπραξαν την μίζα, για λογαριασμό του ψηλού, ύψους 12,5 δις δραχμών σε συνάλλαγμα.Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις Νίκο, μου λέει κάτωχρος ο Πορτοσάλτε.http://attikanea.blogspot.gr/2017/08/blog-post_288.html

 12. Η χώρα, ότι και να λένε οι ειδικοί και οι μεγάλοι οικονομολόγοι, οδηγείται αναγκαστικά στην χρεοκοπία
  από την οποία τότε ακριβώς …..οι Γερμανοί θα λάβουν το μερίδιο που ….τους αναλογεί σε σχέση με το κατοχικό δάνειο, που μας χρωστούν.Είναι η μόνο λογική λύση για να επιζήσει ο ελληνισμός, κάνοντας εκκίνηση από την αρχή . Όσο για την Γερμανία, αυτή θα λάβει τα «κεκανονισμένα» των πράξεων των κυβερνώντων της από άλλους μεγαλύτερους «Καρχαρίες» , διότι ..έτσι είναι η ζωή .
  http://www.pentapostagma.gr/2017/06/politico-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-de-facto-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b5.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE

 13. Διανομή Ελληνικής Γης για μετανάστες 100 στρεμμάτων στον κάθε έναν δωρεάν και 100% επίδομα ενοικίου

  Μέσα από το πρόγραμμά που προωθεί η κυβέρνηση και θέλει να ολοκληρώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018, έχει σκοπό να παραχωρήσει δωρεάν 200.000 στρέμματα στην περιοχή της Μακεδονίας σε 2000 μετανάστες με μία σειρά από προνόμια ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία.Tα προνόμια που σκέφτεται να παραχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι:1) Αφορολόγητο μέχρι και 25.000 ευρώ εισόδημα για όλους του μετανάστες που δεχθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγροτικής παραγωγής2) Άτοκα δάνεια για την αγορά μηχανημάτων εώς και 300.000 ευρώ για τον κάθε έναν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.3) Επίδομα ενοικίου εώς και 100% με κριτήρια εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης.4) Άδεια για λαϊκές αγορές..5) Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές για 2 χρόνια.
  Στο πρόγραμμα θα έχουν δικαίωμα ένταξης μόνο μετανάστες που είναι δηλωμένοι ώς προστάτες οικογένειας και μόνο όσοι δήλωσαν ως χώρες προέλευσης την Συρίας, Το Μαρόκο, Το Ιράν, Το πακιστάν και την Αίγυπτο.http://attikanea.blogspot.gr/2017/08/100-100.html

 14. αυτη η χωρα θελει τον Πατακο και τον Παπαδοπουλο της , αφου πρωτα γινει επανασταση αποι τον λαο ! Δικτατορα Σοφον και αγιον θελομαι! Η Δημοκρατια παει ψοφισε!!!!!!!!ολοι κλεβουν!!!!!

 15. Μιά αὐθεντικὴ στιχομυθία μεταξὺ Καραμανλῆ καὶ Κληρίδη, πρὶν τὴν ἔναρξη τοῦ ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ (Μαρτυρία Παπαπολυβίου):Κληρίδης: Γιὰ ὄνομα τοῦ Θεοῦ. … Οὔτε ἕνα πλοῖο κ. Πρόεδρε;
  Καραμανλῆς: Εἶσθε μόνοι σας. Ἡ Ἑλλὰς δὲν ἔχει ὀργανωμένο στρατό, εἶναι πολὺ δύσκολη ἡ κατάστασις, δὲν μποροῦμε νὰ βοηθήσουμε γιατὶ ἑγὼ δὲν ἐλέγχω τὴν κατάστασιν.
  Κληρίδης: Καλά, ὁ Μαῦρος (ὑπουργὸς ἐξωτερικῶν στὴν κυβέρνηση ἐθνικῆς ἑνότητος) εἶπε ὅτι μεταξὺ ἀτιμώσεως καὶ πολέμου προτιμοῦμε τὸν πόλεμο.
  Καραμανλῆς: Ἄλλος ὁ Μαῦρος, ἄλλος ἑγώ.
  Ὑφίσταται καὶ συνέχεια στὸν διάλογο ἀλλὰ ἐπειδὴ δὲν ἔχει δημοσιοποιηθῇ καὶ εἶναι κόλαφος γιὰ τὸν Καραμανλῆ, δὲν μπορῶ νὰ τὴν γνωστοποιήσεω.
  Δυστυχῶς καὶ …εὐτυχῶς γιὰ τοὺς φανατικοὺς Καραμανλικούς http://filonoi.gr/2017/08/17/ethnikoi-olethres-kai-oydepote-ethnarxes/

 16. Εγώ, πάντως, στην σαραντάχρονη δημοσιογραφική μου πορεία, μία φορά είχα μιλήσει με τον Λαλιώτη, κι’ αυτήν τηλεφωνικά.

  Ήταν τότε που είχα δημοσιεύσει ένα αποκλειστικό, ως συνήθως, ρεπορτάζ, στα ΝΕΑ της εποχής, για ένα κύκλωμα τοκογλυφίας που είχε αποκαλυφθεί και στο οποίο εμπλέκονταν, ως τοκογλυφοι, ο Λαλιώτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και τινές άλλοι.Είμαι ο Κώστας ο Λαλιώτης, μου είπε όταν σήκωσα το τηλέφωνο.Κι’ εγώ ο Νίκος ο Ρούσσης, του απήντησα.Απαιτώ, μου είπε, αύριο να κάνετε διόρθωση στο ρεπορτάζ σας, ότι εγώ δεν έχω καμμία σχέση μ’ αυτό το κύκλωμα τοκογλυφίας.Άκουσε, του είπα.Εγώ πού να ξέρω ότι είσαι ο Λαλιώτης; Επειδή μου το δηλώνεις τηλεφωνικά.Και από που προκύπτει ότι, αν είσαι ο Λαλιώτης, δεν έχεις καμμία σχέση με το κύκλωμα τοκογλυφίας που απεκάλυψαν οι αρχές;Στείλε μία επιστολή, στην οποία να αποδεικνύεις ότι δεν έχεις σχέση μ’ αυτό το κύκλωμα και ευχαρίστως να την δημοσιεύσουμε.Δεν την έστειλε ποτέ…..
  Ῥούσσης Νῖκος.http://filonoi.gr/2017/08/16/ksexasmena-kyklomata-tokoglyfias/

 17. Θὰ μᾶς τὰ πάρουν ὅλα γιὰ νὰ τὰ χαρίσουν στοὺς …τραπεζίτες!!!

  Ἔτσι κάνουν business τὰ ἀριστερὰ τσογλάνια.
  Τὸ σύνθημα «κανένα σπίτι στὰ χέρια τραπεζίτη» ἔγινε: «θὰ σᾶς τὰ πάρουμε ὅλα με ἑταιρεῖες τῆς μίας λίρας, μὲ ἕδρα τὴν Ἀγγλία καὶ τὴν ὑπογραφὴ Στουρνάρα…».ΕΔΩ.http://filonoi.gr/2017/08/14/tha-mas-ta-paroyn-ola-gia-na-ta-xarisoyn-stoys-trapezites/

 18. «Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά
  και τα σκατά λιβάνι
  οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι
  κι οι κλέφτες καπετάνιοι»
  Γ. Σουρής
  Το διαβάσαμε από το: «Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι κι οι κλέφτες καπετάνιοι» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/08/blog-post_4317.html#ixzz4qfMyObVA

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ