Η διάδοχη κατάσταση στη ΔΑ & ο ρόλος του Κώστα Σκανδαλίδη όταν ο Γ. Κυρίτσης πάει για… βουλευτής

16
2389
Η διάδοχη κατάσταση στη ΔΑ & ο ρόλος του Κώστα Σκανδαλίδη όταν ο Γ. Κυρίτσης πάει για… βουλευτής
Η εξωστρέφεια και η διαφαινόμενη προσωπική στρατηγική του Γιώργου Κυρίτση, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την πρόταση βουλευτικής υποψηφιότητας από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, αναμφίβολα δρομολογεί εξελίξεις, όχι μόνο στις υπόλοιπες υφιστάμενες ή κυοφορούμενες παρατάξεις, αλλά  και στο εσωτερικό της Δύναμης Άλλαγής.

Σε αυτό το πλαίσιο το εύλογο ερώτημα είναι: τι θα κάνει η Δύναμη Αλλαγής στην περίπτωση που τελικά ψηφιστεί η απλή αναλογική για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και ο Γ. Κυρίτσης αποδεχτεί την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος Βουλευτής;

Ο προβληματισμός υπάρχει ήδη στα στελέχη της παράταξης, όχι μόνο σε αυτά που είναι στην δημοτική ομάδα αλλά και στα ιδρυτικά. Και μέσα σε αυτά μπορεί να συγκαταλέξει κανείς από πρώην δημάρχους… μέχρι τον Κώστα Σκανδαλίδη (ο οποίος πάντα λειτουργούσε ως αφανής σύμβουλος επικοινωνίας του εξαδέλφου του Γ. Κυρίτση και συνολικά της παράταξης, παρευρισκόμενος σχεδόν σε όλες τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις της).
Φίλος, παρατηρητής της τοπικής πολιτικής σκηνής, μάλιστα μας έλεγε χαρακτηριστικά τις προάλλες: «ο Τέλης έδειξε τον δρόμο με το να είναι υποψήφιος δήμαρχος κόντρα σε Καΐσερλη και Κυρίτση στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Ο  Γ. Νικητιάδης επανέρχεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης. Μην σας φανεί καθόλου περίεργο αν δείτε τον Κ. Σκανδαλίδη να επιστρέφει κι αυτός ενεργά στην τοπική πολιτική σκηνή…» (Κατά τον ίδιο τρόπο που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι υπάρχει περίπτωση να μην αναμιχθούν με τον ένα ή τον άλλο ενεργό τρόπο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για παράδειγμα ο Η. Καματερός διά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ή ο Κ. Καΐσερλης με την ομάδα του).
Μπορεί το σενάριο της επιστροφής του Κ. Σκανδαλίδη στα τοπικά πολιτικά μας πράγματα να ακούγεται κάπως «τραβηγμένο» ή «αδύνατο», παρόλα αυτά η ενεργός πολιτική παρουσία του, άρα και ο συμβουλευτικός (ή και καταλυτικός κατ’ άλλους) πολιτικός ρόλος του στην διάδοχη κατάσταση της παράταξης της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία συσπείρωσε τουλάχιστον στις τελευταίες εκλογές όχι μόνο το παραδοσιακό αντι-καϊσερλικό μπλοκ αλλά ευρύτερες δυνάμεις και συνεργασίες, πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι μέχρι στιγμής το γεγονός ότι δεν άνοιξε η πόρτα της εξόδου από τυχόν δυσαρεστημένα ή διαφωνούντα στελέχη (όπως συνέβη για παράδειγμα στην παράταξη Χατζημάρκου στην Περιφέρεια, Χατζηδιάκου στη Ρόδο ή όπως θυμόμαστε ότι είχε γίνει επί προηγούμενης δημ. αρχής στην Κω). Σε αυτό έπαιξε ρόλο μάλλον ο ισορροπιστικός και πολύ προσεγμένος  «αναχηματισμός» του Γ. Κυρίτση).

Παρόλα αυτά, το ενδεχόμενο βουλευτικής υποψηφιότητας του Γ. Κυρίτση αναμφίβολα θα δρομολογήσει την αποχώρηση του άμεσα ενδιαφερόμενου τοπικού πολιτευτή της ΝΔ Γ. Κρητικού (ο οποίος τηρεί ήδη επιφυλακτική στάση), ενώ η δημιουργία νέων παρατάξεων (μία εκ των οποίων με την στήριξη στελεχών της τοπικής ΝΔ) αναμφίβολα θα προκαλέσει διαρροές και ανακατατάξεις.

Και αν λάβουμε υπόψη αυτό που μας τόνισε ενεργό στέλεχος της Δύναμης Αλλαγής ότι «το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός ούτε θα αφεθεί η παράταξη στην τύχη της» τότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι «ζυμώσεις» και η προετοιμασία για την διάδοχη κατάσταση και τα εναλλακτικά σχέδια για κάθε σενάριο (είτε με απλή αναλογική είτε άνευ) έχουν ξεκινήσει ήδη με όλους τους προαναφερθέντες στο «παιχνίδι» και με μεγάλο ενδιαφέρον για την συνέχεια..,

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την διάδοχη κατάσταση στον Δήμο μας θα την κάνει η κοινωνία και όχι οι γερασμένοι δεινόσαυροι...

    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ το πολύ δώσει το δαχτυλίδι σε κανένα ψώνιο τύπου…Τζοβάνα για να έχουμε σόου στα Δημοτικά συμβούλια και στην δημοτική τηλεόραση…

    • τώρα που βγήκαν πολλές π[ροθέσεις στην επιφάνεια γίνεται ολοένα φανερότερο ότι ο Κυρίτσης ξεφτίλισε το νησί μας το 2015 με το προσφυγικό για να πάει υποψήφιος στη ΝΔ. Ευτυχώς όμως έχουν γνώση οι φύλακες. Ας έρθει και θα καλοπεράσει

    • Αρχηγέ ΔΧ, εσένα θέλουμε για Δήμαρχο, όλοι οι άλλοι απλώς ΦΕΛΛΟΙ. Χάλασε το προξενιό με τον Κυρίτση-ΔΗΡΑΣ και άρχισες ΔΟΛ-ΠΛΟΚΙΕΣ;

      Όλοι αυτοί που αναφέρεις μπροστά σου είναι κοντοί, νάνοι και ξεχνάς άλλους τόσους που ενδιαφέρονται. ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ δεξιά και αριστερά χλάπα-χλούπα….. … Κατά βάθος ελπίζεις ότι κάποιος θα σε πάρει στα σοβαρά και θα σου κάνει πρόταση να συμμετέχεις σε παράταξη με αντιμισθία τους 185 σταυρούς σου και όχι σαν την περασμένη φορά που έμεινες στα αζήτητα της #Δίεσης#, αλλά πρόσεχε, θα μείνεις ξανά με ….. Κατάντησες ανεμόμυλος που κάθε φορά αλλάζει θέση και προτάσεις κατά το δοκούν και όπως λάχει για ανθρώπους και καταστάσεις. Αυτό το σχόλιο ΓΚΑΟΥ ΔΧ δεν είναι της μαϊμούς που την βλέπεις όλα τα βράδια στον ύπνο σου…

  2. ΚΥΡΙΤΣΗ, βάλε μια... λαίδη στην μηχανή της Δύναμης Απαλλαγής, ο κόσμος έχει ανάγκη από διασκέδαση...

    Έτσι και αλλιώς για γέλια κατάντησε η παράταξη σου…

  3. Μπράβο ΓΙΆΝΝΗ ΚΙΑΡΗ, τέτοιο σενάριο ούτε ο ΔΧ. δεν θα έγραφε μετά από τηλεφωνικό ρεπορτάζ.

    Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θα πρέπει να κάνουμε εισαγωγή κάποιου γερασμένου και απαξιωμένου πολιτικά από την Αθήνα!?!?!?!

  4. Βρε ας πάει και στη NASA πειραματόζωο. Από εδώ να ξεγκρεμιστεί, μήπως και συνέλθει η κοινωνία μας.

  5. ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.κυριτση ηρθε η ωρα να πας για καφε μαζι με τον καισερλη.2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ!!!!
    Ο ΤΡΕΝΟΛΑΚΟΥΒΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΝΟΛΑΚΟΥΒΟΛΕΥΤΗΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!ΑΧΟΡΤΑΓΙΑ!!
    ΒΟΛΕΥΤΗΣ Ο ΑΕΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Ο ΤΡΕΝΑΚΙΑΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ
    Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!

  6. η δημοτικη αρχη ενδιαφερεται μονο για τους μεγαλοξενοδοχους του INCLUSIVE γιατι εχει μελι οπως τα τρενακια,αγαλματα,

    προσκρουστηρες κλπ και φουνταρε το νησι.

  7. Οι έμποροι των Εθνών....όχι του Παπαδιαμάντη,αλλά του επερχόμενου Βουλευτού.

    Εδώ και τρία χρόνια παθαίνουν ζημιά όλοι οι επαγγελματίες,αλλοιώνεται η αγορά,καταντήσαμε αγορά για οφθαλμόλουτρο,κοιτάξτε το πρωί που είχε σύννεφα πόσος κόσμος φάνηκε στο κέντρο,και απ το απόγευμα νέκρα-νέκρα!!Η υποστήριξη του ‘Ηγέτη’ προς τα All Inclussives,που μόνο τον νοιάζει η επισκεψιμότητα του νησιού σε αριθμούς,για να δικαιώνεται δήθεν..ενώ ας είναι καταχρεωμένη όλη η αγορά.Απίστευτα πράγματα,που αν και είναι αποδείξιμα,δεν νοιάζεται κανείς….σε λίγο δεν θα βγαίνουν καν έξω οι επισκέπτες της Κω….για να δουν που διάλεξαν για διακοπές να έρθουν…ότι τρικ και να σκαρφιστούν οι managers των Πολυεθνικών των All Incluss,δεν βρίσκουν κανέναν ηθικό,εμπορικό,κοινωνικό,οικονομικό κώδικα να αντιμετωπίσουν …H υποστήριξη είναι δεδομένη….και ας ‘καθάρισε’ το νησί !!!!

  8. Γίαννη Κιάρη μια παρατηρηση μονο.Ο Κωνσταντής προοριζεται για περιφερειάρχης…. γι αυτό και οι καλες σχεσεις του Κυριτση με τον Χατζημαρκο.Προσπαθουν να τον κοιμησουν και να τον αρχισουν σε σκληρες επιθεσεις.Ο Γιωργος όμως δεν μασαει.

  9. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

    ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗΣ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

  10. …….το μεγαλυτερο πολιτικο ανεκδοτο της νεωτερης ιστοριας της χωρας…αχρωμος αοσμος αορατος……..αν ψαξεις να βρεις τι εργο μπορει να αφησε στη χωρα η στο νησι του δεν θα βρεις τιποτα…ΠΟΛΙΤΙΚΟI ΔΗΜΟΣΙΟI ΥΠΑΛΛΗΛΟI,μονο ποτακια στο Χαμαμ ….

  11. Έτσι και πάει ο Κυρίτσης στην Αθήνα θα χαθεί η κόλα που τους κρατάει ακόμα ενωμένους. Αν γίνει και η απλή αναλογική με ξεχωριστές εκλογές για τον δήμαρχο εκεί να δεις τι έχει να γίνει. Θα έχουμε ίσαμε με 20 υποψήφιους δημάρχους. Από μια άποψη είναι πολύ καλό γιατί θα σπάσουν τα αποστήματα και ίσως (το ελπίζω) να μπουν και νέοι άνθρωποι στην πολιτική με διάθεση να προσφέρουν. Από την άλλη όμως δεν πιστεύω ότι οι δεινόσαυροι θα πάρουν τέτοιο ρίσκο οπότε μάλλον για μια από τα ίδια μας βλέπω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ