Η «μπαρουτοκαπνισμένη» Ιωάννα και οι «άκαπνοι» που καραδοκούν…

27
2710
Η «μπαρουτοκαπνισμένη» Ιωάννα και οι «άκαπνοι» που καραδοκούν…
(«ὁ μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐργάται ὀλίγοι», όπως θα της έλεγε κι ο Γιώργος)

Στη γραμμή του «σκληρού ροκ» στην οποία μας έχει συνηθίσει (και της πηγαίνει ίσως περισσότερο) συνεχίζει αταλάντευτα η Ιωάννα Ρούφα και η παράταξή της, με αυξανόμενη συχνότητα και ένταση όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, εν όψει και της συγκρότησης νέων παρατάξεων.Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και ο Γιώργος Κυρίτσης, όσο ήταν στην μειοψηφία, την ίδια στάση και γραμμή ακολουθούσε με καταγγελίες στον τύπο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προσφυγές στη δικαιοσύνη κλπ. Ως τελευταία εντύπωση (η οποία είναι και αυτή που μένει στον κόσμο) «έπαιξε» πολύ το «άλλαξα» και καρπώθηκε στο τέλος τη θεαματική φθορά και τα λάθη της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Και στην τωρινή δημοτική περίοδο η φθορά και τα λάθη της εξουσίας είναι δεδομένα. Συν η αίσθηση της αλαζονείας η οποία, θέλοντας και μη, περνάει στον κόσμο, -όπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενη επισήμανσή μας- από τη στιγμή που η δημοτική αρχή διατείνεται ότι ουσιαστικά «δεν έχει αντίπαλο».

Αναμφισβήτητα, το «στοίχημα» για την Ιωάννα είναι μεγάλο από τη στιγμή που από τις ρήξεις και το «ξεκαθάρισμα» που έκανε εξαρχής στην παράταξη, έχει αυτονομηθεί πολιτικά και κρατάει αποστάσεις από τον ιδρυτή και πρώην αρχηγό της,  Κ. Καΐσερλη. Ενώ απ’ ότι φάνηκε μέχρι τώρα το όποιο «φλερτ» με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει για πολλούς και διάφορους λόγους. Με πρώτο και κυριότερο ίσως την «ανεξάρτητη» και «αντάρτικη» φύση της Ιωάννας. Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από την πολιτική της διαδρομή σε τρεις διαφορετικές δημοτικές αρχές. (Τυχαίο ότι την ήθελε μανιωδώς ως υποψήφια βουλευτή η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου;).

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι βέβαιο ότι δεν θα αφήσει με τίποτα να πάνε  χαμένοι οι αγώνες και οι μάχες  σκληρής και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης που έδωσε αυτή την  τριετία-τετραετία στα έδρανα της μειοψηφίας. Υψώνοντας κάθε φορά το ανάστημά της, σε έναν εκλογικά και πολιτικά παντοδύναμο Γ. Κυρίτση και αντιμετωπίζοντας στωικά με το «χαμόγελο που σκοτώνει» είτε τις «γκλίτσες του τσοπάνη», είτε τους «λαγούς που έσειαν τη φτέρη», είτε τα όποια «κοσμητικά» και «βιβλικά» βέλη της απέναντι πλευράς.

Αν και το τοπίο παραμένει μέχρι στιγμής θολό σε ότι αφορά τις δημοτικές εκλογές του 2019, αν θα περάσει τελικά η απλή αναλογική, αν ο Γιώργος αποδεχτεί (όπως όλα δείχνουν) τη θέση του υποψήφιου βουλευτή, αλλά και ποιες νέες παρατάξεις θα κάνουν την εμφάνισή τους (όπως και το τι θα κάνουν τελικά -ποιον ή ποιους θα στηρίξουν- ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο πρώην αρχηγός του Οράματος), το μόνο βέβαιο είναι ότι η επικεφαλής του Οράματος θα το παλέψει μέχρι τέλους.

Η μεγαλύτερη πρόκληση ίσως για αυτήν είναι να αποδείξει ότι πέρα από «ροκ» αντιπολίτευση ξέρει να «χτίζει» και «ροκ» παράταξη. Γιατί, για να δανειστούμε μια επίκαιρη ρήση του (αγαπημένου του Γιώργου) Κυριάκου Μητσοτάκη «οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση» (όπου κυβερνήσεις βάλτε παρατάξεις).

Από αυτή την άποψη: μετά το «ξεκαθάρισμα» περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τα νέα πρόσωπα (που -όπως είπε-θα αρχίσει να ανακοινώνει από το φθινόπωρο) και το κατά πόσο θα μπορέσει να κάνει έξυπνες και γρήγορες κινήσεις ώστε να συσπειρώσει γύρω της τη «νέα ελπίδα» και προοπτική για τον κόσμο, πριν αρχίσουν να ξεπροβάλλουν οι νέες και «άκαπνες» παρατάξεις, διεκδικώντας τη μερίδα του λέοντος ή τον «πολύ θερισμό» (που γράφουμε στην αρχή), από τους δυσαρεστημένους της δημοτικής αρχής και του εκλογικού σώματος συνολικά (όπως έγινε με Καΐσερλη και Αλκιβιάδη στις εκλογές του 2010).

27 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΤΕΡΜΑ τα καυστικά σχόλια Γιάννη που φέρνουν επισκεψημότητα και αντίλογο όσο εσύ κόβεις και συμπληρώνεις ατσούμπαλα...

      Μήπως θα πρέπει όλοι όσοι βλέπουν τα σχόλια τους να περνούν από κλάδεμα, κοπτική ραπτική και λογοκρισία Κιάρη να σταματήσουν να σχολιάζουν όπως σήμερα σε αυτό σου το άρθρο;;; Πρέπει να ξέρεις ότι οι περισσότεροι διαβάζουν τα σχόλια… Κατάντια πάντως να ασχολείσαι με μια παλαβή που τσακώνεται με όλους σε κάθε παράταξη που πέρασε κάθε φορά που ονειρευόταν ψηλότερη καρέκλα εξουσίας …

      • Αφου δε σου απαντα ο κιαρης θα σου απαντησω εγω. Δεν είναι σχόλια τα προσωπικά σου απωθημένα. Και αν είσαι μάγκας γράφτα άρθρο με το όνομα σου. Για να σε δω μπορείς η κοκοκοκοκοκο παλιοκότα!

  1. Για να μαθαίνουν οι παλιοί καη να ξέρουν οι νέοι ο Γιώργος δεν πάει πουθενά !!! Ο Γιώργος θα είναι δήμαρχος για τις επόμενες θητείες όσο και να θέλουν κάποιοι να λένε παπαριες . Γιαυτο λοιπόν γιαννη μου κρατά μικρό καλάθι γιατί ο γιωργος παίζει μπάλα μόνος του !!!! Σιγά
    Σιγα μην τον τρομάξει η ξαμμαλιασμενη

  2. ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.κυριτση ηρθε η ωρα να πας για καφε μαζι με τον καισερλη.2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  3. Ο ΤΡΕΝΟΛΑΚΟΥΒΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΝΟΛΑΚΟΥΒΟΛΕΥΤΗΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!ΑΧΟΡΤΑΓΙΑ!!

    ΒΟΛΕΥΤΗΣ Ο ΑΕΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Ο ΤΡΕΝΑΚΙΑΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ
    Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!

  4. Πολυ σωστα τα θετεις Γιαννη! Η Ρουφα θα αφησει εποχη γιατι ειναι χορτατη και οχι πεινασμενοι οπως αλλοι! ειναι εργατικη και τιμια!(ισως αυτο στην πολιτικη ειναι ελαττωμα).Απορω πως ακομα οι αμυαλοι Κωοι μιλουν για Κυριτση!

  5. προς.Πρώην συριζαιος.ρωτα στην αγορα τους επιχειρηματιες την ζημια που εχουν παθει τωρα τον απριλιο

    που ο κυριτσης εδιωξε την RYANAIR.

  6. Φανταστητε να ειχαμε δημαρχο καποια σαν την Ρουφα αυτες τις δυσκολες εποχες που περναμε.Αυτοκτονια θα ητανε.Καλα δεν βλεπει διπλα της που εχουν φυγει ολοι.Μονη της εμεινε να κανει καταγγελειες και μετα να τα περνει πισω.Στον εισαγγελεα πηγε?Μου αρεσει που το Οραμα και καλα γραφει αθρα.Καλα ποιος εχει μηνει στο Οραμα?

  7. Πάει μέσα Μαΐου,όλοι περιμένουν μια σαιζόν αλά 90ς,με πολύ μεγάλες προσδοκίες ,οι περισσότεροι ισοπεδωμένοι απ τους τρελούς φόρους επί δικαίων και αδίκων και αυτοί τσακώνονται για πράγματα που είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με το Καυτό ,σημαίνον και κύριο πρόβλημα του νησιού που είναι τα All Inclussives.Σχεδόν όλα έχουν από 400 μέχρι 1500 άτομα το καθένα και πίνουν το αίμα της κοινωνίας και του εμπορικού κόσμου της Κω,ένα θέμα που έπρεπε να ενώσει όλους και να τρέξουν σε Κυβέρνηση,φορείς,δικηγορικά Γραφεία,συμβούλους Οικονομοτεχνικής ειδίκευσης,αλλά είπαμε αυτή είναι η Τοπική διαφθορά,αποπροσανατολίζει με δήθεν μεγάλα θέματα,και η πόλη μοιάζει με Τουριστικό προορισμό μικρού νησιού των Κυκλάδων.Τα παμε ξανά αφού μας ‘ψεκάζουν’,μιλούν μόνο οι βολεμένοι,τα γωνιακά μαγαζιά,και οι υπόλοιποι παρακολουθούν τα προτεκτοράτα να Βασιλεύουν.

  8. ΜΕ τεχνάσματα βγαλμένα από φθηνά αδούλευτα πονηρά μυαλά

    προσπαθούν να τονώσουν την Οικονομία με τις Αστυνομικές Δυνάμεις που κατάκλυσαν τα μικρά ξενοδοχεία,τους μεταφραστές,τις ΜΚΟ,υπαλλήλους Frontex,παιδαγωγούς,στρατιωτικούς,ειδικούς ή ειδικευμένους στο προσφυγικό που βέβαια έχουν αποσπαστεί,έτσι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια ,για την αδιαφορία τους στο μεγαλύτερο πρόβλημα του Νησιού και των τοπικών νοικοκυριών και οικονομιών…δεν κυκλοφορεί τίποτα έξω,δεν αφήνουν τα Κάστρα της TUI,THOMSON,ARKIVET κλπ,να κυκλοφορήσει άνθρωπος έξω αν δεν πάρει άδεια,απ την άπληστη ιδιοκτησία,που θέλει να εκμεταλλευτεί ,ώστε να ανταποδώσει την σύναψη συμβολαίων,που ποτέ δεν θα μάθουμε..η απόλυτη διαφθορά!!!!!που δυστυχώς έχει τοπικά υποστηρίγματα.Άδεια λόγια,αοριστίες και ένα τουριστικό μοντέλο που διέλυσε την Κω,ρωτήστε όποιον θέλετε,όποιον έχει έρθει ακόμα και πριν 3 χρόνια…κανείς δεν θα μάθει πόσα εκατομμύρια διακινούνται την στιγμή που όλες οι εφημερίδες σήμερα έγραφαν για την κατάρρευση του ακατάσχετου λόγω μικροχρεών..Βρε πλάκα μας κάνετε?Όλοι μες στο κόλπο είστε!!!!

  9. Είπε να βοηθήσει και απ το πόστο Βουλευτού τη Χώρα,έτσι με τον τρόπο που βοήθησε και τους γίγαντες να γιγαντώσουν,αφήνοντας την σφραγίδα του αιώνια στο νησάκι…ακόμα και αυτοί που βγαίνουν έξω να γυρίσουν το νησί,τσακίζονται καθημερινά στα δυστυχήματα,λόγω οδικών κυρίως προβλημάτων και ανυπαρξίας τροχονομικής δύναμης…τώρα θα ξαμοληθούν και τα τρένα,και το ρεζιλίκι θα ολοκληρωθεί..Μα μήπως το σήμα του Νησιού,ο όφις ,πρέπει να αντικατασταθεί με μια σακούλα με Βενζοδιαζεπίνες, χλωροπρομαζίνες,mirtazapines,trazodones, Antistamines,Β αναστολείς και τα παράγωγά τους?

  10. η δημοτικη αρχη ενδιαφερεται μονο για τους μεγαλοξενοδοχους του INCLUSIVE γιατι εχει μελι οπως τα τρενακια

    και φουνταρε το νησι.

  11. ρωτηστε στην αγορα τους επιχειρηματιες την ζημια που εχουν παθει τωρα τον απριλιο και μαιο

    που ο κυριτσης εδιωξε την RYANAIR.

    • Οι έμποροι των Εθνών....όχι του Παπαδιαμάντη,αλλά του επερχόμενου Βουλευτού.

      Εδώ και τρία χρόνια παθαίνουν ζημιά όλοι οι επαγγελματίες,αλλοιώνεται η αγορά,καταντήσαμε αγορά για οφθαλμόλουτρο,κοιτάξτε το πρωί που είχε σύννεφα πόσος κόσμος φάνηκε στο κέντρο,και απ το απόγευμα νέκρα-νέκρα!!Η υποστήριξη του ‘Ηγέτη’ προς τα All Inclussives,που μόνο τον νοιάζει η επισκεψιμότητα του νησιού σε αριθμούς,για να δικαιώνεται δήθεν..ενώ ας είναι καταχρεωμένη όλη η αγορά.Απίστευτα πράγματα,που αν και είναι αποδείξιμα,δεν νοιάζεται κανείς….σε λίγο δεν θα βγαίνουν καν έξω οι επισκέπτες της Κω….για να δουν που διάλεξαν για διακοπές να έρθουν…ότι τρικ και να σκαρφιστούν οι managers των Πολυεθνικών των All Incluss,δεν βρίσκουν κανέναν ηθικό,εμπορικό,κοινωνικό,οικονομικό κώδικα να αντιμετωπίσουν …H υποστήριξη είναι δεδομένη….και ας ‘καθάρισε’ το νησί !!!!

  12. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: «ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ»

    Οι μόνοι που πρέπει να χαίρονται για την νίκη Μακρόν στην Γαλλία είναι οι τραπεζίτες πάτρωνές του και οι υπέρμαχοι της πολιτικής σκληρής λιτότητος της Μέρκελ, την οποία υφίσταται εδώ και 7 χρόνια και ο Ελληνισμός με το μνημόνιο.Παρά την πολεμική όμως ενός ολοκλήρου Συστήματος, ένα 35% του Γαλλικού Λαού είπε ΟΧΙ στην Παγκοσμιοποίηση, είπε ΝΑΙ στην Ευρώπη των Πατρίδων και αυτή είναι μία μεγάλη ελπίδα για τις σκληρές ημέρες που έρχονται.

  13. ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΝ: ΕΙΝΑΙ «ΓΚΕΙ», ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ, ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ «ΓΚΕΙ» ΜΑΦΙΟΖΩΝ

    Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούν ρωσσική εφημερίδα καθώς και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, για τον πρώην τραπεζίτη των Ρότσιλντ και νυν πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ. Μακρόν.Κατ’ αρχάς, η «Komsomolskaya Pravda», υποστηρίζει ότι ο Μακρόν είναι «γκέι».Επίσης, η εφημερίδα επικαλείται τις θεωρίες του Ιταλού ψυχιάτρου, Αντριάνο Σαγκατόρι, αναφέροντας ότι: «Όπως όλοι οι ψυχοπαθείς, έτσι και ο Μακρόν πιστεύει στον υψηλότερο σκοπό του. Ο Μακρόν δεν αγαπά τη Γαλλία και δεν θα αγωνιστεί για τους Γάλλους. Ο Μακρόν αγαπά μόνο τον εαυτό του».Το δε » Sputnik», υποστηρίζει ότι ο Μακρόν είναι «κρυφά ομοφυλόφιλος, ότι ζει μια διπλή ζωή κι ότι υποστηρίζεται από πολύ πλούσιους gay μαφιόζους».

  14. Κοινή εμφάνιση με την κατά δεκαετίες μεγαλύτερή του –και ομοιάζουσα με… μούμια του Φαραώ- Κατρίν Τρονιέ, έκανε τη νύχτα ο Μακρόν, στους πανηγυρισμούς για τη νίκη του. Και βέβαια, η Τρονιέ καμάρωνε, γιατί από σήμερα θα είναι η «πρώτη κυρία» της Γαλλίας.
    Ωστόσο, οι… κακές γλώσσες επιμένουν ότι η Τρονιέ είναι «βιτρίνα» και ότι η Γαλλία θα έχει πλέον… «πρώτο κύριο» και όχι «πρώτη κυρία», με τον τίτλο να τον κερδίζει επαξίως ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του μεγαλύτερου ραδιοφωνικού ομίλου της Γαλλίας «Radio France», Ματιέ Γκαλέ, που όπως επιμένουν είναι ο εραστής του Μακρόν. Λέτε να’ χουν δίκιο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ