«Αφού δεν μπορούμε τα βασικά… Ας διαχειριστούμε τουλάχιστον αυτά που μπορούμε» (Και το βάρος πέφτει στις… Συγκοινωνίες)

34
9899

«Αφού δεν μπορούμε τα βασικά… Ας διαχειριστούμε τουλάχιστον αυτά που μπορούμε» (Και το βάρος πέφτει στις… Συγκοινωνίες)

Οι πρώτοι τουρίστες σουλατσάρουν λοιπόν στην ηλιόλουστη αλλά ανέτοιμη -όπως πάντα τέτοια εποχή- Κω.

Ίσως έχουν ακούσει και ποντάρουν, πέρα από το κλίμα και τον καλό καιρό, στο ελληνικό φιλότιμο. Το χαμόγελο και την αισιοδοξία από τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Το καλωσόρισμα και το χτύπημα στην πλάτη των τοπικών αρχών… (σε λίγο θα τους διακρίνουμε κι αυτούς -το λένε και μόνοι τους άλλωστε- σε τρία μέρη: αυτούς που δουλεύουν όπως μπορούν έστω και με εθελοντισμό ελλείψει προσωπικού, αυτούς που τρέχουν για την φωτογραφία και τις δημόσιες σχέσεις και αυτούς που τους ενδιαφέρει μόνο να περνάει ο καιρός και να πέφτει ο μισθός).

Τα δε  μηνύματα για φέτος, παραπάνω από ενθαρρυντικά. Όλοι οι φορείς του τουρισμού (TUI κλπ) λόγω του πολέμου στη Γάζα και των προβλημάτων στην Αίγυπτο περιμένουν αύξηση πάνω από 10% στα νησιά μας (από νούμερα πάμε καλά, αν δεν σκάσει κάτι έκτακτο)

Άρα, όπως παραδέχονται πλέον οι περισσότεροι… Αφού η πολιτική είναι πλέον διαχείριση και όχι ιδεολογία (Έτσι κι αλλιώς ακόμα κι αυτοί που το παίζουν ιδεολόγοι, όταν είναι να ασκήσουν πολιτική και να κινηθούν εκτός «κεντρικών εντολών», στο τέλος τους πατάνε στο λαιμό και αναθεωρούν τα πάντα, το είδαμε και το ζήσαμε επανειλημμένα), λένε «ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον για αυτά που έχουμε μπροστά μας και μπορούμε».

Ούτε το νοσοκομείο και την υγεία μπορούμε να φτιάξουμε όσο και να θέλουμε ή να λέμε προεκλογικές αερολογίες…

(Τώρα, διαβάζουμε οι διαμαρτυρίες μεταφέρονται στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Ρόδου, που δέχονται όλο το βάρος από όλα τα νησιά -της Κω έμεινε ΚΥ, στέλνει τα περισσότερα εκεί και έχουν να κάνουν, όπως μαθαίνουμε. «Διαμαρτυρόμαστε για την ολοένα και πιο τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο αλλά και η δημόσια υγεία γενικότερα στο νησί της Ρόδου. Οι λόγοιγια τους οποίους διαμαρτύρονται είναι η υποχρηματοδότηση στον τομέα της
υγείας, η έλλειψη εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού και οι ελλείψεις
σε διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό,
καθώς και η χρόνια υποστελέχωση των κέντρων υγείας»)

Ούτε τους δρόμους και το οδικό δίκτυο, ούτε τις υποδομές για τόσο κόσμο (φανταστείτε άλλο ένα 10%+ με όλο τον περσινό πανζουρλισμό ας πούμε και «κάντε το σταυρό σας» για το νέο «πάμε κι όπου βγει…»)

Οπότε, αντικειμενικά τι μένει;

Να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη την παραμονή και εξυπηρέτησή τους σε επίπεδο υπηρεσιών και προσβασιμότητας.

Κι έτσι αναγκαστικά το βάρος πέφτει στους συγκοινωνιακούς φορείς. Εξ ού και τα σχετικά πρωτοσέλιδα για λεωφορεία-ταξί-συγκοινωνίες-εξυπηρέτηση (Μακάρι κι εδώ να αποφύγουμε τα «παρατράγουδα» γιατί κάπου πάντα σε κάποια απόσταση υπάρχει το σπίρτο με το οινόπνευμα…)

Πολιτική και αδιαφάνεια… Τι είχες Γιάννη…

Η πολιτική στην Ελλάδα με τίτλους:

Πάντως (ανεξάρτητα με Μαρινάκη «πέντε χρόνια σας στηρίζαμε αχάριστοι» και κάθε επιχειρηματία μιντιάρχη που ανέκαθεν πίεζε για τα συμφέροντά του) μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα έκανε πραγματικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα Τέμπη κι έπαθαν στην κυβέρνηση «πανικό κι ομίχλη».

Η δε «νεοσύλλεκτη» αντιπολίτευση θέλει «διεθνείς παρατηρητές» και… «κυανόκρανους» για να διασφαλίσει τη… δημοκρατία (σαν να λέγαμε επί των ημερών μας: «βύσμα» για εξοδούχος και να παρελάσεις με όπλο πριν ορκιστείς).

Τινάζεται στον αέρα και η επιστολική ψήφος! Data Journalists: Διαρροή email – Στο κάδρο και η Singular Logic.

Άδωνις Γεωργιάδης, πέρσι μετά το ατύχημα έχει ομολογήσει σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τσιριχτά όπως πάντα: «μα αν παραδεχόμασταν ότι υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας, δεν θα ταξίδευε κανένας πολίτης στην Ελλάδα με το τρένο»

Πέρσι την ημέρα του δυστυχήματος, ο πρωθυπουργός θα εγκαινίαζε στη Θεσσαλονίκη την… τηλεδιοίκηση (ακυρώθηκε η επίσκεψη λόγω του τραγικού συμβάντος) που απέδειξε  στην άναυδη παγκόσμια κοινή γνώμη ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, και ήταν η κυρία αιτία του δυστυχήματος.

…χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο; Νομίζουμε, όχι.

Σε ποιά άλλη χώρα δεν θα παίρνανε κεφάλια είπαμε;;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κουβέντα για το πώς ένας αχθοφόρος του ΟΣΕ επιλέχτηκε για την θέση του Σταθμάρχη Λαρίσης αν και είχε ξεπεράσει τα όρια ηλικίας. Διέθετε ένα και μοναδικό προσόν. Ανήκε στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Κουβέντα για το πώς, κάποιος, κατάφερε να «αλλοιώσει» απόρρητα ντοκουμέντα, δύο εικοσιτετράωρα μετά την τραγωδία, τα οποία κατέληξαν στο «Πρώτο Θέμα». Θου φυλακή τω στόματι μου

  2. Συμφωνώ για τα τοπικά 100% ας κάνουμε τα αυτονόητα.Μπραβο στον Μητσοτακη που έστειλε σπίτι τους αμέσως σπίτι τους τους υπουργούς που ήθελαν δημόσιες σχέσεις.Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια αντίδραση από πρωθυπουργό άμεση αδιαφορώντας για κόστος κατά τη διάρκεια Μαλιστα πρότασης μομφής.Θυμωμαστε παλαιότερα καλύψεις που γινόντουσαν .ΤΩΡΑ Ελεος με το να υιό θέτουμε τις θεωρίες Βελόπουλου.Αυτο θα είναι το καινούργιο αφήγημα ;Η singular;Επειδή μερικοί δεν τα πεθάνουν εύκολα.Ολοι έχουμε κάποιον γνωστό σε εφορευτική επιτροπή σε εκλογές στο νησί μας.Ρωτηστε τον οι ψήφοι που μέτρησαν δεν ήταν οι ίδιοι με αυτούς που μέτρησε η singular;Ο Βελόπουλος είναι τόσο αδικημένους που 30 χρόνια βγαίνει βουλευτής με αυτό το σύστημα.Τυχαια;Αφήστε που από εχθές μιας και από δεξιά πια δεν 3χει άλλους να πάρει,το έπαιξε ΠΑΣΟΚ εχθές στη Βουλή.Ηταν λέει στο καλό ΠΑΣΟΚ.Οτι αρπάξει.

    • Φτάσαμε να λέμε "ψηφίζουμε ΝΔ γιατί είναι οι λιγότερο κακοί από τους κακούς".

      .. σαν να ψηφίζουμε με ποιό τρόπο θέλουμε να μας σκοτώσουν.

  3. Έτσι φέρθηκε η Ελλάδα και σε Κολοκοτρώνη, Καποδίστρια, Μαντώ Μαυρογένη

    (και οχι -ους), Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης και σε τόσους άλλους ήρωες…
    Τώρα θα κολλήσει σε Ανδρουλιδάκη,Κασσελάκη..
    Μοσχαρόκ@λος ελεεινός τρισάθλιος και αγαρηνός.

    • Σιγά μην σκίσεις κανά καλσόν επαναστάτη του πληκτρολογίου. Ακόμα σε περιμένουμε να πάρεις την πόλη πίσω ρε σουρεκλεμέ γραίκυλε.

      • Ανιστότητε, βλάκα.. ξεχνάς ότι οι Αμερόληπτοι του Φαναρίου προέτρεπαν τους Μητροπολίτες της Δωδεκανήσου να μην προτρέπουν σε Επανάσταση και να προσκυνήσουν τους σουλτάνους.Δεν διαβάζεις καλά..τι γράφω και τι εννοώ.
        Βλάκα.

        • Υπήρχαν μητροπολίτες επί Τουρκοκρατίας,στη Δωδεκάνησο;Τι άλλο θα διαβάσουμε;Βάζω στοίχημα εσύ ψηφίζεις Βελόπουλο.

        • και όχι μόνο υπήρχαν Ανώτεροι Κληρικοί που υπέκυψαν στον Σουλτάνο ,αλλά και στην περίοδο της δικτατορίας ήταν υπέρ των Συνταγματαρχών πολλοί.

  4. ΑΞΙΟΣ Ο ΖΑΧΑΡΟΣ.ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ο μονος ΑΞΙΟΣ. συνεχισε για το καλο του νησιου μας.
    οι αλλοι ειναι μονο για τα πανηγυρια φωτογραφιες και αερολογιες.

  5. Σε μια εβδομάδα έχουν οι μουσουλμάνοι μπαϊράμι και έχουν σκοπό να επισκεφτούν τα νησιά μας.Τι έχετε κάνει;Είμαστε έτοιμοι η δεν θελουμε έσοδα;Άσχετοι κουνηθείτε.Ζητησατε να σας ψηφίσει ο κόσμος.ΓΙΑΤΙ;Να το παίζετε ,δήμαρχος,αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι;Αν δεν έχετε χρόνο οι όρεξη παρετηθητε.Μην περνετε το νησί στο γκρεμό απλά για χαβαλέ και προσωπικά κόμπλεξ.

  6. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ »τυρί’ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΤΥΡΙ-ΔΟΛΩΜΑ. ΔΕΣΜΕΥΣΗ-ΦΑΚΑ. ΜΗΠΩΣ ΒΑΖΕΙ ΤΥΡΙ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ;

  7. Η δήλωση Σφακιανάκη που προκάλεσε οργή
    «Αυτό που έχω να πω είναι ένα. To έγκλημα σύμφωνα με πληροφορίες μου το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη, ευτυχισμένη, δύο μήνες περνούσε καλά, το έβγαζε προς τα έξω, ο άλλος ήταν τρελός, ο άλλος ήταν μιλάμε σχιζοφρενής, ήταν stalker, βλέποντας λοιπόν αυτός ότι αυτή περνά καλά, είναι ένα σημείο που δεν θίξαμε καν. Μου έστειλαν τώρα ένα μήνυμα, έχετε δει τα κοινωνικά της δίκτυα; Και απαντώ αν αυτά που λένε τα έχει γράψει δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε. Τη γαλήνη, αλλά η γαλήνη αυτή κάποιους ενοχλούσε. Όλα ήταν μηνύματα προς αυτόν. Ο τρόπος του εγκλήματος, 100 άτομα να είχε το αστυνομικό τμήμα, θα την εκτελούσε. Τέλος. Η αστυνομία για μένα έπρεπε να είχε 5-10 άτομα μέσα, αλλά όσα και να είχε για μένα ήταν αναπόφευκτο».Πηγή: iefimerida.grΟ Νίκος Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη μετά τις δηλώσεις του για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα – iefimerida.gr

    • Σφακιανακης,η μεγάλη φούσκα της αστυνομίας.Ταλεπωρησε και κατέστρεψε άλλους μόνο και απλά για δίκη του προβολή.Απλα με ένα πτυχειο κατώτατης σχολής είχε υφισταμενους ανθρώπους με πτυχεια πανεπιστημίων.Ειχε αγκυλωθει στη καρέκλα ,μάλλον εκβιάζοντας λόγο θέσης.Ολοι φοβόντουσαν μην μπλέξουν αφού τον ήξεραν ότι κατασκεύαζε ιστορίες.Οταν έφυγε βρέθηκε με περιουσία και εταιρία ,αλήθεια περνούν τόσο καλό μισθό και σύνταξη στην αστυνομία.Να που ότι είχε και ιμαζ μέικερ την σύζυγο του Καλημέρα Ελλάδα,που πρόβαλε τις «επιτυχιες»του.

  8. Μία Κοινωνία που έχει σε υπόληψη άτομα με τα χαρακτηριστικά του Ποινικολόγου Κούγια

    είναι φυσικό να πηγαίνει στα βράχια. Κατηγορεί Δικαστικές προδικαστικές τακτικές ,ακολουθεί παραδικαστικές μεθόδους, βγάζει κωλοδάκτυλα σε όποιον γουστάρει, πηδάει κάγκελα, φέρεται σαν οπαδός χούλιγκαν ,λιντσάρει διαιτητές, παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ποτέ δεν έχει συλληφθεί για προκλήσεις, ποτέ για ξυλοδαρμούς ,για απειλές..Δεν τολμάει να του μιλήσει κανείς.
    Αυτά είναι συμπολίτες μου τα άπλυτα μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ