«Σταματούν οι Χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Κω» – «Νομιμοποιείται το ‘φακελάκι» | Εσείς μείνετε «συντονισμένοι» στους «γάμους ομοφύλων-αλλοφύλων»

12
9358
«Σταματούν οι Χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Κω» – «Νομιμοποιείται το ‘φακελάκι» – «καταργείται το ΕΣΥ» | Εσείς, μείνετε «συντονισμένοι» στους «γάμους ομοφύλων-αλλοφύλων»
Από 12.02.2024 σταμάτησαν οι 85 χημειοθεραπείες που γίνονταν στη Παθολογική κλινική του ΓΝ-ΚΥ Κω καθώς δεν βγαίνουν οι βάρδιες με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό που και αυτό έχει αποδυναμωθεί λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης ή αποχώρησης εξαιτίας των συνθηκών εργασίας».
Αιτία της παραπάνω εξέλιξης όπως κατήγγειλε η Πρόεδρος των Εργαζομένων Γαρ. Καρανάσιου στην ΈΡΤ Ν. Αιγαίου είναι η λήξη των συμβάσεων των υγειονομικών που εργάζονται στο ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ (Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης) πρώην ΟΑΕΔ.

Φυσικά και δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία. Το σχέδιο αυτό είχε «διαρρεύσει» από τις αρχές Φεβρουαρίου μέσω του νέου («άλλα λέω-έλεγα κι άλλα κάνω» στη γραμμή της κυβέρνησής του) Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη με χαρακτηριστικούς τίτλους εφημερίδων πως πλέον «νομιμοποιεί» (και) το «φακελάκι».

Στόχος του όπως είχε πει ΄είναι να ανοίξουν οι πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων τόσο για να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας όσο και για να εισέλθουν ανενόχλητοι οι ιδιώτες γιατροί.

Το αν η αμφίδρομη «απελευθέρωση» του συστήματος υγείας, γεγονός κοστίσει πολύ ακριβά στις τσέπες των Ελλήνων ασθενών, (διότ θα πρέπει να πληρώνουν για να εξυπηρετηθούν τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και σε ιδιωτικές δομές για τις υπηρεσίες υγείας) δεν πειράζει, το πολύ πολύ να τους «κόψουν» άλλο ένα pass (περίπατο) ας πούμε.

Το σχέδιο του Αδ. Γεωργιάδη προβλέπει το απόλυτο άνοιγμα του ΕΣΥ, αφού οι γιατροί του δημοσίου παύουν να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και θα μπορούν όποτε επιθυμούν να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Αντίστοιχα και ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να εισέρχονται στο ΕΣΥ και να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις έναντι αμοιβής.

Δεν θα χρειαστεί καν να αλλάξει το καθεστώς εργασίας για τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, αφού δεν θα αρθεί η μονιμότητά τους.

Απλά οι νοσοκομειακοί γιατροί  του δημόσιου συστήματος θα μπορούν να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα όταν τελειώνει το ωράριό τους, είτε σε ιατρεία είτε σε ιδιωτικές κλινικές.

Ταυτόχρονα ιδιώτες γιατροί θα μπορούν με τη σύναψη συμβάσεων να μπαίνουν στα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων όποτε έχουν ασθενή για επέμβαση.

Με βάση το σχέδιο αυτό οι ιδιώτες θα μπορούν να χειρουργούν μέσα στα νοσοκομεία κυρίως τις απογευματινές ώρες, οπότε και θα ολοκληρώνεται το ωράριο του δημόσιου συστήματος.

Οι αμοιβές θα καταβάλλοντα φυσικά από τις τσέπες των ασθενών (όσοι δεν έχουν ή θα πεθαίνουν ή θα κάνουν έρανο και βλέπουμε… Μην μου πείτε ότι έχετε μείνει ακόμα στην περίοδο της καραντίνας που ήταν όλα δωρεάν ακόμα και τα πανάκριβα εμβόλια για να σας σώσουν τη ζωή… Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν γρήγορα).

Όπως γράφτηκε μάλιστα, στο παιχνίδι αναμένεται να μπουν και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θα καλύπτουν το κόστος για τους πελάτες τους με βάση τις συμφωνίες που θα γίνουν.

Και ο ΕΟΠΥΥ όμως -για να μη λέτε- αναμένεται να συμβάλει στην κάλυψη μέρους των βασικών εξόδων για τις επεμβάσεις στο ΕΣΥ το απόγευμα είτε από γιατρούς του δημοσίου είτε από ιδιώτες.

Ωστόσο οι ασθενείς θα πρέπει να καταβάλλουν (εδώ είμαστε) την αμοιβή του γιατρού, που αναμένεται να καθοριστεί στη διάταξη του υπουργείου Υγείας.

Με άλλα λόγια πάει το ΕΣΥ όπως το γνωρίζαμε εδώ και 40 χρόνια, από την ημέρα της δημιουργίας του από τον αείμνηστο Γεννηματά, καθώς καταργούνται οι ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Έτσι οι δύσμοιροι ασθενείς, θα γίνονται «μπαλάκι» στα χέρια των γιατρών είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα, αφού στόχος θα είναι το… κέρδος.

Ειδικότερα, εάν κάποιος απευθύνεται στο δημόσιο νοσοκομείο για να εξυπηρετηθεί, θα προωθείται με διάφορα τεχνάσματα είτε στα περιβόητα απογευματινά χειρουργεία μέσα στο ΕΣΥ που στήνει ο Αδ. Γεωργιάδης και θα είναι επί πληρωμή είτε, για επίσπευση των διαδικασιών, σε ιδιωτικές κλινικές όπου δεν υπάρχει αναμονή.

Αντίστοιχα, αν κάποιος απευθύνεται σε ιδιώτη γιατρό για να χειρουργηθεί, με τη σειρά του κι εκείνος θεωρείται πιθανό να τον κατευθύνει είτε σε ιδιωτική κλινική είτε σε δημόσιο νοσοκομείο, με το επιχείρημα ότι θα είναι φτηνότερα από τον ιδιωτικό τομέα (χρησιμοποιώντας δωρεάν τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του δημόσιου συστήματος).

Πρόκειται ουσιαστικά για άλλη μια «πονηριά» ισορροπίας συμφερόντων των ιδιωτών με τους δημόσιους γιατρούς που θα επιτρέπει να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας ουσιαστικά έτοιμο πελατολόγιο από τους ασθενείς που θα φτάνουν στα δημόσια νοσοκομεία και θα προωθούνται στα ιδιωτικά τους (και με το νόμο).

Αν νομίζετε ότι ο «εμφύλιος» του καναπέ και των καφενείων στην Ελλάδα για τον «γάμο» και την συνακόλουθη τεκνοθεσία-υιοθεσία ομοφύλων (και αλλοφύλων) ομοφυλοφίλων» είναι τυχαία, είστε βαθιά γελασμένοι.

Έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό άρθρο του Μ. Στούκα το Πρωτο Θέμα με τίτλο «Γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες «εγκαταλείπουν» την τηλεόραση;» στο οποίο τονίζει μεταξύ άλλων ότι ουσιαστικά το μόνο ενεργό κοινό που της έμεινε πλέον είναι οι ηλικιωμένοι (και όχι όλοι) και οι υπερήλικες.

Μην πάτε μακριά… γιατί άραγε χρηματοδοτούνται με διάφορες λίστες (από πανδημία-εμβόλια μέχρι «γάμους» και «παρένθετες») τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ΜΜΕ; Έτσι τσάμπα έγινε και ο λοάτκι Μέγας Αλέξανδρος;

Άλλωστε πήραμε και «βραβείο» πρόσφατα από την ΕΕ για την «αδιάβλητη και αντικειμενική ενημέρωση». Αμέ.

«Υπερδίκτυο» λέει είναι η απάντηση;

Όταν έχεις άπειρα κανάλια στο χέρι σου τι να την κάνεις την τηλεόραση…

Μην νομίζετε, ωστόσο ότι με το να βλέπουν όλο και λιγότεροι τηλεόραση λύθηκε αυτομάτως το θέμα ή ότι αποκτήσαμε όλοι «φίλτρα» και βλέπουμε όπως θα πρεπε τις ειδήσεις και τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο… Αφού, η άλλη μόδα της εποχής είναι «Οι περισσότεροι σερφάρουν στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα ώρες αμέτρητες, παίζουν παιχνίδια και μετά πάνε για νάνι…» (Γενικά το πολύ νάνι του κόσμου και των πολιτών βολεύει πολύ τους «από πάνω» και στον ύπνο αλλά και στον ξύπνιο).

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. υπηρετούν τον διχασμό και την απόκρυψη των πραγματικών προβλημάτων. Όσο πιο φανατισμένα, τόσο μεγαλύτερος ο αποπροσανατολισμός.

  2. Το ψάρι ψήνεται και απ τις δυο πλευρές.
    Ταλιμπάν,εναντίον μπαμπουίνων..
    Ο Νικητιάδης ρε παιδιά τι ψήφισε?

  3. Τα μάθατε? Αλλάζουμε και τη σημαία, θα βάλουμε στη θέση της αυτή με το ουράνιο τόξο των λοάτκηδων

  4. Μπορεί ο Θεός να έφτιαξε τον κόσμο, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην τον ξαναφτιάξουμε»Bertrand Russel

  5. πότε θα κατεβεί η ψευδής ανακοίνωση για τις χημειοθεραπείες;Σε τι ωφελεί η άδικη αναστάτωση των καρκινοπαθων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ