Η παρέμβαση των «4» και πως μπορεί να γίνει καταλύτης «για το καλό του τόπου» και την χιλιο-υποσχόμενη ΕΝΟΤΗΤΑ

96
10904

Η παρέμβαση των «4» και πως μπορεί να γίνει καταλύτης «για το καλό του τόπου» και την χιλιο-υποσχόμενη ΕΝΟΤΗΤΑ

Τελικά η πρώτη «μάχη» την οποία θα έδινε προσωπικά ο δήμαρχος και ο δήμος Κω για εξαίρεση του ΔΟΠΑΒΣ, της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και των Σχολικών Επιτροπών από την κατάργηση τους στο σχετικό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση από 31 Δεκεμβρίου 2023, χάθηκε «με χαμόγελο» (σύμφωνα με το σχετικό ενσταντανέ της συνάντησης του δημάρχου με τον Αν. ΥΠΕΣ Θ. Λιβάνιο, όπου εισέπραξε το… χαμογελαστό «Όχι»)

Στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου της κατάργησης των ΝΠΔΔ και των κοινωφελών επιχειρήσεων αναφέρεται ότι το μέτρο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που παρουσιάζουν τα νομικά πρόσωπα των δήμων, λόγω ελλιπούς στελέχωσης και διάσπασης των τοπικών υποθέσεων μεταξύ αυτών και του κεντρικού δήμου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το προσωπικό των καταργούμενων φορέων μεταφέρεται στον δήμο και παρέχει τις υπηρεσίες του με την ίδια σχέση εργασίας ή έμμισθης εντολής. Το μόνιμο προσωπικό κατατάσσεται σε αντίστοιχες με τα προσόντα του οργανικές θέσεις ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα, το δε προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατατάσσεται σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας και κλάδου/ειδικότητας, οι οποίες συστήνονται στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου και καταργούνται κατά την με οποιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του υπαλλήλου.

Προβλέπεται επίσης ότι από την 30η Ιουνίου 2024 παύει η λειτουργία των περισσότερων από 600 σχολικών επιτροπών και των δημοτικών επιτροπών και οι αρμοδιότητες τους μεταφέρονται στους οικείους δήμους.

Για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων νομικών προσώπων οι δήμοι μπορούν να συστήσουν επιτροπές, ενώ για θέματα των σχολικών επιτροπών θα πρέπει να συσταθούν υποχρεωτικά έως δύο επιτροπές, στις οποίες μετέχει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος σχολικών μονάδων ή συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του οικείου δήμου.

Να σημειώσουμε όμως ότι για κάθε ένα Νομικό Πρόσωπο που καταργείται αυξάνεται ο αριθμός των Αντιδημάρχων κατά έναν, εφόσον ο μέσος όρος του προϋπολογισμού του καταργούμενου Νομικού Προσώπου των πέντε τελευταίων ετών είναι μεγαλύτερος του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το ενδιαφέρον ωστόσο λίγο πριν την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού συμβουλίου (και ενόψει της απόφασης για τις ενστάσεις σε ότι αφορά τα άκυρα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν τόσο από την Ισχυρή Κω, όσο και από τη Δύναμη Αλλαγής, η οποία θα ανακοινωθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές) είναι ότι το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στον δήμο Κω, δεν έχει να κάνει τόσο με την φαινομενική «παντοδυναμία» της δημοτικής αρχής και του δημάρχου (που υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε αλαζονεία, απομάκρυνση από την κοινωνία και παρακμή), αλλά με τις «νέες ισορροπίες…» εντός, εκτός και επί τα αυτά μέρη.

Πρώτα-πρώτα αυτές (οι νέες ισορροπίες) θα αρχίσουν να διαμορφώνονται μέσα στην παράταξη και συνακόλουθα στο δημοτικό συμβούλιο  μετά την κατανομή των αξιωμάτων (Αντιδημαρχίες, Προεδρίες, έμμισθες θέσεις κλπ), σταυρόλεξο το οποίο καλείται να λύσει ο ίδιος ο δήμαρχος (λογικά έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του).

Από την άλλη η Δύναμη Αλλαγής που από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τις εκλογές έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να παραμείνει «παρούσα» στα δημοτικά μας πράγματα εφαρμόζοντας ακριβώς τα του ρόλου της (αρχίζοντας από αυτό που είχαμε γράψει ότι έλεγε και έκανε ο αείμνηστος Τέλης ως πολιτικό φαινόμενο «η προεκλογική περίοδος δεν ξεκινά 40 μέρες πριν τις εκλογές, αλλά ακριβώς την επομένη των εκλογών για όλη την 5ετία), έχει να ξεκαθαρίσει, ασφαλώς, αν ο Γ. Κυρίτσης θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής ή θα τρέξει τις διαδικασίες διαδοχής του (όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές ο Γ. Κυρίτσης δήλωσε στον «Σ» ότι ο νέος  Επικεφαλής εκλέγεται εντός των ημερών και ο ίδιος αποχωρεί ως «εγγυητής της ενότητας»).

Η πολιτική ατζέντα όμως στο δήμο αρχίζει πλέον να διαμορφώνεται -σε ένα καθόλου αμελητέο βαθμό- και από τον νεοσύστατο «Όμιλο για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία» που απαρτίζουν οι 4 πρώην δήμαρχοι της Κω (Κ. Καΐσερλης, Β. Χατζηγιακουμής, Ντ. Παπανικολάου και Μ. Φάκκος) μαζί με 20 τουλάχιστον ιδρυτικά στελέχη -όπως είχε ανακοινωθεί-  με ονόματα που παρουσιάζονται σταδιακά στις ανακοινώσεις παρεμβάσεις του Ομίλου, ως επικεφαλής διαφόρων τομέων  (πχ για την υγεία, τις σχέσεις δήμου-δημότη, την ακίνητη περιουσία του δήμου κλπ)

Είναι χαρακτηριστικές οι τελευταίες παρεμβάσεις του Ομίλου

-για την υγεία: (αμέσως μετά τις δηλώσεις Χρυσόπουλου-Νικηταρά για το νέο Νοσοκομείο) «Ο Δήμος να σταματήσει τη διαμεσολάβηση προς την κυβέρνηση για ένα έργο που αφορά μόνον εργολάβους | Να σταματήσει την χρηματοδότηση για τα ενοίκια των γιατρών & να τα δώσει στους πολίτες».

-για την καθημερινότητα (αφού ζητά να εξαντληθούν οι δυνατότητες για τις αναπτυξιακές εταιρείες, τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τους μετακλητούς δηλ. «βράσε όρυζα…»): Να αξιοποιήσει ο δήμος ελεύθερο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του (τον εθελοντικό παράγοντα που γράφαμε στο προηγούμενο).

για την αναξιοποίητη δημοτική περιουσία: Είναι ανεπίτρεπτο ο τέταρτος νησιωτικός τουριστικός προορισμός να έχει λιμάνια με λυόμενα! Δεν μπορεί να χάσκουν και να καρκινοβατούν η Αλεξάντερ, η ΑΒΙΚΩ και το οινοποιείο. Ο σκελετός του κτιρίου στο Ζηπάρι. τα σχέδια πόλης και χωριών κλπ. Δεν μπορεί το κτήριο της Ανωτέρας να είναι ερείπιο.

Όσος αντίλογος κι αν υπάρχει (από άσπονδους και μη, «γιατί δεν τα έκαναν οι ίδιοι επί των ημερών τους» κλπ), το ενδιαφέρον είναι ότι οι ίδιοι εκεί που δεν πάταγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Επιτροπή Διαβούλευσης ας πούμε που ήταν και είναι αυτοδίκαια μέλη, τώρα όχι μόνο δηλώνουν παρόντες αλλά ζητούν με την τελευταία  πρόσκληση «αναβολή συνεδρίασης» ώστε «να μας παρουσιάσετε Αναπτυξιακό σχέδιο, οικονομικά στοιχεία-ταμειακό υπόλοιπο & ανενεργή ακίνητη περιουσία» (ούτε η Ιωάννα στα αντιπολιτευτικά της φόρτε…)

Με άλλα λόγια, θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλη αυτή η κινητικότητα και η απόφαση των «παλαιμάχων» και εμπειρότατων περί τα αυτοδιοικητικά και όχι μόνον του δήμου και του νησιού μας πρώην Δημάρχων, έρχεται -όχι, να αυξήσει την όποια ανασφάλεια του δημάρχου, που από απόλυτος άρχων, φαίνεται να δέχεται «καπέλωμα» από αυτόκλητη «Επιτροπεία», αλλά- να θέσει επιτέλους τις βάσεις να ξεπεράσουμε τον χρόνιο κακό μας εαυτό…… «Άσπρο (ο ένας)-μαύρο (ο άλλος), της ίντριγκας, της τοξικότητας και της παντελούς ασυνεννοησίας στο δημοτικό συμβούλιο και στα δημοτικά μας πράγματα (με τον χωρισμό της κοινωνίας σε Καϊσερλικούς-Κυριτσικούς τα προηγούμενα χρόνια και σε Νικηταρικούς-Κυριτσικούς τα τελευταία θυμίζοντας «μάχη των αιωνίων»).

Η υπέρβαση αυτή, σηματοδοτείται άλλωστε ευθύς εξαρχής και από το γεγονός ότι οι ίδιοι οι «4», τα χρόνια της παντοδυναμίας τους, είχαν αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ τους (πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες «πόλη-χωριά») αν θυμηθούμε από Αναπτυξιακούς συνδέσμους, Συμβούλια περιοχής, Καποδίστρια κλπ, δύσκολα κάθονταν σε ένα τραπέζι και συνεννοούνταν.

Η πάροδος των χρόνων και η «χρυσή ωριμότητά» τους ωστόσο άλλαξε, άρδην το σκηνικό σε ότι αφορά τις μεταξύ τους διαφορές. Ευχόμαστε να καταφέρουν (όχι μόνο να κάτσουν σε ένα κοινό τραπέζι και να συνεννοηθούν) αλλά να έχουν μόνιμη συνεργασία εκτός από τους 4 προαναφερθέντες του Ομίλου και μαζί τους: Δήμαρχος, Έπαρχος, Περιφερειάρχης, Βουλευτές,

οι υπόλοιποι… «3» πρ. Δήμαρχοι: Γ. Κυρίτσης, Θ. Βαρκάς, Στ. Μπίλλης «ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ…»

Και να αφήσουμε επιτέλους πίσω ως ουσιαστική παρακαταθήκη (όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην κοινωνία με τον χωρισμό οικογενειών που ζήσαμε σε όλες τις τελευταίες εκλογές) την υπέρβαση και την πολυπόθητη και χιλιο-υποσχόμενη ΕΝΟΤΗΤΑ.

* Αναγκαία διευκρίνιση: Βλέποντας την επιστολή του πρ. Δημάρχου και εν ενεργεία Δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας μέχρι το τέλος του έτους, Μιχάλη Χατζηκαλύμνιου, κρίνουμε αναγκαίο να διευκρινίσουμε την παράλειψη αναφοράς του στους 7 (8 με εκείνον) πρώην Δημάρχους.

Είναι λογικό ότι δεν μπαίνει ακόμα στο κάδρο μαζί τους, μιας και η ενασχόλησή του με τα δημοτικά μας θα έχει συνέχεια με το άνοιγμα ενός νέου κύκλου γι αυτόν.

96 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ.

  2. Νέους θέλει το νησί.
    Καισερλης Κυρίτσης Νικηταράς να αδειάσουν την γωνιά

    • what the f@ck is going on ??? ειλικρινά κάτι δεν καταλαβαίνω.
      Τους ενοχλούσαν οι Ευρωπαίοι μετανάστες και τους έκοψαν..τώρα που οι Αλή θα απαιτούν Σαρία ,τι θα κάνουν???
      Μήνυμα για το άρθρο με τον τσακωμό στα Λεωφορεία…Σκέψου Σαρία στο πεντάστερο της TUI να σερβίρει μπόμπα .χωρίς απόδειξη…Αμ και τα αγριογούρουνα θα γελάνε..

  3. Υπάρχουν άτομα που ήταν για πρώτη φορά υποψήφιοι ,και αξίζουν τόσο,όσο δεν αξίζουν όλοι οι προηγούμενοι και νυν μαζί!

  4. https://www.youtube.com/watch?v=4xiWvdwsCBQ&ab_channel=PanPan
    ‘Τι ζωή είναι αυτή που ζούμε τώρα.. ήθελα να σου δώσω ότι έχω τώρα..μα δεν έχω,αυτό που έχω είναι ΆΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ’….αφιερωμένο σ αυτούς που μένουν στο νησί και κυνηγούν τις προσφορές του Λίδλ…
    Επιστολική στάση ή επιστολική ψήφος?

        • Ρωτά τα γατιά και τα σκυλιά που δεν μπορούν να περπατήσουν από το πολύ φαγητό

      • είναι και η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, η οδική ασφάλεια ,η απόδοση δικαιοσύνης ,η κοινωνική ισότητα, το δικαίωμα να πάει ένας πολίτης 10 μέρες διακοπές,κλπ κλπ Βασικά πράγματα που πρέπει να καλύπτει μία οργανωμένη κοινωνία στα μέλη της…………..
        Να ρίξε ματιά αντί για αέρια ,μόνο μην το ξεκινήσεις από κάτω..προς θεού,γιατί θα λες οτι επρεπε να σφίζει το Λιμάνι από ζωή.

        https://www.euronews.com/business/2023/11/30/how-much-do-households-save-of-their-disposable-income-across-europe

        Διάβασε το λινκ με τα ποσοστά ,αν δεν μπορείς ,ας βάλει ο Κιάρης μόνο την σειρά με τα ποσοστά ανά κράτος,μην μπερδευτείς ρε παιδάκι μου…

        • Μμμμμμ μάλιστα. Δεν είναι λάθος η τοποθέτησή σου, με την έννοια ότι σιγουρα αυτοί οι τομείς μπορούν να καλυτερέψουν. Για πες όμως, πότε ήταν καλύτερα η παιδεία? Όταν έτρωγαν ξύλο οι μαθητές παλαιότερα ή μετά την μεταπολίτευση με τις αιώνιες καταλήψεις και τα πλιάτσικα των πανεπιστημίων? Η υγεία πότε ήταν καλύτερα? Έχεις υπόψη σου τα εκατομμύρια σε φακελάκια που πήγαιναν κι ερχόντουσαν μέχρι μια 5ετία πιο πριν? Και όχι μόνο.Κατά τα λοιπά, την τελευταία 5ετία έχουν ψηφιστεί νόμοι για την απόδοση δικαιοσύνης που δεν υπήρχαν πιο πριν. Σου συνιστώ να τσεκάρεις τα έργα ανά την Ελλάδα για την οδική ασφάλεια του πριν και μετά.Δεν είναι τέλεια αλλά σαφώς καλύτερα. Όσο για την κοινωνική ισότητα άστο. Πιο κοινωνική ισότητα πεθαίνεις. Ο νοών νοείτω.

      • Από περίεργεια, δεν μας λες και τι μέρος του λόγου είσαι κι εσύ,ΝΔ,Ζαίος,ΠΑΣΟΚ, Ή ανεξάρτητος σαν τους Μάγους???

      • Για την παιδεία τι ακριβώς έγινε?Φροντιστήρια,τεράστιες θυσίες γονέων ,να σπουδάσουν ένα παιδί που θα δουλεύει 12ωρα για 5 μήνες.
        Αυτά με τις καταλήψεις, πλιάτσικα σταμάτησαν? Εχουμε και εδώ περιστατικά.
        Το Νοσοκομείο ποτέ δεν ήταν στην χειρότερη κατάσταση .ΠΟΤΕ.Και τώρα πάνε τα φακελλάκια σε ιδιωτικούς. Ξέρεις οι δύο ογκολόγοι πόσα παίρνουν?
        Τις αεροδιακομηδές τις μετράς? αυτές για μεταφορά ασθενή στην Κρήτη,Αθήνα.
        Απονομή δικαιοσύνης βλέπω τις απελευθερώσεις των παιδεραστών.
        Ξεχνάς όσα έγιναν στην Λάρισσα,Καρδίτσα,Τέμπη,χ αμένα δάση, ποτέ μια φωτιά σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, δεν έσβησε σε 17 μέρες σε 11 στην Ρόδο.
        Αλλά για πες μας με δικά σου λόγια,γιατί η τιμή του ελαιόλαδου που βγήκε από χρονιά ρεκόρ, αυξήθηκε τόσο,που το Ελληνικό Παρθένο Ελαιόλαδο κοστίζει σε Delicatessen καταστήματα βόρειων χωρών σχεδόν ίδιες τιμές.Στην Στογχόλμη βρίσκεις την ίδια τιμή,Νοέμβρη.
        Σαν τελευταίο,βλέπεις άνοδο του επιπέδου της ζωής του Μεσο-έλληνα?Πήγες μια βόλτα λιμάνι?Ούτε στην καραντίνα δεν ήταν έτσι.Σου είπα ΟΧΙ ΑΕΡΙΑ!!!

  5. Βρε περνούσα στο Λιμάνι, ολομόναχος σαν τα Όρη τριγύρω της Βηθλεέμ..

    ..και μου φωνάζει ο ένας απ τους Μάγους, αυτός με τα κόκκινα που κολλάει ασορτί με το I LOVE KOS ,πάω κοντά και μου έδωσε μια επενδυτική βαθμίδα για τα Χριστούγεννα.
    Βρε τι Λαός που είμαστε κιόλας..

  6. Θέλει να πει το άτομο ότι δεν βρίσκουν προσωπικό,ξεκαρδιστικό βίντεο 2 ημέρες σε άπταιστα Αγγλικά από έν α υπουργό που λέει ότι έχουμε δουλειές,αλλά δεν θα έχει ακούσει πόσο αμοίβεται ο Λαντζιέρης στο Peridromos Resort 5 star All Inclussive.
    Για γέλιά και για κλάματα..
    Πουν,πουν η επενδυτική, fix cousine..
    Συνιστάται και για ντοκυμαντέρ για το που καταντήσαμε,να παίξει στον Ορφέα για το 41%

    https://www.youtube.com/watch?v=pAK7V8CpWa4&ab_channel=MrXristos

  7. Καλά κάνουν και αυξάνουν τα διόδια ! Να πάει η αύξηση στο 41% !

    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    Αφού το λέει και η Fraport.
    https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/diodia-afxisi-kata-76-77-apo-1is-ianouariou/
    Απορώ μήπως η Κτηματική ρίξει κανένα πρόστιμο στους Μάγους που πήγαν και έστησαν την Φάτνη των Αλόγων στο Λιμάνι.
    Τι τζάμπα θα την βγάλουμε,πως θα κτιστεί το Νέο Δρομοκαΐτειο ?
    Λίγη μουσική έπρεπε πάντως να βάλουν όπως σε όλες τις πόλεις, χριστουγεννιάτικα από δύο μικρά ηχεία έτσι για το Christmas Vibes…και παραδίπλα μια φάτνη με ‘λαντζιέρηδες’….

  8. Κάποιοι με κορόιδευαν πρην από μήνες που έλεγα ότι στην Ελλάδα είμαστε πολύ καλύτερα από πολλές χώρες στην Ευρώπη και με ειρωνευοντουσαν φέρνοντας παράδειγμα την οικονομία της Γερμανίας.Εχουν ακόμα και σήμερα την ίδια άποψη,μετά την κατάθεση του Γερμανικού προιπολογισμου που απορρίφθηκε ;Τέλος το ποσό άσχημα περνάμε στη Κω ,απλά κάντε μια βόλτα να δείτε ποσό πεινασμένα είναι τα γατιά που δεν μπορούν να κουνηθούν από το πολύ φαγητό η μια βόλτα τρυγιρω από την πόλη που κάθε αυλή έχει δυο σκυλιά για φυλακές.Ευτυχως τελικά βρήκαμε εισητιρια και ξενοδοχείο για τα Χριστούγεννα.Πληρωσαμε κάτι παραπάνω αλλά τι να κανείς ,γεμάτα όλα.

    • Δέστε την,κρίμα..ένα κούτσουρο να παίρνει μέρος στον Δημόσιο διάλογο με τέτοιά επιχειρήματα.
      Άνοιξε τα Βιβλία των παιδιών σου, πάρε κανένα Ένθετο, πήγαινε στην Βιβλιοθήκη και δανείσου ,άνοιξε την ριμάδα την Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια που ανανεώνεται διαρκώς.

        • Ποιο μεγάλη ανοησία από το νέο σύστημα υπολογισμού ρεύματος ….. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
          Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις! Τρία διαφορετικά χρώματα! Μαθηματικές εξισώσεις. Όλα αυτά για να υπολογίζουμε έναν λογαριασμό ρουτίνας!

          Για γέλια και για κλάματα!
          Που να πάρεις χαμπάρει,αφού οι γνώσεις που διαθέτεις είναι σχολείου ΑΜΕΑ.

          Αυτά κάνει ο μονόδρομος! Κάνει ακόμη και την πολιτική το ύψιστο αυτό αγαθό ….. Ανοησία!

      • Σε όλα τα σχόλια που έχω διαβάσει , μόνο η Μιράντα αυτοσαρκάζεται και παραδέχεται ότι δεν είναι και η καλύτερη στην ορθογραφία, παρόλο που τα σχόλιά της γραμματικά δε βγάζουν μάτι. Εσείς κύριε, που θέλετε να τη νουθετήσετε, ποια Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια διαβάζετε? Τα βιβλία των παιδιών όντως έχουν και ορθογραφία. Εσείς την μελετάτε ή μπα? Τέλος, αποκαλείτε κούτσουρο μια γυναίκα, διότι αυτό επιτάσσει η δική σας ακαδημαική μόρφωση προφανώς, επειδή γράφει την ΕΛΕΥΘΕΡΗ γνώμη της? Ειλικρινά όλα αυτά τα κακεντρεχή, κακόβουλα, τοξικά, αναίσχυντα (και τόσα ακόμη μπορώ να γράψω) σχόλια, με ξεπερνάνε. Ντρέπομαι για κάτι τύπους που κυκλοφορούν διαδικτυακά και βρίζουν. Όσον αφορά στο σχόλιο της κοπέλας έχει δίκιο για τη Γερμανία, τυχαίνει να ξέρω πολύ καλά κι έχει απεριόριστο δίκιο για τις κρατήσεις στους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Sorry, αλλά δε μπορώ να πω το αντίθετο. Φιλιά.

        • Kατά κεφαλήν λέει και συγκρίνει,αλλά ‘όχι την δική σου’ που είναι άδεια.
          Άν επικροτείς τα λεγόμενα ενός τρισηλίθιου που αυτοσαρκάζεται με την ορθογραφία,αλλά κατέχει παγκόσμιους δημοσιευμένους και απ όλους αποδεκτούς αριθμητικούς και στατιστικούς δείκτες τι να σου πω…αν εσύ ξέρεις καλύτερα απ αυτούς που μένουν εδώ και εκεί συγκρίνοντας στην βάση,ε, πάρε και ένα χαπάκι….
          Τουλάχιστον γελοίος και σάτυρος, εκτός από …κας.

        • Αφού ενημερώνεσαι πως σου ξέφυγε αυτό,με τους πιο καταθλιπτικούς κατοίκους στον κόσμο?
          Top 10 Countries with the Highest Rates of Depression:
          Ukraine – 6.3%
          United States – 5.9% (tie)
          Estonia – 5.9% (tie)
          Australia – 5.9% (tie)
          Brazil – 5.8%
          Greece – 5.7% (tie)
          Portugal – 5.7% (tie)
          Belarus – 5.6% (tie)
          Finland – 5.6% (tie)
          Lithuania – 5.6% (tie)
          Ξέρεις ότι είμασταν στην πρώτη θέση πέρσι?Μέτρα τα κράτη,τις κλιματικές συνθήκες,την τοποθεσία στον πλανήτη και μετά άρπα έναν κουραμπιέ και πες στην υγειά της ηλίθιας.

        • https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1543299/antikeimenikes-axies-allazoyn-ton-charti-se-2-167-perioches-ayxisi-se-20-foroys-kai-teli/

          Δεξιά,αριστερά,μέση,όλα ανεβαίνουν βλάκα.
          Όταν ψάχνεις να βγάλεις την χολή σου διαβάζοντας ένα-ένα τα μηνύματα, χάνεις το νόημα, την πραγματικότητα.. την αλήθεια.

        • Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο οι Δικηγόροι και προσφεύγουν στο ΣτΕ.
          Αντισυνταγματικές χαρακτήρισε ο Πρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων Δ. Βερβεσός, τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

          «Η κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή. Και ποια είναι η φοροδιαφυγή; Των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων. Οι εταιρείες που δηλώνουν ζημιές τόσα χρόνια, οι οποίες δηλώνουν αρνητικούς ισολογισμούς, αυτές γιατί δεν υπάγονται στο τεκμήριο;». ανέφερε ο Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
          Nα έναν μαύρο κ@λο.

        • https://www.cretalive.gr/ellada/ta-funds-askoyn-kybernitiki-politiki-gia-alli-mia-fora
          θα διαχειρίζονται ακίνητο του οποίου την κυριότητα έχει άλλος ο οποίος και πληρώνει τον ενφια και όλους τους σχετικούς φόρους;

          Ποιο το περιεχόμενο τότε του δικαιώματος της κυριότητας;

          Μήπως έφαγες και συ Βάρβαρα?

    • Ευημερία πολιτών σε σύγκριση με το πόσο παχουλοί είναι οι γάτες..
      Το γιατί δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Γερμανίας σημαίνει ότι είναι κατώτερος του Καζακστάν..
      Μου θυμίζει τους καμένους με τις σημαίες.

    • Εξωστρέφεια αγάπη μου. Επενδύσεις σε πίττα γύρο. .σε σουφλαντζίδικα

      https://twitter.com/Technomagos/status/1731778673315917985?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1731778673315917985%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=
      Πατσαβούρααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα.

  9. ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΜΙΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ ΧΕ ΧΕ

  10. Ξαναλέω στον φίλο μου φασίστα.Ναι και σε όσους τον ακολουθούν αυτούς τους γραφικούς.Κανενας δεν ενοχλείται όταν τον λες ούτε αντιδρά.Οποιος έχει τη μύγας μυγιαζεται.Οσο για το πως περνάς περιμένεις να το διαβάσεις κάπου;Να σε ενημερώσει κάποιο μέσο;Μήπως να στο πει ο εγκληματίας φυλακισμένος ,όπως σου είπε τι να ψηφίσεις;Στη χώρα μας ευτυχώς είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι σην πλειοψηφία.Προσπαθουμε πάντα να βελτιώνουμε τη ζωή μας ελεύθερα και δημοκρατικά.Αλλοι πιστεύουν ,ότι αυτό θα το πετύχουν με τον έναν πρωθυπουργό ,οι άλλοι με τον άλλο και η πλειοψηφία αποφασίζει.Εσυ που βρίσκεσαι σε όλο αυτό;Τι ακριβώς κερδίζεις ψάχνοντας για οτιδήποτε αρνητικό για την Ελλάδα;Ναι χούμε σε μια υπέροχη χώρα και σήμερα και πρην .Ναι έχουμε δίπλα μας λαούς υπανάπτυκτους που ακόμα σήμερα ονειρεύονται κατακτήσεις,έχουμε και εσωτερικούς εχθρούς ανθέλληνες φασιστες σαν εσένα.Στεκομαστεορθιοι όμως και σκάτε από το κακό σας.

    • Έχει και όρια η βλακεία..αυτοξεφτυλίζεσαι καθημαρινά,λες φασίστες όλους,

      σαν Βορειο-Κορεάτισσα, αγράμματη, ηλίθια, κούτσουρο, εμμονική, διάβασε ,άνοιξε ένα βιβλίο,αυτό που γίνεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στραβή είσαι και δεν ακούς τίποτα? Τυφλή και δεν βλέπεις? Αυτό με την νέκρα στο Νησί, με το ότι δεν βγαίνει η ζωή ΗΛΙΘΙΑ,
      και πας να συγκρίνεις με το Μόναχο ηλίθια.
      Έχεις πάει Χριστουγεννιάτικες ημέρες σε μια Ευρωπαϊκή πόλη ?
      https://www.zougla.gr/money/forologika/aitia-polemou-to-forologiko-lene-oi-epangelmaties/
      Όλοι αυτοί κλέφτες είναι ρε τσόκαρο?

      • Ποιος είσαι εσυ;Γιατί βρίζεις;Δεν λέω όλους φασιστες,εσένα λέω και όσους ακολουθούν ΧΑ,Κασιδιάρηδες ,Βελόπουλους ,Σπαρτιάτες .Τι δεν καταλαβαίνεις.Αν είσαι από αυτούς ναι είσαι φασίστας και ανθέλληνας.Που και σε τι υπεράσπισες την Ελλάδα;Θαυμαστή του Ερντογκαν και του Πούτιν.

  11. Περίεργο πάντως.Τρεις μέρες κλειστό το αεροδρόμιο του Μονάχου,δεκάδες χωριά αποκλεισμένα στη Βαυαρία ,τρένα με ακυρώσεις και καθυστερήσεις και ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα εναντίων του Μητσοτακη.Τι έγινε παιδιά;

    • Ότι πιο ηλίθιο υπάρχει από τέλη του 79 που αρχειοθετώ τοπικό τύπο

      και κάποιες προσπάθειες Κώων συγγραφέων.
      Δεν υπάρχει κάτι που να πλησιάζει τέτοια βλακεία.

      • Οι Γερμανοί πιάστηκαν απροετοίμαστοι γι αυτόν τον χιονια κι επιπλέον πολύς κόσμος έπεσε κι είναι με κατάγματα στο νοσοκομείο. Τι να πω. Ο παράδεισος πουθενά τελικά. Πάντως δεν άνοιξε ρουθούνι για την κρατική μηχανή του Μονάχου. Το κατάπιαν αμάσητο.

        • Μία μέρα δεν έγιναν οι πτήσεις,καμία Εθνική η τοπική οδός δεν έκλεισε,το ρεύμα δεν έκλεισε σε κανένα δημόσιο Ίδρυμα.

          Η Κρατική μηχανή δεν έχει ούτε έναν ΑΝΘΡΩΠΟ απολεσθέντα.
          Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη ρεκόρ σαν της Δαδιάς να καίγεται ένα Δάσος για 17 μέρες και ο 2ος Τουριστικό προορισμός (Ρόδος) για 11 μέρες.

      • Προφανώς είσαι παππούς.Να σε φροντίσει καποιος λοιπόν.Τι ακριβώς θέλεις να πεις;Για ποιο τύπο και σε πιο συγγραφέα αναφέρεσαι;

    • https://www.kathimerini.gr/world/562764229/i-irlandia-anakoinose-oti-den-echei-pleon-choro-gia-prosfyges/
      Μητσοτάκι Γιοκ ,από όπου θελεις μπαίνουν πρόσφυγες,πάνε με τα πόδια σαν κύριοι (αμαρτία βέβαια),αλλά η πολιτική δεν άλλαξε,όπως εσύ θα μείνεις κούτσουρο για Πάντα

      • Ποιος είσαι ποιον κρίνεις και ποιον ειρωνεύεσαι;Η πρόταση σου;Ποιος είναι ο καλός θα μας πεις;Δεν βλέπεις ότι με τέτοια που λες ο Μητσοτάκης κυβέρνησε και στις επόμενες εκλογές αύξησε το ποσοστό του;Έχει γίνει πολλές φορές αυτό στην Ελλάδα;Το ότι δεν υπάρχει αντιπολητευση ,δεν μπορεί να σταθεί,να πει τι; Δεν σου λέει τίποτα;Ότι τόσα χρόνια μόνο βρισιές και βλακείες ακούμε;Εδώ ολόκληρος δικτάτορας ο Ερντογκαν,από εκεί που έλεγε Μητσοτάκης γιόκ,έβαλε την ουρά στα σκέλια και έρχεται να τον συναντήσει.Τυχαιο;

        • Δεν τον γουστάρω,ούτε εσένα γουστάρω επειδή τον έχει κάνει Τοτέμ ,Ω ΜΑΝΙΤΟΥ.ΟΥΓΚ

    • Αντε! Ρε βούρλο! Που σύγκρινεις! Τον πύργο του Άιφελ! Με το τζαμί στο πλατάνι! Έχεις μεγάλη τρύπα στον εγκέφαλο!

  12. Βρε Συ, μασάει η κατσίκα ταραμά ? Βλέπεις τις ΗΠΑ στη λίστα πάνω πάνω, το μέρος που όλοι ονειρεύονται να πάνε, που όλοι ευτυχούν, πραγματοποιούν τα όνειρα τους και η Ελλάδα η μικρή Ελλάδα, με το 1/100 της οικονομίας της ΗΠΑ στην 6η θέση σου κάνει εντύπωση ? Τη συνέχεια δε μας την αφηγήθηκες ωστόσο.
    Top 10 Countries with the Lowest Rates of Depression:
    1)Solomon Islands – 2.9%
    2)Papua New Guinea – 3.0% (tie)
    3)Timor-Leste – 3.0% (tie)
    4)Vanuatu – 3.1% (tie)
    5)Kiribati – 3.1% (tie)
    6)Tonga – 3.2% (tie)
    7)Samoa – 3.2% (tie)
    8)Laos – 3.2% (tie)
    9)Nepal – 3.2% (tie)
    10)Philippines – 3.3%
    Κατάλαβες γιατί οι παραπάνω λαοί δεν έχουν κατάθλιψη η όχι? Μπορείς βέβαια να ζήσεις εκεί αν το επιλέξεις. Ωστόσο η Ελλάδα είναι στην πρώτη πεντάδα….
    The 5 ‘Blue Zones’ where the world’s healthiest people live
    1)Greece 👏👏👏👏👏👏2)Japan 3)Sardinia 4)California 5)Costa Rica
    Αυτά γιατί δεν τα λες? Όλα τα μαύρα ψάχνεις? Πρόσεξε το.

    • Μα δεν υπάρχει άλλο χρώμα,μόνο με καρτέλες ζανάξ βλέπεις την Ίριδα.

      The study reveals that Greece is the most stressed country in Europe, totalling the highest Stress Score of 71.8 out of 100. Greece topped the list after scoring high for both reports of stress and depression prevalence. Greece has a depression prevalence of 6.52%, the highest rate in Europe as well as 57% of respondents reporting frequent stress, the second highest rate of all European countries.

      https://www.internationalaccountingbulletin.com/news/revealed-the-most-stressed-countries-in-europe/?cf-view
      Bάλε να στο μεταφράσει κανείς.Είναι φρέσκο,φράσκα κουλούρια λέμε του 2023,22 Ιουνίου.
      Αν παίρνεις ληγμένα ,έχω κάποια περσινά της γριάς.
      Οι εξυπνάδες εκεί που σε παίρνει…

      • ένα έχω να σου πω.
        Όλος ο πλανήτης θέλει κάτι από Ελλάδα. Όλοι ανεξαιρέτως. Βιβλία γράφονται για αυτά που συντελούνται στη χώρα μας. Όλοι έρχονται ερωτεύονται την Ελλάδα και ξαναέρχονται. Ξένες παραγωγές, μετακινήσεις, πουλάνε τα υπάρχοντά τους να αγοράσουν σπίτια.Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
        Αυτοί που φεύγουν για εξωτερικό, οι μισοί επιστρέφουν κι οι άλλοι μισοί Ελλάδα λένε και κλαίνε. Είμαστε η ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάτι μισάνθρωποι μόνο διυλίζουν τον κώνωψ. Τι να κάνουμε τώρα. Ναι το λιμάνι είναι έρημο όπως κι οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης το χειμώνα μετά τις 8. Ε και?

        • Μαν δεν λέμε για ομορφιά.Είναι μια απ τις ομορφότερες χώρες

          αλλά έχει ένα σύστημα διεφθαρμένο,με πολιτικούς που διαχειρίζονται την εξουσία ανάλογα τις εντολές που παίρνουν.
          Οι ξένοι που λες ότι ήρθαν εδώ και έχω παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα, έχουν ασφάλειες και πάνε στα ιδιωτικά, αλλιώς πάνε με την πρώτη πτήση στην χώρα τους αφού το Νοσοκομείο δεν εγγυάται τίποτα στην ηλικία που έρχονται.
          Στο ξανάπα ,διάβαζε καλύτερα τα ξένα σάιτ,τις ταξιδιωτικές οδηγίες,τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ και τους Ευρωπαϊκούς δείκτες κατάταξης ,αλλιώς βάρα τον στον τοίχο.
          Κοιμάσαι ολόρθιος ,ακόμα και η Κάλυμνος έχει κίνηση μετά τις 8,λες βλακείες,μεγάλος βλάκας!!!!

        • Εγώ θα στα δείχνω και θα στα πετάω στα μούτρα,αφού είσαι βλάκας

          https://www.protothema.gr/greece/article/1442940/pisa-stin-44i-thesi-tou-diagonismou-gia-tis-mathitikes-epidoseis-i-ellada-patosan-oi-ellines-mathites/APP/
          Στην 44η θέση του διαγωνισμού για τις μαθητικές επιδόσεις.
          Ο έξυπνος τρόπος να φαινόμαστε ψηλότερα είναι η…αλφαβητική σειρά των κρατών.
          Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή. Είσαι πράγματι αμερόληπτος και βλάκας.
          Ξέρεις τι σημαίνει λωλός?
          ωλός, -ή, -ό

          τρελός, ανεύθυνος, απερίσκεπτος
          Παράγωγες λέξεις
          λωλά
          λωλάδα
          λωλαίνω
          λώλαμα
          λωλαμάρα
          Άντε και καλή ψαριά.

        • Βρε βλάκα από τις 22-22:30 έχεις δει πόσες διακοπές ρεύματος ,σήματος της Digea

          Όλοι οι ραδιοσταθμοί on-off ,με μια απλή νεροποντή,Βγες και κάνε κωπηλασία στους δρόμους, κοίτα τα μέρη που κάθε βροχή γίνονται λίμνες και μετά πήγαινε και κοίτα τον καθρέφτη.
          Είσαι ένας αυταπόδεικτος βλάκας.
          Έκατσα να δω λίγο μπάσκετ και έκανε 30 διακοπές…

  13. Έχει ξεφύγει ο φασιστακος εδώ μέσα που δεν έχει καν το θάρρος να γράφει με κάποιο σταθερό όνομα .Ετσι να πετάει ότι του κατέβει και να φαίνονται πολλοί.Εγω είμαι η miranta και μήνες τώρα γράφω έτσι.Εσυ;Καλή κακιά λάθος σωστή αυτή είμαι και θεωρώ ότι ,όπως αποδείχτηκε είχα δίκιο,ο Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι η μοναδική λύση για την Ελλάδα.Ασχετα αν πρην από χρόνια έβλεπα άλλο η στο μέλλον δω κάτι άλλο.Δεν είναι τέλεια μην παρεξηγηθώ.Εσυ που με βρίζεις τι πιστεύεις;Γνώμη έχεις;Περιμένεις καταστροφές να χαρείς μπάσκετ και χάσει ψήφους ο Μητσοτάκης.Να φύγει να έρθει ποιος;Θα μας πει;Ναι σε λέω φασίστα πες μας για πιο λόγο δεν είσαι;Σε λέω ανθέλληνα.Δειξε μου κάτι που έχεις γράψει υπέρ της Ελλάδας.Προπαγανδα πολλές φορές υπέρ του Ερντογκαν κανείς και υπέρ του Πούτιν .Τον εχθρό της χώρας και των συμμάχων μας.Εχθρο της εκκλησίας μας .Δεν έχεις καμία σχέση με Έλληνα .Οι Έλληνες ποτέ δεν φοβήθηκαν την σύγκριση με άλλους λαούς και έκαναν Έλληνες.Οι φασιστες μόνο που δεν έχουν επιχειρήματα και αξία σαν άνθρωποι φοβούνται.

      • Αναρωτιέμαι…άραγε ποιος χρειάζεται θεραπευτκή αγωγή και μάλιστα δεμένος? Μμμμμμ κάτσε κάτσε να δεις το’χω. Μήπως η Μιράντα που είναι πλήρως ενημερωμένη ΚΑΙ σε διεθνή θέματα ή κάτι τύποι που τη βρίζουν ασύστολα ΧΩΡΙΣ να την ξέρουν ξεπερνώντας κάθε όριο και κάθε αξιακό κώδικα βρίζοντας και τους γονείς της? Έχεις δίκιο, η επιλογή είναι δύσκολη πραγματικά. Ακόμη το σκέφτομαι. Μεγάλο πρόβλημα φίλε μου.

        • Η επιλογή είναι αυτονόητη. Για να σχολιάζει και να μην τσουβαλιάζει όλους

          απαντώντας σ έναν προς έναν λες και είναι δικό της το φόρουμ,φακελώνοντας,αποκαλώντας όσους δεν συμφωνούν μαζί της ,φασίστες, αποδεικνύει και για σένα πόσο //άκας είσαι.
          Αν θες δημόσια διαβούλευση πάρε της δώρο κανένα βιβλίο,μάθε της να χρησιμοποιεί την Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια.
          Το πλήρως ενημερωμένη = είσαι πλήρως ανίδεος,άσχετος και πλήρως εκτός τόπου και χρόνου.
          Άκου πλήρως ενημερωμένη στα Διεθνή Θέματα….πόσες κάψουλες πήρες σήμερα?

  14. Βρε δεν ανοιγει ρουθουνι σου λεωωωωωω.Αν γινοντουσαν αυτά εδώ θα έβγαιναν όλοι οι αφιονισμένοι και θα καταριόντουσαν

    Γερμανία: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο του Μονάχου – Καμία πτήση έως το μεσημέρι.!!!!!!!!!!!!!
    Απελπιστική εικόνα παρουσιάζουν και σήμερα οι συγκοινωνίες στην Γερμανία λόγω της κακοκαιρίας. Το αεροδρόμιο του Μονάχου είναι κλειστό τουλάχιστον έως το μεσημέρι και δεν γίνονται οι πτήσεις λόγω της παγωμένης βροχής.
    Η ίδια κατάσταση είναι και στους γερμανικούς σιδηροδρόμους καθώς δεκαετίες μηδενικών επενδύσεων έχουν προκαλέσει το χάος σε τμήματα της χώρας μετά την σφοδρή χιονόπτωση.
    Πολλοί ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Γερμανία ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες οι οποίοι ταλαιπωρούνται λόγω της κακοκαιρίας για 4η συνεχόμενη ημέρα.

  15. άδωνη,…. ζητούν ρεσεψιονίστ σέ 5στερο. κάποιον νά μιλάει – καί νά καταλαβαίνει – καλά τήν αγγλική.

  16. Αφιερωμένο στους συνδικαΛΗΣΤΕΣ εκπαιδευτικούς μας.Καμία απεργία,κ τίποτε εκλογές;καμθα κατάληψη ετοιμάζετε;
    «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις εξετάσεις Pisa του ΟΟΣΑ, που δημοσιεύεται κάθε τρία χρόνια αλλά μετατέθηκε αυτή τη φορά κατά έναν χρόνο λόγω της πανδημίας της Covid-19 και έχει καταστεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς που εξετάζεται εξονυχιστικά από τις κυβερνήσεις.

  17. Γερμανία: Μετράει νεκρούς από τροχαία λόγω κακοκαιρίας – Συνεχίζονται τα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Μονάχου

    Η Γερμανία συνεχίζει να πλήττεται από κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, που έχει παγώσει τη χώρα με σφοδρές χιονοπτώσεις η χώρα μετράει θύματα από τροχαία που προκάλεσε η θεομηνία, καθώς τέσσερις άνθρωποι – ανάμεσά τους ένα παιδί – έχασαν τη ζωή τους σήμερα (5.12.2023) σε δρόμους των περιοχών, οι οποίες επλήγησαν.
    Πωωωωω τελικά θεομηνίες με θανατηφόρα ατυχήματα συμβαίνουν και στη Γερμανία..
    Κύριε Ελέησον.

    • Συμπολίτη μου γλυκέ..Το Σάββατο η Aegean πέταξε για Μόναχο κανονικά όπως και οι 4 πτήσεις της Lufthansa

      Σε μία απ αυτές ήταν φίλος μου.
      Αν αυτή η θεομηνία ερχόταν προς τα μέρη μας,θα θυμόμασταν ημέρες του 2022 Γεννάρη με την Αττική οδό.
      Έχω ζήσει 41 Γεννάρηδες Σκανδιναβία,ποτέ,ούτε μία φορά δεν κόπηκε το ρεύμα.Τώρα δεν είμαστε στον προηγούμενο αιώνα,όλοι έχουν φίλους,παιδιά ,συγγενείς και κυρίως νέα Παιδιά που πήγαν για να βρούν μισθό και όχι φιλοδώρημα..Άσε τα μυξανάλατα,είμαστε πρώτοι απ τους τελευταίους..Κοίτα όψη το λιμάνι απ τις 6 η ώρα και πήγαινε να κλάψεις σε καμιά γωνία.
      Αν και και το όνομα του επιβάτη σε pm στον Κιάρη.
      Αλλιώς κατέβασε το ap Flight Radar 24 και ξεστραβώσου γιοα το πόσο ήταν κλειστό το αεροδρόμιο.
      Πάντως σαν το ρεκόρ που είχαμε Πανευρωπαικώς επί Σημίτη το 2002 με 4 μέρες ούτε μία πτήση σε εσωτερικά και εξωτερικό ,ποτέ ούτε η Αλβανία το έπιασε.

      • Να το πεις στους Γερμανούς που λένε στους πολίτες τους να μην πάνε στο αεροδρόμιο γιατί ειναι κλειστό.Απορια 41 χρόνια στη Σκανδιναβία στο παράδεισο ,γιατί ήρθες εδώ;Να μας λες τελευταίους;Εμάς μας αρέσει η χώρα μας ,όπως και σε πολλούς άλλους.Ενταξη δεν είσαι ο μόνος που έχεις ζήσει εκτός Ελλάδας.

        • γιατυαπλα ηλίθια είχα και έχω τους γονιούς μου και το σπίτι μου εδώ.ηλιθια πατσαβούρα

      • Επιμένω γλυκέ καλόκαρδε ντόπιε. Χάος στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Έλληνας που εργάζεται στο αεροδρόμιο κατά περίεργο τρόπο συμφωνεί με τα νέα. Τώρα αν πέταξε ή δεν πέταξε η aegean και πόοοοοοσοι έχασαν τις πτήσεις τους είναι άλλο. Κρατική μηχανή γιοκ. 3 οικογένειες φίλοι μου μένουν εκεί μόνιμα. Δε λέμε ότι μας κατέβει. Έτσι για την ιστορία. Άσχετο, τι κόλλημα είναι αυτό με το λιμάνι που τσαμπουνάτε πολλοί δεν έχω καταλάβει. Μόνο του το λιμάνι το πρωι, κανεις στο λιμάνι το βράδι.. τι περιμένατε σε νησί Δεκέμβρη μήνα?

        • Εγώ σου λέω να κατεβάσεις το flight radar και να δεις για πόσες ώρες εκλεισε

          ξανά -έκλεισε και ξανα-άνοιξε.

          αυτό φοβάσαι.αλλα να σου θυμίσω ότι έμεινα 2-3 νύχτε εγκλωβισμένος σε δύο αεροδρόμια και πέρασα υπέροχα,όλα τσάμπα,ακόμα και η διαμονή στο γειτνιαζον ξενοδοχείο..
          τα υπόλοιπα είναι στραβά αρμενισματα

        • Γλυκοπαπάρα το να θέλετε να πείτε ότι μια απ τις μεγαλύτερες οικονομίες στον πλανήτη

          είναι κατώτερη,είναι για το σχόλιο της χρονιάς, ότι η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών είναι καλύτερη σε μας ,από εκεί χωρίς να έχετε πατήσει το πόδι σας…σου λέω βλάκα , Σάββατο η Aegean πέταξε ,πήγε φίλος μου και σε χαιρετά…
          αλλά μην ξεχνάς ότι η χώρα έχει και μικρότερα αεροδρόμια,που πετούσαν και μετά με τραίνα.. βόδι

        • Για το Λιμάνι συμφωνώ ΑΠΌΛΥΤΑ με το στόλισμα,είν αι παγκόσμια πατέντα ένα Νησιωτικό μέρος να έχει νεκρό το Λιμάνι.
          Αλλά σε βλέπω να μην δίνεις σημασία σε αποδείξεις.
          Έχει κάμερα,την ανοίγεις και βλέπεις,με το σου είπα,μου είπες,έχω γνωστούς κ.λ.π. Αν θες και έχεις τα αρχ… πάμε με μία κάμερα ημέρα του Πολιούχου της πόληξς τώρα,σε προκαλώ,πάμε καρδάμαινα.
          Δεν περιμένω προσωπικά διασκέδαση και πάρτι,απλά μια κινητικότητα,μια βόλτα,να δω έναν μπαμπά όπως έκανα εγώ και μου έλεγε ο γιος γιατί δεν βλέπουμε άνθρωπο.
          Σταματήστε να ζείτε στο ψέμα. Θέλεις στις 6?στις 4 ? απόγευμα? Είναι κίνηση αυτή για μέρος που είχε είσοδο επισκεπτών μόνο απ το αεροδρόμιο 2 εκατομμύρια?Μίλησες με κάποιον επισκέπτη?Σου λέω μίλησα μ έναν τεχνικό ΔΕΗ που ήρθε για 2 μέρες με το κλιμάκιο ,έμεινε κέντρο και απορεί..μίλησα με κάποιους απ τα ΜΑΤ,ξένους εργαζόμενους που άκουγαν για ρεκόρ,ε…τι άλλο να σου πω ρε μ…,ότι δουλεύω υποδοχή σε Ξενοδοχείο?Δεν καταλαβαίνεις?

  18. Καλεί και τους υπόλοιπους δημάρχους,,.. Συζητιέται τα όνοματα των » 4».. Για τους μαχητές… Και του κυριτση για τους διάσημους..

    • Ο Μάγος της Διπλωματίας.
      Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο ιστορίας στην ζωή τους και κατηγορούν την Χούντα (που είχε μερίδιο τεράστιο)στην απώλεια της Μισής Κύπρου.
      Δεν ξέρουν όμως τα μαγειρέματα ,τις σκιώδεις παρασκηνιακές κινήσεις ενός πολιτικού που έπρεπε να περάσει και αυτός Δικαστήριο όπως οι Εγκληματίες πολέμου.Η σχέση που δημιούργησε με την Τουρκία ,έφερε την εισβολή σαν δώρο ,ώστε κατά την γνώμη του να μην διασπαστεί η συμμαχία του Συμφώνου του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο.
      Μετά απορεί το βούρλο με κάποιον σχολιαστή που την ρώτησε αν έκανε βάρβαρα..
      Ακόμα και η ΜΗ χρησιμοποίηση των νεότευκτων Fantom για υπεράσπιση αδελφού λαού, είχε τις ρίζες της στην πολιτική ενός εγκληματία πολέμου,που δούλευε όλους ,αλλά απειλούσε όσους έσκυβαν(χουντικούς).
      Μπορεί να ήταν υπαίτιοι οι Χουντικοί, αλλά έστειλαν δυνάμεις την 20ην Ιουλίου,το γιατί δεν πήγαν και επέστρεψαν το λέει η ανακριτική για το άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου, θέλει όμως διάβασμα,και όχι βάψιμο ονύχων.
      ‘Μπορεί να είναι επικίνδυνο να είσαι εχθρός της Αμερικής,αλλά το να είσαι φίλος της είναι Μοιρα

  19. Αυτή δυστυχώς είναι η κατάντια της χώρας μας,Πατσαβούρα.Ο σκύλος πρώτα βιάστηκε στην Αράχωβα και μετά θανατώθηκε

    https://www.zougla.gr/greece/prospathoun-na-sygkalypsoun-tin-ktinodia-me-ton-agrio-vasanismo-tou-oliver/
    Δυστυχώς η χώρα πήρε μια κατηφόρα μεγάλη.
    Σαν άνθρωπος αυτά τα Χριστούγεννα θα ανάψω ένα κερί γι αυτόν τον αποτροπιασμό.
    Περίμενα εδώ και ώρες να το αναρτήσει κάποιος,αλλά μάταια..έχουμε αποκτηνωθεί, τα μνημόνια και τα δεκάδες κακά που τρώμε κατακέφαλα εδώ και δεκατρία χρόνια, μας έκαναν χειρότερους από ζώα.
    Η εγκληματικότητα στα ύψη, κάθε μέρα φοβάσαι να διαβάσεις τα νέα, κάτι θα σε χαλάσει, κάτι θα σε ψυχοπλακώσει και όμως ότι και να λένε τα 2-3 /////μένα εδώ μέσα,η Πατρίδα ποτέ δεν ένοιωσε τέτοια βία ,τέτοια εγκληματικότητα. Κρίμα…Αν γίνει έρανος για να επικηρύξουν τον δαίμονα αυτό,όλοι πρέπει να δώσουμε, ώστε να μείνει για πάντα στην φυλακή.

    • Η ασέλγεια ήταν ότι αποδεδειγμένα η Περιφέρεια και οι Δήμοι Αράχωβας και πέριξ

      Λόγω του κλίματος των Χριστουγέννων πήγαν να το θάψουν.Η Ντροπή της ντροπής.Το ίδιο με τον κακομοίρη τον επιβάτη ΑΜΕΑ που πέταξαν απ τον καταπέλτη,έτσι και δεν υπήρχε κάμερα,ακόμα γαλάζιο θα ήταν ,ακόμα θα ήταν τα ρεμάλια στις θέσεις τους.

      • Εννοείς τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ.Αυτοι πέταξαν τον άνθρωπο και τι κόμμα Τουλάτου δεν έβγαλε κιχ.

        • Ναι και τον πλοίαρχο και τον Λιμενικό και τους αξιωματικούς και την εταιρεία

          Όλοι Αριστεροί είναι..
          Το Μαύρο κουτί το άκουσες? Τους διαλόγους?
          Μην μιλάς για χρώματα..στην Αράχωβα δεν πάνε Αριστεροί,αλλά Δεξιοί καραβοκύρηδες..

          https://www.zougla.gr/greece/miliste-epitelous-ekei-stin-arachova/

  20. Για ποια πολιτική και πολιτεία μιλάτε; δεν υπάρχει τίποτα. όλα για το φαίνεστε στις φωτό είναι για την εξουσία τη μάσα και το χοντρό χρήμα. μόνοι μας είμαστε. παρέα με τα προβλήματα μας κοινά και μη. όταν το καταλάβουμε αυτό τότε θα πάμε μπροστά.

  21. Σε ένα ανώριμο εγκεφαλικά νεκρό νεοδημοκρατη… Με διχασμένη προσωπικότητα – – δεν ξέρει τι φύλλο είναι..εδώ και 2 χρόνια . Ο Θεός τον έκανε αγοράκι.. Με ονοματεπώνυμο.. Αλλά θέλει να είναι κορίτσι.. – – καλά λένε ότι όλοι ….είναι κακοί και …..και .. Εκτός αυτα τα 4 κακά της μοίρας του.. έχει και τεταρτο ελάττωμα .το κυριότερο.. Που το χει κάνει επάγγελμα εδώ μέσα..δηλ . . . Είναι αγιατρευτη…. – – σε πράξη, και σε θεωρία….

    • Αναρωτιέσαι για τους άλλους λες και είναι πολλοί.Εσυ απαντάς μόνο βρε βλακακο.Εχεις γίνει ανέκδοτο απλά να ψάχνεις να απαντήσεις βρίζοντας στους μήνες.Πες μας το πιστεύω σου και άσε εμένα να έχω τα δικά μου.Τοσο δύσκολο είναι;

  22. Καταλαβαίνω ότι το επίπεδο /////, πρέπει να είναι σαν το δικό σου… Σκραπες… Είναι ανάμεσα στο 20 %%%ΜΌΝΟ των ηλιθιων που ψήφισαν Μητσοτάκη.. ΤΌΣΟ ΉΤΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΌ ΠΟΥ ΠΉΡΕ… 1 εκκατομυρια στα 10 ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ… Δεν σε προσέξανε οι γονείς σου.. Πολύ.. Και ιδού τα αποτελέσματα ενός ΗΛΙΘΙΟΥ.. Κοιτούσαν μόνο πως να ψηφίζουν .. Σαμαρά,. . Σαν νεοδημοκρατες.. ..

    • ¨προς miranta¨Αληθεια φοβάστε να βάλεις ένα δικό σου όνομα;Νομίζεις έτσι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι προβείτε για τον ίδιο βλακακο φασίστα;Αλήθεια τώρα.Αυτοί που ψήφισαν το ίδιο με εσένα να μας πεις.Δεν στο λένε αυτό;Βρισιές,βλακείες,κλπ.Πας μετά χαρούμενος σπίτι και διαβάζεις τι έγραψες και ποσό σπουδαίος είσαι.Περιμενε τώρα να σου πει τι θα ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές ο φυλακισμένος εγκληματίας.Δεν σας χρειάζεται. Η Ελλάδα,ψεκασμένα φανατικά φασιστακια.ΠΑΜΕ μπροστά σταθερά δυνατά.

  23. Έχετε μεγάλη κατανόηση όταν συμβαίνουν στραβές, ακυρώσεις κι άσχημα πράγματα στο εξωτερικό.
    Μπράβο. Πολύ εκπαιδευμένοι.
    Εδώ λυσσάτε σα να μην υπάρχει αύριο.

  24. Ο Νικηταρας βρηκε τη λυση στη καταργηση νομικων προσώπων. Καταργείται ο ΔΟΠΑΒΣ αλλα χρέη ΔΟΠΑΒΣ θα εχει η μαρινα με τονισχυρο ταμειο. Μοναδικο προβλημα Χονδρος-Πετρης οι οποίοι δεν ψήφισαν απόφαση δημαρχου. Γι αυτο ο Νικηταρας αφησε εκτος δημοτικης ομαδας το Πετρη και καθαρισε απο την προεδρία τον Χονδρο. Το νεο σχημα θα ειναι δικο του….κουμπαρια με μισθο και εκδηλωσεις πληρωμενες απο τη μαρινα. Αρνητικα σχολια υπαρχουν και απ την νεα γραμματεα του δημαρχου η οποια χωρις πρόσληψη, χωρις ουσιαστικο ρολο,εχει καπελωσει τους παντες. Αποτελεσμα; Ηδη ξεκινησαν τα οργανα για την ισχυρη Κω που απεναντι της δεν εχει καν αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ