Πολλές «οι μάχες που θα πρέπει να δοθούν» για την Κω και όχι μόνο…

37
8997

Πολλές «οι μάχες που θα πρέπει να δοθούν» για την Κω και όχι μόνο…

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου Κω »θα δώσω την δική μου μάχη ώστε να αποδεχτεί ο Υπ. Εσωτερικών, την διατήρηση του ΔΟΠΑΒΣ και της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ» αλλά και τα σχόλια που συνοδεύουν τη σχετική δημοσίευση σκεφτόμαστε ότι είναι τόσα τα προβλήματα και τα ανοιχτά μέτωπα του δήμου που οι μάχες (προσωπικές και μη του δημάρχου) είναι πολλές και κάποιες ίσως άνισες, όπως το μεταναστευτικό.

Κανονικός πόλεμος δηλαδή… Με τα προβλήματα (για να μην παρεξηγούμαστε).

Γιατί, αν κάνει το λάθος να στραφεί όχι τόσο σε αυτά καθαυτά αναζητώντας λύσεις αλλά σε όσους τυχόν τα προκαλούν ή τα υποδαυλίζουν και προβάλλουν εμπόδια στην επίλυσή τους, τότε συνεχίζουμε διχαστικά, τοξικά και πάμε για νέο χάσιμο χρόνου χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει, τώρα που είναι η εποχή των αποφάσεων για τον ορισμό των κατά το δυνατόν κατάλληλων ή καταλληλότερων για τις συγκεκριμένες επιτελικές θέσεις του δήμου είναι να σκεφτεί  ότι στις δύσκολες μάχες δεν περισσεύει κανείς, να είναι πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες και κυρίως να αξιοποιήσει το ευρύ (ευτυχώς) πλέγμα των εθελοντικών φορέων, αλλά και των μεμονωμένων συμπολιτών-συνδημοτών που έχουν διάθεση και χρόνο εθελοντικής προσφοράς (κάνοντάς τους συμμέτοχους και συνοδοιπόρους σε κάθε τομέα και σε κάθε κυρίαρχο πρόβλημα όπως της υγείας, των σχολικών κτηρίων, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα κλπ).

Και επειδή «παίζει» πολύ το ότι θα είναι ή θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός υπάρχει μια σημαντική διαφορά στο πως εννοεί ο καθένας την αποφασιστικότητα.

Μια πρόσφατη ερευνητική εργασία ανατρέπει την στερεοτυπική αντίληψη περί «σκληρού, δυναμικού, τολμηρού, ανυποχώρητου, αλάνθαστου κλπ» ηγέτη.

Η πείρα έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα, η αντοχή στο χρόνο και η καθολική αναγνώριση προκύπτει στα εξής χαρακτηριστικά:

Ταπεινότητα, όχι ως δείγμα δειλίας ή ανασφάλειας αλλά αυτογνωσίας, προσωπικής ωριμότητας και φιλομάθειας με σεβασμό προς όλους.

Να γνωρίζει και να διαχειρίζεται τις αδυναμίες και τα λάθη του, να ζητάει συγνώμη, να επανορθώνει το δυνατόν γρηγορότερα (δηλαδή το αντίθετο της αλαζονείας και της «ξερολίασης» που γράφαμε  παλαιότερα).

Να είναι βαθιά ανθρώπινος, με συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη και να έχει πάντα εναλλακτικές λύσεις (αυτό που έλεγε χαρακτηριστικά παλαιότερα ο αείμνηστος Τέλης ως Νέστορας της πολιτικής «ο καλός οδηγός πρέπει να ξέρει καλά και την όπισθεν»).

Να είναι ήρεμη δύναμη χωρίς φωνές, εξάρσεις και ξεσπάσματα (δηλ. εν θερμώ λειτουργία, με ανάλογες αψυχολόγητες κινήσεις και αποφάσεις) και να ξέρει καλά την τέχνη να ακούει (στον κύκλο των διευθυντών λέγεται ότι τα γραφεία των καλών διευθυντών είναι μονίμως γεμάτα από κόσμο…)

Άλλο ένα χαρακτηριστικό (όχι μόνο ενός επιτυχημένου ηγέτη, αλλά και ανθρώπου της καθημερινότητας) είναι η πηγαία δοτικότητα. Ο δοτικός άνθρωπος δεν χάνει, κερδίζει, εν αντιθέσει με τους μικρόνοες ηγέτες (και ανθρώπους) που πιστεύουν ότι χάνουν.

Σύμφυτα όλων των παραπάνω η συγχωρητικότητα (βοηθά να προχωρήσει μπροστά) και η ευγένεια (ακόμα κι όποιος δεν το χει, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσει).

Πρακτικό μυστικό: Να βάζει πάντα τον εαυτό του στη θέση των άλλων πριν από οποιαδήποτε απόφαση, και να μην ξεχνάει από που ξεκίνησε.. Όλη τη δική του διαδρομή.

Αυθεντικότητα, ειλικρίνεια και «φιλτράρισμα» των συμβουλών του στενού και ευρύτερου περιβάλλοντος που είθισται να είναι πάντα «βασιλικότεροι του βασιλέως».

Η πραγματικότητα δεν είναι και δεν ήταν ποτέ βελούδινη, αλλά πάντα η προσπάθεια μετράει και οι δοκιμασμένες και επιτυχημένες πρακτικές και λειτουργίες θα πρέπει να είναι οδηγός όλων μας.

Πόσο μάλλον των ανθρώπων που βρίσκονται στο τιμόνι του δήμου, της περιφέρειας, του κράτους…

 

 

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλγερινοί έκαναν ντου σε πάρτι στο χωριό Crepol της Γαλλίας και σκότωσαν 1 και τραυμάτισαν 8.
    Πριν λίγο στο Δουβλίνο Αλγερινός τραυμάτισε 3 παιδάκια και 2 ενήλικες σε δημοτικό σχολείο.
    Κι εδώ ο συντροφος Καιρίδης λέει ότι οι λάθρο είναι λίγοι σε σχέση με τους τουρίστες….
    στην Κω καλό θα ήταν να ετοιμαζόμαστε για μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών

  2. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ.

  3. Ολα αυτα τα καλα που περιγραφεις φιλε Γιαννη ειναι γνωρισματα τιυ πρωην

    Απορω.. Γιατι βγηκε ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ..Ο μοχθηρος, εκδικητικοε, σατραπης.. Αααα φταιει η διαφημιση μεσω… Instagram!!!!!! Χαχαχα

  4. Χωρίς απόδειξη βάζω λεφτά στην τσέπη μου.
    Ζητώντας απόδειξη βάζω λεφτά στην τσέπη των μετακλητών, των Ρομά και των λάθρο.
    Οπότε προτιμώ το win-win με τον υδραυλικό

    • Εσυ τώρα είσαι Ελληνας ενήλικος και ψηφίζεις ;Να σε χαίρονται κλεφταρά.Επειδή είσαι ψευταράς.Ούτε ένα ευρώ από τον προιπολογισμο δεν πάει στους μετανάστες.Από την άλλη κάνουν κατανάλωση εδώ και πληρώνουν ΦΠΑ.Μήπως τελικά είναι πιο χρήσιμοι από εσένα στην Ελλάδα;Εσυ τι προσφέρεις;

        • Παιδιά έχεις;Τα σχολεία ποιος τα πληρώνει;Τα αεροπλάνα και τα καράβια να σε φυλάνε ποιος τα πληρώνει;

      • ΝΔ 2018: Οι μετανάστες δεν είναι καλοί. Εμείς αν γίνουμε κυβέρνηση θα τους διώξουμε.

        ΝΔ2023: Οι μετανάστες είναι λίγοι, χρειαζόμαστε περισσότερους. Αφήνουν λεφτά στον τόπο. Ειναι επενδυτές.

  5. Από ότι φαίνεται Γιάννη ο καθένας θα πρέπει να δώσει τη δική του μάχη να λύσει τα δικά του προβλήματα οικονομικά υγείας παιδιών κοινωνικά. Αν δεν έχεις νύχια να ξυστεις μην περιμένεις από τους άλλους. Λαϊκή παροιμία. Αν περιμέναμε από τους πολιτικούς αλίμονο μας.

    • Μα εσείς ψηφίσατε τον δήμαρχο επειδή είναι καλός άνθρωπος.Οχι να λύσει προβλήματα.Αυτα μόνοι μας τώρα;

      • Βρε πως τα λες, όλα τα θυμάσαι πια. Δεν αφήνεις τίποτε να πέσει κάτω! Εδώ πάντως έχεις δίκιο. Α!!!! η αλήθεια να λέγεται.

  6. Π ρος Μιράντα δηλ όσοι ψηφίζουν κάποιον πολιτικό περιμένουν ίδιον όφελος η θεωρούν κατά τη γνώμη τους ότι είναι καλύτερος από τους άλλους για να προσφέρει στο γενικό καλό; και κάτι ακόμη ερώτηση. υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό άνθρωπο και σε έναν που συμπεριφέρεται άσχημα τον κακό; εσείς ποιον θα προτιμούσατε; τον καλό η τον κακό άνθρωπο;

    • εγώ πάντως ψηφισα τόν ικανό. Όσοι έχουν προσωπική εμπάθεια για μια…. καρέκλα. δεν μετράνε

    • Για φίλο μου και για γαμπρό το καλό.Για κάποια δουλειά τον πιο ικανό.Σε κάλυψα;Τέλος πουθενά δεν γράψατε ότι πρόσφερε ο δήμαρχο η έχει καλό πρόγραμμα και καλούς συνεργάτες.Οτι είναι καλός άνθρωπος μας λέγατε Γιαυτο τον ψήφισε ο κόσμος.Να σας θυμίσω το άρθρο σας μετά τις εκλογές,που ήταν μέχρι που μπορούσε να παρεξηγήσεις,ότι κάτι θέλατε από τον δήμαρχο μετά τέτοιο,ύμνο.

  7. από τη διαφορά στα επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων, και σκεφτόμουνα ότι όταν χρειάστηκε χρηματοδότησή τους, έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Δεν βλέπω να γίνεται το ίδιο με τη φορολόγηση των υπερκερδών.

    Μόνο αυτά θα υπερκάλυπταν στο πολλαπλάσιο τα κέρδη από το σχέδιο νόμου/έκτρωμα.

    Τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη για να φέρει επενδυτές..ο Νέος Παγκόσμιος ηγέτης
    https://www.iefimerida.gr/politiki/o-soynak-akyrose-ti-synantisi-me-mitsotaki

  8. Προς Μιράντα αν θέλετε διάλογο κ Μιράντα Βάσω Μιραντο η Βασούλα όπως και αν σας λένε σχεδόν φωτογραφιζεστε. ελάτε να γνωριστούμε . να σας δείξω να ξεχωρίζετε τους καλούς από τους κακούς .τι να τα κάνω τα προσόντα και τις ικανότητες όταν βγάζω αρνητικό χαρακτήρα που τα ακυρώνει όλα. αλλά κρυμμένοι με θρασύδειλα πίσω από ψευδώνυμα μερικοί πολλά λέμε. εγώ έχω το θάρρος της γνώμης μου και απαντώ επώνυμα. θα χαρώ να σας γνωρίσω.

    • Ντροπή να παραποιητε το όνομα μου.Miranda με λένε και δεν επιδιώκω κάτι να προβάλω το όνομα μου.Δεν ξέρω αν σας χαλάω τι σούπα και βγάζετε αυτό το φασισμό.Τελικά θα σας εξυπηρετήσει ο καλός άνθρωπος;Δικαιομα σου να ψηφίζεις με κριτήρια ποιος είναι καλός,όμορφος η έχει ομορφο χαμόγελο.Ακόμα για προσωπικό συμφέρον.Το καταλαβαίνω.Όπως έχω και εγώ το Δικαιομα να λεω τη γνώμη μου χωρίς να έχω ανάγκη κανέναν.Εκεί είναι η διαφορά μας.Δεν χρειάζεται να γράφω με επίθετο να εξαργυρώσω κάτι.Αντίθετα μια και τα βάζω με φασιστες καλό είναι για προστασία να μην το βάζω.Εξαλου την γνώμη και την προτ

    • Εγώ δεν θα χαρώ.Δεν με ενδιαφέρουν άνθρωποι που ψηφίζουν για προσωπικό συμφέρον,ούτε για ομορφιά η αν έχει ομορφο χαμόγελο κάποιος.Εξαλου τοπικά ψηφίζουμε το γειτωνα η συγγενή.Είναι μεγάλη δουλειά να είσαι ελεύθερος κυρία μου.Να μην έχεις ανάγκη κανέναν;Να μην κοιτάς να βολευτείς εσυ η οικογένεια σου.Όποτε δεν χρειάζεται να προβάλεις το όνομα σου για να είσαι με αυτόν η τον άλλο.Έχετε άλλο λόγο που βάζετε ονοματεπώνυμο;Είστε πολιτικός;Θέλετε να δείξετε σε κάποιον ότι τον υποστηρίζετε;Εγώ όχι.miranta με λένε και μην αλαζετε το όνομα μου όπως κάνουν οι κοινοί φασιστες.

        • Το άτομο είναι με ψυχολογικά, υποφέρει από μανία καταδίωξης, όλοι είναι ναζιστές και φασίστες, χωρίς να ξέρει ιστορικά και εγκυκλοπαιδικά έστω τις έννοιες, χωρίς ν ανοίξει ένα βιβλίο, αντιγράφει Facebook και άλλα τινά Δεξιού προσανατολισμού σάιτς, ενώ δεν ξέρει την …τύφλα της όπως και εσύ.
          Μπαίνουν κάποιοι να διαβάσουν για το Νησί και πέφτουν πάνω σε σχόλια που υποβιβάζουν το θέμα.
          Άλλος ηλίθιος που την χειροκροτεί σαν και σένα τον βλάκα, αντί να βλέπει τα επιχειρήματα, κοιτά την ώρα.. μιλάμε για ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
          Γιατί δεν πάει να γνωριστεί με την Ξανθίππη δεν λέει (που και εγώ έχω διαφορές,αλλά θα της κάνω ένα δώρο)…δηλαδή ποια είναι καλύτερη ?η Επώνυμη ανωνυμία Ή η Ανώνυμη επωνυμία?
          Συχνά φράφει σε σχολιαστές να προβάλουν ένα nickname,τι σημαίνει αυτό ρε βλάκα?
          Η Aegeanews έχει αρχείο, μπορείς να δεις όλα τα μαργαριτάρια των αμετανόητων ηλίθιων.

  9. miranta με λένε και αυτό το όνομα χρησιμοποιώ.Πάντα δεχόμενη Καλα και κυρίως κακά σχόλια και βρισιές.Ναι κάποιοι έξυπνοι μπαίνουν και αυτοί με το όνομα μου.Δεν ξέρω γιατί το κάνουν.Να χάσω ψήφους;Τόση ανοησία.Όσοι δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά δεν θα σκάσω.Εγώ αυτό που θέλω θα το πω.Δεν χρωστάω σε κανένα ούτε περιμενω από κανένα.Είμαι ελεύθερη.Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτή την αίσθηση.Θα μπορούσα να γράφω ανώνυμα ,να μην με ψάχνουν κάποιοι να με δείρουν.Εσείς κυρία γιατί θέλετε επίθετο;Να το κάνετε τι;Δεν έχω βρίσει κανέναν ποτέ εκτός από αυτούς που αναγνωρίζουν στο επίθετο φασίστας,τον εαυτό τους και γράφουν διαφορά.Εγώ άντε να πω βλάκα η το πολύ ηλίθιε.Χαλαρώστε λοιπόν και όταν μιλάτε δημόσια θα έχετε αντίλογο.Δεν απαντάω στο όνομα αλλά στη γνώμη και το σχόλιο.Καταλάβατε κυρία με ονοματεπώνυμο;

  10. Για να υπάρξει διάλογος πρέπει να απουσιάζει η εμπάθεια και να παρίσταται η αυτογνωσία.Θελει θάρρος η αλήθεια και φυσικά έναν χαρακτήρα αξιοπρεπή. Ποιο από αυτά συναντάται σε ανθρώπους σαν την Μιράντα?Η οργή δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος και όλοι αυτοί έχουν περίσσεια. Έχουν πλέξει το εγκώμιο του δυναμισμού σε έναν άνθρωπο που τον επιδυκνυει με τα χειρότερα στοιχεία ανθρώπου , είχαν επενδύσει σε αυτό διότι έτσι είναι και οι ίδιοι, οπότε τώρα που δεν τους βγήκαν τα κουκιά βγάζουν το μόνο που έχουν. Χολή. Ευγενική η πρόταση σας, αλλά μην «λερωνεστε». Δεν αξίζουν κανένα κόπο.

    • Εσύ που τη συνάντησες? Για πεσ μας. Που της σκιαγράφησες και το προφίλ. Αν εννοείς πως δε σου αρέσει που είναι υπέρ του Μητσοτάκη τότε τα βάζεις με τη μισή Ελλάδα. Σίγουρα περνιέσαι για εξυπνότερος του πρωθυπουργού. Δε σε ξέραμε να σε ψηφίσουμε. Εκτός αν έφαγες χυλόπιτα από τη Μιράντα κι είπες να εκδικηθείς?

  11. Κυρια μου…. μην ασχολειστε με αυτα
    Κρατηστε την γνωμη για τον εαυτο σας!
    Ε πως δεν ειναι καλος καποιος που μας τυπωνει τζαμπα βιβλια;
    Αστειευεστε;;;;
    Δεν μας ενδιαφερει η ικανοτητα… και το καλο του τοπου!!
    Τα χαλια σας!!

  12. στα βαρβαρα και στους λουκουμαδες παντως δε καθησστε με τους επισημους παλι με το λαο εκάτσατε τζαπα τοσο αχτι

  13. Πόση κακία πια να αντέξουμε. στα βάρβαρα και στις εκδηλώσεις πηγαίνω ως ρεπόρτερ εθελοντικά για να εξυπηρετήσω φίλους δημοσιογράφους όπως αρθρογραφω τακτικά. οι δημοσιογράφοι και οι ρεπόρτερ δεν κάθονται με επισήμους εκτός αν έχουν κάτι να συζητήσουν για λίγα λεπτά. έχουν τραπέζι για τα ΜΜΕ.οσο για το αν εξαρτώμαι από τους πολιτικούς δεν έχω καμία ανάγκη είμαστε οικογένεια αυτοδημιούργητοι συνταξιούχοι μετα παιδιά μας τακτοποιημενα. για το βιβλίο απαντώ στη χολή σας.καθε χρόνο ο Δημος επιβραβεύει κάποιον ντόπιο συγγραφέα. ήταν τιμή μου που με επέλεξε μαζί με τους άλλους. όσο για τα λεφτά δύο τρία χιλιάρικα θα τα έδινα να το τυπώσω όπως και τα δύο προηγούμενα που τα αγκάλιασε ο κόσμος. αυτό διανέμεται δωρεάν προσφορά του Δήμου. ελάτε να σας το χαρίσω. όσο για την επωνυμία; δεν φοβάμαι κανένα και δεν πλήγωσα κανέναν για να κρύβομαι. ικανοποιήθηκατε;

  14. Σας ξαναλέω κυρία Αγρελλη, χαλάτε φαιά ουσία άδικα. Έχουν γνωρίσματα οι μισεροι άνθρωποι, εσείς θα το γνωρίζετε καλύτερα υποθέτω. Η κάθε λογής Μιράντα αυτού του κόσμου κρύβει την αδυναμία στο θράσος και την δήθεν ελευθερία λόγου στην ελλειπή γνώση. Η ημιμαθεια είναι πιο επικυνδινη από την αμάθεια.Στον αμαθή χαρίζεις, στον ημιμαθη αφαιρεις και χρόνο και τόπο.

    • Ανώνυμε πες που το διάβασες αυτό και το μετέφερες;Πες με δικά σου λόγια τη γνώμη σου για το αθρο και την αντίθεση σου με τους σχολιαστές.Το να υποτιμάς κάποιο άτομο δεν σου δίνει αξία.

    • Εσείς κύριε ανώνυμε, εκτός από την εκδούλευση που πουλάτε στην κυρία Αγρέλλη (κι εσείς ανώνυμος είστε για την ίδια) και εκτός από το να δολοφονείτε χαρακτήρες ανθρώπων που ΔΕΝ γνωρίζετε ασχολείστε με κάτι ωφέλιμο στη ζωή σας? Μισερός είστε εσείς. Ενας άνθρωπος που βρίζει έναν άλλο άνθρωπο που δεν γνωρίζει είναι σίγουρα ΜΙΣΕΡΟΣ= ατελής (σωματικά ή πνευματικά). Πίστεψέ με, μόνο αδυναμία και θράσος δεν εκφράζει η κυρία Μιράντα. Κάτι ακόμη. Πέρα από κάτι άτομα που της επιτίθενται, έχει φανατικό κοινό και τη διαβάζουν και από Αθήνα και από όμορα νησιά. Ξέρω ανθρώπους που μπαίνουν στο site και δίνουν κλικ μόνο για να διαβάσουν Μιράντα. Και όχι. Δεν είναι μισεροί. Ειδικά όσοι διαφωνούν μαζί σου. Καλές Γιορτές με Φώτιση.

  15. Αυτοί που ζητούν υπαλλήλους στις Αγγελίες για κάλυψη θέσεων της επερχόμενης τουριστικής σαιζόν

    ..γιατί ρωτούσαν και πέρσι? και πρόπερσι? και παραπρόπερσι? δεν ήταν όλοι αυτοί κατάλληλοι? Οι γνώστες της μαντικής θα εκτιμηθούν περαιτέρω….

  16. σε όλη την ομάδα γιατί θα δείχνετε ήδη κιόλας οτι με καθημερινή σκληρή δουλεία, μεράκι, αγάπη για τον τόπο και ταπεινοφροσύνη θα κάνετε πολλά σπουδαία έργα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ