Να πως «μιλάει» τελικά (μόλις μια βδομάδα μετά) η «βουβή αποχή… Πόλεμος στη Μέση Ανατολή & «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα…»

7
5654

Να πως «μιλάει» τελικά (μόλις  μια βδομάδα μετά) η «βουβή αποχή»… Πόλεμος στη Μέση Ανατολή & «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα…»

Προς πλήρη επιβεβαίωση των όσων γράφαμε στο προηγούμενο σημείωμα μας για το «μήνυμα» της μεγάλης αποχής στις δημοτικές εκλογές πανελλαδικά, ήταν τα άκρως ανατρεπτικά αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ειδικά στους μεγάλους Δήμους (Δήμος Αθηναίων και Δήμος Ρόδου τα πλέον χαρακτηριστικά, αλλά οι 6-7 «σίγουρες» Περιφέρειες που κατέληξαν σε ‘αντάρτες»).

Η διαφορά μεταξύ Μπακογιάννη και Δούκα στον πρώτο γύρο ήταν 27,16 μονάδες (41,35% – 14,19%), ενώ η διαφορά Καμπουράκη και Κολιάδη στη Ρόδο στον πρώτο γύρο ήταν (42,74% – 29%) δηλ. κοντά 14 μονάδες.

Στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος υπερτριπλασίασε τις ψήφους του (64.055 στον δεύτερο γύρο από 19.842 στον πρώτο), την ώρα που ο κυβερνητικός αντίπαλός του όχι μόνο δεν κέρδισε ψηφοφόρους άλλων υποψηφίων, αλλά έχασε 7.397 ψήφους (50.403 στο δεύτερο γύρο από 57.800 στον πρώτο).

Ενώ στη Ρόδο ο Α. Κολιάδης από 16.162 ανέβηκε στις 25.677, ενώ ο Α. Καμπουράκης (που έσπευσε η ΝΔ να τον στηρίξει ανοικτά «καίγοντάς» τον) από 23. 817 έπεσε στις 18.624 (δηλ. πήρε κοντά 5χιλιάδες λιγότερους).

Στην Αθήνα το ποσοστό συμμετοχής ήταν  26,73% στον δεύτερο γύρο και 32,32% στον πρώτο. Στη Ρόδο 54,86% στον πρώτο και 43,65% στο δεύτερο.

Ακόμα δηλ. και ο νέος δείκτης («φρούτο», όνομα και πράγμα) των προγνωστικών, οι στοιχηματικές  (που «έπαιξαν» πολύ προεκλογικά και στον δήμο Κω) έπεσαν τελείως έξω.

Όπως έγινε άλλωστε και στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ (η Αχτσιόγλου είχε σαφές προβάδισμα τόσο στο σύνολο του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ όσο κι εν γένει στον κόσμο της Κεντροαριστεράς. Στο συγκεκριμένο όμως κοινό που κινητοποιήθηκε και πήγε να ψηφίσει οργανωμένα ΛΟΑΤΚΙ κλπ, ο Κασσελάκης θριάμβευσε, όπως αναμενόταν).

Το κρίσιμο στοιχείο λοιπόν (και σημείο των καιρών) στα συγκεκριμένα και σχετικά περιορισμένα εκλογικά σώματα είναι ποιος θα πετύχει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των ψηφοφόρων. Δεδομένης μάλιστα της χαμηλής εκλογικής συμμετοχής και της περιρρέουσας αδιαφορίας για τα πολιτικά πράγματα, επιμέρους κοινωνικές και πολιτικές ομάδες με υψηλή ικανότητα κινητοποίησης, προσλαμβάνουν αυξημένη εκλογική σημασία, σαφώς μεγαλύτερη από τη πραγματική πληθυσμιακή βαρύτητά τους.

Οι «βουβή» αποχή δηλαδή μπορεί στην αμέσως επόμενη διαδικασία (ασχέτως αν είναι μετά από μία εβδομάδα, πόσο μάλλον μετά από 5 χρόνια που μεγαλώνει λόγω φθοράς η εκλογική δυσαρέσκεια) να είναι ομιλητικότατη («μήνυμα ελήφθη»).

Πολεμική αναταραχή στη Μέση Ανατολή & «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα…»

Στην γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα (και ενώ περιμένουμε τοπικά να δούμε το πως θα κινηθούν οι νεοεκλεγέντες των δημοτικών αρχών και των μειοψηφιών, όπου θα υπάρξουν ανακατατάξεις, διάδοχες καταστάσεις κλπ) έχουμε μετά τις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες (με τα μάτια στραμμένα και στην κατα-καμμένη Ρόδο καθώς φωτιές=πλημμύρες) και ο πόλεμος μετά την Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και η ακρίβεια δυστυχώς ήρθαν για να μείνουν. Το Διεθνές περιβάλλον είναι πολύ αρνητικό και ελάχιστα μπορούν να αποδώσουν οι εσωτερικοί χειρισμοί της οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Και βέβαια με όλες αυτές τις εξελίξεις στη μέση ανατολή (βλέπουμε ότι τονίζεται πλέον και από αρθρογράφους του φιλοκυβερνητικού Πρώτου Θέματος, με ανοιχτές παραινέσεις προς την Κυβέρνηση, να ενισχύσει άμεσα με την ανεξέλεγκτη συνεχόμενη ροή παράνομων μεταναστών την αμυντική ικανότητα της χώρας) να μην ξεχνάμε τι είχε πει ο Ερντογάν (άσχετα αν θα είναι αυτός που είναι σημερινός και αυριανός ή οι άπειροι διάδοχοι του στα πράγματα): «Θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα…»

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά: «Μήπως θα βγουν από τις κρύπτες τους με τον κατάλληλο εξοπλισμό, πολλοί από αυτούς που «διασώθηκαν», συν κάμποσοι πράκτορες της Τουρκίας, που αλωνίζουν, οπλοφορούν και δολοφονούν στο έδαφός μας, παράλληλα με μια επίθεση-απόβαση σε συγκεκριμένους στόχους από την γείτονα;

Μήπως λίγο να ξυπνήσουμε να θεωρήσουμε προτεραιότητα τις κάμερες και την εκπαίδευση του πληθυσμού, στην πολιτική προστασία; Η απογοήτευση και η αδιαφορία στην οποία είμαστε όλοι βουτηγμένοι θα είναι η αρχή του τέλους της πανωλεθρίας μας. Πρέπει να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε, αν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί και ελεύθεροι. Κι επιτέλους, να βρεθεί δραστική λύση για το θέμα των μεταναστών αγνώστου προέλευσης και σκοπών. Ακόμα και όπως στην Δανία».

Άμεσα το θέμα της πολιτικής προστασίας, σε όλα τα επίπεδα

Δυστυχώς, έχει ειπωθεί πολλές φορές και στο παρελθόν κατόπιν εορτής (σεισμών, λοιμών, καταποντισμών) ότι πρέπει η εκάστοτε Κυβέρνηση, να δει άμεσα το θέμα της πολιτικής προστασίας, σε όλα του τα επίπεδα.  Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες, σε περίπτωση σεισμού, πλημμύρας, φωτιάς και κυρίως πολέμου (σε τοπικό επίπεδο υπάρχει η εθελοντική ευαισθητοποίηση από τις εθελοντικές ομάδες πχ η πρόσφατη πρωτοβουλία ΛΕΚ και Πυροσβεστικής για συγκρότηση διασωστικής ομάδας κλπ για να καλυφθούν οι πάμπολλες ελλείψεις του κράτους, πόσο μάλλον στην υγεία κ.α. όπου κρεμόμαστε σε μια κλωστή).

Πρώτα πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς ή ικανοί να προστατευθούμε και μετά θα λύσουμε και τα υπόλοιπα (που τόσα χρόνια δυστυχώς δεν τα λύνουμε…). Μακάρι να το λάβουν υπόψη οι ιθύνοντες, σε όλα τα επίπεδα.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας κατέβαινε η κυρία ρούφα στις εκλογές ο νικηταράς θα πάθαινε ότι έπαθε και ο καμπουράκης στη ρόδο

    • …θα βγαίνανε τα ΛΟΑΤΚΙΑ.
      Και αν η γιαγιά σου είχε καρούλια, θα ήτανε πατίνι.
      ΡΕ δεν πάτε να δείτε αν έρχομαι.

  2. Τελικά η Ρουφα τα κατάφερε.Με το να μην κατέβει έκανε περίπατο τις εκλογές για το Νικηταρά.Όλοι οι ψηφοφόροι της φυσιολογικά όπως και στις προηγούμενες εκλογές πήγαν σε αυτόν.Έπιασαν τον Κυριτση κότσο.Γενικά στην Ελλάδα ποτέ δεν είπε κανείς ότι η ΝΔ έχει 51%.Φυσικό είναι να πάνε όλοι εναντίων,έτσι και αλλιώς δεν διακυβευόταν κάτι.

  3. γιατί το σύστημα κατέβασε το άρθρο με την παρένθετη μητέρα ; με πήραν τηλ και το έψαχναν. αν μπορείς. κράτησε το σε. παρακαλώ. ευχαριστω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ