Όταν ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα…

102
13377

Όταν ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα…

Βεβαιότητες δεν υπάρχουν… Όλα μπορούν να ανατραπούν και να καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι από τη μια στιγμή στην άλλη…

Από το φόβο της πανδημίας στο φόβο των σεισμών και τώρα της πύρινης λαίλαπας των φυσικών καταστροφών… (που λέγαμε και τότε…)

Χρησιμοποιούμε ακριβώς τον ίδιο πρόλογο που κάναμε και κατά τη φρενίτιδα της λεγόμενης «πανδημίας», αλλά και μετά τους τρομακτικούς σεισμούς στην Τουρκία, πριν μερικούς μήνες.

Η Ελλάδα, η Δωδεκάνησος, η Ρόδος,  βγαίνουν πολλαπλά τραυματισμένες από τις φετινές πυρκαγιές, που προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά τόσο στον Ελληνικό Τουρισμό (νούμερο 01 καύχημα μας μέχρι πρότινος, κινδυνεύοντας να χάσουμε το 1 και να μας μείνει το 0), όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον.

Πόσο μάλλον που την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές θρηνούμε τα πρώτα θύματα αυτής της νέας μεγάλης τραγωδίας, τους δύο νεκρούς πιλότους.

Η κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική και τόσο εφιαλτική που οι εξηγήσεις περί «κλιματικής κρίσης» και «φαινομένου θερμοκηπίου» – ειδικά όταν πρόκειται για copy paste λεγόμενα από τα πλέον επίσημα χείλη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας- τότε όχι απλά δεν πείθουν αλλά προβληματίζουν στα πολύ σοβαρά.

Ως προς την κεντρικά κατευθυνόμενη ειδικότερα «πολιτική ορθότητα», τα διεθνή συμφέροντα και τις σκοπιμότητες πίσω από αυτά.

Ούτε ως σενάριο της πιο ακραίας «συνωμοσιολογικής φαντασίας» δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε λίγες μέρες πριν ότι  η ναυαρχίδα του τουρισμού μας, η Ρόδος θα μπορούσε να παραδίδεται επί τόσες μέρες στις φλόγες εντελώς απροστάτευτη και αυτό να θεωρείται από τους κυβερνώντες «φυσιολογικό», «κανονικότητα» και αποτέλεσμα της (καραμελωμένης) «κλιματικής αλλαγής».

Τη στιγμή που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο με τα GPS, τα δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και όλα τα σύγχρονα μέσα που θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες αρχές (όχι μόνο όπου και όταν μας βολεύει…)

Είχαμε ζήσει προ ετών την αντίστοιχη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, που είχε ξεκινήσει πάλι από την ίδια κεντρική περιοχή,  το δάσος ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λάερμα. Όμως σε καμία περίπτωση με τον τότε συντονισμό, τις άμεσες αντιπυρικές ζώνες να της κόβουν τη φόρα και την τότε επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν απειλήθηκαν όλο  εκείνο το 10ήμερο, ούτε ανθρώπινες ζωές, ούτε σπίτια, ούτε περιουσίες, ούτε έφτασε στη θάλασσα για να σβήσει…

Δεν ξέρουμε αν είναι θέμα μόνο επιχειρησιακής αντιμετώπισης (κάπου γράφτηκε ότι η  ίδια η ζωή έδειξε ότι από το 1998 που μεταφέρθηκε η αρμοδιότητας αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, είχαμε 200 νεκρούς συνανθρώπους μας, πάνω 3.000 σπίτια, αμέτρητα ζώα και χιλιάδες στρέμματα δασών και αγροτικών εκτάσεων καμένα. Νούμερα ασύλληπτα με τεράστιο οικονομικό κόστος και πολλά αμείλικτα γιατί).

Φυσικά οι ανθρώπινες ζωές δεν κοστολογούνται με τίποτα.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, είναι άμεση ανάγκη να αλλάξει η στρατηγική και ο σχεδιασμός της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών επειδή φωτιές είχαμε και θα έχουμε.

Το «αν ο μη γένοιτο» στην Κω (από την πόλη και το Πλατάνι που εκκενώθηκε πρόπερσι μέχρι το ορεινό Ασφενδιού και ειδικά τη Ζιά και φτάνοντας μέχρι το Αμανιού που μας χτύπησε ηχηρότατο καμπανάκι προ ημερών και το Πυλί), πρέπει να μεταφραστεί και μεταστοιχειωθεί σε συγκεκριμένο σχεδιασμό  και οργάνωση πρόληψης και καταστολής.

 

Όσο για την ρευστότητα του τουρισμού μας…

Ας θυμηθούμε το κοντράστ 2019-20 και 2022 το οποίο ήταν μια χρονιά που οι πολίτες αισθάνθηκαν απελευθερωμένοι μετά την πανδημία για να… ξεχυθούν στα ταξίδια και εκτός all iclusive από συνειδητή επιλογή, ενώ ακόμα δεν είχαν νιώσει στην τσέπη τους την ακρίβεια.

Άρα η σύγκριση του 2019 και του 2022 με τη φετινή σεζόν 2023 είναι εν ολίγοις μάλλον άδικη. «Δεν είναι κάθε μέρα Λαμπρή¨, οι τουρίστες μένουν πιο λίγες ημέρες απ’ ό,τι πέρυσι, παρότι έρχονται στην Ελλάδα και μάλλον ξοδεύουν πιο λίγο γιατί τους γονάτισε η ακρίβεια του φετινού χειμώνα, αλλά και του τρέχοντος καλοκαιριού στις διακοπές τους.

Όμως ο τουρισμός «δουλεύει» μεσομακροπρόθεσμα, υπάρχει -όπως λένε οι ειδικοί- ένας χρονοορίζοντας για να πάει καλά ή το αντίθετο, γι’ αυτό θέλει τεράστια προσοχή και στρατηγική στόχευση, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.

Και φυσικά έχουν δίκιο οι θιασώτες της ποσότητας (δηλαδή των αυξημένων στατιστικών των αφίξεων) μιας και αυτό δεν είναι τουρισμός.., είναι υπερτουρισμός.

Ας μην γίνει και σε αυτό τον τομέα τραγικά επίκαιρος ο πολλαπλά αδικημένος από τους απογόνους του, μεγάλος μας πρόγονος Ιπποκράτης: Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις.

Μικρές και μεγάλες ανθρώπινες τραγωδίες. Όλες όμως οφειλόμενες στον ανθρώπινο εγκληματικό παράγοντα (τραγικά λάθη και παραλείψεις, αμέλειες,οργανωμένα συμφέροντα, ψυχοπαθολογική συμπεριφορά).

Πραγματικά δεν ξέρουμε «τι τέξεται η επιούσα*»

 

* Πηγή του παραπάνω γνωστού σχήματος λόγου είναι η ακόλουθη φράση της Παλαιάς Διαθήκης: «Μη καυχώ τα εις αύριον, ου γαρ γινώσκεις τι τέξεται η επιούσα» (Παροιμίαι 27, 1). Το νόημα της εν λόγω φράσης είναι ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να καυχιέται για το μέλλον, καθώς δε γνωρίζει τι θα φέρει η επομένη η ερχόμενη ημέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

102 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν χρειαζεται να ρθουν οι οι τουρκοι....ο Μητσοτακης..εξαφανιζει μονος τους

    τις πολεις…καιγωντας βουνα..καταστρεφωντας πολεμικο εξοπλισμο..ριχνωντας πυροσβεστικα υδροπλανα..διωχνοντας τους πολιτες απο τα χωρια….συγχρονως με ολα αυτα..θα ζουμε σε καθεστως ανεργιας..φτωχειας πολεμου..τα σιτητα θα εκτοξευτουν η τροφη θα γινει ειδος πολυτελειας..μονο γι ατους πλουσιους..με 15 ευρω το λαδι..15 ερυω το κρεας..15 ευρω τα λαχανικα και ολα υατ λογω ελειχης γεωργικη ςκια γροτικης παραγγωγης…επομενο πασχα..15 ευρω κιλο κρεας…δηλ ο πολεμος τι αλλο θα εκανε..

  2. παρατηρηση..νομιζα η εικονα ειναι απο την εκρηξη της χιροσιμα...ομως οχι .

    το μανιταρι αυτο.ειναι το ιδιο που προκαλιεται απο εκρηξη πυρηνικης βομβας/// και ειναι απο τις αποθηκες πυρομαχικων της αγχιαλο.ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

  3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ...ΧΑΧΑΧ..ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ

    ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣΑΡΜΑΤΑ ,ΣΦΑΙΡΕΣ ,ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΡΟΠΛΑΝΑ…
    ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ…ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…(ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
    ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ….ΑΦΟΠΛΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ..-ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ..ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ…ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…
    1310 ΕΣΤΙΕΣ ΦΩΙΤΕΣ….ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ
    Ο ΕΧΘΡΟς ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  4. Μια φωτία έχεις, που καίει 10 μερες κοντα στην ροδο και παραλληλα αλλες 20 ...

    Στάχτη και μπούρμπερη ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Αγχιάλου “Η Δήμητρα” – Τεράστιο πλήγμα στην τοπική κοινωνία.

    https://karditsastakra.com/2023/07/27/%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%87%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%bf-%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c/
    το 80 % της κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής!
    Μιλάμε και για σοβαρό χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής και μάλιστα κατά σύμπτωση βολεύουν και τα σχέδιά του Κούλη..για οσους γνωριζουν…GREAT RESET…μονοπωλιο 2,3 υπερεθνικων αλυσιδων τροφης παγκοσμια.

    Συνεχίστε να αναμασάτε “Φωτιά, Αλλοδαποί εμπρηστές, Μητσοτάκης ” ΚΑΙ ΟΤΙ δείχνουν τα Συστημικα Κανάλια
    ποτε δεν θα παραιτηθει κανεις

  5. παραδόθηκε στις φλόγες μια από τις πιο σύγχρονες βάσεις της πολεμικής αεροπορίας, η περιβόητη 111 Πτέρυγα Μάχης, που διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει για να πλήξει την ΑΜΥΤΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ του όποιου εχθρού.
    Όταν μια πυρκαγιά καταφέρνει αυτό που θεωρητικά δεν μπορεί να καταφέρει ο αντίπαλος σε περίοδο πολέμου υπάρχει λοιπόν… πρόβλημα
    η ειρωνεια…Οι αποθήκες αυτές έχουν προδιαγραφές ΝΑΤΟ, με πολλές ασφαλιστικές δικλείδες προστασίας ώστε να προστατεύονται από φυσικές καταστροφές…μπλεκεται το νατο..στα σχεδια .ΝΑΙ ..και θα δειτε γιατι.
    2ον… τα βλήματα που έσκασαν είναι ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
    Πρόκειται για απαγορευμένα πυρομαχικά που εμπεριέχονται στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ειναι αυτα τ αοποια διοχετεύουν οι ΗΠΑ για τον πολεμο στην Ουκρανία!
    Μήπως το ΝΑΤΟ εχε κανει την ελλαδα αποθηκη πυρομαχικων.. Ή η Ελλάδα χρησιμοποιείται άλλη μια φορά γαι τα συμφεροντα του ΝΑΤΟ….

  6. https://youtube.com/watch?v=HgC74xEMjUw&feature=share

    Δηλαδη πριν 3 χρονια, συναπτηκαν οι συμφωνιες…. , εμπρησμου..με τα συμφεροντα…..
    Καποια στιγμη.. … . Θα καει..το σπιτι σου… Δεν ειμαι κακος, προβλεπω το μελλον… Οπως και εσυ της κερκυρας.. ..

  7. έρχομαι κάθε χρόνο σε επαφή με πολλούς , κρατώντας και μέιλ περίπου 3 χιλιάδων
    μου λένε όλοι ότι οι τωρινές τιμές δεν συμφέρουν την επίσκεψη στην χώρα μας και ψάχνονται για άλλο προορισμό..Η Τουρκία ανέβηκε παίρνοντας πίσω ένα μεγάλο μερίδιο απ αυτό που έχασε..
    Γερμανοί επαναλαμβανόμενοι μου έλεγαν για το παγωτό, Ιταλοί το ίδιο..η αύξηση των τιμών επηρέασε και τους ξένους δυστυχώς.

  8. μια χώρα με το σα εξοπλιστικά προγράμματα,με συνεχή επαγρύπνηση λόγω Γείτονος χώρας που έχει νομοθετημένο Casus Beli εναντίον μας,δεν μπόρεσε να αποτρέψει την καταστροφή μιας εκ των εν δυνάμει μονάδων μάχης.
    χάθηκαν εκατομμύρια απ την έκρηξη σε πανάκριβο εξοπλισμό και συστήματα πολεμικά.
    απίστευτη φαρσοκωμωδία ,είναι σημάδι σήψης και δυσωδίας,σημάδι επείγουσων αλλαγών.

  9. σήμερα έχουμε μια βάση εκτός λειτουργίας και συσσώρευση αεροσκαφών σε μία άλλη , αν χρειαστεί να επιχειρήσουν σήμερα γιατί πχ το χθεσινό ήταν δολιοφθορά , πως θα το κάνουν;

    ακόμα και αν δεν ήταν δολιοφθορά (που αμφιβάλλω), μήπως απλά δείχνουμε οτι την επόμενη φορά που θα θέλουν να μας πιάσουν στον ύπνο, θα περιμένουν το καλοκαίρι με τα 45άρια, να βάλουν 5-6 τυχαίες φωτιές κάπου και ενώ θα καίγεται το σύμπαν θα βρεθεί πχ η Τανάγρα και η Λάρισσα ως δια μαγείας εκτός μάχης με 100+ αεροσκάφη γιατί θα έχει πιάσει φωτία κοντά σε αποθήκες ή τον διάδρομο; ,,,,,,,

    • Γιαυτο είμαστε σε συμμαχίες φίλε μου.Δεν είμαστε μόνοι και κανένας ποτέ δεν έχει επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ

  10. Αλκα για τους λαθρο εθσβολεις που βουλαξαν…. Ποτε ενδιαφερθηκατε για τους ελληνες ρε ρεμαλια… Που εχει καταστραφει το 40 της ελλαδας…. Σε ολους τους τομεις

  11. Nagasaki Vs Mitsitaki..///// που έφαγαν οι σμηνίτες και τα φανταράκια μας σήμερα
  12. Προσπαθει να σβησει την φωτια.. Που αναψε ο κουλης….. Αρε ζωα προβατα…νεοδημοκρατη και εσυ… Ελα περιμεμουνε να βρισεις τον βελοπουλο…
    Βοειδοποιημενοι εγκεφαλικα ψηφοφοροι…

    https://twitter.com/dstefanos/status/1684275598686822401?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1684275598686822401%7Ctwgr%5Ee3c901969a3ae011e27f09b0ecdd2ee6b4a185eb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.olympia.gr%2F1553634%2Fviral%2Fsalos-me-tis-kataggelies-pyropliktoy-apo-ti-rodo-sto-tik-tok-poy-ton-ekopsan-ta-kanalia%2F

    • Είπαμε ο κύριος φασίστας ραδιοφωνικός παραγωγός στη Θεσσαλονίκη έχει δίκιο.Αυτόν πιστεύεις και προσκυνάς.Ναι είναι δηλωμένος φασίστας,δεν το ξέρεις;Εγώ σου φταίω που μεταφέρεις εδώ αναρτήσεις του τύπου χωρίς να τον ξέρεις και βρίζεις;

      • εσύ παίζει να σας πιο καμμένη κι απ’ τη Ρόδο πάντως.Οσο για τον φασισμό που ανεβάζεις και κατεβάζεις κοιτάχτε καλύτερα τα μούτρα σας,με τόσο φασισμό στα βόθροκαναλα και στο κόμμα σου δεν περισσεύει για κανένα άλλο.

        • Σου θίξαμε τον φασισμό;Όταν λες βοθρικαναλα ποια εννοείς;Εγώ βλέπω μόνο Χίο που τα λέει ωραία ειλικρινά και σεμνά,δημοκρατικά.Το ότι ακούτε φασισμό και πέταγε στο μερικοί να το κοιτάξετε.Δημοκράτης είσαι κάλε χαλάρωσε .Απλά να μας πητε τι κανάλια να βλέπουμε ,τι να φοράμε ,τι γνώμη να έχουμε,όσο για το τι θα ψηφίσουμε ,θα περιμένουμε τι θα μας πει ο φυλακισμένος εγκληματίας,Κασιδιάρης.Είναι γιατί αυτός κάθε εβδομάδα είχε και άλλη πρόταση και μπερδευτήκαμε

  13. ΦΤΑΙΕΙ Η.. ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
    Ηδη ξεκινανε οι φωτοβολταικες εγκαταστασεις με 12 νεες αδειες,.. Στην ευβοια.. Ειναι που θα αναδασωνε την περιοχη….

  14. Αφηστε τα ολα να καουν, να γινουν σταχτη, ζωα, δεντρα, σπιτια, εκτασεις καλλιεργειων….περιουσιες,….
    Εχουμε αποκτησει κουλτουρα λεει στην εκκενωση Ο πρωθυπουργος.. … ..ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ …
    Στο σβησιμο των πυρκαγιων.. Δεν ξερω αν εχετε επιτυχια… Και ποτε θα αποκτησετε κουλτουρα να σωνετε τις περιουσιες και τα δαση… Και την ανθρωπινες αξιες…. ΠΟΤΕ..

  15. Επειδή το λέει ο Στέφανος Δαμιανίδης;Γνωστός φασίστας με δράση σε πολλά ΜΜΕ και μέσα δυκτιωσης;Έχει ραδιοφωνικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη το radio focus.Πίστευε τον εμάς τι μας το λες; Ποιος είναι εγκεφαλικά Καμμένος;Σκέψου λίγο;Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας βάζει φωτιές και ο Ραδιοπαραγωγός μας σώζει,

  16. Επειδή ένας φίλος με ρώτησε πως καταλαβαίνω τους φασιστες που γράφουν εδώ.Σοβαρά τώρα;Μπενουν πάντα χωρίς ψευδώνυμο απλά αντί για όνομα βάζουν ένα τίτλο να προκαλέσουν κάποιον να το διαβάσει.Παλιές τεχνικές αγόρια μου.Απλά δείχνει ντροπή και φόβο να μιλάτε πάντα σταθερά με ένα ψευδώνυμο.Ξέρετε εσείς όπως οι πρόγονοι σας είχαν κουκούλες στη κατοχή και οι καταδότες της Χούντας στην επταετία που πήγαιναν κρυφά στα τμήματα ασφαλείας να δώσουν κόσμο.Καταλάβατε ποσό γελοίοι είστε.Από μακριά φαίνεστε .

  17. Καλά η ρεπόρτερ πρώην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ μας ανακοίνωσε στη ΕΡΤ ένας κτηνοτρόφος απανθρακώθηκε.Μες την τρελή χαρά.Σου λέει θα χάσει πόντους ο Μητσοτάκης.Τελικά ο άνθρωπος είναι μια χαρά και της έστησε μήνυμα να πάει για καφέ με έναν καμένο.

  18. εκεί πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια και όχι στην έλλειψη πυροσβεστικών αεροπλάνων και μέσων.
    ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.
    όχι ένα και δύο,αλλά πολλά πράγματα δεν πάνε καλά.
    Η διαφθορά είναι τέτοιας τάξης και μεγέθους που δεν αφήνει περιθώρια.

  19. Δεν πείραξε ούτε ενα δάσος….. Μπορεί να μου εξηγήσει πως η.. Κλιματική κρίση… Β; ζει φωτιές στα δάση.. Επιστημονικά.. Εγώ μπορώ να εξηγήσω… Με αποδείξεις.. Πως η χρηματική κρίση βάζει τις Πυρκαγιές, επιστημονικά, πολιτικά, οικονομικά με όποιον τρόπο θέλει… τα δάση… … Όλα τα δάση κάηκαν την τελευταία 20 ετια…

    • Τι μας λες ρε μεγάλε;Δεν πήραν φωτιές οι πάγοι;Δηλαδή για εσένα σήμερα και πρην 30 χρονι η φύση ήταν ίδια.Σωστά;Τι διαβάζουμε….φαντάζομαι είσαι Ελληνας πατριώτης Σωστά;

  20. Όταν παρακολουθείτο ο ΓΕΕΘΑ που είχε και κωδική ονομασία στις συνομιλίες του Predator,

    που να βρεις άκρη;
    https://www.news247.gr/koinonia/mydroi-kampa-gia-ti-nea-agchialo-adianoito-ayto-egine-prosvallei-aeroporia.10129509.html
    ένα μάτσο χάλια η Πατρίδα μας.
    μεγαλύτερη παρακμή απ’ αυτή δεν υπάρχει.
    Κατ εμέ δεν έπρεπε να κάνει τις εκλογές τόσο αργά μέσα στην καλοκαιρινή σαιζόν με τα όλα προβλήματα που δημιουργούνται.
    εδώ και ένα χρόνο ασχολούμασταν πότε θα προκηρυχθούν εκλογές,ποτέ θ αποφασίσει ένας μονάρχης να πάει τον λαό του στις κάλπες.
    πόσο γρήγορα ξεχάσαμε όλοι τα Τέμπη;
    το μόνο βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί σαν τον Σταθμάρχη.
    Τώρα δείχνουμε ότι και η πτώχευση και τα μνημόνια μας άξιζαν.

  21. Κοίτα τα μαύρα σου τα χάλια τσογ......Η ΕΡΤ αποθανάτισε σε πρώτο χρόνο

    και την ανατριχιαστική στιγμή της πτώσης και την έκρηξη στην Αγχίαλο.
    τέτοιες στιγμές μόνο ένας ανθελληνας στέκεται σε τέτοιες κουβέντες.
    πατσαβούρα σε λένε, Αλλά δυστυχώς επαληθεύεσαι.
    Όχι δεν ήταν ο βοσκός,αλλά άλλος που πέθανε και αγνοείται η ταυτότητα του.Τι ηλίθια,τι βρωμιάρα.

      • το πρώτο ενημερωτικό καναλι της ΕΡΤ,’ βάζει την ενημέρωση στη..θέση της’..το σλόγκαν της ΕΡΤ,απ τον εκφωνητή πρώην μουσικό παραγωγό του Pepper Radio 8-10 κάθε βράδυ.
        Μόνο που το περασμένο Σάββατο έδειχνε παλιές ελληνικές ταινίες,μετά από εντολή , ενώ καιγόταν η Ρόδος.
        μετά την διεθνή απήχηση που είχε η πρώτη ασφαλής εκκένωση 19.000 που έκαναν ρεζίλι την χώρα στα ΜΜΕ,επανήλθε στις 22:00 πριν τα μεσάνυχτα.
        άντε και καλό… βόλι πατσαβούρα.
        είσαι πολύ μικρή , ηλίθια,ανιστορητη,αδιαβαστη,ανενημέρωτη,αστοιχείωτη σκέτο κούτσουρο .
        τα ντοκουμέντα υπάρχουν..αλλά σκοντάφτουν σε βλακώδης μαλακίες.

  22. https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AA1evxj2.img?w=630&h=420&m=6&x=337&y=88&s=52&d=52

    ΜΙΡΑΝΤΑ..ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..ΓΙΑ ΚΤΑΝΤΑΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ…ΕΚΤΟς ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΦΑΣΙΣΤΑΣ…
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΤΕ..ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΡΓΑ Η ΓΗΡΟΓΟΡΑ..ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ..ΣΤΟ ΕΓΓΥΩΜΑΙ…ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ/…ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΩΡΙΑΣ

  23. Δεν πρόκειται για ανικανότητα ούτε για άχρηστους και ανεύθυνους )
    Πρόκειται για ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤ ‘ ΕΝΤΟΛΗ από την εγκληματική οργάνωση που κατέλαβε τη χώρα.Το σχέδιο τους είναι δομημένο από την αρχή μέχρι το τέλος και έχει προσχεδιαστεί πολλά χρόνια πριν
    Αυτοί είναι υπεύθυνοι μαζί με το κομμάτι των διεφθαρμένων πολιτΙκοι που πουλάνε και τη μάνα τους για πέντε φράγκα,η κάποια ψίχουλα από τη μπίζνα των επιδοτήσεων που άλλοι τρώνε τα πολλά!
    Υπάρχουν φυσικά και οι δειλοί του “εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα” ή του “μη μιλάς και μπλέξεις”…(ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΕΘΑ.ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ..ΑΡΧΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ..ΑΡΧ@@ΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…
    ξεπουλημενοι δικασταδες του ΣΤΕ με μελη συγγενεις του πρωθυπουργου ..με απόφασεις αδειες αβερτα για εγκατάστασεις ανεμογεννητριών
    ο πυροσβέστης εμποδίζεται από τον ανώτερο του να σβήσει τη φωτιά..ο στρατος εχει εντολες να αφησει αφυλακτες εγκαταστεις υψηλου πολεμικου υλικου…κτλ..
    το σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μεινετε συντονισμενοι

  24. ΠΡΟς μιραντα...νεοδημοκρατη και αλλλους ανοητους προβατοποιημενους πολιτες..

    ΑΠΟ μαρτυρίες των κατοίκων εχουμε τα εξης
    Σκόπιμη αδράνεια της πυροσβεστικής, παρεμπόδιση πολιτών να βοηθήσουν εθελοντικά, παρεμπόδιση των ίδιων των κατοίκων να σώσουν τις περιουσίες τους και πολλά άλλα…
    Πυροσβέστης ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ από τον ανώτερο του επειδή προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά!.
    Μήπως για αυτό αρνήθηκε την βοήθεια της Τσεχίας,ρωσσιας κτλ ο Κούλης όταν του προτάθηκε στις φετινές φωτιές;
    Μήπως λόγω της αποτελεσματικότητας τους κινδύνευε το σχέδιο…κατακαυσης;
    Δεν είναι μόνο οι ανεμογεννήτριες, με ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και στο οικοσύστημα , είναι πολύ ευρύτερο και χειρότερο το σχέδιο…
    Μιλάμε για αρπαγή γης , περιουσιών, που μαζί με την αρπαγή των ακινητων μέσω πλειστηριασμών θα δείτε ότι ταυτόχρονα υπηρετειται και το σχέδιο της ΝΔ
    Όλο το σχέδιο του “εκκενώστε” στηρίζεται σε αυτα τα συμφεροντα
    Ο υπεύθυνος πυροσβεστικής στην καταστροφή της Εύβοιας διορίστηκε υπευθυνος στη Ρόδο και ακολουθώντας ΙΔΙΟ σχέδιο έφερε τα ίδια αποτελέσματα!
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ…βρε ζωα φασιστοειδη νεοδημοκρατες.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  25. τώρα όχι με τον «αόρατο εχθρό» αλλά με τις «καταστροφικές δυνάμεις της ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών δεν είναι “πράσινη ανάπτυξη”
    Είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του περιβάλλοντος με ανυπολόγιστες συνέπειες και για το μέλλον , που πλασάρεται με ένα ωραίο αφήγημα και περιτύλιγμα, ώστε να επωφεληθούν κάποιοι καταστρεφοντάς μας.
    Η καταστροφή του ορεινού όγκου της πατρίδας μας
    Η καταστροφη των καλλιεργειών και του ζωϊκου κεφαλαίου
    1,5 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΔΑΣΩΝ
    Η καταστροφή των δασών ΠΡΕΠΕΙ να μας αφορά όλους! Είναι το οξυγόνο μας
    Όλα καταστρέφονται ΔΟΛΙΩΣ και ΣΚΟΠΙΜΩΣ από μια εγκληματική οργάνωση που πρέπει να λάβει την τιμωρία που της αξίζει…
    Είναι στο χέρι μας αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

    • Τόσοι ακολουθούν τον Κασιδιάρη;τι σας πουλάνε τελικά;Όσοι δεν ψηφίζουν τον Μητσοτακη είναι με τον Κασιδιάρη και ότι τους πει;Αλήθεια;

  26. ΚΥΡΙΑ μιραντα...η απαντηση σου στο σχολιο ενος πολιτη ως φασιστα..σου ανταποδισω το ερωτημα

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.:..ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ,?? ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ?,ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ?ΝΑΘΕΛΛΗΝΑΣ..?ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟΣ ?
    ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΣ…?…ΠΡΟΔΟΤΗΣ?..υπαρχουν αποδειξεις για ολα αυτα.

    • Όταν λες πολίτη ποιον εννοείς;Βάζεις τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας μας από την μια και λες αυτά τα απαράδεκτα και αμφιβάλεις για το τι εισαι;Δημοκράτης εισαι άνθρωπε μου.Χαλάρωσε.Εγώ έχω πεισθεί.

  27. To Spiegel με αφορμή τις πυρκαγιές στην Ελλάδα επισημαίνει και το μερίδιο ευθύνης των εταιρειών χαμηλού κόστους στην κλιματική αλλαγή: «Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο προκλήθηκαν από ανθρώπους. Ο μαζικός τουρισμός είναι καθοριστικός παράγοντας. Όλο και περισσότερη γη χτίζεται, τα υπόγεια ύδατα σπαταλούνται, οι άνθρωποι περπατούν καπνίζοντας αμέριμνοι στην περιοχή. Τέτοιες τοπικές αμαρτίες απέναντι στο περιβάλλον συνδυάζονται με την κλιματική κρίση στη Mεσογειο.»
    το λέμε ,το φωνάζουν όλοι,αλλά εμείς ψάχνουμε να σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το Άλλο.Το γράφουν και οι Γερμανοί,ότι είμαστε Νησιά,τα οποία έχουν κάποια όρια,δεν είναι όλα ανεξάντλητα..τα όρια των νησιών μας έχουν παραβιαστεί, έχουν μπουκώσει.Ας πάει κάποιος νοσοκομείο αυτές τις μέρες με τους νεαρούς που έχουμε.
    Να ζητήσει να μάθει γιατί είναι εκεί.

    • Όλα αυτά τα διάβασες στο Spiegel προσωπικά;Στα Γερμανικά;Παρακολουθείς τον διεθνή τύπο;Αλήθεια είσαι συνδρομιτης φαντάζομαι γιατί το περιοδικό δεν έρχεται στη Κω.

      • το βάζεις το άρθρο στο translate και το διαβάζεις,όμως δεν χρειάζεται επειδή δημοσιεύτηκε υποτιτλισμένο.
        για να το κατανοήσεις εσύ θες και στην νοηματική.
        Ότι πιο ηλίθιο..δεν υπάρχει τέτοιο κούτσουρο για προσάναμμα.
        έπρεπε να σε κλωνοποιήσουν.

    • https://www.zougla.gr/kosmos/article/laikismos-anti-gia-autokritiki

      Δωράκι πακέτο..
      Όταν συμβεί κάτι καλό στα βραχιολάδικα και μας βάλουν πάλι δικαιολογημένα σε καραντίνα,να δω τι θα λες κοκόνα.
      Μέχρι τώρα τα μόνα αρνητικά που λαμβάνουν χώρα,είναι τα τροχαία υλικών ζημιών.

  28. Θαυμάστε ψευδό νήμα ενος ταλαίπωρου,δημοκράτη,που βρίζει από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί τη χώρα του και την κυβέρνηση του,μια κυβέρνηση που πήρε την πλειοψηφία με το δεύτερο κόμμα να πέρνει 24% λιγότερα…………. «ΚΥΡΙΑ μιραντα…η απαντηση σου στο σχολιο ενος πολιτη ως φασιστα..σου ανταποδισω το ερώτημα» «ΠΡΟΣ miranta 29 Ιούλ 2023 at 18:18:14 3» «ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ» , «ΠΡΟς μιραντα…νεοδημοκρατη και αλλλους ανοητους προβατοποιημενους πολιτες..» «Τέρμα το δούλεμα! ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ» «Όχι, εργολάβος κηδειών» «,μυνημα 122…ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ…..ΡΕΜΑΛΙΑ» « ,Κοίτα τα μαύρα σου τα χάλια τσογ……Η ΕΡΤ αποθανάτισε σε πρώτο χρόνο»,κλπ………….. Φανταστητε να είχε μόνο 10% τι θα έλεγε.Συμφωνητε δεν είναι δημοκράτης;Πάνω από όλα όμως δεν είναι Ελληναρας;Ακόμα και Πακιστανοί που πνίγονται να έρθουν εδώ ,τους έχει ακούσει κανείς να μιλάνε άσχημα για το Πακιστάν;Ο άρρωστος γεμάτος μίσος για τη χώρα μας το κάνει όμως.Να τον χαιρόμαστε.

    • τα πάντα όλα εδώ μέσα.
      εσείς έγραψες ότι πρέπει οι στρατιωτικοί να πάνε σπίτια τους προχθές.Αν υπήρχε εισαγγελέας σ αυτή την ρημάδα χώρα,θα είχε κάνει άρση του απορρίτου σου και θα σε καθίζει στο σκαμνί.

  29. Λοιπόν.Συντρόφια ,φασιστες,αριστεροί και δεξιοί,καθήστε στην ακρούλα και βγάλτε το σκασμό, διότι αυτό που κάνετε δεν λέγεται πια «αντιπολίτευση» αλλά «ανθελληνική προπαγάνδα»Οποίος βλέπει τον εαυτό του σε αυτούς που αναφέρομαι ας απαντήσει.Εγώ τον αφήνω να εκτεθεί.

  30. χθές ξημερώματα έκαναν γυαλιά -καρφιά στο πέρασμά τους χώρους μαγαζιών νεαροί Ολλανδοί..Έσπαγαν Κανάρη και μπουμπουλίνας, ρήμαζαν, άρπαζαν καρέκλες, τραπέζια,αποπειράθηκαν να πάρουν μηχανάκια,έκλεψαν ποδήλατα, μεταφέροντας τα στις πλάτες τους..αυτά ποιος θα τα πληρώσει;
    γλυτώσαμε απ τις φωτιές και θα ανεχθεί η Τοπική Δημόσια Δύναμη τους μαστουρωμένους;
    αυτή την αναρχία μπορεί να την πληρώσουμε με κάποιο θύμα,είναι δυνατόν να εκτοξεύουν μπουκάλια και αντικείμενα σε περαστικούς;
    πάτε καλά;
    είναι δυνατόν να κλωτσούν γάτες στο διάβα τους; έχουμε φιλοζωικές από Ολλανδια ,δεν τους λένε τίποτα;
    και οι νεαροί Ιταλοί το ίδιο,
    θα φάει καμία αδέσποτη καποιοςυπου σχολάει αργά ή τυχαίνει να περάσει από δίπλα…Θα υπάρξει αυτοδικία από κάποιον..κ.Διοικητά έχετε λάβει υπόψη καταγγελίες;
    δεν είναι όλο το

  31. Υπουργός Προπαγάνδας της ΝΔ ...κατι αναλογο οπως το υπουργειο προπαγανδας της Ναζιστικής Γερμανίας .

    Ό,τι μας λένε, όπως μας το λένε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ύπουλη και αδιάκοπη προπαγάνδα. Και ως γνωστόν, η προπαγάνδα πάει πακέτο με τον πόλεμο (αρκεί να μελετήσει κανείς τους λόγους που έβγαζε ο Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς, Υπουργός Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας από το 1933 έως το 1945, για να πεισει τους πολιτες!!! ΣΚΟΠΟΣ η παραπληροφορηση.η συγκαλυψη της απατης ,της βρωμιας…που στοχευε και πουσ τοχευει …..στοχεύει στην αποβλακωση και το χει πετυχει σε μερικους(μιραντα-νεοδημοκρατης)!!! σε εναν πολεμο παραδίδεις στον εχθρό την χωρα..με σκλαβους τους Ελληνες…τους καταλυεις παο λαθρο..καις ολη την Ελλαδα…ξεπουλας οτιδηποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ.μαραζεις την αναπτυξη, οικονομικα…την υγεια..ξεπουλας..όποιαδηποτε υπηρεσια ΟΣΕ,αεροδρομια..τα κερη πηγαιουν αλλου…Ο ΕΧΘΡΟΣ…τουρκοι .ηπα.γερμανι..και ξενα συμφεροντα-κορακια…. παίρνουν οτι θελουν εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα,!!! αφού του το δίνουμε μόνοι μας χωρίς καμία αντίσταση….150 ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!

  32. Όποιοσδηποτε μπορει να κατλαβει την μεθοδο που ακολουθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης και τα γιουσουφάκια του κόμματός του, ..ΦΤΑΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ?ΦΤΑΕΙ Η ΚΙΛΑΜΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑς..ΚΟΣΤΟΥΣ..ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ?ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ .?ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ?.ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ 5,6 ..η ελλαδα παει μπροστα.. 41% ΦΤΩΧΕΙΑ..ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ..ΑΚΡΙΒΕΙΑ..ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ..ΠΟΛΕΜΟΣ
    Η ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ 100

  33. υπαρχουν πολλοι δολοφονοι που βγαινουν στα καναλια και το παιζουν θυματα...μεχρι να αποκαλυφθουν

    Έτσι ακριβώς ενεργεί και ένας στυγερός δολοφόνος που βγαίνει παραπλανητικά στα κανάλια σε ρόλο οργισμένου ηθοποιού και ορκίζεται εκδίκηση για τον χαμό της συζύγου του, ενώ την δολοφονία έχει διαπράξει ο ίδιος! Ευτυχώς, όμως, πληθαίνουν συνεχώς όσοι έχουν καταλάβει πώς παίζεται το σατανικό παιχνιδάκι του κάθε Μητσοτάκη.
    τα μέσα μαζικής προπαγάνδας καταφεύγουν στην ενοχοποίηση κάποιων εκ των θυμάτων απο τις πυρκαγιές, προβάλλοντας το γεγονός οτι είχαν παρακούσει τις εντολές του κρατικού μηχανισμού και αντί να εκκενώσουν τις περιοχές τους, παρέμειναν προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές. !!!ΑΚΟΥΣΟΝ Απλά δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν τα εγκληματα τους ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ .ΤΟ .. πραγματικό πρόσωπο ο δολοφονος….εφευρίσκει συνεχως ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.. κλιματικη αλλαγη..πακιστανοι…κτλ ΚΑΙ ΕΚΛΕΜΤΑΛΕΥΤΕΙΑ ΤΟ σύστημα για να κρατάει πειθήνια τα προβατάκια του ….(ΜΙΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ
    Υπάρχουν φήμες καποιους λογαριασμός οφ σορως ακινητα,βιλες,οικοπεδα..μετοχες σε εξωτρικο..…στους πληρωμενους δολοφονους της ΕΛΛΑΔΑΣ…ως ανταμοιβη για τα ..συμβολαιο θανατου κατα της ΕΛΛΑΔΑΣ

  34. “ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ , ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ..
    αυτη ειναι η κουλτουρα μητσοτακη …
    οπως αναφερι ο ιδιος!!!!
    (…..Την πολιτική των εκκενώσεων που εφαρμόστηκε κατά την διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών σε Αττική και Εύβοια, υπεραμύνθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.)
    Μια από τις μεγαλύτερες ζημιές που έχει προκαλέσει στο έθνος η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ηθική. Αλλάζει τον ελληνικό ανθρωπότυπο∙ από γενναίο, γεμάτο αυταπάρνηση και προσήλωση στο καθήκον, τον μετατρέπει σε φοβικό, ρίψασπι, που αδειάζει τη γωνιά αμέσως μόλις δει κίνδυνο…το ιδιο θα κανει και σε ενα πιθανο πολεμο..εκκενωση
    στέλνοντας μήνυμα με προσταγές εκκένωσης χωριών, πόλεων και περιοχών κάνει τα απολύτως απαραίτητα. Η ιδεολογία και η συμπεριφορά του… τρέσαντος και του ριψάσπιδος είναι κυβερνητική επιλογή και πρόταση!
    Αξίζουμε καλύτερα από την καμένη γη που αφήνει πίσω του αυτός ο άνθρωπος.

    • Έτσι το έχω απορια.Αυτό όλο στο είπε καποιος,κάποιο κόμμα να το λες,η μόνος σου το σκεφτικές;Αλήθεια δεν έχεις οικογένεια;Φίλους να σε βοηθήσουν αγόρι μου;

  35. μετά την φυσική καταστροφή,τα θύματα ,τις υλικές ζημιές,τα χαμένα ζώα,τις περιουσίες,τον τουρισμό, ΥΠΆΡΧΕΙ το Kos H..ακόμα πετάνε βεγγαλικά,ακόμα σπάνε,ακόμα βανδαλιζουν περιοχές..οι γνωστοί.
    Ας ελπίσουμε αυτήν την φορά η ασφάλεια Κωνα σταθεί στο ύψος της.

  36. επειδη θελει λυσεςι η μιραντα θα προτεινω καποια πραγματα που δεν εκανε εδω και 5 χρονια Η ΝΔ...

    ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ….
    … ολοι γνωριζουμε τις επιπτωσεις στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον, στο έδαφος και στο υπέδαφος τις μεταβολές στο μικροκλίμα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την ρύπανση του εδάφους και του υπεδάφους και την ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα…με την εξαφανιση..1,5 εκκατομυριου χλωριαδα,πανιδας..
    1 άμεση αποκατάσταση καμμενων εκτασεων με αποκαταστη δασικων εκτασεων ,Άμεση περιβαλλοντική αποκατασταση .αποζημιωση στο ακεραιο αμεση ιδιωτικης περιουσιας,,και πληγεντων οικονομικα και υλικα
    2 Προτάσεις αντιδιαβρωτικών έργων με σεβασμο στην φυση χαρακτήρα,χωρις τεχνητη επεμβαση με σκοπο .. τη φυτοκάλυψη, την χρήση οπως ηταν(γεωργικες εκτασεις,επιδοτησει για καλλιεργεια..ενισχυχη αγροτων

    ας ξεκινησει με αυτα..και βλεπουμε…

    • Μπράβο που ξέφυγες από τα τετρημενα και έβαλες κάτι άλλο.Απλά το θέμα δεν είναι να λέμε ωραίες εκθέσεις ιδεών.Πραταση όχι στον αέρα.Πως γίνεται αυτο που λες;Το ατμοσφαιρικό περιβάλλον εξάπτατε από μια χώρα;Ο υδροφόρος ορίζοντας επίσης φτιάχνεται από ένα κόμμα,μια κυβέρνηση ένα κράτος;Φαντάζομαι θα ξέρεις ότι τα υπόγεια νερά της Κω δεν μαζεύτηκαν επειδή έχουμε βροχές στο νησί.Το ίδιο βρέχει και στη Κάλυμνο αλλά δεν έχουν.Είναι υπόγεια ποτάμια που ξεκινάνε από απέναντι.Να επέμβει εκεί η ΝΔ,να μην μολύνουν την ατμοσφερα εκεί να μην πετάνε πλαστικά στη θάλασσα στο Μπουντρούμι;Είναι αλυσίδα φίλε μου.Να βοηθήσει τους αγρότες ,όχι βοήθεια,επαγγελματίες είναι ,να τους διευκολύνει ναι,όπως όλα τα επαγγέλματα.Αλήθεια όμως έχεις σκευτει ότι είναι συμφέρον να καταλανονουμ νερό για να φυτέψουμε…ντομάτες;Κάποτε υπήρχαν πολλά κτήματα στο νησί μεγάλη παραγωγή σε πολλά προϊόντα.Ξέρεις φαντάζομαι ότι όσοι μπορούσαν τότε έφευγαν,για Αμερική,Αυστραλία και όπου γης πατριός.Γιατί;Καλές οι προτάσεις δεν λέω ,αλλά καλύτερες αν συνοδεύονται και με το πως θα πραγματοποιηθούν .

  37. Πέρασε το νομοσχέδιο…. Που ανοίγει την κερκοπόρτα για σύνταξη στα 74….. Συγχρόνως έβαλαν το όριο οδήγησης στα 70…επομένως θα πηγαίνουν τους ετοιμοθανατους γονείς τους τα παιδιά..τους . Στην δουλειά με δικό τους μέσο.

  38. Ξανά καλλιεργεια… Βλεπω επόμενο χειμώνα.. Λαδι 20 ευρώ κιλό, κρέας οπωρηκευτικα 500 %αύξηση, γαλακτοκομικά,, κρέας, τυρί 25 ευρώ κιλό, (αφού έκαψε όλες τις κτηνοτριφικες μονάδες, λίγες στα βόρεια έχουν μείνει
    Όχι δεν φταίει ο Μητσοτάκης… Η κλιματική κρίση….

  39. Μακάρι για καμια φορά.. Να είχες τίποτα άλλο να πεις… Εκτος.. Τους χρυσαυγιτες,, είσαι ένα παθιασμένο αποβλακωνενο, 20 χρόνο.. Χόμπι : Να γράφει μ@λ@κιες,,να χαίρεται για ότι συμβαίνει από τον Μητσοτάκη,.. Και το κορυφαίο να βρίζει για όλους..την χρυσή αυγή… . (φωτιές, εμπρησμούς, θανάτους, φτώχεια,..
    Ποσο πιο μπαγλαμάς πεθαίνεις.
    ..

  40. Πάω στοίχημα ότι και η φωτιά στη Χίο που προκλήθηκε από αυτοκινητικό ατύχημα,ο Μητσοτάκης οδηγούσε και το έκανε επίτηδες για να βάλει ανεμογεννήτριες .Σωστά τα λέω αγαπητοί ,ψεκασμένοι,συμπολίτες μου;

  41. τι συμβαίνει με εσένα; Ακόμα single είσαι; Άντε να σε δικαιολογήσω την περίοδο της θανατηφόρας τρομερής πανδημίας του κοροϊδοιού, άντε και την περίοδο του χειμώνα που έκανε πολύ κρύο -25 βαθμούς κελσίου λόγω της κλιματικής κρίσης (έχουμε και υπουργείο για αυτήν) και δεν κυκλοφορούσαν οι άνδρες και εσύ. Τώρα όμως που είναι καλοκαίρι και κυκλοφορούμε σχεδόν γυμνοί λόγω θερμοκρασίας γιατί βρε κοπέλα μου δεν σε θέλει κανείς; Εγώ πάντως προκειμένου να σταματήσεις να γράφεις όλες αυτές τις ….. για φασίστες, ψεκασμένους, πυρπολημένους κ.λ.π., προτίθεμαι να θυσιαστώ μπας και μετά την πράξη γλυτώσουμε όλοι από τα ασυνάρτητα σχόλια σου. Και να θυμάσαι: Η στέρηση βαράει στον εγκέφαλο. Ειδικά τους υποστηρικτές του Κούλη. υ/γ Στείλε μνμ. φιλάκια !!!

  42. 500 φωτιές άναψαν σε 15 ημέρες αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

    Το Περίεργο είναι ότι οι πυροσβέστες έχουν εντολή να κοιτάνε… Με αποδειξεις απο ολους τους πολιτες, οπψς και στην φωτια στην ευβοια, παλι επι ΝΔ

    Αυτό είναι ύποπτο να εμποδίζουν τους ανθρώπους να σβήσουν της φωτιές έχουν σχέδιο

    https://www.facebook.com/radiolefkimmi/videos/271688468805672/

    Το νησί της Ρόδου δεν καίγεται ούτε για ανεμογεννήτριες, αλλά ούτε και για φωτοβολταϊκά πάρκα
    να μην πάνε να σβήσουν την φωτιά.ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΧΙΑΛΟ. .. ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΟ..

    Στη μεριά λοιπόν που πήρε φωτιά η Ρόδος και εξαπλώθηκε, υπήρχαν κρυφές βάσεις, με πολεμικό υλικό του πολεμικού ναυτικού….

  43. Για να μην μακρυγορουμε
    σχεδόν 500.000 στρέμματα καμένα μέσα σε 12 ημέρες!ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ… κοβτευιυμε σρα 2 εκκ καμενα με των πτοηγουνενων 3 χρονων της ΝΔ

    Για όποιον διατηρεί μια στοιχειώδη ευφυΐα και έχει αντίληψη της πραγματικότητας, η αποτυχία του επιτελικού κράτους σε όλες τις περιπτώσεις, ήταν παταγώδης και εγκληματική.. εσκεμμενη. . Και η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, γελοία και προσβλητική για τους πολίτες αυτής της χώρας.
    …. όπως αποδείχθηκε, ο μόνος μηχανισμός που ήταν σε πλήρη ετοιμότητα, δεν ήταν ο κρατικός, αλλά ο επικοινωνιακός/μιντιακός…!! Οπως παντα..παραπληροφορηση,, 20 εκκ δωρακι στα μιντιακα για…. Να πουν οτι φταει πακιστανος

    Και κάθε είδους δικαιολογία, με αγωνιώδεις προσπάθειες μετακύλησης ευθυνών και φυσικά, την υπερπροσπάθεια (όπως πάντα) να μην πληγεί η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την οποία ωστόσο έπληξε ο ίδιος, με τις αστειότητες της αξυρισιάς μαζι με τον τον αδερφο του.. … ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ

  44. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΙΓΚΑΚΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ…
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ??…ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ??…

  45. προς μιραντα ..παρε το δωρακι σου πριν κοιμηθεις..μπας και ξυπνησεις..απο τον ληθαργο της ηλιθιοτητας σου..

    μιλα εσυ για ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ….αφου δεν εχεις τιποτα να πεις…γελαω..με την αδυναμια σου να γραψεις κατι σωστο εκτος κατι ψελισματα..
    ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ..
    ΟΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ , ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ … ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥΣ……
    ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ…Έβγαλαν ρόζους τα χέρια της να υπογράφει τοποθετήσεις ανεμογεννητριών..απο κυβερνηση σαμαρα 2012 ..ΤΩΡΑ..ΗΡΘΕ Ο εκτος των βουλευτων που υπεγραψαν με δωρα σπιτια,βιλες…η ιδια ανταμοίφθηκε με πολυτελέστατο διαμέρισμα με θερμαινομενη πισίνα”
    συγκεκτριμενα με αποφαση συμβουλιου 2499/2012 του ΣΥΜΒΟΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑς που επιτρεπει την αναπτυξη ανεμογενητριων..σε αναδασωτες περιοχες!!ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

  46. ¨¨¨ η εισηγηση της προεδρου …της ολιγαρχιας….εεε της δημοκρατιας..ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ως εξης
    ΣΤΕ 1421/2013»..η εγκατασταση αιολικων μοναδων σε ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟς ΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ 1/2013 (κυβερνηση ΝΔ)
    ΕΙΣΓΗΤΗΡΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
    ……
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ελυσαν το προβλημα..Ανεμογεννήτριες στα αναδασωτέα: Κανένα πρόβλημα σύμφωνα με το ΣτΕ!
    ακομα και ο Στέφανος Τζουμάκας είπε τα “σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη”
    Οργανωμένες οι πυρπολήσεις… θέλουν να κάνουν ανεμογεννήτριες & φωτοβολταϊκά!

    κατάλαβες γιατί διόρισαν πρόεδρο την Σακελλαροπούλου
    Και μην ξεχνάτε πως την ψήφισαν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…
    με συμβασεις που υπογραφηκαν επι ΝΔ(ποιο αλλο ) ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

    • Φίλε δεν κουράζεσαι;Έχουν κριθεί αυτά που λες εδώ και σε 6 εκλογές που έγιναν από τότε.Τα ίδια θα μας λες ως το 2027 που είναι οι επόμενες;Λυπισου μας.

  47. τι σχεση εχει η οικογενεια ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΗ με τις πυρκαγιες..η τα αιολικα??
    Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟς ΤΗς ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗς ΕΝΕΡΓΕΙΑς…ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
    Η ΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟς ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ(..ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟς ΤΗς ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗς ΕΝΕΡΓΕΙΑς.Ρ.Α.Ε ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
    Ο ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΗς(ΠΕΘΕΡΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ) ΕΧΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ/…
    ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ..ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)
    ΟΜΗΤΣΟΤΑΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ..ΑΚ Ο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ…

    Κατάλαβες τώρα τη σχέση του διαμερίσματος της μουμιας ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΚΟΤΣΙΖΕΙ 3800 ΕΥΡ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ.. από την ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ..;;;

  48. Η ΕΛΛΑΔΑ ..ΠΑΕΙ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟ..ΟΥΤΕ ΣΕ 500 ΧΡΟΝΙΑ..ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ..ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ..ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

    μονιμα οι μεταναστες εγκαθιστανται με νομιμη εργασια
    μονιμα τα δαση ..εχουν καταστραφει μαζι με τις αγορικες εκτασεις..και οικονομια των περιοχων
    μονιμα..οι αυξησεις 500% στα ειδη διαβιωσης…δηλ ο μισθος εμμεσα πηγε στα 500 ευρω απο 800..αυξηση σου λενε 30 ευρω..αχαχαχ για τα βοδια
    ΕΠΙΣΗς τωρα εερχεται …πληρωμη επιδοματων μονο σε καρτα..με ελγχο που τα ξοδευεις..
    σκληροτερος ελεγχος απο ΑΑΔΕ,,,πλειστηριασμοι αμεσοι..
    και ολα τα κα λουδια της ΝΔ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗς ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

  49. https://youtu.be/sVQHfaMry4Y

    Ειναι περιεργο αραγε.. Οτι οι πολιτικοι λενε τετοιες μπουρδες… Οπως και οι ψηφοφοροι πτοβατα νεοδημοκρατες… Ετσι καινε τον εγκεφαλο των νεοδημοκρατων….

  50. Είναι δυνατόν;Οι Σπαρτιάτες το κόμμα που σας είπε να ψηφίσετε ο εγκληματίας Κασιδιάρης έκανε ρεκόρ.Στην πρώτη συνεδρίαση της βουλής διαλύεται.Έτσι είναι οι φασιστες δεν έχουν αρχές.Άσε που θέλουν να είναι όλοι αρχηγοί τα σούργελα. Το πρώτο κόμμα που θα έχει αρχηγό χωρίς βουλευτές.Αυτούς ψηφίσατε ανθέλληνες να σώσετε την Ελλάδα και τα παιδιά μας.Δεν είστε απλά ηλίθιοι,Επικυνδινοι εχθροί της Ελλάδας είστε.

  51. Ρε φίλε «προς miranta»έχεις ξεπεράσει τα όρια της βλακείας πια.Δεν έχεις ζωή;Πες το δικό στου αφήγημα .Βρες ένα ψευδώνυμο μπες και πες μας τις απόψεις σου.Η miranta ξέρουμε το έχει πει καθαρά Εξαλου πιστεύει ότι ο καλύτερος από τους υποψήφιους ήταν ο Μητσοτάκης και σαν κόμμα η ΝΔ.Πεσμας το καλύτερο για εσένα.Έχεις δηλώσει φασίστας αν δεν κάνω λάθος.Πες μας γιατί πιστεύεις ότι είναι καλύτεροι;Τι θα κάνουν ;Ένταξη θα διώξουν τους Πακιστανους και θα πνίγουν όποιον τολμά να έρθει.Άλλο;Αν δεν είσαι φασίστας καλύτερα πες μας τι θα κάνει το κόμμα σου.Δεν θα καταλάβεις ότι λέγοντας και κάνοντας τα ίδια συνέχεια δεν θα έχεις ποτέ διαφορετικό αποτέλεσμα;Η Έλληνες ξέροντας όλα αυτά αποφάσισαν στις εκλογές.Μάλιστα έδωσαν υψηλότερα ποσοστά στο κόμμα που κυβερνούσε από τις προηγούμενες εκλογές.Το να λες προδότη και ότι καταστρέφει τη χώρα του για να την πουλήσει σε κάνει έξυπνο;Περισσότερο για προδότη εναντίων της χώρας σου δείχνεις.Φιλικά.

  52. για νοθευμένο αλκοόλ, μπόμπα.. σήμερα διαφήμιζαν ότι βρήκαν τεράστιες ποσότητες σε Μπαρ,αλλά οι Κρητικοί σε διάφορα σάιτ γράφουν ότι δεν έκαναν ελέγχους σε All Inclusive.
    Υπάρχουν διάφορα σάιτ πολλών θεματικών ενοτήτων όπου ποστάρουν κάτοικοι της Κρήτης,ή εργαζόμενοι στην Κρήτη,Όλοι λένε ότι δεν πήγαν στα υπόγεια των 5άστερων,όπου η μπόμπα πάει σύννεφο..
    στα καθ’ ημάς;έχει κάποιος καμία καταγγελία για τους αδιάφορους μιζαδόρους;
    το γράφω επειδή κάποιοι τους ρώτησαν αλλά τουμπεκί..
    ζούμε στο πιο διεφθαρμένο κράτος του Δυτικού κόσμου..

    • Η απάντηση δηλαδή είναι ότι πουλούσαν μπόμπες βάζοντας σε κίνδυνο και σκοτώνουν κόσμο αλλά ,μπορεί να το κάνουν και τα 5 Αστέρα;Σοβαρά τώρα;

      • το δίνουν τσάμπα.
        έχεις χριστεί από κάποιον Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος;
        η συχνότητα αυτο-ανακούφισης και αυτο-εκτόνωσης κτυπήσει μώβ

  53. 2.500 ζώα και 50.000 ελαιόδεντρα “χάθηκαν” στη φωτιά της Ρόδου

    Οπως επισης αρκετες χιλιαδες στρεμμάτων άλλων δενδροκαλλιεργειών, κηπευτικών και αμπελοκαλλιεργειών. Σε ό,τι αφορά τις απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, ο τελικός αριθμός θα οριστικοποιηθεί μετά την υποβολή δηλώσεων εκ μέρους των κτηνοτρόφων

    οι αγροτες μπορει να αποζημιωθουν στο 20-30%..ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙς ΘΑ ΑΝΔΑΣΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ..Η ΑΠΛΑ..ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΤΟΥΡΚΟ, ΓΙΑ ΝΕΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ…

  54. ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΡΑΝΤΑ...ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΣΟΥ..

    2ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ σε εφημερίδες και 9ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ στα κανάλια,δημοσιευμενα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ..-γιατι ξερω παντα θα αρνεισαι… Η λίστα αυτή είναι στην Διαύγεια…!τα ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΚΥΒΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ σας γεμίζουν μπούρδες απο το πρωί ως το βράδυ …ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥς

    αλλοι λενε φταινε οι πακιστανοι..για τους μεπρησμους…50 φωτιες σε ολη την ελλαδα..πακιστανοι..???οι πακιστανοι θα φυτεψουν ανεμοογενητριες..οπως στην ευβοια που ηδη εγινε???ΒΑΛΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΝ Ν ΔΟΥΛΕΥΨΕΙ…ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΑ ΟΝΤΑ .μετα λενε οι “Guns and Roses” ευθύνονται για τις πυρκαγιές και όχι η κυβέρνηση ή ο ανύπαρκτος κρατικός μηχανισμός,!!!!!! αυτοί που αντί να ενημερώνουν τον ελληνικό λαόΜΕ ΚΑΡΓΑ ΣΑΝΟ…Α ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ… θα πρεπε να είναι ΠΗΡΑΝ 9 ΕΚΚ ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ…Μα αν δεν βολεύε την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση σε αυτό τον κόσμο η σαχλαμάρα, πως θα κυβερνούσαν μανιακοί,εμπρηστες,,,λωποδυτες και ψυχοπαθείς αυτή τη χώρα.

  55. Προς Μιράντα... Άξιος ο μισθός των ξεπουλημενων ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.. ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΣ

    Τα λεφτά της λίστας ΠΕΤΣΑΣ,, εκμεταλευτηκαν στο επακρο…. Έχουν ιδιωτικό σκάφος που αρμενίζουν τα νησιά του Αιγαίου… . .και ένα
    ξοχικό σπίτι στην Χαλκίδα, που είναι διορωφη μονοκατοικία με τεράστιο κήπο, θέα στην. Θάλασσα και πισίνα…!!
    Ότι δηλ έχει.. Καθε δημοσιογράφος.. Η απλός πολιτης

  56. Ότι διακατεχεσαι απλά απο ηλιθιότητα?
    Κουφιες σκέψεις, μονολογείς, ερωτήματα προς Σπαρτιάτες,,.. Βρε ζωωον… Στην Εύβοια υπήρχαν οι Σπαρτιάτες. Πριν 10 χρόνια που ψηφίζοντας οι συμβάσεις για αιολικά..για τα καμμένα δάση!!! . Υπήρχαν οι Σπαρτιάτες?.. Στα εμβόλια, στο θανατικό, στο ΕΣΥ..υπήρχαν οι Σπαρτιάτες…. αμοιβαδα

    • Τι τιμή.Ένας έξυπνος σοβαρός άνθρωπος σαν εσένα να ασχολησαι μαζί μου.Με μια ηλίθια.Σε ευχαριστώ.

  57. Αμφιβάλω αν εσυ μπορείς να κάνεις ουσιαστικό ιδεολόγο.. Με αποδείξεις.. Οι απαντήσεις στα μηνύματα σου είναι κομματικές,,, δεν σε ενδιαφέρει η Ελλάδα, οι Έλληνες,,αλλά το κόμμα.. Τόσο κομμάτο σκύλο είσαι.. Δεν είμαι. Σπαρτιατης.. ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ.. Είμαι Έλληνας… Εξάλλου δικαίωμα στον καθένα το ψηφίζει.. Αναφορά θα σου δώσει… Αλλά σαν 20χρονο.απο οικογένεια νεοδημοκρατη..
    Δεν περίμενω να εχεις νιονιό….

    • Δεν μου φαίνεσαι και πολύ Έλληνας.Έχεις πει κάτι θετικό για την Ελλάδα;Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους Έλληνες.Τουρκοφιλος .Λες ότι λένε εχθροί της χώρας.Τούρκοι και Ρώσοι. Μακριά.Δεν θελουμε τέτοιους συμπατριώτες.Δρόμο ψεκασμένα ανθελληνικά ανθρωπάκια.

  58. σαν ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟ ΡΕΜΑΛΙ.. θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο ΣΕ όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών,
    Κατα τα αλλα ειπε
    «Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα!!!!!!αχαχαχα..χααχαχαχ..ακομα γελαω,,με τον γελοιο…τρισαθλιο….
    135.000 στρέμματα δάσους ..οι ανθρωποι δεν εχουν σπιτι…καμμενη γη!!!!
    η κανονικοκητα τον επομενο χειμωνα…20 ευρω το ελαιοδαδο…!!!!!!

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ..ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ‘Rhodes today is more welcoming than ever, the island is back to normal.’

    ‘The Greek government will offer 1 week of free holiday on Rhodes next spring or fall for all of those whose holiday was cut short due to the wild fires.’

    Greece’s Prime Minister @kmitsotakis is live. pic.twitter.com/QyAFzL8jJn

  59. Παιδιά όλοι εσείς που δεν παρακολουθήστε τα βοθροκαναλα αλλά ενημερώνεστε από σωστά μέσα,τον Κ Χίο και πάνω.Έχετε παραμελήσει τα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν.Έχω να ακούσω πολύ καιρό γιαυτα.Τι έγινε;Για τον κύριο Σώρρα που δεν του εαξαργηρωνουν την επιταγή οι κακοί ξένοι να ξεχρεώσουμε,ούτε κουβέντα.Έχετε κολλήσει μόνο στα εμβόλια που ανακάλυψε ο Μητσοτάκης να εξολοθρεύει οδούς δεν ψηφίζουν ΝΔ .Ευτυχώς όμως το καταλάβατε και πήρε μόνο 1-2 μονάδες παραπάνω απο τις προηγούμενες εκλογές.Μην ξεχάσουμε και τη μεγάλη αποκάλυψη των σοβαρών μέσων.Ότι έγινε πρωθυπουργός ,ο πρώτος πολίτης της χώρας γιατί;Για να πουλήσει τη χώρα του να μην έχει χώρα.Σατανικό το σχέδιο του.Να είστε καλά να μας ενημερώνεται.Α και να αλλάξει επιτέλους αυτό το σύστημα.Να μην κερδίζει το πρώτο κόμμα τις εκλογές αλλά τα υπόλοιπα όλα μαζί.Να είστε καλά.Συνεχίστε να μας διασκεδάζετε.

  60. Όποιος έχει κρίση, κρίνει,,… ΔΕΝ τα γρ; δούμε για σένα…. Εσυ μπορείς να άκους.. Ευαγγελάτο..όπως μαζεύεστε οικογενειακά κάθε βράδυ…. Και βλέπετε αυτόν με το κότερο και την πισίνα για…. Σωστή και έγκυρη ενημέρωση.. Οι γονείς σου ξεκινάνε την αποβλακωση από τις 6 .. Το πρωί παίρνωντας καθημερινά ,. το πρωινό τους, δηλ σανό .ΑΑ.. Εσυ το τρως για βραδινό…

  61. Ο Χιος Ενημερώνεται από έμας….
    Και λίγα είναι αυτά που ξέρει.. Μπροστά στο όργιο αυτών που ξέρουμε…έχεις κολλήσει σε φασίστες, άσχετα πράγματα, αεροπλάνα που ψεκαζουν(το οποίο παρεμπιπτόντως το έχουν ομολογήσει..ολοι..)μιλας για τον σωρρα., βρε που τον θυμήθηκες.. Μιλάς για εμβόλια… Ενώ η επικαιρότητα είναι οι φωτιές,, η οικονομία, η μετανάστευση, η ακρίβεια.. Η καμμένη γη… Η ακρίβεια,,, το ρεύμα,.. Οι νέες ταυτότητες, ο αυστηρότερος έλεγχος πολιτών στην ΑΑΔΕ, κατασχετωνας αν χρωστάς ευρώ. Και με νόμο παίρνουν το σπίτι (ενώ οι πολιτικοί χρωστάνε δις, με μισθό 7χιλ ευρώ ) .το Αιγαίο οι συμφωνίες… .. Οπως λες πουλάει την χώρα τιυ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ… το χρήμα τον ενδιαφέρει. ..(σκοπιά, Μακεδονία, Αγία Σοφία.. Ποτέ σώθηκαν.. Ποιος κυβερνούσε) Ασχολήσου λίγο με αυτά.. ..ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ

  62. Συνέχισε να γράφεις Μιράντα,, ο κόσμος κρίνει..πόσο ανοητο κομμάτοσκύλο είσαι..

    Και είναι 9 εκκατομυρια που κρίνουν… Διότι τα, 2 εκκ του Μητσοτάκη ήταν fake… 1 εκκ και με το ζόρι πήρε,, το υπόλοιπο ήταν μπόνους της Singular… Των λαθρο….να ξέρεις η πλειοψηφία.. Ειναι εναντίον σου..!!! 1 προς 9!!!!!!!απλα επιβαρύνεις την θέση σου,, μπες σε όποιο μπλογκ θεςσε οποίο κανάλι YouTube… Γράψε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. . Και όρεξη να χεις να διαβάζεις τα ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΒΡΙΣΙΜΑΤΑ..ΔΕΝ ΒΡΈΧΕΙ…. ΤΟΝ Φ Τ Υ Ν Ο Υ Ν…. 9 εκκατομυρια

  63. Ρε Μιράντα, το θέμα είναι ποιος θα λυπηθεί ποιον... δεν μας λυπάσαι 2 χρόνια?? .

    Λυπήσου.. Μας… Είχες χρυσή αυτή 2 ΧΡΟΝΙΆ τώρα Σπαρτιάτες.. .και εκεί θα μας πρήζεις… .. Ποτέ δήλωσα φασίστας και δεν το ξέρω..,,.. ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΛΩΝΩ….. Λες τα ίδια.. Περί φασισμού 2 χρόνια… Λυπήσου μας…..αφού όπως πάντα αντίλογο δεν έχεις. Και σου αφιερώνω την πρόταση σου…. Δεν είσαι απλά ηλίθιος.,…..,Επικυνδινοι εχθροί της Ελλάδας είστε… ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

  64. Διάβασε τις προτάσεις Για τα καμμένα
    Διάβασε ποιος ο λόγος που βρίζουμε ένα ανίκανο….. Μηοως μας ενδιαφέρει η ΕΛΛΆΔΑ και πονάνε σε σχέση με αυτόν τον τρισάθλιο.. Τον Τούρκοσπορο, άθεο, ανθέλληνας, μίζαδορο.. αποδεδειγμένα?? Διάβασε τις αποκαλύψεις … Και αναρωτήσου γιατί πονάμε που καίγεται η Ελλάδα….. ΖΩΟΝ

  65. Μόλις τελείωσαν οι εθνικές εκλογές του Ιουνίου, και άρχισαν οι ανακοινώσεις για τις δημοτικές εκλογές, είχα προειδοποιήσει ότι θα φτιάξουμε συκώτι από το γέλιο όσο περνάει ο καιρός.Δυστυχως επιβεβαιώνομαι καθημερινά.Και οι δύο παρατάξεις έχουν προβεί σε ένα παιδομάζωμα για να συμπληρωθεί ο συνδυασμός.Ατομα χωρίς εκπαίδευση,ανεπαγγελτοι,με ποινικό παρελθόν, παρουσιάζονται κάθε μέρα από τους υποψηφίους δημάρχους ως υποψήφιοι.Κυριοι δείτε το λίγο, γιατί θα ξευτιλιστει ο θεσμός, χώρια που αποτρέπουν άτομα που θέλουν να πολιτευθουν.Μιλαω πάντα για συγκεκριμένες περιπτώσεις, γιατί υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι που κατεβαίνουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ