Πολιτική ενσυναίσθηση υπάρχει; Ακούγοντας τις (κλαμένες) αναλύσεις με τα κροκοδείλια δάκρυα…

45
11699

Παρότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την παραίτηση Τσίπρα, το παρακάτω άρθρο που γράφτηκε πριν από αυτήν, δείχνει ότι η πολιτική ενσυναίσθηση, η επαφή με την πραγματικότητα και η αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων της κοινωνίας είναι τα βασικά ζητούμενα…

Πολιτική ενσυναίσθηση υπάρχει; Ακούγοντας τις (κλαμένες) αναλύσεις με τα κροκοδείλια δάκρυα…

Σίγουρα, η Υπουργοποίηση του Γιάννη Παππά στον Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής και η επανεκλογή του Γιώργου Νικητιάδη, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές Δωδεκανήσου (Μ. Κόνσολα, Μ. Ιατρίδη και Β. Υψηλάντη) δημιουργεί εύλογες προσδοκίες και επιπλέον ευθύνες με άμεση προτεραιότητα στα θέματα της Υγείας τόσο στην Κω, όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Εδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε το έργο τους, να επισημαίνουμε την όποια συμβολή στην επίλυσή τους, αλλά και τυχόν λάθη, παραλείψεις, αδιαφορία, αδράνεια.

Ακούγοντας από την άλλη τις υπερβολικά πολλές (κλαμένες) αναλύσεις με τα κροκοδείλια δάκρυα και τις πολιτικές κορώνες περί «ακροδεξιάς» και «ναζί» μόνο το «Ανεμολόγιο» με τους στίχους του Κώστα Τριπολίτη μπορεί να αντιπαραβάλει κανείς ως απάντηση της ίδιας της πραγματικότητας του σήμερα και του τι πραγματικά έβγαλε η κάλπη της περασμένης Κυριακής.

(«Και επιτέλους, σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε, στο εξής θα παίζουμε σ’ αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα…»)

Πρώτα πρώτα -όπως το γράφαμε και την προηγουμένη- ολοκλήρωσε αυτό που είχε προ-αποφασίσει ηχηρά στις εκλογές του Μαΐου (το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω).

Έπειτα τα 7 κόμματα ήταν σίγουρα από την προηγούμενη, το 8ο κατά την εκτίμηση των δημοσκοπήσεων παιζόταν αν θα είναι το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη (με μπι) αλλά, η  μπαρούφα της «Δήμητρας» δεν ξεχνιόταν τόσο γρήγορα και τελικά δεν μπήκε (έτσι κι αλλιώς οι του ίδιου χώρου προτίμησαν τη Ζωή με τις καρδούλες, και τα εξωκοινοβουλευτικά της Αριστεράς).

Το ότι εκτινάχθηκαν και μπήκαν από το πουθενά οι «Σπαρτιάτες» με μόνο ένα «σφύριγμα» του φυλακισμένου Κασιδιάρη  δείχνει τα λάθη που γράφαμε και πιο παλιά περί νομικού αποκλεισμού και «ψευτοηρωοποίησής» του.

Άστε δε το «είναι ευπρόσδεκτοι» οι ψηφοφόροι της, του «ανεμοδούρα» Τσίπρα πριν τις εκλογές του Μαΐου, αυτό και μόνο ακυρώνει κάθε εκ των υστέρων κροκοδείλιο από την πλευρά τους (για τα τραγικά λάθη του παρελθόντος ‘έχουν κριθεί και θα κρίνονται με συνεχή συρρίκνωση όσο συνεχίζουν το ίδιο βιολί και την ίδια ρητορική)

Ασφαλώς και η συγκυρία με το φριχτό έγκλημα της 27χρονης στην Κω -ανασύροντας μνήμες της Μυρτούς κ.α. παλαιότερων παρόμοιων εγκλημάτων- «βάρεσε καμπανάκι» στην κοινωνία και ένα μέρος τους ψήφισε από αντίδραση.

Ειδικά στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης η Ελλάδα δεν έχει δείξει την απαραίτητη προσοχή και θα το πληρώνει συνεχώς σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, είναι ευρωπαϊκό αντισυστημικό φαινόμενο αυτής της κυνικής παγκοσμιοποίησης που γεννά, εκμεταλλεύεται πολέμους και αναταραχές, δημιουργεί δουλεμπορικά κυκλώματα για να θησαυρίζουν ΜΚΟ και άνθρωποι που είναι στα πράγματα.

Είναι τυχαίο ότι ακροδεξιά ψηφίζουν εργατικές και λαϊκές συνοικίες και με φτωχούς και ανέργους ανθρώπους; Έχουν σκύψει να δουν (το γράφαμε απ’ όταν χαρακτήριζαν «ακροδεξιούς» οι τότε πολύξεροι Συριζαίοι τους ΠΑΣΟκους και Νεοδημοκράτες που εναντιώθηκαν στα ΜΑΤ και τον παραλογισμό της βίαιης δημιουργίας «αποθήκης ψυχών» σε στρατόπεδο;) Ναι, το ζήτημα τους είναι τα δικαιώματα μειονοτήτων που δεν προσαρμόζονται στα κοινωνικά πρότυπα της χώρας.

Αυτοί που ψήφισαν Σπαρτιάτες και όσοι παλαιότερα ψήφιζαν την ΧΑ του Μιχαλολιάκου κοντά στο 7%  δεν είναι «ναζί». Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν θέλουν ανεξέλεγκτη μετανάστευση μουσουλμάνων και κατά συνέπεια πληθυσμιακή αλλοίωση. Δεν μπορούν να βλέπουν βιαστές, παιδεραστές, δολοφόνους και κακοποιούς να αφήνονται ελεύθεροι λόγω νομοθεσίας την οποία δεν λένε επιτέλους οι κυβερνώντες να αλλάξουν.

Σε μια πολύ εύστοχη ανάλυση στα ΝΕΑ οριοθετείται το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις:

Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια, σωστό. Βγάλε προδιαγραφές σαν χώρα πόσους χρειαζόμαστε, με τι πτυχία και με ποιες δεξιότητες, όπως κάνει η Γερμανία, η Αυστραλία, όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Όχι όμως να μην δίνεται η δέουσα προσοχή στο κάθε ακραίο εγκληματικό στοιχείο που μπαίνει ανεξέλεγκτα με σκοπό να κλέψει, να βιάσει και να μασήσει τα επιδόματα.

Πώς μπορούμε να μιλάμε για κράτος και συντεταγμένη πολιτεία αποδεχόμενοι ταυτόχρονα την παρανομία; Από πού επίσης αντλείται η βεβαιότητα, ότι όλοι όσοι φτάνουν στα σύνορά μας α) επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, β) επιθυμούν να εργαστούν, γ) επιθυμούν να εργαστούν στους τομείς που έχουμε ελλείψεις, δ) είναι κατάλληλο εργατικό δυναμικό για να καλύψει αυτές τις ανάγκες; Ναι, πολλοί, πάρα πολλοί μετανάστες έχουν στηρίξει την ελληνική οικονομία κι έχουν γίνει και κομμάτι της κοινωνίας μας.

Αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί, που λόγω έλλειψης ελέγχου και σοβαρών πολιτικών διαβιούν στο περιθώριο και καταλήγουν να «κοσμούν» το αστυνομικό δελτίο είτε ως θύτες είτε ως θύματα. Δεν είναι απάντηση στην ακροδεξιά ένα καθεστώς ζούγκλας. Ας μπει κάποιος στην Ελλάδα κι άμα επιβιώσει, επιβίωσε. Κι αν πάλι για να επιβιώσει, φάει και μερικούς, καλώς τους έφαγε. Δεν μπορεί να είναι αυτό η αντιπρόταση και να τη βαφτίζουμε κι ανθρωπισμό. Ούτε να κατηγορούμε ως ακραίες τις πολιτικές που επιδιώκουν ένα συγκερασμό ανάμεσα στις οικονομικές ανάγκες της χώρας, την ασφάλεια της, αλλά και την προστασία των μεταναστών. Δύσκολες οι ισορροπίες, όχι ιδανικό το αποτέλεσμα…

Όχι όμως να χαρακτηρίζουν συλλήβδην σαν τους ψευτοαριστερούς «ινστρούχτορες» που πήγαν άπατοι και ακόμα πάνε… Όλους εκείνους που διαφωνούν με την διαφθορά στον δημόσιο βίο, την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του κρατικού συστήματος παιδείας και υγείας σαν ακροδεξιούς. Με τον τρόπο αυτό έγιναν -όπως λέει και το ΠΑΣΟΚ- οι καλύτεροι χορηγοί επικοινωνίας του Μητσοτάκη αρνούμενοι να αποδώσουν τις πραγματικές ευθύνες στο σάπιο πολιτικό σύστημα που έκανε την Ελλάδα ουραγό της Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση ψηφοφόρου ακροδεξιού κόμματος: «Προς το παρόν απολαμβάνουμε τον πανικό σας λόγω των «ναζί» (που τον βλέπουν ως «μπαμπούλα»).

Πολιτική ενσυναίσθηση υπάρχει; Μπορεί να μην έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις με εμάς ή με αυτούς αλλά οφείλουμε και οφείλουν να σεβαστούμε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και ευαισθησίες του απλού πολίτη (όχι όπως με την «υγειονομική χούντα» και πιο πριν την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού προς όφελος των αφεντικών της Παγκοσμιοποίησης και των παγκόσμιων κέντρων που τους δίνουν εντολές).

Εξάλλου οι νέες γενιές, σε επίπεδο πολιτικής σκέψης και συμπεριφοράς -ευτυχώς, ατυχώς ή συντυχώς- βρίσκονται πιο κοντά -λόγω και του πολιτισμού του Ίντερνετ- στα απλά, λιτά, καθαρά και εστιασμένα μηνύματα για το μέλλον.

Και νοιώθουν αποστροφή, ανία και πλήξη με τις ψευτοδιανοουμενίστικες αναλύσεις για το πολιτικό παρελθόν και τους ανούσιους τσακωμούς στα πολιτικά φόρα ή στα πάνελ για το ποιος έβλαψε ή βλάπτει περισσότερο τους ίδιους και τη χώρα τους…

Πολύ δε περισσότερο αυτοί που τιμωρήθηκαν από τον Ελληνικό λαό σε αλλεπάλληλες αναμετρήσεις  να κατηγορούν ως «ψεκασμένους – φελλούς- συνωμοσιολόγους» τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και να κάνουν λόγο για «έλλειμμα ιδεολογίας». Αυτοί που την καταβαράθρωσαν (έκαναν όλα αυτά που κατηγορούν και με το παραπάνω συνεργασίες με ψεκασμένους που στην συνέχεια απορρόφησαν κλπ κι αν χρειαζόταν και με τον διάβολο όχι με τους ψηφοφόρους της ΧΑ και του Κασιδιάρη θα συνεργάζονταν),

Είπαμε το ένα δάχτυλο δείχνει τους άλλους και τα άλλα τέσσερα αυτούς που τους κατηγορούν, άρα δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ποιοι είναι οι πραγματικοί και ποιοι οι ιμιτασιόν.

Οι  ιδεολογικές τους παρωπίδες και οι πολιτικοί αυτοπροσδιορισμοί με -ισμούς κατά το δοκούν είναι απλώς προϊόντα προς κατανάλωση, προς ίδιον όφελος για όλους αυτούς τους τιμωρημένους «ψευτοσωτήρες».

Το φαινόμενο της ΝΙΚΗΣ σίγουρα δεν ήταν το ίδιο με παρόμοιους σχηματισμούς (ούτε αρχηγικό, με την έννοια ότι ο αρχηγός ήταν γνωστός, ούτε κάποιοι γνωστοί επώνυμοι κύκλοι -παρά τα όσα γράφτηκαν είναι πίσω από αυτό- κάνει εντύπωση το πως μπήκε στη βουλή κι αυτό από το «Ο». Παρακολουθείται και θα κριθεί για τον πολιτικό του λόγο και τη στάση που θα κρατήσει σε καίρια θέματα για την κοινωνία και τη χώρα.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το θέμα που «σήκωσε» με τις σχεδιαζόμενες «αλλαγές στο Σύνταγμα που θα αλλάξουν τα πάντα στην Ελλάδα», σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στα Εθνικά θέματα και κυρίως τα Ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο. Θα τα παρακολουθούμε από κοντά, μαζί με τις υποσχέσεις Μητσοτάκη και κυρίως το «Δεν θα ανεχτώ φαινόμενα αλαζονείας…» (Τα χουμε ξανακούσει κι από άλλους βέβαια και το αποτέλεσμα ήταν για… το «ράδιο αρβύλα» και το Luben tv)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

45 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητή aegeanews τα τελευταία 2 χρόνια βλέπατε συνεχώς ότι ο Μητσοτάκης πέφτει, πρόωρες εκλογές.Επισης πιστοί στην άποψη σας για τα εμβόλια, λέγατε ότι ο λαός θα τον καταψηφίσει.Ρα άρθρα σας καθώς και τα σχόλια των αναγνωστών ήταν αντιπολιτευτικα και φιλτραρισμένα αρκετές φορές.Δινατε βήμα σε καθαρά αντιπολιτευτικους αναλυτές.Συνεχεια..

    • Τα σενάρια πρόωρων εκλογών αν ανατρέξεις στον προπαγανδιστικό τύπο που στηρίζει την κυβέρνηση (λόγω των γνωστών λιστών που ξέρεις) θα δεις ότι τα διακινούσαν τα ίδια για αυτό και το αναφέραμε ως έναυσμα για να σχολιάσουμε τα σενάρια και την επικαιρότητα που όπως πολύ σωστά λες τρέχει. Οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω. Ούτε το κυβερνών κόμμα ούτε εσείς οι φανατικοί οπαδοί προβλέπατε τέτοια μεγάλη διαφορά με το δεύτερο κόμμα που σημαίνει ότι απλά κατέρρευσε αυτό λόγω των γνωστών παθογενειών που σχολιάζαμε από την περασμένη τετραετία που κυβερνούσε και θα συνεχίζουμε να κάνουμε γιατί αυτός είναι ο ρόλος του τύπου. Η άποψη για τα χάλια της υγείας και την ξαφνικίτιδα που συνεχίζεται καθημερινά παντού και τα αδοκίμαστα φαρμακευτικά σκευάσματα που τώρα βλέπουμε από τα πειραματόζωα τι γίνεται (και στα επόμενα χρόνια να δούμε) έχει να κάνει με την ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ θάψιμο ή γελοιοποίηση της αντίθετης επιστημονικής άποψης. Βήμα έχουν ΟΛΟΙ και φαίνεται. Δες μόνο τα άρθρα υπέρ του κόμματος σου από υποψήφιους βουλευτές και βουλευτές καθημερινά, την τοπική , τα διαγγέλματα εξαγγελίες κλπ

  2. Τα διενεργούμενα γκάλοπ που κάνατε έδειχναν υπέροχη όλων των άλλων εκτός της ΝΔ.Καλα κάνατε και σεβαστή η άποψη σας αφού αυτή ήταν και η γραμμή της σελίδας.Αυτα αφορούν μόνο το πολιτικό σκέλος της σελίδας.Η ενημέρωση και τα άλλα θέματα ανεπηρέαστα.Για σκεφτείτε λίγο πώς νιώθαμε εμείς οι αναγνώστες σας όταν χτυπιομασταν αλλυπητα;Οι δε σχολιαστές αφιλτραριστα εναντίον μας . Κάπως έτσι αποφάσισα να αρχίσω και εγώ να αμυνομαι όταν είδα να βρίζουν μια γυναίκα,την miranta ( παρεπιπτόντως επαναλαμβάνω δεν την γνωρίζω,αν και θα το ήθελα πολύ ). Συνέχεια..

    • Έδειχνε ειδικά το τελευταίο και προτελευταίο καθαρά τη μεγάλη διαφορά υπέρ του κόμματος σου και τοπικά σε σχέση με τους υπόλοιπους, όπως και τη μεγάλη αποχή. Σε αυτό είσαι λάθος. Υπάρχουν τα αποτελέσματα και είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.Έδειχναν μήνες πριν το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα τοπικά και ενισχυμένα τα μικρά κόμματα μετά το ΚΚΕ που τελικά μπήκαν στη βουλή με ποσοστό κοντά 16%. Μάλιστα η γνωστή σχολιάστρια/σχολιαστής λοιδορούσε αυτό το αποτέλεσμα λέγοντας ότι είναι… ψεκασμένο, πλην όμως ήταν η αλήθεια.

    • που στοχοποιούσε σχολιαστές ανάλογα με την ώρα αποστολής σχολίου.
      Στο γράφω ξανά και ξανά μαντρόσκυλο,θυμήσου ώρα και μέρα,εγώ ήθελα η διαφορά να είναι μεγαλύτερη, γιατί έτσι θα νοιώσει ο λαός τι έκανε,όπως όλους τους πολιτικούς κύκλους που αγνοείς.
      το θέμα με τους πλειστηριασμούς,τα ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα,η εργασιακή ζούγκλα και η βρωμιά που υπάρχει στην αγορά,θα αυτοδιορθωθεί.
      έχεις ακούσει για το τι σημαίνει φούσκα… σίγουρα και την λέξη αποστασία,όπως και Γουδή.
      Ο κρότος της ανώμαλης προσγείωσης θα ακουστεί νωρίτερα απ’ το τέλος της τετραετίας.
      εγώ θα επιθυμούσα και αυτόγραφο απ αυτήν που θαυμάζεις.Αφιλτράριστα το ‘ζεύγος’ έγραψε ιστορία.
      Η επόμενη ανατραχή όπως της Γαλλίας , καραδοκεί σε μέρη που ανθεί η αλαζονεία.
      ώρα Ελλάδος 16:22

  3. Έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια και μια μακρά προεκλογική περίοδο ο λαός μίλησε και εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ με τοξικότητα και νεοαυριανισμο απειλούσε ότι πρέπει να μας τελειώσουν και ή εμείς ή αυτοί, έγινε το αντίθετο.Υπεστη δύο εκκωφαντικές ήττες και οδηγείται στην διάλυση μετά και την παραίτηση Τσίπρα.Τοπικα στελέχη παρουσίαζαν το άσπρο μαύρο και παρασύρθηκαν από την γραμμή του κόμματος να επενδύσουν σε ανθρώπινες τραγωδίες και θανάτους.Συνεχεια..

    • έχοντας καρκίνο δεν φοβήθηκε να έχει το κλιματιστικό,οι τιμές στα βερίκοκα, μελιτζάνες έχασαν τις αυξήσεις που ξεκίνησαν απ τον Οκτώβριο του 22,το ντεπόζιτο γεμίζει όπως παλιά,τα εισιτήρια τρίτης θέσης για Πειραιά έπεσαν,ήρθαν γιατροί, πολλοί γιατροί στο Νοσοκομείο, σταμάτησαν οι πλειστηριασμοί,το λάδι που είχε την καλύτερη σοδιά εδώ και δεκαετίες έχασε την μισή του αξία, ενώ και οι εταιρείες κινητής σταμάτησαν το καρτέλ.
      όνειρα γλυκά βολεμένε.. απλά μια παράταση στην διακυβέρνηση μις χώρας που είναι σταθερά πρώτη απ το τέλος σε όλους τους δείκτες.

  4. Παράλληλα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την άνοδο της ακροδεξιάς καθώς με την απλή αναλογική και το κλείσιμο του ματιού στους οπαδούς της ΧΑ τους έφεραν ξανά στην βουλή.Συνοψιζοντας πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης έχει καθαρή εντολή και εάν δουλέψει θα κερδίσει και άλλη μία καθώς θα περάσει καιρός να βρει η αριστερά και το ΠΑΣΟΚ τον βηματισμό τους.Συνεχεια….

  5. Βασικό μέλημα θα πρέπει να είναι η υγεία,η ακρίβεια και μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι.Εαν όπως δείχνουν τα πράγματα δεν υπάρξει εξωτερικός λόγος ή πανδημία, δεν θα έχει δικαιολογία στο νά μην κάνει πράξη τις εξαγγελίες του.Εγω προσωπικά τον εμπιστεύομαι όπως και το 40% των Ελλήνων.Τελειωνοντας δηλώνω ότι δεν θα ακολουθήσω στην αντιπαράθεση των σχολιαστών και θα λέω την γνώμη μου σε εξαιρετικές περιπτώσεις.Επισης θα συμβούλευαν και την miranta να πράξει το ίδιο εάν θέλει.Σας ευχαριστώ και συνεχίζουμε φανατικά να διαβάζουμε aegeanews για την ενημέρωση μας και την Κω.Εξαλλου η επικαιρότητα τρέχει όπως λέτε και εσείς οι δημοσιογράφοι….Και πάλι ευχαριστώ….

    • περιμένω ένα σχόλιο,μια δικαιολογία,μια απολογία , δικαιοσύνη, οικονομία, σεβασμό δικαιωμάτων… υποτίθεται φτιάχτηκαν τα χοτ σποτ για να ελέγχονται οι Παράτυποι,μετα εσείς προσλάβετε προσωπικό τους αλλάξατε ρόλο να τους φυλούν καλύτερα,τώρα τους στέλνετε στα all inclusive,να βοηθήσουν την βαριά οικονομία,γιάφκες αλητών, ανήθικων,ανίερων,ψευτών,απαταιώνων..
      που διώχνουν καθημερινά νέους στο εξωτερικό

    • Ισότητα αλά Ν.Δημοκρατια,πόσες ώρες είχε ανοικτό το κλιματιστικό ο γείτονας σου

      που δουλεύει σπαστό ωράριο στο Peridromos Palace ή στο Agleoras Resorts και πόσο ο υπηρέτης του ,που είναι πελάτης της TUI?
      εγώ εκεί που εργάζομαι το έχουν 24ωρα και μόνο το προσωπικό δεν καταβροχθίζουν ακόμα..
      αφού ρωτάνε αν οι πορσελάνες είναι φαγώσιμες…

    • που ήταν εδώ για μια εβδομάδα ριμάζοντας στα πρόστιμα όλο τον εμπορικό κόσμο,ξερς αν πέρασε από κανένα All. inc?Θες να κάνουμε επίσημη ερώτηση στην ΑΑΕΔ του κ@λου,αν έλεγξε ένα σκλαβάδικο;

  6. Κόμματα κατά της ΕΛΛΆΔΑ κατά της Χριστιανοσυνης, κατά της θρησκείας, άκρως φασιστικα κατά των Ελλήνων.. , όπως η ΝΔ που επιβουλευονται να ξεπουλησουν.. Ότι έμεινε από την Ελλάδα, και η αλήθεια έμεινε η Θράκη κσι το Αιγαίο..που επιβουλευονται να διώξουν τιλους Έλληνες.. Και να την γεμίσουν με ΛΑΘΡΟ….. τέτοια νεοναζιστικα φασιστικα μορφωματα.. Όπως η ΝΔ.. Δεν έπρεπε να υπάρχουν… Και ευτυχώς ο κόσμος τους καταψηφησε… 8 εκκατομυρια ΕΛΛΗΝΕΣ Αλλά πήραν με το έτσι θέλω… 50 έδρες και βγήκαν.. Τα αποβρασματα.. Της πολιτικής…
    (η προπαγάνδα,, καλα κρατάει..με εντολές στα ξεπούλημενα φερεφωνα του Μητσοτάκη.. Να βρίζουν όλη μέρα τους Σπαρτιάτες…. 20 εκκατομυρια δώρο είναι αύτα στα τσουτσέκια των ΜΜΕ…

  7. Απλά να τελειώνει το παραμύθι.Ναι στη αρχή κάποιοι δεν ήξεραν και ψήφισαν ΧΑ.Σήμερα όμως όσοι ψηφίζουν Κασιδιάρη και τον ακολουθούν σαν στρατός ψηφίζοντας ότι τους πει απλά με ένα νεύμα,είναι ΝΑΖΙ.Εκτός αν πιστικαν από το πρόγραμμα των Σπαρτιατών στην οικονομία και υγεία και τους ψήφισαν.

  8. Ο εγκεφαλικά καμμενος γνωστός.. Για το πνευματικό του επίπεδο νεοδημοκρατης..

    Σε παραλήρημα εγκεφαλικής παράκρουση για 15 συνεχόμενα λεπτά.. Πρωί πρωί.. Δεν είχε τι να κάνει. Ονειρευόταν τον Μητσοτάκη.. Έπαθε ρεύ… στον ύπνο του…. Και αντί να ξαποστάσει με την γυναίκα του. Έγραψε μήνυμα στο aegean…συμβουλεύω την …..να το κοιτάξει. Την….. στον ύπνο του σίγουρα…
    Λυπάμαι που τον έχει πάρει και η δουλειά.. Τόσο βλακες άνω των 18 ετών πως υπάρχουν …

  9. Ο ΗΛΙΘΙΟΣ (MIRANTA.. Αλλιώς πτι μπερ Παπαδόπουλου..)και ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ (ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ..

      • Ανηφορα..oust@ και στενα παπουτσα…νδουλαρε!!!
        Υ.Γ.το ζαβο ειδε τον λακκο,δεν προσεξε τα αγγουρια ομως…..!!χαχαχαχ

      • στην Ευρώπη,θα κυβερνηθεί από άξιο και κακό αρχηγό;
        κοίτα για παράδειγμα την βρώμα της Κτηματικής Υπηρεσίας….. που εκτέλεσε ανθρώπους στο νησί,διέλυσε οικογένειας,σκότωσε άνθρωπο και έκανε ότι δεν έβλεπε τις βιδωτ3ς πλατφόρμες στη Ρόδο απ το 2021…δεν με νοιάζει να πνιγώ όταν βγάζω μπουρμπουαρ 100 Ευρώ, σήψη, δυσωδία,λέρα,τα δύο κ@λοπαιδια του τοπικού διαλόγου.
        φίλε κούτσουρο θα μείνεις για πάντα.ξερω 10 άτομα 18αρηδες που εκμεταλλεύονται διασυνδέσεις Ολλανδών πελατών του νησιού,θα σου κουνήσουν μαντήλι,εσύ θα μείνεις ξέρεις με ποιους..

  10. Εσύ δεν είπες πως δεν θα σχολιάσεις και δεν θα απαντήσεις ξανά σε σχόλια;;
    Δεν έληξε η Συμβαση σου με την ΝΔ, μετα από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα;;;
    Τι φοβούνται και σε έχουν ακόμη να γαβγίζεις;;
    Τωρα μπορεί η Χουντα σας να εμβαθυνθει άφοβα.
    Ξέρεις και κατι άλλο;
    Το οτι εισαι κομματοσκυλο, μόνον οι άλλοι το βλέπουν;; (όπως και o miranta)..
    Αξιολυπητος είσαι, με απολύτως κατεστραμμένο μυαλό. Ευτυχώς που ότι δεν πληρώνεται εν ζωή (στην περίπτωση που την γλιτώσεις), το συναντάς στην αποδημία…
    Το να επιχαιρεις, για την Ορμπανοποιηση και Ερντογανοποίηση της Ελλάδας, προδίδει πόσο κακοψυχο,ασήμαντο ανθρωπάκι είσαι…

    • Δημοκράτη μου.Έχω μια Απορια πάντως.Τι κερδίζεις βρίζοντας;Αλήθεια ο Ορμπάν που λες διορίστηκε;Κατέλαβε την εξουσία με τη βία;Τι ακριβώς εννοείς;Έχουν Δικαιομα στην Ουγγαρία να ψηφίζουν και να βγάζουν όποιον θέλουν;Δεν έχουμε Δικαιομα να ε ούτε εδώ άλλη άποψη από εσενα(Μαλιστα την πλειοψηφική στην Ελλάδα) τώρα θα τα βαλεισ και με άλλους λαούς;Να τους πεις ποιον θέλεις.Σοβαρευτητε επιτέλους δημοκράτες μου .

      • ή θα πνιγείς στην Πύλο με άλλους 600 σαν σαρδέλες στα δίχτυα ή

      • ή θα πνιγείς στην Πύλο με άλλους 600 σαν σαρδέλες στα δίχτυα ή θα πνιγείς στα νερά για 100 ευρώ.. γαλάζια γαλέρα, όπως στις σταυροφορίες.. μπορείς να μας πεις αν και πόσοι έλεγχοι έγιναν στο Νησί για τις συνθήκες εργασίας;
        ξέρεις τι είναι αντίστροφη μέτρηση;

  11. …………. λυπάμαι για την κατάντια του τόπου μας, για μια ακόμα φορά επαληθεύετε το έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν

  12. Έναν άνθρωπο, που ολοκλήρωσε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ,, (αντίθετα αν βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ) και το ΕΝΙΣΧΎΕΙ.ΤΟ ΕΡΓΟ διβωντας δικαίωμα ψήφου, εργασίας, .. ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, την 4ετια,,…
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕ ΣΤΗΝ .ΕΛΛΆΔΑ…
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΆΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ…

    Εντωμεταξύ μόνο ένας όπως ο Νεοδημοκρατης.. πιστεύει ότι θα πάει μπροστά η Ελλάδα, Χάρη στον Μητσοτάκη…
    … Όλα τα, έργα που θα κάνει… Είναι από μπίζνες, ξεπούληματα, ιδιωτικές συμφωνίες.. τίποτα, παραπανω.. Ποτέ η οικογενεια ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ δεν νοιάστηκε για την πατρίδα η τιυς Έλληνες… Προδότες ξεπουλημενοι

  13. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5CqdNEpmwUqbZgwQMLcIe9l4Xs_yHfp2eSyuUBeMyyMuvsKXMJ3ZHIu_IWD5lnvVaN_C2uHoZpm9Q0JWZgHl2Nh4Eg-eO6mH0xz_Q46PKUEE0sJ-W7U1a0Gazq515aK_Vuee9dQwB_E3dq28MqPC9UQ6QYzQRvLNz3TStrZVkH41c4B9viqPhSVWRYlc/s667/FB

    Δεν έχουν μυαλό.. Μια χαβουζα δεξαμενή ενωμένη με την τηλεόραση..
    Κάψιμο, ανοησία, , και της ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ..

  14. Πολάκης , Φάμελος ,Κωνσταντοπούλου , Βαρουφάκης και ,του κινήματος Λαφαζάνη , ο νέος ΣΥΡΙΖΑ , η νέα ¨Πατριωτική Αριστερά¨

    Η περιβόητη «Πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και η υιοθέτηση της εξωτερικής πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου την δεκαετία του 80-90 , είναι ο δρόμος που έφτασε τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι εδώ.

    Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να σπάσει τελείως αυτή την άποψη, να αποτινάξει το σύνδρομο της Πασοκοποίησης από το χώρο του , και να πατήσει ξανά στη διαχρονική δύναμη πατριωτικής ευθύνης που κινείται πάντα στη βάση των αρχών της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

    Η θεωρία του πετάλου αλώστε ( που αναφέρεται στη σχέση των δύο άκρων) υποστηρίζει ότι η Πατριωτική αριστερά και η Πατριωτική δεξιά είναι πιο κοντά η μία στην άλλη παρά στο πολιτικό κέντρο που έχει πλέον γίνει ¨πολυπολιτισμικό ¨

    Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη , προσδίδει δυναμική στην Δημοκρατία και θα δημιουργήσει πολιτική υστερία στους ¨ενδιάμεσους¨ και στους παντός καιρού .

  15. Εντωμεταξυ για νΑ δειτε ποιους υποστηριζει ο μασωνος...ποιος αλλος Μητσοτακης

    ο φιλος του και συνεργατης..(γιατι περι συνεργατη στον πολεμο με οικονομικες απολαβες και οι δυο…απο τις ΗΠΑ..)ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ κυρηξε ανένδοτο κατά ορθoδόξων μοναχών ..που διατηρούν σχέσεις με τη Μόσχα .. σε 150 εξ αυτών από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO…, ο οποίος σχεδιάζει να τους εκδιώξει..το μονο που μας εμειναι και το αποδεικνυει ποιους υποστηριζουν ειναι ο ταλιμπαν..των ουκρανων που μιλησε στην ελληνικη βουλη live εκ βηματος ΝΔ!!!

  16. νεα ΝΔ φασιστοκρατια...(και μια υπενθυμιση προς τα προβατα νεοδημοκρατη και μιραντα για να μαθουν τι ψηφιζουν

    Στο πρώτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, οι βο-λευτές του ΠΑΣΟΚ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ,Μετα απο δεκατρία χρόνια η ΝΔ δεν ξεχασε τα συνεταιρακια της…και επικροτουνται με υψηλόβαθμες θέσεις στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη…
    ο ΣΥΡΙΖΑ προωθουσε -την ελεθευρια..τον γκεισμο.τα ΛΟΑΤΚΙ…ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..τα συνεχιζειζει σαν ΑΞΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.(ΕΚΤΟς ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ..που το πηγε ενα βημα παραπερα και δινει νομιμη εργαισια….και συνεχιζει..με το προγραμμα του συριζα λοιπον..προωθωντας ,ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ..με τις draqueen τραβεστι ακομα και την παιδεραστεια..και αιμομιξια..ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4958/2022
    ΦΕΚ 142/Α/21-7-2022…ενα κομμα ομοφυλοφυλων ,τραβεστι,παιδεραστων,

    • Αυτά που λες ότι κάνει η ΝΔ είναι φασιστικά;Πότε σε έχει δει γιατρός τελευταία δημοκράτη μου;Τι στεναχωριέσαι;Έβαλες τους Σπαρτιάτες και τι Νίκη στη Βουλή και σωθήκαμε.Συμβουλή.Μην κάθεσαι στο ήλιο χωρίς καπέλο .Βαράει.Εξαλου μέχρις τις επόμενες εκλογές θα κουραστείς.Κρατά δυνάμεις.

  17. ΠΕΡΙ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ...ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ 150 ΜΟΝΑΧΩΝ....ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ..απο τουσ ουκρανους νεοναζι!!!

    ο φιλος του και συνεργατης ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΗΤΟΣΤΑΚΗ με μεγαλες απολαβες ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ……

    • Τι στεναχωριέσαι απορώ.Θα τους προστατέψει ο δημοκράτης Πούτιν.Άντε η επόμενη κίνηση ειν χέρι χέρι με το ΚΚΕ σε πορεία υπέρ του Πούτιν .Εξαλου κανείς δεν έχει καταλάβει που διαφέρετε;

  18. 1984 Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
    ΓΡΑΜΜΕΝΟ το 1948…ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ1984
    ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    Περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου, του Γουίνστον Σμιθ, στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από ένα δυστοπικό απολυταρχικό καθεστώς, στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση
    Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.
    Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός. …
    Το έγκλημα της σκέψης είναι το θανάσιμο αμάρτημα. Γι’ αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξή του: ελευθερία, γλώσσα, ανθρώπινα αισθήματα. Και όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος: : θα ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ τον Μεγάλο Αδελφό.
    .. ?!!

  19. Τρίτο επεισόδιο σε δύο ημέρες.η πατρίδα που ονειρεύεται κάθε εχθρός της

    https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/eyvoia-dimarxos-metefere-75xrono-me-egkefaliko-sto-nosokomeio-epeidi-den-ypirxe-asthenoforo/3812663/
    εκτός στρατού και πυροσβεστικής, μπορεί η Βούλτεψη να βάλει και πρόσφυγες στο ΕΚΑΒ.
    τι μέρες ζούμε θεέ μου.
    Πρώτη η Ν.Δ. στο Μενίδι.ΟΥΓΚ μετά τον εμφύλιο οι Μενιδιάτες ψήφισαν Γουναράδες και Ριχάρδο.Αυτή είναι πρόοδος.
    Gold teething pass.

  20. Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσουν και στην Ελλάδα….
    Αντε με το καλό ο Νεοδημοκρατης και η Μιράντα να γίνουν ζευγαράκι… ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ