Η μόνη «σανίδα σωτηρίας» που δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει τελικά να τους «κρατήσει» όλους

69
6103

Η μόνη «σανίδα σωτηρίας» που δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει τελικά να τους «κρατήσει» όλους

Γράφει χαρακτηριστικά ο οικονομικός τύπος ότι η… ΔΕΗ και όχι η ΕΥΠ είναι αυτή που τελικά θα βγάλει κυβέρνηση. Υπονοώντας την ενεργειακή έκρηξη και την αύξηση («τσίμπημα ή δάγκωμα») των τιμών με το νέο κύμα ανατιμήσεων που έρχεται καλπάζουσα, από αυτό το μήνα.

Η τσέπη του ψηφοφόρου θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα και όχι οι υποκλοπές και τα σκάνδαλα (τα οποία όμως συντελούν στο γενικότερο κλίμα και στην ραγδαία μεταστροφή της κοινής γνώμης).

Ούτε ο Καραμανλής, παρότι μπορεί να σηματοδοτήσει εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα (αφού αναζωπυρώνεται η μακρόχρονη σκληρή διαμάχη Καραμανλικών – Μητσοτακικών για τον έλεγχο του κόμματος). Ο επί 13 ολόκληρα χρόνια αμίλητος σαν Σφίγγα… όχι μόνο μίλησε τονίζοντας το αυτονόητο ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν (πολιτικός υπεύθυνος με αρμοδιότητα της ΕΥΠ ποιος είναι είπαμε;)… «Δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα».

Αφιέρωσε δε στον φίλτατο Κυριάκο μέχρι και μαντινάδα (αφού μιλούσε στα Ανώγεια, με την Όλγα δίπλα του): « Άλλο το να ΄σαι αετός και άλλο να τον κάνεις/Άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις».

Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν μόνο από τις υποκλοπές, αλλά κυρίως από την οικονομική ανέχεια.

Όπως υπενθυμίζει με νόημα το Πρώτο Θέμα, «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πατέρας του Κυριάκου, δεν έπεσε από τον Γρυλλάκη και τον Μαυρίκη, αλλά από το σύνθημα «Καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη».

Ούτε ο Κώστας Καραμανλής έπεσε από το Βατοπέδι και τα σκάνδαλα διαπλοκής, έπεσε γιατί το κράτος χρεοκόπησε οικονομικά και δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Τα θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων και κράτους δικαίου ροκανίζουν τις κυβερνήσεις, περιορίζουν τη θελκτικότητά τους και τους στερούν συμμάχους. Λυδία λίθος των εξελίξεων είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρισμού.

Και φυσικά το καλάθι της νοικοκυράς (στα κατακόρυφα πάνω του) σε συνδυασμό με τους μισθούς και τις συντάξεις (στα κάθετα κάτω τους).

Το γεγονός ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρή φθορά και όχι κατάρρευση της ΝΔ, από την οποία μάλιστα πρωτίστως επωφελείται το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει να τους ανησυχεί προς το παρόν (η καρδούλα τους το ξέρει), όμως η τάση μεταστροφής ξεκίνησε…

«Οι δημοσκοπήσεις το καλοκαίρι δεν είναι αξιόπιστες», σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ «οι επιπτώσεις από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θα αρχίσουν να αποτυπώνονται σε όλο τους το εύρος μετά από κάποιο διάστημα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την απαγορευτική ακρίβεια, θα καταδειχθεί ότι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών έχει δρομολογηθεί και ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανακοπεί.

Η μόνη «σανίδα σωτηρίας» που δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει τελικά να τους «κρατήσει» όλους (κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμο) που προσπαθούν να το καρπωθούν ο καθένας από την πλευρά του (ότι αυτοί συνέβαλαν τάχα στην επιτυχία του, κάνοντας «μνημόσυνο με ξένα -και εντελώς συγκυριακά-κόλλυβα»), είναι το… «θαύμα» του τουρισμού.

Ο τουρισμός, ξεπέρασε και τις υψηλότερες προσδοκίες για φέτος, με την «έκρηξη» της ανάγκης του κόσμου να ταξιδέψει «σαν να μην υπάρχει αύριο», έπειτα από την αφόρητη πίεση δύο χρόνων εγκλεισμού και τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομική κρίση που έρχεται…(σου λέει ποιος ζει ποιος πεθαίνει του χρόνου) οι απώλειες από τη Ρωσία υπερκαλύφθηκαν και όλα δείχνουν ότι πάμε για το απόλυτο ρεκόρ σε αφίξεις, κρατήσεις και έσοδα.
Ειδικά οι τουριστικές εισπράξεις, εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν φέτος τα 20 δισ. ευρώ, από τα 18,2 δισ. ευρώ το 2019, με θεαματική αύξηση της μέσης δαπάνης,
Όπως λένε όμως έμπειροι γνώστες του τουρισμού «Τα αποτελέσματα αυτά, ΔΕΝ προδικάζουν τίποτα για την επόμενη σεζόν. Την επόμενη χρονιά, θα δούμε τα συσσωρευμένα αποτελέσματα του πολέμου στην Ουκρανία, της ακρίβειας (σε ενέργεια, τρόφιμα, καύσιμα) και της αύξησης των αεροπορικών εισιτηρίων».
Είναι χαρακτηριστική η άποψη του Βασίλη Μηναΐδη, του πολύπειρου επίτιμου Προέδρου της Έν. Ξενοδόχων Ρόδου: Το φετινό, ήταν ένα ‘ξέσπασμα’ του κόσμου που ήθελε να ταξιδέψει μετά την διετία του Covid. Δεν ξέρουμε καθόλου πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη σεζόν.

Ακόμα και για τη συζήτηση που γίνεται για την επιμήκυνση της σεζόν με Γερμανούς τουρίστες (κυρίως συνταξιούχους που τους συμφέρει να περάσουν τον χειμώνα στην Ελλάδα σε σχέση με το ενεργειακό κόστος στην πατρίδα τους) αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές:

«Αν θέλουμε τουρισμό και τον χειμώνα –με άλλα δεδομένα- πρέπει να σταματήσουν οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες και να στραφούμε στις πολυτελείς βίλες. Υπάρχει ενδιαφέρον και ζήτηση γι’ αυτό το είδος του τουρισμού –κυρίως από την Γερμανία που θέλουν να έρθουν και τον χειμώνα και ίσως, να αγοράσουν εδώ σπίτια. Δεν μιλάμε για νέες κλίνες πια. Έχουμε πιάσει ταβάνι! Και αυτό, είναι σε συνάρτηση με την τεράστια ανάγκη για προσωπικό. Αν δεν έχεις πια προσωπικό δεν μπορείς να κρατήσεις τα ξενοδοχεία. Την διετία της πανδημίας, οι περισσότεροι άλλαξαν επάγγελμα ή έφυγαν κι έτσι, φτάσαμε στο φετινό αποτέλεσμα».

Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης υποδομών… (και δεν το λέμε εμείς, για να μη θεωρηθεί ότι κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά και πάλι το Πρώτο Θέμα):

«Δεν επαρκούν με τίποτα (οι υποδομές) για την εξυπηρέτηση ενός τόσου μεγάλου αριθμού τουριστών. Αρχίζοντας από τις μετακινήσεις, το πρόβλημα με τα εισιτήρια στα πλοία και τις συνθήκες ταξιδιού ήταν φέτος πιο έντονο από ποτέ, και φτάνοντας μέχρι το νερό, την αποχέτευση και την καθαριότητα, οι διακοπές πληγώνουν. Είναι απαράδεκτο η πανάκριβη «βιτρίνα» του τουρισμού, η Μύκονος (το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες ναυαρχίδες του τουρισμού, όπως και στην Κω) να μην έχει ένα ολοκληρωμένο, άρτιο, επαρκές σύστημα αποχέτευσης, άφθονο νερό, οδικό δίκτυο ικανό να εξυπηρετεί τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, ηλεκτροφωτισμό.

Ολόκληρο το καλοκαίρι δεν υπήρξε τουριστική περιοχή όπου τα σκουπίδια δεν ήταν επί ημέρες «βουνά» στους δρόμους, αν ήταν λίγο πιο μακριά από τις περιοχές μόνιμης κατοικίας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει μεν τα αυξημένα έσοδα από τη χρήση του αιγιαλού και του πεζοδρομίου, αλλά αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της για καθαριότητα. Προβλήματα υδροδότησης και ρευματοδότησης παντού και τα δίκτυα τηλεφωνίας ανεπαρκή για τις αυξημένες ανάγκες στις τουριστικές περιοχές.

Ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν στις υπηρεσίες υγείας των νησιών. Όχι τόσο στις υποδομές, αλλά κυρίως στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, με σοβαρότατες ελλείψεις που αδυνατεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση (ένεκα των συνολικών ανεκδιήγητων χειρισμών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας) βάζοντας την ταφόπλακα στην δημόσια υγεία.

Αποτέλεσμα τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές να υπολειτουργούν τραγικά και κάθε σοβαρό περιστατικό να μεταφέρεται στα κεντρικά νοσοκομεία (ένας Θεός ξέρει πως αποφύγαμε τα χειρότερα και δεν ξεφτιλιστήκαμε πάλι σε όλη την Ευρώπη).

69 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σίγουρα η οικονομία ρίχνει τις κυβερνήσεις αλλά πάντα υπήρχε κάποιος απέναντι που κέρδιζε.Έταζε λαγούς με πετραχήλια.Σήμερα έχουμε από την μια τον Μητσοτακη ,από την άλλη τι έχουμε;Το Τσίπρα,τον παλαιότερο αρχηγό κόμματος;Τον αυταπατημενο που παραμένει αρχηγός επειδή δεν έχουν άλλο;Την τριμερή ομάδα του;Αυτοί θα πισουν ποιον;Είναι πολύ πρόσφατα τα κατορθώματα τους να τα ξεχάσει ο κόσμος.Εξαλου πια είναι η πρόταση τους;Να μην πάρουμε τα αεροπλάνα και μα ανοίξουμε τα σύνορα;Να επαναφέρουν το νόμο Κατρουγκαλου στις συντάξεις και το νόμο Χαϊκάλη;(Το ξεχάσατε αυτό το αστέρι).Έχουμε και τον Ευροβουλευτη από την άλλη που μένει για να πέρνει το μισθο.Που τον παρακολουθουσανε αλλά δεν θέλει να μαθει να μας πει αλλά να το πούνε οι άλλοι.Πιάσε το αυγό και κούρευτω.Άσχετο.Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τι ήθελαν στις εκλογές ψευδομουφτη;Ο ένας Μαλιστα μίλαγε φια Τουρκική μειονότητα.

    • Το πώς ένας ασθενής συνταξιούχος με σύνταξη 500 ευρώ θα μπορεί να επιβιώσει,όπως ένας εποχικός υπάλληλος των 850 με πληθωρισμό 12-20%, είναι θέμα αντιπολίτευσης.
      Κούτσουρα υπάρχουν πολλά, ηλίθια όμως μία!!!!

  2. Συμπέρασμα ο καθένας Γιάννη θα κοιτάξει τα του οίκου του για να περάσουν οι δύσκολοι μήνες του χειμώνα. Θα αποθηκεύσει ξύλα για την θέρμανση και τρόφιμα για την επιβίωση του όπως έκαναν με την κουμπανια οι παππούδες μας. Έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ύπουλο αόρατο εχθρό τον κορονοιο και τις μεταλλάξεις του. Παράλληλα θα ζούμε με τις ασαφείς απειλές των γειτόνων και τις απρόβλεπτες απειλές των σεισμών και λοιπών φυσικών καταστροφών τις κλιματικής αλλαγής . Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει ο πυκνοκατοικημένες αστικός ιστός . Αντίθετα η ύπαιθρος έχει πολλές λύσεις. Όσο για την πολιτική . Σε αυτήν ο κόσμος γυρίζει την πλάτη με μεγάλη αποχή γιατί πείσθηκε ότι όλοι νοιάζονται για το χρήμα και την εξουσία και ουδόλως για το λαό.

    • Δυστυχώς η ευτυχώς όλοι οφείλουμε να είμαστε πολιτικοποιημένοι . Αλλιώς αφήνουμε τη χώρα ΜΑΣ στην τύχη της. Μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουν και αλλοδαποί στη χώρα μας. Ο καθένας κατά τη βούληση του και τη λογική του θα χρειαστεί να ψηφίσει. Επίσης γιατί ο πυκνοκατοικημένος αστικός ιστός θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ενώ η ύπαιθρος έχει λύσεις; Ειλικρινά ένα από τα πράγματα που παρατηρώ χρόνια τώρα εδώ στην Κω είναι ότι οι τιμές των προϊόντων σχετικά με της Αθηνας είναι πολυ πιο υψηλές. Τι μπορεί να γίνει στην ύπαιθρο εκτός από τον καθαρότερο αέρα; Με σεβασμό ρωτάω.

    • Θαυμάστε άτομο.Σίγουρα όλοι θελουμε να είμαστε δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους.Άδειους δεν έχουν να πουν τίποτα.Ναι χαρητε που ανήκετε στη ίδια παράταξη με τον τύπο.Είναι και πολύ έξυπνος.Κανένας δεν το είχε σκευτει πρην.Να γράφει σαν να είναι άλλος.Ναι 100 φορές Μητσοτάκης αν Απεναντυ είναι άνθρωποι σαν εσένα.

  3. θα πρέπει σιγά-σιγά (πλην της ενεργειακά εξοικονομητικής μας συμπεριφοράς) να συνηθίσουμε και σε γκουρμεδιές όπως είναι οι γρύλλοι, οι ακρίδες και γενικώτερα σε περιβαλλοντικώς ορθή διατροφή, καθ’ ότι οι αγελάδες ///// πολύ, ρε παιδάκι μου!

  4. Αγαπητή Μαρία στην ύπαιθρο και στα χωριά οι άνθρωποι είναι πιο οικειοι. Γνωρίζουν και βοηθάνε ο ένας τον άλλον. Δεν είναι ξένοι ανάμεσα σε εκατομμύρια. Στην ύπαιθρο και στα χωριά οι κάτοικοι πέρασαν την κατοχική πείνα που επέβαλε η σκληροτράχηλη Γερμανία πιο εύκολα. Εύρισκαν ότι τους πρόσφερε η γη και όχι τα προϊόντα από τα πολυκαταστήματα. Μπορεί να είναι φθηνότερα στην πρωτεύουσα αλλά γρήγορα υπάρχουν ελλείψεις. Ένα κοτόπουλο ένα αυγό λίγα χόρτα λίγο γάλα τα ξύλα από κλαδέματα τρόφιμα αποθηκευμένα στο κελάρι και όλοι είχαν κάτι για να περάσουν τον δύσκολο χειμώνα και να ζεσταθούν. Ο τρόπος ζωής και διαβίωσης στα χωριά και στα νησιά διαφέρει από τις πόλεις.

  5. Άσχετο με το άρθρο, σχετικό όμως με την προπαγάνδα της ηλιθιότητας

    Η οποία κάνοντας την πιο Μαύρη, υπόγεια και κατασκότεινη διαστρέβλωση που ένα μέρος της προέρχεται απ’ την βλακεία.
    Η Καθημερινή σήμερα έχει μια έρευνα για τις γυναίκες πρόσφυγες , μετανάστες στην χώρα μας που αναζητούν φυγή απ τους δυνάστες συζύγους.. όλες σχεδόν παντρεμένες με ξαδέλφια,αφού δόθηκαν σαν καμήλες απ την οικογένεια, διαμένουν σε διαφορετικα κοντέινερ στον ίδιο καταυλισμό ενώ έχουν συχνές συνεδρίες με ψυχολόγους,ώστε να σταθούν στα πόδια τους απ’ το ξύλο ..
    Τα παιδιά και οι ίδιες πάνε σε διαμερίσματα,αφού γίνει τεστ DNA και δεν είναι λίγες οι απόπειρες αυτοκτονίας, αφού οι … μουλάδες ευλογούν τον ξυλοδαρμό.
    Δεν υπάρχει πρωτεύουσα στην Ευρώπη που το κέντρο της να έχει καταληφθεί απ τέτοια πυκνότητα Μουσουλμανικού στοιχείου.εχει μετανάστες παντού,αλλά κατάληψη ολόκληρων οδών και απουσία υπηκόων της χώρας,δεν έχει..
    Ποια πρωτεύουσα έχει την όψη της π.χ.Γερανίου, Αχαρνών,Πλ.καραισκακη που νομίζεις ότι είσαι στο Πακιστάν;σε ποια χώρα έχουν ανοίξει τοσα μαγαζιά οι ξένοι;
    Η Μηταράκης Α.Ε.τελικά δεν διέφερε απ τον Μουζάλα.. κοπρόσκυλα.

    • Πάρε τα όπλα βγες με βάρκα και σκότωνε Πακιστανους στη θάλασσα.Τι λες άνθρωπε μου;Φασθστα μισάνθρωπε.Σικω φύγε από την Ελλάδα ζωο.

      • Δηλαδή συμφωνείς κύριε με την βία κατά των μουσουλμάνων γυναικών; συμφωνείς που τις παντρεύουν με την βία με ξαδέλφια τους; συμφωνείς με την σκλαβιά που επιβάλει η σαρία;
        Εσύ πάρε μια εξωλέμβια για να μελετήσεις το… διάστημα.

      • Το καψε ο Βλάκας...τι συμψηφισμός είν' αυτός που κάνεις βλάκα;

        Δεν σ αρέσει ένα ρεπορτάζ εφημερίδας,δεν σ αρέσει η αλήθεια, ευτυχώς που ζούμε τις ΜΚΟ που φροντίζουν για την υγεία τους,για την ισότητα μεταξύ των παντρεμένων και εμποδίζουν την κακοποίηση των γυναικών αυτών.
        Γιατί ποιος είσαι που θα με διώξεις απ’ την χώρα μου,εμποράκο ψυχών,μαυραγορίτη λευκής σαρκός..
        …………………….πες μας όμως γιατί δεν βλέπουμε τις γυναίκες τους έξω μετά από κάποια ώρα,αλλά μόνο //////; Το ωράριο της γυναίκας μουσουλμάνας ποιο είναι; μέχρι πότε μπορεί να βγει έξω;
        Με τέτοια γλώσσα και επιχειρήματα δείχνεις ότι είσαι ικανός να πυροβολείς εσύ τους Έλληνες.βλακα.τραμπα.

      • Αυτά πες τα στα ελληνόπουλα που εδιωξες,εσύ πήρες το όπλο και κυνηγήσεις 700.000 που παίρνουν τα εύσημα έξω..εσύ έδιωξες τα νεαρά σπουδασμένα παιδιά μας και τα ‘αντικατέστησες’ με φθηνά μεροκάματα και εργατικά χέρια, αυτά τα χέρια θα σε υποτάξουν και σένα,όπως τις γυναίκες τους, ξέρεις γιατί, επειδή έχουν τον ίδιο Προορισμό,με σένα.

      • https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/thriler-me-ton-thanato-tis-35xronis-sti-larisa-vasikos-ypoptos-o-pakistanos-syntrofos-tis/

        Οι γυναικοκτονίες από Πρόσφυγες δεν προσμετρούνται σαν αξιόποινες πράξεις..η τέταρτη στο φετινό καλοκαίρι.αλλά οι δικαιωματιστές σαν την Πατσαβούρα κάνουν συσχετισμό μεταξύ κάποιων δισεκατομμυρίων μουσουλμάνων καί των δικών μας.

    • Έχεις πάει σε κάποια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ;Πάντα υπήρχαν μέρη όπου συγκεντρώνονταν μετανάστες.Οι Έλληνες σαν μετανάστες δεν ζούσαν σε διάφορες περιοχές με Ελληνικά μαγαζιά και διατηρώντας έθιμα τους στη περιοχή;Να το καταλάβετε επιτέλους.Άξιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού και θα προοδεύσουν θέλουν δεν θέλουν τα φασισταριά της κάθε χώρας.Άτομα ανίκανα να φτιάξουν κάτι μόνοι τους.

      • να διαβάσεις καλά..έχω πάει,έχω ζήσει,ζω,να δείξουμε ο καθένας και παραδείγματα, εισιτήρια, οδούς, πρόσφατες φωτογραφίες..
        Σε ποια πρωτεύουσα το κέντρο έχει τόσο μουσουλμανικό στοιχείο;όχι κινεζικό,όχι ανατολικοευρωπαικό,μιλώ για οδούς όπως οι κεντρικές οδοί των Αθηνών..είπα για την Γερανίου,ξέρεις ένα κατάστημα εκεί άραγε;έχεις περάσει;έχεις πάει τελευταία;είναι ο Ρίτσος εκεί,αν θες έτσι πρόχειρα να δεις αν ξέρω. .για αυτό μόκο..ξέρεις ποιος είναι ο Ρίτσος audiovisual?

        • Δεν μπορείς να πεις τι γνώμη σου χωρίς να βρίσεις;Τι κακιά έχει μέσα σου;Σε έδερναν οι γονείς σου μικρό.;

      • Στογκχόλμη, Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι, Όσλο υπάρχουν γκέτα,αλλά όχι στο κέντρο,μάλιστα έχουν καθαρίσει στις πόλεις αυτές τα T Centralen,όπου μαζεύονταν και βίαζαν κοριτσάκια.υπαρχουν σε άλλα μέρη των πόλεων αυτών,όχι εκεί που είναι το κεντρικότερο σημείο, μπορεί να περνάνε αλλά δεν συγκεντρώνονται σε ομάδες όπως στην Ομόνοια.
        Και μιλώ για πυκνό Μουσουλμανικό στοιχείο, ομάδες με 300 άτομα.

  6. Πραγματικά διανύουμε πολύ δύσκολες μέρες, παγκοσμίως. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο. Παρόλο που διαφωνώ σε κάποια, ωστόσο είναι απολύτως κατανοητό το άρθρο αυτό τουλάχιστον ως προς την αγωνία, που πάμε και τι κάνουμε απο δω και πέρα. Σε κάτι τέτοιες αδιανόητα δύσκολες παγκοσμίως καταστάσεις που φυσικά αγγίζουν και την Ελλάδα, χρειαζόμαστε έναν ικανό αρχηγό. Μόνο ο νυν, αυτή τη στιγμή χειρίζεται σωστα το πηδάλιο της χώρας όσο κι αν είναι αντιπαθητικός σε κάποιους. Δε θελουμε να τον παντρευτούμε. Το καλό της χώρας θελουμε. Μέχρι πριν λίγες μέρες, ο Τσιπραλεξης κούναγε το δάχτυλο για τις υποκλοπές. Γκαρίζε σα γάιδαρος.
    Στο BBC Radio World Service και την εκπομπή «Weekend» ο κ. Κούλογλου ανέφερε πως διαχρονικά – και επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ😇😇😇 – γίνονταν παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κάτι που απέδωσε σε «κακή πρακτική». Να να να. Έλα Αλέξη να γκαρισεις….

    • Κούλης: Εγώ ειμί ο Ων,ο Βασιλεύς των Ουρανών,ο ποιητής του κόσμου

      Ο Αίρων τας αμαρτίας υμών,ο Μεσσίας,ο οδηγήσας τον Νεοδημοκράτην εις σωτηρίαν.Ο βοηθήσας με τον νέον εκλογικό νόμον συντρίψας τας μονοκομματικάς…
      Με μένα θα έρθει και η Δευτέρα Παρουσία.
      Αμήν.

  7. Προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 να δημιουργήσει εικονική πολιτική αναταραχή.Συνεχως στελέχη του βλέπουν ότι η κυβέρνηση καταρρέει.Μεταναστευτικο Β.Αιγαιο,Έβρος, πανδημία,λοκνταουν, περιοριστικά μέτρα, εμβόλια, υπόθεση Κουφοντινα, Λιγνάδη, πυρκαγιές, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός, υποκλοπές, κάθε φορά έπεφτε ο Μητσοτάκης.Και κάθε φορά τα καταφέρνει.Με δανειακές κρίσεις προσπαθούν να μπαχαλοποιησουν το πολιτικό σκηνικό.Στο τέλος γραφικοί……..Ουστ κ@πρ@σκ@λ@

    • Μεσα στα φορουμ ο καθενας μπορει να γραψει οτι θελει , ότι του καπνισει γιατι οι περισσοτεροι δεν γνωριζονται απο κοντα, ουτε κ ξερουν τα περουσιακα στοιχεια του καθενος !
      Αλλοιως θα πονεσει καποιος με μαυρο χρημα ,με κληρονομια απο τον μπαμπα, εισοδηματιας κλπ κ αλλοιως ενας που με την ακριβεια ισα ισα θα την βγαζει περα.
      Ο ιστος του νησιου με μέσο όρο 850 ευρω επί 5 μηνες και 7 ανεργία θα πονέσει,ήδη πονάει…εχει συμπολιτες μας που δεν παίρνουν φρουτα για να αποταμιευσουν,ώστε τον χειμωνα να την βγαλουν,έχει άλλους με σπαστό ωράριο που με τον πληθωρισμό και το κόστος μετακίνησης εχουν γονατισει..
      Τον περασμένο Οκτώβριο έλεγαν στην κυβέρνηση ότι η ακρίβεια θα διαρκέσει λίγο,άρα στην χώρα μας ξεκίνησε πριν τον πόλεμο.

        • Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια,τυλίγουν τα πιττόγυρα με λαδόκολλα

          που έχει το πρόσωπο του Μαρσέλο,ώστε να πλασάρεται φθηνότερο…μα τι Υπουργό ανάπτυξης έχετε..χεχε χεχε ούγκ ούγκ ούγκ

        • Αφού επαναλάβω ότι είσαι ότι πιο συμφέρουσα ηλιθιο υπάρχει στον Δημόσιο διάλογο,να σου θυμίσω ότι ο Βελόπουλος,

          ήταν ο μόνος που έλεγε ότι έρχεται πείνα,ότι μετά τον κονβιντ θα έχουμε δυσκολίες τέτοιες που θα γονατίσουν κάποιοι,ο μόνο που έλεγε απ το Βήμα της Βουλής ότι μετά από πανδημία έρχεται φτώχεια και πόλεμος ιστορικά,είναι ο μόνος που προειδοποιούσε να γεμίσουμε τις αποθήκες όταν οι τιμές ήταν σε χαμηλά επίπεδα,ήταν ο μόνος που μιλούσε ότι η απολιγνιτοποίηση δεν μας συμφέρει…θα στα γράψω και με τις ημερομηνίες ακριβώς..
          Μπορεί και μένα να μην μ αρέσει η συμπάθεια που δείχνει στους εισβολείς, αλλά δεν γίνεται να τα ισοπεδώνω όλα όπως εσύ και δύο τρία τσουτσέκια εδώ μέσα.

  8. Για να το καταλάβετε:Η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν θα εξαρτηθεί από διάφορα πολιτικά παραμύθια που προμοταρει ο ΣΥΡΙΖΑ.Η αυτοδυναμία θα κριθεί από την συνολική αξιολόγηση των πεπραγμένων στο τέλος της τετραετίας.Ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει.Η Ελλάδα ΔΕΝ γυρίζει πίσω.Εως τώρα οι πολίτες αξιολογούν θετικά την διαχείριση των παραπάνω κρίσεων.Εαν συνεχίσει έτσι,η αυτοδυναμία είναι δεδομένη για μια τετραετία ακόμα.Οτι και αν λέει οποιοσδήποτε……. Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…..

    • Παιδιά, είναι προφανές ότι αρμενίζουμε σωστά ή, για να το πούμε αλλιώς, βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας. Εάν όμως, παρ’ ελπίδα, ο γιαλός στραβώσει, τί γίνεται; Θα εξακολουθήσουμε να πλέουμε πλησίστιοι προς τα βράχια; Αμ αυτή δεν θα είναι η χαρά του Πούτιν και των όποιων (όπως θεωρείτε) πεμπτοφαλαγγιτών που παίζουν (κατά την γνώμη σας) το παιχνίδι του;
      Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να πετύχει την αυτοδιάλυση της Ε.Ε., η οποία θα περιπέσει σε τέτοια δίνη οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής αναταραχής που θα κάνει τις δέκα πληγές του Φαραώ να μοιάζουν με την μυρωμένη Άνοιξη μπροστά στο κακό που θα μας βρεί.

    • Γενικεύσεις, και αοριστες αναφορές... Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα, και είναι τώρα.

      Πες τα στους πεινασμένους, ίσως σε καταλάβουν…
      Μόνο μην τα λες έτσι αφ’ υψηλού γιατί η πτώση θα είναι πολύ ηχηρή.
      βλέπεις το πράγμα δηλαδή, ότι αφορά μόνο αριστερούς πεινασμένους; Τι σκτ τότε διαβουλεύονται στην ΕΕ, για τους αριστερούς πεινασμένους μόνο, τέτοια αγάπη; 65 δις λέει θα δώσει η Γερμανία για τη στήριξη των νοικοκυριών, αριστεροί πεινασμένοι είναι αυτοί;
      Μαντρόσκυλο,αδελφοφά,λεχρίτη με τις καδένες και τις γούνες..

    • Ή την προοδευτική παράραξη ή τον Δωδώνης διαβάζεις,στο ίδιο έργο θεατής…
      Σύλληψη μετά από βιασμό δεν υπάρχει…
      Μετά απ’ την απομάκρυνση απ το ταμείο,λάθος δεν αναγνωρίζεται

      Στο συν 100 έδρες το bonus,για το πρώτο κόμμα,έτσι για να μείνει στην εξουσία άλλα σαράντα χρόνια.

    • Άκουσα ότι οι μόνες συσκευές που πρότεινε η Κυβέρνηση μέσω του Πλεύρη να μην υποστούν περικοπές

      είναι οι φούρνοι, ηλεκτρικοί ή με φυσικό αέριο θα μπορούν να λειτουργούν…ασταμάτητα .
      Επίσης στα σαπούνια θα χαμηλώσουν τον φόρο.

  9. στα σπιτια μας απο τις 10 -λογω συσκοτισης -γαι την ενεργειακη κριση..τα μαγαζι αθ ακλεινουν απο τις 21¨00-22¨00-..ειδικα τα μπαρ παλι λογω…νεργειακης κρισης…και περιορισμοι στο τι θα φαμε…-απαγορευση χρηση φουρνου,,αιρκοντισιον κτλ…παλι λογω ενεργειακης κρισης..
    απόλυτη καταστρατήγηση ελευθεριών και περιορισμούς, υπό το φόβο ……ενεργειακής κατάρρευσης. Το γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα όλους αυτούς τους μήνες και γιατί δεν προσπάθησαν να βρουν μία λύση με τη Μόσχα, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ..ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

    • Ε όχι.Είσαι άλλου.Η Μόσχα θα γονατίσει και θα ελευθερωθεί ο Ρωσσοκος λαός από τον δολοφόνο δικτάτορα φιλότουρκο Πούτιν.Αλοιμονο στον κόσμο αν υποκύψει .Αν κρυώνεις πήγαινε Απεναντυ να ζεσταθείς.Στη Τουρκία δίνει φτηνό αέριο Ασχετα αν ο Τουρκικός καις δεν έχει να το πληρώσει.

  10. Ναι, εμείς προχωράμε ανεξάρτητα τι θα βρούμε μπροστά, δεν πάει να είναι και το παγόβουνο του Τιτανικού, εμείς εκεί., προσηλωμένοι στο καθήκον (και τις ιδεοληψίες μας).
    Σα να μένεις σε ένα μικρό νησι, και να κάνεις εμπάργκο στο μοναδικό σούπερ μάρκετ που υπάρχει εκει. Τι αποτέλεσμα θα έχει για σένα; Έλλειψη αγαθών, και τεράστιο κόστος να τα φέρεις από αλλού (αν τα βρεις).

  11. https://www.ethnos.gr/World/article/222737/bloombergetoimhheyrophgiaparoxhenergeiasmedeltiosxedonanapofeykthhefarmoghtoymetroy
    Με το ανέβασμα των τιμών τρώμε ποιο λιτόδίαιτα οπότε φροντίζουμε κ την υγεία μας
    Επίσης σκεφτόμαστε κ τον υπερκαταναλωτισμο και αντί για 4 Μονόλιθους θα μείνουμε στον ένα…
    Ουστ κοπρίτη, μαντρόσκυλο κομματόσκυλο αχαΐρευτε

  12. κατι εμαθα..οτι το aircondition θα ειναι συνδεδεμενο Online με το υπουργειο

    ωστε..αν ξεπερασουμε την θερμοκρασια που προβλεπεται θα ερχεται προστιμο..καθε λεπτο μεσω Gov..κατευθειαν στον λογιστη.-και .για την εχτρα θερμοκρασια
    οπως θα λεγχεται κια ο φουρνος μας με μια εφαρμογη..για να ελεγχει ποτε μαγειρευουμε..ποσο (μεχρι και τι φαγητο ισως.μπριαμ η κοκκινιστο…)και αυτοματα θα μας ερχεται μεσω gov..προστιμο..αν ξεπερασαμε τον χρονο μαγειρεματος.της καθε συνταγης ..η αν μαγειρεψαμε παρπανω απο ενα φαγητο την ημερα…οπως επισης και για το πλυντηριο λογω εξοικονομησης ενεργειας..μονο καθε δευτερα πεμπτη και παρασκευη πλυσιμο..(τα μαυρα..)τα χρωματιστα καθε τριτη σαββατο,θα μπει ειδικη εφαρμογη να ελεγχει τα ρουχα και τον χρονο που πλενονται…
    θα επιδοτηθουν οι λαμπες πετρελαιου μαζι με δωρεαν καυσιμο γαι να ζεσταινομαστε

    • Σε λυπάμαι τι τραβάς .Όλα αυτά σε παρακολουθούν κιόλας και δεν θα μπορείς να κανείς τις κομπίνες σου η να έχεις καμία γκομενιτσα.Υπομονή θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη μέρα θα γίνουν όλα παράδεισος.Από την Δευτέρα μετά τις εκλογές,θα φτηνιάρικο η βενζίνη, θα γίνουν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ σχεδόν τζάμπα θα υπογράψει αύξηση μισθών και συντάξεων.Αυτά τα τονίζω γιατί είναι εύκολα.Γίνονται αμέσως.Έτσι δεν λένε;Αυτό δεν υποστηρίζεις;

  13. Τόσοι σχολιαστές εδώ που ψάχνουν τα πιο απίθανα Sites να βρουν ειδήσεις και ούτε ένα σχόλιο;Για τον Μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ;Τον πράκτορα των Τούρκων;Αλήθεια να μην τον παρακολουθεί η ΕΥΠ αυτόν και τον αρχηγό του που τον στηρίζει;Υπάρχει και Συριζαιος εκεί τυχαίο;

  14. Γιατί βγάζετε τόση κακιά όλοι εσείς που βρίζετε;Απορώ τι κάνετε στα σπίτια σας.Σας καταπιέζουν εκεί και ξέσπασε εδώ;Όλη μέρα στο Ίντερνετ να ψάχνεται αναρτήσεις να μεταφέρετε εδώ γιατί;Να πισετε κάποιον η τον εαυτό σας;Γνώμη δικιά σας δεν έχετε;Πες ότι θέλετε ανώνυμα .Ας μην είναι συντακτικά σωστή η ορθογραφικά.Εξαλου εγώ είναι χειρότερη σε αυτά .Θα μετρήσει όμως περισσότερο από τις βλακείες και φιλοσοφίες άλλων.

    • Μπραβο σου για την αυθεντικοτητα σου. Να το ξερεις η καλοσυνη ειναι μεγαλο οπλο. Αστους να βριζουν.

      • που απαντά σ ένα δημοσίευμα για την κακοποίηση μουσουλμάνων γυναικών μεταναστών, λέγοντας στον σχολιαστή να μπει σε μια βάρκα και ν αρχίσει να πυροβολεί πρόσφυγες,αλλά βλέπετε ύβρεις τις αντιδράσεις κάποιου που του κολλάτε μια ταμπέλα εδώ και 6 μήνες… ενώ περιμένετε να σιωπά στις δικές σας ύβρεις..όχι σε τέτοια σχόλια με ύφος και γλώσσα Μονάρχη,θ απαντώ τονίζοντας το χαρακτηριστικό σας γνώρισμα που είναι η ηλιθιότητα.
        Γιατί ουστ κοπρόσκυλα που χρησιμοποιείται από έναν σχολιαστή με το ψευδώνυμο Νεοδημοκράτης και που είναι ο επίλογος σε κάθε του σχολιο επίσης εδώ και ένα εξάμηνο θα μας πεις;και οι δύο είστε ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΟΙ του ηλίθιου, κοινώς κούτσουρα.
        Ευτυχώς που τα σχόλια μένουν για να τα διαβάζουν τα παιδιά μας και να κρίνουν, ποιος ρίχνει το επίπεδο και ποιος νοσεί βεβαίως βεβαίως…

      • Δε χρειάδθεται ακούει ολοθ ο κόθμοθ,φετοθ θα είναι ανοικτή ψθηθοφορια με το predator.

        • Φαντάσου ποσό κότα είσαι.Το κρίβεις ακόμα.Κρεμουλα για την ντροπή δεν έχει ο Βελόπουλος;

      • Κομματική αλληλεγγύη μεταξύ σχολιαστών με κοινό παρονομαστή την σαχλα.ο ένας δίνει συγχαρητήρια στην άλλη σαν φιλοδώρημα από κάλαντα.
        Συγχαίρει κιόλας για την ανάλυση,το ύφος,την εμπεριστατωμένη άποψη,την πηγάζουσα λογική της δικής τους αλήθειας.
        Ιστορία γράφουν τα Μαμούχαλα στον Τοπικό διάλογο.
        Η καλοσύνη είναι μεγάλο όπλο πωωωωωωω τι ακούω σήμερα,τι ποίηση,τι νόημα,μας εκπλήσσεις..
        Τρία διακόσια,να το τυλίξω;;;

      • (για να πουλήσουμε την μπομπότα).
        Αυτοί εδώ τί να λένε… Βάστα Πλεύρη και Αδωνοβορίδια…

        • Οι χθεσινοί μαυραγορίτες είναι οι σημερινοί Χρυσαυγίτες.

    • λες για χρυσαυγίτες,αλλά δεν μας είπες ακόμα το αυγό έκανε τον Πλεύρη,ή ο Πλεύρης το αυγό..
      Για την διαχρονική συμπάθεια του στους φούρνους το ξέρουν όλοι…

  15. Τελικά έγινε ο «ουρανός πιο γαλανός» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

    Αντί καλύτερους μισθούς….

    …. Έρχεται το food pass για ένα πιάτο φαϊ όπως στα δελτία της κατοχής του Χειμώνα του 1942!

  16. Απεργία ΛΕΝΕ δημοσιογράφων σήμερα στην ιδιωτική τηλεόραση - Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές τα κανάλια

    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.!!..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥΣ..

    • Αυτό κατάλαβες;Έκανε η αριστερό φασιστική ΕΣΗΕΑ απεργεια προκαταβολικά.Αντί να κάνουν τα μέλη της σε οποίο κανάλι κάνει απωλήσεις απεργία κάνουν μια γενική έτσι να περνά η ώρα.Εσένα τι σε ενόχλησε;Εσυ ενημερώνεσαι σωστά .

  17. ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ..ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ..ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

  18. Εμβόλια για τον κορωνοϊό - EMA: Προτεραιότητα-για εμβολιο (ΝΑ πεθανουν... μαλλον

    ηλικιωμένοι, έγκυες και υγειονομικοι..γιαυτο εχουν πρωτη σειρα προτεραιοτητα…
    ηλικιωμενοι να γλυτωσουν συνταξεις..εγκυες (το πασιφανες μειωση πλυθησμου..υγειονομικοι..για να εξαλειφθουν για ιδιωτικοποιηση η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ελλειψης υγειας..

  19. Επικαιροποιημένα εμβόλια κορωνοϊού μόνο σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί..ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ...

    Όπως επισημαίνουν στην έκθεσή τους οι ειδικοί του ECDC και του ΕΜΑ, έχουν εγκριθεί δύο επικαιροποιημένα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTech και Moderna, τα Comirnaty Original/Omicron BA.1 και Spikevax Bivalent Original/Omicron BA.1, αντιστοίχως. Επιπλέον, ο EMA αξιολογεί ένα επικαιροποιημένο εμβόλιο που περιέχει το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού και τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Omicron

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ..ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ..

  20. Το Ευρώ έγινε πληθωριστικό για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια πιο κάτω από το δολάριο

    Στην παγκόσμια γεωοικονομία το αντίπαλο δέος , η οικονομική συμμαχία των BRICS με Ρωσία και Κίνα δημιούργησε το δικό της οικονομικό κόσμο και με το δικό τους αποθεματικό νόμισμα που υιοθέτησαν στην βάση νέων συναλλακτικών ηθών , επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στο δολάριο το οποίο θα ¨πατήσει¨ πάνω στο Ευρώ για να κρατηθεί Αυτό θα οδηγήσει οι τραπεζικές μετοχές να βιώσουν ένα σημαντικό «χτύπημα», το κοινό νόμισμα που αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση της οικονομίας της Ευρωζώνης να καταστεί ασθενέστερο και τελικά να επικρατήσει η λογική « ο σώζων εαυτόν σωθήτω »Το 2023 θα γίνει αισθητή η τάση διάλυσης της ΕΕ – It does not complete and thus breaks up – εξαιτίας του ανωτέρω παγκόσμιου οικονομικού πολέμου που μαίνεται και θα φανεί εάν η χώρα μας βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας Ο κόσμος που ξέρετε θα κοπεί στα δύο Η ΕΕ δεν αυτοκτονεί επιβάλλοντας κυρώσεις σε βάρος εκείνων , από τους οποίους εξαρτάται ενεργειακά, εμπορικά και γεωπολιτικά απλά,έχει ήδη χάσει και προσπαθεί να το κρύψει.

  21. Θα ¨τερματίσει την οικονομική συστολή της ¨ για να αμυνθεί , απομυζώντας την οικονομία των ασθενέστερων μέσω περιορισμών και αφαιρετικής οικονομικής πολιτικής .

    Δείτε ό,τι σας λένε κι ό,τι διαπιστώνεται μέσα από αυτήν την οπτική των εξελίξεων και ΔΡΑΣΤΕ προληπτικά για τη ζωή σας , για το μέλλουν των απογόνων σας και των αγέννητων

    Δράστε , έξυπνα και σοφά μα προπαντός , σαν Έλληνες με όραμα , με Ιστορία και με δικαιώματα

    Δράστε ώστε , όλοι μαζί να δώσουμε πάλι την ελπίδα , το παράδειγμα και το φως σ αυτούς που θα το αναζητήσουν .

    Δράστε για την Ελλάδα .

  22. Φίλε μου ΨΙΤ.Ποτέ δεν υα πάει ο Βελόπουλος με τον Μητσοτακη.Μάλλον σου έχουν ξεφύγει πράγματα.Ο Βελόπουλος έχει χορηγό Ρώσο .Ο Ρώσος δεν θέλει με τίποτα Μητσοτακη.Έχει πάρει χρόνο σε όλα τα περιφερειακά κανάλια πουλώντας κρέμες και πετάει και πολιτικές εξυπνάδες.Σκευτητε ότι όλα τα λεφτά του τα έχει στη Γερμανίδα και τα προϊόντα που πουλάει όλα παράγονται Εκτός Ελλάδας.Μόνο κάποιες τηλεφωνήτριες καμεραμάν έχει υπαλλήλους.Τα λεω αυτά να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση.Να γίνει ουρά σε ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ μην το αποκλείεις.

  23. Οι καύσωνες «απειλούν» παγκοσμίως την αγροτική παραγωγή - Κινδυνεύει το 71% των τροφίμων

    αυτο πως μπορουν αν το λυσουν..οι ανεμογενητριες του Μητσοτακη με τις 68 αδειες (και αλλες τοσες μιζες )που εχει δωσει..
    τα δαση ..και ολη η χλωριδα που καταστρφηκε ..υπηρχαν(υπηρχαν στην ΕΛΛΑΔΑ ,παρελθοντικο!!!γιααυτον ακριβως τον σκοπο της φυσης..ελεγχος περιβαλοντος.,απορροφηση ρυπων.διοξειδιου..κτλ..βαση επιστημονκων δεδομενων οταν η αλυσιδα της φυσης καταστρεφεται ..επηρεαζεται το κλιμα.ο ανθρωπος,οι καλλιεργεις..ΤΑ ΠΑΝΤΑ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ