Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν αλλάζει ουσιαστικά… τίποτα

85
4724

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν αλλάζει ουσιαστικά… τίποτα

Μετά και την πρόσφατη πολυσυζητημένη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Έκφραση97 σε ότι αφορά τα του δήμου της Κω, επιβεβαιώνεται και αριθμητικά (μέσες-άκρες) ο παραλληλισμός που είχαμε κάνει για το πως τα τεκταινόμενα σε κυβέρνηση-περιφέρεια και δήμο είναι βίοι παράλληλοι και εν πολλοίς… αλληλοεξαρτώμενοι («βάστα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό», να φτιάξουμε νέα νοσοκομεία, δρόμους, φώτα, εκκλησίες από το σεισμό, αρχαία και ότι άλλο «γυρίζει και μυρίζει»… προεκλογικά πάντα).

Κανείς δεν είναι ουσιαστικά ευχαριστημένος με το μέχρι τώρα (μακροσκελές…) «έργο» τους, αλλά και δεν υπάρχει ουσιαστική και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που να κερδίζει τους δυσαρεστημένους.

Είναι χαρακτηριστική η άποψη που μας κατέθεσε φίλος-κάποιας ηλικίας, συμπολίτης μας που παρακολουθεί ανελλιπώς και συστηματικά τα τοπικά (και τα κεντρικά) δρώμενα για πάνω από μισό αιώνα:

«Πήγα στο σινεμά, βαρέθηκα να ακούω το δήμαρχο να μιλάει δύο ώρες για έργα και εργάκια, στο τέλος τον χειροκρότησα κιόλας αφού τον χειροκροτούσαν κι οι άλλοι, αλλά εγώ βρε Γιάννη έργα δε βλέπω. Τους άλλους βαριέμαι να ακούω τη γκρίνια τους κι έφυγα. Το νοσοκομείο το άφησαν και ρήμαξε φοβούμαστε μην πάθουμε τίποτα… Θα κάμουν λέει καινούριο. Πότε; Αφού πάμε για εκλογές κι ένας Θεός ξέρει πότε και τι κυβέρνηση θα γίνει αφού δεν τα βρίσκουνε να συνεργαστούν… Δεν θα πρεπε όλοι -αν θέλουν όπως λένε- το καλό του τόπου να κάτσουν κάτω και να τα βρούνε είτε στο δήμο, είτε στην κυβέρνηση; Μόνο, άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος κι έχουμε και τον Τούρκο από πάνω μας να θέλει πόλεμο…»

Δυστυχώς, κάπως έτσι είναι τα πράγματα τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. πολιτική για την πολιτική, διχόνοια για τη διχόνοια. Καμία προσπάθεια για σύνθεση, για υπέρβαση, για έμπρακτη απόδειξη ότι βάζουν το συμφέρον της χώρας και του τόπου πάνω από το στενόμυαλο κομματικό-παραταξιακό ή προσωπικό τους συμφέρον.

Οι αναλυτές των κεντρικών μας πραγμάτων προβλέπουν ήδη «σκληρό ροκ» μέχρι τις εκλογές που μπορεί κατά επικοινωνιακή τακτική του Πρωθυπουργού να μην γίνουν στις 18 Σεπτεμβρίου (δηλαδή σε περίπου σε 9 βδομάδες όπως οι ίδιοι διέρρευσαν) αλλά τον προσεχή Μάρτιο (δηλ. σε 9 μήνες), ενώ τα αυξημένα ποσοστά της αποχής και των αναποφάσιστων δεν παύουν να αποτελούν  «πονοκέφαλο αλά γαλλικά» στα μεγάλα κομματικά επιτελεία (όπως προκάλεσαν και στον Μακρόν που το φυσάει και ακόμα δεν κρυώνει) .

Εδώ -σε ότι αφορά τα δημοτικά μας πράγματα- μέχρι τον επόμενο Μάιο, έχουν ακόμα περισσότερο χρόνο για… «αναστοχασμό-συνεργασίες και δημιουργία νέας παράταξης» όπως εκτίμησε και ο αναπληρωτής επικεφαλής της παράταξης Όραμα και Δράση, Γιάννης Φραγκούλης.

Και έτσι να γίνει,  πάλι τίποτα ουσιαστικό δεν αλλάζει… από τη στιγμή που δεν αποφασίζουν να αλλάξουν οι ίδιοι (πριν μερικά χρόνια ο Γιώργος Κυρίτσης είχε πει το μαγικό-επικοινωνιακό «Άλλαξα» και κέρδισε τις εκλογές από τον μέχρι τότε αήττητο στα δημοτικά, Κ. Καϊσερλη). Να αλλάξουν όμως ουσιαστικά και έμπρακτα όλοι και να δουν την  αλήθεια κατάματα.

Την ωμή πραγματικότητα της Ελλάδας (και της περιοχής μας) σήμερα εκεί που «πονάει¨, όπως την περιγράφει πλέον με μελανά χρώματα ακόμα και ο (αδρά Πετσοταϊσμένος) φιλοκυβερνητικός τύπος.

«Την βλέπεις εύκολα στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτά που υποτίθεται νίκησαν το πρώτο κύμα του κορωνοϊού και τώρα μοιάζουν να καταρρέουν. Δεν μπορεί, ακόμη και μέσα στην άτυπη προεκλογική περίοδο οι αρμόδιοι θα μπορούσαν να βρουν χρόνο να κάνουν μια βόλτα σε ένα δημόσιο θεραπευτήριο.

Κι όχι μόνο της Αθήνας, κυρίως της επαρχίας. Εκεί θα δουν την αλήθεια, τον πόνο, τα ράντζα, τους στοιβαγμένους ασθενείς μέσα στους θαλάμους, τις ολιγάριθμες νοσηλεύτριες, τους λιγοστούς γιατρούς που τρέχουν να προλάβουν. Κι αν τα βρουν όλα καλά στις παθολογικές πτέρυγες, ή στους θαλάμους των καρκινοπαθών, ας επισκεφθούν τα επείγοντα. Εκεί που ακόμη και οι υπάλληλοι των εταιρειών security έχουν σχεδόν αναλάβει να κάνουν τη διαλογή των ασθενών.

Η αλήθεια φαίνεται στις επαρχιακές πόλεις που δεν είναι γεμάτες τουρίστες. Εκεί που τα μικρά καταστήματα είναι ξενοίκιαστα. Που ο κόσμος παλεύει να τα φέρει βόλτα και περιμένει να λάβει το επίδομα. Οικογένειες ολόκληρες ζουν από τα κρατικά επιδόματα. Χωρίς όνειρα, μόνο με την ελπίδα να μην καθυστερήσει η χορήγησή τους. Και με το κινητό στο χέρι για να κάνουν ένα μεροκάματο στο πόδι, πληρωμένο με μαύρα, εννοείται.

Ποιος εκπαιδεύει μάζες ανθρώπων ότι η λύση βρίσκεται στα επιδόματα; Τι νόημα έχει η συνεχής επέκταση των επιδομάτων; Γιατί δεν δίνονται κίνητρα για να επανεκπαιδευτούν οι άνεργοι στις θέσεις εργασίας που έχουν πραγματικά ζήτηση στην αγορά; Ίσως δεν θέλουν να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι για να ξεφύγει κάποιος που έχει συνηθίσει να ζει με επιδόματα πρέπει να έχει δουλειά με μισθό που θα του αποφέρει πολύ περισσότερα απ’ ότι οι αφορολόγητες κρατικές ενισχύσεις. Αλλιώς δεν σηκώνονται να πάνε για δουλειά, περιμένουν το επίδομα.

Και κάπως έτσι πάρα πολλοί Έλληνες που κάποτε αυτοχαρακτηρίζονταν εργατικοί δεν πάνε στα χωράφια -γιατί η δουλειά είναι βαριά και κουραστική- δεν θέλουν δουλειές στον τουρισμό -γιατί εργάζονται ασταμάτητα 20 ώρες την ημέρα για όλο το επταήμερο- και ψάχνουμε μετανάστες από το Βιετνάμ. Τι κίνητρο έχει να δουλέψει κάποιος σε τουριστικό επάγγελμα για σχεδόν όλη την εβδομάδα χωρίς σταματημό, με μισθό γύρω στο χιλιάρικο με τα πουρμπουάρ, όταν πιστεύει ότι θα κουτσοκαταφέρει να τα φέρει βόλτα με το επίδομα και το τσοντάρισμα από γονείς και παππούδες;

Ας βγουν όλοι εκείνοι που έχουν να λένε μεγάλα και ωραία λόγια στο δρόμο. Να δουν από πού ξεκινάει η βία, τι κάνουν οι έφηβοι, σε τι οικογένειες μεγάλωσαν, σε τι σχολεία πήγαν, τι μουσική ακούν, τι σκέφτονται για το μέλλον, τι πιστεύουν για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ποια είναι τα πρότυπά τους.

Η αλήθεια είναι δύσκολη. Και δεν έχει μια διάσταση. Αυτή όμως είναι η Ελλάδα».

 

 

85 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κατάφερε να φέρει όλα τα αρνητικά του πολέμου στο εσωτερικό της, καθυστερώντας ταυτόχρονα την ήττα της Ουκρανίας.
  Στη ψωροκωσστενα μετα τα ηρωικά και τα ///μιεσαι Πούτιν είδαμε στα 3.90 το σουβλάκι και άνω των 2 ευρώ το ψωμάκι το κιλό. Όχι στη Μύκονο αλλά στη Νέα Ιωνία , στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι, στον Πειραιά. Τα φέσια σε ενέργεια ήδη ξεπεράσαν τα 2 δις και οι απληρωσιες έχουν ξεκινήσει σε διάφορους κλάδους για πραγματικούς ή μη λόγους.

 2. Έτσι ακριβώς Γιάννη αυτή είναι η Ελλάδα.φονικα μητροκτονιες γυναικοκτονιες αυτοκτονίες που ούτε ο πόλεμος δεν θα τις προκαλούσε. Ανηθικότητα στο ζενίθ. Σεβασμός στον διπλανό μας στο ναδίρ. Πώς θα παρελαζουνε υπερήφανοι τα Σόδομα και τα Γόμορα. Πώς θα γίνουν οι εκτρώσεις ανθρώπινο δικαίωμα λες και τα αγέννητα μωρά δεν έχουν δικαίωμα να γεννηθούν.πως ανάλογα τη διάθεση θα χειρουργείται και θα επαναπροσδιορίζουμε το φύλο μας. Πώς θα γίνουμε άγριοι με τα τρομακτικά τατουάζ και τους χαλκάδες τόσο που σύμφωνα με την Αποκάλυψη οι κοσμικοί ανθρώποι θα μοιάζουν με τους αγγέλους της κολάσεως και οι κληρικοί με κοσμικούς. Απο το κακό στο χειρότερο με νόμους κομμένους και ραμενους στα μέτρα των ανθρώπων της απώλειας. Υποκαταστησαμε τον Δημιουργό και τους νόμους του στις Δέκα Εντολές η κάνουμε λάθος και χάσαμε την σωστή γραμμή πλευσεως στη ζωή μας.;

 3. » Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα…» «Είμαστε απλά Έλληνες…. Ενωμένοι μέχρι την….. διχόνοια!!! Στην Ολλανδία έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες αντιδρώντας στα μέτρα που αφορούν στο 10% της καλλιεργήσιμης γης… Που; στην Ολλανδία… Έχω γίνει κουραστικός να λέω ξανά και ξανά, ότι δεν έχουμε καταλάβει τι έρχεται στο όνομα της Κλιματικής αλλαγής…

 4. Τοπικά ποτέ δεν κρίθηκε έργο δημοτικής αρχής.Οικογενειοκρατία και το κατεστημένο να βολέψει κάποιους κρίνει τις εκλογές.Υπάρχουν οικογένειες στη πόλη μας που ζουν αποκλείστηκα από τον δήμο.Τους ταΐζουμε απλά.Όποτε δύσκολο να αλαξει.Η ελπίδα είναι τα χωριά που ακόμα είναι κάπως ελεύθερα.Όσο για τα θεραπευτήρια τι να πεις όταν εργαζόμενοι σε αυτά όπως βλέπουμε ακουν διάφορους «επιστήμονες»,γραφικούς και φασιστες πολιτικους ,χωρίς να εφαρμόζουν νόμους.Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι διοικητικοί βολεμένοι και καθαρίστριες.Τώρα πως σε ένα νοσοκομείο να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι γιατροί αλλά το κατώτερο προσωπικό όχι, πως το κρίνετε;

 5. Σε θελουν και Σε ΚΑΝΟΥΝ Φτωχο για να τους εχεις ΑΝΑΓΚΗ. Σε θελουν και σε ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟ για να πιστευεις οσα σου λενε. Σε θελουν και σε ΚΡΑΤΑΝΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ για να μην τους ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ. ΚΑΙ ΕΣΎ αμορφωτε- εθελοδουλε ΓΚΡΕΚΥΛΕ τους ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΕΙΣ απλωνοντας ,ταυτοχρονα,και το χερι με την παλαμη ανοιχτη … Καθε Λαος εχει τους ηγετες που του αξιζουν.

 6. Κάτω από χώρες, όπως η Τυνησία, το Τόγκο, η Μποτσουάνα και άλλες
  Μια έλλειψη Δημοκρατίας που επισημάνθηκε τον Μάϊο του 2022, από τους «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα»Σε αυτήν την έκθεση, η Ελλάς βρέθηκε στην χειρότερη θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών! Κάτω από χώρες, όπως η Τυνησία, το Τόγκο, η Μποτσουάνα και άλλες! Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Ανανεώστε την Ευρώπη” Μαλίκ Αζμανί, που απαριθμεί 103/751 Ευρωβουλευτές χτύπησε ανηλεώς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ανησυχούμε για την επιδείνωση της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Τα προειδοποιητικά φώτα αναβοσβήνουν. Η Ελλάδα τώρα έχει τη χειρότερη επίδοση στους 27 της ΕΕ σε ό,τι αφορά στην ελευθεροτυπία. Ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου ότι η ελευθεροτυπία είναι βασική στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας. Δεν θέλουμε να δούμε άλλη μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση να συκοφαντεί τα ελεύθερα ΜΜΕ. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από την πολιτική οικογένειά σας έχουν δώσει το κακό παράδειγμα. Σας παρακαλώ, μην ακολουθήσετε τα καταστροφικά βήματά τους. Σταματήστε το»!

  • Καλα η ΜΚΟ που λες δες που έβαλε και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.Με τι στοιχεία και ποια ιδιότητα.Τώρα εσυ πιστεύεις ότι το Τσαντ που έχει πόλεμο και χούντα έχει παρισοτερο δημοκρατία από Την Ελλάδα και Ιταλία;Απλά είσαι τραγικός.

   • για αλλού,αλλά για τα ποσά τα τεράστια που κινούνται υπόγεια μέσω των φωτισμένων πινακίδων που βλέπεις τριγύρω, τεράστια ποσά, αφορολόγητα, κατάμαυρα…
    Καταρχήν δεν ξέρει κανείς ακριβώς τα νούμερα που κάθε επισκέπτης πληρώνει και σε τι…οι χρεώσεις είναι αδύνατο να ελεγχθούν αφού γίνονται εξωχώρια ,ενώ τα πακέτα που το κάθε γραφείο παίρνει για να στέλνει πελάτες του σ αυτές τις 150 επιχειρήσεις είναι απίστευτα μεγάλα..οπότε αγαπητέ το Τσαντ που αναφέρθηκε είναι λιγότερο διεφθαρμένο ενώ η δική σου σχέση με την Τουριστική Οικονομία του νησιού είναι περίπου στα μαύρα μεσάνυχτα.

  • Ξέχασες την Σριλαγκα που έγινε πραξικόπημα σήμερα.Ρε συντροφιά τι σας ταΐζουν και λέτε αυτά;

   • Δεν ταΐζουν κόλλυβα τον κοσμακη..ούτε ομάδος της φυλής στην Σριλανκα παίρνει 150/200 ευρώ την επίσκεψη σε ξενοδοχείο, επειδή δεν έχει νοσοκομείο..Ούγκ, ούγκ..

    • Απορώ με εσένα.Έξυπνος άνθρωπος τι κάθεσαι εδώ και δεν πας στο παράδεισο εκεί;Να σου θυμίσω ότι το καθεστώς εκεί είναι συντροφιά σου.Πήραν την εξουσία με επανάσταση και διέλυσαν τα πάντα ενώ αυτοί μια χαρά πέρναγαν όπως όλοι στα καθεστώτα,αρριστερα και δεξιά.

   • Ξέρεις την διαφορά του υπηκόου της Σριλάνκα απ τον υπήκοο της ..TUI?

    Ο πρώτος θα χορτάσει κάποια στιγμή,ο δεύτερος μια ζωή θα πεινά,τα χνωτα του θα ‘βρωμάνε’ .. μπουφέ με σκωταριά, σνακς, χοιρινές,, δημητριακά, μπόμπες,ο υπήκοος ..της Σριλάνκα έχει και μια περηφάνια πάνω του δεν ταυτίζει την Δύση με τα τσιμπ///

   • Η υπουργός που μπήκε πρώτη φορά σε Δημόσιο σχολείο,όταν έγινε υπουργός.

    1) Κατάργησε 44.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια.

    2) Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά δικαιώματα μεταξύ ιδιωτικών κολλέγιων με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.

    3) Προσλαμβάνει αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, μια ευρωπαϊκή πρωτοτυπία. Νομιμοποιεί μερικές χιλιάδες ιερείς αντί για δασκάλους και πανεπιστημιακούς.

    4) Έχει όλη τη πανεπιστημιακή κοινότητα απέναντι της με το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

    Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο για τα κατορθώματα της.

    Μια πολιτικός (δικηγόρος) που έχει τόση σχέση με τη εκπαίδευση όση ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.

    Μια υπουργός που μπήκε πρώτη φορά σε τάξη δημοσίου σχολείου όταν έγινε υπουργός.

    Η τελευταία σε δημοφιλία υπουργός του Κούλη.

    Μια υπουργός παιδείας που κάνει υπουργούς σαν τον μακαρίτη Αρσένη, τη Γιαννάκου, τη Διαμαντοπούλου και τον Γαβρόγλου να μοιάζουν πετυχημένοι.

    (Από έναν υπάλληλο της).

    • Μερικούς γραφικούς ,βολεμενουσ Και κάποιες συνιστοσες,κάποια κόμματα που απλά ζουν σε βάρος μας έχει εναντίων της.Επιτέλους θα πληρώνουμε για μόρφωση και όχι κάποιοι να τα οικονομανε.Θυμάστε καμία μεταρρύθμιση στην παιδεία να την ήθελαν;Εδώ το νομοσχέδιο με την μεγαλύτερη πλειοψηφία που υπήρξε ποτέ ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους καθηγητές του και το κατήργησε.Μακάρι η σημερινή υπουργός να τα καταφερει.Να ξεφύγουμε από τι γαγκραινα.Ο Φίλης εχθές παρακαλάνε να μην τιμωρηθούν τα «παιδιά» 30ρηδες φοιτητές που είχαν κλειδώσει πρύτανη και τον υποχρέωσαν να υπογράψει…τραγικό.Η πρόταση σου μιας και δεν σου αρέσει ο Μητσοτάκης ποια είναι;Αντράκι έλα ανώνυμα θα το πεις

 7. Απ ότι φαίνεται δεν λαμβάνουν μέτρα για να μην ακυρωθούν οι διακοπές..των Ευρωπαίων

  Το τειχος ανοσιας ηταν απο την αρχη ενας ανεφικτος στοχος.
  Αποδειχτηκε οτι δεν μπορεις ν’ανακοψεις τον κυκλο ενος ιου του αναπνευστικου συστηματος.
  Πρεπει να σταματησεις τη γη απο του να γυριζει.
  Δεν υπαρχει αυτη η πολυτελεια.
  ΟΙ ιδεες και οι προβλεψεις δεν δουλεψαν γιατι ηταν βγαλμενες απο τα χαρτια.
  Επροκειτο για μια γραφειοκρατικη και πολιτικη διαχειρηση με την ΠΟΥ απουσα.
  Κανενας γραφειοκρατης δεν ακουγε τους γιατρους της πρωτης γραμμης.
  Μονο η προστασια των ευπαθων ομαδων ειχε και εχει καποιο νοημα.

 8. Τι θα γίνει με αυτά τα ζώα στο Αμπάβρη που έχουν δεμένα όλη μέρα στα χωράφια και τις αυλές τους σκυλιά που γαυγιζουν όλη μέρα;Υποφέρουν οι σκύλοι και ο κόσμος που μένει και περνά από εκεί.Αυτούς τους βάζετε στους φιλόζωους;Καμία φιλοζωική θα ενδιαφερθεί η θα χάσει πελάτες;

 9. ΓΙΑΝΝΗ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ..ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

  ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ..ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ..ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ-ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΕΡΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΟΙ ΤΖΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΖ ΜΙΖΕΣ ..ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΔΩΝΗΣ..Η ΒΕΝΖΙΝΗ ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ..ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ..ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΚΘΕ ΒΡΩΜ@ΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ,ΡΕΥΜΑ..ΜΕ ΜΙΣΘΟ 7000!!ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ,ΣΤΗ ΔΕΗ,ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ Γ@ΜΩΣΠΙΤΙ..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ..Λ@ΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

 10. Τι σου είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση,τώρα με μήνυμα όπως την γιορτή των ερωτευμένων.
  Εν τώ μεταξύ το νησί βράζει, κοχλάζει.Γςεοι άνθρωποι φοβούνται να πάνε νοσοκομείο μην πεθάνουν εκεί.Για τους ξένους δεν θα υπάρχει καραντίνα,ενώ από σήμερα έγινε υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους στην Κύπρο.
  Σ εμάς η μάσκα είναι υποχρεωτική σε κάποια ξενοδοχεία με απειλές για απολύσεις.
  Δεν είναι μόνο εκεί το θέμα αλλά στη διχόνοια που έχει καλλιεργηθεί στον λαό , χωρίς αποτέλεσμα αφού οι επαναμολύνσεις εμβολιασμένων είναι πολλές.Δεν ξεκαθαρίζουν αν είναι Ο4 ή Ο5..ενώ η γνωστή μυστικοπάθεια πλανάται σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.
  Τα μέλη των σοφών της Πανδημίας σκυλοτρώγονται μεταξύ τους η απόλυτη επιτυχία στην διαχείριση.Τωρα για τον καθημερινό αριθμό των συγχωρεμένων με ή από κονβιντ που σιγά -σιγά ανέβηκε πάλι, κανείς δεν μιλάει.
  Απλά αριθμητικές μονάδες μέτρησης… αυτά.

 11. Ο λόγος της ΜΗ ενημέρωσης το 65 (64.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ανεβαίνει διαρκώς

  Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι
  72 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται
  διασωληνωμένοι, 36 (35.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 65 (64.36%) είναι πλήρως
  εμβολιασμένοι.
  Δρ Κωνσταντίνος Αρβανίτης: Η απόλυτη διάψευση του αφηγήματος… Η τραγική θέση των εμβολιασμένων χειροτερεύει διαρκώς! http://aegeanews.gr/news/greece-society/443957/konstantinos-arvanitis-apolyti-diapsefsi-tou-afigimatos-tragiki-thesi-ton-emvoliasmenon-cheiroterevei-diarkos/

  • που δουλεύουν σε ξενοδοχεία,επαναμολύνονται συνεχώς…ξέρω άτομα απ αυτά που ο άνδρας δουλεύει στο επισιτιστικό τμήμα πεντάστερου,η γυναίκα καμαριέρα και κολλάει ο ένας τον άλλο για τρεις βδομάδες,έχουν παϊρδίσει,κλαίνε, υποφέρουν , άυπνοι, άρρωστοι, χωρίς ρεπό, ντρέπομαι και φοβούνται να πουν ότι ξανα-νόσησαν, επειδή θ απολυθούν,έτσι δυστυχώς όταν ο ένας γίνεται καλύτερα, επαναμολύνεται απ την σύζυγο,την βγάζουν όλοι με βιταμίνες,με γκρίνια,με πυρετό…αυτό γίνεται στο νησί, φυσικά όλοι εμβολιασμένοι πλήρως , κανείς δεν νοιάζεται,ούτε γιατρό μπορούν να πάνε και αν πάνε δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες,ειδικά αυτοί που έχουν κάτσει 5 μέρες..λόγω έλλειψης,τους απολύουν και παίρνουν ανήλικους,ή Πακιστανούς ή ξένους τουρίστες, έχουν πάρει για σερβιτόρους ξένους που έμεναν εκεί… διαλυμένο μπ…δέλο,χώρα βόθρος,απλά να βγουν τα εκατομμύρια με κόστος ακόμα και την ζωή.Ξαναλεω πλήρως εμβολιασμενοι όπως εγώ.. ντροπή,αίσχος,στο τέλος θα αναδιανέμουν τα λύματα του βιολογικού στο νησί.

  • Στ αρχεία… της κυβέρνησης οι πολίτες,δεν το νιώθεις απ την διαχείριση του Νοσοκομείου;απ τις εμμονές..σε κάποια θέματα;το εμβόλιο ήταν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα,για το σύστημα υγείας,δεν έχει καν τα κότσια να δει τους υπαλλήλους του τουρισμού πόσο υποφέρουν, δουλεύουν άρρωστοι, εξαντλημένοι ,υπό το βάρος της απόλυσης.Ολοι οι ξένοι βήχουν, κυκλοφορούν ανενόχλητοι,κανένας έλεγχος.
   Κάποια εμβολιασμενοι έχουν ευρήματα στην ακτινολογική εξέταση ,δεν νοιάζεται κανείς μα κανείς.
   Όλα χύμα για τον τουρισμό.
   https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1263094/o-koronoios-kapote-tha-teleiosei-alla-to-long-covid-tha-meinei-muikoi-ponoi-kai-koposi-ena-hrono-meta/

 12. Ζούμε απίστευτες στιγμές, επίθεση Υπουργού Δημόσιας Τάξης στους Εισαγγελείς

  Και αντεπίθεση Ένωσης Εισαγγελέων,για το πώς εγκληματίες βγαίνουν έξω,ενώ συλλαμβάνονται πολλές φορές από αστυνομικούς,το έγκλημα έχει ξεφύγει,αλλά η Νομοθετική εξουσία δεν λέει να αυστηροποιήσει τις ποινές..και να καταργήσει τα ελαφρυντικά.όταν μιλάμε για εγκληματικότητα δεν εννοούμε μόνο την βία,αλλά και το Οικονομικό έγκλημα.
  Οι μαζί τα φάγαμε ζουν και βασιλεύουν..η ανισότητα,η διαπλοκή,τοπική και εθνική αλλά κυρίως η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ,που έδιωξε 700.000 νέους,τον ανθό της Ελληνικής Κοινωνίας.
  Κ ω λ ο χ α ν ε ι ο … όπου ν ακουμπήσεις λερώνει…και θα βγει ο συνηθισμένος μαλάκας να γράψει γιατί δεν πάω να ζήσω αλλού,λες και αυτός ζει εδώ!!!!!!!.https://www.google.com/amp/s/www.enikos.gr/politics/kontra-theodorikakou-eisangeleon-gia-tin-apeleftherosi-kakopoion/1828481/amp/

 13. https://youtu.be/4XffCa0nKo0

  »Δεν μειώνω τον φόρο στα καύσιμα,ώστε οι ξένοι επισκέπτες που νοικιάζουν αυτοκίνητα,να μην καρπωθούν τα οφέλη απ την οριζόντια μείωση,ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν βενζίνη…»
  Τραγελαφικές δηλώσεις από σκηνή.. Επιδαύρου.
  ‘Δεν μεταδίδω άλλο’.
  Γκοοοοοοοοοόλ..

 14. Η δημοσιογραφος Ιωάννα Κολοβού χρωστάει στις τράπεζες 15.000 από κάρτες και χάνει το σπίτι της, ο Μητσοτάκης χρωστάει στις τράπεζες 1.295. 926 ευρω από δάνεια και είναι Πρωθυπουργός

  • Να τα χαρίσουμε της κυρίας που φόρτωσε τη κάρτα της;Ωραιος είσαι μπάρμπα.Γιατί δεν πληρώνεις εσυ το χρέος που τη λυπάσαι;Όσο για το Μητσοτακη έχει κανένα δάνειο ατακτόοιητο που δεν πληρώνει;Τρέχα να το πεις συν Τσίπρα να το εκμεταλλευτεί.

   • Στο τέλος θα γίνει αναδιανομή του πλούτου των .. λυμάτων στον κωακο λαό.

  • Γέλασε και το παρδαλο αιγοπρόβατο σήμερα με τις δηλώσεις του δικηγόρου ναζιστή

   Δεν κολλάει κορονοιό στην Ελλάδα κανείς γιατί δεν διασκεδάζει σε εσωτερικούς χώρους.. και ρωτάει τον δημοσιογράφο ποτέ λέει πηγές τελευταία φορά σε κλειστό χώρο;;;&#&+(:€€!'»:!/${✓¢π[ !!!! Τα πλοία με χωρητικότητα 90% τι είναι;τα αεροπλάνα με 130-140 πτήσεις τσάρτερ ημερησίως τι είναι;ακόμα και τα μικρά δέχονται 7-8 πτήσεις sky, Olympic…,οι γάμοι, βαφτίσια,σούπερ μάρκετ τι είναι;είδε κανείς στη blue star,στο αεροδρόμιο Fraport,στα lidl,στα all inclusive να κρατάνε αποστάσεις;τα ρεντίκολα του κόσμου,που ανέχονται τους υπαλλήλους να δουλεύουν με πυρετό και με ντεπόν στις τσέπες.. ρεντίκολα.

 15. Εύχομαι να το βρείτε,ούτε καν νοιάζεστε για τις ζωές των υπαλλήλων, υπάρχουν υπάλληλοι που είναι άρρωστοι με συμπτώματα εδώ και δύο βδομάδες,έχουν πεθάνει στο βήχα και πυρετό.μονο για τα ξενοδοχεία νοιάζεστε.. ελεεινοί,πένας κολλάει τον άλλο και ξανά η ίδια άρρωστη αλυσίδα μόλυνσης… εσείς θέλετε να σώσετε την Ελλάδα; εσείς μιλάτε για νοσοκομείο;όταν διαχωρίζετε τον ξένο απ τον Έλληνα; αλήτες.δεν διαβάζει κανένας;δεν ακούτε κάτι μουλάρια;

  • Τι λες ρε μεγάλε;Συγκινήθηκα.Πάντως το ότι στις χώρες τους δεν άρω στέλνουν αλλά έρχονται εδώ και άρω στέλνουν τους Ελληναρες ,ανεξήγητο.Πρέπει να αυξήσει ο Βελόπουλος την παραγωγή σε κρεμουλες που παράγει στη Γερμανία .Άσχετο ,πες στους υπαλλήλους που λες να εμβολιαστουν να γίνονται Καλα σε 2 μέρες.

   • https://youtube.com/shorts/1cDws9B3pyU?feature=share
    Που να συγκινηθείς εσύ με τέτοια βλήτο..να δεις πως θα συγκινηθείς όταν αρρωστήσει κάποιος δικός σου,όπως διασωληνωθηκε 17χρονος στην Κρήτη,που υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.
    Η μεγάλη συγκίνηση θα πέσει την βραδιά των εκλογών.
    Προς το παρόν πασάλειψε μ’αυτήν την κρέμα το πρόσωπο σου και στο δηλώνω, ότι με τέτοια ανήθικα σχόλια που αφορούν την υγεία θα σε /////// δημόσια,τσόλι.
    https://youtube.com/shorts/1cDws9B3pyU?feature=share.
    Εσύ μόνο με λεφτά συγκινείσαι ηλίθια που σχολιάζεις τον πόνο αρρώστων εργατών, ηλίθια.
    Με 20% πληθωρισμό,το μηνιάτικο του εργάτη ,της καμαριέρας έχει κουρευτεί ηλίθια,////////////.είσαι η ντροπή της ,καλά στα λένε …η ντροπή της Κω και του Δημοσίου Διαλόγου

   • Οι υπάλληλοι του τουρισμού προσλαμβάνονται μόνο αν είναι εμβολιασμενοι ΗΛΊΘΙΑ..το θέμα δεν είναι ότι θα γίνουν καλά σε δύο μέρες,αλλά ότι δουλεύουν εμπύρετοι, ότι δεν μπορούν να πάρουν ρεπό και ξανακολλάνε,άρα τα εμβόλια δεν κάνουν τίποτα στην 0 5,δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι απ τα σύγκρια,απ τον πυρετό και την καταπόνηση και συ ΧΟΛΈΡΑ κανείς χιούμορ, ηλίθια!!!!!!
    Οι ξένοι που έρχονται σπείρουν τον ιό,που το εμβόλιο δεν τον πιάνει και κάποιοι πληρώνουν 150 και 200 ευρώ μαγαρισμένη την υγεία του Παππά σου.ηλιθια.

    • Όχι κανεις λάθος. Δεν ξέρω τι ισχύει αλλά προσωπικά γνωρίζω άτομα στο ξενοδοχεία που δεν είναι εμβολιασμενα

   • με το self test.. χαχαχαχ χαχαχαχ..
    Εδώ γιατρός, εκεί γιατρός,πουν ο γιατρός;
    Ρόμπες του ντουνιά,σας φτύνει ο κόσμος..μέσα στην λάσπη και στην βρωμιά,οι μπακαλόγιατροι,οι μαυραγορίτες της υγείας,μιλούσατε για MKO και κέρδη, εσείς τιναξαρε την μπάνκα στο αέρα,καλά σας τα γράφουν οι ξένοι μιγιάσματα…
    Όσο για σένα το φάρμακο σου μαζί Μ αυτό:

    https://youtube.com/shorts/A4yECvWQD4Y?feature=share

   • Όποιος έχει χρήματα θα θεραπεύεται, όποιος δεν έχει θα του φτιάχνουν κόλλυβα.. Πατσαβούρα η ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΗ των ηλίθιων.
    Μία είναι η ηλιθιότητα που όμως είναι κομματόσκυλο στην απάνθρωπη μορφή.
    Μία είναι η εκπρόσωπος της νοσηρής μορφής βλακείας.

   • Πριν τρεις μήνες, μήπως ξέρεις πότε θα φτιαχτεί;είναι δυνατόν το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Βόρειο Ελλάδα,να μην έχει κλίνες για κόνβιντ? περαστικά σου.

 16. ΠΡΟς ΜΙΡΑΝΤΑ..ΑΠΛΑ ΛΙΓΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ..ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΑΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ..

  ΑΑΑ…ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ…ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..ΚΑΙ ..ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ..ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ 100%..
  ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΑΜΕΝΗ…ΘΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ..ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ…ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙς ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΣΟΥ ΣΑΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ…ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΄΄ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ¨’ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΝΥΣΥΧΩ

 17. ..το νοσοκομείο της Κω διαθέτει παθολόγο σε μια περίοδο που το νησί έχει πάνω από 200.000 πληθυσμό μόνιμους κατοίκους και βεβαίως επισκέπτες…..ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΜΗΝΕΣ .ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ…ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ…ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΙΖΩΝ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ…ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑ ΑΙΟΛΟΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ…ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ..10 ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ..ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΥΓΡΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΡΩΣΩΝ…ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ 100 ΑΔΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΑΙ ΝΑ ΔΙΩΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ…Ο ΓΕΛΟΙΟΣ..ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,…ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ…

  • Δεν υπάρχει γιατρός σε αναστολή βλακακο.Διοικητικό προσωπικό νοσοκόμες και καθαρίστριες υπάρχουν.Αυτοί είναι οι ψεκασμενοι οι οποίοι και δεν χρειάζονται ,να πάνε να δουλέψουν άλλου.Δεν ξέρω τι γιατρούς έχει το νοσοκομείο ,αλλά εσυ χρειάζεσαι επειγόντως.Να σε δει γιατί τα έχεις μπερδέψει όλα στο κεφάλι σου.Δεν ξέρω αν καμία κρεμουλα του Βελόπουλου μπορεί να βοηθήσει.

   • Βλαμμένο κούτσουρο μισάνθρωπος είσαι,χωρίς στάλα ντροπή μέσα σου… Πρόσεξε μη στα φέρει η ζωή έτσι που να πάρεις το μάθημα σου,όταν μιλάς για θέματα υγείας…
    Καθόμαστε και ανεχόμαστε μια χωματερή,ένα νυμφίδιο αμόρφωτο που με μια αλαζονεία κρίνει τους πάντες,ενώ στην μονή διαδικασία που μπορεί να συμμετέχει είναι αυτή της αναπαραγωγής!!!! Για τίποτα άλλο δεν κάνει η ηλιθιότητα χωρίς όρια.

    • Δυστυχώς έχω βρεθεί σε νοσοκομείο και άνοιας στο πετσί μου τους βολεμένους εκεί εργαζομενους που σε βλέπουν σαν ζωο και πέρνει εξαιτίας τους η μπαλα και αξιόλογους εργαζομενους εκεί.Ναι να πάνε σπίτια τους σήμερα .

 18. Η Διοίκηση του ΓΝ.ΚΥ ΚΩ, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον κ. Κωνσταντίνο Κυπριώτη, για την διάθεση δωματίων για φιλοξενία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που θα υπηρετήσουν για τις ανάγκες του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΩ.

  ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΔΥΟ @ΧΡΗΣΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ///

  • Φίλε ψυχιατρείο έχει εκεί κοντά σας στη Λέρος !!!! Σταματα τα ληγμένα. Κοιτά μην τρως πολλούς γύρους με τζατζίκι ληγμένο.

 19. ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ -ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ…
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ….ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ..ΓΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ..-ΔΕΝ ΠΑΟΡΕΙΣ ΓΑΙΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ..ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΡΙΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ..ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΣΚΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.. ..Η ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ..Η ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ.ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ…ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

  • Μεγάλος αναλυτής.Χαραμίζεσαι εδώ.Πρέπει να σε πάρει δίπλα του ο μεγάλος ηγέτης Βελόπουλος.Αν μάθεις και τα μυστικά από τις κρέμες του μέχρι και παγκόσμιο ηγέτη σε βλέπω.

   • Ηλίθια,είπε ότι δεν χρειάζεται σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων να υπάρχουν τρία νοσοκομεία

    https://youtu.be/Auho-FS13K4

    Διάβασε την συνέντευξη που είπε ότι θα τα κλείσει ή θα μετατρέψει σε παροχής υπηρεσιών στην τρίτη ηλικία..στριγγλοατσιγγανάρα, βούρλο,η ντροπή της΄΄΄΄΄΄

    • Που υπάρχουν;Σε ποια χώρα;Να κάνουμε σε κάθε εργαζόμενο ένα νοσοκομείο να πηγαίνει στη δουλειά του με τα πόδια.

   • στην θέση του, τριώροφο,να βρίσκουν θέση όσα αμάξια παρκάρουν παράνομα στην πόλη να έχει και βουλκανιζατέρ στο ισόγειο για υγρά.. μπαταρίας,φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων για πιο πράσινη πόλη.Απ την εποχή του ΠΑΣΟΚ που θα έχει να πρασινίσει τόσο..

 20. Όλοι μαζί να βγάλουμε τον Βελόπουλο με την υπέροχη ομάδα του(τις κρεμουλες του ήθελα να πω)να σώσει τη χώρα.Εξαλου έχει και τις επιστολές του Ιησού με αφιέρωση.Βοήθεια μας.

  • https://www.newsit.gr/kosmos/pou-30-ayksithikan-ta-krousmata-koronoiou-paramenei-i-pagkosmia-ygeionomiki-ektakti-anagki/3562555/
   Ο Βελόπουλος σας γλεντάει … κατάντια είναι το κόμμα σου που πάνω απ’ όλα βάζει το κέρδος,ακόμα και πάνω απ’ την ζωή..Όλες οι εφημερίδες σας κράζουν,γύρισε ο διακόπτης..διάβασε τι γράφουν..στην διαχείριση της Πανδημίας αποτύχατε..στην ακρίβεια ότι σας έλεγε πριν δύο χρόνια,το κάνετε τώρα.
   Τσόλι, πατσαβούρα,

  • Τέλη Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό,θα δουν τι τους έχει μείνει στην τσέπη

   Όταν το καταλάβουν, τότε θα πάρουν χαμπάρι τις μπούρδες που μας λένε απ την Κυβέρνηση.ακομα και οι λίγοι που είναι υψηλά ανοιβόμενοι κάπου μέχρι τα Χριστούγεννα θα την νοιώσουν.Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα,που δεν αισθάνονται τι σημαίνει εποχικός,όταν αρχίσουν να κρυώνουν,όταν τα παιδιά τους που σπουδάζουν θα ζορίζονται απ τα νοίκια,την θέρμανση τότε θα δεις..εσύ περιγράφεις μια κατάσταση ονειρική,ότι μειώθηκε η ανεργία, αυξήθηκαν οι μισθοί και λοιπές ηλίθιες φαντασμάρες,(την στιγμή που ο πληθωρισμός επέφερε κούρεμα αποδοχών..τα 800 ευρώ της καμαριέρας ψαλιδίστηκαν στα 650),ωραιοποιείς τα πάντα,εγώ απορώ πως ακόμα σε ανέχονται κάποιοι!!!
   Δηλαδή αν πάθει κάποιος θέμα υγείας,για σένα και το σινάφι σου πρέπει να πεθάνει.

 21. Έτσι και κάνει ο φασιστοβελόπουλος κυβέρνηση με τον φασιστο Κούλη σου αφού δεν είναι βλάκας να συμφωνήσει ο Ανδρουλάκης και να την ξαναπάθει το πασοκ όπως επί Σαμαρά να δούμε που θα πας να κρυφτείς μαρή αρκούδα. Κουδούνια θα σου κρεμάσουμε!!!!!!!!!!!!

 22. Στην Οικονομική καθημερινή,απ τον έγκυρο αναλυτή Κώστα Καλλίτση.
  Τα δύο χρόνια η επιδοματική πολιτική, αναπλήρωσε το κέρδος απ το κούρεμα του χρέους που ήταν 53 δις,το 2012,έχουν δαπανηθεί 50 δις με ισόποση αύξηση του Δημοσίου χρέους.και χωρίς να αφήνουν κάποιο αναπτυξιακό αποτύπωμα .ο αρθρογράφος πιστεύει ότι οι ελλείψεις ρεύματος θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.Η ανακοίνωση των τιμολογίων αναβλήθηκε για τις 22/7,ενώ ο Υπουργός Οικονομικών διαφωνεί κάθετα, αλλά οι εξαγγελίες για προεκλογικούς λόγους εκτροχιάζουν επικίνδυνα το χρέος,που αυξήθηκε σε ύψη που έφεραν τα μνημόνια.
  Κάτι δεν μας λένε….

   • Πιο συστημικός αναλυτής δεν υπάρχει,αλλά ποιος είπε ότι δεν στεναχωριέμαι που μια διάνοια σαν και σένα γράφεις μόνο σε χαρτί.. υγείας.

   • Έχεις να συμπληρώσεις κανένα γράφημα πούρου ξέφυγε; καμία συνάρτηση; υποκλίνομαι,από την επόμενη Κυριακή θα κόψω τον Καλλίτση,(που παρεμπιπτόντως γράφει ότι είπε ο Στουρνάρας) και θα μελετώ τις δικές σου… αναλύσεις.

 23. 2.100 εργαζόμενοι σε αναστολή. ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΜΗΝΕΣ.χωρις χρηματα,εργασια..να συντηρηθουν ..να ζησουν τις οικογενειες τους

  και ο ΜΗτσοτακης συνεχιζει να λεει..οτι θα συνεχιζει μεχρι τελος θητειας του…μετα ολο το χαος που εχει φερει..και την κριση ,τους υποχρεωτικοςυ εμβολιασμους..τα προστιμα..
  αυτοι τωρα ποιο εμβολιο πρεπει να κανουν…το παλιο η το νεο ??μηπως και ΟΛΟΙ ΟΙ εμβολιασμνεοι ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ εμβολιο ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ με 2,3 ,4 δοσεις?

 24. Μάλλον ζητε άλλου.Δεν έχει αλαξει η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια;Έχει γίνει μια σύγχρονη χώρα .Σε 3 χρόνια έχει γίνει επανάσταση στο τομέα του εξιχρονισμου και ψηφιοποίησης.Έχει αφήσει την γραφειοκρατία πίσω της.Τεράστιο έργο.Όλα αυτά σε μια χώρα που είχαμε συγκεντρώσεις και πορείες για τις ταυτότητες και το 666. Ακόμα και σήμερα οι σκοταδιστές βάζουν εμπόδια να μην φτιάξουμε μια κανονική ταυτότητα όπως έχει όλος ο κόσμος.Ναι εκεί που παρακαλούσαμε στην εξωτερική πολιτική τώρα πρωτινού με και πολλές φορές επιβαλουμε τη γνώμη μας.Τα λεφτά που έτρωγαν διάφοροι « καθηγηταδες» περίεργο η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιοι,τα δώσαμε και ενισχύσαμε την άμυνα.Στην Ευρώπη μας σέβονται από εκεί που μας είχαν για ανέκδοτο….μερικά που αλαξαν

  • Και ο Λιγνάδης κόμμα θα κάνει,θα ψηφίσουμε Μενδώνη/ Λιγνάδη

   • Τι σχέση έχει αυτό που είπες;Μια ζωή αλλά και αλλά να ξεφύγουμε.Απλά να θυμίσω ότι οι δικαστές κρινουν βάση νόμων και όχι τηλεόρασης.Τους νόμους τους φτιάχνουν οι πολιτικοί.Το συγκεκριμένο νόμο τον πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν είναι ο πρώτος βιαστής η δολοφόνος που είναι έξω λόγο αυτού του νόμου.

  • H ηλίθια ξανακτυπά..όταν για να κάνεις μια ανανέωση βιβλιαρίου πρέπει να κλείσεις ραντεβού.

   Όταν όλες οι υπηρεσίες έχουν σεκιούριτι,όταν δημοτικές υπηρεσίες έχουν βάλει σε κάποιες υπηρεσίες κάγκελα,λες και είναι φυλακές,άλλες υπηρεσίες συνεννοείσαι απ το παράθυρο σαν σπαστό τηλέφωνο, υπηρεσίες όπως ΟΑΕΔ ,ΠΕΔΥ ,όλα με τηλεφωνικό ραντεβού,ενώ οι μη εξοικειωμένοι και οι περασμένης ηλικίας έκαναν πλούσιους τους λογιστές, ένα επάγγελμα που όπως οι φαρμακοποιοί είχε υπεραξίες τα δύο χρόνια.
   Οι διαταγές διακοπής παρόχων ρεύματος,όπως και οι κατασχέσεις με ένα μήνυμα για ποσά κάτω απ’ τα 500 ,τα κατασχετήρια,όλα προχωρημένα.
   Μόνο που απορώ πως δεν πάει μπροστά ο έλεγχος πόθεν έσχες, διασταυρώσεις εξόδων ,ακινήτων,περισιολογίου, περιουσιών για εύρεση μαύρου χρήματος,μένει η Τηλεϊατρική,η τηλε-μετάδοση,ο τηλε-αγιασμός,το τηλε-μνημόσυνο,έχω βαρεθεί να συναντώ τόσο ευτυχισμένους πολίτες..αφού να σκεφτείς παραμιλάνε απ την ευτυχία.

  • Εσύ σίγουρα ζεις σε άλλη χώρα ή έχεις χορτάσει καλά από το γκουβερνο του Μητσοτάκη. Σίγουρα γνωρίζεις και δεν το λες ότι ο Μητσοτάκης ακύρωσε το διεθνή διαγωνισμό για τις ταυτότητες που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να το δώσει σε δικούς του. Επειδή αντέδρασαν όμως μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού δεν τα κατάφερε και ακόμα δεν έχει κάνει νέο διαγωνισμό. Το μυαλό τους είναι μόνο στο πως θα φάνε. Κι έχουμε τα λαμόγια σαν εσένα να τους υποστηρίζουν από πάνω. Βρε δαυρι που σας χρειάζεται

 25. Για να καταλάβετε ακόμα και εσείς οι γραφικοί.Τι έχει καταφερει ο Μητσοτάκης;Μόνο να τον βρίζουν και κουτσομπολιά.Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν έχουν άλλον να βάλουμε σαν αντίπαλο.Εδώ ακόμα και ανώνυμα δεν υπάρχει πρόταση άλλη.Τον Τσίπρα;τον Ανδρουλακη;τον Βελόπουλο;το ΚΚΕ;Αυτοί είναι α ξέχασα και τον Αστέρα Βαρουφάκη.Λοιπόν με ποιον να τον συγκρίνεις ;Ξεχνάτε το μίσος γιαυτον των Τούρκων;Το είχαμε ξανά αυτό;Σε τελική μόνο όσοι δεν θέλουν το καλό της χώρας είναι εναντίων του.Βρίστε τον λοιπό πέστε ιστορίες ,ο κόσμος ξέρει.

 26. Μήπως Δήμαρχος,Έπαρχος κ.λ.π. τοπικοί φορείς πρέπει να προτείνουν

  στις πολυεθνικές All Inclusive,να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος,μέσω κλιματισμού;
  Όλοι οι //σμένοι λειτουργούν τα κλιματιστικά 24ωρα..και θα έπρεπε να προλάβουμε τυχόν αρνητική εξέλιξη στις 21/7 αν θα κλείσει η στρόφιγγα,αν έρθει δελτίο ενέργειας, οριζόντια μείωση κατανάλωσης, εξαιτίας της μείωσης διαθεσίμων ?εδώ τα καλά χρόνια και ‘κράκαρε’ το σύστημα,δεν είναι εκτός από άδικο και άνισο, εξίσου επικίνδυνο; έπρεπε φέτος να μπει ένας ‘κόφτης’ αφού είμαστε νησί με όλα τα αρνητικά…τι κλαμπαρ/////σμός ειν αυτός;
  Εδώ ακούγεται ότι οχήματα δεν έχουν διαθέσιμα αρκετά

 27. μπραβο στον μητσοτακη..μεχρι τελος του καλοκαιριου..δεν θα χει μεινει δεντρο.(ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΝΑ

  Σε τραγωδία εξελίσσεται η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα, την ώρα που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο, το απόγευμα της Τετάρτης.

 28. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ!! ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ 5ΑΠΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

  Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινωσε Στην Ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πανδημία του κορονοϊού που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, ΟΤΙ Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ για νέα εμβόλια-(αραγε ποσα πηρε απο τις φαρμακοβιομηχανιες το λαμογιο..γαιτι αλμογιο ειναι ΟΧΙ ΓΙΑΤΡΤΟΣ..!!)
  ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=Mw6fFTg37Wk(ιωαννιδης περι Επιστήμη- Ηθική- Αποκαλύψεις & Συστήματα Επιβολής)
  https://www.youtube.com/watch?v=yY5dszuPVxs κουβελας -διωκεται γιατι απλα τολμησε να αναρτησει την αληθεια για τα λαμογια

 29. Σας έχει πετσοκόψει η Μιράντα. Ζω για να διαβάζω τις αποστομωτικές ( και όχι υβριστικές όπως κάποιων ευγενέστατων εδώ μέσα ) απαντήσεις της.
  Μιράντα χαρά στο κουράγιο σου.
  Κρατά γερά.
  Δεν της απαντάτε όμως. Αν όχι Μητσοτακη, τότε ποιον θέλετε εσείς και πιστεύετε ότι θα κάνει ΚΑΛΥΤΕΡΗ διαχείριση τα επόμενα ζόρικα χρόνια?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ