«Ρώσικη ρουλέτα…» Από τα τοπικά ως τα κεντρικά

65
2504

Το επόμενο διάστημα, λιγότερο από χρόνο για τις δημοτικές-περιφερειακές και από 4 έως 9 μήνες για τις βουλευτικές εκλογές, διανύοντας την πιο απρόβλεπτη από ποτέ περίοδο σε εξωγενείς παράγοντες (επέκταση πολέμου-πανδημίες-εθνικά θέματα/Τουρκία) το πολιτικό σκηνικό, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο μοιάζει με… ρώσικη ρουλέτα.

Από τη μια η δεδομένη φθορά της εξουσίας, από την άλλη «ο πήχης» που μπήκε (απ’ όλους)  πολύ ψηλά με συνέπεια να περνούν από κάτω με τη δικαιολογία… της πανδημίας, του πολέμου, της ακρίβειας και πάει λέγοντας.

Οι δικαιολογίες όμως -όσο βάσιμες κι αν είναι- δύσκολα έως καθόλου δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την συσσωρευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια για μια σειρά θεμάτων όταν «χάνεται η μπάλα» από την κεντρική εξουσία κι ο πολίτης εύλογα κοιτάει την προσωπική του επιβίωση.

Τις προάλλες συζητώντας με στελέχη και των τριών μεγαλύτερων παρατάξεων του δήμου το συμπέρασμα ήταν ότι την σκληρότερη «αντιπολίτευση» συνεχίζει να την κάνει η Ιωάννα, με τη μείζονα μειοψηφία να κινείται στη γραμμή του «ώριμου φρούτου» (δηλ. της φυσιολογικής φθοράς και πτώσης της νυν δημοτικής αρχής, όπως έγινε και με την προηγούμενη (υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα προκύψει πάλι κάποια νέα παράταξη που θα κάνει τον αιφνιδιασμό).

Ήταν χαρακτηριστική των ημερών η δημόσια διαφοροποίηση από την δημοτική αρχή (μετά τον Μιχάλη Γιωργαλλή που συνεχίζει ακάθεκτος), του Μιχάλη Πόγια και του Μάριου Πλούμπη (Προέδρου του ιστορικού Ανταγόρα), με την επισήμανση σειράς λαθών και παραλείψεων.

Η Περιφέρεια με τη σιγουριά και τη βεβαιότητα… Χιλίων Καρδιναλίων, θυμίζει τους δήμους εκείνους που δεν είχαν καθόλου έως ελάχιστη μειοψηφία και στο τέλος έσκασε ένα «αουτσάιντερ» και τους πήρε τη δημαρχία μέσα από τα χέρια (φυσώντας το, χωρίς να κρυώνει).

Η δε κυβέρνηση που δημοσκοπικά φαίνεται (το φαίνεται έχει πάντα μια μεγάλη διαφορά από το είναι) να κρατάει ακόμα, λόγω αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια νέα πειστική πρόταση διεξόδου, παλεύει με τα αλλεπάλληλα λάθη, τις αδυναμίες και τις διεθνείς εξαρτήσεις της.

Ακόμα και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτήν αναλυτές καταλήγουν ότι θα κριθεί από την ακρίβεια του ρεύματος, των καυσίμων και της καθημερινότητας (ειδών πρώτης ανάγκης).

Όσα επιδόματα κι αν κόψει, όσο κι αν καμώνεται ότι αυξάνει τον κατώτατο μισθό, ή μειώνει τον ΕΝΦΙΑ ή τις ασφαλιστικές εισφορές, όλα πάνε στράφι από τη στιγμή που έρχονται οι λογαριασμοί του ρεύματος, οι τιμές των καυσίμων και οι αποδείξεις των σούπερ μάρκετ «φουσκωμένα».

Από την άλλη είναι εμφανές ότι οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια, τα πρόστιμα και η διαπόμπευση όσων εκμεταλλεύονται την αναμπουμπούλα για την αισχροκέρδεια είναι απλώς για «χαβαλέ» (με τους «χαβαλέδες» που βγαίνουν στα ‘πρωινάδικα’ ή ‘μεσημεριανάδικα’ απλώς για να χουμε να λέμε…)

Ας προσθέσουμε και στη γενικότερη αβεβαιότητα πόσο ήδη ξεκίνησαν να επηρεάζουν οι επικείμενες (14 Ιουνίου του ’23) εκλογές στην Τουρκία, όπου όλα (τα γκάλοπ) δείχνουν ότι το μακρύ κεφάλαιο Ερντογάν αρχίζει σιγά σιγά να κλείνει και ΄που -όπως πολύ σωστά σημειώνεται- μπορεί να ήταν «ένα σκυλί που απλώς γαυγίζει», όμως  δεν μας οδήγησε μέχρι τώρα σε σοβαρό θερμό επεισόδιο τα τελευταία 19 χρόνια και ανοίγει ένα άλλο, άγνωστο σε όλους.

Θα είναι ο δήμαρχος της Πόλης Ιμάμογλου ο νέος ηγέτης της Τουρκίας ή τρίτο νέο πρόσωπο; (Γιατί, κάπου είναι γραμμένο και μελετημένο αλλά δεν είναι της παρούσης, ότι η νέα και άπειρη γενιά πολιτικών που θα αναλάβει θα κάνει το «χτύπημα» στην Ελλάδα σε τρία ή τέσσερα νησιά…)

Πόσο επικίνδυνες θα γίνουν άραγε στο άμεσο μέλλον οι επιπτώσεις για την Ελλάδα από τις μεγάλες γεωπολιτικές μεταβολές που παρακολουθούμε; (Για παράδειγμα συζητείται ότι θα στήσει κάποιου είδους προβοκάτσια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο ή κρίση με την Ελλάδα για να σώσει το τομάρι του και να παραμείνει πρόεδρος;)

Και όπως -πάλι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση- πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν΄ όποιος πιστεύει ότι σε ένα τέτοιο απευκταίο σενάριο θα σπεύσουν τάχα να μας υποστηρίξουν οι φίλοι και σύμμαχοι (Ευρώπη-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που ακόμα και τώρα στις κατάφωρες παραβιάσεις κινούνται στη γραμμή του «βρείτε τα…» και τροφοδοτούν με υπερσύγχρονο στρατιωτικό οπλισμό τον εντελώς δημοκράτη και καθόλου «αναθεωρητή» φερ’ ειπείν σαν τον Πούτιν… Ερντογάν), είναι το λιγότερο πολιτικά «αναλφάβητοι».

«Αχ πατρίδα μου καημένη», που λέει κι ο φίλος Βαγγέλης.

 

 

Τι είναι η ρώσικη ρουλέτα και γιατί ονομάστηκε έτσι;

Η φράση «ρώσικη ρουλέτα» χρησιμοποιείται κατά κόρον στον αθλητισμό κυρίως όταν αναφερόμαστε στη διαδικασία των πέναλτι στο ποδόσφαιρο. Αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Aς μάθουμε λοιπόν τι είναι στην πραγματικότητα η «ρώσικη ρουλέτα». Ξεκινάμε!

Η «ρώσικη ρουλέτα» είναι ένα εν δυνάμει θανατηφόρο παιχνίδι. Στις έξι θαλάμες ενός όπλου τοποθετείται μία σφαίρα. Στη συνέχεια ο κύλινδρος κλείνει και στριφογυρίζει έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στο θανατηφόρο αυτό παιχνίδι, να μην γνωρίζουν σε ποια θαλάμη βρίσκεται η μία και μοναδική σφαίρα. Επειτα, οι συμμετέχοντες τοποθετούν με τη σειρά το όπλο στον κρόταφό τους και τραβούν την σκανδάλη σ’ ένα παιχνίδι πιθανοτήτων (1 σφαίρα στις 6 θαλάμες = 17%) με τίμημα την ίδια τους τη ζωή.

russian roulette

Για το πώς ξεκίνησε το παιχνίδι αυτό υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη αναφέρει πως τον 19ο αιώνα στη Ρωσία, οι αιχμάλωτοι αναγκάζονταν να παίξουν το παιχνίδι αυτό την ίδια ώρα που οι φρουροί έβαζαν στοιχήματα. Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως το θανατηφόρο παιχνίδι έπαιζαν οι Ρώσοι αξιωματικοί που με τον τρόπο αυτό αυτοκτονούσαν προκαλώντας τον θαυμασμό στους υπόλοιπους αξιωματικούς.

65 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αναπροσαρμογή που έγινε στις αντικειμενικές αξίες . Έτσι αλλάζουν συνολικά 20 φόροι, από τους οποίους η κυβέρνηση θα λάβει περισσότερα έσοδα ενώ μειώνονται οι δαπάνες του κράτους για κοινωνικά επιδόματα που λαμβάνουν ευάλωτα νοικοκυριά (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα κ.λπ.), τα οποία θα χάσουν χιλιάδες δικαιούχοι, καθώς αυξάνεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου τους πάνω από το όριο που ορίζει ο νόμος.!!

    Και αυτό γιατί έγινε αύξηση των αντικειμενικών αξιών αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν τροποποίησε τα κριτήρια ένταξης σε κοινωνικά επιδόματα, τα οποία έχουν ως παράμετρο και το ύψος της αντικειμενικής αξίας του δικαιούχου, εκτός αν το σπίτι που μένουμε μας βγαζει εισόδημα!!!
    Αυτό έγινε για να πληρώνει και ο… Απορος.. Αφού δεν θα θεωρείται κάνεις » φτωχός » για να δικαιούται.. Με τα κριτήρια,, δίνοντας τόσο μεγάλη αντικειμενική αξία σε ένα.. Φτωχικό σπίτι σαν να ζεις σε βίλα με πισίνα.. ΑΥΤΟΊ ΕΊΝΑΙ

    • Δηλαδή εσυ ήθελες αντικειμενική αξία στο χωράφι σου 100 ευρώ και να ζητάς να το πουλήσεις 1000.Ωραίος.Βλακακο τα λεφτά που μαζεύει η κυβέρνηση δεν τα πάει σπίτι της.Βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.Τι σας λέει ο Βελοκατσιδιαρης;Θα μηδενίσει τους φόρους και θα φτιάξει νοσοκομεία,σχολεία και θα μοιράζει χρήματα;Μήπως θα μας βγάλει και από το ΝΑΤΟ και ΕΕ και θα παράγει δικά του όπλα με υλικά που θα βρίσκει στον Άρη;Αλήθεια τα ακούτε και χειροκροτάτε κιόλας;

  2. Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή που επέβαλαν οι δικηγόροι και το κατεστημένο στο νησί αποδείχτηκε περιορισμένων δυνατοτήτων και μιας άλλης εποχής.Από το δήμαρχο και όλη την ομάδα του εισπράξαμε ασχετοσύνη ακόμα και κακό γούστο.Κατάλαβαν ότι είναι δήμαρχος όλου του νησιού;Τι έχουν να παρουσιάσουν σήμερα μετά από τρία χρόνια στο νησί για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες του;Τρα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα τοπικό,σεισμούς,μεταναστευτικό,έχοντας να διαθέσουν εκατομμύρια που βρήκαν και τρομερό σπρώξιμο από την πολιτικά λόγο της πανδημίας.Όλη η πολιτική τους είναι ότι ο προηγούμενος ήταν κακός άνθρωπος.Το λέει κάποιος που πέταγε λασπη σε οικογένειες που πρόσφεραν και μετά τα βρήκε ένταξη .Τελικά όλη η διαφορά φαίνεται σε μερικά τετραγωνικά στη είσοδο της πόλης.Μόνο αυτό να δει κάποιος.Από την μια έχουμε το συντριβάνι με την σύνθεση τηες αρπαγής της Ευρώπης και από την άλλη ….μια ελιά.

    • Αυτή είναι η κατάντια του έθνους,να συμμετέχει σε Δημόσιο διάλογο μια ηλίθια

      ..που δεν αγνοεί το κόστος παρασκευής μια απλής χωριάτικης σαλάτας για μια τετραμελή οικογένεια. Το κόστος αγοράς τεσσάρων τοματων,ενός αγγουριού,ενός κρεμμυδιού,τριών Πιερίων,ενός κομματιού φέτας και λίγου παρθένου ελαιολάδου.
      Για μια σαλάτα,όχι για παρασκευή φαγητού,αγορά παγωτού,φρούτων και κόστος μετακίνησης..αυτή είναι η ////////,η άσχετη που βγαίνει και μιλά για σωτηρία του λαού από ένα κόμμα που χρωστάει Δένδια εκατομμυρίων για την λειτουργία του και δεν τα επιστρέφει καν

      Θαυμάστε μια πατσαβούροβα.

  3. Από το 2016 έως και σήμερα η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά σε όλα τα γκάλοπ που γίνονται. Και καλά το διάστημα 2016 ~2019 ήταν αντιπολίτευση και είναι λογικό ο κόσμος να θέλει κάποια αλλαγή. Το διάστημα 2019~2022 έως σήμερα, με όλους αυτούς τους λόγους που ανέφερες (πανδημία, πόλεμος, ελληνοτουρκικα, μεταναστευτικο, ακρίβεια), που ΠΡΟΗΓΕΊΤΑΙ ΚΑΙ ΠΆΛΙ, δείχνει ότι δεν έχει φυσιολογική φθορά (όπως λες). Και αυτό φαίνεται, όπως και προ διακυβέρνησης, στην διαφορά που είναι πάντα διψήφια. Πάντα κυμαίνονταν από 8%~10%μονάδες. Συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος γνωρίζει τι συμβαίνει και εμπιστεύετε τη ΝΔ και το ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, για την διακυβέρνηση της χώρας Ευτυχώς δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά αριστερά και το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει, μήπως γυρίσει πίσω το βυτιοφορο του ΣΥΡΙΖΑ και αδειάσει στην φυσική του θέση στον αποπατο. Έως τότε μείνετε ήσυχοι, γιατί η Ελλάδα έχει έμπειρο κυβερνήτη, που βρίσκεται στην σωστή θέση της ιστορίας. Ουστ κ@προσκυλ@……..

  4. Όταν οι δηλώσεις Μητσοτάκη, εξοργίζουν ΣΥΡΙΖΑ, Ερντογαν, Ζαχαροβα σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται. Ο Ερντογαν έχει απέναντι του έναν πρωθυπουργό που δεν ρισκάρει, που θεωρεί αυτοσκοπό την άμυνα της χώρας του, φυλάσσονται τα σύνορα της. Η προηγούμενη κυβέρνηση του τα είχε δώσει όλα και τώρα τα έχασε. Με λίγα λόγια ακόμα και αν δεν συμπαθείς τον Μητσοτάκη, η προσπάθεια του στην εξωτερική πολιτική και άμυνα είναι πρωτοφανής για την Ελλάδα. Είναι λογικό λοιπόν να νευριαζουν, εκτός από τους μικροψυχους και οι βλακες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκίας και Ρωσίας. Ουστ κ@προσκυλ@……

  5. Το θέμα είναι..ότι η ίδια η κυβέρνηση τα προβλήματα… Ώστε να φέρει τον απόλυτο έλεγχο, του πολίτη με την έκδοση κάρτας του πολίτη για εργασία, για αγορές, για συναλλαγές,, πλήρης φακέλωμα δήθεν με επιδότηση συσκευών, επιδότηση καυσίμων,, λύση.. Ως σωτηρία..με σκοπό το πλήρη φακέλωμα, περιουσίας, ακίνητης, κινητής,. Εξοδων, εσόδων… Πλήρης απόλυτος έλεγχος,, Αυτός ειναι ο σκοπός εξαλου του προγράμματος, με την δήθεν επισιτιστικη κρίση..έρχονται κατασχέσεις.. Μετά όλο αυτό το φακέλωμα,.. . και Και ο πολίτης νομίζει ότι έρχονται καλύτερες μέρες

  6. Όσοι.. Επιβιώσουμε της πολιτικής Μητσοτάκη (Αμερικανού-Γερμανού αντιπροσώπου που παριστάνει τον Έλληνα).. Οσοι επιβιώσουμε της φτώχειας, του ρεύματος, της βενζίνης (που θα φτάσει τα 3 ευρώ!!!.. Και όσοι έχουμε ακόμα σπίτια, αν δεν μας τα κατασχεσουν… Οσοι επιβιώσουμε από τα νέα υποχρεωτικά εμβόλια… Πάντα για την υγεια μας…εντωμεταξύ Και απορώ αν ακόμα θα έχετε κάτι να πείτε για αυτο το.. . πράγμα που ονομάζεται πρωθυπουργός

    • Είσαι τραγικός.Καμία απάντηση σε τύπους που βρίζουν την πλριοψηφεια του Ελληνικού λαού.Σαμποτάρουν τη χώρα και χαίρονται αν δεν τα πάει κάπου καλά.Φασιστες για μερικά ψηφαλακια τα πουλάτε όλα.Ναι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση.Τη δημοκρατική Δύση που με τα κακά της είναι όνειρο για δισεκατομμύρια κόσμου που πολλοί ακόμα και πνίγονται για να φτάσουν εδώ.Οπαδοί δικτατόρων δεν χρειάζονται απαντήσεις…μόνο λυπιση .

  7. Έχουμε να πούμε ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΡΟΠΑΡΙΟ. Φτάνει πια το προδότης, Γερμανός, εμβόλιο. Όσο αφορά το κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη άλλος το έλεγε (Τσιπρας),και κατασχέσεις γίνονταν επί 5 χρόνια (ΣΥΡΙΖΑ). Μάθετε να διαβάζετε αντικειμενικά τις ειδήσεις και όχι μόνο από συγκεκριμένα σαιτ. Δυστυχώς ΞΥΔΙ για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν. Ουστ κ@προσκυλ@…….

  8. Απάντηση προς Νεοδημοκρατης Ορισμός έννοιας κοπρόσκυλου :αυτός που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του.

    Μητσοτάκης… Σου λέει τίποτα…?
    Αλλάξαμε τροπάριο… Εσύ ακόμα πιστεύεις φταίει η χρυση αυγή, ο βελοπουλους, ο. Λίαγκας, η σκόρδα, η μενεγακη ο λεβέντης..άσχετοι δηλαδή. Και όλοι οι φασίστες όπως τους αποκαλείς Έλληνες…. Πρέπει να πίνεις,, βαρύ προϊόν.. Κοψτο σε χαλάει.. Ζεις σε μια άλλη διάσταση.. Εκτός πραγματικότητας.. Στην μητσιρακικη διάσταση… Όσο για το προδότης.. Γερμανός υπακουος της εγγονης του Χίτλερ μερκελ. Του εντολοδοχου του Σβαους, οπαδού της παγκοσμιοποίησης, κ τιυ βρώμικου ΝΆΤΟ. Αφού είναι δεν αλλάζει… Όταν αλλάξει.. Να μας το πεις.. Ουσττττττ κοπριες

  9. Προς miranta... Χμμοταν δεν έχεις επιχειρήματα.. Πάντα φταίνε οι φασίστες οι Έλληνες..

    Δεν θέλω να απαντάω σε καθυστερημένα 20χρινα,,απκβλακωμενα από τιυς γονείς τιυς,, που ψηφίζουν μια ζωή ΝΔ… Και μαζί με αυτούς βλέπουν ευαγγελατο… Τι βρίζω.. την πλειοψηφία του Ελληνικου λαού αχαχα.. .?? Ρώτα τον διπλανό σου,, 100 κσι πεσμου πόση είναι η πλειοψηφία που βρίζουν τον ξεφτίλα της χώρας. Εκτις αν εκτός από ηλιθιος,, δεν ξέρεις κσι αριθμητική κσι νομίζεις ότι η πλειοψηφία είναι το 0.0001%που δεν τον βρίζουν… Όχι φίλε αυτό είναι η μειοψηφία… Αν γνωρίζεις από όρους αριθμητικής… Οδόν αφορά την δύση.. Στην δύση ανήκουμε γιατί μας βάλανε από το 1950…οι πρόγονοι των σημερινών προδοτων….πουλγσαν στην συνέχεια την Μακεδονία, τα Ίμια, το Αιγαίο.. Τα Σκόπια…. Και τώρα στέλνουν όπλα στους ουρανούς Ναζι…Η μην μου πεις ότι δεν. Ειναι ναζι..και αυτά γιατί το ΝΆΤΟ τα επιβάλει λόγω της επεκτατικης πολιτικής του…. Λυπάμαι τιυς Έλληνες που θα υποστούν τα μέτρα της πολιτικής. Μητσοτάκη…

    • Φαντάσου .Ζηλεύεις την Ρουμανία,Βουλγαρία,Αλβανία και άλλες δημοκρατικές χώρες που δεν είχαν την τύχη της Ελλάδας να ανήκουν στη Δύση;Μηπωσ Τη Γιουγκοσλαβία που έγινε 10 κομμάτια;Ποια Μακεδονία πούλησαν ρε βλημα;Αυτά σας λένε οι φασιστες αρχηγοί σας;Ποιος ελέγχει τον εναέριο χώρο των Σκοπίων;Τον ελέγχαμε πρην;Αλήθεια που ζητε;Ποιος λαός στη γειτονιά μας περνά καλύτερα θα μας πεις;Όλα αυτά χάρη στους Έλληνες πολιτικους της μεταπολίτευσης που κυβέρνησαν την χώρα.

  10. Από το 2016 ως σήμερα… Προηγείται η φτώχεια,…. Όσο είναι κυβέρνηση η ΝΔ… Η φτώχεια αυξάνει, οι αντικειμενικες αξίες ανεβαίνουν, οι φόροι αυξάνουν..οι λαθρομετανάστες κατακλύζουν την Ελλάδα, Χιλιάδες σπίτια κατασχονται..λόγω χρεών .ανθρωποι αυτοκτονούν, επιχειρήσεις κλείνουν,, η οικονομία μαραίνεται, το πετρέλαιο αυξάνεται.. Τα είδη βασικής ανάγκης στον Θεό… Η ανεργία το ίδιο.. Δηλαδή μέχρι τέλος τετραετίας της ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ… θα υπάρχει Έλληνας, στην Ελλάδα, η κάποιος να επιβιώσει…. Ουσττττ κοπριτες

  11. Πιστεύει για λυτρωτή τοπικά τον κυριτση… Κσι πανελλαδικά τον Μητσοτάκη…. Π Ι Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ..

  12. Επισιτιτιστικη κρίση.. έχει πρόγραμμα για την οικονομική κρίση . Για την αύξηση ρευματος, βασικών αγαθών, (που η ίδια δημιούργησε.ολααυτα….
    . Αλλά δεν το λέει.. Το κρατάει κρυφό…. Η μήπως το ξέρουν οι ψηφοφόροι να μας ενημερώσουν..να μας το μάθουμε… Έτσι από περιέργεια.. Για να ψηφίσουμε Μητσοτάκη ξανά ..

  13. Προμήθεια 100.000 βενταλιες και δωρεάν έναν αράπη για να κάνει αέρα.. Για εξοικονόμηση ενέργειας,,
    Επίσης 3000 γαϊδούρια για την μετακίνηση των πολιτών στην δούλευα τους, (σε οικογένειες με 3 άτομα, δύο γαϊδούρια.. Και δωρεάν σανό για 1 μηνα.. Για το πρόβλημα της βενζίνης…
    Επίσης όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τα αμάξια,, προτίθεται να δώσει δωρεάν 100 Χιλ πατίνια στις ευάλωτες κοιν ομάδες για οίκονομικη μετακίνηση
    Οσόν αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης, ζάχαρη Λαδι κτλ, προτίθεται να επιδοτήσεις τους πολίτες που πίνουν καφέ με ζάχαρη, δωρεάν ψυχολογική απεξάρτηση από τον καφέ ή τρόπους με δωρεάν σεμινάρια για να κόψουν την ζάχαρη η το λάδι..
    Επίσης θα υπάρχει σύνδεση online του aircondition με τον ΑΑΔΕ, ωστε να ελέγχονται ποιοι το ανάβουν άνω των 26 ναι Κελσίου για πρόστιμο..
    Σύσταση για τον κλιματισμό… Να κοιμάστε έξω, σε παγκάκι, στην παραλία, κάτω από ομπρέλα… Για να μην ανάβετε Aircondition…

  14. Τι είναι αυτό που δεν είναι αντικειμενικο…?? ΞΎΔΙ αν δεν σου αρέσει που είναι κοινώς παραδεκτό.. …ΞΥΔΙ αν δεν σου αρέσει που αποκαλούμε φασίστα έναν γερμανοτσολια… ΞΎΔΙ αν δεν σου αρέσει που λέμε προδότη έναν προδότη.. ΞΎΔΙ αν δεν σου αρέσει . Που όλοι Τον βρίζουμε…. ΞΎΔΙ αν δεν σου αρέσει που..θα συνεχίσουμε να τον βρίζουμε Γενικά.. Εσύ απλά μπορείς να αλλάξεις site ενημέρωσης…

  15. Σιγά ρε, δημοκράτη , που θα αλλάξουμε και σαιτ για πάρτη σου. Βριζε όσο θέλεις, και από δέκα διαφορετικά ψευδώνυμα για να φαίνεται ότι είστε και πολλοί. Μόνος σου είσαι και αλλάζεις προφίλ.Μείνε εκεί στο θολωμένο σου μυαλό και στις αρρωστημενες θεωρίες και ιδέες σου. Επίσης στο νησί έχουμε καλό ψυχίατρο και ψυχολόγους. Πήγαινε και δες το πρόβλημα σου γιατί αυτές οι εμμονές με προδότες, Γερμανούς, Σβαμπ(;) και πατριώτες δείχνει πρόβλημα και μάλλον σοβαρό. Θεραπεία υπάρχει, αρκεί να θέλεις. Τέλος μην αντιγράφεις γιατί κοπροσκυλα είστε και κοπριες δεν θα γίνουμε. Από σήμερα αντιμετωπιζεσαι ως άρρωστος, όπως και οι συναγωνιστές σου καμμένοι ή έγκλειστοι. Εύχομαι περαστικά γιατί το ξύδι δεν αρκεί στην περίπτωση σου. Κρίμα…. Ουστ κ@προσκυλ@……

  16. Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα.. Για τις αιτήσεις για τα γαιδουρακια...

    Για τις ομάδες που δεν μπορούν να ανταπεξελθουν στην βενζίνη…γιατί όπως είπε και ο πορτοσαλτε..οι άνθρωποι των 500 ευρώ δεν μπορούν να έχουν αυτοκίνητο….
    Επίσης σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα δωρεάν πατίνια που θα χορηγούνται με κουπόνια..

  17. μαλλον … ΕΙΣΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Μ@ΛΛ..ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ,εδω μεσα .ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ….αλλωτε ως Miranta ,αλλωτε ως ανωνυμος….τωρα το ποιος το εχει το θολωμενο μυαλο…πιστευοντας οτι ο ΜΗΤΣΟΑΤΚΗΣ θα σωσει τον κοσμο…δες τον ευατο σου..
    δυστυχως η ΜΟΝΗ εμμονη..ειναι του ΜΗΤΣΟΚΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.,..οπως ο ιδιος και η οικογενεια του οι πατριδοκαπηλοι εχουν παραδεχθει…μια υποσημειωση περι αντιγραφης..στο θολωμενο σου μυαλο…βλεπεις παντου αντιγραφες…ΞΥΔΑΚΙ..ΤΟΠ ΣΥΝΙΣΤΩ..Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΦΑΣΙΣΤΑ…δειχνει προβλημα σοβαρο..αντιμετωπιζεται με μερικες μερες αποτοξινωσης απο ΕΥΓΓΕΛΑΤΟ,ΣΚΑΙ..ΑΝΤ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ,,ΒΑΣΙΛΑΟΠΟΥΛΟ,, ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ..ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

    • Θα συνεχίσω αν και όλοι έχουμε καταλάβει ότι απλά είσαι ένας βλάκας υβριστής. Ωραία δεν ΔΟΥ αρέσει ο Μητσοτάκης.Ποια είναι η πρόταση σου;Να το συζητήσουμε να μας πισεις βρε άνθρωπε.Σταματά να βρίζεις πιο.Βρίσε τη γυναίκα ΔΟΥ και τα παιδιά σου που σε ανέχονται.Εδώ είναι δημόσιο βήμα .Μπορείς να λες την γνώμη σου ελεύθερα χωρίς όνομα.Ναι μερικές φορές ξεχνάω να βάλω το όνομα μου και βγαίνει ανώνυμος.Αυτό είναι θέμα;

  18. Κάποιος Νεοδημοκρατης,,.. Έχει να μας πει το πρόγραμμα της Νέας δημοκρατίας.?

    Για το φθινόπωρο που έρχεται..? Η μήπως θέλει να του το πουμε εμείς , το οποίο θα επαληθευτεί 100%,..??Η εμμονή σε ένα προδότη πουλημένος, έχει αποδείξεις
    Το πρόγραμμα είναι :υποχρεωτικός εμβολιασμός, Επαναφορά υποχρεωτικων ραπιντ τεστ, προστίμων, ιδιωτικό ποίηση υγείας, αυξήσεις φόρων σε βασικά υλικά αγαθά, αύξησης ρεύματος, κατασχέσεις.. Δηλ περισσοτεροφτωχοποιηση βάσει του προγράμματος που ακολουθεί πίστα από τα κέντρα εξουσίας..ως εντολοδοχος και υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης,, άραγε γιατι πηγαίνει στο Νταβός μαζί με τυς άλλους 27,απλά για να πάρει εντολές .σαν πιστό σκυλί και υπακυος των κέντρων εξουσίας .. Και ποιος ηγείται αυτού του Παγκόσμιου φόρουμ..της παγκοσμιοποίησης Ο ΣΒΑΜΠ.!! Άραγε γιατι πηγαίνει ταξιδάκια Αμερική… Για να πάρει εντολές γονατιστός σαν υποτακτικος του ΝΆΤΟ πως θα διαμοιρασει. το Αιγαίο…τα πετρέλαια (μεγάλη μπιζνα Και πόσα ΟΠΛΑ θα στείλει στην Ουκρανία…..

    • Ο Κατσιδιαρης θα τα φτιάξει όλα .Χαλάρωσε.Θα συνεργαστεί και με τον Βελόπουλο να μας δώσει κρεμουλες να βγάλουμε μαλιά.

  19. Το πρόγραμμα επιδότησης για τα γαιδουρακια και τα πατίνια,, ειναι μυστικό φίλε, και το ανακάλυψα εγώ, από εσωτερικές πηγές από το υπουργείο πληροφόρησης.. Και είναι μόνο για λίγους όπως σου είπα είπα δηλ 100 Χιλ γαιδουρακια για όσους έχουν πρόσβαση κσι τυχερούς που θα το αποκτήσουν..ανάλογα και με τα πατίνια.. . Γιαυτο δεν θα το δεις πουθενά αντεγραμμενο όπως νομίζεις.. Ηλιθιε .. …. Εκτός αν θες να το δημοσιεύσεις εσύ. .. Για να το γνωρίζουν και να αποκτήσουν και άλλοι…
    Απο ότι έμαθα όμως… Τον χειμώνα θα βγει νέα επιδότηση για άμαξα με άλογα… Στις οίκονομ ευάλωτες οικογένειες.. , Και κουπόνια για αγορά καταθλιπτικων και ψυχιατρική υποστήριξη φαρμάκων για αποφυγή αυτοκτονίας…

  20. Εκτός από το να βρίζεις ως κ@προσκυλα τους αντί - ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    Μαζί με τους αρθρογράφους της πραγματικότητας… Έχεις να μας πεις κάτι ουσιαστικό.. Για το προγραμμα Μητσοτάκη….

  21. Μόνο βρίσιμο μπορείς. Τα βράδια που ξενυχτας είναι δύσκολα. Μπορείς όμως να μάθεις να γράφεις, να διαβάζεις και να ασχοληθείς με κάτι εποικοδοκητικο. Γιατί από ότι φαίνεται τσάμπα πληρώνεσαι για την δουλειά σου. Κάτι τέτοια άτομα χρήζουν φαρμακευτικης αγωγής. Κοιμήσου τώρα και το βράδυ πάλι///////////////. Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό, είναι αυτό που κάνεις κάθε βράδυ…… Ουστ κ@προσκυλ@……..

  22. Την κατάντια του νοσοκομείου μας θα την πληρώσετε ακριβά Νεοδημοκράτες … κ. Παππά λίγα τα ψωμιά σου … ΤΙΜΩΡΊΑ … τώρα στις κάλπες

  23. Βλάκα ανίδεε στόκκο..ΚΆΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ στις Σκανδιναβικές χώρες παίρνει ΔΑΝΕΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

    ,έχει στήριξη μέχρι να βρει ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και να το αποπληρώσει.
    Εσύ χρωστάς επειδή σε χρέωσαν 2 κόμματα σε 40 χρόνια και θα χρωστάνε και τα δισέγγονα σου και θα ξεπουλάς τα ΠΑΝΤΑ ,μέχρι να ξεχρεώσεις. Έτσι θα είσαι του κλότσου και του μπάτσου μια ζωή να κάνεις μετάνοιες.
    Εσύ ΚΑΙ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΣΟΥ μπορεί να χρωστάτε και της Μιχαλούς ,όχι ΟΛΟΙ!!!!!!
    Και μην το παίζει τρολ χωρίς επιχειρήματα ,πήγαινε και διάβασε κανένα ζώδΙο. Μέχρι εκεί σε παίρνει, στο ξανάπα, ούτε καν γνωρίζεις πόσο είναι το επιτόκιο σε Ελληνικές Τράπεζες και πόσο σε Ευρωπαϊκές, ούτε καν ξέρεις ότι την πιστωτική σου την φεσώνει με 17-18 % το μπ…… σου και ότι οι ξένες πιστωτικές είναι 4 μονάδες κάτω.
    Άντε πες μας και τι καιρό θα κάνει…μέχρι εκεί..εσύ κα το βόδι που α……. καθημερινά ΔΗΜΟΣΙΑ!!!!

    • Βλάκα τι συγκρίνεις;Η Σουηδία έχει γειτωνες,Τουρκία ,Αλβανία,Βουλγαρία και Σκοπιά.Δεν είχε ποτέ κουμουνιστες που ήθελαν να σκοτώσουν Έλληνες για να μας κάνουν Σοβιέτ.Δεν πέρασε καμία χούντα που πήγε 50 χρόνια την χώρα πίσω.Ακόμα και σήμερα οι μισοί δεν λένε τους άλλους μίσους προδωτες και κλέφτες.Προσπαθούν να κερδίσουν εκλογές με επιχειρήματα.Δεν κινδυνεύουν οι φοιτητές να πάνε για μάθημα επειδή κάποιοι καίνε τις σχολές τους .Ναι οι τράπεζες είναι να τείνουν δάνεια.Έχω πάρει και εγώ και χρωστάω .Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα .Τι σε πειράζει εσένα αν κάποιος πολίτης η κιμά πέρνει δάνειο;Τα έχετε μπερδέψει .Ναι δείχνει κακή διαχείρηση αν κάποιος δεν μπορεί να ξεπληρώσει εύκολα αλλά αν η τράπεζα χάσει λεφτά να τιμωρηθεί αυτός που το έγκρινε.Δικά σου είναι τα λεφτά της τράπεζας και ενδιαφέρεσαι;Πηγαιντα άλλου αν δεν σου αρέσει η τακτική της τράπεζας σου.Έως ποτέ θα ζητε με παραμύθια;Ξέρεις έχουν αλαξει πολλές κυβερνήσεις και διοικητές τραπεζών.Κες αν ήταν κάτι παράνομο θα το αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ;Είχε την εξουσία.

      • Ti ηλίθια η βλαμμένη..βρε βλαμμένη ποιο το επιτόκιο της τράπεζάς σου και

        ποιο μιας σουηδικής? Πες μου τι διαφορές visa και mastercard μεταξύ των τεσσάρων συστημικών? Αφού είσαι βλήμα, άσχετη, κάνε ….βλέπεις διαφορές στα επιτόκια μεταξύ των 4 Ελληνικών Τραπεζών -καρτέλ.
        Ηλίθια το κόμμα σου είναι η αιτία του ότι ζούμε στην πιο διεφθαρμένη χώρα..
        Η διαπλοκή στην χώρα μας είναι το ψωμοτύρι σας.
        Εσύ χρωστάς της Μιχαλούς και πέρνεις κιμά…
        Το ότι ο πληθωρισμός ξεπέρασε τα πραγματικά έσοδα και υπάρχει ένα κόμμα που έχει πάρει δανικά και αγύριστα ,το κόμμα σου το λες διαχείριση??
        Ηλίθια,άσχετη, τρέμεις να απαντήσεις με βλακείες επιχειρήματα στο κάθε σχόλιο με επιχειρήματα καθυστερημένου!!!
        Είσαι και καθημερινά το αποδεικνύεις η ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ.

  24. ..
    Βεβαια…επειδη έχει μείνει πολύ μεγάλο στοκ… Η χρήση μασκας επιβάλλεται ακόμα στα ταξί, ΜΜΜ, φαρμακεία…. Έχουν αντιδράσει οι βιομήχανοι παραγωγοί της μασκας,, τι θα τις κάνουμε θα τις φάμε?
    Επίσης έχει μείνει κσι μεγάλο στοκ από εμβόλια.. Επομένως τον Σεπτέμβρη θα γίνει υποχρεωτικό.. Για να ξεστοκαρουμε…διότι τον Σεπτέμβρη Οκτώβρη θα εχουμε έξαρση όπως προφητευσαν οι » επιστήμονες »… Ούτε το μαντείο των Δελφών δεν έκανε τόσο ακριβείς προβλέψεις.. .Εξαλου το πρόγραμμα και όσες επιδοτήσεις δώθηκαν για την πιθανή πρόκληση πανδημίας. Έγιναν 4,5 μήνες πριν το πρώτο(ψευδές) κρούσμα κοροδοιου.. Για να ξεπουλησουν τα εμβόλια την μια δόση, την έκαναν 4!!!!υποχρεωτικες αλλιώς είσαι ανεμβολιαστος,, οι απατεώνες

  25. οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ... Εκτός από την συνήθεια να βριζουν..τους Έλληνες που αγκομαχουν.. Από τα μέτρα του Μητσοτάκη

    .. Εκτός από την συνήθεια.. Να μιλάνε για αντιγραφές,..για οτιδήποτε αναφέρουμε για την κατάσταση που περνάμε. Η αποκαλύπτουν για να γνωρίζει ο αμαθης Έλληνας τι ψηφίζει.. Έχουν το θρασσος κσι μιλάνε… , όταν κάθε μέρα ΤΑ ΜΜ προπαγάνδας έντυπα και μη αντιγράφουν 24 ώρες το 24 ωρο ψευδή,προπαγάνδα , ψεύτικα στατιστικά, διαστρεβλωση της πραγματικότητας εδώ και 2 χρόνια ωστε ώστε αντί να ενημερώνεται κόσμος..να αποβλακωνεται…δεν τους αρέσει η αλήθεια, τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις…ερχονται αποκαλύψεις κοπρ@σκυλα..ΝΔ ετοιμαστειτε…

  26. Σου είπα, απεξαρτοποιησου από τους γονείς σου. Σε έχουν κάνει χαλβα… Φαίνεσαι πόσο ηλιθιος και ανιστορητος είσαι… Μιλάς,, χωρίς να ξέρεις πού παν τα 4.. Πραγματικά,, πιο βλακας Νεο δημοκράτης πεθαίνεις.

  27. Προς miranta... Σου ανταποδίδω μια πρόταση που έγραψες η ίδια... Πιστεύοντας έναν απατεώνα..

    »…. Έως ποτέ θα ζεις με παραμύθια;

    Εντωμεταξύ…ενα κόμμα έχει πάντα πρόγραμμα.. Εκτός της ΝΔ.. που είναι το μόνο χωρίς πρόγραμμα… Για την βελτίωση όλων αυτών των συνθηκών από την οικονομική, κρίση…. Αντίθετα το μόνο πρόγραμμα τους, όπως ψήφισαν όλα τα..κράτη και τα 27 στο Νταβός, η συνέχιση οπλισμό στην Ουκρανία!! Επομένως βλεπεται τι πρόγραμμα ακολουθούν και από ποιους παίρνουν εντολές.. ΝΆΤΟ, ΓΕΡΝΑΜΟΥΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ..από τιυς ηγέτες της παγκοσμιοποίησης Σβαμπ Μέρκελ, τραμπ, !!υπάρχει πιστό πρόγραμμα που ακολουθούν όλοι.. Σαν σκυλάκια υποτακτικοι .υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, αυτό είναι το πρόγραμμα του ..υποχρεωτικόι εμβολιασμοί,.κτλ . Ότι συμβαίνει στην Ελλάδα συμβαινει σε όλη την Ευρώπη..

    • Πάλι παραμύθια.Είπαμε η ΝΔ δεν είναι καλή.Το πρόγραμμα του κόμματος σου να μας πεις για να πιαστούμε.Έλεος πια με τους βλακακους εδώ που νομίζουν ότι κάτι λένε.

  28. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

    ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΠΙΟΠΟΙΗΤΗ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ GREAT RESET )ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΒΑΜΠ..
    ..ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ…ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑς, ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,ΤΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΡΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ..ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ…Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ..
    ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΠΟΥ..ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ….ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ..

  29. ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ…ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ..ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ..Μπορείς όμως να μάθεις να γράφεις, να διαβάζεις και να ασχοληθείς με κάτι εποικοδοκητικο…ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΦΙΛΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ..ΑΠΛΑ Διαβαζω ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.μεχρι τον φθινοπωρο και γελαω ποσος … ΣΤΟΚΟΣ ΕΙΣΑΙ…εσυ που εκτος το βραδυ ..κοιμασαι ορθιος και την ημερα,!!.το κοπ@οσκυλα το λες για τον ηγετη σου,πιστευω..αντε τρεχα σαν ηλιθιος να δεις τον μορφονιο σου απο κοντα οταν ερθει….προσεξε μην φας και εσυ καμια ντοματα..

  30. κυριε νεοδημοκρατη,,παρα να βριζεις..σαν μαγκας με πολυ μεγ@l.αρ....που εχεις

    δεννμας λες το ονοματακι σου???αλλα..που …ρεντικολο θα γινεις…

  31. μηπως μπορει να σου διαφευγει οτι δεν δουλευω μονο τα βραδυα..αλλα και το πρωι και το μεσημερι ,με βαρδιες στην αστυνομια και μπορει να σε γνωριζει η μιση κως,εκτος απο μενα..

  32. Υπάρχει κάποια δημοκρατική χώρα στο κόσμο η έστω κόμμα που να είναι με τον δικτάτορα δολοφόνο Πούτιν;Σκευτητε και πέστε μας.

  33. Αρρώστια βαριά. Ακαταληπτες κουβέντες, (νύχτα ~μεσημέρι ~πρωί ~βάρδιες ~αστυνομία ~γνωστό ~άγνωστο). Ένα γιατρό γρήγορα. Μήπως ο άλλος που έκανε ντου στο Σύνταγμα είναι γνωστός σου; Και αυτός κάτι για προδότες, πατρίδα, Κασιδιαρη και εμβόλια έλεγε. Τον μάζεψαν για Δαφνί. Εμείς έχουμε Λέρο. Επαναλαμβάνω το ξενύχτι δεν κάνει καλό. Όσο για τον άλλο μάγκα που θέλει ονοματεπώνυμο, ας το κανονίσει με το σαιτ της aegeanews.gr, είμαι πρόθυμος. Ρεντικολο δεν θα γίνω, αλλά εύχομαι να μην το μετανιώσει. Λεονταρισμοι έχουν τελειώσει προ πολλού…… Ουστ κ@προσκυλ@…..

  34. Με παραβιάσεις, απειλές εισβολής,όπως έκαναν στην Φινλανδία,αυτό δεν τους εμπόδισε να πατάξουν την διαφθορά,να έχουν υγείες κράτος, σύστημα,να έχουν ποιότητα ζωής μέχρι το τέλος τους.
    Το δικό μας μπ….λο πάντα θα ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους.
    Άσχετη, ηλίθια, επικίνδυνη

    • Βλημα που θες και δημόσιο διάλογο.Έχει αμφισβητίσει κάποιος κάτι από τι Σουηδία;Ποτέ είχε τελευταία πόλεμο;Είχε ποτε εμφύλιο;Έχεις αντιλυψη του μεγέθους και της γειτονιάς της Σουηδία;Ποσό είναι το ποσοστό από το ΑΕΠ που θυσιάζει για της ένοπλες δυνάμεις της;Έχει ΚΚΕ εκεί;Υπάρχει κόμμα που έχει χρηματοδότη ξένη δύναμη;Έχει φυλακισμένους δολοφόνους φασιστες που έχουν οπαδούς και θέλουν να κατέβουν σε εκλογές;Τι ακριβώς συγκρίνεις;Άσχετη ηλίθια επικίνδυνη;Φιλανδια και Σουηδία δίπλα αλλά τελείως διαφορετικές περιπτώσεις.Τέλος…μην βρίζεις δεν είναι απαρετητο για να εκφράσεις κάτι.Τη γυναίκα σου την βρίζεις;Τα παιδιά σου;Την μάνα σου;Εμένα γιατί;Επειδή μισώ το φασισμό;Επειδή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει καλύτερος από το Μητσοτακη;Σεν σας έχω δει τόσο καιρό να στηρίζετε κάποιο κόμμα.Μόνο να βρίζετε.Γιατί;Ερσι θα γίνουμε Σουηδία που σου αρέσει;Έτσι πιστεύεις κάνουν εκεί;Λένε τους άλλους μίσους προδότες και κλέφτες η συνεργάζονται μαζί;Όλοι συνεργάζονται με όλους εκτός από τους φασιστες.Αποφάσισε λοιπόν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ