Οι δύο όψεις της πραγματικότητας: Επιστροφή στην «κανονικότητα» ή «οι τελευταίες ώρες του Τιτανικού»;

41
1974
Οι δύο όψεις της πραγματικότητας: Επιστροφή στην κανονικότητα ή μήπως «οι τελευταίες ώρες του Τιτανικού»;
Στην μια κατηγορία είναι οι «δεν τρέχει τίποτα» ή οι «πέρα βρέχει» και η άλλη είναι αυτοί που βλέπουν ή βιώνουν ήδη ότι «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε».
Το αξιοπερίεργο είναι ότι αυτές οι δύο κατηγορίες ανθρώπων ή οι δύο διαφορετικές οπτικές, υφίστανται τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό-παγκόσμιο επίπεδο.
Για παράδειγμα: κατάσταση νησιού με τις καθημερινές εικόνες από τις παραλιακές περιοχές του (Τιγκάκι-Κέφαλο-Καρδάμαινα κ.α.) για «γέλια ή για κλάματα» από την έλλειψη ετοιμότητας, προγραμματισμού, συντονισμού κλπ. (Ο αντίλογος είναι «κάντε λίγη υπομονή, έργα γίνονται, όταν ολοκληρωθούν θα απολαύσετε όλοι το αποτέλεσμα»).
Νοσοκομείο-στελέχωση ΕΚΑΒ-δομές υγείας: Χειρότερα δεν γίνεται. Εξ ού και το Παγκωακό συλλαλητήριο. Το θετικό, (αλλά και με ερωτηματικά ταυτόχρονα) είναι ότι δηλώνουν συμμετοχή σε αυτό και  υποστηρικτές της κυβέρνησης. (Κι εδώ ο αντίλογος είναι ότι «κακώς γίνεται όλος αυτός ο ντόρος μέσα στη σεζόν τη στιγμή που οι σχετικές αποφάσεις είναι δρομολογημένες, οι χρηματοδοτήσεις εξασφαλισμένες για στελέχωση, νέο νοσοκομείο κλπ»).
Σαν να λέμε δύο διαφορετικοί κόσμοι, δυο τελείως διαφορετικές οπτικές και λογικές, χωρίς καμία διάθεση σύνθεσης ή συγκερασμού.
Το ίδιο και στον μακρόκοσμο ή διεθνή μας περίγυρο.
Ο τουρισμός -εύλογα μετά από μια διετία πανδημίας, φόβου, εγκλεισμού και αυστηρών περιορισμών- δείχνει μέχρι στιγμής να επιταχύνει, καθώς οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις σε διεθνείς πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς, ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, για την περίοδο από 2 έως 15 Μαΐου, με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία.
Η κοινή γνώμη μοιάζει να συνηθίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και όσο περνάνε οι ημέρες (κοντεύουν τρεις μήνες ήδη από το ξέσπασμά του) δείχνει σαν να αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν, τι στιγμή που η κατάσταση… δεν θέλει πολύ να ξεφύγει.
«Είμαστε στο θερμό εισαγωγικό επεισόδιο ενός πολέμου που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο οποίος ελπίζουμε να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε ψυχρό πόλεμο» δηλώνει στην ΕΡΤ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η Ευρώπη ζει «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου», τόνισε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβλέποντας από την πλευρά του τον άμεσο κίνδυνο… Πυρηνικής κλιμάκωσης του «θερμού πολέμου».
Στη Γερμανία η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών του Βερολίνου Νάνσυ Φίσερ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να «αποθηκεύσουν» φαγητό και υγρά, ζητώντας παράλληλα η διαδικασία να εξελιχθεί χωρίς πανικό! Αποκάλυψε  μάλιστα πόσα καταφύγια έχει η Γερμανία και προειδοποίησε για ενδεχόμενο εκτεταμένων διακοπών ρεύματος.
Η Τουρκία -παρότι είμαστε σε τουριστική περίοδο- κλιμακώνει (ασυνήθιστα για την εποχή) την επιθετικότητα και τις προκλήσεις της, ζητώντας και τα ρέστα από την Ελλάδα (μέχρι και για την μονάδα αφαλάτωσης που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Μαράθι από την Περιφέρεια βγήκε να αμφισβητήσει…)
Από την άλλη ο Μπιλ Γκέιτς ο οποίος -όπως και μη «ψεκασμένοι» παραδέχονται – πέφτει πάντα μέσα στις προβλέψεις του (είχε προβλέψει άλλωστε την πανδημία του κορονοϊού από το 2015), προβλέπει νέα θανατηφόρα μετάλλαξη του κορονοϊού πιθανότατα από το φθινόπωρο.
Κι όλα αυτά όταν στον «πόλεμο δι’ αντιπροσώπων» -όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος- που διεξάγεται ουσιαστικά μεταξύ Ρωσίας και ΉΠΑ-Δύσης που εξοπλίζει και ενισχύει την Ουκρανία, τον λογαριασμό τον πληρώνει στο μεγαλύτερο μέρος μέχρι στιγμής η Ευρώπη (εξ ου και η έκκληση της Γερμανίδας υπουργού για αποθήκευση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην επισιτιστική κρίση που έρχεται πολύ σύντομα).
Πόσο μάλλον στην Ελλάδα που δεν χρειαζόταν ο πόλεμος για να «χάσουμε τη μπάλα» πχ στους λογαριασμούς ηλ. ρεύματος που προκαλούν ηλεκτροσόκ, αφού από τον περασμένο Μάιο ξεκίνησε η ανοδική τους πορεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο  Μπάμπης Παπαδημητρίου ομολόγησε μιλώντας στο #Kontra24 ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο της χώρας κι ότι οι ιδιώτες παραγωγοί ρεύματος επέβαλλαν σε ΡΑΕ και ΔΕΗ την ρήτρα αναπροσαρμογής (Αυτό εξηγεί γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει τους λογαριασμούς).
Λιγάκι δύσκολο βέβαια να χαρακτηρίσουν οι «πολίτικαλ κορέκτ» της εποχής, όλους τους παραπάνω ως «συνωμοσιολόγους»΄ή «ψεκ».
Οπότε, αν οι παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε η πρώτη κατηγορία που θεωρεί ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, με τουρισμό και ρυθμούς ζωής (πανηγύρια κλπ) όπως το 2019 και πριν, είναι πράγματι «στην κοσμάρα της».
Κι όλοι εμείς θα χορεύουμε και θα τραγουδάμε ως τραγικοί ¨κομπάρσοι»… όπως στις χαρακτηριστικές κινηματογραφικές σκηνές στις «τελευταίες ώρες του Τιτανικού».

41 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν υπάρχει επιστροφή στην Πραγματικότητα είπε ο Σβαους..

  Από εδώ και πέρα η ζωή μας θα γινει σαν φυλακή…
  Ετοιμαστείτε για την. Παγκοσμιοποίηση,.. Την κατάργηση ελευθεριών.. Την φτωχό ποίηση, των Ελλήνων… Ο Μητσοτάκης ακολουθει πίστα το σχέδιο.. Του ΣΒΑΜΠ..
  Το ότι γίνεται έλεγχος μέσω του giv σχετικά με την..παραγωγή αγροτικής παραγωγής,, όπου θα απαγορεύεται να φυτεύει οποιοσδήποτε ιδιωτικά.. Σας λέει τίποτα για τον έλεγχο της τροφής,, η ακόμα πιστεύετε η επισιτιστικη κρίση.. Κσι η φτωχό ποίηση, η αύξηση των τροφιμων, Ήταν φυσική η τεχνητή ??

 2. Επτά παχυλές αγελάδες επτά ισχνές. Έτσι είναι η ζωή. Τα πάντα ρει .όλα αλλάζουν στον μύλο της ζωής που γυρίζει Γιάννη. Όλοι ανεβοκατεβαίνουν την δική τους σκάλα για επιβίωση. Ζούμε ανάμεσα σε επτάμισι δισεκατομύρια ανθρώπους με την μετανάστευση και την παγκοσμιοποίηση να τα έχει αλέσει όλα στη μηχανή του κιμά. Θρησκείες γλώσσες εθνικότητες πολιτισμό φυλές.νεα τάξη πραγμάτων νέα αφεντικά.

 3. Επειδη στον οριζοντα συσσωρευθηκαν και συσσωρευονται πυκνα – μαυρα συνεφα ΞΑΝΑ-ζητω αλλα ΚΑΙ απαιτω κ. Δημαρχε ,να ενημερωσετε τους πολιτες εαν υπαρχουν καταφυγια για τον αμαχο πληθυσμο και εαν ναι που βρισκονται. Υποψιν κ. Δημαρχε οτι η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ.

 4. Ήδη όλοι το αναγνωρίζουν.. Ότι όλα είναι μέρος του σχεδίου του ΣΒΑΜΠ και της εβραιοσιωνιστικης Αμερικής

  R.Fuellmich:( κορυφαίος νομικός)
  Μέρος του Great Reset ο πόλεμος στην Ουκρανία – Έτσι θα φέρουν την παγκόσμια κυβέρνηση»
  «Θέλουν να μας κρατήσουν σε κατάσταση πανικούς για να εγκαθιδρύσουν μία παγκόσμια κυβέρνηση»
  Αυτό που επιδιώκουν είναι να μας κρατήσουν σε κατάσταση πανικού, για όσο χρόνο τους χρειάζεται για να εγκαθιδρύσουν μία παγκόσμια κυβέρνηση. Προσπαθούν να μας δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χάος! Πρώτα χρησιμοποίησαν τον COVID και στην συνέχεια την κατάρρευση των αλυσίδων εφοδιασμού. Όλα αυτά είναι σκηνοθετημένα…
  Και τώρα έσκασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όλα αυτά είναι μέρος της Μεγάλης Επανεκκίνηση
  τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται πίσω από το Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο είναι δημιούργημα του Κλάους Σβαμπ..

 5. Αφού με τα εμβόλια.. Έχουμε λύσει το πρόβλημα της υγείας.. Εδώ και καιρό.. Είναι η πανακεια για κάθε πρόβλημα…. Υποκριτές!!!!!!!!

 6. Με διαδρόμο γυμναστικής ώστε να μπορούν οι πολίτες να παράγουν μόνοι τους ηλεκτρικό ρεύμα μελετά η κυβέρνηση.. .

  Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε μία καινοτομία του κυβερνητικού επιτελείου, η οποία αντιμετωπίζει την ακρίβεια ενώ συνδυάζει άθληση και την μετάβαση στην οικονομία
  «Για παράδειγμα, βάζοντας τη γιαγιά πάνω στον διάδρομο θα μπορεί να φορτίζει το τάμπλετ του εγγονού ή, αν τη βάλουν στη γρήγορη σκάλα, το Πλέιστέσιον. Άλλο παράδειγμα είναι ο ένας γονιός να κάνει διάδρομο και να ζεσταίνει το νερό του θερμοσίφωνα ώστε να κάνει ο άλλος μπάνιο» είπε ο κ. Οικονόμου.
  «Ή αν π.χ. η οικογένεια θέλει να δει όλη μαζί μια ταινία, μπορούν να κρεμάσουν ένα κόκκαλο στο διάδρομο και να βάλουν τον σκύλο να τρέχει για κανένα δίωρο ώστε να δίνει ρεύμα στην τηλεόραση» πρόσθεσε.
  Επίσης αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όπως την βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας και μείωση της πιθανότητας εγκεφαλικού, κυρίως την ώρα που τους έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος..!

 7. “””Στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία ο κόσμος θέλει να μιλάει ρωσικά..μην τους ενοχλείτε άλλο..μην τους ενοχλείτε..με την Ρωσία είμαστε ο ίδιος λαός,το ίδιο αίμα,γλώσσα..””

  » Ζελένσκυ, (σημερινός πρωθυπουργός Ουκρανίας,) αυτό είναι από συνέντευξη Μάρτιος 2014!!.. 8 χρόνια μετά όλα άλλαξαν. Τι άλλαξε από τότε?
  Ολοι αυτοί οι λόγοι.. Πριν μεταβει και πάρει εντολές από την Αμερική,!!! . . Όπως Εξαλου κάνουν όλοι οι δικοί μας (Τσιπρας, Παπανδρέου( πατέρας – γιος) Μητσοτάκης.(..πατέρας – γιος) Μετά την εκλογή τους,..δεν υπάρχει εθνικό συμφέρον.. Ο κόσμος κυβερνάται από τους Αμερικανους,, επιθέσεις, τρομοκρατία…

 8. Πλήρωνεις σε ακρίβεια, πετρέλαιο, βενζίνη, τρόφιμα, ΔΕΗ, 1000 το δίμηνο,… Σου επιστρέφει 13 ευρώ βενζίνη.. Η ένα 10%… Ειναι η κοινωνική ευαισθησία του Μητσοτάκη..
  Μπορείς να το πεις αλλιώς κλεψιά, απατεώνια, κοροϊδία
  Τι προτείνουμε….. Προτείνουμε καταρχήν να φύγει αυτό το ανάθεμα η μαριονετα που παριστάνει τον πρωθυπουργό.. .. Και προτείνουμε ένα απλό πράγμα και μόνο πράγμα να σταματήσει να υποστηρίζει τον πόλεμο.. Μας φθάνουν οι μέχρι τώρα κυρώσεις.εξαιτειας της πολιτικής..
  Όμως πρέπει να αντέξουμε αλλά 2χρονια αυτόν τον ηλιθιο εφόσον δεν θελει εκλογές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ την. Κρίση που δημιουργεί .
  Ερωτηση προς Νεοδημοκρατες, .:θέλουμε να μας πουν το πρόγραμμα του Μητσοτάκη, για την υγεία από εδώ και πέρα,τους μισθούς, την οικονομία, .ΚΑΝΈΝΑ.. δεν υπάρχει προγραμμα.. Το μόνο πρόγραμμα είναι οι εντολές ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΏΝ.. Οι ανεμογεννητριες, τα εμβόλια,

 9. Τα λέει, χωρίς να χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο εμείς…

 10. Γιώργο Αυτιά, μείνε κι εσύ νηστικός τρεις εβδομάδες για να πληρώσεις τη ΔΕΗ όπως έκανε η εξαθλιωμένη γυναίκα, κι εμείς θα σου πούμε πως έχεις φιλότιμο»…
  Σε απάντηση στον δημοσιοκάφρο που μίλησε για «φιλότιμο» από την πλευρά της γυναίκας, : «δεν θα φάω δύο βδομάδες για να το πληρώσω, γιατί αυτό με κυνηγάει, το φαΐ μπορώ να το σταματήσω»…

 11. Επιστολή Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Ρόδου, προς την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, πως:«Κάθε χρόνο και χειρότερα. Κάθε χρόνομε όλες τις κυβερνήσεις, ο κρατικός προϋπολογισμός όλο και μειώνεται. Τον τελευταίο χρόνο η μείωση του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού φτάνει τα 1,2 εκ. ευρώ.Αυτές τις μέρες το νοσοκομείο μας να έχει ξεμείνει από καύσιμα λόγω έλλειψης χρημάτων για την παραγγελία νέας παρτίδας…»! 5 Μαΐου 2022 συγγενής ασθενούς σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία! Ο συγγενής του κατέληξε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο Γιάννης Χατζηπέτρου μετέφερε τον παππού του στο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα και ήρθε αντιμέτωπος με τριτοκοσμικές εικόνες τις οποίες κατέγραψε σε βίντεο!Περιστέρια κόβουν βόλτες ανενόχλητα στους διαδρόμους, μπαίνουν στα δωμάτια, τρώνε από τα φαγητά των ασθενών… έξω από την εντατική οι διάδρομοι έχουν γεμίσει με ακαθαρσίες!Οι καταστάσεις μέσα στο νοσοκομείο είναι τριτοκοσμικές… σαν στάβλος…κυριολεκτικά

 12. Καμία αναφορά από τιυς υποστηρικτές των ΝΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΏΝ (ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ, ΚΑΙ ΝΔ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΜΈΡΑ

  «9 Μαΐου 1945…
  Πέρασαν 75 χρόνια από τότε Η ΡΩΣΣΙΑ έριξε το ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ Γερμανίας..
  Όμως ολοι λαοί σήμερα πολεμούν το κράτος που απελευθέρωσε τον κόσμο από τον ΝΑΖΙΣΜΟ.
  Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ και γενικά ο εθνικισμός (για την πατρίδα σου!! χρυσή αυγή, βελοπουλος..) δεν έχει καμία σχέση με τον ΝΑΖΙΣΜΟ.. Ο οποίος ηθελε την παγκόσμια εξουσία καταδυναστευση όλου του κόσμου..
  ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΆΝΕΙ ΤΏΡΑ ΚΑΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΉ ΓΕΡΜΑΝΊΑ.. ΣΥΝΕΧΊΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΈΣΩ ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΗΣ ΤΟΥ ΧΊΤΛΕΡ, (ΜΈΡΚΕΛ)..

  Η Προπαγάνδα, το ψέμα, η υποκρισία, η πλύση εγκεφάλου που γίνεται από τα καλό πληρωμένα εξευτελισμός να ΜΜΕ και η υποστήριξη της Δύσης, υπέρ όλων αυτών των μιασματων της πολιτικής (Μητσοτάκη, Μπαιντεν, Μέρκελ,.. Κτλ).. Επιτελουν ένα και μόνο .. Αυτό που οραματίστηκε ο Χίτλερ την απόλυτη εξουσία και έλεγχο των λαων..!!

  • Τι προπαγάνδα ;Αφού όλα τα έχεις καταλάβει εσυ.Του ξεσκέπασες.Άντε για νάνι τώρα μας επισες

 13. Δεν απευθύνομαι σε σένα… Για να απαντάς…εσυ κοιμήσου.. Ενώ ο κόσμος ξυπνάει από την προπαγάνδα. Του Αμερικανού. Μητσοτάκη…
  Οι άνθρωποι με λίγο παραπάνω iq από σένα, κρίνουν.. Τι προωθουν τα πουλημένα, πληρωμένα ΜΜΕ,…. Για πολλοστή φορά.. Κυριε ανώνυμε.. Νεοδημοκρατη.. Επιμένεις να στηρίζεις έναν προδότη.. Δικαίωμα σου. Μιλάνε τα γεγονότα.. Δυστυχως δεν μπορείς να τα αμφισβήτησεις με επιχειρήματα.. Όπως πάντα.. Καληνύχτα κοιμισμενε..

 14. Το προγραμμα του Μητσοτάκη για την οικονομία, την υγεία,….
  Το μόνο πρόγραμμα του.. Να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, συνεχίζοντας την κρίση,…
  Κατά τα άλλα… Βρες κάτι να μας πείσεις.. Γιατί αξιζει να διοικουν την Ελλάδα προδότες γερμανοτσολιαδες

 15. Ότι είσαι ο μόνος Νεοδημοκρατης.εδώ μέσα που ακόμα δεν μας λες το όνομα σου.. Ντρέπεσαι .. Μήπως

  • Δεν είστε για γέλια πια.Είστε για λυπιση από την μια και επικίνδυνη από την άλλη.Λέει ο άλλος που δεν λέει ούτε το μικρό του όνομα ότι ο άλλος γράφει ανώνυμα.Έχουμε μια κυβέρνηση σε μια περίοδο με πανδημίες και πολέμους και κράτησε τη χώρα όρθια.Η ανεργία έχει πέσει σε σημείο να μην βρίσκουν εργαζομενους.Έχει δυναμώσει τη χώρα που μια πανίσχυρη χώρα δίπλα μας ψάχνεται.Έχει ξεκαθαρίσει με τους φασιστες δίνοντας να καταλάβουν ότι οι εγκληματίες πάνε μέσα.Έχει μηδενίσει τα φασιστικά κόμματα στην Ελλάδα ενώ άλλες χώρες έχουν πρόβλημα.Μετράει στο εξωτερικό και μιλάει με παγκόσμιους ηγέτες.Απεναντυ τι έχουμε;Ένα ΣΥΡΙΖΑ που κάνει εκλογές έχοντας αγωνία αν βγει ο Τσιπρας που κατεβαίνει μόνος του.Ο παλαιότερος αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα.Ο αυταπατημενος.Ένα ΠΑΣΟΚ που κάνει εκλογές για να βαπτιστεί.Όλα τα αλλά τα έχει λύσει.Έχουμε και τον καραφλό που πουλάει κρέμες για την καράφλα με δωρο επιστολή του Χριστού.Έχουμε τα χρυσά αυγά του εγκληματία που θα σώσει την Ελλάδα σκοτώνοντας Αιγύπτιους και Πακιστανούς.Τελικά είμαστε τυχεροί.

   • Είσαι απλά για δέσιμο.5 ημέρες πριν την επίσκεψη του ΗΓΕΤΗ στις ΗΠΑ,ο Μπάιντεν ζήτησε

    απ το Κογκρέσο την αναβάθμιση των F16 εν μέσω παραβιάσεων και προκλήσεων της δίπλας χώρας που ψάχνεται…η εγκληματικότητα είναι στην χειρότερη περίοδο της χώρας απ την ίδρυση της.Η ανεργία μειώνεται με επιδόματα των 500-600 ευρώ για 12ωρα,με εισαγόμενους εργάτες ,που θα πρέπει τα Ξενοδοχεία να σεβαστούν την πολυπολτισμικότητα ..έχουμε το Πρώτο Θέμα που στο οπισθόφυλλο της Κυριακάτικης έκδοσης για πρώτη φορά μίλησε για πολλά λάθη του Πρωθυπουργού ..η ακρίβεια τσάκισε οικογένειες, έστειλε ξανά ανθρώπους σε συσσίτια, ο Αντώνης Σαμαράς(πρώην Πρωθυπουργός) με δηλώσεις του προχθές όχι μόνο διαφοροποιήθηκε,αλλά εναντιώθηκε στις πολιτικές του Γουρλού..
    Έστειλε αδιάβαστους 30.000 συμπολίτες με την ανυπαρξία του συστήματος υγείας, ψήφισε προυπολογισμό μικρότερο σε νούμερα από ποτέ,κλείνει Νοσοκομεία, ιδιωτικοποίησε τα πάντα, μπες και διάβασε το πόρισμα της ΡΑΕ για την ρήτρα αναπροσαρμογής που δημοσίευσαν οι δικές σας εφημερίδες απ την Κυριακή με υπερκέρδη 600 δις σε βάρος του κοσμάκη.

   • Ρε συ, δεν είναι υποχρεωτικό, δεν χάνεις τίποτα και αν δεν βγαίνεις πάντα νικητής στις φορουμικές συζητήσεις… μην το παίρνεις κατάκαρδα, θα πάθεις και τίποτα νέο παιδί.
    μετά από τα πρώτα φιλάκια σπάει ο πάγος και αρχίζει ο έρωτας…
    Μήπως είδες αποσπάσματα απ το συνέδριο της Ν.Δ.?Κάτι παρελάσεις αόρατων συνέδρων,ενώ όταν μιλούσε ο έγχρωμος πολιτευτής της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών ,πως τον άδειασε η πρόεδρος?
    Σήμερα έφαγα παπουτσάκια,είμαι φασίστας?

   • Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μιας χώρας,που στο δεκαετές πρόγραμμα ενός ηγέτη..

    ..περιλαμβάνονται μόνο φυσικές καταστροφές.
    Τι προτιμάς,φασίστας ή γκαντέμης?
    Πες μας τώρα και τι έργο είδες στο ERTFLIX?
    Ποιος θα ήθελες απ τους ‘συγχωρεμένους’ πρωθυπουργούς να ‘κυβερνήσει’ την χώρα?

   • Λες να περιλαμβάνεται στα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας?

    η κατεδάφιση της Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ.?
    Μετά φωνάζουμε ότι μας παίρνουν τις δουλειές οι ξένοι..
    https://www.athensvoice.gr/politics/756682-ah-na-ginei-kyvernisi-i-nd-na-ftiahtei-i-vivliothiki-toy-apth?fbclid=IwAR0shubFdI0eEN546oz7XU2a-GCHu27I9V4-kPXgmILRNawvSg7O7z76jOM

   • Λες και κάποιος την έβαλε σ επανάληψη ένα χρόνο, χωρίς παύση..

 16. Ποιον Κασιδιάρη,εσύ με Πλεύρη και Αδωνοβορίδια και τα νέα ακροδεξιά

  όλοι μαζί στο μαντρί θα σχηματίσετε κυβέρνηση.
  Με μπογδάνο φουστανέλα και το κόμμα του φαρμακοποιού πακέτο,ο Κασιδιάρης είναι παρθένα μπροστά τους.

 17. Συμφωνώ ότι ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το χρήμα και τις μίζες .... Έ την υγεία ήθελα να πω

  Που μέσα σε ένα χρόνο, έχει καταφέρει να διαλυσει τον νοσοκομειακή ιστό και το ΕΣΎ… Έχει οδηγήσει εσκεμμένα!! Σε χιλιάδες θανάτους αρρώστους, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού σε όλη την χώρα, ειδικά τον τελευταίο!!
  Έχει τσακίσει το ΕΣΥ, έχει βγάλει σε αναστολή εργασίας 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς,(λες και το εμβόλιο θα σώσει όλα τα προβλήματα των άρρωστων με χειρουργικές απαιτήσεις, κτλ.. Εκτός αν το εμβόλιο αντικαθιστά και τα χειρουργεία και τις υπηρεσίες ιατρικής εκτός covid!!! Αποτέλεσμα άνω 15.000 θανάτους!
  Και αυτό γιατίθελει να ξε – πουλήσει τα γιαπου του επιβάλουν οι φάρμακο βιομηχανίες,,.. Ειδάλλως γιατί δόθηκαν τόσες μίζες εκκατομυρια (επιδοτήσεις τις λένε επίσημα!!) ,στα ΜΜΕ και στους πουλημένος ξεφτιλισμενους γιατρους… (παράδειγμα Βασιλακοπουλου με 700 χιλιάδες ευρώ επιδότηση (όλα είναι στο διαυγεια… Για τις μίζες των εμβολίων…για ένα εμβολιο που αποδειχθηκε ότι σκοτώνει… Δεν σώζει!!!

 18. Και εγώ με τα δικά σου, ότι με τον Μητσοτάκη η χώρα θα πάει μπροστά.. Ειδικά από το θέμα ΔΕΗ, πετρέλαιο, αυξήσεις αγαθών, νοσοκομεία, υγεία, οικονομία,.. Έχει κάνει θαύματα… ΈΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

 19. Ένταξη 1,7 πέρνει ο αρχηγός σας πανηγυριστε χρυσά αυγά.Δολοφόνοι ανθέλληνες.Ότι δεν θέλουν οι Τούρκοι αυτό δεν θέλετε και εσείς.Η Ελλάδα προοδεύει εσείς μένετε πίσω.Ναι ακρίβαιναν τα καύσιμα γιαυτο πρέπει να ψηφίσετε φασιστες;Οι έχετε επιλογές ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε με το τρομερό αρχηγό που τα δίνει όλα.ΠΑΣΟΚ τώρα που κατέληξαν με ψήφο ότι λέγοντες ΠΑΣΟΚ αλλά άφησαν δίπλα το ΚΙΝΗΜΑ αλλαγής γιατί είναι κάτι άλλο.

 20. Εσείς που ψηφίζετε Φασιστες,Κατσιδιαρη,Βελόπουλο(τελικά τα πέρνει από τους Ρωσσους ; )κλπ. Υποστηριχτές της Χούντας.Ποιος ήταν καλύτερος δικτάτορας ,Ο Τσαουσέσκου,της Βουλγαρίας κλπ η ο δικός μας;Για Σκευτητε και απαντήστε;Ποια η διαφορά;Το έχετε;

 21. Απαντήσεις σε όλα όσα καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση όσον αφορά στην αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ αλλά και γενικότερα για την εξωτερική πολιτική, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του στην Βουλή.

  «Είναι αφόρητη η υποκρισία σας κ. Τσίπρα. Εάν δεν είχατε ποτέ κυβερνήσει θα θεωρούσα πως αυτές οι απόψεις αρμόζουν σε κόμμα που δεν μπήκε ποτέ στη βάσανο να πάρει δύσκολες αποφάσεις» είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. «Κυβερνήσατε όμως και ξεχάσατε γρήγορα τις πορείες προς την Αμερικανική πρεσβεία και αγκαλιάσατε τις ΗΠΑ» είπε συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος και σε κάποιες δηλώσεις του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ για τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

 22. συνήθως πετάει ένα Χ.Α,ένα φασίστας και τρέχει να κρυφτεί…όλη η χώρα δηλαδή είναι φασίστες σύμφωνα με το.. μύδι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ