Με αυτές τις σκέψεις για ένα δύσκολο έτος που φεύγει και για ένα άλλο (υποθετικά) ακόμη δυσκολότερο που έρχεται…

27
1844

Με αυτές τις σκέψεις για ένα δύσκολο έτος που φεύγει και για ένα άλλο (υποθετικά) ακόμη δυσκολότερο που έρχεται…

Φαινομενικά πιο «ελεύθερο» μέχρι στιγμής αυτό το δωδεκαήμερο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, σε σχέση με το περσινό lockdown (κι ας ήταν τότε μόνο 2000 τα κρούσματα), με τα νέα δεδομένα όμως που καλπάζουν με φρενήρεις ρυθμούς εντείνονται και κυριαρχούν τα συναισθήματα του φόβου, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας αλλά και του θυμού, γιατί ακόμα δεν έχει εξηγηθεί επιστημονικά (παρά την σκόπιμα επιχειρούμενη «θεοποίηση» της επιστήμης από κάποιους) πως μπορεί να ξεκίνησε όλο αυτό καθώς και το πότε αλλά και πως μπορεί να (κατα)λήξει.

Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης ¨»Όμικρον» σπάει ρεκόρ… δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα και εκατομμύρια παγκόσμια τα κρούσματα καθημερινά. Άλλοι το περνάνε χωρίς συμπτώματα, άλλοι με ήπια ως «απλή γριπούλα», άλλοι καταλήγουν στο νοσοκομείο ή διασωληνώνονται κι άλλοι «φεύγουν» από τη ζωή (ανεμβολίαστοι αλλά και εμβολιασμένοι, νέοι και ηλικιωμένοι, τα πραγματικά ποσοστά είναι δύσκολο να τα γνωρίζει κανείς, μπροστά στην σκοπιμότητα και την προπαγάνδα, αφού παρουσιάζονται καταπώς βολεύει κατά περίσταση).

Η προστασία από τα εμβόλια, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες που ανακοινώθηκαν για την μετάλλαξη «Omicron» εστιάζεται στο ότι «μόνο τα mRNA εμβόλια (Pfizer/BioNTech και Moderna), και όταν κάποιος έχει κάνει και την τρίτη δόση, φαίνεται να έχουν κάποια επιτυχία στο να αποτρέπουν τη μόλυνση από τον ιό και την απλή λοίμωξη.Τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι τα εμβόλια Covid-19 που δεν είναι mRNA και χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα απέναντι στο να μολυνθεί κάποιος από την Όμικρον. Αυτό, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», αφορά εμβόλια όπως τα AstraZeneca, Johnson & Johnson, τα κινεζικά εμβόλια Sinopharm και Sinovac και το ρωσικό Sputnik, τα οποία παρέχουν μεν μικρότερη ή μεγαλύτερη προστασία από σοβαρή νόσηση, αλλά κάνουν πολύ λίγα πράγματα για να σταματήσουν την εξάπλωση της Όμικρον. Επειδή πολλές χώρες, ιδίως αναπτυσσόμενες, έχουν βασίσει τα εμβολιαστικά προγράμματά τους σε τέτοια μη mRNA εμβόλια, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πορεία της πανδημίας το 2022″.

Σκεφτείτε δηλαδή πόσοι εμβολιασμένοι με μη mRNA και μη εμβόλια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά «ξεκρέμαστοι» έναντι της νέας απειλής που ονομάζεται Omicron.

Και έπειτα απ’ όλα αυτά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε τελευταία ενημέρωσή του για την πανδημία, ζητά επανασχεδιασμό των εμβολιών… (Δηλαδή μηδενίζουμε και πάμε πάλι απ’ την αρχή…)

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι καθώς ο κορωνοϊός εξελίσσεται, είναι πιθανό οι νέες παραλλαγές να ξεφεύγουν από τα μέτρα και να γίνονται πλήρως ανθεκτικές απέναντι σε εμβόλια ή σε παλαιότερες λοιμώξεις, γεγονός που απαιτεί τον «επανασχεδιασμό εμβολίων».

Η αλλαγή του χρόνου μας βρίσκει με ακόμα περισσότερους περιορισμούς (απαγόρευση ανοιχτών εκδηλώσεων, πάρτι, μαζώξεων κλπ, διασκέδαση έως τις 2 τα μεσάνυχτα, έξι άτομα ανά τραπέζι, διπλές-τριπλές μάσκες και έπεται συνέχεια) και με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς -ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων (που μόνο αισιόδοξα δεν είναι) με την αναπόφευκτη επιβάρυνση των γιορτών- τα αυστηρότερα έρχονται…

Κι ενώ η Omicron επελαύνει -και οι γιορτές όπως όλα δείχνουν βοηθούν στην εξάπλωσή της – και στην Ελλάδα με «έκρηξη» αριθμού κρουσμάτων (παρότι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, δεν εμφανίζεται τόσο θανατηφόρα, η πίεση στο σύστημα υγείας με τα χιλιάδες κρούσματα και τους 600 τόσους διασωληνωμένους είναι απρόβλεπτη), η διαχείριση της όλης κατάστασης συνεχίζει να πηγαίνει «στα τυφλά» συζητιέται η επέκταση της υποχρεωτικότητας κι ένα σωρό άλλα ‘Οργουελικά σενάρια’.

Μια ματιά στις ειδήσεις των ημερών αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι βιώνουμε παράλληλα… πανδημία καινωνικής «τρέλας» και κάθε είδους ακραίων ψυχολογικών καταστάσεων.

Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο και κανείς δεν βρίσκει άκρη. Ο εμβολιασμένος στον μη εμβολιασμένο και το αντίστροφο. Αυτός που φοράει διπλή μάσκα (ή την άλλη που μοιάζει με «μύτη κλόουν» που εφαρμόζει λένε καλύτερα… η οποία και εκτίναξε την αισχροκέρδεια στα ύψη με το που ανακοινώθηκε) με τον άλλο που φοράει μονή (σε λίγο μπορεί να εισηγηθούνε τριπλή, τετραπλή σε ότι αφορά τις στρώσεις) και πάει λέγοντας.

 

Ως «άμυνα» σε όλα τα παραπάνω τραγελαφικά και μη, είναι να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας και να φροντίσουμε μόνοι μας, όσο το δυνατόν καλύτερα ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά για την αυτοπροστασία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Ώστε (όχι μόνο ως ευχή, λόγω των ημερών) να έχουμε πρωτίστως την υγειά μας (σωματική και ψυχολογική) κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις και προοπτικές όχι μόνο για τα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και για αυτά που έρχονται στον οικονομικό τομέα.

Μόνη μας ελπίδα ο τουρισμός, αλλά κι αυτός κρέμεται από μια κλωστή. Μια ματιά στις 7 χιλιάδες+ πτήσεις που ακυρώθηκαν το διήμερο των Χριστουγέννων, λόγω της ραγδαίας ‘έκρηξης’ κρουσμάτων από την μετάλλαξη Ο, αρκεί…

Απλά τρομάζει ένας απλός υπολογισμός από τη μια για τα «λεφτά με το τσουβάλι» που μοιράζονται από τις κυβερνήσεις παγκόσμια για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, εδώ και δύο χρόνια και από την άλλη για τα συνεχή νέα ρεκόρ που σπάνε διεθνώς οι τιμές της ενέργειας, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα τούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Το κύμα ανατιμήσεων που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στην αγορά -κι ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι- με δικαιολογία ή και πρόσχημα το αυξημένο κόστος της ενέργειας μας ρίχνει ξανά στα βαθιά και για το οικονομικό μας αύριο.

Με την ευχή να μπορέσουμε όλοι να σταθούμε όρθιοι πρώτα ως άνθρωποι, βάζοντας σε προτεραιότητα τον προσωπικό μας απολογισμό σε επίπεδο ανθρωπιάς και ακεραιότητας και μετά όλες τις άλλες βιοτικές δοκιμασίες.

Ας κρατήσουμε -σε κάθε περίπτωση- την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, που έτσι κι αλλιώς «είναι ωραία» παρ όλες τις φαινομενικά μεγάλες δυσκολίες της.

Με αυτές τις σκέψεις για ένα δύσκολο έτος που φεύγει και για ένα άλλο (υποθετικά) ακόμη δυσκολότερο που έρχεται…

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Αίσιο, ευτυχές και υγιές 2022.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννη χρόνια πολλά σε εσένα και στους αγαπητούς αναγνώστες. Έχουμε κυριολεκτικά μπερδευτεί όλοι. Όταν εκφέρουμε γνώμη δεχόμαστε επίθεση όταν εκφράσουμε αντίθετη άποψη… ‘παρανομούμε’. Έτσι σιωπηλά και στωικά θα περιμένουμε περιορισμένοι στα σπίτια μας με τα απολύτως απαραίτητα ακόμη αν και εμβολιασμένοι πάντα θα φοβόμαστε. Μα πιο πολύ θα τρέμουμε την σύγχυση την αντικοινωνικοτητα και την αποξένωση . Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά.

  • Κανένας δεν είναι μπερδεμένος.Έχει ο πλανήτης έναν εχθρό και όλοι ψάχνονται πως θα τον αντιμετωπίσουν.Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας να τον εφαρμόσουν πουθενά.Εκεί πατάνε και οι κάθε λογής άσχετοι ξερόλες ,αυτοί με τα σύννεφα που μας ψεκάζουν η θα μας σώσουν με την επιταγή του Σωρα.Αυτοί ναι έχουν μπέρδεμα αλλά εσυ δεν νομίζω να είσαι από αυτούς.Όποτε κανένα μπέρδεμα.Υπομονή.

   • Αυτό το ότι όποιος δεν θέλει να εμβολιστεί είναι υποστηρικτής του Σώρρα αποδεκνύει το πόσο μυαλό έχεις. Το ότι χάφτεις αμάσητα ότι σου σερβίρει ο Κούλης και η παρέα του δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι πρόβατα σαν εσένα. Μπέεε..

    • Τυχαίο είναι;Κάνε γκάλοπ και θα δεις;Βρίζουν την ΝΔ ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν τα βρίζουν μιας και είναι αντιπολητευση,ΚΛΕ Σεν είναι ξέρουμε τη γραμμή του ,ούτε γενικά αριστερός όποτε τι μένει;Σκέψου μόνος σου.Ένταξη ΧΑ ,Σώρρας και Βελόπουλος.Εσυ τι είσαι;Χρυσαυγητης και σε πρόσβαλα;

    • Ενώ εσυ τι χάφτεις;Σκέψου λίγο και σύγκρινε τον με τον Κουλη.Να γελάσουμε.Πεσμας.

 2. Τις επόμενες εκλογές είναι δεδομένο ότι θα τις χρηματοδοτήσουν οι φαρμακοβιομηχανίες,τα διαγνωστικά κέντρα,οι μικροβιολόγοι και οι μεγαλοφαρμακοποιοί.Συνεχίστε να μην καλύπτετε το κόστος για PCR από τα δημόσια ταμεία.Αληθεύει ότι το κόστος για ένα PCR είναι μικρότερο από 2 ευρώ;

  • Σε ποιο κράτος τα καλύπτουν ξέρεις κανένα;Εξαλου τι μας ζαλίζεις.Θα ψηφίσουμε τον καραφλό που πουλάει κρέμες για καράφλα με δώρο επιστολή του Χριστού να σωθούμε.Ευχαριστημένος;Εκτός αν μας πεις κάτι για τον Αλέξη να γελάσουμε.Αυτός έγινε πιο γραφικός και απο τον καραφλό.

 3. Οι επόμενες εκλογές θα κριθούν από το λαθρομεταναστευτικό και μόνο. Τι να το κάνω το ψηφιακό κράτος, τι να τα κάνω τα ραφάλ και τις ΑΟΖ αν έχω γίνει επαρχία του Πακιστάν και έχω εντός των τειχών 5η φάλαγγα (για την ακρίβεια καμιά 20ρια μεραρχίες!). Την Ελλάδα θέλουμε…

  • Κρίμα οι αρχηγοί σου είναι φυλακή.Ξεχνάς βρακάκι οι ΗΠΑ έγιναν μεγάλες από τους μετανάστες.Αν εσυ είσαι άχρηστος δεν σου φταίει κανείς.Ούτε το Πακιστάν ούτε η Ζιμπάμπουε.

   • είπαμε, το εμπεδώσαμε ότι είσαι υπάκουος νεοδημοκράτης. Και αφού θεωρείς ότι είσαι άξιος για πες μας τι δουλειά κάνεις και πόσο ελεύθερος είσαι και αισθάνεσαι; Σε ποιό κλάμπ έκανες ρεβεγιόν επειδή είσαι υποστηρικτής της γαλάζιας ελευθερίας; Ααααα ρε πρόβατοοοοο !!!!!

    • Πάλι δεν μας είπες.Ποσό ντρέπεσαι;Ανώνυμα πες μας.

  • Παραμονή Πρωτοχρονιάς με περιορισμούς,όχι για όλους,μονάχα για τους Έλληνες. Ξένος στη πατρίδα σου, ανελεύθερος στη πόλη σου. Στα 200 χρόνια από την επανάσταση των προγόνων μας, καταντήσαμε ραγιάδες για να σουλατσάρουν έξω τα τέκνα του Ισλάμ. Για αυτούς βλέπεις δεν έχει πρόστιμα

 4. 200 χρόνια από το 1821
  Η σημαία του Πακιστανικου ισλάμ κυματιζε έχθες στην πλατεία Συντάγματος
  Ούτε ένας Έλληνας δεν ήταν εκει, ούτε Αλβανός, ούτε Βούλγαρος, ούτε ….. μόνο Πακιστανοι
  Αυτό σημαίνει προϊούσα ισλαμοποιηση και εκείνο το ανεκδιηγητο των κατά καιρούς «Μηταρακηδων» :φυλάμε τα σύνορα με σεβασμο στα ανθρώπινα δικαιώματα
  Αναπάντητη εισβολή
  Καλη Χρονιά?

 5. Ρεκόρ κρουσμάτων στην Πορτογαλία, με πλήρως εμβολιασμένο το 87% του πληθυσμού

  Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφει η Πορτογαλία. Η χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο

  Η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, αφού περίπου το 87% του πληθυσμού της είναι πλήρως εμβολιασμένο.

  Η επίπτωση των 14 ημερών αυξήθηκε σε 923 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από 804 που ήταν την Τρίτη. Η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο εκτιμά ότι τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τις 37.000 ημερησίως κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, αν και τα μέτρα που επιβλήθηκαν πρόσφατα αναμένεται ότι θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Πριν από τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση έκλεισε τα μπαρ και τα νάιτκλαμπ και επέβαλε τηλεργασία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

  • Αυτό που λες βλακακο δείχνει το ρόλο των εμβολίων.Τόσα κρούσματα ρεκόρ και μηδενικοί θάνατοι και βαριές νομίσεις χάρη στα εμβόλια.Φαντάσου περσυ αν είχαμε αυτά τα κρούσματα χωρίς εμβόλιο τι θα γινόταν.Αν δεν μπορείτε να Σκευτητε αύρα τα απλά,είναι υπερβολή να σας πει κάποιος ψεκασμενους;

 6. Όλοι μιλούν για κακοποίηση,παιδιών,γυναικών,ζώων[και καλά κάνουν και είναι καταδικαστέα πράξη].Ελάχιστοι όμως αγωνιούν και νοιάζονται για την κακοποίηση της γης.Όλοι την κακοποιούμε καθημερινά με τα πλαστικά μας,με τους αλόγιστους ψεκασμούς,με τα καυσαέρια μας,με τις γρωτρύσεις μας,με τα λύμματα μας και με τις χωματερές μας.Η μάνα Γη κουράστηκε να μας ποτίζει να μας ταίζει να μας φιλοξενεί και αντί για ευχαριστώ να δέχεται τόση κακοποίηση.Μήπως λέω μήπως, ήλθε η ώρα να την σεβαστούμε να την αγαπήσουμε και να την προστατεύσουμε,μήπως με την συνεχιζόμενη κακοποίη ση της,επιφέρουμε την καταστροφή της και τη δική μας.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 7. Προς ανώνυμος... Εγώ πιστεύω αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι υποστηρικτής του Τραμπ

  Όχι του Σωρρα…
  Να συμπληρώσω.. Εσύ μάλλον είσαι υποστηρικτής του Σωρρος…. Από όπου βγαίνουν οι εντολές ..για να τις επιβαλπυν τα μασωνικα πιόνια του (Μητσοτάκης, κτλ..)
  Επίσης σου είπα μην βλέπεις άλλο τηλεόραση πανιβλακα..έχει καταξαψει το μυελό των οστών σου .( Το βλακακος είναι πολύ επιεικώς σε σένα)…..και τρίτον και τελευταίο στην ηλικία σου 15 χρόνων, αλλά παιδιά παιζουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, .. Εσύ γιατί δεν αθλεισαι.. Να σταματήσεις την μ@.λ.που σε δέρνει?

 8. Τελικά οι φασιστες είμαι ότι χειρότερο στο ανθρώπινο είδος.Βρίζουν χωρίς να λένε τι υποστηρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.