«Γαλάζια Ελευθερία» ποια η σχέση εμπιστοσύνης πολιτείας-πολιτών; Ποιος ευθύνεται για το… αλαλούμ;

48
3054
Vima online:AstraZeneca: Φόβοι για ελλιπή εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών μετά το αλαλούμ

«Γαλάζια Ελευθερία» ποια η σχέση εμπιστοσύνης πολιτείας-ππολιτών; Ποιος ευθύνεται για το… αλαλούμ; Που είναι η υπεύθυνη ενημέρωση; (& όχι ακριβή προπαγάνδα)

Από τη στιγμή που μιλούν για επιχείρηση «Ελευθερία» και μάλιστα «γαλάζια» θα πρέπει να αυξήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης της Πολιτείας με τους πολίτες.

Αντ’ αυτού βλέπουμε να γίνονται μόνο κινήσεις μάρκετινγκ (όλα επικοινωνία τα ‘χουν κάνει): ενίσχυση προπαγανδιστικών ΜΜΕ, όπως ενίσχυσαν τις… μεγαλομεσαίες αντί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο αντίστοιχο πρόγραμμα για τον τουρισμό κλπ.

Το κλίμα ανησυχίας και φόβου το οποίο όχι μόνο δεν βοηθά, αντιθέτως μπλοκάρει την ασφαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα το φορτώνουν στο ίντερνετ και τους κάθε λογής «αρνητές».

Τις αντιφάσεις τους και τις αντικρουόμενες συστάσεις τους (όπως γινόταν και με τις οδηγίες του lockdown, όταν είχαμε μπει στο «βαθύ κόκκινο» και τα μέτρα που είδαμε να ανακοινώνονται την επόμενη ήταν πιο χαλαρά και από το «κόκκινο» που ήμασταν πριν), τις περνάνε στο ντούκου.

Μέχρι πρότινος οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες κάτω των 60 ετών, διαβεβαιώνοντας σε κάθε τόνο ότι «το όφελος του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα ήταν μεγαλύτερο από τον κίνδυνο για νόσηση ο οποίος ήταν πολύ σοβαρός».

Τι άλλαξε ξαφνικά; Ποια ήταν τότε και ποια σήμερα τα επιστημονικά δεδομένα και τα διαθέσιμα εμβόλια;

Και με το αλαλούμ σε ότι αφορά τις αντιφάσεις των «ειδικών» τι θα γίνει;

Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος:

-Παναγιωτόπουλος για AstraZeneca: Δεν συνίσταται η επιλογή διαφορετικού εμβολίου για τη δεύτερη δόση…

-Βατόπουλος: Όσοι, κάτω των 60, έχουν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca, θα πρέπει να το αλλάξουν με άλλο εμβόλιο…

-Θεμιστοκλέους: Από όλες τις χώρες τη Ε.Ε οι 20 συστήνουν η δεύτερη δόση να γίνει με το ίδιο εμβόλιο…

-Παγώνη: Να παρέμβει η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού και να δοθούν άμεσα σαφείς οδηγίες…

Να απαντήσουν στα διάφορα σοβαρά ερωτήματα που ταλανίζουν τους πολίτες (αντί για φτηνή ή ακριβή προπαγάνδα):

Με ποιό σκεπτικό πρέπει να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο μόνο οι άνω των 60;

Προϋπόθεση είναι μήπως… να έχουν βγει στη σύνταξη ή να περιμένουν μέχρι να βγουν;

Ποιές ηλικίες θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο… άφοβα, θα μας πει κανείς;

Ποιά τελικά είναι τα «καλύτερα» ή «λιγότερο καλύτερα» εμβόλια και ποιες παρενέργειες έχει μελετηθεί ότι έχουν για κάθε ηλικιακή ομάδα ξεχωριστά;

Και σε ότι αφορά τον τουρισμό επειδή ξαφνικά φταίνε όσοι δεν έχουν πειστεί (και εξ αιτίας του αλαλούμ που επισημαίνουμε παραπάνω) να κάνουν το εμβόλιο.

Η Ρόδος υπολείπεται σημαντικά της Κω σε ποσοστό εμβολιασμένων, ποια η διαφορά ή ο αντίκτυπος αν θέλετε που έχει στον τουρισμό; Τα νησιά που έχουν εμβολιαστεί στο 100% πάνε καλύτερα μήπως;

Στην πιο «εμβολιασμένη» (μετά το Ισραήλ) Βρετανία που μας αφορά (και μας επηρεάζει) τόσο στον τουρισμό θα μας πει κάποιος τι φταίει τελικά για αυτή τη μεγάλη ανατροπή;

Έχει κατακτήσει «ανοσία αγέλης» από τον Απρίλιο και οι εμβολιασμένοι ήταν πάνω από 70% τον Απρίλιο (σήμερα ίσως 80 ή 90%) γιατί υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων και «σαρώνει η Ινδική μετάλλαξη κατά 240%;

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από μία υπεύθυνη στάση και ενημέρωση από τους αρμόδιους, που άλλωστε επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία ότι ο κίνδυνος είναι εδώ. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από (ξε) καθαρά λόγια.

Ειδικά τώρα, που ανοίγει η δυνατότητα εμβολιασμού και για τους νέους και τις νέες από 18 μέχρι 24 ετών (αν και με τους διαχωρισμούς που κάνουν πάμε να ξεχάσουμε τα αυτονόητα… Καμία ηλικιακή ομάδα δεν πρέπει να τυγχάνει μικρότερης ή μεγαλύτερης προσοχής, η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια αξία για όλους)

Τελικά η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση και οι ειλικρινείς και ξεκάθαρες απαντήσεις από τους αρμόδιους και την ίδια την κυβέρνηση είναι το μεγάλο στοίχημα, αντί για κυνήγι «μαγισσών» και «φαντασμάτων», όσων έχουν αντίθετη άποψη.

Εκτός κι αν δεν έχουν λογικά επιχειρήματα να πείσουν ή η επιχειρηματολογία τους δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη, οπότε ας μην ρίχνουν τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού…

 

48 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντοτε όσο πίσω φτάνει η μνήμη,η υποτέλεια στην Δύση ήταν αυτονόητη

    συμφιλιωμένος οι Νεοέλληνες με την εξάρτηση,με το ‘ανήκομεν’.από ποτέ οι Ελληνικές Κυβερνήσεις έγιναν υποχείρια ξένων κέντρων,από ποτέ έπαψε να υπάρχει ενοχή για την υποτέλεια; από ποτέ οι ξένοι αποφάσιζαν για το παρόν και το μέλλον μας;από ποτέ θεωρείται αυτονόητο να είναι μαριονέτα και να προσαρμόσετε στα θελήματα πολυεθνικών;ζούμε την απόλυτη παρακμή,που κρίνεται απ το πόση αλήθεια και πόση Δημοκρατία … αντέχουμε.Περαστικά μας.

    • Εσυ να ανηκεις στη ανατολη,Αφγανισταν Πακισταν,Συρια Ιρακ,Ιραν και αλλες πολιτισμενες δυναμεις.

  2. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΓΟ ΚΟΒΙΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΩΣ ΚΑΙ Η ΡΟΔΟΣ ΤΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!

  3. Πρωτα να κοιταμε την καμπουρα μας.Που ειναι αυτος ο τυπος που προβαλατε να μας γραφει για το τελειο συστημα της….Ινδιας που επρεπε να ζηλευουμε;

  4. πεθαίνουν,μην τα μπερδεύεις..το θέμα είναι η λάθος διαχείριση της Πανδημίας απ την Κυβέρνηση που ελλείψει αντιπολίτευσης προηγείται στις δημοσκοπήσεις με διαφορά όση τα ποσοστά των δύο κομμάτων.Τα κρούσματα έπρεπε να τα δημοσιεύουν ξεχωριστά αν πρόκειται για επισκέπτες

  5. …..Ακακομα Γιαννη μου!!!!
    Μας εχουν λολανει!
    Ακομα δεν πηγα να μπολιαστω στο νοσοκομειο

  6. Η χώρα δυστυχώς δεν μπορεί να μείνει για πολύ καιρό ακόμα μονοκομματική

    είναι προφανές ότι πρέπει ν αποκτήσουμε υπεύθυνη και ικανή αντιπολίτευση..με ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις.σε όλες τις πτυχές της πολιτικής μας ζωής λείπει μια άλλη λογική δύναμη,που την έχει ανάγκη ο τόπος όσο ποτέ.Όταν μια κυβέρνηση κυβερνάει χωρίς αντίπαλο, είναι αναμενόμενο ότι και αλαζονική θα γίνει και λάθη θα κάνει και αυθαιρεσίες..
    Κόμματα που βάζουν τον σοκολατί μετανάστη πάνω απ’ τον Έλληνα δυστυχώς δεν θα ξαναβγούν.Παμε και στοίχημα.

  7. Γρήγορα τρέξτε «προβατάκια» μου να εμβολιαστείται… Μετά ανοίξτε το bluetooth στο android κινητό σας για να δείτε και το δωδεκαψήφιο κωδικό που σας δώσανε. Αλήθεια μήπως ξέρει κανείς «επιστήμονας» από αυτούς που βγαίνουν στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης γιατί το bluetooth ανιχνεύει τους εμβολιασμένους σαν ηλεκτρονικές συσκευές; Δηλαδή τι περιέχουν τα εμβόλια μέσα ώστε να μετατρέπουν τον άνθρωπο σε πομπό και δέκτη; Μέχρι τώρα όσους γιατρούς γνωστούς μου που εμβολιάστηκαν τους έδειξα το νούμερο τους όταν εμφανίστηκε στο bluetooth μου δεν ήξεραν τι να μου πουν… Ευτυχώς εμφανίστηκε και στο δικό τους κινητό ώστε να μη μπορούν να με βγάλουν «τρελό». Πληροφοριακά να σας πω ότι από δοκιμές που έκανα εγώ και οι γνωστοί μου εμφανίζονται οι δωδεκαψήφιο κωδικοί σε android κινητά HTC, Xiaomi, Samsung, Redmi κτλ. Τα περισσότερα ήταν μοντέλα από το 2016 έως το 2019.

    • Ζησε στον κοσμο σου και ψαξε καμια δημοσιευση στο ιντερνετ να π[ιαστεις απο εκει να πεις την επομενη βλακεια ςου.Δεν ανηκεις στο κοσμο μας…στο λαγουμι σου και σταματα να χρεισιμοποιεις το ιντερνετ και σε κανουν Πομπο.:)

    • Τι ψέματα κάθεται και πιστεύει ο κοσμακης..κάτσε ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες μπας και καταλάβεις πόσο γελοία ακούγονται!

  8. Και τώρα τι κάνουμε; το ένα ποδι στο αμφισβητουμενο εμβόλιο το άλλο στην πιθανότητα να κολλησουμε τον θανατιφορο ιο. Ας μας πουν ξεκάθαρα τι θα κανει ο κοσμακης.

  9. ειμαστε προτεκτοράτo,καμία απόφαση δεν μπορεί να παρθεί χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών.. βλάκα θιχτηκες που λέω την αλήθεια;όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις είναι υποτελείς για 97 χρόνια ακόμα..για να δεις πόσο βλάκας είσαι, ξεχνάς ότι δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε Κινεζικό εμβόλιο..τόσο μπετόβλακας είσαι.

    • Θα πλήρωνες να το πάρεις;Είσαι Κινεζιφυλος;Όλες οι κυβερνήσεις ανάλογα τα ζώα που είχαν σαν εσένα έκαναν το μέγιστο.Έβαλαν τη χώρα στο κέντρο των αποφάσεων.Βρες κάποιον μεγαλύτερο και ρωτά τον αν φανταζόταν ποτέ τη εξέλιξη της Ελλάδαςτοσι πολύ.Δες τις χώρες δίπλα μας να καταλάβεις τι έκαναν οι πολιτικοί μας.Που είναι η Γιουγκοσλαβία,η Συρια,το Ιράκ,η Λυβιη, η Νικαράγουα Λεω αυτές που ήταν αδέσμευτε Αγία να μην πω τις πρώην κουμουνιστηκες που είναι σήμερα και δες την Ελλάδα μας.Ανθέλληνα.

    • Ααααααα το κινεζικό ήθελες? Εμείς πέστο μας να το ξέρουμε. Είναι θέμα εταιρίας δηλαδή . Και φαντάζομαι ότι το κινεζικό θα το έκανες ελαφρά τη καρδια έχοντας παρακολουθήσει τις έρευνες ως προς αυτό, την αποτελεσματικότητα του, και φυσικά τεράστια εμπιστοσύνη στους Κινέζους ιολόγους και λοιμωξιολογους. Μααααααλιστα.

  10. Κατά τα άλλα αγιοποίησε ό πάπας τον πρωτεργάτη της ευρωπαϊκής ένωσης ερώτηση .τι δουλειά έχει η θρησκευτική αγιοποίηση με την πολιτική; ας του δίναν ενα βραβείο nobel .η μήπως και το Βατικανό υποκλίνεται στην γερμσνοτραφη ευρωπαϊκή ένωση; ποιον κοροϊδεύουν

    • Ποιός ήταν ο πρωτεργάτης της ΕΕ και πότε τον αγιοποίησε ο πάπας; Για πείτε μας και αναρτήστε και την πηγή της ενημέρωσής σας.

    • ποιός ήταν ο πρωτεργάτης της ΕΕ και πότε τον αγιοποίησε ο πάπας; Για πείτε μας και αναρτήστε την πηγή της ενημέρωσης σας

  11. Κυβέρνηση τσίρκο. Δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται, σχεδιασμός μηδέν. Σας δουλεύουν στα μούτρα και πολλοί συνεχίζουν ακόμα και τους υποστηρίζουν…αλλα τέτοιοι είστε!

    • Φαντάσου να είχαμε ΣΥΡΙΖΑ.Ο ένας υπουργός θα έλεγε όχι στα εμβόλια και ο άλλος ναι.Θα έκανε πάλι μήνυση ο ένας υπουργός στον άλλο όπως όταν κυβερνούσαν και ο υπουργός άμυνας έκανε μήνυση στον υπουργό Εξωτερικών.Τα ξεχάσατε;Μόνο κάποιος ανθέλληνας η φασίστας δεν είναι με την κυβέρνηση.

        • Πες μας τώρα ότι τον κορωναιο τον έφερε ο Κυριάκος. Μόνο αυτό δεν ακούσαμε. Σε ένα πράγμα έγινε λάθος διαχείριση. Τα εμβόλια έπρεπε να τα πληρώνουμε για να τα εκτιμήσουμε. Όχι δωρεάν διάθεση και να τα φτύνουμε!!! Και στο παρεπιπτόντως άλλες χώρες να μην έχουν ούτε 1 για δείγμα!

      • Mονο αν φωνάξεις Ζήτω ο Μητσοτάκης,θα σε έχει πιάσει το εμβόλιο 100%

        Θα είναι η πιο νορμάλ παρενέργεια,αφού η Moderma και η Pfizer,το χουν καταγράψει στις κλινικές δοκιμές τους… απόλυτη επιτυχία μόνο όποιος δίνει συγχαρητήρια στον Γουρλό μετά την δεύτερη δόση.

  12. για 97 χρόνια είναι υποθηκευμένη η χώρα; μπορείς να πάρεις τα έσοδα απ την Ακρόπολη και να φτιάξεις νοσοκομείο;ο προϋπολογισμός του κράτους πρέπει να έχει την έγκριση των δανειστών; Βγάλε το σκασμό και μην λες βλακείες..η διαχείριση της Πανδημίας είχε θύματα από λάθος ενέργειες της Κυβέρνησης αυτής.

    • Πω πω πω νεύρα…….
      Βάλε υποψηφιότητα την επόμενη φορά. Είναι σίγουρο ότι εσυ και η ομάδα σου θα τα διαχειριστείτε όλα καλύτερα και δε θα τρώτε κράξιμο από κανέναν. Στοιχηματίζω!!!!

      • ότι είσαι ένας παπαγάλος, ανίδεος, άσχετος και χειραγωγήσιμος… κοινώς καπλαμάς

        • Η συζητήσεις γίνονται επί ίσοις όροις. Δε συνηθίζω να εξηγώ με επιχειρήματα σε κάποιους που ΔΕΝ έχουν επιχειρήματα και μιλάνε με τέτοια αγένεια για να φανούν δυνατοί. Ανέβα να κυβερνήσεις καλέ μου. Σίγουρα θα τα κάνεις όλα ομορφότερα!!!

  13. Ποιος ευθύνεται για το αλαλούμ στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο ;;; Ραντεβού δεύτερη δόση στις 3 το μεσημέρι που σχολάω από τη δουλειά μου … όπως και στην πρώτη δόση έτσι και στη δεύτερη μου τηλεφωνούν να μου πουν ότι δεν θα έρθετε στις 3 αλλά στις 8:30 με 9:30 το πρωί γιατί αυτές τις ώρες μπορούμε … συγγνώμη αλλά ερωτώ ποιος ο λόγος λοιπόν να μπω στην πλατφόρμα για ραντεβού , ποιος με ρωτάει αν μπορώ να φύγω από τη δουλειά ότι ώρα θέλω όπως κάνουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και τέλος θα επέμβει κάποιος για αυτό το χάος εκεί στο ΙΚΑ ή να το πάμε πιο πάνω το θέμα … που θα το πάμε …

  14. Το να σε αποκαλέσει κάποιος ηλίθιο, προκαλεί και υποβιβάζει τους.... ηλίθιους

    Δεν με λες στην βουλή για την επικύρωση του Μακεδονικού τι λες θα ψηφίσουν οι δικοί σου;για το συγγνώμη του Άδωνη στον Καρανίκα,για την κάνναβη έχεις τίποτα να μας πεις;

  15. Ζητάτε επι τόπου , υπογεγραμμένο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ, που να αναφέρει τα πάντα .. Αν αρνηθούν ψάξτε τ

    Έχετε λοιπόν το ΑΠΟΛΥΤΟ νομικό δικαίωμα πριν επέμβουν στο σώμα σας , να ζητάτε υπογεγραμμένο και φέρον τη σχετική σφραγίδα , ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ που θ αναφέρει τα παρακάτω :- Το ονοματεπώνυμο εκείνων που έτρεξαν τη διαδικασία του εμβολιασμού σας κατά του κωροναϊoύ-Τον Κωδικό του ραντεβού σας , ο χρόνος και ο τόπος- Το εμβολιαστικό Κέντρο και το ονοματεπώνυμο του υπευθύνου .- Επ ακριβώς ο τύπος του εμβολίου που κάνατε , τυχόν παρενέργειές του και από ποιες γνωστές μεταλλάξεις προστατεύει ή όχι- Την Εταιρεία παρασκευής ( Έδρα, διευθύνων σύμβουλος ) , χώρα προέλευσης , αριθμός παρτίδας , ημερομηνία παραγωγής & λήξης , ημερομηνία εισόδου κι όλα τα σχετικά.- Η δοσολογία ( έως τώρα ) που σας χορηγήθηκε και ο τρόπος χορήγησης.- Η σχετική Νομοθεσία .Βεβαίωση ότι τηρήθηκε το πρωτόκολλο “καλής συντήρησης ”, κι ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε .Δίπλα απ τη υπογραφή σας ( για να το παραλάβετε κι αφού θα αναγράφει ότι συναινέσατε στον εμβολιασμό σας ) γράψτε τη φράση “συναινώ με επιφύλαξη

  16. Ζητάτε επι τόπου , υπογεγραμμένο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ, που να αναφέρει τα πάντα .. Αν αρνηθούν ψάξτε τ

    ”Ο εμβολιασμός κατά του Κοροναϊού είναι επεμβατική ιατρική πράξη υπό τη στενή έννοια, προσβάλλει άμεσα τη σωματική ακεραιότητα ή την υγεία του εν δυνάμει ασθενούς, τουλάχιστον σε ένα πρώτο επίπεδο, με την έννοια ότι είτε τραυματίζει ιστούς ( κατά την ένεση), είτε επηρεάζει τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού (παρενέργειες ).
    Τα τελευταία χρόνια, τα δικαστήρια ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με ζητήματα ευθύνης των ιατρών, είτε ποινικής είτε αστικής, επιδικάζοντας μάλιστα και ιδιαίτερα μεγάλες αποζημιώσεις, κυρίως στο εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία ). Στην Ελλάδα, οι αποζημιώσεις που επιδικάζονται σε υποθέσεις αστικής ευθύνης του ιατρού ή του συστήματος υγείας είναι αρκετά πιο περιορισμένες, αλλά συνεχώς αυξανόμενες.Υγ. Το παρόν απευθύνεται σ όσους , είτε θα αναγκαστούν τελικά να εμβολιαστούν , είτε θα προστρέξουν αυτοβούλως .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ