Μηδέν άγαν*… «Τσαρλατανισμοί», «ξερολίαση» & «ψευτο-εγωισμοί»

15
1672

Μηδέν άγαν*… «Τσαρλατανισμοί», «ξερολίαση» & «ψευτο-εγωισμοί»

«Γαλάζια ελευθερία» λοιπόν. Μια χαρά σλόγκαν για τον τουρισμό ως αντίβαρο στο «κόκκινο» και «βαθύ κόκκινο» με τα οποία έβαψαν και ξανά έβαψαν ανοήτως (όπως έχουμε ξαναγράψει) τόσες φορές τα νησιά μας (με τους ίδιους περιορισμούς στην πράξη!).

Το «γαλάζια» το καταλαβαίνουμε, το «ελευθερία» μόνο ως τουριστική προπαγάνδα (και καλώς), για να ξεβαφτεί η «κόκκινη» ρετσινιά που είπαμε μπορεί να εννοηθεί, καθώς σε υγειονομικό επίπεδο έχουμε δρόμο ακόμα και πολλά να δούμε (οι ειδικοί προειδοποιούν για το «κυοφορούμενο μπάχαλο» με τα εκατοντάδες υποχρεωτικά PCRtest καθημερινά στους τουρίστες με το άνοιγμα του τουρισμού σε εργαστήρια, ξενοδοχεία, αεροδρόμιο κλπ).

Άλλωστε και στα 32 νησιά που υποτίθεται ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί μήπως εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι; (για ρωτήστε να μάθετε ακριβώς τα στοιχεία). Απλά, τα πάντα στην εποχή μας είναι «επικοινωνία».

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού, λες ότι είμαστε «covid free» νησί και καθάρισες (μακάρι, να τελείωνε και η πανδημία ή η μετάδοση του ιού και να μειώνονταν τα κρούσματα μετά από αυτό, αλλά δυστυχώς, το αντίθετο φαίνεται στην πράξη και τους αριθμούς ότι συμβαίνει).

Οι ακρότητες για τον εμβολιασμό

Αυτό που «μας χαλάει» στην Ελλάδα είναι ότι χωριζόμαστε πάντα στα δύο σε ότι πάει να γίνει. Ακριβώς όπως στις εκλογές. Τραβάνε τους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες από το χέρι οι μεν από δω, οι δεν από κει να κάνουν σώνει και καλά αυτό που θα τους πουν. Άλλους να τους απειλούν «θα χάσεις τη δουλειά σου, δεν θα προσληφθείς», να τους φοβερίζουν «θα αρρωστήσεις, θα πεθάνεις κλπ).

Άλλοι πήγαν να κάνουν το εμβόλιο κι έπαθαν νευρικό κλονισμό (καταγεγραμμένα γεγονότα στις ειδήσεις, από την πίεση, την «πλύση εγκεφάλου» ειδικά με την τηλεόραση και τις φοβίες που τους μετέδωσαν οι ακραίοι και φανατικοί -τσαρλατάνοι, όπως θα έλεγε κι ο Περιφερειάρχης- πλην όμως… και των δύο πλευρών!!)

Συνεπώς, «καθολικός εμβολιασμός» για όσους θέλουν (αυτοβούλως και χωρίς καμία πίεση) να εμβολιαστούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικός. Όσοι δεν θέλουν έχουν το νομιμότατο δικαίωμά τους να μην το κάνουν και να καταγγείλουν οποιαδήποτε πίεση δεχτούν.

Ο διχασμός για το «I love Kos» (η αγάπη που γίνεται μίσος)

Το ίδια καταφέραμε (ελληνικότατα) να χωριστούμε στα δύο «άκρα» και για ένα απλό θέμα «αγάπης» (I Love Kos) που κατάντησε «μίσος» (οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος;)

Μια χαρά είναι ως κατασκευή και αντιγραφή άλλων παρόμοιων (I Love Piraeus κ.α) τουριστικών ατραξιόν το «I Love Kos»  ειδικά στη Μαρίνα (που μπήκε αρχικά) και στο αεροδρόμιο αν το τοποθετούσανε (κοντά στην περίφραξη) να το βλέπουν κι από ψηλά οι επισκέπτες ή στην επιβατική προβλήτα στο λιμάνι (αλλά όχι κοντά στο κάστρο).

Στο συγκεκριμένο σημείο που τοποθετήθηκε χωράει ένα ιστορικό και συμβολικό αντίλογο.

Το ιστορικό λιμάνι της Ιπποκρατικής Κω και ειδικά η προκυμαία μπροστά στο Δημαρχείο (για αυτό το λόγο, άλλωστε, η δημοτική αρχή τοποθέτησε πρόσφατα το ιστορικό σύμβολο της Κω) έχει ιστορικό συμβολισμό.

Ο πρώτος και κύριος αντίλογος επομένως είναι αυτά που δεν έχουμε κάνει για τον μεγάλο μας πρόγονο (τα χουμε ξαναγράψει, όπως και πολλοί άλλοι επιφανείς συμπολίτες: Β. Χατζηβασιλείου κ.α.) Δεν μπορεί να βάζουμε πρώτη μούρη τη «γκλαμουριά» και τον Ιπποκράτη να τον έχουμε στα μετόπισθεν «κρυμμένο» στο πάρκο του πρώην ανθόκηπου…

Σε ότι αφορά το αισθητικό μέρος κάθε παρέμβασης και όχι μόνο της συγκεκριμένης: Όπως είπαμε κατ’ ιδίαν τόσο στο δήμαρχο, όσο και στο φίλο Γρηγόρη από την κατασκευάστρια εταιρεία (που έδειξαν να το καταλαβαίνουν) «μια εντυπωσιακή η φαντεζί γραβάτα θέλει πολύ προσοχή με τι χρώμα, σχέδιο, ποιότητα πουκάμισο και σακάκι θα συνδυαστεί, αλλιώς το αισθητικό αποτέλεσμα γυρνάει μπούμερανγκ».

Μην «ταμπουρωνόμαστε» σε «ξερολίαση» και ψευτο-εγωισμούς («εγώ είμαι και κανένας άλλος»).

Γι’ αυτό υπάρχουν και οι ειδικοί στο είδος τους. Απλό είναι: Γιατί δεν τους ρωτάμε;

*Μηδέν Άγαν (τι σημαίνει;)

Είναι η γνωστή ρήση του Μαντείου των Δελφών. Σημαίνει «τίποτα σε υπερβολή». Το Μηδέν Άγαν προέρχεται από τo αριθμητικό ΜΗΔΕΝ(= μήδε εν, ούτε ένα, τέλεια ανυπαρξία) και το επίρρημα ΑΓΑΝ(υπερβολικά).

Μηδέν Άγαν και ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ, τα δύο αποφθέγματα που ήταν χαραγμένα στους τοίχους του ιερού του Απόλλωνα, στο Μαντείο των Δελφών, αποτελούσαν τις θεμελιώδεις αρχές του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος.

Η ρήση Μηδέν Άγαν αποδίδεται στον Χείλωνα τον Λακεδαιμόνιο, έναν από τους Eπτά Σοφούς του Αρχαίου Kόσμου. Με αυτή τη φράση ήθελε να υποδηλώσει ότι η αλήθεια βρίσκεται στο μέσον και χωρίς υπερβολές. Μας φέρνει επίσης στο νου το απόφθεγμα του Αριστοτέλη «η αρετή κείται στο μέσον» και για τους Λατίνους «in medio virtus». Ο Πίνδαρος, ο λυρικός ποιητής, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με το Μαντείο, επίσης αναφέρει το ρητό αυτό στις ωδές του.

τρίπτυχο του «γνώθι σαυτόν», του «μηδέν άγαν» και του «μέτρον άριστον»

Από τον Διαγόρα  μάθαμε ότι ο λεξάριθμος του < ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ = 162> ισούται  με το εκατονταπλάσιο του χρυσού αριθμού  Φ  = 1,62

Το μέτρον ήταν εξ ίσου με το κάλλος χαρακτηριστικό της ελληνικής σκέψης. Σήμαινε την αγάπη της μετριοπάθειας και της αρμονίας που κρύβει η αποφυγή των υπερβολών. Είναι γνωστά τα αρχαία ρητά ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ, που αποδίδονται στους επτά σοφούς και δείχνουν την εκτίμηση των Ελλήνων στη μετριοπάθεια και στην αποφυγή των υπερβολών. Ο Αρχίλοχος ο Πάριος συμβουλεύει ένα φίλο του: «να μη χαίρεσαι πολύ για τα ευχάριστα ούτε να λυπάσαι πολύ για τα δυσάρεστα. Γνώριζε ποιά ζυγαριά κρατά τη ζωή μας». Λέγεται ότι ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας όταν πολιορκούσε την παλαιστινιακή πόλη της Γάζας, στους πρέσβεις των πολιορκουμένων, που τον ρώτησαν ποιά είναι η μεγαλύτερη αξία για τους Έλληνες, απάντησε «το μέτρον» (που ας σημειωθεί ο ίδιος δεν το διέθετε σε επάρκεια)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιπποκράτης θα είχε εφεύρει εμβόλιο διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν..

  πιστεύω θα ανακάλυπτε και το ποδήλατον,την φραπελιά σε μπιτς μπαρ ,σίγουρα θα έβγαζε πατέντα για το selt πρ@κτικό test.

 2. Πολύ σωστά τεκμηριωμένο κείμενο. Όσους πήρε ο πόνος για τον Ιπποκράτη ας δούνε πως κατάντησε η υποτιθέμενη οικία του στο λιμανι. δίπλα στα εστιατόρια και πίσω απο τα παλιά περίπτερα που σήμερα δεν υπάρχουν. Μια ξυλοπορτα κάτω απο το παλιό πέτρινο γραφικό σοκάκι. Θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν πολύ καλύτερα και να την προβάλλουν. Όσο για την ταμπελιτσα αγαπάμε την Κω είδαμε την αγάπη μεταξύ τους ούτε σε εχθρικά στρατόπεδα να ηταν. Τέτοια φαγωμαρα απο συμπολίτες στον ίδιο τόπο . δυστυχώς.

 3. Ποιοι είναι οι πραγματικοί τσαρλατανοι…αυτοι που πουλάνε τα εμβόλια η αυτοί που δεν θέλουν να τα κάνουν… Ποιοι είναι πραγματικοί τσαρλατανοι.. Αυτοί που πουλάνε ψεύτικες ελπίδεςκαι » ιαση» ,γαιτρεια με σκοπό το κέρδος, το πλούτο, χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι απώλειες, παρενέργειες, θάνατοι… μπροστα στο κερδος η αυτοί που αντιστεκονται στον εμβολιασμό,….. Όλοι αυτοί οι κερδοσκόποι έχουν κερδίσει δις από τις μάσκες, τα εμβόλια, τα σελφ τεστ,,.ο θάνατος ενός, δύο ή τριών προσώπων είναι μηδαμινός, γιαυτους.. Τους τσαρλατανους (πολιτικοί, » γιατροι», υπουργοί, δημοσιογράφοι,…. Πολιτικοί παράγοντες..τοπικοί και μη..

 4. Το πρόγραμμα '' κατάργηση ελευθερίας '' επιτυγχάνεται με τα εμβόλια

  Από την στιγμή που γίνεται υποχρεωτικό… Αυτός είναι ο κωδικός του σλόγκαν.. Αυτός είναι ο σκοπός των μασινων, παγκόσμιο ποίησης.. Εχει κατά πατηθεί η ελευθερία του ανθρώπου, εδώ και 1 χρόνο, Μ
  Έχει καταντήσει να ζει σαν φυλακισμενος με περιορισμό στην κυκλοφορία, καραντίνας, λοκνταουν, μάσκα, και μετά λένε επιστροφή στην κανονικότητα.. Αν κάνεις και το εμβόλιο είσαι ήδη ένας άνθρωπος χωρίς ελευθερία, σκλάβος του συστήματος, και το εμβόλιο μου θυμίζει την ένεση ευθανασίας των .
  Φυλακισμένων … Αυτό είναι το πρόγραμμα ελευθερία.!

 5. ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ….. τιποτα υπερβολικο!!! Για μενα ηταν υπερβολικοι ολοι αυτοι που αντεδρασαν . Ειχαν τους λογους τους, αλλα δεν πετυχαν σαυτο.

 6. ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ, ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΛΛΑΞΑΝ, ΟΜΟΡΦΥΝΑΝ, ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΕΣΗ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥ ΨΙΤ…

 7. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ

  • Δλδ οι ποδηλατόδρομοι η οτιδήποτε άλλο ομορφαίνει μια πόλη, αν έρχεται από αλλού, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ? Για να συνέλθουμε λιγάκι. Και όλες αυτες οι «γκρίνιες» γίνονται γιατί δεν τα σκέφτηκαν οι κάθε ΤΕΩΣ. Για κανέναν άλλο λόγο. Πάντα η ΔΙΧΟΝΙΑ από αιώνες πίσω μας φέρνη πάντα σε – στην καλύτερη περιπτωση- σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Αλλά ο λύκος αλλάζει? Ούτε πρόκειται.

 8. Eγω θα πρόσθετα τον τομαρισμό την παχυδερμία που φαίνεται σε κάθε εκδήλωση της κοινωνίας

  Αν ήταν ένας σήμερα έξω με την συσκότιση εξαιτίας του black out,θα έβλεπε τους ηλίθιους που χωρίς κανέναν σεβασμό στο άλλο οδηγό,στον πεζό,στον ποδηλάτη,στον συμπολίτη οδηγούσαν με τα φώτα πορείας τέρμα και ας τους έκανε νόημα με τα χέρια η με τα φώτα ο άλλος ότι δεν βλέπει,το ίδιο με τους συνοδούς σκύλων που βρώμισαν παραλίες και πεζοδρόμια και τόσα άλλα…για αυτό είμαστε η μόνο χώρα που πάει ανάποδα , έντεκα χρόνια μνημόνια και δεν θα δούμε φως ποτέ.

 9. Και μετά σαν δήμαρχος. Έτη φωτός μακριά από τον δικτάτορα,.. Απλά του προτείνω να μη ακολουθεί τις μ@λ..ιες που προτείνουν οι συνάδελφοι, της παράταξης του,,. Η Κως δεν είναι ξεπατικοτουρα άλλων χωρών, η Κως έχει να επιδείξει αρχαιολογικά μνημεία, ιστορία, παραδοσιακό πολιτισμό,. Κουλτούρα,.. Αντί τοi love kos αν διέθεταν περισσότερο μυαλό, Και πνεύμα και ψυχή οι κωοι συνάδελφοι του θα έβαζαν ένα άγαλμα, μια προτομή του Ιπποκράτη, μια ιστορική μορφή της Κω, μια ταμπέλα ως » welcome on kos, to hippocrates Island ».. Αν στερούνται από ιδέες ας ρωτήσουν και τον απλό πολίτη…Η μην μου πείτε αυτά δεν είναι η καλά για διαφήμιση του νησιού.. Παρά να συγχαιρούμε ηλιθιότητες, αντιγραφές, και διαφημίσεις που τα πουλάνε και τα παίρνουν με το κιλό σαν σουβενίρ…

 10. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ…
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑΡΑ,Η’ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ…
  ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΙΔΑ…
  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΑΝΗΚΕΙ,ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΩΟΥΣ….ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΥΑΛΑ…
  ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ,ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ..Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…
  ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ…
  ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,…ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΥΑΛΑ… ΑΛΛΑ ΚΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΖΗΜΠΑΜΠΟΥΕ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ…
  ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΠΙΚΡΕΝΕΣΑΙ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ…
  ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ,ΜΕ…Η» ΧΩΡΙΣ…
  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ……. ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΙΩΠΗΛΑ,ΑΛΛΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ…
  ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ..ΕΙΤΕ ΟΧΙ…ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ,ΧΩΡΙΣ…ΕΛΕΟΣ..

 11. Θα εξενιστοτο.. Αν ζούσε τώρα και έβλεπε την..ταμπέλα για διαφήμιση της Κω… Θα έλεγε Άξιοι της μοίρα σας, οι κωοι που μέτα θέλουμε και νοσοκομείο στο νησί του ΙΠΠΟΚΡΆΤΗ που δεν τον τιμάτε ούτε κάνετε με μια προτομή,παρά μοσχάρο κεφαλές ο ενας κορκουβιαλος.. Ι love kos ο αλλος, βεβηλοι και οι ΔΎΟ της ιπποκρατικης αγνώμονες για την ιστορία μας, και τα πρόσωπα .(ΤΟ ΜΈΓΑ ΠΛΕΟΝΈΚΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΚΩ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ.. ΕΜΕΙΣ ΤΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΜΕ ΑΛΛΆ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ όταν απέναντι οι ΤΟΎΡΚΟΙ πουλάνε την προτομή του ΙΠΠΟΚΡΆΤΗ . ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ ΩΣ ΤΟΎΡΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ..φιλοσόφων… ΑΥΤΟΊ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΔΉΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΟΙ. Ούτε καν πλάτανο φυτευετε αλλά ελιές.. ΆΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ,, ΠΟΥ ΈΤΥΧΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΚΩ,ΝΑ έχουμε τέτοια δημοτική αρχή ΜΗΝ ΣΈΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΆΛΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΆ ΠΡΟΣΩΠΑ 2000 ΧΡΌΝΩΝ… Κανείς εκεί μέσα στο δημαρχείο δεν σεβεται και δεν αναγνωρίζει αυτά τα ιστορικά πρόσωπα της Κω???…….Λ Ε Σ ΟΛΟΙ, ανόητοι και αγνώμονες για την ιστορία της κω

  • Δηλαδή δεν θα εξενιίτατο με το αποτύπωμα της Ενετικής κυριαρχίας, το κάστρο που

   είναι έτοιμο να πέσει,δεν θα εξενιίτατο με το τζαμί που είναι αποτύπωμα της οθωμανικής κυριαρχίας,ούτε με την Barstreet,αποτύπωμα της Δυτικής κυριαρχίας, ούτε με το χαλί των μνημείων που άφησε η Ιταλική σκλαβιά,ούτε θα εξενιίτατο με το πετσόκομμα των οδών που άφησε η Ιταλοκρατία,ούτε με το καρακιτσαριό των μαγαζιών που έχουν μεταμορφωθεί σε παραπήγματα, πιθανώς δεν θα εξενιίτατο με τις μπόμπες,τα καμάκια,τους εμετούς,ούτε θα εξενιίτατο με την θέα των χαλασμάτων που μετατράπηκαν σε κλίνες για παρτ….,ούτε με την θέα του σημερινού νοσοκομείου..,αλλά θα εξενιίτατο με το i love kos ..συγγνώμη αλλά που είσαι να σου φέρω κανένα ζαναξ?

 12. Κ ξανθιπη.. Σχετικά με την ταμπέλα και την φαγωμάρα Δυστυχώς δεν ζούμε στον ίδιο τόπο..

  Προσωπικά, πρώτα βάζουμε την ιστορία, της Κω,και μέσω αυτού αν έλθει η διαφήμιση καλώς, αλλιώς μπορούμε να προκαλέσουν η να διαφημίζουμε την ΚΩ, όχι ως ένα μέρος με ιστορία,πολιτισμό όπως είναι εξαλου η Κως αλλά αντί I love kos τι θα σας έλεγε το… Kos Island of , beer, disco, sex ..!??? Τι καλύτερη διαφήμιση?? Τι να τα κάνουν τα αρχαία, την ιστορία, τον πολιτισμό.. Τον Ιπποκράτη, τον μέγα ιατρό του κόσμου?? . Μου θυμίζει κάτι σαν την eurovision… Που τώρα τελευταία πηγαίνει η Ελλάδα να πάρει την πρώτη θέση με αγγλικό τραγούδι, στυλ ντίσκο, με κτλ.. Διότι αυτό τραβάει… Και δεν πάει να επιδειξει η να πάρει το πρώτο βραβείο με κάτι αντιπρισωπευτικο της Ελλάδας για να τιμήσει την ΕΛΛΆΔΑ.. εκτός αν δεν βλέπετε eurovision λόγω ότι έπεσε τόσο χαμηλά με αγγλικά τραγούδια…. Αλλά επικροτειται το I love kos,sex and drygs

 13. Σε μετατρέπει σε δεινόσαυρο, η μετάλλαξη πραγματοποιείται ως εξής μετά το Τον πρώτο χρόνο, Αρχίζει η μετάλλαξη σε dna βαμπίρ, και εξελίσσεται σε δεινόσαυροι εξαρτώνται τι εμβόλιο θα ακολουθήσει , με τρίτη επαναληπτική δόση, που λένε κάθε χρόνο αν είναι της John son, σε κάνει ,νυχτερίδα αν γίνει της zeneka σε ΤREX.. Και με της πφιζερ σε τυραννόσαυρο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ