Αυτά που περνάμε και αυτά που έρχονται… θα έπρεπε να μας είχαν κάνει όλους να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα!

24
958

Αυτά που περνάμε και αυτά που έρχονται… θα έπρεπε να μας είχαν κάνει όλους να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα!

Όλα δείχνουν ότι η άνοδος της θερμοκρασίας και ο καλός καιρός όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι μειώνουν -τουλάχιστον σε ότι αφορά την περιοχή μας- των αριθμό των κρουσμάτων και η έξοδος από το «βαθύ κόκκινο» επιβάλλεται για να προχωρήσει το άνοιγμα του τουρισμού όσο το δυνατόν νωρίτερα προκειμένου να ανασάνει κάπως η τοπική αγορά και οικονομία.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει με την χαλάρωση των μέτρων, κατά την εορταστική Πασχαλινή περίοδο που διανύουμε, ώστε να μην ξεφύγει ξανά η κατάσταση με κίνδυνο να επιστρέψουμε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Σε γενικές γραμμές η τοπική κοινωνία, παρά την παρατεταμένη κλεισούρα και τις όποιες εξαιρέσεις του κανόνα -που ισχύουν πάντα και παντού- δείχνει μια προσαρμοστικότητα κι ένα αυξημένο αίσθημα ευθύνης.

Μακάρι κατά τον ίδιο τρόπο να μπορούσαν να ξεπεράσουν τις αδυναμίες και τα όποια απωθημένα τους και οι τοπικοί μας άρχοντες, σε όλα τα επίπεδα.

Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς στην τοπική επικαιρότητα και εν μέσω τόσο δύσκολων οικονομικο-κοινωνικών συνθηκών που επέφερε και συνεχίζει να επιφέρει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό η πανδημία: Χρόνιες δικαστικές διαμάχες, διαρκείς ανούσιες κόντρες, κάθετες και σκληρές αντιπαραθέσεις, αλλά και πλήρη ασυνεννοησία.

Τελευταία χαρακτηριστικά παραδείγματα:

-1ον Το θέμα της χρόνιας δικαστικής διαμάχης για την απόφαση παραχώρησης δημοτικών ακινήτων στις ΚοινΣΕπ, με εμπλεκόμενους τον πρώην Δήμαρχο και στελέχη όλων των σημερινών δημοτικών παρατάξεων.

Ο επί σειρά ετών, πρώην Δήμαρχος της Κω, Κ. Καΐσερλης που αρθρογραφεί τακτικά επί του θέματος περιμένοντας την δικαστική δικαίωση, εκτιμά ότι η τελική απόφαση είναι κοντά ( για τις 11 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης).

Ας ελπίσουμε ότι θα δοθεί- έστω δικαστική- οριστική λύση στο θέμα και να προσπαθήσει η σημερινή Δημοτική αρχή να διευθετήσει οριστικά το ζήτημα του ελέγχου τήρησης των όρων παραχώρησης τους σχετικά με την ανταποδοτικότητα και το «κοινωνικό όφελος», βάση του καταστατικού των ΚοινΣΕπ.

Όταν η πανδημία που ζούμε και οι ακόμα πιο δύσκολες μέρες που έρχονται, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, θα έπρεπε να μας είχαν κάνει όλους να αναθεωρήσουμε βασικά ζητήματα και αξίες της ανθρώπινης ύπαρξής μας, βλέποντας ότι «σήμερα είμαστε κι αύριο δεν είμαστε» , εδώ βλέπουμε η σκληροκαρδία και το «γινάτι» να συνεχίζουν να «βγάζουν μάτι».

Ακόμα και το αυτονόητο λόγω των οξυμένων πολιτικών παθών που συνεχίζουν να κατατρύχουν τον τόπο μας δεν έχει γίνει: Να τιμηθεί ο μακροβιότερος Δήμαρχος της Κω, όπως και όλοι οι διατελέσαντες Δήμαρχοι της Κω και των άλλων δύο πρώην δήμων του νησιού μας (όπως έγινε παλαιότερα -ευτυχώς έγκαιρα, όπως θυμόμαστε- με τους διατελέσαντες Κοινοτάρχες).

-Το δεύτερο θέμα είναι η απόφαση της Δημοτική αρχής «να αναθέσει τμήμα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας σε εξωτερικούς συνεργάτες, για την αναβάθμισή τους…» Απόφαση που βρίσκει κάθετα αντίθετους -σύμφωνα με τις έως τώρα αντιδράσεις- τον σύλλογο υπαλλήλων του δήμου, την μειοψηφία φυσικά και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ (που στήριξε τη δημοτική αρχή, στην οποία συμμετέχουν στελέχη του).

Δεδομένων λοιπόν των αντιδράσεων που όπως φαίνεται και ανακοινώθηκε θα έχουν συνέχεια με ένδικα μέσα, ενστάσεις και κινητοποιήσεις, δημιουργείται το εύλογο ερώτημα του τρόπου χειρισμού τόσο σημαντικών αποφάσεων χωρίς προηγουμένως να τίθενται σε ανοιχτή διαβούλευση; Τώρα μάλιστα που με την πανδημία η διαδραστική διαδικτυακή επικοινωνία έχει αναβαθμιστεί πλήρως κι έχει γίνει κτήμα της μεγάλης πλειοψηφίας των συνδημοτών μας η δημοτική αρχή δεν τολμά να θέσει σε ανοιχτό διάλογο/διαβούλευση ένα τόσο καίριο ζήτημα. Με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας ακόμα και διαδικτυακή σφυγμομέτρηση θα μπορούσε να είχε διενεργηθεί ώστε να έχουν λόγο και άποψη οι ίδιοι οι πολίτες-δημότες.

Τι φοβάται η δημοτική αρχή και δεν καθιστά συμμέτοχους στις αποφάσεις αυτές (σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες) καταρχήν τους άμεσα ενδιαφερόμενους όπως είναι οι εργαζόμενοι, φυσικά τις άλλες παρατάξεις,  αλλά και τους ίδιους  τους δημότες στους οποίους άλλωστε απευθύνονται και από τους οποίους πληρώνονται οι υπηρεσίες αυτές σε μεγάλο βαθμό μέσω των σχετικών τελών;

Η συνεννόηση, η συν-ευθύνη και η συν-απόφαση είναι κατάκτηση. Αντίθετα, οι αιφνιδιαστικές και ετσιθελικές κινήσεις και αποφάσεις μόνο προβλήματα δημιουργούν και είναι βήματα προς τα πίσω…

Καλή Ανάσταση σε όλους! Με την προσδοκία το φως και το λαμπροφόρο μήνυμά της να φωτίσουν τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ σωστά. Εν όψει του αόρατου κινδύνου έπρεπε να είμαστε μονιασμένοι συνεργάσιμοι και να δουλεύουμε όλοι με τον τροπο μας για το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας. Έτσι ακριβώς χωρίς έχθρες λες και είμαστε απο διαφορετικούς πλανήτες.

  2. Αυτά που περνάμε και αυτά που έρχονται… θα έπρεπε να μας είχαν κάνει όλους

    ΝΑ… ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΒΌΛΙΑ….

  3. Θα ελεγα να σταματησουμε επ[ιτελους να προβαλουμε και διαφορους ασχετους σοφους οπως τον κυριο προχθες που ελεγε ποσο καλη κυβερνηση εχουν στην Ινδια.Που ειναι αυτος σημερα;αφησε την αναρτηση σκορποντας αμφιβολια γιατι;Τι ακριβως πετυχε;Φανταζομαι θα επρεπε να προβαλετε οτι η Ινδια περνει βοηθεια απο τις κακες ΗΠΑ και ολο το δυτικο κοσμο να σωσει ζωες που ενω ειναι πυρινικη δυμανη ο λαος της ζει στη φτωχια.

  4. …Η απάντηση του, (όπως ενός φυσιολογικού ανθρώπου που έχει κατάλαβαβει, και δεν εχει πάθει πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ) ήταν ότι όλα είναι μια απάτη, ένα ψέμα, τα εμβόλια έχουν σκοπό την αρρωστεια, όλα για το κεφάλαιο, και όχι να βοηθήσουν τον κόσμο, αλλά για να μας εξαφανίσουν.. Απόρησα, διότι ήταν λίγο πιο μεγάλος σε ηλικία, που συνήθως αυτοί πιστεύουν ότι αρλούμπα τους λένε.. Τον ρώτησα γιατί το λες.. επίτηδες Και δεν βλέπεις τι λένε σην τηλεόραση.. Μου απάντησε
    ΔΕΝ ΒΛΈΠΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    » ΈΧΩ 1 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,
    ΔΕΝ ΈΧΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…

  5. Απλά δεν έχετε δει την μεγάλη εικόνα, όπως στην τηλεόραση εστιαζεστε στους υπότιτλους, έτσι και εδώ, πριν το συνειδητοποιήσετε έρχονται οι τίτλοι τέλους. Δεν είδατε τίποτα ακόμα.

  6. Που σου δώσε ο ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ…. ΚΑΙ απάντηση στον βαλκανιογια το » συνάντησα ένα φιλο»…εγω είμαι που συνάντησα τον φίλο… Δεν είμαι » γιατρός» δηλαδή πουλημένοι πιόνι του συστήματος … Είμαι επιστήμονας

  7. Θα ήθελες να μας το πεις… Εγω πιστεύω ότι είσαι τόσο νυχτωμένος όσο ο παππούς που κάνει το εμβόλιο… Αν γράψω όσα ξέρω για το τι επίκειται θα με φυλακισουν, λόγω ότι προκαλώ επανάσταση, και διασπορά ψευδων αντιεπιστημονικων ειδήσεων….ως ψεκασμενος…

  8. είμαστε γιατροί.. .. Επομένως μην ξαναρωτάς το ίδιο… Τον ΚΑΘΕΝΑ

  9. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΉΤΑΝ » ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΣ » ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ… ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΣ ΚΑΙ » ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ».. ΔΗΛΑΔΉ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΌ ΚΙΒΛΗΔΟ ΙΕΡΑΤΕΊΟ..ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΘΕΌ ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΆΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ,. , ΑΥΤΟΊ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΠΡΙΝ 2000 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΤΟΝ ΥΜΝΟΥΝ.. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΕΤΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΣ Κ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΉΣΕΤΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ. ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΊΑΑ, ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΎΩ ΣΑΣ (ΑΝ ΈΧΕΤΕ ,..ΒΑΣΙΚΆ .. . ΚΑΙ ΌΧΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΜΒΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ » ΜΟΝΙΑΣΕΤΕ».. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ…ΚΑΛΟ ΠΆΣΧΑ..

  10. Μ άρεσε που πολλοί κατηγορούσαν τον Τσίπρα για Αθεισμό, ανεξιθρησκεία,Ασέβεια Ορθοδοξίας, απάτριδα κ.λ.π.

    Η Ανάσταση ποτέ δεν άλλαξε ώρα,ούτε επί Τουρκοκρατίας ,ούτε Γερμανοκρατίας, ούτε επί Ιταλοκρατίας, Βαλκανικών Πολέμων..ακόμα και μετά από Ήττες ή πολεμικές καταστροφές,μπορεί να μην υπήρχε όρεξη, αλλά οι καμπάνες ηχούσαν στις 12 κατά τας γραφάς, επέμεναν οι Χουντοφασίστες του Γουρλού ότι είναι θέμα Πανδημίας, αλλά η κατάργηση της τελετής Άφιξης του Αγίου Φωτός,που θα διαρκέσει για πάντα τους διέψευσε.Το ότι όλοι οι Υπουργοί πήραν μέρος σε Επιτάφιους και Ανάσταση μόνο για το Θεαθεί ναι,αρκεί για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά στον τρόπο διακυβέρνησης. Άντε και Γουρλός Ανέστη.
    Αληθώς ο Άδωνης.Και του Χρόνου.

  11. Είδες τι παθαίνει αυτός που ΔΕΝ κάνει το εμβόλιο. Λέει ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. «αν έγραφα όλα
    όσα γνωρίζω θα με έκλειναν μέσα». Πες τα ρε αν έχεις κοτσια. Βάζεις Δλδ την ελευθερία σου πάνω από τις υποτιθέμενες ζωές που θα χαθούν από το εμβόλιο. Γίνε ΗΡΩΑΣ και δώσε νόημα στην ζωή σου. Αλλά βέβαια από ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ και από εάν και εφόσον έχουμε σκάσει. Το ευχαριστο είναι ότι είστε ελάχιστοι σε σύγκριση με αυτούς, ειδικά τους νέους που κλείσανε ραντεβού. Και μάλιστα πάνω από αυτό που αντέχει το σύστημα.

  12. Στην Κέφαλο κυριαρχεί το χάος από κρούσματα … γιατί όλοι κάνουν ότι γουστάρουν , ο κόσμος εδώ δεν νιώθει τον κίνδυνο … έχουν χαθεί ζωές και αυτοί το βιολί τους … ας επέμβει κάποιος αρμόδιος … κρύβουν τα κρούσματα και κυκλοφορούν σαν να μην τρέχει κάτι …

  13. .. ΣΕ ΜΙΑ ΝΈΑ ΤΆΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ»
    ….. ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ (ενημέρωση για τον covid…

  14. Επιλεκτικη προσοχη σε αναζητηση επικειμενης απειλης λεγεται αυτο. Οταν ακους ολοκληρη ενημερωση για καποιο θεμα και εστιαζεις σε 5 μεμονωμενες λεξεις αισθανομενος απειλη για καποιο αλλο θεμα, ηρθε η ωρα να επισκεφθεις εναν ψυχιατρο. Καπως ετσι ξεκινανε τα ψυχωσικα επεισοδια.

  15. Στην Κέφαλο η κατάσταση ξέφυγε γιατί δε νιώθουν τι συμβαίνει και πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα … κρύψιμο όλα κάτω από το χαλί … τώρα θα μάθουν για καιρό να μην πλησιάζει άνθρωπος στο χωριό με τα ψέματά τους δυστυχώς …

  16. Κανένας δεν στέλνει μήνυμα..σήμερα στο Ωδείο Κω ούτε κουβαλούσαν μαζί τους,ούτε στο κέντρο..είναι δίκαιο αυτό.Ολα τα ξένα μέσα χλευάζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.. γράφουν για τους 100 νεκρούς,τα κρούσματα αλλά και την ‘επιτυχία με το άνοιγμα’ της εστίασης.Απο αγγλικό μπλοκ , όποιος θέλει το ανεβάζω.

  17. πριν λίγες μέρες και στην ευρωβουλή όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψηφισαν την πρόταση της αριστεράς

    για κατάργηση της πατέντας των εμβολίων.
    ..λάκα μου δεν υπάρχει αυτό που ζούμε, μέχρι πριν λίγες μέρες σε όλα τα κανάλια έβγαιναν και κατηγορούσαν τον Τσίπρα που έλεγε απ τον Νοέμβριο για τις πατέντες των εταιρειών Εμβολίων,βγάζοντας τον τρελό,από χθες που ο Μπάιντεν το πρότεινε βλέπουμε ομαδικές κωλοτούμπες. Μα ποιος είπε ότι δεν περνάμε την χειρότερη παρακμή της Πατρίδας μας.
    https://www.naftemporiki.gr/story/1722696/koronoios-stirizei-katargisi-tis-patentas-gia-ta-embolia-o-proedros-mpainten

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ