Αύξηση κρουσμάτων ενόψει τουριστικού ανοίγματος & ο φόβος του φόβου…

22
4564

Αύξηση κρουσμάτων ενόψει τουριστικού ανοίγματος & ο φόβος του φόβου…

Να που και η «αραιοκατοικημένη» Κως παρουσιάζει ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων μετά την «πυκνοκατοικημένη» Κάλυμνο με το ηχηρό καμπανάκι της εισόδου κι αυτής σε «βαθύ κόκκινο» (μαζί με Ρόδο και Λέρο που συνεχίζουν επίσης).

Πολλές οι κρίσεις, οι συγκρίσεις και οι επικρίσεις για το τι έφταιξε. Δεν έχει νόημα ούτε βγαίνει τίποτα με το να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, άλλωστε άλλοι αποφασίζουν.

Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της οικονομίας «θα εξαρτηθεί τελικά από την ταχύτητα των εμβολιασμών, την αύξηση κλινών και τεστ και από τον αυτοπεριορισμό των φορέων» λένε οι ειδικοί, άσχετα αν η θεωρία απέχει κατά πολύ από την πράξη .

Κι όμως το άνοιγμα της οικονομίας γίνεται, πολύ απλά, διότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Βέβαια, το κατάλαβαν κάπως αργά.

Δεν έχουν την πολυτέλεια όπως πέρσι να ανοίξει ο τουρισμός τον Ιούλιο.

Τόσο οι άνθρωποι, όσο και η οικονομία έχουν φτάσει στο «αμήν». Το άνοιγμα του τουρισμού παρά το ρίσκο με τις κόκκινες (η βαθυκόκκινες) περιοχές και την δραματική αύξηση των κρουσμάτων τον Απρίλιο, είναι μονόδρομος.

«Καμία διάκριση για όσους τουρίστες δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Υπ. Τουρισμού.

Για να αποδειχτεί κι εδώ ότι όλη η σπέκουλα για τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» και την ‘αποτελεσματικότητά’ τους είναι καλά ως ‘επικοινωνιακά τρυκ’ ή ‘εκθέσεις ιδεών’… μεγάλων πολιτικών ανδρών.

Και μόνο ως σκέψη και ιδέα δημιουργεί απαράδεκτες διακρίσεις και λειτουργεί αντι-τουριστικά.

Κάπως έτσι καταρρίπτεται και ο «μύθος» ότι ο εμβολιασμός θα έλυνε ως δια μαγείας το πρόβλημα της μη νόσησης ή της μη μετάδοσης του ιού και των μεταλλάξεών του (αφού οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό κανονικά, οι δε παρενέργειες είναι κάτι… σαν το λόττο «αν σου κάτσει»).

Ούτε φυσικά με τα μαζικά τεστ (self-rapid κλπ) λύνεται ή ελέγχεται περισσότερο το πρόβλημα, αυτό δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι που το λένε (όσο αυξάνεται ο αριθμός των τεστ αυξάνεται και η πιθανότητα να βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα από ασυμπτωματικούς κλπ και ταυτόχρονα η φοβία και ο πανικός του κόσμου.)

Απλά, με το να τα προτείνουν ως αναγκαίες «λύσεις» συντηρείται το αφήγημα της ελπίδας και του «μένουμε ασφαλείς» (το «μένουμε σπίτι» άλλαξε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση).

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις  «*5 γραμμές άμυνας για το «άνοιγμα» του τουρισμού» που ανακοίνωσε ο Υπουργός. Άλλωστε υπάρχει και το περσινό προηγούμενο η διαχείριση του οποίου ήταν κοινό μυστικό πόσο «αυστηρή» και «διαφανής» ήταν (υπήρξαν -όπως θα θυμάστε-  σχετικά δημοσιεύματα στον ξένο τύπο που μας ξεμπρόστιασαν).

Συμπέρασμα: Ούτε με την εποχική αύξηση των κρουσμάτων (κάτι σαν τις εποχικές ιώσεις και αλλεργίες της άνοιξης που κι αυτές ανιχνεύονται ως θετικά κρούσματα στα rapid test) χρειάζεται πανικός, ούτε η καταστροφολογία είναι καλός σύμβουλος, τόσο για την υγεία μας όσο και για τον τουρισμό που όλοι περιμένουμε για να κινηθεί η οικονομία μας.

Άλλωστε ο καιρός που φτιάχνει σιγά σιγά, ένας ζεστός Μάιος και το επερχόμενο καλοκαίρι θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Τα δύσκολα θα είναι πάλι από το φθινόπωρο, άλλα μέχρι τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν…

 

 • Οι 5 γραμμές άμυνας για το «άνοιγμα» του τουρισμού (κατά τον κ. Θεοχάρη)

1) Οι προϋποθέσεις και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά πριν από την άφιξη των ταξιδιωτών στην Ελλάδα -είτε με εμβολιασμό είτε με αρνητικό τεστ.

2) Η ενεργοποίηση του άκρως επιτυχημένου συστήματος τυχαίων ελέγχων ‘EVA’, για το οποίο έχουμε κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, ώστε να εντοπίζουμε τα θετικά κρούσματα στα σύνορα.

3) Τα ξενοδοχεία καραντίνας ώστε να μπορούμε να απομονώνουμε τυχόν κρούσματα.

4) Ο εμβολιασμός των εργαζομένων, ο οποίος θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας. Και

5) Η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Είναι αυτά που κράτησαν πέρυσι ασφαλείς τους πολίτες και τους επισκέπτες μας. Το ίδιο θα κάνουν και φέτος».

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έχει χαθεί η κοινή λογική σε πολλούς τομείς.
  Ακόμα και στο θαύμα του Ισραήλ υπάρχει ξένος δάκτυλος. Στις αρχές Μαρτίου έκαναν σχεδόν 100.000 τεστ ημερησίως ενώ τώρα έχουν πέσει στις 30.000. Φυσικά όλα τα σχετικά νούμερα έχουν μειωθεί. Άρχισαν πάλι να χάνουν τη ζωή τους και από άλλες ασθένειες.
  Ο σκοπός ήταν, είναι και θα είναι ο πλήρης εμβολιασμός των πάντων. Και εμείς δεν προλαβαίνουμε σε έναν μήνα να προχωρήσουμε τόσο πολύ όσο το Ισραήλ, αλλά για καλή μας τύχη καμία χώρα της ΕΕ δεν έχει προχωρήσει οπότε αναγκαστικά το PCR test θα είναι αρκετό για να ανοίξει ο τουρισμός.

 2. Δείχνουν.. Για κατάσταση της Κω σε βαθύ κόκκινο… Ελπίζω να διαψευθουμε….θα ανακοινωθεί αυτές τις μέρες.. Το θέμα είναι ότι το προετοιμαζουν καιρό τα λαμογια..

 3. ……ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!
  ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
  1 ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ ΕΙΝΑΙ!

 4. Διότι.. Αν ο εταιρείες ηθέλαν να σώσουν τον κόσμο.. Και όχι να δημιουργήσουν αρρώστιες.. Θα το έκανα τουλάχιστον 200 χρόνια πριν…!!! Ο ΠΟΥ εγκρίνει και τα δηλητήρια των ψεκασμών, τα φυτοφάρμακα,εδώ και χρόνια.. εκτος τα ..εμβολια… Μαζί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι το κατάλληλο μείγμα για εξόντωση. Ο νοών νοειτω..

  • Άκου κάτι φίλε,γνωρίζω κάποιον που το έπαιζε πολύ άντρακλας και με παρόμοιες απόψεις

   Ανάμεσα στα κρούσματα που ακούμε είναι και συγγενείς του ,που μαζί με κάποιους άλλους έφυγαν Αθήνα εκτάκτως σοβαρά κτυπημένοι απ τον Κορονοιό…Αν τον δεις τώρα, του έχει φύγει η μαγκιά.. Η οικογένεια του είναι απομονωμένη, η «συγγενής’ του έφυγε χωρίς να πάρει καν ρούχα μαζί, είναι εντατική και ΜΟΝΗ ΤΗΣ.
   Λίγο σεβασμό με το τσουβάλιασμα. Έχουν κλ@σει μέντες πολλοί τελευταία. Όσο είναι πρόβλημα άλλων κάνουν κάποιοι τους ήρωες, μόλις έρθει κοντά, αρχίζουν τα τάματα…συμφωνώ πάντως με τους προβληματισμούς σου για τα εμβόλια .Κρίμα που το επιβάλουν στους εργαζόμενους στον Τουρισμό, ουσιαστικά καθιστώντας τους …δαμάλια.

 5. Καλύτερα να μην γίνει η σεζόν. Λένε ότι θα ανοίξει απο Ιούλιο όπως πέρσι. Μια από τα ίδια δηλαδή. Δεν καταλάβατε ακόμα ότι προσπαθούν να επιβάλουν τον εμβολιασμό?

  • Εδώ είναι το θέμα,οι περισσότεροι των πολιτών απ' τις παραδοσιακές

   αγορές που στέλνουν κόσμο στο νησί,δεν έχουν εμβολιαστεί, οπότε θα δεχθούμε πάλι με τέστ 72 ωρών,που δεν δείχνει κάτι ουσιαστικό και γίνεται επειδή θα μας το επιβάλουν,λόγω συμφωνιών κάτω απ’ το τραπέζι;και δεχόμενοι τέτοιους πελάτες θα γίνεται στο αεροδρόμιο τεστ,θα μένουν σε πραγματική καραντίνα,η θα βγαίνουν να φάνε το χταποδάκι τους μολύνοντας με μεταλλάξεις όλους;αυτά να απαντήσουν οι σωτήρες που χρησιμοποιούν προστακτικές.

 6. Οι Ολλανδοί,Σουηδοί, Δανοί κ.λ.π που δεν έκαναν το Ζeneca, επειδή οι χώρες τους

  έλαβαν υπόψη τα θρομβοτικά περιστατικό και τους εξαίρεσαν,θα μπορούν να ταξιδέψουν τον Ιούνιο Κω με τέστ μόνο;ας διαβιβάσουν αύριο οι κονδυλοφόροι τις ερωτήσεις στα Κεντρικά δεν ανάγκη να βιαστούν μην πάθουν και τίποτα, μετά τον τέταρτο καφέ,λίγο πριν να σχολιάσουν και μετά που διαβάσουν την espresso.

 7. Δικαίωμα σου να πιστεύεις το ψέμα που πουλάνε,δικαίωμα σου να είσαι ανόητος.. Δικαίωμα σου να να μην πιστεύεις την αλήθεια των θανάτων του εμβολίου…αποδεδειγμένα Δικαίωμα σου να πιστεύεις τους άσχετους @παπ@ρ..ολογους της κυβέρνησης. Και όχι τους εγκύρους παγκόσμιους ανεξάρτητους επιστήμονες γιατρούς για τον κίνδυνο και την απάτη των εμβολίων.. Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι μπαρούφα θέλεις , δικαίωμα σου να φοβάσαι γιατί αυτό θέλουν.. (και άσε έμας τους » άντρακλες να μην πιστεύουμε τα γέλια αστεία παραμύθια τιυς.. δικαίωμα σου να ακολουθήσεις και να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ τι θέλεις.μέσω της πλύσης εγκεφάλου και αποβλάκωσης που έχεις υποστεί απο το λοκνταουν Κσι την συνεχή παρακολούθηση τηλεόρασης.. …φτανει να μη είναι αργά για σένα. ΟΤΑΝ Εμβολιαστείς…

  • αλλά δεν μου λες κάτι χειροπιαστό,κάποια απόδειξη των ισχυρισμών σου,ενώ εγώ έχω ονόματα συμπολιτών που νοσηλεύονται..ξεπέζεψε,από που πηγάζει τόση αλαζονεία τόση ξερολακίτιδα,α..και κάτι ακόμα,μάθε να διαβάζεις.

 8. Δεν αντικατοπτριζει και τόσο τα άρθρα σου,.. Μου φαίνεται ότι μασάς και εσύ.. . (με το συμπαθειο, χωρίς ίχνος κακιάς, γιατί είσαι από τους λίγους σωστους δημοσιογράφους.. Μου φαίνεται ότι μπήκες στο τριπακι και » μασάς.την Τροφη που μας πλασαιρνουν . Ευτυχώς που έβγαλες σαν πρωτοσέλιδο την ενημέρωση με τα καθημερινα » ψευδή » κρούσματα.. Διότι τρομοκρατείτε ο κόσμος από τα γελοία selfetest..και θα πω και κάτι άλλο… για πολλούς.. :
  ».. Τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει η πλειοψηφία που σιωπά και απλά θέλει να επιβιώσει, υποτάσσεται και συνεργάζεται σε όλα”..
  Σοφία Σολ, αγωνήστρια ενάντια στο καθεστώς των ναζί 1921-1945

 9. Το ίδιο γράφουν και κάποιοι άλλοι 'αρχισυντάκτες' από την αντίθετη άποψη...

  Φίλε οι ακραίοι όλων των τάσεων και ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟΙ που βλέπουν μέχρι τη μύτη τους μόνο, έχουν σοβαρό πρόβλημα, με το συμπάθειο βέβαια άλλα έτσι είναι.

 10. Ο μεγαλύτερος καραγκιόζης υπουργός της μεταπολίτευσης,η τσιρίδας είπε

  ότι μπορεί να υπάρξει Τουρισμός χωρίς την εστίαση,μια δήλωση που στο Νησι μας πέρασε έτσι,αλλά στην Ρόδο έφερε αντιδράσεις..με την εν λόγω δήλωση φυσικά δείχνει την έννοια του για τα all inclusive,όπως το πείραμα της Ρόδου..από πίσω και η ΕΡΤ,που για μια άλλη φορά έδειξε με τα ρεπορτάζ ότι είναι μια ενημέρωση Κορεατικού κατεστημένου

 11. Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει η εστίαση με το άνοιγμα του Τουρισμού

  Αυτά είπε η Πελώνη,ας κάθονται μέσα στα ξενοδοχεία..μα τοοόοσο ..λάκες είμαστε; αν το ελεγε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσαν κρεμάλες..μας λένε ότι αν στην Κυβέρνηση η Αριστερά θα το διαχειριζόταν πολύ χειρότερα,αυτό όμως διαβάζεται και ανάποδα,αν με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε 9500 Χιλ θύματα,θα ζούσαμε πραγματικά μετά Μικρασιατικά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.