Όσα λιγότερα ξέρεις τόσο καλύτερα κοιμάσαι… (Άνοιγμα σεζόν από Ιούνιο και βλέπουμε;)

25
6757

Όσα λιγότερα ξέρεις τόσο καλύτερα κοιμάσαι… (άρα, έχεις καλύτερη υγεία, ψυχική και σωματική)

Το παραπάνω γνωμικό δένει γάντι με την σύγχυση των ημερών που ζούμε. Ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων ο ΕΟΔΥ για παράδειγμα στην περιοχή μας ή κρύβει κάποια; Υπάρχουν παράλληλες λίστες; Τα rapid test πόσο αξιόπιστα είναι; αφού υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες που την μια σε βρίσκουν θετικό και την άλλη αρνητικό; (Πρόσφατα στο Πυλί, πριν λίγο καιρό στους Λειψούς, την Πάτμο και τόσα άλλα πανελλαδικά).

Η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με την αύξηση των τεστ; Ναι, είπε ευθέως η κα Λινού

Άρα, άμα θες να αλλάξεις χρώμα σε μια περιοχή ή να παρατείνεις το lockdown (καλή ώρα…) αυξάνεις τα τεστ επί… τόσο και ανάλογα βγάζεις πάνω από 2.000 ή 3.000 κρούσματα πανελλαδικά….

Βομβαρδίζεται κανείς λοιπόν από πολλά τέτοια ‘περίπλοκα’ ερωτήματα της καθημερινότητας, μιας και το θέμα της πανδημίας είναι το κυρίαρχο. Και φυσικά οι απαντήσεις των ειδικών ή δεν είναι τόσο ξεκάθαρες ή αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβητήσεων και παρερμηνειών λόγω ίσως… διπλωματικής ασάφειας (κι έτσι η ανακύκλωση των ιδίων πραγμάτων συνεχίζεται…)

Το άλλο κυρίαρχο θέμα είναι η σεξουαλική βία και κακοποίηση σε όλες της της μορφές,  που ασφαλώς πολύ καλά κάνουν τα θύματα και τα καταγγέλλουν με γενναιότητα ψυχής και θάρρος, υπό μία μορφή δημόσιας εξομολόγησης.

Βέβαια, πιο δύσκολή, αλλά λυτρωτική θα ήταν μια τέτοια εξομολόγηση-παραδοχή ως δημόσια συγνώμη, από τους ίδιους τους θύτες που σίγουρα ο ψυχικός και πνευματικός τους κόσμος είναι ένας λαβύρινθος με ερινύες και φαντάσματα να τους στοιχειώνουν. Και το τέλος τους από τον ίδιο τον πνευματικό νόμο (τον για πολλούς ανεξερεύνητο και ακατανόητο), αδυσώπητο.

Η ψυχική και πνευματική υγεία και το τι οδηγεί τους θύτες σε τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι ένα μεγάλο ζητούμενο που η «πολιτισμένη» κοινωνία έχει φροντίσει να κρύψει επιμελώς (όπως και διάφορα άλλα ταμπού) κάτω από το ακριβό της χαλί.

Κάποιοι συνδέουν το φαινόμενο με το θέμα της παιδείας… λέτε και τα συγκεκριμένα ‘ιερά τέρατα’ δεν είναι τέρατα μόρφωσης και παιδείας που διδάσκουν μάλιστα (υποτίθετα)ι «ήθος», «ηθική» και κάθε επιμέρους… παιδεία.

Ή ο λαός μας έβγαλε τυχαία την παροιμία: Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις… (Ή ακόμα ο πατροκοσμάς είπε τυχαία το περίφημο: «το κακό θα έρθει από τους διαβασμένους…» Και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε)

Στα της πεζής (και έγκλειστης) καθημερινότητας τώρα:

Έπρεπε να φτάσουμε στη νέα παράταση του Lockdown που μας οδηγεί στον Μάρτιο και μετά πάμε ολοταχώς για Απρίλιο και Πάσχα, που είναι αμέσως μετά την Πρωτομαγιά φέτος, στις 2 Μαΐου (αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα έχει αρθεί ο εγκλεισμός μέχρι τότε και θα το γιορτάσουμε κανονικά;) για να συζητάμε τα αυτονόητα.

Γιατί τόσο καιρό έπρεπε να είναι καταδικασμένες κάποιες επιχειρήσεις και κάποιες άλλες που επίσης προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο συνωστισμό να είναι στο απυρόβλητο σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ας μην ανοίξουν, λοιπόν, τα σχολεία αν όντως επιβαρύνουν την κίνηση, ας παραμείνουν κλειστά κάποιες ημέρες της εβδομάδας, όπως τα Σάββατα και τις Τετάρτες, τα σούπερ μάρκετ ή κάποιες άλλες δουλειές που απασχολούν μερικές χιλιάδες εργαζομένους (οι οποίοι γεμίζουν απαράδεκτα τα μέσα μαζικής μεταφορά στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα), για να επέλθει μια ισορροπία, κάποιο ισοζύγιο στην αγορά.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί για παράδειγμα οι πολίτες κολλάνε τον ιό μόνο στα καταστήματα  και όχι στα σούπερ μάρκετ; Δηλαδή τι θα συμβεί αν μέρα παρά μέρα λειτουργούν μια τα μαγαζιά και μια τα σούπερ μάρκετ (και με διευρυμένο ωράριο, 8 το πρωί με 8 το βράδυ, ώστε να μην παρατηρείται συνωστισμός), λέτε να πάθουμε ασιτία;

Times: Η Ελλάδα μελετά να ανοίξει τα σύνορα για τους εμβολιασμένους Βρετανούς από τον Μάιο

Η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει τη ζωτική για τη χώρα βιομηχανία του τουρισμού, που έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα (και είναι ευνόητο, γιατί ειδικά μας εμάς εδώ που εξαρτόμαστε κατά 95% από τον τουρισμό είναι η μοναδική μας ελπίδα για επιβίωση…)

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εξασφαλίσει -λέει- ότι το προσωπικό στα αεροδρόμια της χώρας όπως και οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η επανέναρξη του ελληνικού τουρισμού στη χώρα από τον Μάιο θα ερχόταν σε αντίθεση καθώς οι ηγέτες της ΕΕ θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η άρση των περιορισμών στα μη απαραίτητα ταξίδια.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πάντως δήλωσε  ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό για αναψυχή και διακοπές θα απαγορευτούν στην Αγγλία τουλάχιστον έως τις 17 Μαΐου.

Από τη πλευρά τους, τα κράτη μέλη της Ε.Ε ενδέχεται να εμποδίσουν τους Βρετανούς να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι λόγω του Covid-19.

Άρα άνοιγμα σεζόν από Ιούνιο και βλέπουμε;

25 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ) ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ

   μπουχτισαμε κύριε Κίτση με τα πτυχία σας….

  • Ποτέ δεν πίστεψα σε οικειοθελείς συλλογικές ενέργειες όταν τα μέλη δεν έχουν κοινές βάσεις

   Σιγά μην περιμένω να συγκινηθεί και να βάλει μάσκα αυτός που πλένεται κάθε βδομάδα ή τρώει και σκουπίζεται με το μανίκι του ή που πιστεύει ότι με το να το παίζει αντάρτης του κ@λου κάνει αντιπολίτευση. Ή ο άλλος που δεν θέλει να είναι πιόνι των μεγάλων.. Το θέμα είναι ότι ανάμεσα στους ΜΗ ψεκασμένους υπάρχουν φασιστοειδή με ‘γνώσεις’ επιδημιολόγου, που χαίρονται στο άκουσμα απάνθρωπων και αντισυνταγματικών μέτρων στέρησης ελευθερίας.Έχει καταντήσει αηδία,θα ξεσπάσει σε εμφύλιο σε πολλά κράτη. Η πίεση είναι τεράστια. .πάμε για 5ο μήνα καραντίνας που αφορά μόνο ‘συγκεκριμένες’ ομάδες πληθυσμού, γιατί όλοι οι υπόλοιποι περνάνε μια χαρά.Υπόψη ότι θα κάνω το εμβόλιο, αλλά ποτέ μου δεν θα ψηφίσω τον Καραγκιόζη που ηγείται της χώρας.

 1. Αν διαβάζουμε τέτοια γραφικά και ότι σου κρύβουν κρούσματα δεν υπάρχει σωτηρία .Εξαλου το απόγευμα θα ακούσεις τα νέα.Η Κως στο κόκκινο.Καλα κρασια….κάντε κανένα copy paste από κανένα ψεκασμένο η κάποιον με συμφέροντα και θα πάμε πιο βαθειά στο πηγάδι.Θα έρθει η μέρα που θα παρακαλάτε για να κάνετε εμβόλιο .

 2. Πολύ σωστά. Αν ακολουθούσαμε όλοι το παράδειγμα του Μητσοτάκη, του Χατζημάρκου, του Παπά και των υπολοίπων τώρα θα είχαμε βγει από… το πηγάδι! Και θα πλέαμε σε γαλάζιες θάλασσες

   • Μ ένα νόμο,ένα άρθρο κλείνεις για 7μηνες κατ οίκον περιορισμό

    10 εκατομμύρια ,αυτό να δεις πως θα μείνει στην ιστορία..

   • και επί τρεις μήνες μάλιστα και συ τοις απειλές πολέμου τις βαφτίζεις σαν αποτροπή από μέρους σου….θες κ αλλά;

  • Μήπως ξέρεις και αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός αποχαρακτηρίσει και υποβαθμίσει την Πανδημία σε επιδημία;όλες οι καταστραμμένα οικονομίες θ ανοίξουν σύνορα για σένα δηλαδή; Ή θα μαζευτούν οι αληταράδες που ήρθαν πέρσι και μαζεύονταν παραλίες με τα βαποράκια του νησιού;

 3. Δηλαδή όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί θα χάνει τη δουλειά του;
  Βρε επανάσταση κατά των καταραμένων….

 4. Τελικά ο Ιωαννιδηα ο γνωστός επιστήμονας και ο Κούβελας εμβολιάστηκαν.Απλά θέλαμε της εταιρείας τους οι ανθρωποι

 5. Παιδιά μακριά από τα εμβόλια.Έχουν παρενέργειες και σε ελέγχουν.Ένας φίλος Παναθηναϊκός το έκανε και εχθές φώναζε Θρύλε ΟΛΕ

 6. Από καλά πληροφορημένη πηγή όλες οι κρουαζιέρες Μαίου και Ιουνίου έχουν ακυρωθεί.
  Το ότι ανακοινώνω πτήσεις από τις 20 Μαίου δεν σημαίνει ότι θα τις κάνω.
  Πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά από τους Άγγλους που τώρα είναι εκτός ΕΕ και θέλουν να συνάψουν διμερείς συμφωνίες με το κάθε κράτος ξεχωριστά.

 7. Χίλιες φορές να μην γίνει η σεζόν, αν είναι όπως η περσινή. Ούτε εμβόλια θέλουμε με παρενέργειες.
  Όποιος εμβολιάζεται ναι μεν αποκτά αντισώματα αλλά επιβάρυνει και τον οργανισμό του.
  Όσο για τα κρούσματα, υπάρχουν στην Κω, αλλά μας το κρύβουν … κι αυτό θα φανεί στην πορεία.

 8. ρε ……τη τρελα μου
  εχει ουρες στις τραπεζες, στα μαγαζια κινητης, στα σ.μαρκετ αλλα η κυρια ελενη που πουλαει παντοφλες στην γειτονια κ μπαινει 1 πελατης την ημερα ειναι κλειστη κ καθεται με την καρεκλιτσα της απ οξω σαν σε κηδεια

  • που μπλέξαμε,να δούμε πόσους θα θάψουν από ανέχεια, εξευτελισμό και ψυχολογικά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.