«Ψεκασμένοι» υποχρεωτικότητας Vs «ψεκασμένοι» συνωμοσιολογίας

17
2119

«Ψεκασμένοι» υποχρεωτικότητας Vs «ψεκασμένοι» συνωμοσιολογίας

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, που σημαίνει «δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό». Ένα ρητό που θέλει να μας καταστήσει αισιόδοξους απέναντι σε μια δύσκολη τροπή των πραγμάτων, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα.

Δίχως αμφιβολία, χάσαμε πολλά αυτονόητα και μέχρι πρότινος «δεδομένα» πράγματα στο τελευταίο δεκάμηνο.

Η ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη άλλαξε δραματικά: κοινωνική απομόνωση, ανασφάλεια, περιορισμός ελευθερίας, περιχαράκωση, δραστική μείωση εισοδημάτων.

Στα «καλά» που προέκυψαν συγκαταλέγονται η μείωση της γραφειοκρατίας, αποφυγή των ουρών, η διαχείριση της αυτοαπομόνωσής μας, η αυτοσυγκράτηση και ο περιορισμός των καταναλωτικών μας αναγκών (‘καταναλωτική μανία’ το ονομάζαμε).

Μέσα σε αυτά και η ταχύτατη ψηφιοποίηση που μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε πλέον εξ αποστάσεως τόσα πολλά πράγματα: Τηλε-εργασία, τηλε-εκπαίδευση, σχεδόν όλες τις συναλλαγές, κερδίζοντας χρήμα και χρόνο (τουλάχιστον όταν δεν… πέφτουν τα συστήματα και δεν φρακάρουν οι ταχυμεταφορές, δύο λειτουργίες που θα υποχρεωθούν κι αυτές να αλλάξουν ριζικά).

Παράλληλα, οι μηχανισμοί στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που κινδύνευαν με κατάρρευση, (στο μέτρο και στο βαθμό που γίνεται τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο) φάνταζε αδύνατο να το διανοηθεί κανείς από μας, στα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας (τουλάχιστον για τη χώρα μας).

Η δε εστίαση (focus) της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας η οποία κατόρθωσε μέσα σε τόσο σύντομο χρόνο να παρασκευάσει τα πολυσυζητημένα προηγμένα εμβόλια για τον Covid-19 και ενδεχομένως από άλλες παρόμοιες επικίνδυνες λοιμώξεις, στην καλύτερη περίπτωση γεννά αισιοδοξία για αντίστοιχα ‘επιστημονικά άλματα’ (εφόσον επιδειχθεί ο ίδιος ‘ζήλος’) και για σειρά άλλων θανατηφόρων ασθενειών (καρκίνος κ.α. θανατηφόρες νόσοι)  ή παθογενειών (πείνα)  που απειλούν την ανθρωπότητα.

Από την άλλη τα αυταρχικά, καταπιεστικά και αλλοπρόσαλλα μέτρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Το πλέον χαρακτηριστικό είναι το γενικό-πανελλαδικό κλείσιμο lockdown – ‘οδοστρωτήρας’ που καταδικάζει (ερήμην) ολόκληρες κοινωνίες και περιοχές χωρίς ή με (απειρο)ελάχιστα κρούσματα όπως η δική μας. Χωρίς καμία διάκριση από τα πάνω και αργά αντανακλαστικά από τα κάτω (βλέπε, τελευταία επιστολή Δημάρχου, όταν κάποιοι είχαν επισημάνει την κραυγαλέα αυτή αδικία από την πρώτη κιόλας καραντίνα του Μαρτίου).

Και από τα ανήκουστα, που φουντώνουν την «καχυποψία» και τις εν δυνάμει αντιδράσεις του κόσμου, η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών με ‘πιστοποιητικά’ (σαν τα παλιά των «κοινωνικών φρονημάτων» και του φακελώματος) και τις έμμεσες εκβιαστικές πιέσεις που ήδη έχουν ειπωθεί ως προειδοποιήσεις: Δεν θα μπορείς να ταξιδέψεις, να πιάσεις δουλειά, να μπεις σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, γυμναστήρια, πανεπιστήμιο κλπ εγείρει σοβαρά ερωτήματα (νομικά, συνταγματικά, βιοηθικά).

Κάπου γράφτηκε ότι οι «ψεκασμένοι» της υποχρεωτικότητας τείνουν να ξεπεράσουν κατά πολύ τους «ψεκασμένους» της ‘συνωμοσιολογίας’.

Και από τη στιγμή που χάνεται το μέτρο, η λογική και η ελευθερία της βούλησης μαζί με όλη την ψυχολογική επιβάρυνση που βιώνουμε όλοι τελευταία ας μην απορήσουν οι ιθύνοντες νόες αύριο μεθαύριο όταν αρχίσουν να ωριμάζουν «τα σταφύλια της οργής».

(Όλα αυτά με το βλέμμα στραμμένο στην Αμερική που πολλοί εκτιμούν ότι θα είναι η αρχή και η θρυαλλίδα για ξεσπάσματα «οργής»… ντόμινο, ανά τον κόσμο)

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι να πούμε τι .Δαμόκλειος σπάθη η φονική πανδημία επικίνδυνη και ριψοκίνδυνη απόφαση το εμβόλιο που έχει διαφορετική αντίδραση σε κάθε άνθρωπο. Όσο για την οικονομία η ευρωπαϊκή ένωση όταν την χρειάστηκε η Ελλάδα δεν είχε να δώσει αλλά μας φόρτωσε υπέρογκο τοκογκλυφικο δανειο. Τώρα μοιράζει αφειδώς το χρήμα. Άντε καλή χρονιά.

    • Σωστά έτσι είναι ,κ απαιτούμε να μην είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο ,οποίος θέλει να εμβολιαστεί ας το κάνει εμείς δεν θέλουμε.

    • Τι δεν καταλαβαίνεις;Ριψοκίνδυνο το εμβόλιο;Έδωσε λεφτά η Ευρώπη γιατί το θέμα δεν είναι οικονομικό να τα πάρεις να τα φας.Είναι θέμα επιβιώσεις και οι αρχές της Ευρώπης έχουν πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή και υγεία.Το ότι καταπίνετε τους 70 νεκρούς κάθε μέρα και χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και λέτε ψεκασμένους όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πανδημία και να ζήσουν με ξεπερνά.Ναι μέχρι τώρα που ασχολούμασταν με τον καπνό των αεροπλάνων που σας ψέκαζε δεν απασχολούσαμε κανένα μας διασκεδάζετε.Τώρα;Χανοντε άνθρωποι επιτέλους σεβάστηκε .Αλήθεια η δίκη σας λύση είναι δεν κάνουμε τίποτα περιμένουμε μέχρι να φύγει μόνος του ο ιός και όσοι πεθάνουν πέθαναν,Εξαλου είναι και μεγάλοι οι περισσότεροι;Αυτό λέτε;

  2. ΔΕΝ πρόκειται νά σταματήσουν νά σέ πιέζουν συνεπώς και όσο αρνείσαι να » εμβολιαστείς» τόσο η πιεση θα αυξάνεται.. Με καραντίνα επαοριστον στέρηση ελευθερίας, αγοράς, εργασίας, κτλ)όταν εμβολιαστεί το 80%και πουληθούν τα εμβόλια.. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Η FAKE ΠΑΝΔΗΜΊΑ..τότε όμως θα Δημιουργηθεί η πραγματική πανδημία αρρωστειας.. Επιπτώσεων
    Προτίθονται νά κάνουν τέστ σέ όλα τά παιδιά τόν Σεπτέμβριον διά τήν εισαγωγή τούς είς τά σχολεία τούς!
    Πρώτον, δέν δικαιούνται κάτι τέτοιον, διότι τό τέστ είναι Πράξη Ιατρική καί απαγορεύεται δίχως τήν συγκατάθεση τού εαυτού ή τού γονέα…
    Εάν η ανθρωπότητα εμβολιαστεί θά δημιουργήσει παρενέργειες στο ίδιο το DNA του ανθρώπου, θά γεννήσει δεκάδες καινούργιες ασθένειες..
    Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι μια κλίκα, όχι με σκοπό την υγεία του ανθρώπου,Αλλά το κέρδος.. Δημιουργουν αρρωστεια, για να πουλούν φάρμακα, Και τα φάρμακα δημιουργούν περισσότερες. επιπτώσεις . Αρρωστεια

    • ανθέλληνα και ντροπή του ανθρώπινου είδους, αυτά να τα πεις στις οικογένειες των 5300 Ελλήνων που πέθαναν μέσα σε μερικές εβδομάδες, με τον πιο φριχτό θάνατο. Επίσης να τα πεις και στους υπεύθυνους και σοβαρούς γονείς σου που σε εμβολίασαν όταν ήσουν βρέφος και παιδί είσαι τώρα εδώ να γράφεις τις απαίσιες συνωμοσιολογίες σου. Επίσης στους επιστήμονες, γενικότερα, που σου έχουν διπλασιάσει τον μέσο όρο ζωής, από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Ευαίσθητε πιστέ, άνθρωπε της αγάπης. Σιχαμένε.

  3. Σωστά σκέφτεστε .αλλά αν τα λέμε αυτά θα κάνουμε διακοπές στον Κορυδαλλό για διάδοση ψευδών ειδήσεων.

  4. Είμαι απο πυλι, Έριξα tyn στη κοπέλα μου απο Ζηπαρι επειδή μου έδειξε έναν μετανάστη απο Σομαλία και μου λέει κοίτα ένας συγχωριανος σου

  5. Το μεγάλο μυστικό του βλάκα-ψεκασμένου , χμ, για να σκεφτώ λίγο…Ε… μάλλον ότι δεν του περνά καν από το μυαλό, δεν διανοείται ότι μπορεί για μια στιγμή να ‘χει άδικο. Κι αν του περάσει μια στάλα υποψίας από το μυαλό, γρήγορα τη διώχνει.

  6. Ελεγχόμενοι και οι δύο από το σύστημα…!
    Οι μεν από τα πουλημένα κανάλια και οι δε από τα δήθεν ελεύθερα facebook και YouTube…!
    Όλοι εξαπατημένοι από τούς masters of deception…!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ