Το πάει φιρί φιρί για ένα «θερμό» χειμώνα… (Σπέρνει ανέμους για να θερίσει θύελλες!)

2
2302

Το πάει φιρί φιρί για ένα «θερμό» χειμώνα… (Σπέρνει ανέμους για να θερίσει θύελλες!)

Δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε μάντεις (κακών), αλλά το είχαμε γράψει με το ξεκίνημα της (μίνι) τουριστικής περιόδου, που αναγκαστικά είχε αλλάξει τακτική, ότι από τον Οκτώβριο και μετά ο Ερντογάν θα ξαναρχίσει την ίδια και χειρότερη προκλητική τακτική στο Αιγαίο πηγαίνοντας φιρί φιρί για θερμό επεισόδιο.

Οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν αμήχανοι και διχασμένοι, οι Ρώσοι διπλωματικά αδιάφοροι και οι Αμερικανοί έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές.

Η τακτική του Ερντογάν είναι πια ξεκάθαρη. Θέλει με κάθε τρόπο να δημιουργήσει τετελεσμένα. Με το ερευνητικό σκάφος και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν να «σουλατσάρουν» σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων  στα χωρικά μας ύδατα και δίπλα στα ελληνικά νησιά που θέλει να «γκριζάρει».

Είναι πολύ κρίσιμο στην παρούσα φάση να υπάρξει εθνική ομογνωμία και εθνική γραμμή. Αυτό θα πρέπει με κάθε τρόπο να το επιδιώξει η Ελληνική κυβέρνηση.

Οι όποιες απαντήσεις της χώρας μας στον ιδιαίτερα «θερμό» (σε αυτό το επίπεδο) χειμώνα που έρχεται, πρέπει να είναι πολύ μετρημένες και ζυγισμένες είτε σε διπλωματικό, είτε σε στρατιωτικό τομέα, αν χρειαστεί.

Από την άλλη η φρενήρης αλαζονεία που φτάνει στα όρια… τρέλας του Ερντογάν (κατά το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι») είναι προδιαγεγραμμένο που θα καταλήξει.

Το ανοιχτό μέτωπο με την Αρμενία, το κουρδικό και οι πολεμικές επιχειρήσεις με το Ιράκ αλλά και ο πολυεθνικός χαρακτήρας της Τουρκίας δείχνουν ότι τείνει να επιβεβαιωθεί ο τίτλος ενός πολύ εύστοχου  άρθρου του Γιώργου Αποστολόπουλου στο Πρώτο Θέμα:

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες κύριε Ερντογάν!

Ο Τσιχάτ Γιαϊτζί είναι απόστρατος ναύαρχος και τέως υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, βασικός εισηγητής της θεωρίας της «γαλάζιας πατρίδας».

Είναι και αυτός που με προκλητικότατες δηλώσεις του υποστήριξε πολύ πρόσφατα ότι «η πλειοψηφία των κατοίκων σε Κρήτη και Ρόδο δεν είναι Έλληνες».
Οι ανιστόρητες, και θρασύτατες αυτές αναφορές, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακόμα και κωμικές εάν δεν συνοδεύονταν από την επεκτατική και ιμπεριαλιστική πολιτική του Τουρκικού κράτους και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, δεν πρόκειται να χάσω χρόνο αντικρούοντας την προσπάθεια του απόστρατου ναυάρχου να σπείρει ανυπόστατα δαιμόνια στην ομοιογενή πληθυσμιακά πατρίδα μας.

Αντιθέτως, θα θέσω κάτι πολύ πιο τεκμηριωμένο που δυστυχώς η ελληνική πλευρά ελάχιστα τολμά να θίξει αλλά αποτελεί πραγματικότητα:

Τον πολυεθνικό χαρακτήρα της Τουρκίας.

Είναι γνωστό ότι με την συνθήκη της Λωζάνης πραγματοποιήθηκαν ανταλλαγές πληθυσμών και τουλάχιστον 1.650.000 Έλληνες ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες στη Μικρά Ασία. Η μετακίνηση έγινε κατόπιν επιλογής εθνικότητας η οποία θεωρήθηκε αποδεικτικό στοιχείο της καταγωγής.

Τυχαίνει να γνωρίζω από μαρτυρίες ότι αρκετοί Έλληνες, προκειμένου να μην ξεριζωθούν, προτίμησαν να δηλώσουν Τουρκική εθνικότητα και παρέμειναν. Ως «Τούρκοι» παρέμειναν και άλλοι λαοί αφού δεν αναγνωρίσθηκαν μικρασιατικές μειονότητες…

Είναι γνωστό ακόμα ότι προϋπήρχαν κρυπτοχριστιανοί σε όλη την Ανατολία όπως και ότι μεγάλο μέρος Ελλήνων και γηγενών λαών εκτουρκίστηκαν βιαίως.

Με δέος θυμάμαι αφήγηση του παππού μου ο οποίος πολέμησε στη Μικρά Ασία και αιχμαλωτίστηκε, ότι στο στρατόπεδο που τους είχαν φυλακίσει στα βάθη της ανατολής,  τις νύχτες εμφανίζονταν άγνωστες γυναίκες που τους πετούσαν ψωμί για να φάνε. Ποιες να ήταν άραγε αυτές οι μυστηριώδεις μορφές, εκτός από κρυπτοχριστιανές ελληνικής καταγωγής;

Με δέος επίσης μαθαίνω σύγχρονες έγκυρες πληροφορίες για σημαντικούς πληθυσμούς στον Πόντο που μιλάνε ακόμα Ελληνικά, κρυφά φυσικά από το Τουρκικό κράτος.

Αλήθεια κύριε Γιαϊτζί, μήπως θέλετε να συζητήσουμε και για τους Κούρδους, τους Αρμένιους, τους Ασσύριους, τους Ζάζα, τους Λαζούς, τους Κιρκάσιους, τους Σαύννους, τους Γιουρούκους, τους Γαλλογραικούς, τους Καππαδόκες και αρκετούς άλλους λαούς που διατηρούν μέσα στο αυταρχικό τουρκικό κράτος τις ιδιαιτερότητές τους; Για την Ίμβρο και την Τένεδο; Για τους διωγμούς των Κωνσταντινουπολιτών; Για τους Αλεβίτες;

Προς το παρόν όμως νομίζω ότι αρκεί ο σάλος που προκλήθηκε στη χώρα σας από το σχετικά πρόσφατο διάλογο μεταξύ του Δημάρχου της πόλης Καχραμανμάρας, Χαϊρετίν Γκιουνγκόρ, με μια γυναίκα από την Τραπεζούντα σε παζάρι: «Εμείς σας κάναμε μουσουλμάνους», της είπε…

Προσοχή λοιπόν. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες και οι καταπιεσμένοι λαοί, δεν ξεχνούν…»

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. που δεν θα εκπλαγώ να φτάσουν μέχρι της ακτές.. όπως Κύπρο,που κολυμπούσε ο κόσμος με θέα το γεωτρύπανο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.