Ο Δήμος Κω έχει σχέδιο για «ομπρέλα προστασίας» των δημοτών & των ευπαθών ομάδων στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται;

12
1701

Ο Δήμος Κω έχει σχέδιο για «ομπρέλα προστασίας» των δημοτών & των ευπαθών ομάδων στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται;

Διαβάζω, ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει σε εξέλιξη ένα καλά οργανωμένο και πλήρως συντονισμένο σχέδιο που έχει στόχο να αποτρέψει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την διασπορά του κορωνοϊού και να προστατέψει την υγεία των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της πόλης καθώς και των εργαζομένων του και σκέπτομαι αν ο Δήμος της Κω θα πρέπει να δώσει βάρος σε κάτι αντίστοιχο ή αν θα πρέπει να ενδυναμώσει τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας μπροστά στο δύσκολο οικονομικά χειμώνα που έρχεται (και δεν ξέρουμε καν αν θα είναι ο μόνος…)

Για παράδειγμα στο Δήμο Αθηναίων τα Δημοτικά Ιατρεία εξετάζουν δωρεάν, όπως πάντα, τους δημότες, επιτελώντας την κεντρική αποστολή τους σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Παρέχουν έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα για άμεσα προσβάσιμη ιατρική φροντίδα χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν σε κάποια, ήδη σημαντικά επιβαρυμένη αυτή την περίοδο, μεγαλύτερη δομή.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στον εκσυγχρονισμό και την προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού για τα ιατρεία, ενώ αυξήθηκε και ο διαθέσιμος προϋπολογισμός τους. Ενδεικτική είναι η προσθήκη “αιματολογικού αναλυτή” για τη διενέργεια δωρεάν αιματολογικών εξετάσεων. Επιπλέον οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, στο πλαίσιο υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19, ενισχύθηκαν με τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό καθώς και με υλικά κάθε είδους, όπως καθαριότητας, συσκευασμένο αντισηπτικό υγρό, γάντια μίας χρήσης και μάσκες.

Επιπρόσθετα, επαναλειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές ιατρικής (210-3638049), ψυχολογικής (210-3637692) και εργασιακής υποστήριξης (210-8839151), που ξεκίνησαν την περίοδο της καραντίνας με τεράστια ανταπόκριση , καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να μοιραστούν άμεσα την όποια ανάγκη και αγωνία τους προκαλεί η περίοδος αυτή και να λάβουν μία επαγγελματική συμβουλή και κατεύθυνση.

Η ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών του Δήμου Αθηναίων είναι συνεχής και όλο και πιο έντονη καθώς οι ανάγκες αυξάνοντα: Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) –  Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης & Ξενώνα Aστέγων Χρηστώνσε συνεργασία με ΟΚΑΝΑ.

Σε πλήρη λειτουργία επανέρχεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», που απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αθηναίων με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις , ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους θα μπορούν να καλούν στο 210-5277000 και να αναφέρουν τις ανάγκες τους.

Σε ό,τι αφορά τα 3.600 εγγεγραμμένα μέλη των Λεσχών Φιλίας του Δήμου*, έως ότου επαναλειτουργήσουν , θα εξυπηρετούνται μέσω της νέας υπηρεσίας «ΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ» τηλεφωνικά στον αριθμό 210-3428745 ή επικοινωνώντας (οι ίδιοι ή οι φροντιστές τους) με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected] Η φροντίδα περιλαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη και διεκπεραίωση αναγκαίων αιτημάτων.

Επιπλέον, η διανομή τροφίμων και βασικών υλικών συνδρομής ΤΕΒΑ για τους ωφελούμενους θα πραγματοποιείται κατ’ οίκον, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιούχων και των εργαζομένων. Αντίστοιχα συνεχίζουν να λειτουργούν και οι υπηρεσίες του ΚΥΑΔΑ με διανομή τροφίμων και ειδών υγιεινής.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσπάθεια για τον περιορισμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και την στήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, με την λειτουργία πλατφόρμας νομικής υποστήριξης μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-5210645 και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected]

Δεν ξέρω ποια απ ‘όλα τα παραπάνω υλοποιεί ο Δήμος της Κω αυτή τη στιγμή και τι σχέδιο (προσαρμοσμένο στις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες) επεξεργάζεται για τη συνέχεια, θα είχε ενδιαφέρον μια αναλυτική ενημέρωση όπως μας έστειλε (σε όλα τα ΜΜΕ πανελλαδικά) ο δήμος Αθηναίων (και πιο κάτω ο Δήμος Τρικκαίων τον οποίο είχε επισκεφτεί ως πρότυπο η Δημ. αρχή πριν αναλάβει).

Κι ένα τελευταίο εξίσου σημαντικό, ενόψει ανοίγματος της νέας σχολικής χρονιάς: Τι θα γίνει με τη λειτουργία του ΕΕΕΕΚω;

(καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη απόφαση είναι στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι).
Το πρόβλημα παραμένει. Τι σκοπό έχουν ο δήμος και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς;

 

 

*Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Αγράφων και e-trikala συνεργάστηκαν για on line επαφή των εγγονών με τους παππούδες τους

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ομπρέλλα προστασίας δεν εχουμε. Έχουμε ομως ελιές έτοιμες για μεταφύτευση και κινητά πέμπτης γενιάς με ανάλυση πολλών μεγαπίξελ. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να βγει ο χειμώνας.

 2. Μα ειναι πολυ απλο ……
  Ο δημος Αθηναιων και ο δημος Τρικαλων εχουν απο εναν δημαρχο.
  Εμεις λοιπον ολα τα παραπανω πρεπει να τα υλοποιησουμε
  γιατι.. εχουμε ΤΡΕΙΣ δημαρχους!!!!!!

 3. Γιατί έχουμε εμείς δημοτική αρχή εδώ?? Έχουμε δήμαρχο?? Ποιος είναι? Που ειναι? Ααααα Ναι ξέχασα είναι αυτός που φυτεύει ελιτσες και βγαίνει σελφι συνέχεια ακόμα και στην τουαλέτα που πάει.. σωστά Ναι..

 4. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΑΤΕ ΣΕΛΦΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΟΥ? ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ? ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ ΕΙΣΤΕ. ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ? ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ?

 5. Είδα το παραπάνω λιγκ και πραγματικά αισθάνθηκα πολύ άσχημα που δεν ψήφισα αυτούς τους ανθρώπους … εσυ δηλ νόμισες ότι αυτό είναι κατά του Κυριτση ;;;;

 6. τροφη στην αξιοτιμη ομαδα τον ψιτ… και το αχ νησακι μου, να μας θυμισουν οτι γυρισαν απο το πενταχρονο ταξιδι τους, και τοριξαν ομαδικα στη μαχη του πληκτρολογιου. Ετσι νομιζουν οτι θα ξαναγυρισουν στη μασα και στη ρεμουλα που τη διεκοψε ο λαος με το 62%.

  • Η μασα ε?…καποιο πιστεψαν την ατελειωτη λασπη σας..που ακομη συνεχιζετε αδιακοπα.
   Η αληθεια ομως παντα λαμπει…περιμεντε σας εχουμε kinder εκπληξη…
   Επισης τωρα αρχιζουν τα δυσκολα…
   μετα να δειτε τι θα γινει!!!
   Κλαρινονταουλια…που μιλατε και για μαχη στο πληκτρολογιο…αλητες!!!
   ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΨΕΥΤΕΣ ??

 7. μπουκάλια στην παραλιακή της Ζουρούδη, δείχνοντας τον πολιτισμό και την ευγνωμοσύνη τους για την φιλοξενία μας.. αυτό που γίνεται φέτος είναι απίστευτο και καλά δεν σκέφτονται εμάς αλλά εκεί κολυμπούν και συμπατριώτες τους…στα ξενοδοχεία που μένουν κάνουν και κει βλακείες.

 8. Έφτασε λοιπόν , με δυσκολία ομολογώ και φέτος ο πιο πολυέξοδος μήνας του χρόνου για τους γονείς. Ακούω για ομπρέλες βοήθειας από τον δήμο προς τους δημότες . Λοιπόν κύριοι συμπολίτες … αν όλοι θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και να βοηθήσει ο ένας τον άλλο γιατί ο θάνατος του ενός θα επιφέρει και τον θάνατο του άλλου σοβαρευτείτε. Για να μην τα πολυλογώ … εγγραφή στα αγγλικά και των δύο παιδιών μου 20 % πάνω οι τιμές σε σχέση με πέρυσι , βιβλία 150 ευρώ το κάθε παιδί , παπούτσια για συγκεκριμένο άθλημα παιδιών 90 ευρώ εδώ 20 ευρώ από ίντερνετ, εξωσχολικές δραστηριότητες, φόρμες, παπούτσια, τσάντες, λίστες σχολικές που οι ουρές στα βιβλιοπωλεία μας θα φτάνουν μέχρι το δρόμο για να τα αγοράσεις όλα σε άπιαστες αυξημένες τιμές !!! ( και να θες να στηρίξεις τόσο πολύ την τοπική αγορά … αλλά με έναν μισθό 700 ευρώ και έναν άντρα εκτός δουλειάς φέτος πείτε μου ποιος μπορεί να αντεπεξέλθει ?) . Κύριοι της αγοράς και της μάθησης, βοηθήστε τους γονείς σε μία τόσο δύσκολη χρονιά να επιβιώσει και μην μας πυροβολείτε όπως άλλες χρονιές . Είμαστε σε πόλεμο επιβίωσης φέτος.

 9. Το θεμα ειναι τα κριτήρια που θα βαλει ο δήμος σε οποιο επιδοματικο βοήθημα βγει να μην αποκλειει το συνολο της μικρό μεσαίας οικογενειας αμα ειναι να «σερνεσαι» για να ενταχθείς καπου να σου λειπει το βυσσινο

 10. θα συμφωνήσω και θα ταυτιστώ τόσο πολύ με το σχόλιο της μητέρας παραπάνω. Η κατάσταση στις τιμές σε αγαθά και γνώση στην Κω έχουν ξεφύγει και δε μας βοηθούν καθόλου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών μας, δεδομένης της τραγικής οικονομικής φετινής κατάστασης που όλοι βιώνουμε. ‘Όλα έχουν αυξηθεί ΤΡΕΛΆ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.