Κορονοϊός: Όλως τυχαίως, φτάσαμε στον Δεκαπενταύγουστο & μετά…;

9
1608

Κορονοϊός: Όλως τυχαίως, φτάσαμε στον Δεκαπενταύγουστο & μετά…;

Λέτε και ήταν «μάντεις» κάποιοι που είχαν προβλέψει ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε πάλι σοβαρό θέμα με τον κορονοϊό.

Μα αφού από το ένα άκρο περάσαμε στο άλλο και κυρίως στο βωμό του «να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται…» στον τουρισμό, άνοιξαν τα σύνορα και επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα σε τουρίστες από χώρες που πλήττονται πολύ βαριά από τον κορονοϊό.

Και παρόλα αυτά μείναμε στους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Οπότε τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα τουριστών καταγράφηκαν στην συνέχεια ως εγχώρια (ότι κόλλησαν δηλ. στην Ελλάδα).

Και φυσικά η γενική χαλάρωση που επέτρεψε Αυγουστιάτικα την εκτόξευση των κρουσμάτων (πάνω από 100-120 και πάει λέγοντας, καθημερινά) δίνει αφορμή για διάφορα καίρια ερωτήματα.

Μήπως η πανδημία δεν είχε λήξει και υπήρχαν κρούσματα, μόνο που οι αρμόδιοι δεν τα έβρισκαν γιατί απλά δεν έκαναν τα τεστ και τους ελέγχους που γίνονται σήμερα; (για να στηριχθεί τότε ενόψει σεζόν το αφήγημα της εθνικής επιτυχίας;)

Ή το άνοιγμα του τουρισμού έγινε με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο και έτσι τα εισαγόμενα κρούσματα, σε συνδυασμό με τη γενική χαλάρωση και αδιαφορία, προκαλούν τώρα αυτό το κύμα, που καταγράφεται καθημερινά στις ανακοινώσεις.

Κατά γενική ομολογία το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τεστ που γίνονται για τον Covid-19 (στο Νοσοκομείο Κω, όπως δήλωσε ο Διοικητής κ. Βασιλειάδης έγιναν 400 τεστ το τελευταίο διάστημα).

Σύμφωνα με το instanews.gr την περίοδο του πρώτου κύματος οι ειδήμονες έκαναν 500-1000 τεστ ημερησίως, με το νούμερο ν’ ανεβαίνει σταδιακά. Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, το τελευταίο διήμερο σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν περίπου 10.000 τεστ και καταγράφηκαν 78 και 110 κρούσματα αντίστοιχα.

Κάπως έτσι, αποδεικνύεται αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό από την πρώτη στιγμή: τα λίγα κρούσματα στις αρχές είχαν να κάνουν τόσο με την σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και με τα ελάχιστα τεστ που διενεργούντο.

Με το που αυξήθηκαν οι έλεγχοι, αυξήθηκε και ο αριθμός αυτών που (επισήμως, πια) φέρουν τον ιό…

Σε ότι αφορά την υπερβολική χαλαρότητα των Ελλήνων που δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και τις κοινωνικές αποστάσεις, δυστυχώς ισχύει για άλλη μια φορά ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Ο δήμαρχος Αθηναίων οργάνωνε εγκαίνια την ώρα που η αστυνομία κυνηγούσε κι έδερνε νέους στις πλατείες…

Πλήρης κατάρρευση της αξιοπιστίας της πολιτείας (και λίγο αργότερα τα όργανα της τάξης κάναν το ντεκόρ σε αθλητικές πανηγυρικές εκδηλώσεις).

Στα μέσα μαζική μεταφοράς έκαναν το γύρο του διαδικτύου όπου γινόταν το σώσε και ουδείς υπουργός φρόντισε να αυξηθούν δρομολόγια!

Νομίζουν όλοι ότι με τις «μάσκες» (που στην ουσία δεν είναι μάσκες γιατί δεν καλύπτουν τα μάτια, αλλά «φίμωτρα» για το στόμα και τη μύτη…)

Τοπικά, η Περιφέρεια ανακοίνωσε ματαίωση όλων των εκδηλώσεων του καλοκαιριού (διαθέτοντας τα χρήματα αυτά για την υγεία, όπως υπογράμμισε σε δελτίο τύπου)ενώ ο δήμος συνεχίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων των θερινών Ιπποκρατείων αναβάλλοντας ή ακυρώνοντας μόνο τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες στις πλατείες…

Και η τελευταία επιστολή του Επάρχου Κω Γ. Καμπανή προς τον κ. Χαρδαλιά που ζητάει εντατικοποίηση των ελέγχων, χτυπάει καμπανάκι προς όλους…

* Και μέσα σε όλα, λόγω των ημερών -όλως τυχαίως- στο στόχαστρο των διαφόρων «γραμματέων και φαρισαίων» θα βρεθεί πάλι η εκκλησία και τα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου, προσπερνώντας όλα τα παραπάνω… (Άραγε έχουν σκεφτεί αν ίσχυαν οι αιτιάσεις τους πόσο θα είχαν εκτοξευθεί τα κρούσματα από τις δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες πιστών που κοινωνούσαν και κοινωνούν μαζικά από το άνοιγμα των εκκλησιών μετά τα μέσα Μαΐου μέχρι σήμερα; Μήπως, λέμε μήπως πάλι λόγω «συγκυρίας», το 3ο κύμα της πανδημίας θα είναι τα… Χριστούγεννα;)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Για μένα ο σοβαρότερος δείκτης είναι ο δείκτης των διασωληνωμένων και των θανάτων. Και εκεί φαίνεται ότι πάμε ακόμα καλά. Και αυτό με κάποια επιφύλαξη γιατί ο 80άρης με τα υποκείμενα νοσήματα θα μπορούσε να είχε διασωληνωθεί είτε από πνευμονία είτε από οποιοδήποτε άλλο λόγο και χωρίς την παρουσία του Covid. Οι υγιείς μπορεί και να νοσήσουν αλλά συνήθως δεν θα το καταλάβουν ότι έχουν προσβληθεί αν και θα εξακολουθούν να μολύνουν τους άλλους.

 2. Πολύ καλό άρθρο!
  Εδώ πάντως στην Κω έχουμε την…άνωθεν προστασία, δε θα μάθουμε ποτέ τίποτε. Κι όταν λέμε άνωθεν προστασία, δεν εννοούμε ψηλά στον ουρανό, αλλά την… πολιτικά υψηλή.. Η εξίσωση είναι δύσκολη, αλλά η επιλογή να ανοίξει ο Τουρισμός έδειξε συγκεκριμένη κατεύθυνση: την στήριξη των Μεγάλων Επιχειρηματικών Κύκλων, των Μεγαλοξενοδόχων, των Μεγαλοπρακτόρων, των Εφοπλιστών κλπ.. Όχι βέβαια των εργαζομένων, θα μας εξέπλητε άλλωστε κάτι τέτοιο, δεδομένου του ταξικού προσήμου, αυτού του πολιτικού χώρου – ας πρόσεχαν όσοι τον επέλεξαν! Αν ήθελαν να στηρίξουν τους εργαζόμενους, δε θα τους πέταγαν τα ψίχουλα των -συνολικά!- 400-800 ευρώ, για ένα 5μηνο (αν δεν εχουν ψωμί, ας φάνε…παντεσπάνι!), εξαγοράζοντας με εκατομμύρια τη σιωπή, την παραπληροφόρηση και των εκθειασμό του…Εθνάρχη -ήμαρτον!- Μητσοτάκη, των διεφθαρμένων, διαπλεκόμενων ΜΜΕ της χώρας, που έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια, αποτελούν κομματικά όργανα, φυτώρια μετέπειτα…βο(υ)λευτών, των σημερινών κυβερνώντων.

 3. Οι εργαζόμενοι του τουρισμού θα πεινάσουν, θα βιώσουν υπαρξιακά προβλήματα, αλλά τα δισεκατομμύρια πήγαν και θα πάνε στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, τα γαλάζια παιδιά, της γαλάζιας πατρίδας, των γαλάζιων απολυταρχών..
  Ο κοροναιός, δίνει…Οργουελικές εξουσίες στο έτσι αλλιώς προς τα εκει ρέπον -νεκραναστημένο – Καθεστώς..
  Τα περί δίωξης της Εκκλησίας ή της θρησκείας, τα βρίσκω λίγο ατυχή. Μπορεί να μην έχουν τον Θεό τους οι κυβερνώντες, αλλά… «ουκ εκπειράσεις Κύριον τον Θεόν σου», που σημαίνει «μην εκθέσεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου για να δοκιμάσεις και να βεβαιωθείς αν σε προστατεύσει ο Κύριος» (Ματθ. 4, 7).
  Άρα…Χριστούγεννα θα κάνουμε, με μάσκες, ίσως, στις εκκλησίες, αλλά -φοβάμαι- με ρεβίθια αντί γαλοπούλας κλπ… για εκατοντάδες χιλιάδες ψυχοσώματα, συνανθρώπους μας… 🙁

 4. Γιάννη, δεν τηρήθηκε από την κυβέρνηση το αρχικό σχέδιο, το οποίο ανέφερε ξεκάθαρα, ότι η είσοδος στη χώρα θα γίνεται με πιστοποιητικό Convid, σε τέστ που έγινε 3 ημέρες πριν.
  Εφαρμόζεται τώρα μόνο στα βόρεια σύνορα, με καθυστέρηση μηνών.
  Θα μπορούσαμε να δούμε το παράδειγμα της Κύπρου, που κατέταξε άμεσα την Ελλάδα σε επίπεδο Β μετά τα τελευταία κρούσματα.
  Ελπίζω να μην οδηγηθούμε σε μη διαχειρίσιμες καταστάσεις.

  Υ.Γ. υπάρχει άτυπη εντολή σε περιοχές με τουρισμό έντασης να μην ανακοινώνονται άμεσα τα κρούσματα.

 5. Άρε μάνα δεν με έκανες δεξιό να δω μια άσπρη μέρα… Αριστερά με έλεγες, αγώνες έλεγες, αλλά δεν μου λες ακόμα και σήμερα ότι για να επιβιώσω πρέπει να γίνω λαμογιο… Δεξιό λαμογιο…

 6. Πλάνταξαν ο αφισσοκολλητής και ο άλλος ο γλίτσης, αλλά πάλι έμειναν στο αυ….σμό μέσω πληκτρολογίου..με τις καρτέλες τα παίρνουν τα Ζολόφτ,δεν φτάνουν οι δόσεις.

 7. Τελευταία συναθροίζονται μεγάλες παρέες στις παραλίες χωρίς να λαμβάνουν κανένα μέτρο, αλλά μην νοιώθοντας το μέγεθος του προβλήματος.. δυστυχώς ακόμα κάποιοι να παραδεχθούν ότι πίστευαν λάθος..προσπαθήσαμε να σώσουμε όλοι την κατεστραμμένη οικονομία,αλλά αποτύχαμε..τώρα με το μέτρο των υποχρεωτικών τεστ στην πατρίδα τους, τέλος…το τεστ Σουηδία κοστίζει 200 ευρώ, Ολλανδία κάτι λιγότερο, αλλά ποιος να τα δώσει;

 8. Το τεστ στο εξωτερικό κοστίζει, ακόμα και νοσοκομείο να το κάνεις θες ραντεβού, αλλά δεν δίνει πιστοποιητικό, επειδή ξέρουν ότι είναι για διακοπές και πολλά κράτη θέλουν οι πολιτες τους να στηρίξουν τις δικές τους οικονομίες.. δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι πήραν στον λαιμό τους όλους τους νόμιμους, έγιναν λάθη πολλά αλλά την πατάμε όλοι..ο Έλληνας αποδεικνύει ότι μόνο με βούρδουλα καταλαβαίνει, άξιοι της μοίρας μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.