Κλειστό κέντρο: 50εκ. ευρώ, αντισταθμιστικά, προσλήψεις & στοπ στην κυκλοφορία των παράνομων μεταναστών, πάνε «περίπατο» τις αντιδράσεις στην Κω

27
1978

Κλειστό κέντρο: 50εκ. ευρώ, αντισταθμιστικά, προσλήψεις & στοπ στην κυκλοφορία των παράνομων μεταναστών, πάνε «περίπατο» τις αντιδράσεις στην Κω

Παρά τις λεκτικές αντιθέσεις (και επικοινωνιακές κομματικό-παραταξιακές αντιπαραθέσεις) στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστό κέντρο 2.000 θέσεων στην Κω, (και παρά την τελευταία ανακοίνωση των 5 Δημάρχων που αντιτίθενται παραπέμποντας «για την τιμή των όπλων» σε αποφάσεις των Δημ. συμβουλίων και χωρίς να κάνουν λόγο για κινητοποιήσεις) οι μέχρι τώρα εξελίξεις δείχνουν ότι:

1) Δεν υπάρχει διάθεση για νέο γύρο κινητοποιήσεων (δεδομένης της απογοήτευσης από τη μη καθολική συμμετοχή στον πρώτο γύρο).

2) Ο Δήμος και γενικά η τοπική κοινωνία βολεύονται με την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ (σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές που το έχουν χάσει οριστικά).

3) Πολύ δε περισσότερο που η δημοτική αρχή (για να δείξει έργο) αναμένει τα αντισταθμιστικά και το μερίδιό από το Ειδικό Ταμείο με τα 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2020 -που ανακοίνωσε η κυβέρνηση- το οποίο θα χρηματοδοτήσει το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύη» του ΥΠΕΣ, για την στήριξη των δήμων που θα επιβαρυνθούν από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

4) Οι προσλήψεις που έρχονται στις δομές αυτές, λαμβάνοντας υπόψη την εντοπιότητα, θα είναι υπερδιπλάσιες με αυτές που έχουν γίνει μέχρι τώρα και ταυτόχρονα θα δουλέψουν συνεργεία, τροφοδοσίες, μεταφορές, σίτιση κλπ.

5) Παρά τις γενικές αντιδράσεις για την επέκταση της δομής, κάποιοι θεωρούν θετικό το γεγονός ότι τουλάχιστον οι παράνομοι μετανάστες που τώρα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα τόσο στο Πυλί, όσο και στο υπόλοιπο νησί στο εξής θα παραμένουν κλεισμένοι στο κέντρο.

6) Το ανοιχτό κέντρο των 800 θέσεων, επειδή ακριβώς ήταν ανοικτό μπορούσε να φιλοξενήσει με πρόσθετα λυόμενα, σκηνές, καλύβες κλπ και δύο και τρεις και… τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους όπως είδαμε τελευταία. Το κλειστό κέντρο όμως δεν έχει και πολλά περιθώρια να γίνει «λάστιχο» σε τέτοιο βαθμό.

Από την άλλη, ωστόσο, δεν παύει να υφίσταται ο κίνδυνος της «έκρηξης» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ασφυκτικών συνθηκών από την ίδια την λειτουργία του κέντρου ως μια «φυλακή» ουσιαστικά νέων ανθρώπων.

Και αν ο μη γένοιτο ξεκινήσουν τέτοια φαινόμενα, κινδυνεύει η τουριστική Κως να γίνει Λέσβος (δεν είναι τυχαίο ότι έκλεισαν τη Μόρια…) με ότι αυτό συνεπάγεται με τυχόν εικόνες επεισοδίων, ασθενειών-θανάτων ή άθλιων συνθηκών που θα κάνουν το γύρο του κόσμου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, θα πρέπει λοιπόν ο Δήμος να είναι ενήμερος καθημερινά (επίσημα και ανεπίσημα) για το πόσοι έρχονται, πόσοι φεύγουν και με την παραμικρή υπέρβαση του ορίου χωρητικότητας, να παρεμβαίνει και να αντιδρά δυναμικά (ας είναι και με απειλή ότι θα κατεβάσει τις μπουλντόζες… προκειμένου να δρα προληπτικά).

Επιπρόσθετα με τον Δήμο, οικονομική ενίσχυση και αντισταθμιστικά θα δοθούν και στην Περιφέρειά μας. Και τα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού-προσφυγικού όλα αυτά τα χρόνια, είναι πρωτίστως η Κως και η Λέρος… Οπότε, περιμένουμε να δούμε απτό έργο και από κει με αυτά τα κονδύλια (ασχέτως αν ο Περιφερειάρχης τα «τσούγκρισε» τελευταία με τον εκεί Δήμαρχο, με τον δικό μας, μέχρι στιγμής, τα πάει καλά πάντως).

Με άλλα λόγια: τήρηση υπεσχημένων και από τους τρεις φορείς εξουσίας. Εδώ θα είμαστε να τα παρακολουθούμε όλοι. Όχι να μας πουν ξαφνικά την επομένη πάλι (όπως συνηθίζεται στην πολιτική, απ’ όλους, ανεξαιρέτως) ότι «άλλαξαν τα δεδομένα…»

*Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μέχρι και οι διπλανές στο ΚΥΤ Κω «ευαίσθητες» στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχει ληφθεί απόφαση να μετακινηθούν προς Καρδάμαινα, μέχρι τέλος Γενάρη… (ώστε να χρησιμοποιηθούν οι χώροι τους για το «μεγαθήριο» κλειστό κέντρο). Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Την ευθύνη για τυχόν εκτροπές,ασθένειες,επεισόδια,αλλά και παραβατικές συμπεριφορές από σκαστούς..

  ποιος θα την αναλάβει? Το συμπέρασμα ,απ ‘ όλα τα αριθμημένα παραπάνω,είναι ότι τελικά θυσιάζονται κάποια Νησιά..Αυτό θα πρέπει ο Δήμαρχος Κω να το σταθμίσει,να το λάβει σοβαρά και να μην κρατήσει στάση Ισαποστάκια.Ήδη αυτά τα άτομα που μένουν σε διαμερίσματα και Ξενοδοχεία αλλοιώνουν όχι μόνο την εικόνα,αλλά και την ευταξία..της πόλης.Δυστυχώς κανείς δεν μιλάει…να μου πεις και η Σάμος που φωνάζει,τελείωσε!!!Είδε κανείς το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου προχθές.Η Ν.Δ θα πληρώσει ακριβά την αλλόκοτη συμπεριφορά της.Τέτοια αυτογκόλ ακόμα δεν το αποτύποωσαν οι δημοσκοπίσεις…αλλά βράζουν σε πολλά μέρη .

  • Μην ανησυχείτε, ο άβουλος ΤΕΟ θα τα κάνει όλα τα προκάτ ΤΡΙΏΡΟΦΑ...

   Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε το στρατόπεδο για 72 ώρες παραμονή όπως έκραζε ο υστερικός Κάπτεν Ηλίας και μετά μας φόρεσε την λύση ΜΟΡΙΑΣ με
   χιλιάδες ταλαίπωρους σε χαρτόκουτα…Τώρα ο ΚΟΥΛΗΣ με τον ΘΕΟΣΟΣΗ συμφώνησαν επέκταση στο διπλανό στρατόπεδο,παρά τους φορτωτάδες, για το παραδάκι απαραίτητο για να δείξε έργο, θα τα κάνει όλα ΤΡΙΏΦΛΟΡΑ μπας και χωρέσουν οι 6.000 ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ ΛΑΘΡΟ… Μπράβο ΤΕΟ, δυνατά, πάρτους τον παρά, αλλά φώναξε τον ΚΥΡΙΤΣΗ για φτιάξει έργα ξανά, εσύ μόνο για κορδέλες κάνεις….

 2. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΩΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΟΥΝ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.ΣΤΗΝ ΚΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΉ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΑΡΓΑ .ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΎΧΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ.ΣΥΜΠΟΝΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΠΌΛΕΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΟΥΜΕ.Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΈΡΧΟΝΤΑΙ.ΟΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΧΗΜΕΊΕΣ.

 3. Συνέχεια παραλογισμού…
  Τα αυτογκόλ είναι δεδομένα.. Το που θα πάει αυτή η κατάσταση κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι θα τα πάρουν χοντρά…
  Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους όμως.. Το τυρί το είδαμε την φάκα όμως

 4. Η ώρα της Εθνικής Καταστροφής σήμερα άρχισε να σηματοδοτείται και να γίνεται ορατή. Αλίμονο σ’αυτούς που όρισαν στη ζωή τους να φυλάττουν Θερμοπύλες και λάτρεψαν τον Εφιάλτη. Η ιστορία θα τους καταγράψει γαι αιώνες όπως κατέγραψε τους ενόχους του 1922. Η χειρότερη μορφή αφελληνισμού, η εκούσια μετάλλαξη μας, άρχισε από τα Ανατολικά Νησιά και θάλασσες μας και ένα νέο ’74 προδοσίας διαγράφεται από επιλεγμένους διορισμένους ηγέτες μειωμένης αποφασιστικότητας, ταγμένους στη λάθος πλευρά της ιστορίας των Ελλήνων.Ουαί τοις ηττημένοις και σε όποιον φιλοδοξεί να γίνει ο Ιωαννίδης του 21ου αιώνα σε ένα προδιαγεγραμμένο εθνικό έγκλημα από συγκεκριμένους κύκλους…..https://www.facebook.com/athanasios.drougos.39/posts/543567599812761

 5. το Κλειστό Κέντρο Κράτησης, δοκιμάστηκε και στην Αμυγδαλέζα, με εκτός ελέγχου καταστάσεις.
  Το πρόβλημα της φύλαξης – ασφάλειας για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, θα είναι υπαρκτό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 6. αυτό που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα «στρατόπεδα συγκέντρωσης»…για ποιους ;;; για μικρά παιδιά;;; για ασυνόδευτα ανήλικα;;; για διωγμένους από τον τόπο τους;;;; από πότε ο αιτών άσυλο και προστασία θεωρείται εγκληματίας;;;; κι εμείς μιλάμε για την εικόνα της τουριστικής και ιπποκρατικής Κω….

  • Μέχρι πόσους 'διωγμένους' απ τον τόπο τους χωράει η 'αλληλεγγύη' σου?

   6500 χιλιάδες που έχουμε εδώ δεν αρκούν στην φιλανθρωπία σου?γιατί θες και άλλους?Πότε για σένα θα είναι πολλοί ώστε ο αριθμός τους να προξενεί προβλήματα?Γιατί ο διακινητής συλλαμβάνεται και πάει φυλακή,αφού μεταφέρει κατατρεγμένους?Ξέρεις από τρόμπα?

   • Συμφωνώ, θα πάρουν χαμπάρι όλοι αυτοί που το παίζουν πονοψυχη ,όταν θα αρχίσουν να εξεγείρονται ,οι μουσουλμάνοι λάθρο γιατί όλοι για εμένα είναι λάθρο όταν μπαίνουν παράνομα στην χώρα μου κ με το έτσι θέλω,κ τους βιάσουν την κόρη η κ τον γιο ,όταν τους κλέψουν το βίος τους ,όταν θα ζητήσουν τζάμια ,όταν θα γίνουν περισσότεροι από εμάς ,έλα τότε πονοψυχε Έλληνα να μους τι χαμπαρια.Οπου νάνε θα χτυπήσει κ ο Τούρκος κ εσείς μη ξεβολευτητε ,αφήστε κ τους Τούρκους να έρθουν μωρέ εμείς ήμαστε πονοψυχη δημοκράτες.Αντε κ να χάνεστε όσοι σκέφτεται έτσι.

   • Πόσους λάθρο μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα; Είμαστε 11000000 με την ροή που έρχονται θα μας ξεπεράσουν ,κ γνωρίζεται εσείς της αλληλεγγύης, τι εστί μουσουλμάνος ,αλλά για να μην κλείνουν τα σύνορα αλλά κάθε βράδυ στις ειδήσεις ,να λένε τόσο απλά πόσοι μπήκαν παράνομα στην χώρα ,αυτό σημαίνει ότι έχουν οδηγίες να τους αφήνουν να έρχονται ,αλλιώς δεν καταλαβαίνω τον ρόλο του λιμενικού κ του Ναυτικού μας .Που βέβαια είναι άριστη αξιωματικοί αλλά δυστυχώς με δεμένα χέρια ,αφού κουμάντο κάνουν οι προδότες πολιτικοί.

  • Black Friday και στην Αλληλεγγύη.Τώρα έως και 50 % αύξηση στον 'ανθρωπισμό'

   Μου θυμίζει η όλη ιστορία την ΕΡΤ…προχθές έλεγε κατά λέξη..’ συνεχίζονται αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές..’ και αφού ανέφερε το 1/10 απ αυτούς που ‘διασώθηκαν’ …κατέληξε…’..ενώ συνεχίζεται και η αποσυμφόρηση των Νησιών’..,αναφέροντας την μεταφορά 16 μεταναστών απ την Χίο,ενώ έφτασαν καμιά 500αριά..Τελικά η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός μόνο με νούμερα και ποσοστά καταγράφεται..ειδικά στους Τραπεζικούς λογαριασμούς.Πτωχευμένοι στα πάντα!!!αυτά τα 5 Νησιά τα ξεπούλησαν επειδή ήταν οι κάτοικοι έτσι που ήταν,έφεραν και τις Μ.Κ.Ο ΚΑΙ έδεσε το γλυκό….από παραλίες,All Inclussive,αεροδρόμια,αρχαιλογικούς χώρους..μετά λέει για την ΑΟΖ που ορέγονται οι απέναντι,λές και μας ανήκει…Πάτο δεν ξέρω σε ποιο φλοιό του υπεδάφους θα..πιάσουμε !!Άντε και περαστικά στους αισιόδοξους ,αλλά και στους ωχ-αδελφιστές αριστερούς και μή…

  • Εσύ είσαι βαθιά νυχτωμενος, μην κοιτάς το δέντρο ,κ χάνεις το δάσος αλλά κοίτα το κακό που έρχεται,εξάλλου γιατί δεν σκέφτηκε κανείς από αυτούς ότι δεν σηκώνει μια μικρή χώρα τόσους λάθρο .ποιον ρώτησαν για να έρθουν δεν υπάρχουν άλλες χώρες διαφύγει; Έλεος με την δήθεν καλοσύνη σας,αυτό είναι σχέδιο των Τούρκων οι λάθρο είναι ο δούρειος ίππος τους κ εσύ κακομηρη μιλάς για αλληλεγγύη ,να μάθεις να αγαπάς πρώτα τους Έλληνες ,κ να βλέπεις ποιο μακριά από την μύτη σου ,όταν θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία αυτοί θα σ μαχαιρωσουν πισώπλατα .

 7. Ίσως ο Κούλης και η Κυβέρνηση να μην κατάλαβαν ότι όλοι τους πήραν χαμπάρι...σχετικά με τον Ελληνικό

  Την μεγαλύτερη επένδυση,που στηρίζει πολλά η Ν.Δ.και που σύντομα ξεκινάει.Όπως τότε με τα Σπάτα και το Ελευθέριος Βενιζέλος,νομιμοποίησαν αμέτρητους Αλβανούς,μέσω εργασίας,έτσι και τώρα το μεγαλύτερο μέρος των νέων μεταναστών,(γιατί νέοι είναι όλοι που έρχονται καθημερινά) θα απασχοληθούν με την μετατροπή σε Μητροπολιτικό πάρκο το πρώην αεροδρόμιο.Τα άτομα νομίζουν ότι ακόμα ζούμε στο ’50 και δεν καταλαβαίνουμε.Όμως θα εκραγεί η νάρκη….με τρομακτικές συνέπειες.Η εγκληματικότητα καλπάζει,καμιά ανάσχεση…εκτός απ τους φρουρούμενους στόχους (λέγε με Εξάθλια),ξεσπάνε σε γριές και ανάπηρους για να επιβιώσουν οι προστατευόμενοι των αλληλέγγυων.

   • Προτιμώ να αναρωτιέμαι τι διαφορά έχει η διάσωση με βρεγμένο το πόδι του διασωθέντος...

    μέχρι το ύψος του ….αστράγαλου,απ την εισβολή..και τα δύο ήδη στο Νησί μας είναι …φρουρούμενα πάντως..Τις προάλες στον Φάρο είχαν βγάλει την βάρκα και την πάρκαραν στον ποδηλατόδρομο οι αλληλέγγυοι που τους περίμεναν απ έξω και παραλίγο να σκοτωθούν 2 άνθρωποι,επειδή ήταν από κάτω από χαλασμένο φως..(άλλο και αυτό με τον φάρο να είναι σβηστές οι μισές λάμπες 20 μέρες).Τώρα γι αυτά που λένε για τα βουνά και λαγκάδια που διασχίζουν,τα κακοτράχηλα δάση και τις Βουνοκορφές ,μέχρι να φτάσουν Τουρκία,μπες στην Turkish και δες τιμές απ τις διάφορες …’εμπολεμες’ ζώνες!!!Τυχαίο που η Turkish Airlines γιγαντώθηκε και πάει για 210 αεροσκάφη σύντομα…αν δεν έχει τόσα ήδη.

 8. Αυτός, της δικης μας,θα μπορουσε να ονομαστεί και ροζ πόλεμος.!καμία αντιδραση!!η επανάσταση του καναπέ!!ευνοεί..!!!.όλοι είμαστε ..ένοχοι μηδέ ‘μου εξερουμενου!ευνουχιστηκαμε,διαιρεθηκαμεκαι κάπως ετσι..Ηττηθηκαμε φίλοι μου!!!

 9. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΩΝ ΟΓΔΟΝΤΑΡΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΡΕ. ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΟΤΙ ΠΑΛΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ ΕΙΧΑΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ.

   • Ποιος πτυχιουχος……Απλα …..γραφτηκε στο Πανεπιστημιο Κολουμπια ( κολαμπια) που λεει και ο Κουλης!!!! Ψευτες , κλεφτες, λαμογια….τετοιοι ειναι οι ξεφτιλες!!!!! αλλα ειναι …ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ…..μασα. μασα, μασα, μασα, μασα. και οτι κατσει !!!! σκασιλα τους..ξερετε τι ειναι οι ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ;;;;;;;;;;;;;;;; Κοιτατε τωρα ( 12 του Δεκεμβρη) πως θα ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ το σκανδαλο της ΝΟΒΑΡΤΙΣ!!! Θα παρουν την υποθεση απο την Τουλουπακη και θα την δωσουν στους…Ανωτερους της , ταχα μου για να την προωθησουν πιο γρηγορα ………….και ετσι θα την ΘΑΨΟΥΝ !!!!!!! προκειται για Οργανωμενη Συμμορια !!!!!! Παλια μου τεχνη κοσκινο !!!!!

 10. Να κλείσουν τα σύνορα τώρα. Ούτως η άλλως θα χρειαστούμε το ναυτικό σύντομα γιατί ο Τούρκος είναι έτοιμος και όσο εσείς τσακωνεστε για το αν είναι πρόσφυγες οι λαθρομετανάστες αυτος κάνει την δουλειά του μας τρώει εκ των έσω με τους λαθραιους και θα μας την πέσει και εσείς ακόμα θα τσακωνεστε ξυπνάτε ύπνοι.. Να θυμαστε τα λόγια μου 1/12/2019

 11. Κοιτάξτε την κατάντια σας ρε έχει καταφέρει ο Τούρκος να προκαλέσει τόσα μεγάλα ρίγματα στην κοινωνία που είναι θέμα χρόνου να μας αποτελειώσει με στρατιωτική επέμβαση και δεν θα καταλάβετε από που σας ήρθε.. Καμία αριστερά και καμία δεξιά.. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ … Πόσα χρόνια θα σας πάρει να το καταλάβετε; Ζά ε ζά

 12. Τι αξία μπορεί να έχει το μετασταυτικό μπροστά στον αντικαπνιστικό νόμο..

  Πάμε καλά,εδώ κάποια κανάλια ξεκινάνε με πρώτο θέμα τα πρόστιμα σε καφετέρειες λόγω καπνιστών και 5ο θέμα τις διασώσεις μεταναστών που βγήκαν ήδη στις ακτές…και φυσικά στην κατάσταση των 5 Νησιών κανένα δεν αναφέρεται..το μόνο που ίσως τους νοιάζει είναι μήπως και χαθεί κανένα έσοδο απ τους φόρους λόγω μείωσης Τουρισμού…(Τονίζω ότι δεν νοιάζονται για την μείωση του Τουρισμού σε κάποιο απ τα 5 Νησιά,αλλά για τα έσοδα από φόρους σε έμμεσες και άμεσες υπηρεσίες Τουριστικού ενδιαφέροντος..π.χ. πρόστιμα),αν εσείς βλέπετε κάποια διαφορά απ τον ΣΥΡΙΖΑ….αφού έρχονται και προσλήψεις Μεταναστευτικού Ενδιαφέροντος.Τα άτομα πάνε κατά διαόλου…

 13. Ανώνυμε με το επώνυμο ξύδι...ο δικός σου πόνος είναι επώνυμος

  και λέγεται μαυραγοριτισμός.Λαμογιέγγυος

 14. Κάποιος φροντίζει για τα καφέ της Καρδάμαινας, εις βάρος των πυλιώτικων καφενέδων!

 15. Καλή η «αλληλεγγύη», αλλά ας συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν Π Ο Τ Ε να μας ξεφορτώνουν μουσουλμάνους λαθροεποικιστές. Επομένως δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγαλοφυΐα για να καταλάβει που θα καταλήξει όλο αυτό….
  Αν δεν αλλάξουμε στάση, είμαστε τελειωμένοι..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ