«Αφού ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι το άλλου… αντί να δουν όλοι μαζί τα προβλήματα του τόπου, γιατί να πάω να ψηφίσω;»

10
1355

«Αφού  ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι το άλλου… αντί να δουν όλοι μαζί τα προβλήματα του τόπου, τότε γιατί να πάω να ψηφίσω;»

Την παραπάνω άποψη μας εξέφρασε ένας αγαπητός και θυμόσοφος συμπολίτης μας που έχει ασχοληθεί χρόνια μέσα από συλλόγους με τα κοινά του τόπου μας.

Κατά βάθος έχει δίκιο (ως προς το πρώτο μέρος).

Η μόνη μας ελπίδα, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι να «επιβληθεί» διά του εκλογικού αποτελέσματος (βοηθούσης και της απλής αναλογικής) η μεταστροφή αυτής της εγωιστικής τακτικής και διάθεσης αντιπαλότητας που παρατηρείται (και εντείνεται) κατά τον προεκλογικό αγώνα, από τους υποψήφιους Δημάρχους και τα επιτελεία τους.

Η αλήθεια είναι ότι αν στα δημοτικά (όπως και τα περιφερειακά) συμβούλια της περασμένης πενταετίας αντί για μια στείρα αντιπαλότητα κυριαρχούσε η πλειοδοσία προτάσεων και καλής θέλησης για την από κοινού επίλυση των προβλημάτων, ούτε οι δρόμοι μας (δημοτικοί και επαρχιακοί) θα ήταν σε αυτά τα χάλια, ούτε και οι ζημιές από τον σεισμό σε λιμάνι – εκκλησίες- τεμένη- μνημεία θα ήταν σε τέτοια εγκατάλειψη.

Δυστυχώς, ο καυγάς είτε στα συμβούλια, είτε μεταξύ των τριών φορέων εξουσίας (δήμος-περιφέρεια-κυβέρνηση) ήταν για το «πάπλωμα», με πρωτεύοντα στόχο το όποιο μικροπολιτικό ή μικροπαραταξιακό συμφέρον και το κοινό καλό περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό είναι ορατό στον απλό κόσμο που δεν ακολουθεί τυφλά κόμματα, παρατάξεις και υποψηφίους και σίγουρα θα το λάβει υπόψη του στις εκλογές.

Η Κως περνάει το «σύνδρομο» της Καλύμνου προ 9ετίας. Αντίθετα, οι σημερινοί υποψήφιοι Δήμαρχοι της Καλύμνου -όπως φάνηκε πολύ ευκρινώς και στο πρόσφατο debate- έδειξαν επίπεδο, ήρεμους τόνους και ξεκάθαρες τοποθετήσεις με πλειοδοσία προτάσεων και θέσεων.

Το τι θα γίνει στο debate της Κω… καλύτερα ας μην το προκαταλάβουμε.

Είναι σαφές όμως το κλίμα της αντιπαράθεσης μέχρις εσχάτων, για την πρωτιά, μέσα από τις τελευταίες ανακοινώσεις των παρατάξεων(κομματικοί «εμφύλιοι», κομματικές στηρίξεις-διαψεύσεις κλπ, μέσα από την κομματική «σαλάτα» των παρατάξεων η οποία θα έχει και ενδιαφέρουσα συνέχεια την επόμενη μέρα).

Την όποια πρώτη σύγκλιση λοιπόν των μέχρι σήμερα «άσπονδων» την αναμένουμε στο αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Εκεί, θα πρέπει να μπει αναγκαστικά το πρώτο «νερό στο κρασί» κάποιων και το υπόλοιπο με την πίεση του κόσμου που θα περιμένει αποφάσεις στην συνέχεια, στο νέο Δημοτικό συμβούλιο.

 

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΑΠΕΤΑΞΆΜΗΝ ΤΟΝ ΝΟΣΗΡΌ ΣφΥΡΙΖΑ Τριώφλορε κοψιμιέ ΤΕΟΝΤΟΣΗ;;; ΑΠΕΤΑΞΆΜΗΝ, ΑΛΛΆ ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΊΣΜΑ...

   Ακόμα περιμένουμε μια εγγραφή διαμαρτυρία από τον επίσημο υποψήφιο του ΣφΥΡΙΖΑ… Μην ζητάτε να το παίξει και αντάρτης ο δειλός ΘΕΟΔΌΣΗΣ όταν του κρατάνε τα χαλινάρια και τον κατευθύνουν σαν μαριονέτα οι Μουμιοποιημένοι Καραγκιοζοπαίχτες ΚΑΐΣΕΡΛΗΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ-ΠΑΥΛΙΔΗΣ..
   Θα πρέπει να λογοδοτήσει και στην μπεκροπαρέα που τα ΕΝΤΑΤΙΚΆ ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΘΆΡΡΟΥΣ που του κάνουν δεν φέρνουν αποτέλεσμα… Όλοι αναρωτιέστε, θα είναι παρών αύριο στο DEBATE η ΘΑ ΚΌΨΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΓΆΔΙ;;;; Και όπως είπαμε, χαμόγελα αληθινά όταν χαιρετάς, βγάλε το ψεύτικο κρύο χαμόγελο και ΔΙΑΒΕΒΑΊΩΣΕ ΤΟΥΣ ΌΤΙ θα μείνεις στο δημοτικό συμβούλιο, έστω και χωρίς μισθό στην αντιπολίτευση, ότι ΘΑ ΤΙΜΉΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ θα ΚΌΨΕΙΣ ΞΑΝΑ…. #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

  • ΟΙ Λ ΔΗΜΌΤΕΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ από τον ΘΕΟΔΌΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΒΕΒΑΊΩΣΗ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΚΌΨΕΙ από τις ευθύνες της αντιπολίτευσης ΞΑΝΆ;;;

   ΟΜΩΣ, ποιος είναι σίγουρος ότι χωρίς καρέκλα εξουσίας, μισθό, λιλιά, εργολαβίες θα τιμήσει την ψήφο των δημοτών, εκεί που θα τον κατέταξει και δεν θα κρυφτεί ξανά στο πηγάδι;;; Χαμογέλα βρε Τριώφλορη μαριονέτα των Μουμιοποιημένων Καραγκιοζοπαιχτών Καΐσερλη-Καματερού-Παυλίδη, αλλά με την καρδιά σου, όχι να χαμογελάς ψεύτικα, ξινά… ΟΜΩΣ ποιος είναι σίγουρος ότι δεν θα κόψει από τις ευθύνες του και θα γράψει τους δημότες στα παλιά του παπούτσια ξανά ο δειλός ΤΕΟ;;;;

 1. Φίλε Γιάννη ,
  Υπάρχει αντιπαλότητα στα ΔΣ και μόνιμη άρνηση στις προτάσεις της κάθε εκλεγείσας αρχής από την αντιπολίτευση για έναν απλό λόγο. Κανείς δεν θυμάται ποιοι ψήφισαν την λύση του προβλήματος αλλά μόνο την αρχή που το έλυσε. Δυστυχώς…

 2. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 3. Αγαπητέ κύριε Κιάρη με το άρθρο σου αυτό επιχειρείς να ανατρέψεις τους κανόνες που καθιέρωσε δεκάδες χρόνια τώρα η δημοκρατία μας. Δηλαδή το ότι ο νικητής κυβερνά και η αντιπολίτευση ελέγχει. Θέλεις να μας πεις να τα βρούνε. Να ομονοήσουν. Να μην τσακώνονται. Είναι το τελευταίο σλόγκαν του κυρίου Κυρίτση μετά το προηγούμενο του αλλάξαμε. Όχι κύριε Κιάρη στην δημοκρατία η αντιπολίτευση ελέγχει και μάλιστα αυστηρά. και η κυβέρνηση είναι εκείνη που αν επιθυμεί θα ζητήσει την γνώμη και την συναίνεση της αντιπολίτευσης. Αυτό δηλαδή που δεν έκανε πέντε ολόκληρα χρόνια ο κύριος Κυρίτσης που αντί για συναίνεση τους έστειλε όλους στον εισαγγελέα. Κύριε Κιάρη αυτός που προεκλογικά μιλά για συνεννόηση και διάλογο είναι αδύνατος. Και μάλιστα ο κύριος Κυρίτσης που κυβέρνησε με αυταρχικότητα και ασέβεια προς την αντιπολίτευση και τώρα ζητά διάλογο και συναίνεση είναι ακόμα πιο αδύνατος. .

 4. Κανένα ρεπορτάζ σοβαρό από τη λίμνη στο Πυλί θα κάνετε ή δεν κάνει ααπαγορεύεται! Για να καλέσουμε αν είναι από άνωθεν κόσμο. Είναι όλα καταγεγραμένα.

 5. Έχω μια απορία βρε αδέλφια. Γέρασα, πέρασα και είδα πολλά σ’ αυτή την καημένη την πατρίδα, ένα πράγμα όμως δεν μπόρεσα να καταλάβω πανάθεμα με.
  Από το 1974 που ψηφίζω στις λεγόμενες δημοτικές εκλογές, όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν κατάλαβα ότι όλες οι εξαγγελίες και υποσχέσεις που δίνουν απλόχερα, γίνονται ένα ή δύο μήνες, ακόμη και σε δύο εβδομάδες πριν τις επόμενες εκλογές;
  Αν ζούσε ο Φρόϋντ, κάτι θα μας έλεγε ο άνθρωπος………………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ