«Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» στη Νέα Δημοτική Αρχή, αλλιώς… πάλι ΤΙΠΟΤΑ

12
1469

«Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» στη Νέα Δημοτική Αρχή, αλλιώς… πάλι ΤΙΠΟΤΑ

Πολλές αλήθειες για τον τουρισμό έφερε στην επιφάνεια η πρόσφατη ομιλία του πρ. Υπουργού, Γ. Νικητιάδη στην Πνευματική Εστία Κω και η συζήτηση που ακολούθησε, αναδεικνύοντας την αδυναμία μας, να προχωρήσουμε σε πέντε  βασικές στοχεύσεις για το νησί, τις οποίες συζητούμε χρόνια ολόκληρα, χωρίς ποτέ να γίνουν πράξη.

Για τον απλούστατο λόγο:…Δεν συμφωνούμε, ποτέ.

Και αυτές οι πέντε στοχεύσεις συνοψίζονται και συμπυκνώνονται, στα παρακάτω:

1) Ιπποκρατική Κως-ανάδειξη του Ασκληπιείου (είναι απίστευτο ότι από τον 5ο αιώνα π.Χ. η Κως ήταν κέντρο ιατρικού και θρησκευτικού τουρισμού) και συνολικά της ιστορικής κληρονομιάς του νησιού ως γενέτειρας του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη (Brand name).

2) Ανάπτυξη του Ιατρικού τουρισμού (αξιοποίηση όλων των Ιαματικών πηγών του νησιού: (Θερμά, Κοκκινόνερο, Βόρκα). Δείτε σχετικό άρθρο Βασίλη Χατζηβασιλείου Μεγάλη η πρόκληση για το Δήμο) που -όπως τονίστηκε- αναμασάμε διαρκώς από… το 1953 μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

3) Τοποθέτηση της Κω στο χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού

4) Οργανωμένη προσπάθεια ανάκαμψης του τουρισμού κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού που έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια.

5) Εταιρείες χαμηλού κόστους και προτάσεις τουριστικής αναζωογόνησης του νησιού πέρα από τους τρεις-τέσσερις βασικούς καλοκαιρινούς μήνες

Κι όλα αυτά (τα οποία συζητάμε και ξανασυζητάμε χρόνια ολόκληρα, πολλές φορές παρουσία Υπουργών Τουρισμού και άλλων υπευθύνων) ΔΕΝ υλοποιούνται ΠΟΤΕ καθώς -όπως πολύ σωστά επεσήμανε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Σβύνου- ΔΕΝ υπάρχει στο νησί τουριστική πολιτική, τουριστικός σχεδιασμός, τουριστική στόχευση και βεβαίως τουριστικό μάρκετινγκ.

Η μόνη λύση είναι αυτή που τόνισαν και υπογράμμισαν στο κλείσιμο των ομιλιών τους τόσο ο Γ. Νικητιάδης όσο και η Ν. Σβύνου (αλλά και οι υπόλοιποι τουριστικοί παράγοντες που πήραν το λόγο) και σε αυτό πρέπει να ομοφρονήσουν από τώρα που είμαστε στον προεκλογικό διάλογο ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και εμπερικλείεται στις τρεις παρακάτω προτάσεις για νέο Ανεξάρτητο όργανο Τουρισμού:

 1. Ανεξαρτητοποιήστε στην τουριστική διοίκηση (αφήνοντας απέξω τις όποιες παραταξιακές διαφοροποιήσεις, τουλάχιστον σε αυτό το υπ αριθμόν 1 για την τοπική οικονομία θέμα),
 2. Ενισχύστε την οικονομικά,
 3. Συνενώστε τις δυνάμεις σας με τους αρμόδιους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο»

Για να μην πούμε για την αναγκαιότητα επιβολής τουριστικού φόρου-τέλους (1 ή 2 ευρώ ανά επιβάτη, όπως επανέλαβε ο Γ. Νικητιάδης) και τον οποίο έχουν αρχίσει να επιβάλλουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί ανά τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, από φέτος).

Το οποίο θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά και να προωθήσουν κεντρικά στο Υπουργείο Τουρισμού και στην όποια κυβέρνηση οι τοπικές αρχές (Δήμος-Περιφέρεια- Τοπικοί Βουλευτές).

Μακάρι, ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική,  παράλληλα με το «κόψιμο» της… αλαζονικής πλειοψηφίας, της όποιας νέας Δημοτικής αρχής προκύψει μετά τις εκλογές, κάνοντάς της » την ανάγκη φιλοτιμία» και  βάζοντάς της αναγκαστικά «τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι», να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα και προς αυτή την κατεύθυνση.

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! ΑΘΛΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΜΥΛΩΝΑ!

  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  • ΚΑΦΕΤΖΟΎ... Βλέπω ΔΉΜΑΡΧΟ τον ΚΥΡΙΤΣΗ λόγω έλλειψης σοβαρού αντιπάλου με έλεγχο του Δ. Σ. από τους Τριώφλορο ΤΕΟ-ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ..

   Ε ρε γλέντια που θα έχουμε με τον Κλεισθένη, θα αποφασίζει το Όραμα 1 με προτάσεις των Μουμιοποιημένων Καραγκιοζοπαιχτών Καΐσερλη-Καματερού με μαριονέτα τον Τριώφλοφο της μπεκροπαρέας σε συνεργασία με το Όραμα 2 της ξεσαλωμένης ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ και ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ… Συνεχές Καρναβάλι με ΚΑΜΟΥΖΈΛΕΣ ΓΙΑ ΤΈΣΣΕΡΑ ΧΡΌΝΙΑ…

 2. Προσπαθείτε να επαναφέρετε, με το άρθρο σας, στην επικαιρότητα δυο πρόσωπα που έχουν περάσει στα αζήτητα.

 3. Ψάχνω να βρω την επιστολή των εργαζομένων του Δηρας που μου είπαν να διαβάσω και δεν τη βρίσκω. Γιάννη σε παρακαλώ ανέβασε την

 4. Με τα λόγια φτιάχνεις ανώγια και κατώγια. Αυτό έκαναν οι δύο λογάδες που έφερες στην επιφάνεια

 5. άμα διαβάσεις ένα βιβλίο του θα καταλάβεις. Κάνει βαθυστόχαστες προτάσεις και λέειι. Η Πάτμος θρησκευτικό τουρισμό. Η Κάλυμνος καταδυτικό τουρισμό. Η Κως Ιατρικό τουρισμό. Η Νίσυρος ιαματικό τουρισμό. Και τελειώνε. Αυτός και κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια είναι γάτα. Φαντάσου να έλεγε ότι η Κάλυμνος πρέπει να κάνει αγροτικό τουρισμό!!

 6. Αυτι που μας μιλάνε για τον τουρισμό έχουν απόδειξη την αξία τους κ ο τ υπουργός κ η πρόεδρος τον ξενοδόχων τι κάνανε τόσα χρόνια ………….

 7. θα σου ζητά ένα ζευγάρι κορδόνια και μόλις βρεί την Ιωάννα θα ζητάει παντόφλες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.