Επικοινωνιακός «πόλεμος», «κρυφοί άσσοι» & «δημοσκοπήσεις» για την πρωτιά της πρώτης Κυριακής

20
1487

Επικοινωνιακός «πόλεμος», «κρυφοί άσσοι» & «δημοσκοπήσεις» για την πρωτιά της πρώτης Κυριακής

Όπως όλα δείχνουν οι εκλογές αυτές θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των ανακατατάξεων που έχει υπάρξει στις υφιστάμενες παρατάξεις με την δημιουργία της νέας παράταξης και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Η Δύναμη Αλλαγής – Νέα Αρχή πόνταρε επικοινωνιακά στην εκδήλωση του απολογισμού για να περάσει το μήνυμα -διά των χειροκροτημάτων- της υπεροχής στη σύγκριση έργου με την προηγούμενη δημ. αρχή.

Η Ισχυρή Κως, μετά την πρώτη δυναμική εμφάνισή της με τους 21 υποψήφιους στο ξεν. Κως, παίζει με τις ΒΙΝΤΕΟ-δηλώσεις των «ονομάτων» που παρουσιάζει κι ετοιμάζει την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωσή της (για να κάνει τη διαφορά με τον κατάμεστο Ορφέα του απολογισμού).

Υπήρξε μάλιστα και η πρώτη αιχμηρή ανταλλαγή ανακοινώσεων (παρά τις υποσχέσεις και των δύο για «αλλαγή σελίδας», «ενότητα» και «αντιδημάρχους ακόμα και από τη μειοψηφία»): Η Ισχυρή Κως σχολιάζοντας την συνεδρίαση του απολογισμού της Δημοτικής αρχής έκανε λόγο για «εκκωφαντική σιωπή της κοινωνίας στην περίοδο στασιμότητας, αδράνειας και αδιαφορίας…» Με την Δύναμη Αλλαγής να αρπάζει το «γάντι» και να απαντά για «κρυπτόμενο και εξαφανισμένο υποψήφιο των ανθρώπων του χτες, που άλλοι τον έχρισαν…»

Το Όραμα & Δράση, μετά τους υποψήφιους που παρουσίασε, επιχειρεί να αναδείξει το «βρώμικο παρασκήνιο» και το «ηθικό πλεονέκτημα» της παράταξης, έναντι των άλλων δύο παρατάξεων.

Η επικεφαλής Ι. Ρούφα στο fb έκανε λόγο μάλιστα για «καλοστημένο παιχνίδι (πόλωσης) με υποβολείς, πρωταγωνιστές, κομπάρσους και προπάντων business» (υπονοώντας το πολυσυζητημένο παρασκήνιο, το αλισβερίσι και τα συμφέροντα για τη «νομή της εξουσίας»).

Πάνω σε αυτό το σκηνικό: των ανοιχτών συγκεντρώσεων, των «βαριών ονομάτων» αλλά και (με τη δύναμη της εικόνας) της «φρεσκάδας»-«ομορφιάς» των νέων υποψηφίων από τη μια,  αλλά και της «αποδόμησης» από την άλλη (μέσω ανακοινώσεων ή διαδικτυακών σχολίων) θα παιχτεί εν πολλοίς το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται επομένως: αφενός στον κόσμο που θα έχουν οι ανοιχτές συγκεντρώσεις κάθε παράταξης (μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο όγκος των τριών παρατάξεων στην πλ. Ελευθερίας σε πανοραμική εικόνα ήταν αδιάψευστος μάρτυρας τυ αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής) και αφετέρου στα «βαριά ονόματα» ή αλλιώς τους «κρυφούς άσσους» που κρατάνε (για ευνόητους λόγους) οι επικεφαλής για την συνέχεια (Μάρτιο-Απρίλιο).

Ήδη, όπως άρχισε να διαρρέεται από τα επιτελεία θα παίξουν επικοινωνιακά και με «δημοσκοπήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μια πρώτη αποτύπωση γνώμης, από συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω των θετικών η αρνητικών σχολίων ή αντιδράσεων από όλες τις αναρτήσεις στο facebook ανακοινώσεων των παρατάξεων ή αναρτήσεων των επικεφαλής, με συγκεκριμένα ποσοστά σε ότι αφορά τις θετικές ή αρνητικές γνώμες για τον κάθε επικεφαλής και την κάθε παράταξη, συνολικά.

Και όλα αυτά για την πολύ σημαντική (όπως έχουμε ξανά-αναφέρει) ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ.

Γιατί πέρα από τις προσωπικές ψήφους κάθε υποψηφίου (συγγενικούς-φιλικούς ή επαγγελματικούς), υπάρχει μια σημαντική μερίδα αναποφάσιστων η οποία και θα γείρει την πλάστιγγα που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα και όλοι ποντάρουν σε αυτή για την πρωτιά της πρώτης Κυριακής.

Ε, μετά η δεύτερη Κυριακή θα είναι όπως ήταν και στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις…

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επικαλείσαι δημοσκόπηση από τα στημένα σχόλια, οι μαϊμούδες του Κυρίτση θα βγάλουν δήμαρχο κύριε ΚΙΑΡΗ;

  Μου θυμίζει, γιατρούς που κάνουν εξέταση για τον προστάτη ακόμα με το δάχτυλο… Όμως τα ποσοστά που έντεχνα δίνει και ο ΔΧ κάπου εκεί είναι.

  • Πας καλά βρε , ο Τριώφλορος 3flor ΤΕΟ να αρνηθεί την στήριξη του ΣφΥΡΙΖΑ όταν αυτός με φερετζέ τον κατεβάζει;;;

   Και τι θα πει στους Καραγκιοζοπαίχτες ΚΑΐΣΕΡΛΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ και στην μπεκροπαρέα που του προμηθεύουν φρούτα-υποψηφίους συμβούλους, τα μουμιοποιημένα στελέχη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ- ΣφΥΡΙΖΑ και τους εξαρτημένους του εύθυμου Σ@ύρ@ ;;; Θα πει όχι σε ανθρωπάκια που θα του φέρουν από 100-150 σταυρούς το πολύ έκαστος που ΟΜΩΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ εκατοντάδες σκεπτόμενους δημότες από τον ΕΞΑΡΤΗΜΈΝΟ, ΔΕΙΛΌ ΘΕΟΔΟΣΗ την ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ Καΐσερλη-Καματερού που άλλοι του τραβάνε το χαλινάρια;;; Τους χάλασε την σούπα και τους ξεβράκωσε ο Δημητράκης με την δημοσίευση της απόφαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αλλά αφήνει για αργότερα την κρυφή ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΡΙΩΦΛΟΡΟΥ-ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ;;;;!!!! Αλήθεια ΓΙΑΤΊ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ;;; Τόσο του στοίχισε το ρεζιλίκι που εισέπραξες εξ αιτίας τους ΣφΥΡΙΖΑ στις περασμένες δημοτικές εκλογές ή Ο ΠΑΡΑΣ της Μοσχαροκεφαλής της Ευρώπης κάνει ρεπορτάζ σε επεισόδια;;;; ®Νυχτοκαβαλάρης©

 2. «Στο όνομα του Χριστού και της Ελλάδας ιδρύθηκε το κράτος μας»

  αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος σχετικά με τη θρησκεία, όπου το μπολσεβικικό κόμμα δεν αναγνωρίζει καμία επικρατούσα θρησκεία για το ελληνικό κράτος, μνημόνευσε την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου της 1ης Ιανουαρίου του 1822:

  «Ἐν ὀνόματι τῆς Ἁγίας καὶ Ἀδιαιρέτου Τριάδος, τὸ Ἑλληνικὸν Ἔθνος, τὸ ὑπὸ τὴν φρικώδη ὀθωμανικὴν δυναστείαν, μὴ δυνάμενον νὰ φέρῃ τὸν βαρύτατον καὶ ἀπαραδειγμάτιστον ζυγὸν τῆς τυραννίας, καὶ ἀποσεῖσαν αὐτὸν μὲ μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον διὰ τῶν νομίμων παραστατῶν του, εἰς Ἐθνικὴν συνηγμένων Συνέλευσιν, ἐνώπιον Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, τὴν Πολιτικὴν αὑτοῦ Ὕπαρξιν καὶ Ἀνεξαρτησίαν.»
  Συνεχίζοντας την ομιλία του είπε τα εξής:

 3. «Στο όνομα του Χριστού και της Ελλάδας ιδρύθηκε το κράτος μας»2

  «Στο όνομα της Αγίας Τριάδος ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος, δεν ιδρύθηκε στο όνομα κανενός φιλελευθερισμού, καμιάς Γαλλικής Επαναστάσεως, στο όνομα του Χριστού και της Ελλάδας ιδρύθηκε το κράτος μας. Δε μπορείτε να το διαλύσετε. Και να ξέρετε, ότι είναι πολύ κωμικό να παίζετε το ρόλο του Δαντόν, του Ροβεσπιέρου, του Σαιν Ζίστ όντας πραγματικά μία ιστορική παρένθεση στον τόπο. Σε όλους εσάς όμως απαντά ο στρατηγός Μακρυγιάννης που τον καπηλεύτηκε κατά κόρον η Αριστερά, ο οποίος τότε εκείνα τα δύσκολα χρόνια της Βαυαροκρατίας είχε γράψει τα εξής: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον». Λοιπόν, αυτά έλεγε ο στρατηγός Μακρυγιάννης τον οποίον καπηλεύεστε και να αναλογιστείτε ότι αυτά που κάνετε είναι πύργος στην άμμο».

 4. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! ΑΘΛΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΜΥΛΩΝΑ!

  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 5. Η μέτρηση γίνεται στην απήχηση που έχουν οι υποψήφιοι και οι αναρτήσεις τους στο fb (όπου φαίνονται πρόσωπα με τα like και τα σχόλιά τους).

 6. Γιάννη. Η πανωλεθρία για τον κ. Κυρίτση είναι σίγουρη…Θυμήσου το κλίμα όταν το παλιό ΟΡΑΜΑ κατέρρεε..
  Αν δεν υπήρχε δημοτική αρχή αυτή τη πενταετία,τα ίδια μικρά έργα θα γινόντουσαν—Ν. Μυλωνάς—-
  Ίσως η διαχείριση προσφυγικού-μεταναστευτικού-σεισμού, να ήταν καλύτερη με περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη για τη Κω… Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που θα καταψηφιστεί ο Κυρίτσης…Δεν υπάρχει αντικυριτσικό μπλοκ,αυτό είναι δημιουργία του ιδίου…Δεν μπορεί πια να βρει εχθρό-Καίσερλης- για να συσπειρώσει..Δεν ξέρει άλλο τρόπο για να σταθεί όρθιος…Το πιο βασικό? Είναι και η τελευταία μάχη του στην αυτοδιοίκηση…

 7. Γιάννη…αν χάσει ο Κυρίτσης ,δεν υπάρχει η δυνατότητα να περιμένει κανείς ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια μήπως γίνει και πάλι Δήμαρχος. Άρα όλοι στρέφονται στον άλλο..Άλλος αυτή τη στιγμή φαίνεται ο Νικηταράς…Μεγάλες συμμαχίες,νέα και παλιά στελέχη όλων των αποχρώσεων είναι μαζί του… Νέος ο ίδιος με αρκετή πείρα.Σε ένα μήνα από τώρα η παράταξη του θα γίνει ποταμός που θα παρασύρει τα πάντα..Δεν έχει όπλα ο Κυρίτσης και το ξέρει…Προσπαθεί να τραβήξει τον αντίπαλο σε ανούσιες συζητήσεις για θέματα υπηρεσιακά και όχι πολιτικά..Στο θέμα των εμφανίσεων σε πίτες χοροεσπερίδες,εκδηλώσεις κ.λ.π.,οι του Νικηταρά είναι φρέσκοι,ξεκούραστοι..Τέλος να ξέρεις πως ο λαός εκτός από τον κ. Καίσερλη σε κανένα δεν δίνει τρίτη ευκαιρία…

  • φιλε μου συγνωμη αλλα οτιδηποτε εχει σχεση με Συριζα! θέλει μαυρο!
   Καμια αλλη συζητηση! δενα θα βγει ο Νικηταρας γιαυτο το λόγο!
   μεγάλο λάθος του! Δώρο προς τον Κυρίτση!

  • ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΥ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.

 8. Tι έχουν πάθει τα καμένα. Όπου πάνε τους από παίρνουν. Δε θέλουν να τους βλέπουν. Τους σιχάθηκε ο κόσμος. Στο χωριό του τον βλέπουν και γελάνε με τα καμώματα του. Κυριτσης τετελεσται. Έρχεται ο νικηταρας.

 9. ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΠΟΙΟΣ ΧΡΑΚΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΩ, Α Ν Ε Π Ι Θ Υ Μ Η Τ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ