Η «κούρσα» για τη θέση του Επάρχου έχει ξεκινήσει ήδη… (Τα πρόσωπα «έκπληξη»)

18
3116

Η «κούρσα» για τη θέση του Επάρχου έχει ξεκινήσει ήδη… (Τα πρόσωπα «έκπληξη»)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρείται τελευταία στην περιοχή μας, τόσο από έμπειρους αυτοδιοικητικούς όσο και από νέα πρόσωπα, να είναι υποψήφιοι στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια).

Κι αυτό επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες.

Μέχρι στιγμή έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι υποψηφιότητες του νυν Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του επί σειρά ετών διατελέσαντος Αντιδημάρχου και Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Ρόδου Μανώλη Γλυνού (Οδοντίατρου και ιδιαίτερα αγαπητού αυτοδιοικητικού στη Ρόδο, όπου εκλεγόταν επί 20χρόνια πρώτος σύμβουλος σε σταυρούς προτίμησης).

Ο Μανώλης Γλυνός, μια αξιοπρεπής, ευγενική και προσηνής πολιτική προσωπικότητα, κινείται, μέχρι στιγμής, αθόρυβα και μεθοδικά, κρατώντας χαμηλά τους τόνους.

Ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, καθώς οι υποψήφιοι που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο θα αποτελούν προσωπικές του επιλογές και ήδη φαίνεται να έχει κάνει έναν πρώτο γύρο επαφών (πρόσφατα ήταν στην Κω ο αδελφός του και στελέχη της παράταξής του βολιδοσκοπώντας, αλλά και αξιολογώντας πρόσωπα και καταστάσεις).

Απομένει ακόμη να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι τελικά ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη ο Γιώργος Χατζημάρκος, με τον αέρα των δημοσκοπήσεων σε επίπεδο Περιφέρειας, στην Κω, έχει εκτός των άλλων να αντιμετωπίσει και το «αγκάθι» της κόντρας με τον Δήμαρχο Κω για το θέμα του hot spot (του καταλογίζει ότι το «φόρτωσε» στην Κω για να μην γίνει στη Ρόδο) και της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.

Συν τις καθυστερήσεις στο θέμα της αποκατάστασης των Ιερών Ναών που είχε πάρει πάνω του, προσωπικά, αμέσως μετά τον σεισμό.

Την ίδια δέσμευση, μαζί με την συνολική αποκατάσταση του («βομβαρδισμένου») επαρχιακού οδικού δικτύου Κω, επανέλαβε λίγους μήνες αργότερα μιλώντας και στο Δημοτικό συμβούλιο Κω (αφού αποκαταστάθηκαν κάπως οι σχέσεις του με τον Γ. Κυρίτση ελέω αποχετευτικού Κεφάλου-Αντιμάχειας-Μαστιχαρίου το οποίο επιχειρούν να πιστωθούν και οι δύο πολιτικά, συν τα υπόλοιπα 5 έργα του Ειδικού Αναπτυξιακού για τα οποία «κάνουν μνημόσυνα» και οι τρείς: Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμος).

Μέχρι τώρα βέβαια και οι δύο δεσμεύσεις του (Ναοί, οδικό δίκτυο νησιού), δεν φαίνεται να προχωρούν ιδιαίτερα, αλλά σε προηγούμενο σημείωμά μας εξηγούσαμε την τακτική και των τριών φορέων εξουσίας (Κυβέρνησης – Περιφέρειας – Δήμου) να τα αφήνουν όλα πίσω, ώστε να τα εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά και να «κόψουν τις κορδέλες» (εν δόξη…) κοντά στις εκλογές.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο και γνωστού όντως του «τοξικού», «πολωτικού» και ολωσδιόλου «ασυνεννόητου» προεκλογικού πολιτικού κλίματος στο Δήμο Κω («μάχη μέχρις εσχάτων»), σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι για την Περιφέρεια μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Κρητικός και Σωτήρης Μαραγκός (από το Δήμο Κω), Γιάννης Καμπανής (στις προηγούμενες εκλογές είχε έρθει πρώτος στην εκλογική περιφέρεια της Κω, με την παράταξη του Γ. Μαχαιρίδη), Διονυσία Τελλή (πρώην Τοπικός σύμβουλος Κω), αλλά και κάποια πρόσωπα «έκπληξη», όπως: ο πρώην Ταξίαρχος Στέλιος Σεργεντάνης, ενώ τελευταία ακούγεται έντονα ακόμα ένα νέο πρόσωπο, η σύζυγος ιδιαίτερα αγαπητού στην Κω διατελέσαντος Δημοτικού συμβούλου.

Συνυπολογίζοντας, ασφαλώς, τον σημερινό Έπαρχο, Γιώργο Χαλκιδιό, καθώς και τους υπόλοιπους συνεργάτες του, Περιφερειακούς συμβούλους που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, η «κούρσα» για τη θέση του Επάρχου, φαίνεται να έχει ξεκινήσει ήδη… και γίνεται ολοένα πιο ενδιαφέρουσα.

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ροδίτης Περιφερειάρχης είναι εχθρός της Κω, μόνο για το στρατόπεδο ΛΑΘΡΟ στο Αμανιού έτρεξε να μας το φορτώσει.

  Οι εκκλησιές ακόμα περιμένουν τα φράγκα που έταξε όταν ένα μήνα μετά τον σεισμό επισκέφτηκε την Κω για να πουλήσει υποσχέσεις… Θα αρχίσει κάποια εργάκια παραμονές των εκλογών που θα τα πληρώσουν οι επόμενοι…

  • Η κατάντια της Κω, να έχει «διακοσμητικό ΕΠΑΡΧΟ» τον Χαλκιδιό με τα κατσαβίδια, φερέφωνο του δόλιου Ρόδιου Περιφερειάρχη....

   Υπογράφει ο Γιωργάκης όποια ανακοίνωση του στείλει ο εχθρός της Κω και από διακοσμητικό κατσαβίδι το παίζει «πολιτικός»…. Ο Χατζητέτοιος εξαφανισμένος Περιφερειάρχης, στο προσφυγικό, στον σεισμό, στα έργα αποκατάστασης, ο εχθρός της Κω αντιμετωπίζει διαφορετικά κατά το δοκούν τα προβλήματα με προτεραιότητα πάντα την Ρόδο. Ξέχασε την Κω και για τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να βολέψει τους ψηφοφόρους του ιδιοκτήτες του ΚΤΕΛ και τους Ταρίφες. Δεν δίνει άδεια Δημοτικών δρομολογίων στην ΔΕΑΣ ταλαιπωρώντας κατοίκους και επισκέπτες της Κω αλλά βρήκε μερικούς φελλούς από το ΕΒΕΔ ανθρωπάκια της πλάκας που δεν έχουν φωνή για το νησί τους που στηρίζουν ένα αποτυχημένο Περιφερειάρχη που μόνο για την Ρόδο ενδιαφέρεται.

  • Η συμμετοχή στην πολιτική και στα Δημοτικά είναι συνεισφορά συμμετοχής, προσφορά στα κοινά και όχι ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ και ταξιδάκια...

   Να συμμετέχεις σε ένα χώρο που δίνει ελπίδα, ελπίδα για κάτι διαφορετικό και ριζικό χωρίς αυταρχισμό, λαϊκισμό, ψέματα, κολωτούμπες και η προσφορά στον τόπο σου είναι κάτι που πρέπει να το αισθάνεται κάποιος και όχι να ζητά αντιπαροχές και μηνιάτικα και συνέταιρους… κατάλαβες Γιώργο;;; -Αλεξίκακος-

 2. Τι θα ψηφίσει αυτήν την φορά η ηρωική ΔΕΚΆΔΑ του σΟυΡΑΜΑτος; Ακόμα τον υποψήφιο του ΣφΥΡΙΖΑ;;;

  Θα δώσει εντολή ο Κωστούκος για στήριξη του υποψήφιου της γιαλατζί αριστεράς του ΣφΥΡΙΖΑ που του έταξε καρέκλα αλλά ακόμα περιμένει;;;;;; Κάπου όμως η κυρά ΓΚΑΓΚΑ θα πρέπει να χώσει κάποιον δικό της, δεξιά ή αριστερά, που με την δύναμη της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ θα τον εκλέξει ΕΠΑΡΧΟ…. Να μπορεί να συνεργάζεται σαν δήμαρχος Αμανιού με την περιφέρεια…

 3. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

  ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ

 4. πολύ επιφανειακό το άρθρο αφού κανένας δημοσιογράφος στη Κω δε κάνει ρεπορτάζ. Πάει η εποχή του Γιάννη Ιωαννίδη, του Χόνδρου, του Κατσάβαρου που ήταν μέσα σε όλα. Υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις που δεν τις παρακολουθείτε. Ειδικά στο ποιός θα στηρίξει ποιόν (δεσμεύομαι, δε μπορώ να πω περισσότερα)

 5. Γιαυτο ο περιφερειάρχης τα είχε βρει με τα λεωφορεια ; Λόγο Σωτηρη!!! Τώρα εξηγούνται όλα , μπράβο θα φάτε μαύρο που θα πάει σύννεφο

 6. Ένας από σας να έλεγε το όνομα του, όλοι ξέρουμε ότι εσείς που κράζετε τους έχετε από κοντα όλους αυτούς και τους καλό πιάνετε!

 7. Ο περιφεριαρχης χανει. Εκλέγεται νεος. Άρα και νέος έπαρχος . Ο γλυνος είναι δυνατος. Ο χατζημαρκος αποδείχτηκε λιγος. Και ο χαλκιδιος λιγοτερος.ο λαός αναπολεί παλιούς επιτυχημενους επαρχους με τεράστια προσφορά.

 8. Φίλε αντιμαχείτη ακόμα γελάω!! να σαι καλά με το χιούμορ σου! Παιδιά να μάθουμε να κρυβόμαστε σωστά πίσω από το δάχτυλο μας ε; δεν κάνουμε καλή δουλειά….όπως λέει και ο από πάνω μην καρφώνεστε! Α και αντιμαχείτη μην ξεχάσεις να δώσεις τα χαιρετίσματα μου ε; ξέρεις εσύ!

 9. Ποιος Γλυνός ρε παιδιά ?
  Αυτός το έμαθε τελευταίος οτι κατεβαίνει
  Οι εργολάβοι τον κατεβάζουν αυτόν για να κυνηγησουν τα φράγκα !
  Τελειωμένα λαλά

 10. ΕΛΑ ……. ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΡΙ. ΕΠΑΡΧΟΣ , ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΛΙ , ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ. ΕΛΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙΣ…ΨΩΝΑΡΑ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.