Ο παραλογισμός της διχόνοιας και η διχόνοια του παραλογισμού

19
1654

Ο παραλογισμός της διχόνοιας και η διχόνοια του παραλογισμού

Παρακολουθώντας το θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης στη διεκδίκηση της έκτασης των 70 στρεμμάτων στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου σε ένα θέμα που κάθε νοήμων και αφατρίαστος πολίτης θα θεωρούσε ασυζητητί αυτονόητο, έφτασε να γίνει το «σίριαλ» των ημερών.

Από την πραγματικά ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΤΕΕ (που προς τιμήν του «έσπρωξε» ταχύτατα το θέμα, από τη στιγμή που το ανακίνησε ο Ν. Μυλωνάς). Συγκαλώντας, στην συνέχεια, την συνάντηση φορέων και παρατάξεων στο ΕΒΕΔ (με την ηχηρή απουσία της δημ. αρχής). Και φτάνοντας, τέλος, στην όλο αιχμές και αλληλοκατηγορίες συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κω επί ενός… φαινομενικά «ομόφωνου»(!!!) θέματος, προκαλώντας σίγουρα πολλούς προβληματισμούς.

Δεν γίνεται όμως να μην σταθεί κανείς -όπως και στο θέμα των χειρισμών και των αντίστοιχων συσκέψεων που έγιναν προ διετίας/τριετίας για το μεταναστευτικό- στην ωριμότητα και υπευθυνότητα των τοποθετήσεων του συνόλου σχεδόν των εκπροσώπων των φορέων.

Το είχαμε σημειώσει και τότε: οι φορείς εξέφρασαν (για άλλη μια φορά) την κοινή λογική η οποία δεν είναι και τόσο αυτονόητη στους πολιτικούς εκπροσώπους μας, λόγω παραταξιακών-κομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων. Αλλά και λόγω της λογικής της «τρικλοποδιάς» που έχουν διαρκώς στο μυαλό τους για τις δικές τους σκοπιμότητες, από κάτω προς τα πάνω και το ανάποδο (κυβέρνηση-δήμος-περιφέρεια αλλά και δημοτική αρχή-παρατάξεις μειοψηφίας).

Αυτή η «λογική» (του παραλόγου και της ίντριγκας) της αδυναμίας συνεννόησης ακόμα και στα πλέον στοιχειώδη (σκεφτείτε τι έχει να τραβήξει κι ο «Κλεισθένης» που πάει να τους βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι), είναι που έχει κάνει πολύ κόσμο να απηυδήσει και να απομακρύνεται διαρκώς από τους πολιτικούς και την πολιτική.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ποσοστά των αναποφάσιστων και όσων επιλέγουν τον «κανένα», την αποχή, ή τη ψήφο διαμαρτυρίας απλά και μόνο για να καταψηφίσουν την απόσταση λόγων-έργων, αυξάνονται ολοένα.

Ας κρατήσουμε, απ’ όλα τα παραπάνω μόνο ως αισιόδοξο μήνυμα της όλης ιστορίας, ότι οι εκπρόσωποι των φορέων στάθηκαν κι αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων, με βάση αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

 

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΩ 2019, Κλειστόν λόγω αδυναμίας συνεννόησης και νέου εκλογικού νόμου...

  Εάν εμείς που ψηφίζουμε, στείλουμε στο δημοτικό συμβούλιο μερικούς μόνο από τους σημερινούς ΜΙΖΕΡΟΥΣ, ΞΕΣΑΛΩΜΈΝΟΥΣ, ΝΕΥΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΡΩΝΕΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΤΙΓΡΑΣ δεν θα ψηφίζετε ούτε ένα θέμα, δεν θα υπάρχει διοίκηση, θα έχουμε δήμαρχο μαριονέτα …

  • ΑΒΙΚΩ... Ακούγονται ονόματα αφήνοντας υπονοούμενα για μεθόδευση στις κινήσεις του Δήμου στην υπόθεση των 70 στρεμμάτων...

   Άμεσα θα πρέπει να ενημερωθούν οι δημότες για τους νέους ιδιοκτήτες. Θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την δημοτική αρχή, την αντιπολίτευση και τους κυβερνώντες;;;; Έχει ουρά διαπλοκής το θέμα και ποιοι προσπαθούν να βολευτούν λίγο πριν πάνε στα αζήτητα;;;;;; Μήπως οι δημοσιογράφοι της ΣΕΜΕΚ θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα πριν τις εκλογές του 2019 και να μας ενημέρωναν έγκαιρα τους ;;;;

 2. Αχταρμάς συνεννόησης μεταξύ ξεσαλωμένων με ιδικότητα τις ΡΟΥΦιΑνιές, τις καθημερινές καταγγελίες, λαϊκισμό, ψέματα, ειρωνία....

  Η μόνη λύση να βάλουμε όλους όσους από τους σημερινούς εκλεγούν το 2019 σε ένα κλουβί να φαγωθούν μεταξύ τους και να ησυχάσουμε ή να περιμένουμε βρεθεί ο σωτήρας που θα έχει πλειοψηφία 50% και θα ενώνει δημοτικό συμβούλιο και πολίτες… Η σημερινή κατάντια πολιτικής, με ΚΥΡΙΤΣΗ, ΡΟΎΦΑ, ΖΕΡΒΟ, ΠΑΥΛΙΔΗ, ΜΑΚΡΗ, Βαβλάδες, Μεγαλέξανδρους, Μυλωνάδες και με κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της παλλόμενης τσουτσούνας πρέπει να τελειώσει. – Αλεξίκακος-

  • ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΠΑΡΑΔΆΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΌ... Οι μισοί από τους εκλεγμένους και αρκετοί αποτυχημένοι σωτήρες έχουν μηνιάτικο 1.500 ευρώ...

   Αφού βρε σωτήρες ξεχειλίζει η ψίχουλα σας για προσφορά στα κοινά γιατί να σας πληρώνουμε με χιλιάδες ευρώ στις αντιδημαρχίες, τους προέδρους των πρώην δήμων, τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων;;;; Μισθό ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι 5 παρακαλώ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, της ΔΕΑΣ, του ΔΗΡΑΣ, του λιμενικού ταμείου με 4Χ4, της ΑΝΕΜ, της ΜΑΡΙΝΑΣ, της Πρόνοιας…. και δεν έχει τέλος ο κατάλογος με σωτήρες που γλύφουν το παραδάκι των Κώων, χώρια τα τυχερά των αναθέσεων και των διαγωνισμών … Τώρα καταλαβαίνω την λύσσα για εξουσία της ΡΟΎΦΑ και των άλλων που έχασαν την καρέκλα, το παραδάκι της εξουσίας και της ΒΙΜΕΛ…. Ο μισός προϋπολογισμός του Δήμου στις τσέπες τους σωτήρων που εμείς τα ζωντανά ψηφίσαμε.

 3. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. ΌΠως και με το σφαγείο, επιλέχθηκε τελικώς η λύση του μαύρου χρήματος μέσω των σφαχτών της καλύμνου. Πλήρωνε κτηνοτρόφε και χασάπη μαύρα λεφτά για να κονομά ο δήμος και να λέει πως έχει σφαγείο ανοιχτό. Οι καταγγελίες είναι κοντά, άλλο ένα δικαστήριο για το Γεώργιο και τι έγινε?

 4. Γιάννη πολύ στρογγυλεμένα τα λες.
  Ποιος δημοσιογράφος ρώτησε τον Κυρίτση τι λέει το έγγραφο της ΕΤΑΔ του Οκτωβριου;;
  Ποιος δημοσιογράφος ρώτησε τι λέει η άρση της παραχώρησης;;
  Ποιος λογικός άνθρωπος θα συμφωνούσε χωρίς να δει τα στοιχεία;
  Και επειδή μιλάς για ομόφωνη απόφαση….
  Τι εμπόδιζε τον Κυρίτση να ζητήσει την παραχώρηση κατά κυριότητα έχοντας μαζί του όλους τους φορείς;;
  Τέλος ποιος φέρνει τη διχόνοια;;
  Ξεχνάς ότι όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν με το ΤΕΕ και τους φορείς;

 5. καισερλης κυριτσης μυλωνας οι υπευθυνοι που δεν αξιοποιηθηκε ο ναυτικος ομιλος των 70 στρ.τον καισερλη

  τον τιμωρησαμε.τωρα σειρα εχουν κυριτσης μυλωνας για μαυρισμα.

 6. ‘Ολη η Κως το φωνάζει και αυτός νομίζει οτι απευθύνεται σε ηλιθίους. Πόσο κάνει μια μελέτη μηχανικού αλήθεια για ένα ξενοδοχείο που θα μπορούσε να χτιστεί εκεί; Να πάρουμε μια ιδέα για τα λεφτά που παίζονται.ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!

 7. πίσω από την παραλία του ΝΟΚ κρύβεται πολύ χρήμα. Είναι γνωστό σε όλους μας ποιοί ξέρουν να βάζουν το δάχτυλο στο μέλι

 8. το μεγάλο έγκλημα αυτών που προσπαθούν για ίδιο όφελος να πουληθεί δια της αδράνειας τους η παραλία είναι ότι τα μικρά ξενοδοχεία της Λάμπης θα μείνουν χωρίς παραλία και σιγά σιγά θα εξαφανιστούν και θα τα αγοράσουν οι κολλητοί τους μπιρ παρά. Λαμ………….. μόνο για σφαλιάρες

 9. Πολλοί ακόμα δεν έχουμε καταλάβει.Τα 70 στρέμματα είναι του δήμου και τα πουλάει;Αυτό πιστεύουν πολλοί.Πεστε καθαρά να καταλάβει ο κόσμος.Αυτα τα έχει δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ταμείο.Τα έχει βάλει υποθήκη όπως όλη τη κρατική περιουσία.Γιατι λέτε μισολογα.Ολα αυτά τα ψήφισε ο κόσμος βγάζοντας ξανά κυβέρνηση τους Συριζανελ που είχαν υπογράψει το τρίτο μνημόνιο.Απο που τα διεκδικούμε τελικά;Από τους δανειστές .Έχουν περάσει 10 χρόνια κρίσης και ο πανέξυπνος Ελληνικός λαός ακομά δεν έχει καταλάβει.

 10. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

  ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ

 11. 26 ΜΑΙΟΥ Η ΓΚΑΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΚΆΜΙΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΝΊΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΠΙΣΩ, ΓΙΑ ΤΑΞΊΔΙ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑ’Ι’ΤΕΙΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.