Να ‘ταν μόνο το αλεύρι & τα αυγά… Έχουμε πολλά κρυμμένα κάτω από το χαλί (Τα οποία θα αρχίσουν να βγαίνουν ένα-ένα)

9
3520

Να ‘ταν μόνο το αλεύρι & τα αυγά… Έχουμε πολλά κρυμμένα κάτω από το χαλί (Τα οποία θα αρχίσουν να βγαίνουν ένα-ένα)

Το πρόσφατο περιστατικό με το αλεύρι και τα αυγά στο αυτοκίνητο του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κω (το οποίο πήρε μάλιστα και πανελλαδική δημοσιότητα, όπως κι άλλο ένα περιστατικό σε παρακείμενο πεζόδρομο με λήψη βίντεο το οποίο έγινε viral στο fb με δεκάδες σχόλια) μαρτυρεί από τη μια ότι μπήκαμε στην «καυτή» περίοδο του καλοκαιριού (όπου στην Κω επικρατεί πανζουρλισμός) και από την άλλη ότι και η σημερινή δημ. αρχή (όπως και οι προηγούμενες) σε θέματα λειτουργίας της πόλης, απλώς κρατάει τα κακώς κείμενα κρυμμένα… κάτω από το χαλί.

Σχεδόν κάθε χρόνο, είτε τις καυτές μέρες του Ιουλίου, είτε τον Αύγουστο, συμβαίνουν πολλά «ξεσπάσματα» είτε μεταξύ γειτονικών καταστηματαρχών (πολλές φορές μάλιστα μπροστά σε έκπληκτα μάτια επισκεπτών), είτε μεταξύ πολιτών (αυτή τη φορά έτυχε μεταξύ πολίτη και αιρετού), επειδή δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά κάποια ζητήματα.

Κατά καιρούς έχει απασχολήσει τα τοπικά μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά), είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, το θέμα της λειτουργίας των πεζόδρομων, των θέσεων στάθμευσης μόνιμων κατοίκων, ΑΜΕΑ κλπ.

Δυστυχώς, κάποια πράγματα  (κακώς κείμενα) «βγάζουν μάτι».  Μάλιστα έχει γίνει και η καταγραφή τους πέρσι, αρχές καλοκαιριού, από την πάλαι ποτέ Επιτροπή Αισθητικής (κεντρική φώτο) του δήμου (υπό τον Νίκο Κανταρζή, με μία πολλά υποσχόμενη ομάδα εκπροσώπων φορέων)  η οποία όμως πριν καν προλάβει να αναλάβει δράση… σήκωσε τα χέρια ψηλά και παραιτήθηκε.

Και ο λόγος ήταν όπως εξήγησαν τότε ότι η τοπική κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να αποδεχτεί τη σωστή και δίκαιη λειτουργία (πλατειών, καταστημάτων, πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων κ.α.)

Μάλιστα ο Νίκος Κανταρζής τόνιζε μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του, ότι οι «μη υγιείς δυνάμεις» της τοπικής επιχειρηματικότητας είναι πλειοψηφικές (έλα όμως που δεν ήταν μόνο αυτές, γιατί και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου το αποδέχτηκε σιωπηρά και προχώρησε παρακάτω…)

Το ερώτημα που θέσαμε τότε σε αντίστοιχο σημείωμά μας και το οποίο ισχύει, όπως όλα δείχνουν και σήμερα, είναι:  μήπως «οι μη υγιείς δυνάμεις» δηλαδή τα «συμφέροντα» και η πελατειακή (ψηφοθηρική) λογική μπαίνουν πάνω απ’ όλα και απ’ όλους, διαχρονικά, γι αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ως κράτος και ως δήμος;;;

Δυστυχώς, και τοπικά είμαστε έρμαια της νεοελληνικής παθογένειας,  γι αυτό και η αποχή, πανελλαδικά, οδηγείται σε ποσοστά ρεκόρ δημοσκοπικά και όχι μόνο, ενώ  στην επιλογή προσώπων προηγείται… ο κανένας.

* Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε στην πράξη πώς θα αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο Ιούλιο-Αύγουστο την ώρα άφιξης και αναχώρησης του πλοίου της γραμμής, το βράδυ, με κλειστή την παραλιακή.

 

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για καλημέρα,χθες σε ενα σχολιο μου εγραφα πως δεν θα το άφηνες ασχολίαστο το θεμα με τα αυγα.Ειχα δίκιο!
    Σε ολα συμφωνούμε,βλέπεις αυτη η αναρχία κανει καλό μόνο στον παραβατη της που θα κονομησει προσωρινά εις βαρος ενός ολόκληρου νησιού.Μια βολτα στο παραλιακο μέτωπο αρκεί για να δει καποιος τι συμβαίνει…αυτοκίνητα και σερβιτόροι…μπάζα και τραπεζοκαθίσματα στο κύμα.Αυθαιρεσίες και ολοι στην ΟΜΕΡΤΑ του δημάρχου.Βλέποντας και τα μηνυματα στο facebook για το περιστατικό στην πλατεια διαγορα πραγματικα αδειασα.Ολα για τους ψήφους! Μα ειναι δυνατον; Για χαρην τις ταβέρνας να αφαιρείς απο τους περίοικους τις τρεις μοναδικες θεσεις σταθμευσεις; και εκει που λες αυτο θα ειναι το τελευταίο εεχςται κι αλλη αποφαση.Στο κεντρο της πολης για χαρην ξενοδοχείου αλλες τρεις θεσεις και αυτες οι μοναδικες….

  2. Τα μέλη της επιτροπής αισθητικής έκαναν τις προτάσεις τους αλλά δυστυχώς δεν έχουν εκτελεστική εξουσία,έτσι αυτοί που έχουν εκτελεστική εξουσία και μάλιστα την εξουσία αυτή την ζήτησαν από το λαό μέσω της υποψηφιότητάς τους στις τοπικές εκλογές.οπότε δεν μπήκαν με το ζόρι..Ας κάνουν λοιπόν αυτά για τα οποία τους ψήφισε ο Κωακος λαός ας τηρήσουν τους νόμους που υπάρχουν και ας αναλάβουν και το πολιτικό κόστος…το οποίο μπορεί να είναι και υπέρ τους στις επόμενες εκλογές αν κάνουν σωστά τη δουλεία που τους ανέθεσε ο Λαός της Κω…Επιτέλους ας τηρηθούν οι νόμοι..υγ1 μην κλείσετε το λιμάνι θα έχουμε μεγάλο σόου που μπορεί να εξελιχθεί σε άσχημα περιστατικά για το νησί και να τα τραβάνε βίντεο οι τουρίστες..επιτέλους τηρήσατε τους νόμους και μην κάνετε πράγματα που ρίχνουν απλά σε άλλους την ευθύνη έμμεσα…υγ2θα κλείσετε το λιμάνι και θα κάνετε νόμιμο το πέρασμα των κάθε είδους μηχανών από τον δήθεν ποδηλατόδρομο? Ελεος..

  3. Που είσαι? Γιατί είσαι εξαφανισμένος από την Επιτροπή αισθητικής???? Μόνο λόγια ήσουν και στο τέλος δεν κατάφερες ούτε έναν πάγκο να μετακινήσεις. Οι φωτογραφίες είναι τόσο παλιές μου δεν έχεις άλλες να βγάλεις..

  4. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Η Κως κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει ψηλά.ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ!!
    ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΓΚΕΣ.

  5. ο βαβλασ προτεινει για πλυσιμο ARIEL με λευκαντικο ΒΑΒΛΕΞ-ΚΥΡΙΤΣΕΞ.

    29 κατασκευαστες πλυντηριων προτεινουν απορυπαντικο ΒΑΒΛΕΞ-ΚΥΡΙΤΣΕΞ
    εγγυηση μονο μια μεζουρα και καθαρισατε

  6. Επίσης ένα καλό ρεπορτάζ είναι ότι τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα διαφόρων γραφείων καταλαμβάνουν χώρους πάρκινγκ κατοικιών, δημιουργώντας έτσι μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους. Σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει μια ρύθμιση γίαυτο;

  7. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Τούρκο σουλτάνο – Πρόεδρο Τάγιπ Ερντογάν θα παραστεί τη Δευτέρα στην τελετή ορκωμοσίας του στην Άγκυρα.
    «Θα παραστώ στην ορκωμοσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης», τονίζει στην ανάρτησή της η βουλευτής της Ν.Δ.
    4 ΜΗΝΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ+ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΟΥΝ !!!

  8. Μεγάλη ζήτηση έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες στα άλευρα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ