«Αφού τώρα δεν κάνεις τίποτα, υποσχέσου τι θα κάνεις την επομένη…»

8
2226
«Αφού τώρα δεν κάνεις τίποτα, υποσχέσου τι θα κάνεις την επομένη…»
Οι τρεις φορείς εξουσίας, από τους οποίους εξαρτάται το νησί: Κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμος (όπως λέμε «τα τρία κακά της μοίρας μας») ύστερα από την πλήρη απραξία του προηγούμενου διαστήματος, δείχνουν -τουλάχιστον σε επίπεδο εξαγγελιών-  ότι επιχειρούν να βγουν από τη «χειμερία νάρκη».

Βέβαια, αν τους ρωτήσετε, κανείς δεν θα παραδεχτεί ότι υπάρχουν καθυστερήσεις μιας και εκτός από το να τα «ρίχνουν» ο ένας στον άλλον στις δικαιολογίες, δεν πιάνονται… («Κάναμε μελέτες και ξεπεράσαμε χρονοβόρες διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ…» Και άντε βρες άκρη μετά εσύ..)

Έλα όμως που η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τα παράπονα ή η δυσαρέσκεια του κόσμου εκτός από τα μέσα (έντυπα ή ηλεκτρονικά) δεν μπορούν να τα αποφύγουν, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, οι εκπρόσωποί τους.

Κι έτσι ακολουθούν την απλή συμβουλή των ψυχολόγων (άλλωστε και η πολιτική, ψυχολογία είναι): «Αν τώρα δεν έχεις τίποτα να κάνεις ή να περιμένεις υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί την επομένη».

Η μεν κυβέρνηση, διά στόματος του Πρωθυπουργού (παρά την «ψύχρα» για την Κω) και των αρμόδιων υπουργών, υποσχέθηκε ότι από τη φάση των «μελετών» θα περάσει από Μάιο και μετά στη φάση των «δημοπρατήσεων» (βέβαια λόγω σεζόν οι εργασίες για το λιμάνι μετατίθενται για το φθινόπωρο και θα χρειαστούν  5 μήνες για την ολοκλήρωσή τους, καλώς εχόντων των πολιτικών πραγμάτων… Για δε τις εργασίες αποκατάστασης των μνημείων «είμαστε στη φάση εξασφάλισης κονδυλίων..»)

Με άλλα λόγια, ίσα που προλαβαίνουμε την επόμενη σεζόν -και να δούμε- σε ότι αφορά το λιμάνι…  (Ως προς το πότε θα αποκατασταθούν τα μνημεία «το δε μέλλον άδηλον», που θα ‘λεγε και η Κονιόρδου)

Η δε Περιφέρεια για τις εκκλησίες που δεσμεύθηκε ο Περιφερειάρχης, ακόμα «ετοιμάζει» κι αυτή τις μελέτες…(«Που είσαι παπά Χρήστο;») Ενώ, σε ότι αφορά το επαρχιακό οδικό δίκτυο (αφού πια δεν πάει άλλο, αλλά κι εφόσον μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο) ενέκρινε 3.250.000 € για αποκατάσταση βλαβών και ηλεκτροφωτισμό. Καθώς και άλλα 1.174.590 € για προμήθεια-εγκατάσταση φωτιστικών εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED.

Τέλος, ο δήμος αφού «μέσα δεν πάμε καλά» (λιμάνι δεν έχουμε, κρουαζιερόπλοια δεν έχουμε, αντανακλαστικά και ετοιμότητα, άστα να πάνε), το ρίχνει στην εξωστρέφεια… Με ταξίδια στην Κύπρο και (προσεχώς) στην Κίνα «αλιεύει» ιατρικό και συνεδριακό τουρισμό κλείνοντας «συμφωνίες».

Παράλληλα, (μετά την ξεχασμένη ατζέντα 2036 της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου), εξήγγειλε μέσα από τον Αναπτυξιακό συνέδριο κάτι πιο κοντινό: το «Σχέδιο Ανάπτυξης ΚΩΣ 2024» (λιμενικές εγκαταστάσεις, δίκτυο μαρινών, εναλλακτικό τουρισμό, υποδομές ΑμεΑ, νέο χωροταξικό, χρήσεις γης, clusters συνεργασιών ανάμεσα σε παραγωγούς, τυποποιητές και τουριστικές επιχειρήσεις, Smart Island, δημιουργία Καινοτομικού Μουσείου αφιερωμένου στον Ιπποκράτη, δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κ.α.)

Έχει να λέει επίσης (όπως και η κυβέρνηση που τα ενέταξε) για τα πέντε μεγάλα έργα στην Κω, συνολικού ύψους 7,5 εκ. ευρώ, που εντάχθηκαν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Νότιο Αιγαίο (κλειστό γυμναστήριο Ηρακλειδών, σύστημα τηλελέγχου ύδρευσης Ηρακλειδών, σκάλες σε Τιγκάκι – Μαρμάρι, προστασία ανατολικών ακτών, αντικατάσταση κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή στα σφαγεία).

Τώρα, αν ρωτάτε τι απ’ όλα αυτά θα έχει υλοποιηθεί έως τις Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου 2019, είναι μια απλή λεπτομέρεια… (Τι τα θέλετε άλλωστε, αφού, όλα ΘΑ… είναι «δρομολογημένα»).

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγοι παντες του εγιναν δεν περιμεναν ουτε δημο ουτε νομαρχια ουτε κυβερνιση οπως απικαέις φιλε γιαννη γιατι οι αγοι παντες ειναι πολοι κ χαρι του ομιλου κυπριωτη
    Πογ ειρθαι η ετερεια ναναι καλα οι κυροη

  2. για το χαλι στο νησι.το κρατος των αθηνων ειναι πολυ μακρια.τουλαχιστον ας συνενοηθει μετον επαρχο περιφερειαρχη βουλευτη.

  3. ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ταζουν εργα το 2050!!!

  4. χαχαχα ερχονται εκλογες και ταζουν λιμανια μολους κ@λους νοσοκομειο κλπ και αερα κοπανιστο

    τουσ γερμανους τους ρωτησαν οι ψευταραδες οι απερχομενοι?λεει μετα το 2051 !!!!

  5. Κυρίτσης μισθος 3.800 ευρω συν ακομη έναν μισθο του πρέδρου του λιμενικου ταμείου και αρκετές αποζημιώσεις.
    Χατζηκαλύμνιος μισθος 1700 ευρώ συν τα ταξιδάκια με τις αποζημιώσεις του σε Ελλαδα και Ευρωπη.
    Γερασκλής μισθος 1700 ευρω συν τις αποζημιώσεις από ταξιδάκια αλλα και την θεση του προεδρου της επιτροπης ποιοτητας ζωης
    Κιαρης μισθος 1000 ευρω για να πινετε λάσπη στην Αντιμαχεια.

    Προσθέστε μισθους παλλαπλασιαστε επι 12 μηνες αλλα και επι 5 χρονάκια….μας αξίζει αυτή η εικονα του νησιου με ολους αυτους τους εμμισθους???Και μην ξεχνατε τους μισθους του ΣΙΦΑΚΗ-ΠΗ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ-ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ

  6. Μετά τον Καισερλη τελείωσαν όλα.Σαν αυτόν δεν θα ξαναυπαρξει και δεν θα ξαναγίνουν και έργα.αυτο υποψιάζομαι.Ουτε Κυρίτσηδες ούτε ρουφες ούτε τίποτα.Χαλια χαλιά χαλια

  7. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ