«Δεν μπορώ να δω τον Δήμαρχο… Θα με δει κι αυτός στις εκλογές…»

30
3094
 
«Δεν μπορώ να δω τον Δήμαρχο… Θα με δει κι αυτός στις εκλογές…»
Η οργάνωση και ο σχεδιάσμός της διαχείρισης των σχέσεων και της επικοινωνίας του Δήμου με τους πολίτες είναι το Α και το Ω για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Γιατί κακά τα ψέματα αυτό είνι το πιο ευαίσθητο κομμάτι και εκεί πάσχουν διαχρονικά όλες οι δημοτικές αρχές.
Το ακούμε τακτικά και στις λαϊκές συνελεσεις που παίρνουν μέρος πολίτες (όπως η τελευταία που έγινε μέσα στο καλοκαίρι, στη Ζιά).
Το εξέφρασε αυτές τις μέρες ανοιχτά, υπό μορφή παραπόνου-καταγγελίας κι ένας απόδημος συμπολίτης μας . «Δεν μπορώ να δω τον Δήμαρχο. Μου είπαν ότι αν κλείσω ραντεβού μαζί του μπορεί να πάρει και τρεις μήνες…»
Σίγουρα, μπορεί να μην έχει εκφράσει ταυτόχρονα τέτοια επιθυμία το σύνολο των δημοτών αλλά ένας σημαντικός αριθμός έχει τους λόγους της και πρέπει να τον δει. Σαφώς, υπάρχουν καθορισμένες μέρες, ώρες και διαδικασίες, αλλά… Αν το σύστημα με τα ραντεβού δεν λειτουργεί ή θα πάρει κάποιους μήνες με συνέπεια ο δημότης με το δίκιο του να δυσανασχετεί ή να το παίρνει προσωπικά  (ως απόρριψη) και να το κρατάει κι αυτός «μανιάτικο» (να το ανταποδώσει όταν έρθει η ώρα), τότε κάτι δεν πάει καλά…
Χτυπάνε καμπανάκια και κανείς δεν τα ακούει ή τα προσπερνάει με το γνωστό (ελληνικό) «έλα μωρέ τώρα…»
Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να εξευρεθούν διαδικασίες για την εξυπηρέτηση των δημοτών που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στον δήμαρχο ή στις δημοτικές Υπηρεσίες και χρειάζεται να έλθουν σε επαφή μαζί τους για συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Ούτε είναι όλοι χρήστες του διαδικτύου (αν κι εκεί εκφράστηκαν παράπονα ότι δεν έλαβαν απάντηση σε email, που του έστειλαν) αλλά και κάποιοι συνδημότες για πολλούς και διάφορους λόγους δεν καλύπτονται ούτε καν με τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας και προτιμούν την προσωπική επαφή.
Γι’ αυτό καλό θα ήταν ο δήμαρχος και η δημ. αρχή συνολικά να ρίξουν βάρος στον τομέα αυτό, της διαπροσωπικής επαφής δημάρχου/δήμου-δημοτών. Όχι με γραφειοκρατική διαδικασία  (που εξαγριώνει ακόμα περισσότερο τους ήδη ταλαιπωρημένους δημότες)  αλλά με ανθρώπινη και πιο έξυπνη αντιμετώπιση και επικοινωνία. Ίσως με ένα αυτοτελές τμήμα Διαχείρισης της Καθημερινότητας (στο πλαίσιο της αντιδημαρχίας καθημερινότητας που ήδη υπάρχει).

Πρόσφατα μάλιστα έπεσε στην αντίληψή μας ένα σχετικό δημοσίευμα για το πως οι δήμαρχοι στην Αμερική σε συνεργασία με το Χάρβαρντ δημιούργησαν σχολή Δημάρχων για θέματα που υπερβαίνουν τις αντικειμενικές δυνατότητές τους, κάνοντας ταχύρυθμα σεμινάρια των 2-3 ημερών για να επιλύσουν αντίστοιχα προβλήματα γραφειοκρατίας ή έκτακτων κρίσεων όπως το μεταναστευτικό κλπ.

Βέβαια, εμείς εδώ «δεν είμαστε Αμερική…» αλλά αξίζει να προσεχθεί ότι λύσεις υπάρχουν εκεί που δεν το περιμένει κανείς σε πολλά θέματα πριν φθάσει η συσσώρευση προβλημάτων, παραπόνων, δυσαρέσκειας και βουβής διαμαρτυρίας ως τις κάλπες, όπου τότε ίσως πάλι κάποιοι μπορεί να «πέσουν από τα σύννεφα…»

Δήμαρχοι επέστρεψαν στα θρανία -«Σχολή» τους μαθαίνει πώς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους

Αλλο πράγμα η προεκλογική καμπάνια και άλλο η καθημερινότητα ενός δημάρχου. Πολλοί που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, το έμαθαν με τον… δύσκολο τρόπο. Για αυτό πλέον υπάρχει μία… σχολή για εκείνους.
Χαρακτηριστικό αυτό που είπε πρόσφατα ο Μάρτι Γουόλς, δήμαρχος της Βοστώνης: «Κυριολεκτικά, τους πρώτους τρεις μήνες κάθε νύχτα που γύριζα σπίτι αναρωτιόμουν »Θεέ μου, που έμπλεξα»». Δεν είναι ο μόνος. Ο Χόρχε Ελορζα, δήμαρχος του Πρόβιντενς, στο Ρόουντ Αιλαντ, θυμάται ότι κάθισε στο γραφείο του μετά την ορκωμοσία και αναρωτήθηκε «Από πού ξεκινάμε;». Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Ο Αντι Μπέρνχαμ ήταν δήμαρχος στο Μείζον Μάντσεστερ μόλις 14 ημέρες, πριν γίνει η τρομοκρατική επίθεση εκεί.
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, με δωρεά 32 εκατ. δολαρίων μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος, και το Χάρβαρντ δημιούργησαν ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός χρόνου, σχεδιασμένο για όσους έχουν γίνει ήδη δήμαρχοι.
Ηδη η πρώτη ομάδα 40 δημάρχων, 30 από αυτούς αμερικανικών πόλεων μεταξύ των οποίων η Φιλαδέλφεια, η Βαλτιμόρη και το Φοίνιξ, κάθισε στα θρανία, για τρεις ημέρες στη Νέα Υόρκη, γράφει ο Economist. Οι δήμαρχοι ασχολήθηκαν με διάφορες υποθέσεις. Από έναν ιδιοκτήτη καταστήματος στο Αμστερνταμ που πασχίζει να βρει άκρη με τη γραφειοκρατία, μέχρι τη χρήση δεδομένων σε πλημμυρισμένη πόλη στη Μασαχουσέτη. Και στα διαλείμματα, οι δήμαρχοι αντάλλασσαν απόψεις για διάφορα θέματα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ξεπερνούν τη δικαιοδοσία τους, όπως η μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή.
Στόχος της σχολής δεν είναι η προώθηση κάποιας συγκεκριμένης πολιτικής, αλλά περισσότερο να κάνει τους δημάρχους να σκέφτονται σαν CEO, ακούγοντας πραγματικούς μάνατζερ. Το να διοικείς μία πόλη είναι πιο δύσκολο από τη διοίκηση μίας εταιρείας, υποστηρίζει ο Μπλούμπεργκ: στα φώτα της δημοσιότητας, με την πίεση των εργατικών σωματείων, μπορεί να είναι δύσκολο να καταργηθούν κακά προγράμματα και να υιοθετηθούν καινοτομίες. (από iefimerida.gr)

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ 60.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣΕΥΡΩ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ RYANAIR!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ,ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΡΕΝΑΚΙΑ,ΑΓΑΛΜΑΤΑ,ΟΙΚΟΠΕΔΑ.
    Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

  2. γκρεμισαμε τον καισερλη με τις συνεργατικες,τωρα γκρεμιζουμε τον κυριτση.ο καισερλης συνεργατικες,ο κυριτσης τρενακια

    ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.κυριτση ηρθε η ωρα να πας για καφε μαζι με τον καισερλη.2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ.

  3. ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ-ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

    ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ?

  4. Τι σχολείο καλέ. Σχολείο μελιού έχει, για να φάμε κ το, τι άλλο άπεμεινε. Αχ αυτή η Μαρίνα και λιμενικό ταμείο, αναστεναξαν

  5. …..χωριάτης και πολιτικά ανίκανος θα μείνει. Είναι πολύ λίγος τελικά. Την πρώτη του τετραετία μάλλον κάποιος άλλος διοικούσε και δεν το είχαμε καταλάβει. Τώρα το καταλάβαμε. Κάποιος άλλος κάλυπτε την ανικανότητα του πολύ αποτελεσματικά τότε. Τώρα αποκαλύφθηκε η γύμνια του. Και είναι μεγάλη η διαφορά. Τεράστια.

  6. Ως «θέμα χρόνου» θεωρείται από τις αρχές η εκδήλωση στην Ελλάδα ισλαμικού τρομοκρατικού χτυπήματος, γεγονός το οποίο -όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται- θα φέρει αναπόφευκτα το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και της ισλαμολαγνείας αντιμέτωπο με την οργή του Ελληνικού Λαού.Αν και οι προειδοποιήσεις κινδύνου φθάνουν στην κυβέρνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η τελευταία δεν μετακινείται ούτε χιλιοστό από τις πάγιες θέσεις της στο μεταναστευτικό ζήτημα και στην εφαρμοζόμενη πολιτική της μετατροπής της Ελλάδος σε χώρα πολυπολιτισμική, τις δραματικές συνέπειες της οποίας βιώνουν ήδη τα κράτη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Αντιθέτως, η κυβέρνηση, το σύνολο των «δημοκρατικών» δυνάμεων της αντιπολίτευσης και το μιντιακό κατεστημένο ηθελημένα και συνειδητά επιλέγουν αντί της προστασίας και ασφάλειας του Λαού μας, την τακτική της επικοινωνιακής διαχείρισης του μοιραίου που αναμφίβολα πλησιάζει.https://ethnikismos.net/2017/09/07/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5/

  7. ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ!

    ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΨΕΥΤΗ.

  8. κυριτση βγαλε δελτιο τυπου για τις 700.000 χιλιαδες μελετες του δλτ.να γελασει και το

    παρδαλο κατσικι.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΥΡΙΤΣΟΚΑΙΣΕΡΛΗ!!!ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ?

  9. Γέμισαν τα μπαλκόνια κι οι αυλές σκυλιά που γαβγίζουν και τσακώνονται νυχθημερόν, κανένας σεβασμός στους περιοικους και η Δημοτική Αστυνομία ξύνεται αντί να εγκαλεί τους ασυδοτους και να μοιράζει πρόστιμα. Γέμισαν οι δρόμοι της πόλης κόπρανα και ουρά, αφού τα..ζώα, που θέλουν να έχουν και σκύλο, σιγά να μην έχουν μαζί τους, τον ειδικό εξοπλισμό για επιτοπιο καθάρισμα. Βρωμάει ο τόπος και θέλουμε και τουρισμό! Τρεις μήνες είναι που το κατήγγειλα με e-mail στο Δήμο, αλλά φαίνεται πως η απάντηση έρχεται με ταχυδρομικό περιστέρι, που ψόφησε στο δρόμο! Φτου σας, να μη σας βασκανουμε ψυχακηδες όλοι,και εσείς οι…Σκυλανθρωποι της Σκ@τούπολης κι εσείς οι ανίκανοι που θέλετε και την ψήφο μας!!

  10. Έχουν δίκιο οι πιο πάνω. Μόνο για τα τραινακια ενδιαφέρεται. Έχει γίνει η ζωή μας αβίωτη με 5 τρένα μες την πολη. Τα νευρα μας κοσκινο. Αλλα οι εκλογες θα ερθουν ..

  11. Άποψή μου είναι ότι ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΟΣ θα είναι ο Δημαρχος όπου κατά τη θητεία του τα περισσότερα προβλήματα των Δημοτών του δεν ΦΤΑΝΟΥΝ για επίλυση σε αυτόν αλλά ΕΠΙΛΎΟΝΤΑΙ από της ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ που έχει οργανώσει και στελεχώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Αλλιώς πρέπει να καταργήσουμε τις ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ και να έχουμε μόνο το γραφείο που επικαλείται ο αρθρογράφος.

  12. ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ-ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    Η ΚΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΕΡΓΑ…. Όπως το κλείσιμο της οδού Αντιναυάρχου Ιωαννίδη ακριβώς κάτω απο το δημαρχείο. Έχασε τον έλεγχο της πόλης ο ταξιδευτής-δήμαρχος,ο καθένας κάνει ότι θέλει.Ανομία!!!
    Η πόλη καταστρέφεται και το συνονθύλευμα των ανίκανων να διοικήσουν την πόλη ξέχασαν και τον κανονισμό που οι ίδιοι ψήφισαν.https://kosinfo24.wordpress.com/2017/09/08/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF/

  13. Ο Κυρίτσης έχει κάνει μπαχαλο την πόλη. Μηχανάκια παντού στους πεζόδρομους. Κινδυνεύει ο κόσμος. δημοτικός σύμβουλος που φωνάζει για τους αλλους μπαίνει με τη μηχανή στο πεζόδρομο. Το ίδιο κανουν κι αλλοι συμβουλοι του. Ανικανοι σε όλα

  14. Αυτό το παράδειγμα ζωηρεύει και θεριεύει τη φλόγα όλων των καταπιεσμένων λαών ενάντια στο δυνάστη τους: από τους Έλληνες του 1821 έως τους Έλληνες του 1940 που επαναστάτησαν, για να κερδίσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους. Αυτό το παράδειγμα τρέμουν οι σύγχρονοι δυνάστες, γιατί τους χαλάει την ησυχία και αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του σαθρού καθεστώτος τους. Οι βάρβαροι ΔΕΝ τελείωσαν με τους Έλληνες. Δυόμισι χιλιάδες χρόνια τώρα προσπαθούν. Τότε ήταν οι Πέρσες, τώρα είναι οι “προδότες μνημονιολάγνοι και λαθρολάγνοι” πολιτικοί μας. Ας το μάθουν καλά πως όσο θα υπάρχει ήλιος στον ουρανό, θα υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ. Γιατί το πνεύμα αυτής της μάχης είναι το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας, που ακόμη τρέμουν στο άκουσμά της, και αυτό το πνεύμα πολεμούν με όλες τους τις δυνάμεις, γιατί όσο αυτό είναι ζωντανό στις ψυχές των λαών και των ανθρώπων ο δικός τους σκοταδισμός διαρκώς γεμίζει ρωγμές, ώσπου μια μόνο πέτρα θα τον διαλύσει…

  15. Χάος στην Χίο: Συγκρούσεις ορδών λαθρομεταναστών, απόπειρες διαρρήξεων καταστημάτων

    Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ ορδών λαθρομεταναστών έλαβαν χώρα στη Χίο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα περίπου 70 άτομα ξεκίνησαν να συμπλέκονται στη ευρύτερη περιοχή της Ευαγγελίστριας, ενώ αποπειράθηκαν κάποιοι εξ αυτών να διαρρήξουν ένα Μίνι Μάρκετ.
    Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας με τους λαθρομετανάστες να τρέχουν στα στενά για να διαφύγουν τη σύλληψη, ενώ όταν συναντιόντουσαν μεταξύ τους οι αντίπαλες ομάδες άρχιζαν οι συμπλοκές και πάλι.
    Στην αστυνομία προσήχθησαν περί των 15 ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν και θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα. Τα επεισόδια μεταξύ των λαθρομεταναστών δεν σταματούν και έχουν κάνει αφόρητη την κατάσταση στην άλλοτε φιλήσυχη Χίο.
    Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!
    Με πληροφορίες από το chiospress.gr

  16. Προκαλώ Δημόσια τον Δήμο,Βουλευτή και ΜΜΕ να πάρουν απ την ασφάλεια Κω το Βιβλίο Συμβάντων

    και να δημοσιοποιήσουν όλες τις καταγγελίες διαρρήξεων και κλοπών, όλη τη φετινή σαιζόν.Γιατί σιωπούν όλοι!!!!Δεν είναι πιτσιρικάδες μεθυσμένοι που δήθεν τους κλέβουν το κινητό και το καταγγέλλουν για την ασφάλεια.Πρόκειται για συνεχόμενες κλοπές,απόπειρες σε μικρά Ξενοδοχεία και Μεγάλα,σπίτια,αυλές,παραλιακά,κοτέτσια,αποθήκες και απόπειρες στο κέντρο και Λιμάνι.Μιλάω για σωρεία κλοπών,καθημερινά,κάθε Νύχτα,από γύφτους.Ας Κοινοποιηθούν γιατί στο τέλος θα δοθεί ταξιδιωτική οδηγία.Να παρέμβουν όλοι ώστε η Δικαιοσύνη και οι Ιερείς να τους απομονώσουν και τιμωρήσουν.Απίστευτες καταστάσεις,κάθε βράδυ.Γιατί δεν μιλάει κανείς????Περιμένετε α γίνει κάτι σοβαρό???ΕΛΕΟΣ!!!!!

    • Η ρήση που λέει όταν σε ραπίζει κάποιος να γυρίζεις και το άλλο μάγουλο,

      πρέπει να αναθεωρηθεί απ τους Ιεράρχες και κληρικούς,γιατί απ το πολύ γύρισμα του άλλου μάγουλου,θα πάμε στα ..κωλο-μάγουλα.Τα αποδεδειγμένα αντικοινωνικά και παραβατικά στοιχεία της Κοινωνίας,που κλέβουν κατ επανάληψη συμπολίτες τους δεν αξίζει να είναι μέλη.Β….. λέγεται το άτομο,που ταυτοποιήθηκε πολλές φορές με δακτυλικά αποτυπώματα,ομολόγησε και όμως καθε βράδυ συνεχίζει και ληστεύει,κάνοντας την Κω ξεφτίλα,επειδή όλοι απορούν πως τον αφήνουν να κλέβει και να προωθεί τα κλοπιμαία,ΩΣ ΕΔΩ κ.Δέσποτα,έχετε ευθύνες που τον ταΐζετε!!!!!!!

  17. θα εχουμε καποιοι σοβαρο επεισόδιο επειδή συγκεκριμενοι γυφτοι

    που έχουν ταυτοποιηθεί,που έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για δεκάδες κλοπές κ διαρρήξεις, συνεχίζουν να παραβιάζουν τα ίδια σημεία που ξανά λήστεψαν.καποιος από φόβο κ αγανάκτηση θα αντιδράσει άσχημα.γιαννη κάνε έρευνα,γιατί δεν τον κατονομάζεται,είναι ένοχος όπως και όλοι.εχει αποδειχθεί η ενοχή τους..

  18. Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΠΑΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.

  19. Ρε το έχετε καταλάβει,ότι ένας ΕΓΚΛΗΜΑΤΊΑΣ μέθυσος με δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις ,κυκλοφορεί έξω

    και κλέβει και δεν του τον πιάνει ο νόμος? Με επίθετο Ηθοποιού Πολιτικού σε Σαπουνόπερα που μόλις πέθανε από καρκίνο,επειδή το όνομα του λες και δεν είναι κακοποιός ,σβήνεται συνέχεια απ την Διαχείριση,μαζί με κάποιους Αλβανόγυφτους έχουν ρημάξει την πόλη και χωριά,και δεν υπάρχει ένας Επίσημος Κρατικός φορέας να τον βάλει μέσα,δεν ενημερώνονται καν οι πολίτες,δεν δημοσιεύεται επίσημα η Φωτογραφία του,κάθε βράδυ επιτίθεται σε κεντρικά σημεία,αλλά και σε ήσυχα στενά,έχει μαζί με κάποιους συν-τσαντηριώτες ,κλέψει χρυσαφικά,τάμπλετ κινητά,λάπτοπ από ξένους επισκέπτες,σαλτάρει σε μπαλκόνια,μπαίνει σε σπίτια,βγάζει κάγκελα και ενώ τον πάνε μέσα,ενώ έχει ομολογήσει,τον αφήνουν έξω.ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΟΥΣ?ΒΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?????????

  20. το μονο που τον ενδιαφερει πριν φυγει ειναι οτι προλαβει.
    ετσι κι αλλιως δεν ξανα βγαινει.
    ο κοσμος του ζηταει ραντεβου και κρυβεται απ ολους.
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ