ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εντυπωσιακό & συγκινητικό το Αφιέρωμα του Λυκείου Ελληνίδων Κω στην Μικρά Ασία – Με τοπικές αρχές & πολύ κόσμο στο μεσαιωνικό κάστρο

1
3106

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ένα πολύ ξεχωριστό και εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία και την πλούσια λαϊκή παράδοση της περιοχής, παρουσίασε απόψε το Λύκειο Ελληνίδων Κω, με πολύ κόσμο στο μεσαιωνικό κάστρο Κω, παρουσία των τοπικών αρχών, στο πλαίσιο των ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2017.

Με εντυπωσιακές μικρασιάτικες φορεσιές, το χορευτικό του γάμου το οποίο παρουσίασαν πολύ παραστατικά το ζεύγος Σμαράγδα Παρισίδου και Λεωνίδας Κούτσικας, τους πολύ ιδιαίτερους χορούς και τα τραγούδια για κάθε έκφανση της ζωής στην Μικρά Ασία το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων μαζί με τους παραδοσιακούς μας μουσικούς Μ. Κεφαλιανό (βιολί), Μ. Πόγια (σαντούρι), Θ. Παπαϊωάννου (λαούτο) και τον Πρωτοψάλτη Γ. Πεταλά στο τραγούδι, κατενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από το πολυάριθμο κοινό (ντόπιους και επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί απόδημοι Κώοι).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Δ. Χούπης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δ. Κοκορόσκος, ο Αντιδήμαρχος Θ. Μουζουράκης, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, η Περιφ. σύμβουλος Ε. Νάκη κ.α.

Τέλος, η Δασκάλα χορού του Λυκείου Ελληνίδων Κω κ. Αρετή Φράγκου και η η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω Α. Κατσίλλη ευχαρίστησαν θερμά όλους τους παριστάμενους και όλους τους συντελεστές για την αποψινή διοργάνωση (προσφέροντας τους ανθοδέσμες).

ΒΙΝΤΕΟ από δημοτική τηλεόραση Κω:

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ όμορφη εκδήλωση, συγχαρητήρια στο Λύκειο Ελληνίδων για την πολύ καλή δουλειά του

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ