ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η τιμητική εκδήλωση για του ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη – 68 υποτροφίες συνολικού ύψους 610.000 ευρώ – Οι νέες αποφάσεις που δρομολογούνται

6
4121

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Κατερίνα Χατζημανώλη – Γιάννης Κιάρης

Η ετήσια τιμητική εκδήλωση για τους υποτρόφους του ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξεν. Caravia Beach στο Μαρμάρι, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο πρ. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κ. Σφυρίου, ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Δωδ/σου του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός, ο  Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Α. Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ & της Δημ. Επ. Παιδείας Μ. Ζερβός, ο Ιμάμης Κω κ. Σ. Δαμάδογλου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου π. Βασίλειος Χλαμπάνης, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Δ. Χούπης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπ. Κω Δ. Γιάνναρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Κοκορόσκος, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω Ι.Γ. Καρδαράς, ο πρ. Δήμαρχος Β. Χατζηγιακουμής,ο Δημ. Σύμβουλος Ν. Κανταρζής, οι Περιφ. σύμβουλοι Ε. Νάκη, Ν. Τσακίρης, Ε. Σβύνου και Δ. Χαματζόγλου

και άλλοι εκπρόσωπων αρχών και φορέων.

Εκ μέρους του Ιδρύματος μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Δωδ/σου Δ. Κρεμαστινός, ο οποίος στην ομιλία του ανέπτυξε το έργο της κοινωνικής προσφοράς του ιδρύματος στην Κω και την Χάλκη, όπου το ίδρυμα έχει δώσει συνολικά μέχρι σήμερα 68 υποτροφίες συνολικού ύψους 610.000 ευρώ.

Εν όψει της συμπλήρωσης το 2018, 5 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή Σωκράτη Φανουράκη, το ίδρυμα έχει δρομολογήσει τα εξής:

  • Βραβείο κοινωνικής προσφοράς»ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ»
  • Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στο έργο και την προσφορά των αδελφών Διογένη και Σωκράτη Φανουράκη.
  • Την μετονομασία δρόμου στο Μαρμάρι σε οδό Σ. Φανουράκη
  • Την διαδικασία μετονομασίας του στρατοπέδου Σκανδαρίου στην Κω σε Στρατόπεδο Ταγματάρχη ΔΙΟΓΕΝΗ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ.

Με ιδιαίτερη χαρά το ΔΣ του Ιδρύματος παρουσίασε και τίμησε την πρώτη Διδάκτορα Νομικών Επιστημών από την Κω κα Αικατερίνη Τσαμπή, στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την διατριβή της με θέμα την «Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών στη Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)».

Τις πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές του εργασίες και έρευνες παρουσίασαν επίσης οι υπότροφοι:

Ελένη Αλεξανδρή, Σοφία Ηρακλείδου, Αντώνης Μπίλλης, Μαγδαληνή Πέρου, Καλλιόπη Ιερομνήμων (και μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος οι Αντώνιος Χατζηπαυλής, Ανθούλα Παντελή και Αργυρώ Χόνδρου).

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε το αθόρυβο καθημερινό έργο του Ιδρύματος και στον τομέα της περίθαλψης της Τρίτης Ηλικίας (σχετική αναφορά έγινε και κατά την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας του Αντώνη Μπίλλη, και στην συνέχεια έγινε αναλυτική αναφορά από την νοσηλεύτρια του ιδρύματος κα Εξαρχοπούλου).

Συγκεκριμένα δαπανήθηκαν κατά την ίδια περίοδο κονδύλια της τάξης των 180.000 ευρώ για άτομα από Κω και Χάλκη τα οποία περιθάλπονται καθημερινά από τις νοσηλεύτριες του Ιδρύματος.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο αείμνηστος Σωκράτης υπήρξε μεγάλος ευεργέτης και ακόμα εξακολουθεί να στηρίζει μέσω του ιδρύματος φοιτητές και άτομα της τρίτης ηλικίας.

  2. Υπάρχουν και….άλλοι ανώνυμοι που προσφέρουν στην κοινωνία !φυσικα αυτό δεν ακυρώνει το ευεργετικό πνεύμα και όνειρο του αημνηστου κ σωκρατη

  3. Εθνικοί ευργέτες…… Που πάντα βρίσκονται οι αυλοκόλακες να ξεκοκαλίζουν με τον μανδύα της προσφοράς και του καλού….
    Συγχαρητήρια για την άρτια οργανωμένη παράσταση!!!!!!!!!!!!!!!!! Καλό φαγοπότη!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.