ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ στην Κω!!! Δηλώσεις των εκπροσώπων της ΕΛΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ…(«κατηγορούνται ακόμα 23 άτομα)

53
17779

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ…(«κατηγορούνται ακόμα 23 άτομα)

Κοκαΐνη, χασίς και διακίνηση μεταναστών, ήταν το «χρυσορυχείο» ενός από τα σοβαρότερα εγκληματικά κυκλώματα, που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου και τις αστυνομικές αρχές της Δωδεκανήσου, σε Αθήνα και Κω.

Πρόκειται για τρεις εγκληματικές οργανώσεις, που επικοινωνούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία», με οργάνωση στα πρότυπα της μαφίας και λειτουργούσαν με ιεραρχική δομή τύπου «πυραμίδας», αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τα ναρκωτικά και την διακίνηση μεταναστών.

Σαράντα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν συνολικά, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις σε Αττική και Κω, ενώ άλλα 23 άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος. Από τους συλληφθέντες οι 23 είναι υπήκοοι Αλβανίας, 20 Έλληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν. Τα επτά ηγετικά μέλη, Αλβανοί και Έλληνες, συνελήφθησαν στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, το κύκλωμα είχε δύο σκέλη που δρούσαν ανεξάρτητα, αλλά συνδέονταν μεταξύ τους, καθώς είχαν συναλλαγές και κοινά μέλη στην Κω.

Το ένα σκέλος του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ το άλλο στην διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και στην συνέχεια σε χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, οι ελληνικές αρχές είχαν στενή συνεργασία τον σύνδεσμο της EUROPOL στην Αθήνα.

Ο «σκληρός πυρήνας» του κυκλώματος είχε έδρα την Αττική και κυρίως τα Μεσόγεια, με «νονό» έναν Αλβανό με πλούσιο εγκληματικό παρελθόν, που οι συνεργάτες του τον φώναζαν «αφεντικό», ή «εργοστάσιο», από τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που εισήγαγε. Η δεύτερη οργάνωση, που είχε άμεση σχέση με το «διευθυντήριο» της Αττικής, είχε έδρα την Κω. Και μέσα σε όλα φαίνεται πως «έπαιζε» η ομάδα των διακινητών μεταναστών, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικά και είχαν και άλλες δοσοληψίες με την ομάδα των λαθρεμπόρων της Κω.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από πληροφορίες για την διακίνηση ναρκωτικών και στην πορεία οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έρευνες και παρακολουθήσεις, έπεσαν πάνω στην οργάνωση διακίνησης μεταναστών. Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις, από τις αστυνομικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους έξι μήνες, διαπιστώθηκε ότι το «δαιδαλώδες» εγκληματικό δίκτυο, από τις αρχές του χρόνου διακίνησε περισσότερα από 200 κιλά κάνναβη και πέντε κιλά κοκαΐνη, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, η διεθνική εγκληματική οργάνωση Επίσης, με έδρα στην Κω και στην Τουρκία, με μέλη Έλληνες και αλλοδαπούς, από τις αρχές του χρόνου, πέτυχε τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, τουλάχιστον 25 αλλοδαπών και την περαιτέρω προώθηση αυτών στην Αττική, έχοντας ως τελικό προορισμό χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Η συμμορία των ναρκωτικών προμηθευόταν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης από την Αλβανία, οι οποίες εισάγονταν στην Ελλάδα και τοποθετούνταν σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης «καβάτζες» στην περιοχή του Κορωπίου. Στη συνέχεια, τα ηγετικά μέλη που διέμεναν στην Αττική, διακινούσαν τα ναρκωτικά εντός Αττικής και στην Κω. Η διακίνηση γινόταν μέσω ενός μεγάλου δικτύου από «βαποράκια». Στην Αττική συναντιούνταν με τους αγοραστές στα χωράφια κοντά στην λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, ενώ στην Κω τα ναρκωτικά μεταφέρονταν με τα πλοία της γραμμής και αποθηκεύονταν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέχρι να προωθηθούν στο «αγοραστικό κοινό».

Οι τιμές πώλησης των ναρκωτικών στην Αττική ανέρχονταν στα 800 ευρώ το κιλό κάνναβης και στα 38 ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης. Στους «καλούς πελάτες» η οργάνωση έκανε «εκπτώσεις».

Στην Κω, οι τιμές ήταν πολύ υψηλότερες, καθώς το ένα κιλό κάνναβη κόστιζε 1.500 ευρώ και το ένα γραμμάριο κοκαΐνη από 80-100 ευρώ.

Η Οργάνωση διακίνησης μεταναστών

Όσον αφορά στη διεθνική εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών, τα διαμένοντα στην Τουρκία μέλη, εντόπιζαν αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να προωθηθούν παράνομα από τους οποίους λάμβαναν, προκαταβολικά και εξ ολοκλήρου τοις μετρητοίς, το αντίτιμο διακίνησης, το οποίο κυμαινόταν από 3.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τον επιθυμητό τελικό προορισμό.

Κατά την ημέρα της διακίνησης, επιβίβαζαν τους διακινούμενους σε σκάφος, χωρητικότητας 10 ατόμων, το οποίο άμεσα κατέπλεε με προορισμό την Κω.

Εκεί αποβιβάζονταν σε περιοχή κοντά σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μετά από σχετική συνεννόηση παραλαμβάνονταν από τα μέλη της οργάνωσης στην Κω, εκ των οποίων ο ένας επαγγελματίας οδηγός ΤΑΧΙ, τα οποία τους μετέφεραν σε «συνεργαζόμενα» ξενοδοχεία. Εκεί τους περιποιούνταν, τους έντυναν, τους έβαφαν τα μαλλιά για να φαίνονται Ευρωπαίοι, τους προμήθευαν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια και ύστερα τους οδηγούσαν στον Πειραιά με πλοία της γραμμής, διαλέγοντας μέρες με πολύ κίνηση, ή με βροχή, για να μειώνουν τις πιθανότητες ελέγχου από το Λιμενικό.

Και πάλι διέμεναν σε ξενοδοχεία, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μετά την ολοκλήρωση των μεταφορών τα μέλη στην Ελλάδα, Ελάμβαναν τα χρήματα από τους αρχηγούς στην Τουρκία, με εμβάσματα, μέσω εταιρείας χρηματικών συναλλαγών. Τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν είχαν πραγματοποιήσει δύο δρομολόγια από Τουρκία, με 24 μετανάστες και 13 μεταφορές στην Αθήνα συνολικά 33 ατόμων, με συνολικό κέρδος που υπολογίζεται γύρω στα 72.000 ευρώ.

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου, σχετικά με εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή-μεταφορα και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών καθώς και άλλων περιπτώσεων εξιχνιάσεων ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων

Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:

Κυρίες και Κύριοι καλή σας μέρα.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου οργανωτικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατάφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα:

 • να αποδομήσει πλήρως εγκληματικό δίκτυο, που συγκροτούσαν (3) εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Αττική και Κω,

 • να εξαρθρώσει διεθνική εγκληματική οργάνωση, που διευκόλυνε την παράνομη είσοδο μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας και στη συνέχεια τους προωθούσε σε ευρωπαϊκές χώρες,

 • να εξαρθρώσει (3) εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες και κλοπές, σε διάφορες περιοχές της Αττικής,

 • να εξιχνιάσει (1) ανθρωποκτονία και (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας και κυρίως

 • να εξιχνιάσει τις πρόσφατες υποθέσεις κλοπών νοσοκομειακού υλικού από δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας μας.

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω την παρουσίαση των υποθέσεων με την εξιχνίαση των πρόσφατων κλοπών ιατρικού εξοπλισμού από δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς έχουν χαρακτηριστικά διεθνικού οργανωμένου κυκλώματος που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη περιπτωσιολογία, με δράση σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, κατάφερε να εξιχνιάσει και τις τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων που διαπράχθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Για την υπόθεση αυτή έχουν ταυτοποιηθεί (3) υπήκοοι Κολομβίας, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών, ενώ σε χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν κατασχεθεί (4) ιατρικά μηχανήματα, που προέρχονται από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι Κολομβιανοί δράστες που ταυτοποιήθηκαν:

 • την 15 Μαΐου 2017 αφαίρεσαν από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ιατρικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ,

 • το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2017, από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας αφαίρεσαν εξοπλισμό συνολικής αξίας 115.000 ευρώ και

 • την 21 Μαΐου 2017, από το γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, αφαίρεσαν (2) γαστροσκόπια.

Λόγω της συνάφειας των παραπάνω κλοπών και της σημαντικής ζημιάς που προκλήθηκε στα Νοσοκομεία, με αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία τους και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχουν, συστήθηκε στην Υπηρεσία μας ειδική επιχειρησιακή ομάδα, με σκοπό τη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Μετά από κατάλληλη αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, σε συνδυασμό με διεθνή και ευρωπαϊκή αστυνομική συνεργασία, διακριβώθηκε ότι πρόκειται για διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν καταγωγή από τη Λατινική Αμερική και έχουν εμπλακεί σε ομοειδείς υποθέσεις κλοπών ιατρικών μηχανημάτων κατά τη τελευταία τετραετία, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Γερμανία,

την Αυστρία, τη Τσεχία, τη Πολωνία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Κροατία.

Από την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μετακινούμενες οργανωμένες ομάδες υπηκόων χωρών της Λατινικής Αμερικής και κυρίως της Κολομβίας, τα μέλη των οποίων κατ’ εντολή των κολομβιανών καρτέλ, επισκέπτονται ως τουρίστες Ευρωπαϊκές χώρες και διαπράττουν τις κλοπές αυτές.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους:

 • εισέρχονται αεροπορικώς στις χώρες και στη συνέχεια ενοικιάζουν διαμερίσματα από ιστοσελίδες παροχής υπηρεσιών ενοικίασης του διαδικτύου, ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, για να εντοπίσουν πόλεις όπου λειτουργούν νοσοκομεία.

 • αφού διαπιστώσουν την ύπαρξη και λειτουργία γαστρεντερολογικών κλινικών, τις κατοπτεύουν, για να διαπιστώσουν το ωράριο λειτουργίας τους και την ύπαρξη του ιατρικού εξοπλισμού που τους ενδιαφέρει, συχνά προσποιούμενοι ακόμη και ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας,

 • στη συνέχεια ενημερώνουν τους συνεργάτες τους, από τους οποίους κάποιοι διαπράττουν τις διαρρήξεις και αφαιρούν τα αντικείμενα, ενώ άλλοι παραμένουν περιμετρικά του χώρου έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου,

Επιπλέον:

 • συσκευάζουν και ταχυδρομούν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, μέσω μεταφορικών εταιρειών διεθνών αποστολών με σκοπό να εξαφανίσουν τα ίχνη των αφαιρεθέντων αντικειμένων και να καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός και η ανεύρεση τους, σε περίπτωση εντοπισμού ή σύλληψης, ενώ

 • σε κάθε χώρα διαπράττουν περισσότερες από μία κλοπές και στη συνέχεια εξαφανίζονται μεταβαίνοντας σε άλλες χώρες.

Αναφορικά με τη δράση τους στη χώρα μας διαπιστώθηκε ότι ενεργοποιήθηκαν τέσσερα τουλάχιστον μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Κολομβίας, από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν οι τρεις.

Τα άτομα εισήλθαν το Μάιο στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας και στη συνέχεια :

 • χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα Πορτογαλικών αρχών νοίκιασαν διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας και τις αμέσως επόμενες ημέρες άρχισαν κατοπτεύσεις σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, όπως ο Άγιος Σάββας, Ευρωκλινική και το Λαϊκό Νοσοκομείο, προκειμένου να εντοπίσουν κλινικές και εξοπλισμό που τους ενδιέφερε

 • από την χαρτογράφηση την κινήσεων τους, προκύπτει ότι την 20-05-2017 ταξίδεψαν με νοικιασμένο αυτοκίνητο στη Λαμία και στη Λάρισα, όπου πιθανολογείται ότι εκείνη την ημέρα διέπραξαν και τις δύο κλοπές στα Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας και την 21-05-2017 ταξίδεψαν εκ νέου στην περιοχή του Βόλου όπου και διέπραξαν την κλοπή στο νοσοκομείο Βόλου.

 • απέστειλαν από τη χώρα μας στη Κολομβία δυο δέματα, με ίδιο αποστολέα και παραλήπτη, μέσω εταιρίας διεθνών μεταφορών εμπορευμάτων, ενώ

 • οι δράστες αναχώρησαν από την χώρα μας την 25-05-2017 αεροπορικώς με την χρήση πλαστών εγγράφων, μέσω Ισπανίας για χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σε συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές της Μπογκοτά, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα πακέτα που είχαν αποσταλεί και το οποίο περιείχε δύο (2) από τα ενδοσκόπια και ένα συνδετικό καλώδιο που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο (2) από τα ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο της Λάρισας. Η διαδικασία ανάκτησης και επαναπατρισμού των κατασχεθέντων ιατρικών εργαλείων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι έρευνες μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση και επιπλέον δραστών καθώς και για τον εντοπισμό των υπολοίπων αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών συνιστά μια μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς όπως προαναφέρθηκε οι δράστες έχουν στο ενεργητικό τους μεγάλο αριθμό κλοπών συναφούς ιατρικού εξοπλισμού και συστηματική δράση που εκτείνεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι, για τις προαναφερόμενες υποθέσεις οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να συλλάβουν εξήντα οκτώ (68) δράστες, να ταυτοποιήσουν είκοσι δύο (22), σε περισσότερες από εκατό (100) εξιχνιασθείσες περιπτώσεις και να κατασχέσουν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, κλεμμένα οχήματα, μέσα διάπραξης των εγκληματικών τους πράξεων και διάφορα είδη κλοπιμαίων.

Ο συνολικός απολογισμός της δραστηριότητας των υπηρεσιών της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής για την τελευταία βδομάδα είναι περισσότερες από εκατόν ενενήντα μία (191) περιπτώσεις εξιχνίασης, διαφόρων σημαντικών εγκληματικών πράξεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας και τριακόσιες σαράντα πέντε (345) συλλήψεις ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και για διάφορα μικροαδικήματα.

Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εξαρθρωθεί δώδεκα (12) εγκληματικές ομάδες από τις οποίες:

 • Τέσσερις (4) δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομης λαθρομετανάστευσης.
 • Τέσσερις (4) στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
 • Δυο (2) στη διάπραξη ληστειών και
 • Δυο (2) στην εμπορία – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Τέλος, θέλω να συγχαρώ την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, που χειρίστηκε την υπόθεση διαρρήξεων – κλοπών από τα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας, ενεργώντας με απόλυτο επαγγελματισμό και υποδειγματικό τρόπο, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια των αστυνομικών Αρχών του εξωτερικού με τις οποίες συνεργαστήκαμε για τη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών.

Θέλω επίσης να συγχαρώ την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και τις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής και Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και όλες τις Υπηρεσίες που συνεργάστηκαν στο χειρισμό των υπολοίπων υποθέσεων, τις οποίες θα σας παρουσιάσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

«Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει πολυμελές εγκληματικό δίκτυο αποτελούμενο από (3) εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνταν σε ευρείας κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών (κοκαίνης και κάνναβης) στην Αττική και στην Κω.

Παράλληλα εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση, με μέλη στην Κω και στην Τουρκία, που διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην Κω, με τη χρήση πλωτών μέσων.

Για την υπόθεση υπήρξε συνεργασία με τους Συνδέσμους της EUROPOL στη χώρα μας, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και τα Τμήματα Ασφάλειας Αμαρουσίου και Κω.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες της 5 Ιουνίου 2017 σε Αττική και Κω, συνελήφθησαν συνολικά (44) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, από τους οποίους οι (23) είναι υπήκοοι Αλβανίας, (20) ημεδαποί και (1) υπήκοος Πακιστάν. Τα (7) ηγετικά μέλη συνελήφθησαν στην Αττική ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται ακόμη (23) άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και διευκόλυνση της εξόδου από το ελληνικό έδαφος, πολιτών τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν στον έλεγχο.

Για την πλήρη διακρίβωση όλου του εύρους των παράνομων δραστηριοτήτων των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, προηγήθηκε πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν σημαντικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και τεχνολογικά μέσα.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη «δαιδαλώδους» εγκληματικού δικτύου, το οποίο αποτελούνταν από (3) πυραμιδικού τύπου εγκληματικές οργανώσεις (κάθετη ιεραρχία). Με έδρα στην Αττική και στην Κω, λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία, με κοινά μέλη και από τις αρχές του τρέχοντος έτους διακίνησαν περισσότερα από (200) κιλά κάνναβη και (5) κιλά κοκαΐνη, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, καταδείχθηκε η ύπαρξη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα στην Κω και στην Τουρκία, τα μέλη της οποίας (ημεδαποί και αλλοδαποί), από τις αρχές τρέχοντος έτους, πέτυχαν τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, τουλάχιστον (25) αλλοδαπών και την περαιτέρω προώθηση αυτών στην Αττική, έχοντας ως τελικό προορισμό χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Πιο αναλυτικά:

Στο εγκληματικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, αρχηγός ήταν συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διαχειριζόταν το σύνολο των υπό διακίνηση ναρκωτικών, και για το λόγο αυτό τα υπόλοιπα μέλη τον προσφωνούσαν «αφεντικό» ή «εργοστάσιο».

Το εγκληματικό δίκτυο, υπό τον συντονισμό του αρχηγού, προμηθευόταν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης από την Αλβανία, οι οποίες εισάγονταν στην Ελλάδα και τοποθετούνταν σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης «καβάτζες» σε περιοχή της Αττικής. Στη συνέχεια, τα ηγετικά μέλη που διέμεναν στην Αττική, προέβαιναν στη διακίνηση των ναρκωτικών εντός Αττικής και στην Κω.

Στην Αττική, τα μέλη της οργάνωσης συναντούσαν σχεδόν σε καθημερινή βάση υποψήφιους αγοραστές σε σημεία πέριξ συγκεκριμένης λεωφόρου. Η επιλογή των σημείων γινόταν με βάση την μικρότερη δυνατή απόσταση από τις «καβάτζες» για να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εντοπισμού από τις Αρχές, καθώς δεν χρειαζόταν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια, η αγοραπωλησία γινόταν μέσα σε χωράφια, τα οποία τα μέλη της οργάνωσης επέλεγαν με τέτοιο τρόπο ώστε ο αγοραστής να μην μπορεί να δει το ακριβές σημείο που ήταν αποθηκευμένα τα ναρκωτικά.

Οι τιμές πώλησης των ναρκωτικών ανέρχονταν στα (800) ευρώ το κιλό κάνναβης και στα (38) ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν το σύνολο των χρημάτων δινόταν «μπροστά» ή αν ένας «πελάτης» ήταν παλιός και αξιόπιστος, η εγκληματική οργάνωση έκανε «εκπτώσεις».

Στην Κω, τα ναρκωτικά μεταφέρονταν σταδιακά (100 γραμμάρια κοκαΐνη και 10 κιλά κάνναβη τη φορά) από στρατολογημένα μέλη, συνήθως γυναίκες που συνοδεύονταν από ανήλικα παιδιά, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνηση τους το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Κω. Με την άφιξη των ναρκωτικών στην Κω, τα εκεί διαμένοντα μέλη, ενεργώντας πάντοτε υπό τον συντονισμό και τις εντολές του σκληρού πυρήνα της Αθήνας, προέβαιναν στην παραλαβή και αποθήκευση των ποσοτήτων, συνήθως σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία μίσθωνε το εγκληματικό δίκτυο, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως «καβάτζες».

Η περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβανε χώρα μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο προμηθευτών και διακινητών μικρής εμβέλειας/«βαποράκια», οι οποίοι παρότι είχαν συγκροτήσει τρεις διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, συνεργάζονταν στενά (διάρθρωση με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων»), πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό να καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου του «αγοραστικού κοινού».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και η μικρότερη διακίνηση (π.χ. ένα γραμμάριο κοκαΐνη), δεν ολοκληρωνόταν, εάν δεν δινόταν έγκριση από τα μέλη του δικτύου στην Αττική, τα οποία είχαν τον τελικό λόγο και αποφάσιζαν για όλες τις συναλλαγές.

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης των ναρκωτικών, ήταν πολύ υψηλότερες σε σχέση με την Αττική, καθώς το ένα κιλό κάνναβη κόστιζε (1.500) ευρώ και το ένα γραμμάριο κοκαΐνη από (80) έως (100) ευρώ.

Όσον αφορά στη διεθνική εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών, τα διαμένοντα στην Τουρκία μέλη, εντόπιζαν αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να προωθηθούν παράνομα από τους οποίους λάμβαναν, προκαταβολικά και εξ ολοκλήρου τοις μετρητοίς, το αντίτιμο διακίνησης, το οποίο κυμαινόταν από 3.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τον επιθυμητό τελικό προορισμό.

Κατά την ημέρα της διακίνησης, επιβίβαζαν τους διακινούμενους στο σκάφος, το οποίο άμεσα κατέπλεε με προορισμό την Κω. Το σκάφος της οργάνωσης ήταν χωρητικότητας δέκα (10) περίπου ατόμων και στις περιπτώσεις που οι διακινούμενοι ήταν υπεράριθμοι, το ίδιο σκάφος πραγματοποιούσε διαδοχικά δρομολόγια από τα Τουρκικά παράλια στην Κω και αντιστρόφως.

Στην Κω αποβιβάζονταν σε περιοχή κοντά σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μετά από σχετική συνεννόηση παραλαμβάνονταν από τα μέλη της οργάνωσης στην Κω. Η μεταφορά πραγματοποιούνταν από «οδηγούς» της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων ο ένας επαγγελματίας οδηγός ΤΑΧΙ, σε «συνεργαζόμενα» ξενοδοχεία.

Πριν από κάθε παραλαβή διακινούμενων, οι «οδηγοί» επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο, μέχρις ότου βεβαιωθούν ότι δεν κινούνται στην περιοχή περιπολίες της Αστυνομίας ή του Λιμενικού. Σε ενδεχόμενο εντοπισμό διωκτικών Αρχών, η παραλαβή των διακινούμενων αναβάλλονταν προσωρινά και τα μέλη της οργάνωσης επανέρχονταν στο σημείο μετά την παρέλευση του «κινδύνου».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των διακινουμένων στην Κω και μέχρι την έναρξη της περαιτέρω προώθησης τους στην Ηπειρωτική Ελλάδα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεριμνούσαν, μεταξύ άλλων, για τη σίτισή τους και την πληρωμή των ξενοδοχείων, όπου κατέλυαν προσωρινά. Η κάλυψη αυτών των εξόδων γινόταν με χρήματα τα οποία έστελναν τα μέλη της οργάνωσης στην Τουρκία, μέσω εταιρείας χρηματικών συναλλαγών.

Κάθε ολοκληρωμένο περιστατικό διακίνησης συνοδευόταν από αντίστοιχες αποστολές χρημάτων (εμβάσματα), από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ζουν στην Τουρκία, προς τα αντίστοιχα μέλη στην Κω. Οι αποστολές γινόταν μέσω εταιρείας χρηματικών μεταφορών και παραλήπτης αυτών, συνήθως, ήταν διευθύνων την ελληνική υποομάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εκτός από την αποστολή χρηματικών εμβασμάτων, η εγκληματική οργάνωση εφάρμοζε και τη μέθοδο των «cash couriers», μεταφέροντας χρήματα μέσω των διακινούμενων.

Παράλληλα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην Κω προετοίμαζαν την περαιτέρω προώθηση των διακινούμενων στην Ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, με τα πλοία της γραμμής. Ειδικότερα, επέλεγαν το καταλληλότερο δρομολόγιο, αξιολογώντας όλες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τον έλεγχο τον Λιμενικών Αρχών κατά την επιβίβαση. Τέτοιες παράμετροι ήταν ο αριθμός των επιβατών στο εκάστοτε δρομολόγιο (συνωστισμός) και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες (λ.χ. βροχόπτωση).

Μετά την επιλογή του καταλληλότερου δρομολογίου ένα από τα μέλη της οργάνωσης παραλάμβανε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, χωρίς να παρίστανται οι διακινούμενοι. Δεδομένου ότι οι αλλοδαποί δεν κατείχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την έκδοση των εισιτηρίων, η εγκληματική οργάνωση τους εφοδίαζε με βουλγαρικά δελτία ταυτότητας (προφανώς πλαστά), ενώ η επιλογή του καταλληλότερου δελτίου γινόταν με κριτήριο το βαθμό ομοιότητας μεταξύ του εικονιζόμενου (πραγματικού κατόχου) και του διακινούμενου.

Στη συνέχεια, λάμβαναν χώρα οι τελευταίες «προετοιμασίες» πριν από την έναρξη της περαιτέρω προώθησης των αλλοδαπών και πιο συγκεκριμένα:

 • παρεμβάσεις στην εξωτερική εμφάνιση των διακινούμενων, έτσι ώστε αφενός να μοιάζουν με Ευρωπαίο πολίτη (ευπρεπής ενδυμασία, γυαλιά κ.λπ.) και αφετέρου να προσομοιάζουν στον πραγματικό κάτοχο του δελτίου ταυτότητας που θα χρησιμοποιούσαν (βάψιμο μαλλιών, κούρεμα κ.λπ.) και

 • παροχή οδηγιών και κατευθύνσεων στους διακινούμενους, αναφορικά με τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν μέχρι την επιβίβασή τους στο πλοίο.

Μετά την ολοκλήρωση των «προετοιμασιών», οι υπό διακίνηση αλλοδαποί κινούνταν πεζοί, συνοδεία των μελών, από το εκάστοτε ξενοδοχείο που διέμεναν, σε προκαθορισμένα σημεία στο λιμάνι της Κω.

Αμέσως μετά την άφιξη των διακινούμενων στην είσοδο του λιμανιού, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επεδίωκαν να αποσπάσουν την προσοχή των Λιμενικών που ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των εισιτηρίων, προς αποφυγή πιθανού ελέγχου.

Η επιτυχής επιβίβαση των διακινουμένων στο πλοίο και η άφιξη τους στην Αττική, συνοδευόταν (όπως και στο 1ο στάδιο) από αντίστοιχες αποστολές χρημάτων (εμβάσματα), από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ζουν στην Τουρκία, προς τα αντίστοιχα μέλη στην Κω.

Τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, ακολουθώντας τον τρόπο δράσης που αναλύεται παρακάτω, πέτυχαν:

 • σε (2) διαφορετικά περιστατικά διακίνησης (19/03/2017 και 01/04/2017), τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στη χώρα, τουλάχιστον (24) αλλοδαπών (μέσω των θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων με τη χρήση πλωτών μέσων).

 • σε (13) διαφορετικά περιστατικά διακίνησης, την περαιτέρω προώθηση από την Κω στην ηπειρωτική Ελλάδα (Αττική), τουλάχιστον (33) αλλοδαπών (με τη χρήση των πλοίων της γραμμής Κως – Πειραιά).

Το κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης για αυτά τα περιστατικά διακίνησης υπολογίζεται στις 72.000 ευρώ (περίπου 3.000 ευρώ ανά διακινούμενο).

Κατά το επιχειρησιακό σκέλος, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (44) έρευνες σε οικίες, «καβάτζες» και λοιπούς χώρους και, μεταξύ άλλων, κατασχεθήκαν: (100) κιλά κάνναβη, (1.400) γραμμάρια κοκαΐνη, νοθευτικές ουσίες, (12) ζυγαριές ακριβείας, (2) πυροβόλα όπλα, (1) ένα όπλο κρότου, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, (4) αυτοκίνητα, (2) μηχανές και χρηματικό ποσό 27.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας Ανάκρισης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των μη συλληφθέντων δραστών συνεχίζονται.

Την υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας τα μελή της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκίνητων και δίκυκλων μοτοσικλετών, σε περιοχές του νομού Αττικής, χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 31-05-2017, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Κέντρου των Αθηνών, συνολικά (6) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα (4) ημεδαποί ηλικίας 29, 26, 19 και 18 ετών και δυο (2) υπήκοοι Αλβανίας 28 και 26 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, από άτομα που διαπράττουν κλοπές κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος από άτομα που επιχειρούν τέτοιες πράξεις κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν απογευματινές και βραδινές ώρες οχήματα, σε περιοχές με μεγάλη προσέλευση κόσμου, όπως γήπεδα, αθλητικοί χώροι, εμπορικά κέντρα και γενικά σε χώρους ψυχαγωγίας, ή οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε εξωτερικούς χώρους εκμεταλλευόμενοι την μειωμένη κίνηση.

Τα αυτοκίνητα που αναζητούσαν ήταν συγκεκριμένης μάρκας και προδιαγραφών και τα αφαιρούσαν με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού που διέθεταν, ενώ τις μοτοσικλέτες τις αφαιρούσαν με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων αυτοσχέδιων εργαλείων.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα οχήματα σε χώρους που είχαν διαμορφώσει κατάλληλα, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και τα ανταλλακτικά τους τα διέθεταν προς πώληση, είτε πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς τους (αριθμός πλαισίου, αριθμός κινητήρα, αριθμός αμαξώματος κ.α.) με σκοπό να τα μεταπωλήσουν.

Την πλαστογράφηση των χαρακτηριστικών των αφαιρεθέντων οχημάτων πραγματοποιούσαν «χτυπώντας» τους σειριακούς αριθμούς και «εκμεταλλευόμενοι» τα έγγραφα αυτοκινήτων ίδιας μάρκας, τα οποία τα μέλη της οργάνωσης είχαν προηγουμένως εισαγάγει από το εξωτερικό. Ακολούθως, τα ταξινομούσαν στο όνομά τους ή σε συγγενικά τους πρόσωπα και τα μεταπωλούσαν αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στην πλειοψηφία τους, τα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και συντηρούνταν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, με τα κέρδη που τους απέφερε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις επέλεγαν επαγγέλματα όπως διανομείς (delivery), τα οποία τους επέτρεπαν να κινούνται συνεχώς και να εντοπίζουν πιθανούς «στόχους».

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (12) κλοπές αυτοκίνητων και μοτοσικλετών και μια (1) κλοπή ανταλλακτικών από φορτηγό αυτοκίνητο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες και σε αποθήκες και αποθηκευτικούς χώρους που διατηρούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • (5) αυτοκίνητα και ένα JETSKI,

 • (3) κινητήρες μοτοσικλετών,

 • laptop με ηλεκτρονική συσκευή παράκαμψης του ηλεκτρονικού εγκεφάλου των οχημάτων, για την αφαίρεση αυτών ,

 • πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων μοτοσικλετών, όπως εξατμίσεις, σέλες, αμορτισέρ, ψαλίδια, φανάρια διαφόρων τύπων μοτοσικλετών,

 • μεγάλος αριθμός κλειδιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, εξαρτημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, διαφόρων μαρκών και μοντέλων,

 • πλήθος κλειδιών πασπαρτού για διάφορες μάρκες αυτοκινήτων,

 • μεγάλος αριθμός φωτοαντιγράφων και υπευθύνων δηλώσεων αγοραπωλησιών οχημάτων, καθώς και πινακίδων κυκλοφορίας,

 • ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους (111,5) γραμμαρίων,

 • πιστόλι αερίου – κρότου και

 • χρηματικό ποσό (1.260) ευρώ.

Τα κατασχεθέντα οχήματα και ανταλλακτικά και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους, ενώ εξετάζεται η συμμέτοχη των δραστών σε δεκάδες ακόμη παρόμοιες κλοπές.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκαν για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

 

53 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΌΧΙ ΣΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ. ..ΌΧΙ ΣΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ. ..ΚΑΤΆ ΤΑ ΆΛΛΑ ΦΈΡΝΕΤΕ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΟΙ ΊΔΙΟΙ. …ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕ. …

  • Δεν άλλαξε τίποτα στην ασφάλεια Κω, με το που ήρθαν οι Αθηναίοι ασφαλίτες τους μάζεψαν, τους πήραν τα κινητά και τους έδωσαν ΡΕΠΟ

   Δεν ενημέρωσε κανένα στην Κω η ασφάλεια των Αθηνών, ήρθαν με κλούβα ξαφνικά έχοντας πληροφορίες και στοιχεία για το τι γίνεται στην Κω, έκαναν ντου χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας από την ασφάλεια της Κω και έτσι υπήρξε αποτέλεσμα και συλλήψεις επωνύμων και όχι μαρίδας όπως γινόταν χρόνια τώρα…

  • Ναρκωτικά, διακίνηση λαθρομεταναστών, όπλα και χειροβομβίδες, παραδάκι μπόλικο και ΑΣΥΛΙΑ-ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ από τους υπεύθυνους στην Κω… Βίλες και περιουσία που δεν δικαιολογείτε από τους δράστες και τους μισθωτούς που τους κάλυπταν…. Γραμμένα τα ονοματάκια τους δεν θα προλάβουμε να τα δούμε. Με την καβάντζα μετρητών που έχουν γρήγορα θα κυκλοφορούν ελεύθερα όπως όλοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου του ΣφΥΡΙΖΑ.

   • αν κάποιοι από αυτούς εχουν καταστήματα τγειονομικου ενδιαφεροντως.ο δημος γιατι κανει τα σρβα ματια?αδειες δεν εχουν!κοινοχρηστο δεν πληρωνουν και κανουν και τσαμπουκάδες.

    • Αν θελει καποιος να μαθει περισοτερα για την υποθεση σε Αθηναικα σαιτ εδω μην περιμενετε και πολλα πολλα να γραψουν , τα `χω διαβασει οποιος θελει μπαινει και μαθαινει ….

   • τι σε νοιαζουν βρε καημενε τα ονοματακια τους???τι θα καταλαβεις χαιρεκακε???θρεφεστε-εσυ και οι ομοιοι σου απο τις ζωες των αλλων..-κακες κουτσομπολες!!

    • εγω θελω να μαθω ονοματα για να παω να τους φτυσω…εσυ τραβας κανενα ζορι?

    • Ολα στην φορα φιλε. Ολα τα ονοματα φυσικα. Να δουν και οι ντοπιοι πιος ειναι πιος.

  • Mηπως τα έχεις μπερδέψει;;;; κάτι άλλο ακούγεται και θα πέσει πολύ γέλιο εάν εξακριβωθεί.

 2. Το κατασχεμένο ΤΑΞΙ Mercedes W211 έξω από την αστυνομία πότε θα βγει στο πλειστηριασμό??? Η άδεια πότε θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια που θα πρέπει να την ανακαλέσει? Ενδιαφερόμενος μελλοντικός ταρίφας….

   • Φίλε μου κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποιούσε Ταξί και ιδιοκτήτης να μην είναι η άδεια περνάει αυτεπάγγελτα πίσω στην αρχή έκδοσης της. Ο νόμος 4070/12 που αφορά τη νομοθεσία για τα ταξί είναι ξεκάθαρος….για παραβάσεις και διοικητικά πρόστιμα ταξί…..

 3. εμ με πορδες δεν χτιζονται παλατια….ολοι οι αλλοι που δουλευουμε χρονια τωρα γιατι δεν μπορεσαμε να φτιαξουμε μια βιλλα και να τρωμε χλιδατα; ,δεν το αναφερω ζηλευοντας ,απλα τονιζω οτι για να εχεις τετοια ζωη εχεις πραξει και αναλογα

 4. Ολοι με ενα κατάστημα μπροστά για στάχτη στα μάτια. Ολοι τα ίδια για τα μάτια του κόσμου για να δίκαιολογουν αδικαιολόγητα εισοδήματα. Ντροπή! Αίσχος! Μη ξανα πατήσετε στο νησι! Στιγματίζεται

 5. Ντροπή και αηδία με πιάνει …..που ήταν τόσο καιρό οι υπεύθυνοι τς τοπικής κοινωνίας να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα …..????? Δεν ήταν μια μικροκλοπη να μην το πάρουν είδηση.Εδω μιλάμε για μια τεράστια εγκληματική οργάνωση που γινόταν τόσο καιρό σε μια κλειστεί και κοινωνία…Οι Αθηναίοι έπρεπε να έρθουν ….να σας δείξουν πως θα έπρεπε να κάνετ την δουλειά σας????????Τώρα που θα έρθουν κ για τς κλοπές να δω τι θα γίνει….Εγώ ένα ξέρω ότι όσο καιρό ήταν ο κ.Σταυροπουλος στην Κω δεν κουνιόταν φύλλο κ όλοι ήταν εκεί που έπρεπε να είναι.Δεν είχε ακουστεί το παραμικρό και τώρα αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να γινόταν τόση μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών κ όχι μόνο κ εσείς να μην το είχατε καταλάβει…..Εγώ προσωπικά ή θα παραδέχομουν ότι είμαι ανεπαρκής γιαυτη την θέση ή θα είχα παραιτηθεί…. Ντροπή!!!!!!!!!!

  • Εγώ με 1.100€ τον μήνα ίσα, ίσα για φαγητό και νοίκι, ούτε επώνυμα ρούχα, ούτε ταξίδια χλιδής....

   Είπαμε έπιαναν μόνο την μαρίδα, τα μεγάλα ονόματα είχαν ασυλία τύπου Survivor…

  • ….βοηθάει όλους τους ισχυρούς στο να είναι πανίσχυροι…και τον ταλαίπωρο τον πατάνε κάτω!!!!

  • ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ.
   ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΝΕ ΚΑΝΑΝΕ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΚΙΝΗΤΑ, ΝΕΡΑΚΙΑ ΚΛΠ. ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.
   ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ΗΣΟΥΝ. ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ

  • Τώρα πια μάθαμε ποιοι είναι και τι ρόλο παίξανε.
   Καμία σχέση με αλληλέγγυους και ΜΚΟ.
   Γιατί προσπαθείς να θολώσεις τα νερά;

  • Συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αλλά ντόπιος δικός μας ήταν αυτός που διακινούσε τους λάθρο,και κυκλοφορεί και ελεύθερος τώρα

 6. 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕ ΜΟΝΟ 24 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 72 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ;
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;;;;;
  ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΠΑΙΔΙΑ;

 7. Συγνώμη αλλά …….το μοναδικό σχόλιο ,που έχει νόημα….που ειναι τα λεφτά;;;κατα τα αλλά καίγονται για ονόματα…

 8. οι 18 από τους 20 αλβανούς έχουν ξαναπιαστεί από την αστυνομία της κω και είναι υπότροποι.. γιατί δεν τους απελαύνουν αφού έχουν εγκληματική συμπεριφορά ? το τρελό στην υπόθεση είναι ότι όλοι αυτοί που δεν θα προφυλακιστούν θα τους απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα καθιστώντας τους έτσι νόμιμους. Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου.

 9. Εγώ απλώς αναρωτιέμαι γιατί κανένας από αυτούς τους εγκληματίες δεν έκανε διακίνηση σε περιοχή εκτός του κέντρου κ όλα έγιναν μέσα στην Κω?

 10. κυριε Εκπρόσωπε Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικε Υποδιευθυντής Θεόδωρε Χρονόπουλε: μεταξυ σας να ψαχτειτε εκει να δεις τη βρωμια υπαρχει….το καραβι που μετεφερε ολους εσας απο Αθηνα για ΚΩ περασε και απο μυκονο εκει δεν εχει βρωμια???? στην Αθηνα δεν εχει βρωμια???

 11. Το κακό στην κοινωνία μας π ρ έ π ε ι να πατάσσετε για ένα κ μόνο λόγο, καταστρέφει ο ι κ ο γ έ ν ε ι ε ς …το κύτταρο της ανθρώπινης κοινωνίας. Ο εγωισμός στον άνθρωπο είναι κ α ρ κ ί ν ο ς για την κοινωνία του. Το πολύ , το εύκολο κ γρήγορο χρήμα αγοράζει συνειδήσεις κ στο τέλος χάνονται πατρίδες κ ανθρώπινες ψυχές. Τα όργανα της τάξης κ της ασφάλειας της πατρίδας μας έχουν μία ακόμα α π ο σ τ ο λ ή … να πιάσουν την μεγαλύτερη ε γ κ λ η μ α τ ι κ ή οργάνωση που έχει στηθεί στην ιστορία πατρίδας μας , την μνημονική βουλή των 300ων. Το οφείλουν στα π α ι δ ι ά τους.

 12. Εγώ ένα ξέρω η έλλειψη ικανότητας έχει αντίκτυπο στον πολίτη που προσπαθεί να είναι εντάξει στς υποχρεώσεις του που προσπαθεί να είναι νομοταγής που προσπαθεί να πληρώνει όλους τους φόρους του κράτους κ τελικά δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του … γιατί??? γιατί οι υπεύθυνοι έχουν τς θεσουλες τους καταλάθος κ χωρίς γνώση του αντικειμένου με αποτέλεσμα ο άπλος πολίτης να φοβάται να βγεί από το σπίτι τού….. πληρώνει ο απλός λαουτζίκος για να κάθονται μερικοί μερικοί στις καρέκλες τους κ να βολταρουν σε άλλα νησιά κ να βγάζουν κ γλώσσα για την προηγούμενη διοίκηση,αλλά τους ενοχλεί προφανώς να ζουν στην σκιά κάποιου άλλου… έτσι είναι όποιος μπορεί, οποίος δεν μπορεί να πάει σπίτι του…..!!!!!!!!θα είχα παραιτηθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων!!!!!

 13. Κάποτε στο νησί (μας) είχε γυριστεί μία ταινία με τίτλο, Κως: Το κυνήγι των παρανόμων (1986)…μιλάμε για τίτλο «προφητικό»…!!

 14. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ Η ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΔΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΝΙΑ??????????????????

 15. Βλέποντας το αρχείο της ασφάλειας Κω διαπίστωσα ότι όλοι αυτοί είχαν συλληφθεί με την παλιά ασφάλεια, γι’αυτό καλό είναι η τωρινή ασφαλεία να εκτυπώσει όλα τα διαβιβαστκα και να τα στείλει πάνω, γνωρίζοντας τους ότι όλοι αυτοί ανδρώθηκαν επί ……….Απλα για να γνωρίζουν κάποιοι.. ..Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι ποτέ δεν είχαν συλληφθεί από ………Καθως δεν είναι τυχαίο που κανένας από τους φερόμενους δράστες δεν έχει συλληφθεί σε περιοχές όπως Αντιμάχεια,Κεφαλο,Μαστιχαρι,Καρδαμαινα…… Οποίος κατάλαβε κατάλαβε!!!!!!

 16. Ηρεμήστε λιγο πολλές αλήθειες είπες εσυ που υπογράφεις με αυτο το ψευδώνυμο !!!!δεν κανουμε ανταγωνισμό εδω ποια ομαδα τους έπιασε οι Αθηναίοι οι οι κωοι; έχετε σκεφτεί πόσες φορές πιάσανε διάφορους και σε λιγο καιρό ηταν έξω; δωστε τα συγχαρητηρια σας και αυτα παιδιά που δούλεψαν και δουλεύουν δεν κινήθηκαν μονοι τους οι Αθηναίοι ;ούτε τα ιδια μεσα εχουν εδω στην αστυνομία τελος συγχαρητηρια σε ολους που δούλεψαν για αυτη την ιστορια

 17. ΕΓΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ!!ΚΡΙΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ!
  ΚΡΙΜΑ!

 18. Δεν με ενδιαφέρει κύριε *Κως* ποιος είναι καλύτερος ή όχι.Εμενα με ενδιαφέρει ότι υπήρχε τάξη κ τώρα υπάρχει αταξία και όταν ακούω ότι όλοι αυτοί είχαν πιαστεί πιο πριν κ δεν έγιναν οι ανάλογες ενέργειες από αυτούς που διοικούν τωρα κ αυτοί συνέχισαν να σκορπάνε τον θάνατο στα παιδιά μας το μόνο που μου προκαλεί είναι φόβο… Ηθελα να ήξερα οι υπεύθυνοι που τόσο καιρό γινόντουσαν αυτά κ δεν μπορούσαν ή δεν ξέρω κ τι άλλο θα είναι πουθενά υπόλογοι για όλο αυτό το χωριό εγκληματιών που είχε μαζευτεί στο νησί??????ναι όταν βλέπω αναρχία κ τόσους εγκληματίες μαζεμένους κ οι αρχές να μην μπορούν να καταλάβουν τίποτα, τότε ναι αναπολώ τς παλιές εποχές.. Λοιπόν θέλω ασφάλεια στην πόλη μου κ τίποτε άλλο!!!!!!!

 19. Δεν ξέρετε ποια είναι Τι τα θέλεις τα ονόματα θα τα κάνετε να τα πετάξετε Ρουβίκωνας Περιμένετε για τους δείχνετε με το δάχτυλο λίγο Τσίπα δεν έχετε έχουν οικογένειες και παιδιά οι περισσότεροι να γυρίσουν πίσω ετοιμάστε τα δάχτυλά σας για να τους δείχνετε👇👆👇👆👇👆 αυτός αυτός και αυτός έχουν και αυτοί οικογένειες πίσω τους

 20. Aν σκέπτεσαι τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους ΕΣΥ δεν σκέπτεσαι τις οικογένειες αυτών που τους προμήθευαν τα ναρκωτικά;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.