Βίντεο: Υπάρχει συνεργός στη δολοφονία της 85χρονης στην Κω; Ισχυρίζεται ότι την σκότωσε άλλος ομοεθνής του μεθυσμένος!

3
3511

Νέα τροπή φέρεται να παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας της 85χρονης Μαρίας Καπλανίδου το 1998 στην Κω, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και συνεργός!

Αυτό προκύπτει από τις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στη «Ροδιακή» ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής, συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί, κρατείται και θα δικαστεί στις 19 Ιουνίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου κατηγορούμενος για αυτή την υπόθεση.

Ο κ. Αλεξανδρής μετά από συνομιλία που είχε με τον πελάτη του δήλωσε πως ο 50χρονος βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, για αυτό και υπήρχαν τα αποτυπώματα του χεριού του με αίματα στον τοίχο, όμως δεν ήταν αυτός που σκότωσε την 85χρονη γυναίκα!
Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, ο 50χρονος Αλβανός βρισκότανε στην σκηνή του εγκλήματος αλλά όχι μόνο δεν είχε εμπλοκή στη δολοφονία, αλλά προσπάθησε να αποτρέψει και το δράστη να το κάνει!

«Όταν η κυρία έπεσε στο έδαφος προσπάθησε να της σηκώσει το κεφάλι, στη συνέχεια σοκαρίστηκε γιατί δεν ζούσε πια, γύρισε στον τοίχο σηκώθηκε και έφυγε» είπε ο κ. Αλεξανδρής, προσθέτοντας πως ο πελάτης του είναι πεπεισμένος  ότι στην σκηνή του εγκλήματος υπήρχαν και αποτυπώματα του δράστη απλώς προφανώς δεν ταυτοποίηθηκαν.

Ο δράστης, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Αλεξανδρή και τα όσα του έχει δηλώσει ο 50χρονος κατηγορούμενος, ήταν επίσης Αλβανός με τον οποίο είχαν γνωριστεί στην Κω λίγο καιρό πριν από το τραγικό περιστατικό.
Εκείνο το βράδυ οι δύο άνδρες είχαν βγει μαζί έξω και είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ.

Όταν επέστρεφαν στα σπίτια τους, ο 50χρονος Αλβανός είδε το δράστη να κόβει ένα κομμάτι από τη σίτα της πόρτας της 85χρονης και να μπαίνει μέσα λέγοντας στο κατηγορούμενο: «έλα θα βρούμε ή χρήματα ή φαγητό και ποτό»!

Στη συνέχεια είπε ο κ. Αλεξανδρής ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα τα οποία θα τα καταθέσει αναλυτικά ο 50χρονος Αλβανός ενώπιον του δικαστηρίου τον Ιούνιου. Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ότι «ο πελάτης του έφυγε από τη σκηνή του εγκλήματος πανικόβλητος  και αργότερα έμαθε όμως ότι ο δράστης την άλλη μέρα εξαφανίστηκε από την Κω»!

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Μαζί με τον κ. Στέλιο Αλεξανδρή την υπεράσπιση του 50χρονου Αλβανού έχει και ο δικηγόρος κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

Η σύλληψη και η παραπομπή στη δικαιοσύνη
Ο 50χρονος συνελήφθη στις 10 Μαΐου 2117 το μεσημέρι,  μετά από 19 χρόνια, στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και συνεργασίας με τη Β΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας και τις κλοπές.
Ο 50χρονος ο οποίος κρατείται στις φυλακές, θα λογοδοτήσει ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου στις 19 Ιουνίου 2017.

Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο 50χρονος Αλβανός είχε σημειωθεί ξημερώματα στις 3 Ιουλίου 1998 στην Κω και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης μπήκε στο σπίτι της Μαρίας Καπλανίδου το οποίο βρισκόταν στην οδό Βοροιοπούλου 16 στην Κω, σκίζοντας την σίτα του παραθύρου στο πίσω μέρος της αυλής. Μπαίνοντας μέσα ο δράστης έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη γυναίκα με την οποία και «πιάστηκε στα χέρια». Στη συνέχεια με τέμνον όργανο της επέφερε πολλαπλά χτυπήματα από τα οποία της προκάλεσε 7 θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα από τα οποία επήλθε ο θάνατος για την άτυχη γυναίκα!

Η υπόθεση άρχισε αμέσως να απασχολεί τις αστυνομικές αρχές του νησιού, ενώ την επόμενη μέρα στην Κω μετέβη συνεργείο σήμανσης από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο ερεύνησε το χώρο του εγκλήματος και συνέλεξε αποτυπώματα ορισμένα εκ των οποίων ήταν με αίματα.

Αυτά τα αποτυπώματα (ένα δακτυλικό και ένα παλάμης) τρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2001 ταυτοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ότι ανήκουν στον 50χρονο Αλβανό. Ωστόσο ο αλλοδαπός ήταν καταγεγραμμένος με διαφορετικό όνομα από αυτό που τελικά συνελήφθη και έτσι δεν είχε εντοπιστεί.

Από τον ανακριτή Κω εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον αλλοδαπό δράστη το οποίο συνέχισε να ισχύει και με το βούλευμα που εκδόθηκε στη συνέχεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω με το οποίο και παραπέμφθηκε σε δίκη η υπόθεση. Έτσι τον Δεκέμβριο του 2013 η υπόθεση προσδιορίζεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο και διαττάσει την σύλληψη του δράστη. Η δίκη επαναπροσδιορίζεται δύο χρόνια αργότερα, στις 11 Μαΐου 2015 όμως και τότε η όλη διαδικασία ανεστάλλει και διατάχθηκε η σύλληψη του κατηγορούμενου και η προσωρινή του κράτηση.

Σημειώνεται πως ο 50χρονος Αλβανός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 10 μηνών για κλοπές που είχε διαπράξει στο νησί μας, στις 16 και 18 Μαρτίου 2006.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ..θα σου φορέσουν πάλι την ταμπέλα ‘Φαίστας’,’Ρατσιστής’,’ξενοφοβικός’,από συγκεκριμένα άτομα που πληρώνονται από κέντρα ,όπως ορίζει το καταστατικό….άτομα που βέβαια δεν τρέφουν κανένα συναίσθημα για κανέναν παρά μόνο για τις ιδεοληπτικές τους φανφάρες…

  2. Πάντως για να βρεθείς στην πίσω αυλη της συγχωρεμένης με σκοπό να κόψεις την σήτα και να μπεις στο σπίτι πρέπει να κάνεις ολόκληρο σχέδιο. Είναι τόσο απομονωμένη η πίσω αυλή που πρέπει να το είχε-αν σχεδιάσει από πριν και δεν ήταν απόφαση της στιγμής .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ