ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εκρηκτική & εντυπωσιακή 1η Ανάσταση το μεσημέρι στον Άγιο Παντελεήμονα Κω (Από το 1972 το έθιμο – με πολύ κόσμο)

7
5264

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ολοένα και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται κάθε χρόνο για να παρακολουθήσει το εντυπωσιακό έθιμο με τη ρίψη βαρελότων και εκρηκτικών έξω από τον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Κω.

Το έθιμο αυτό καθιερώθηκε από τον Αντώνη Θαλασσινό και τους κατοίκους της περιοχής (πέριξ της πλ. Διαγόρα) από το 1972 και επαναλαμβάνεται ανελλιπώς κάθε Μεγάλο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον δρόμο μπροστά από την εκκλησία

Οι παρευρισκόμενοι,  αφού  προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, χτυπούν την καμπάνα δυνατά και στη συνέχεια ακολουθεί η ρίψη των βαρελότων με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και επευφημίες και στο τέλος εύχονται όλοι καλή Ανάσταση φεύγοντας για το γιορτινό τραπέζι.

Σημειωτέον ότι το έθιμο αυτό θυμίζει στους παλαιότερους αυτό που γινόταν παλιά κάθε Κυριακή του Πάσχα στην πλατεία Ελευθερίας.

Το ρεπορτάζ από Δημ. Τηλεόραση Κω:

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ» 1

  Άστραψε και βρόντηξε ένας Ιερέας στην Ρόδο κατά των Άθεων του Σύριζα και όσα προσβλητικά είπαν για την μεταφορά του πανάγιου φωτός. Ο παππά-Χρήστος Σιάννας , ο «παππάς των φτωχών», όπως είναι γνωστός όχι μόνο στη Ρόδο αλλά σ’ όλη την Ελλάδα κάλεσε τους πιστούς να κάνουν αντίσταση και επανάσταση εναντίον των Άθεων και δήλωσε χαρακτηριστικά:«Όλοι οι άθεοι παίρνουν συντάξεις 7-8 χιλιάδες ευρώ το μήνα, χωριστά τα έξτρα τους. Δυστυχώς αυτοί οι άθεοι παίρνουν, παίρνουν, παίρνουν… Είναι άθεοι είναι κλέφτες, είναι απατεώνες, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, τα ρεμάλια», είπε μεταξύ άλλων.

 2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ» 2

  «Δεν ακούσατε που είπαν για το Άγιο Φως, να κοπεί γιατί λέει ξοδεύεται το κράτος; Στραβάρα τους, ντροπή στα μούτρα τους. Μην τους πιστεύετε. Είναι άθεοι, είναι κλέφτες, είναι απατεώνες, είναι ανεπρόκοποι, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, και μας διοικούν αυτά τα ρεμάλια. Αυτοί είναι, κι όποιος θέλει αν του βαστάει ας έρθει εδώ…».«Αυτές τις άγιες μέρες όλοι να είμαστε στις εκκλησίες, να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε με τη θρησκεία μας» λέει. Ο παππα-Χρήστος, επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο στην ενορία του Αγ. Παντελεήμονος, της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ανήμπορους και τους αναξιοπαθούντες του νησιού.Καθημερινά προσφέρει συσσίτιο σε 50 συμπολίτες του, που έχουν ανάγκη, στηρίζει τους άρρωστους και κυρίως τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα για τα φάρμακα ή τα νοσήλιά τους, τελεί γάμους και βαπτίσεις δωρεάν σε ανθρώπους που του χτυπάνε την πόρτα και ζητάνε την βοήθειά του γιατί δεν έχουν χρήματα για «πολυτέλειες» και στέκεται πάντα δίπλα στους αναξιοπαθούντες.

 3. Ελάτε να δείτε στους Αγίους Αποστόλους στην Αντιμάχεια Κυριακή 5 το απόγευμα τι γίνεται

 4. ……
  Μιλάμε για αυθεντικό λαϊκό στοιχείο και χωρίς ίχνος λαϊκισμού!
  ΜΠΡΑΒΟ «ΜΑΓΚΕΣ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ