ΦΩΤΟ & νέο ΒΙΝΤΕΟ Μοναδικό θέαμα η περιφορά & η συνάντηση όλων των Επιταφίων στην πλ. Ελευθερίας Κω – Γέμισαν από πιστούς οι εκκλησίες & η πλατεία

5
8297

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Η  περιφορά του Επιταφίου του Αγ. Νικολάου, η πομπή με αρχές – κόσμο και η «συνάντηση» των επιταφίων στην Κω.

Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ, κατετέθης Χριστέ, καὶ Ἀγγέλων στρατιαὶ ἐξεπλήττοντο συγκατάβασιν δοξάζουσαι τὴν σήν.

Ἡ ζωὴ πῶς θνῄσκεις; πῶς καὶ τάφῳ οἰκεῖς; τοῦ θανάτου τὸ βασίλειον λύεις δέ, καὶ τοῦ ᾅδου τοὺς νεκροὺς ἐξανιστᾶς.

Μεγαλύνομέν σε, Ἰησοῦ Βασιλεῦ, καὶ τιμῶμεν τὴν Ταφὴν καὶ τὰ Πάθη σου, δι’ ὧν ἔσωσας ἡμᾶς ἐκ τῆς φθορᾶς.

Με κατάνυξη απόψε οι πιστοί στην Κω γέμισαν τους Ιερούς Ναούς κάθε ενορίας για να ψάλλουν με κατάνυξη «Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ», «Αἱ γενεαὶ πᾶσαι»,… «Ὢ γλυκύ μου ἔαρ» και να ακολουθήσουν την περιφορά των Επιταφίων με τις δέουσες τιμές και το υπέροχο θέαμα από το παλαιό έθιμο της συνάντησης και υπερύψωσης όλων των Επιταφίων στην πλ. Ελευθερίας Κω.

Φωτό & Βίντεο με την περιφορά του Επιταφίου του Αγ. Νικολάου από τον συνάδελφο Μιχάλη Χατζηθέμελη (η μία φωτό από την καμάρα του κάστρου είναι από τον φίλο Τάσο Σαρηγιάννη)

‎Posted by Μιχάλης Χατζηθέμελης on‎ שישי 14 אפריל 2017

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω:’BINTEO περιφοράς από Άγ. Πάντες Κω

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρυσές δουλειές κάνουν αυτές τις μέρες οι εκκλησίες,τα ανθοπωλεία και λοιποί χάρη στα κορόιδα που πιστέυουν αναστάσεις και νεφελίμ…Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τα κορόιδα για το ζεστό παραδάκι!

  2. Γιατι ηΙ.Μ.καταργησε τις λαμπαδες που αναβαν παλια διπλα στον εσταβρομενο για τους νεκρους και οχι μονο??ενα εθιμο εβδομηντα τοσο χρονων που ειμαι. βαλοντας τα μοντερνα κερια και δε τηρουμε τα εθημα και τις παραδοσεις τοσων χρονων και τη μεγαλοπρεπεια που ειχε ολο αυτο των αναμενων λαμπαδων στισ εκλησιες μας???

  3. Ενώ εσύ κλαρινογαμπρέ όταν ξοδεύεις τα λεφτά σου (στα πανέρια με τα λουλούδια) στα διάφορα ‘σκυλάδικα’… είναι όλα εντάξει έτσι;!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.