Ν. Μυλωνάς: Μείωση του υψηλού κόστους αεροπορικών εισιτηρίων από και προς Κω – Πύκνωση δρομολογίων ΚΤΕΛ-ΚΕΑΣ

21
3120

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Α. Κρητικό

Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Κω και τους κκ Δημοτικούς Συμβούλους

ΘΕΜΑ: α. μείωση του υψηλού κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων προς Κω και από Κω

και β. πύκνωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Κω τουλάχιστον την τουριστική περίοδο και συνεργασία με ΚΕΑΣ.

κ. Πρόεδρε,

Το ειδικό βάρος των θεμάτων της ημερησίας διάταξης της 7-4-17 μας δίνει τα χρονικά περιθώρια για την συζήτηση 2 καίριων τοπικών ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία του νησιού μας, εν όψει της τουριστικής περιόδου. Την Πέμπτη θα σας κατατεθεί σχέδιο απόφασης (χωρίς να είναι δεσμευτικό ως προς τις διατυπώσεις του) των ανωτέρω θεμάτων ώστε με σύντομες διαδικασίες να ληφθει μια απόφαση.

Α. απόφαση-αίτημα ΔΣ Δήμου Κω για μείωση του υψηλού κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων προς Κω και από Κω. Από το 2010 που η χώρα μας έχει μπει στην στενωπό των μνημονίων η αγοραστική δύναμη και οι αμοιβές των εργαζομένων στο νησί μας, κατά τις επίσημες ανακοινώσεις προσεγγίζουν το 30% με την ανεργία να κινείται στα ίδια νούμερα την στιγμή που εμείς ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Στο ίδιο διάστημα το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων προς Κω και από Κω έχει αυξηθεί σε ποσοστά: 20-100%! βλέποντας στις λίστες των πωλήσεων και προσφορών να έχουμε συστηματικά μέχρι και υπέρ διπλάσιες τιμές των εισιτήριων των ιδίων αεροπορικών εταιρειών για πτήσεις μικρότερων αποστάσεων! Μόνο η Κως και η Κέρκυρα έχουν τεράστιες αποκλίσεις που μάλιστα αυξάνουν το καλοκαίρι όταν η πληρότητα των αεροπλάνων είναι η μεγαλύτερη δυνατή. Κατανοούμε τις ιδιαιτερότητες της ελεύθερης αγοράς αλλά οι ισχύουσες τιμές είναι απαράδεκτα υψηλές και συνιστούν τεράστιο θεμα οικονομικής επιβάρυνσης και κοινωνικής διάκρισης σε βάρος των Κώων πολιτών σε σχέση με τους άλλους Έλληνες! Επί πλέον συνιστά τεράστια επιβάρυνση του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Το αίτημα είναι απλό: ζητούμε αλλαγή της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής των εσωτερικών αεροπορικών γραμμών έτσι που να αποδεικνύεται ο σεβασμός προς την τοπική κοινωνία.

Β. απόφαση-αίτημα ΔΣ Δήμου Κω για πύκνωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Κω τουλάχιστον την τουριστική περίοδο. Η κατάσταση και τα παραπόνα είναι γνωστά και πολλά. Κατά την γνώμη μου η συγκοινωνιακή πολιτική του ΚΤΕΛ αντιστοιχεί σε μια πολύ παλιά λογική: πυκνώνουμε τα δρομολόγια όπου υπαρχει ήδη αυξημένη ζήτηση! Δηλαδή καλύπτουμε κενά και ανάγκες. Με άλλα λόγια η προσφορά υπηρεσιών του ΚΤΕΛ καλύπτει την ζήτηση των υπηρεσιών του. Αυτό το μοντέλο σκέψης είναι έξω από την εποχή μας. Η συγκοινωνίες είναι αναπτυξιακός μηχανισμός και στην εποχή της κρίσης είναι προνομιακός χώρος άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής. Προβλέπεται να έχουμε μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας το καλοκαίρι. Συνεπώς η τοπική πολιτική ηγεσία πρέπει να ζητήσει την αλλαγή πολιτικής. Είναι η αύξηση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών στο νησί μας και η βελτίωση τους να προηγηθεί της ζήτησης. Η ιδία η αύξηση της προσφοράς υπηρεσιών του ΚΤΕΛ θα οδηγήσει και στην αύξηση ζήτησης τους!!! Αυτό θα βοηθήσει στην έξοδο των τουριστών από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, την διασπορά τους σε όλο το νησί και κατά συνέπεια την διάχυση των τουριστικών εισοδημάτων σε μια πολύ ευρεία κατηγορία παραγωγών τουριστικών υπηρεσιών. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να κινηθεί και μια προσπάθεια συνεργασίας της ΚΕΑΣ με το ΚΤΕΛ ώστε να έχουμε αλληλοεπικάλυψη και συνολικής βελτίωση του πλέγματος τοπικών μετακινήσεων και όχι ανταγωνισμό και αντιπαράθεση.

Το αίτημα είναι απλό: ζητούμε αλλαγή της ισχύουσας κυκλοφοριακής πολιτικής εσωτερικών γραμμών συγκοινωνίας έτσι που να υπηρετείται ο αναπτυξιακός προσανατολισμός στη τοπική κοινωνία.

Ν. Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος)

Σημ. συνάδελφοι Δημ. Σύμβουλοι που τους απασχολούν αυτά ας συνυπογράψουν ισότιμα το αίτημα με επιστολή τους στο προεδρείο του ΔΣ. Το αν θα έχουμε αποτέλεσμα δεν είναι λόγος σιωπηλής αποδοχής άδικων και κακών καταστάσεων. Επισυνάπτεται πρόσφατη διεθνήs διαφήμιση τιμών εισιτηρίων από Αθήνα μετ επιστροφής της γνωστής τουριστικής πλατφόρμαςTRIP ADVISOR.

Low airfares from Athens (ATH)* recently found by travelers like you ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Low round trip fares found by 

Santorini

Mykonos

Thessaloniki

Rhodes

Kós

Chania Town

Corfu

Rome

21 ΣΧΟΛΙΑ

  • Δεν μας πιάνει τον κ@λο μόνο η Aegean με τα πανάκριβα εισιτήρια, συμπληρώνουν το καρέ οι νταβ@δες ΚΤΕΛ, ΤΑΡΙΦΕΣ...

   Εάν υπήρχε η Ryan Air θα είχαμε ανταγωνισμό, ΦΤΗΝΑ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ όπως στην ΡΌΔΟ ΚΑΙ ΧΑΝΙΆ. Εάν είχαμε και κάποιον λογικό Περιφερειάρχη που θα τον ενδιέφερε η τσέπη των πολιτών και όχι ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΙ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, τότε με δημοτικές αστικές συγκοινωνίες θα είχαμε τακτική ανταπόκριση με τις πτήσεις και όχι να περιμένουμε ακόμα και δύο ώρες να περάσει το ΚΤΕΛ, δεν θα πληρωναν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες άλλο ένα εισιτήριο για ΤΑΞΙ για να μαζεύουν ψήφους ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ και ΜΠΟΥΡΔΑΣ.

   • Κάποιοι προσπαθούν να φέρουν τουρισμό στην Κω για να φάνε όλοι και ΚΤΕΛ και ΤΑΡΙΦΕΣ τους διώχνουν λόγω αισχροκέρδειας και ασυνέπειας.

    Δυστυχώς οι χειρότεροι επαγγελματίες της Κω αυτές οι κλειστές συντεχνίες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να γεμίσουν τις τσέπες τους δυσφημώντας το νησί και τους σωστούς επαγγελματίες.

  • Δάσκαλος, όσο υπήρχε η Ryan Air πήγαινα στην Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης με 45 €, τώρα με Aegean θέλω 280€.

   Πρέπει όλοι οι Κώοι να πληρώσουν στις επόμενες εκλογές σκληρά όλους αυτούς τους ΒΛΑΚΕΣ που δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον της κοινωνίας, των επισκεπτών του νησιού και την ζημιά που κατάφεραν να επιφέρουν στην τοπική οικονομία.

  • ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΥΛΩΝΑ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ RYANAIR ΜΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

 1. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΚΑΙ ΜΟΛΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

  • Κάνε του επιτέλους αυτήν την ρημάδα την βάση βρε ΚΑΜΑΤΕΡΕ να γλυτώσουμε από το παλαβό ψώνιο...

   Πάντως θα ήταν καλύτερα να του κάνεις την ρ@υφι@να την βάση στην ΛΈΡΟ με το ψυχιατρείο που έχει ανάγκη ο γκάου…

 2. Αφού λέμε και καμιά μ@… για να περάσει η ώρα, να ζητήσω και εγώ μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και της βενζίνης (στο κάτω κάτω κρατικές είναι ακόμα). Και τον φόρο στα τσιγάρα και στα ποτά θα μπορούσε να μειώσει η κυβέρνηση, επίσης να αυξήσει το μισθό μου στις 2000 να προσλάβει όλους τους ανέργους στο δημόσιο και να διαγράψει το στεγαστικό μου. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει από κάτω ότι του χρειάζεται.

 3. Ο κυριτσης εδιωξε την RYANAIR τα κρουαζιεροπλοια ερημωσε την πολι εσπειρε την καταστροφη

  ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.

 4. μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω ΠΗ διελυσαν την ΚΕΑΣ και δεν εχει δρομολογια

  απο τα ξενοδοχεια.ολοι οι αλλοι επαγγελματιες θα κλαινε λογω λαθραιων που θα κυκλοφορουν ελευθερα.οι τουριστες λογω φοβου και διαλυμενης ΚΕΑΣ θα μενουν μεσα στα ξενοδοχεια .

 5. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ( 9)!! ΕΝΝΙΑ !!!! ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!!ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑ (3) !!ΤΡΙΑ!! ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!!

  ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΙ!!ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ,ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 70.000!!! ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΗΞΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

 6. Ο Κυρίτσης δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την RYANAIR ρε παιδιά. Έχει άλλες προτεραιότητες. Ασχολείται με τα ασφαλιστικά μέτρα!!! και το δημοψηφισμα!!!! κατά του προαναχωρησιακού!

 7. Είπα και εγώ τι φταίει που η δημοτική αρχή έδιωξε την rayanair και φυσικά αλωνίζει η aegean ως μονοπώλιο!Φέρτε τώρα αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους για πτήσεις προς Αθήνα-Θεσσαλονίκη και θα δείτε πως χαμηλώνουν οι ναύλοι.Αμάν πια αυτή η υποκρισία.

 8. KIRIE ELEOS PIA ME TIN POLITIKI SAS THEN EHETE MPESA MAS DIALISATE ME TO PROSFIGIKO GIA NA KANETE ANTIPOLITEYSI STON SIRIZA TORA ENA OREO PROINO TOY APRILI THIMITHIKATE TO KOSTOS TON ISITIRION ESIS POY LEGATE OTI H R……N INE EKVIASTES SAN THEN DREPESTE PIA EHETE NA FATE MAYRO POY THEN THA KSERETE POY NA TO VALETE

 9. Ο Μυλωνας ειπε..Κατανοούμε τις ιδιαιτερότητες της ελεύθερης αγοράς αλλά οι ισχύουσες τιμές είναι απαράδεκτα υψηλές και συνιστούν τεράστιο θεμα οικονομικής επιβάρυνσης και κοινωνικής διάκρισης σε βάρος των Κώων πολιτών σε σχέση με τους άλλους Έλληνες….
  Την ιδιαιτεροτητα του Μονοπωλειου την κατανοητε κ.Μυλωνα?
  Σε ποιον απευθηνεστε οταν ζητατε μειωση τιμων, στον ιδιοκτητη της εταιριας η στην κυβερνηση?
  Και στις δυο περιπτωσεις πιστευω καταλαβενετε τι θα μας δωσουν…

 10. μονο να τσακωνομαστε ξερουμε η συγκοινωνια δεν υπαρχει ουτε για εμασ που ζουμε εδω χειμωνα καλοκαιρι πρεπει οι οικογενειες να εχουν τουλαχιστον 2 αυτοκινητα στο πιο απομαρισμενο χωριο της ελλαδος και οκοσμος οι μαθητες παιρνουν λεωφορειο ,

 11. Μυλωνά αποδείχτηκες πολύ κάτω του μετρίου.
  Καλά σου είναι τα κοινά.
  ότι σύ ότι ο κυρίτσης ότι ο συριζα
  είστε πολύ λίγοι για τις τύχες της κω

 12. με τα λεφορία του ΔΗΜΟΥ να κυκλοφορείς εσύ Μυλωνά
  τί συνεργασία με το κτελ λες;
  ε’ τα βλέπεις;;; τα τρίπαλια τα σαράβαλα α σκοτώσετε τους τουρίστες
  κεχετε και γνώμη ρεζιλικια πράματα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.