Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Εσπερινός της Πεντηκοστής στην Αγία Τριάδα Αντιμάχειας | Αύριο το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι

0
9248


» Δεύτε λαοί την Τρισυπόστατον Θεότηταν προσκυνήσωμεν… »

Η εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει την γενέθλιο ημέρα της, την επιδημία του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο.

Αυτός ο Παρακλητος Αγαθός ήρθε στον κόσμο  έμεινε… μένει… και θα μένει έως συντελείας του αιώνος.

Την μεγάλη αυτή εορτή  τίμησε μεγαλοπρεπώς και ο πανηγυρίζων Ι. Ν. Αγίας Τριαδος στην Αντιμάχεια με τον εσπερινό της Πεντηκοστής που εψάλη με μεγαλοπρέπεια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο για την επιδημία και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος στο κόσμο.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Παριάρος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Ηρακλειδών π. Αντώνιος Κασσιώτης. ο εφημέριος του πανηγυρίζοντος ιερού ναού π. Ηλίας Καμπάκης, ο π. Νικόλαος Γρύλλης, ο π. Περικλής Πουλέντσης και ο π. Κλεάνθης Μαρούσκος.

Στον χορό των Ιεροψαλτών ήταν ο Πρωτοψάλτης Μιχάλης Ανδρέου, και οι Ιεροψάλτες  Γιώργος Μιαούδης, Μανώλης Σχουλλής, Παναγιώτης Γιακαλλής, Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιμάχειας Νίκος Φραζής, η τοπική σύμβουλος Αντωνία Τσουκαλά, ο Δαυίδ Χαντακαρος , ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και των λοιπών φορέων και πολλοί προσκυνητές μεταξύ των οποίων αρκετοί απόδημοι.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μεγάλη Ημέρα της Πεντηκοστής που είναι η γενέθλιος ημέρα της εκκλησίας μας και το μεγάλο γεγονός της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στην Ιερουσαλήμ η οποία τότε σύμφωνα με τους ιστορικούς και τις γραφές ήταν τότε γεμάτη από Εβραίους, άνδρες ευλαβείς και προσηλύτους της διασποράς, «από παντός έθνους» μέχρι και Κρήτες (οι οποίοι με το χάρισμα της γλωσσολαλιάς έλαβαν και το απαράμιλλο ιδιαίτερο ποιητικό τους χάρισμα).

Παράλληλα με αφορμή τις εργασίες που γίνονται στο παρακείμενο εκκλησάκι του Χριστού εξέφρασε το παράπονο του για την αντιμετώπιση της τοπικής εκκλησίας από την αρχαιολογία και την αστυνομία.

 

Η ενοριακή αδελφότητας αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού πρόσφερε κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές και παρέθεσε τραπέζι με νηστίσιμα εδέσματα σε όλους τους φιλοξενούμενους.

Το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής θα ψαλεί Όρθρος και θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία λειτουργία με τον Εσπερινό της γονυκλισίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Τριάδας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ