Ο Δήμος Κω συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών χώρων | 433.655,82 € από ίδιους πόρους, για σύγχρονο ταρτάν στο «Στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ»!

9
4742

Ο Δήμος Κω συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών χώρων

433.655,82 € από ίδιους πόρους, για σύγχρονο ταρτάν στο «Στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ»!

 

Ένα ακόμη μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού των αθλητικών χώρων της Κω, προσφορά στη νεολαία και στους αθλούμενους του νησιού, πήρε το δρόμο υλοποίησης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας και τοποθέτησης συνθετικού τάπητα (τύπου ταρτάν) στο «Στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ» από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με την, υπ΄αριθμό προμήθειας 37/2023, μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, με το  κόστος να φτάνει στα 433.655,82 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 17%, με χρονική διάρκεια υλοποίησης πέντε (05) μήνες.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα τοποθετηθεί σε στάδιο ειδικό υλικό προστασίας του ταρτάν από τον ήλιο, ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Η έκταση του στίβου είναι 5900τ.μ. και αποτελείται από έξι (6) περιμετρικούς διαδρόμους και οχτώ (8) διαδρόμους στην ευθεία διεξαγωγής των αγώνων ταχύτητας.

Εκτός από την τοποθέτηση νέου τάπητα ταρτάν θα αντικατασταθούν και οι βαλβίδες του άλματος σε τριπλούν και σε μήκος.

Η δημοτική αρχή, όπως και στην προηγούμενη περίοδο, έχει θέσει σε προτεραιότητα έργα και παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού στους αθλητικούς χώρους του νησιού, με αναβάθμιση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, για την αξιοποίηση τους από τους νέους και τις νέες του τόπου μας.

Ειδικά στην περίπτωση του «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ», η ανανέωση των μοναδικών στο νησί μας υποδομών στίβου, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας του σταδίου, ενισχύει την προσπάθεια των αθλητών και ανανεώνει το ενδιαφέρον για τα αθλήματα στίβου.

 

Γραφείο Τύπου

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τουριστικός προορισμός Κω. χόρτα και σκουπίδια παντού, δρόμοι καρμανιόλες, τα έξοδα έξοδα

  2. Μπράβο για το έργο! Βέβαια για να έχει αυτό το έργο αντοχή στο χρόνο, θα πρέπει να συντηρείται και να προστατεύεται. Πράγμα που σημαίνει ότι μη αθλητικές εκδηλώσεις στο χώρο του σταδίου, αντίστοιχες με αυτές στις οποίες προξενήθηκαν ή επιδεινώθηκαν φθορές, θα πρέπει να περιορισθούν ή και να απαγορευτούν.
    Να λοιπόν και μια πρόταση για τον χώρο στα Κρητικά (πριν το Άρτεμις Heaven-νομίζω ΑΒΙΚΩ)!
    Συναυλιακός χώρος!

  3. Μπράβο δήμαρχε.Έχεις πιάσει τα θέματα σωστά.Πρωτερσιοτητα του νησιού είναι το ταρτάν του γηπέδου.Όλα τα υπόλοιπα στο νησί είναι τέλεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ