Πλήθος προσκυνητών στον Εσπερινό της εορτής της Αγίας Υπομονής στο ιερό εξωκκλήσιο της οικογένειας Μ. & Ξ. Κασίου στη Μεσαριά

1
9386

Με την προσέλευση πολλών προσκυνητών εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Υπομονής, στο Ιερό Εξωκλήσι της οικογένειας Μηνά & Ξανθίππης Κασίου, λίγο πριν το φράγμα, στη Μεσαριά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρουσία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ακοντισμού και Υπ. Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννας Βερούλη, των προέδρων των κοινοτήτων, Ασφενδιού Σεβαστιανού Παρβερη και Πυλίου Νεκτάριου Χατζησεβαστού, του πρ. προέδρου κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλη Γιωργαλλη.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν, ο Στρατιωτικός Αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος,
ο π. Σακελλάριος Ζουλουφός,ο π. Αναστάσιος  Τσουκνιας, ο π. Ιωάννης Σταυρόπουλος, και ο π. Ιωάννης Βαγιανός Κωστογλου.
Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες: Ιωάννης Κουτσουράης,  Μιχάλης  Ανδρέου, Γιώργος Μιαουδης, Γιώργος Σανιδάς και Κατερίνα Εψιμάρη.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερη η ευλογία να τιμούμε και να πιστεύουμε στην  Αγία Υπομονή, η οποία ενώ ήταν αυτοκράτειρα, απαρνήθηκε τη δόξα και τα πλούτη κι αφιερώθηκε στην προσφορά προς τους αδύναμους συνανθρώπους. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι η δυνατότητα να εορτάζουμε την Αγία Υπομονή μας δίνει στον καθένα από μας τη δύναμη να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας κι έπειτα να κάνουμε καλές πράξεις υπέρ των διπλανών μας.

Αμέσως μετά, όπως κάθε χρόνο από την οικογένεια Κασίου προσφέρθηκαν εκλεκτές νοστιμιές σε όλους τους προσκυνητές.

Βιογραφία

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ