Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση μνήμης από την ΑΕΝ Καλύμνου στην 2Οχρονη σπουδάστρια από Κω, Μαριάννα Τσίγκα

0
10772


Το δήμο Κω εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Χατζηθωμά Κυπραίου και τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου ο π. Σακελλάριος Ζουλουφός

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 12.00 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της σχολής, πραγματοποίησε τιμητική εκδήλωση στη μνήμη της 20χρονης σπουδάστριας Μαρίας-Άννας Τσίγκα που πριν 8 μήνες περίπου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, τόσο απρόσμενα και άδικα έφυγε από τη ζωή.

Να θυμίσουμε ότι η Μαριάννα με καταγωγή από την Κω, ήταν πρωτοετής σπουδάστρια της ΑΕΝ Καλύμνου και μετά την ολοκλήρωση του 1ου έτους πραγματοποίησε τον πρώτο εκπαιδευτικό πλού ως μέλος πληρώματος (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου. Η Μαριάννα ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Στην Κάλυμνο βρέθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς προκειμένου να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Εμφανής ήταν συγκίνηση του, τόσο κατά την ομιλία ,όσο και στη συνάντηση με τους γονείς της Μαριάννας.

Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα εκδηλώσεων της ΑΕΝ Καλύμνου. Τοπικές Αρχές, Διοίκηση , Εκπαιδευτές , σπουδαστές ΑΕΝ, συγγενικά πρόσωπα της Μαριάννας, φίλοι και γνωστοί από Κω και Κάλυμνο, παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη της Μαριάννας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η μητέρα, ο πατέρας και ο αδελφός της Μαριάννας. Επίσης ο παππούς της, η γιαγιά της καθώς και συγγενείς και φίλοι της οικογένειας που ήλθαν στην Κω..

Από τις Τοπικές Αρχές παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης κκ Παΐσιος, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρ.Αμφιλόχιος Σακαλλέρος,ο Πρόεδρος του ΔΣ Δημήτριος Μαραγκός, οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Θεοφιλίδης, Βασίλης Μουσελλής και Βαλαντούλα Καναβούρη. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός. Ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, Ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστυνόμος Β’ Ευάγγελος Καραθάνος, ο Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής.

Το δήμο Κω εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Χατζηθωμά Κυπραίου και τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου ο π. Σακελλάριος Ζουλουφός

Ήταν μία εκδήλωση τιμητική στη μνήμη της Μαριάννας, γεμάτη συγκινητικές στιγμές, σε ένα χώρο που η νεαρή σπουδάστρια έζησε τις τελευταίες όμορφες στιγμές της ζωής της.

Ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης, τα στελέχη διοίκησης της Σχολής, το Εκπαιδευτικό προσωπικό οι Καθηγητές και όλοι οι Σπουδαστές της Σχολής, απέδωσαν τις δέουσες τιμές στην Σπουδάστρια της ΑΕΝ ,στη Μαθήτρια τους, στη συμφοιτήτρια τους και συμπαραστάθηκαν στους γονείς της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο στη μνήμη της Μαριάννας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παΐσίου.

Ακολούθησαν οι ομιλίες.

Συγκινητικές οι στιγμές με τους χαιρετισμούς και την έκφραση συλλυπητηρίων από όλους τους παριστάμενους, προς τους γονείς της Μαριάννας

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με στιγμιότυπα από την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη της Μαριάννας.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ