ΔΕΥΑ Κω: Χρηματοδότηση 2 σημαντικών έργων από το Περιφερειακό Πρόγραμμα

7
3143

Την χρηματοδότηση δύο μεγάλων έργων της ΔΕΥΑΚ, στην πόλη της Κω και στην Καρδάμαινα, που ενισχύουν και αναβαθμίζουν ποιοτικά τις υποδομές υδροδότησης του νησιού, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά από πρόταση της ΔΕΥΑΚ, στο πλαίσιο της συνεργασίας Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Τα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, αφορούν:

 1. Στην κατασκευή νέας δεξαμενής υδροδότησης στην Καρδάμαινα, συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 673.340,17€, και
 2. Στην αντικατάσταση δικτύων διανομής νερού στην πόλη της Κω, συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 736.900€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεξαμενή στην Καρδάμαινα κατασκευάζεται ήδη με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η χρηματοδότηση της πλέον από το Περιφερειακό Πρόγραμμα αποτελεί σημαντική οικονομική ενίσχυση στη ΔΕΥΑΚ, που της δίνει τη δυνατότητα να κατευθύνει τους ίδιους πόρους σε άλλα έργα, αναγκαίων υποδομών του νησιού.

Με τη νέα δεξαμενή θα ενισχυθεί η κάλυψη των σημερινών και μελλοντικών αναγκών ύδρευσης στην Καρδάμαινα, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πίεσης σε περιόδους αιχμής και θα βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος μέσα από το βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας που εγκαθίσταται.

Όσον αφορά στο έργο αντικατάστασης παλαιών δικτύων αμιαντοσωλήνων κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και των οδών, Φιλίνου, Μανδηλαρά, Κορυτσάς και Κλεοβούλου, συνολικού μήκους 2,3 χιλιομέτρων, θα ανακουφίσει μεγάλο τμήμα της πόλης από τις συχνές βλάβες που εμφανίζονται στα προαναφερόμενα δίκτυα, οι οποίες επιβαρύνουν και το οδόστρωμα σε βασικούς άξονες κυκλοφορίας στην πόλη.

 

Γραφείο Τύπου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΞΙΟΣ Ο ΖΑΧΑΡΟΣ.ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
  ο μονος ΑΞΙΟΣ. συνεχισε για το καλο του νησιου μας.
  Ο δημαρχος και οι αλλοι ειναι μονο για τα πανηγυρια φωτογραφιες και αερολογιες.

 2. Για τις εξελίξεις στο θέμα του υπηρεσιακού συντονιστή θα μας ενημερώσει ο κ. Αντιδήμαρχος;;;;

 3. Κάντε τα αυτονόητα πρώτα.Ειχατε έτοιμη λιμνοδεξαμενή στον Αγ,Νεκταριο.Δοξα το Θεό έριξε βροχούλες και εσείς καταφέρατε να είναι άδεια.Ειστε περήφανοι Γιαυτο;

  • Γιατι ειναι αδεια? Λενε απο το γραφειο του Δημου οτι ειναι υπευθυνο ενα υπουργειο!
   Ποιο?
   Παλι αλλου οι ευθυνες?

   • Τους απαγόρευσε το υπουργείο να μην την γεμίσουν;Να αφήνουν το νερό να φεύγει;Αλήθεια αν είναι έτσι τότε τι τους θελουμε τους ντόπιους ;Να βγάζουν φωτογραφίες και να περνούν μισθό;Εγώ ξέρω αν δεν σε αφήνουν (Δεν ισχύει,αλλά λέμε τώρα)πας σπίτι σου λεγωντας το.Ασχετο είσαι ο ίδιος που πρην από εβδομάδες έλεγες είναι γεμάτη;Περνεις μισθό για να λες τα παραμύθια η το κανείς τζάμπα;

 4. Εγώ ένα ξέρω .Υπαρχει στην Ελλάδα,βόρεια ,νότια,ανατολικά,δυτικά,που μηνα Απρίλιο λιμνοδεξαμενή άδεια;Ποιος το κατάφερε αυτό;Ο Δήμος Κω με τους καλούς αντιδημάρχους.Μαλιστα υπεύθυνος είναι και ο καλός του,όπως λέτε.Φαντασου να μην ήταν καλός.ΤΩΡΑ θα μου πείτε τι χρειάζεστε έτσι;Ε ναι καλύτερα να ποτίζετε τα λουλούδια σας με πόσιμο νερό.Ναι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στο μικρόκοσμο τους και έχουν σπόρια τι χρειάζεται.Ασχετο την έχουμε πληρώσει να γίνει έτσι.Να μας δώσει ο Καισερλης που την έκανε (αν δεν κάνω λάθος)τα λεφτά μας πίσω,όπως και τα λεφτά του δυκτιου και των συνδέσεων.Ναι ξέρω η απάντηση είναι είσαι πατσαβούρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ