Κ. Ζαχαρός: Ολοκληρώνεται το έργο αναβάθμισης του δικτύου υδροδότησης της Δημοτικής Κοινότητας Κω με συνολικό προϋπολογισμό 995.000€

11
6599
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται 2 σημαντικά έργα υποδομών ύδρευσης στην Κοινότητα Κω σε 3 διαφορετικά σημεία της πόλης .
Τα εν λόγω έργα που υλοποιούνται χρηματοδοτούνται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού Νοτίου Αιγαίου Συγκεκριμένα, με την χρηματοδότηση να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
undefined
Τα έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ αφορούν σε:
1) «Αναβάθμιση δικτύου διανομής ύδρευσης πόλεως Κω».
Πρόκειται για νέο έργο που αφορά την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων τμημάτων σωληνώσεων και αγωγών των βασικών δικτύων ύδρευσης στη πόλη της Κω, που εμφανίζουν συνεχείς βλάβες, με προϋπολογισμό 995.000€ χωρίς Φ.Π.Α. (κόστος σύμβασης 488.616.44) και περιλαμβάνει δύο τμήματα:
Το τμήμα Α αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενου κεντρικού αγωγού Φ450 (κεντρικός αγωγός) συνολικού μήκους 2.260 μέτρων.
Το τμήμα Β αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενου κεντρικού αγωγού Φ315 συνολικού μήκους 3.106 μέτρων.
Μπορεί να παρέχει ημερησίως ποσότητες της τάξης των 6.000μ3 και την ώρα αιχμής περίπου 400μ3.
Η ΔΕΥΑΚ με στόχο την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, υλοποιεί παράλληλα ένα μακρόπνοο πρόγραμμα έργων, που περιλαμβάνει αρκετά ακόμη σημαντικά έργα υποδομής για την ύδρευση και την αποχέτευση των απομακρυσμένων δημοτικών κοινοτήτων.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστα Ζαχαρός, αναφερόμενος στο πρόγραμμα εκτελεσθέντων έργων της επιχείρησης δήλωσε ότι, «πρόκειται για σημαντικά έργα που εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό περιβαλλοντικών παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΚ, με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών ύδρευσης και κατ’επέκταση της ποιότητας ζωής των και των επισκεπτών του νησιού μας, σεβόμενοι τους υδάτινους πόρους του νησιού μας. Ειδικότερα στην περίπτωση αντικατάστασης των παλαιών δικτύων ύδρευσης, η υλοποίηση των έργων διασφαλίζει την ποιότητα νερού και την καλή λειτουργία του δικτύου, μειώνοντας στο ελάχιστο διαρροές και ζημιές που συμβαίνουν στο παρωχημένο δίκτυο».

πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο μονος ΑΞΙΟΣ. συνεχισε για το καλο του νησιου μας.
  οι αλλοι ειναι μονο για τα πανηγυρια φωτογραφιες και αερολογιες.

 2. #καθόλου_στημένη #αυθόρμητη #δειξε_οτι_δουλευουμε #σε_5_χρονια_θα_ζηταμε_ψηφους #πόσα_θα_λαβω_απο_τα_995 #ασιδέρωτος #Κως_2024 #τα_μαυρα_μας_τα_χάλια #ευλογημένος_στην_τοποθεσία_Κως #αν_δεν_βρεις_υπαλλήλους_θα_ερθει_ο_Σακης_με_τους_εθελοντές_του

 3. το απόλυτο τίποτα δίπλα στο τίποτα εις την δευτέρα

  να κλείνετε και τις τρύπες εκεί στην ΔΕΥΑΚ μετά από επεμβάσεις

  πρόεδρε πέρασε και από Μαρμάρι μην ντρέπεστε…
  αλλά είπαμε 60/100

 4. ενα ματσο χαλια….ουτε να τους βλέπω δεν μπορω !!!!…..θεε μου ποσο ασχετοσύνη τους εδωσες…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ