Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές | 141 υπέρ

44
7194

«Όχι» ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χάρης Κατσιβαρδάς – «Προχωράμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της διαδικασίας

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για το δυστύχημα των Τεμπών, καταψηφίστηκε από τους 159 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Κατσιβαρδά.

Ναι στην πρόταση δυσπιστίας ψήφισαν 141 βουλευτές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ – το οποίο είχε και την πρωτοβουλία για την δυσπιστία – ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς, Πλεύσης Ελευθερίας, Ελληνικής Λύσης, Σπαρτιατών, ΚΚΕ και Νίκης. Συνολικά ψήφισαν 300 βουλευτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φεύγοντας από τη Βουλή μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος κυριολεκτικά πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους αλλά απέφυγε να κάνει δηλώσεις. «Δεν έχω να σας πω τίποτα παραπάνω». «Πώς προχωράμε;» «Προχωράμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης θέλησαν να μετατρέψουν τον πόνο σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επέλεξαν στάση που ουδείς διανοήθηκε σε άλλες τραγωδίες. «Θέλησαν να κάνουν κομματικό τους λάβαρο την πάνδημη οδύνη, να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, εμένα προσωπικά. Αναρωτιέμαι, θυμάμαι στην επέτειο, στον πρώτο χρόνο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το ίδιο και εμείς το 2019 αλλά δεν το κάναμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά αυτής της παράταξης με τη δική σας. Είμαι πάντα εδώ. Τοποθετήθηκα πολλές φορές. Απουσίασα μόνο σε μία συνεδρίαση όπως πάντα έκανα σε αντίστοιχες διαδικασίες, αλλά και γιατί το λόγο για την υπόθεση δεν μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.

Δείτε βίντεο με την ομιλία του:

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε όλες και όλους ως πρωθυπουργός, ως πολίτης, ως πατέρας. «Θέλω να με ακούσετε όχι μόνο με την καρδιά αλλά και με το μυαλό. Δεν έχουμε καταφέρει να βαδίσουμε σε ένα αύριο ενωμένοι με λιγότερες σκιές σαν αυτές που οδηγούν τους πολίτες να κλείνουν τα αυτιά τους και να μη πιστεύουν κανένα και τίποτα. Γι’αυτό ζήτησα συγνώμη εξ ονόματος όλων. Χωρίς και να πιστέψω ποτέ ότι υπάρχουν Έλληνες που πενθούν περισσότερο από άλλους», σημείωσε.

Σκληρή επίθεση Φάμελλου σε Καραμανλή – Φλωρίδη

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή. Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απολογηθεί κατά την τοποθέτηση του ενώ επανέλαβε την δήλωση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη για την διεξαγωγή εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΚΟ, χαρακτήρισε αμετανόητο τον πρώην υπουργό, Κώστα Καραμανλή σημειώνοντας ότι «δεν τον προστατεύει η βουλευτική ασυλία, δεν είναι αυτό το εμπόδιο. Ο κ. Φάμελλος επιτέθηκε και στον Γιώργο Φλωρίδη και τις χθεσινές αναφορές του επισημαίνοντας ότι ήταν μια χυδαία τοποθέτηση. Προκάλεσε, δε, να βρεθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να βρεθεί ενώπιων των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών και να τους κοιτάξει κατάματα και να τους πει «ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τα μπάζα, αν έχει το ηθικό ανάστημα για την προσοβλή που έκανε στην ελληνική κοινωνία».

Ανδρουλάκης: Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα – Διαρκές έγκλημα της ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί ως μια καλό κουρδισμένη μηχανή διαφθοράς και συγκάλυψης. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος που μας διαφήμιζαν εδώ και χρόνια». Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής γιατί επένδυσε στο επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους. «Αθωώσατε τον Καραμανλή καθώς αποφανθήκατε αλαζονικά οτι δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες».

Μιλώντας για την Εξεταστική Επιτροπή, ο Νίκος Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε παρωδία και εξήγησε ότι το κόμμα του αποχώρησε ενώ όπως είπε, δεν ήρθαν να καταθέσουν χρήσιμοι και κρίσιμοι μάρτυρες. Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης για το δυστύχημα των Τεμπών. Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε και στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι στην χθεσινή ομιλία του «είχε το θράσος να παίζει το θύμα ο Καραμανλής» ενώ αναφέρθηκε και στα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. «Το έγκλημα στα Τέμπη είναι ένα διαρκές έγκλημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για αλήθεια και δικαιοσύνη», σημείωσε.

Βελόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει το δυστύχημα των Τεμπών

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για συγκάλυψη στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελληνική Λύση έθεσε ερωτήματα στην κυβέρνηση από τον Μάρτιο του 2023 και δεν απαντήθηκαν ποτέ. «Είχα ρωτήσει από την αρχή τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Κανένας δεν μας απάντησε. Κανένας εδώ μέσα δεν έδωσε σημασία, για το τι μετέφερε το τρένο. Δεν απάντησε κανείς, γιατί αυτή η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκαλύψει αυτή την ιστορία». Συμπλήρωσε ότι «η αλήθεια είναι ότι οι μισοί και παραπάνω στα Τέμπη, κάηκαν».

«Δεν κάνατε τίποτα για να αποτρέψετε το δυστύχημα. Δεν κάνατε τίποτα όλοι σας για να έχει αξιόλογο σιδηρόδρομο η Ελλάδα. Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι εδώ μέσα για την κατάντια του κράτους», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ επανέλαβε ότι το εμπορικό τρένο μετέφερε επικίνδυνα εμπορεύματα. «Βρέθηκαν από ένα μέχρι έξι δοχεία διαλυτών καυσίμων. Τα μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να έχει μέσα ένα κυβικό ξυλόλιο», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Κωνσταντοπούλου: Ότι και να κάνετε εγώ θα αντέξω

Με δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών της πλειοψηφίας για το δυστύχημα των Τεμπών ξεκίνησε την ομιλία της η κυρία Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέβηκε στο βήμα με ένα βουνό από χαρτιά.

«Χάθηκαν 57 άνθρωποι. Αφαιρέθηκε η ζωή από 57 ανθρώπους. Αφαιρέσατε την ζωή από 57 ανθρώπους» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου συνεχίζοντας να απευθύνεται αποκλειστικά στην κυβερνητική πλειοψηφία είπε «Η σημερινή σας ψήφος θα σας συνοδεύει για πάντα. Θα σας στιγματίσει για πάντα και η παρουσία σας στην Βουλή. Ήταν ιερό σας καθήκον κύριοι της κυβέρνησης να υπερασπιστείτε αυτούς τους ανθρώπους. Να μην πετάξετε τις ζωές και τις υπάρξεις τους Ήταν άνθρωποι ζωντανοί και σήμερα θα χαίρονταν μια ηλιόλουστη ημέρα.

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

Έντονη κριτική σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία άσκησε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στην Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, ενώ τόνισε ότι «επειδή υπάρχουν νεκροί, που πρέπει να δικαιωθούν, συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής και ψηφίζουμε «ναι»».

«Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα πήραν στο λαιμό τους 57 ψυχές», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ.Στίγκας, ενώ προσέθεσε: «ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι τα τρία κόμματα που έσυραν την Ελλάδα στη δίνη των μνημονίων, του υπέρογκου χρέους και της απόλυτης καταστροφής. Η συμφορά των Τεμπών ήρθε, λοιπόν, να χαράξει μια βαθιά τομή στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η επί χρόνια κοροϊδία τους έπιασε ταβάνι. Τα παραμύθια των κακών λύκων έφθασαν να είναι τόσο κραυγαλέα που πλέον δεν πείθουν κανέναν».

Χαρίτσης: Να παραιτηθεί ο Φλωρίδης

Να παραιτηθεί από την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς για την χθεσινή τοποθέτησή του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κύριε Φλωρίδη. Υπήρξε έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κας Αδειλίνη, προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για να ερευνηθεί κάθε ερώτημα – καταγγελία των συγγενών των θυμάτων συμπεριλαμβανομένου αυτού που αφορά την αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος και την πιθανή απώλεια αποδεικτικών στοιχείων, ναι ή όχι;

Έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το μπάζωμα, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική, ακριβώς λόγω της ποινικής δίωξης, ναι ή όχι; Ποιος είναι, λοιπόν, για τα μπάζα, κύριε Φλωρίδη;».

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση, βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα

Ο πρόεδρος της Νίκης έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης για την τραγωδία των Τεμπών και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι βιοτικής σημασίας

Καταλόγησε ανεπάρκεια στην κυβέρνηση και κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο κ. Τασούλας παρατήρησε επίσης, ότι πρόκειται για την πρόταση δυσπιστίας που διήρκησε χρονικά περισσότερο από κάθε άλλη.

Δείτε φωτογραφίες από την Βουλή:

Σε υψηλούς τόνους οι ομιλίες των πολιτικών Αρχηγών

Σε πολύ υψηλούς τόνους, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του Πρωθυπουργού, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, εστιάζοντας κυρίως στο ζήτημα των Τεμπών αλλά και στο θέμα της διαρροής των email των αποδήμων και των υποκλοπών, ενώ την τριήμερη συνεδρίαση της Βουλής μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκλεισε με την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα που εξελισσόταν στη Βουλή η συζήτηση για το θέμα των Τεμπών που αφορούσε στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, οι δύο συνεργάτες του Πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου, απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση.

«Προσέρχομαι στη σημερινή συζήτηση θεωρώντας την τραγωδία των Τεμπών ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από απλή αφορμή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα. Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε και στις οικογένειες τους. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία. Μπορούν και να αδικούν την Πολιτεία», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επέλεξαν στάση που κανείς διανοήθηκε σε άλλες τραγωδίες. «Θέλησαν να κάνουν κομματικό τους λάβαρο την πάνδημη οδύνη, να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, εμένα προσωπικά. Αναρωτιέμαι, θυμάμαι στην επέτειο, στον πρώτο χρόνο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το ίδιο και εμείς το 2019 αλλά δεν το κάναμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά αυτής της παράταξης με τη δική σας. Είμαι πάντα εδώ. Τοποθετήθηκα πολλές φορές. Απουσίασα μόνο σε μία συνεδρίαση όπως πάντα έκανα σε αντίστοιχες διαδικασίες, αλλά και γιατί το λόγο για την υπόθεση δεν μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.

Σκληρή επίθεση στην επίθεση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατηγορώντας τον ότι “υλοποιείται σχέδιο συγκάλυψης για το έγκλημα των Τεμπών και πρόσθεσε ότι καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή για να απολογηθείτε την οποία είχατε προσβάλει με την απουσία σας την προηγούμενη εβδομάδα”.

Εξήγησε την συνυποβολή της πρότασης μομφής λέγοντας: «Δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς προς την κυβέρνησή σας. Δυσπιστεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Και σε αυτή την κοινωνική πλειοψηφία ανταποκρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Και δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να επιτελέσουμε το δημοκρατικό και συνταγματικό μας καθήκον. Στην κοινωνία απολογούμαστε, όχι σε εσάς». Ακολούθως υπογράμμισε: «Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Τα θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας, είναι θέματα προτεραιότητας για εμάς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής επιτιθέμενος σε υψηλούς τόνους στη κυβέρνηση ανέφερε «Είναι πλέον εδραιωμένη πεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση σας λειτουργεί ως μία καλοκουρδισμένη μηχανή διαφθοράς, συγκάλυψης και προπαγάνδας. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος, ένα κράτος λάφυρο που προτεραιότητά του δεν είναι το δημόσιο συμφέρον αλλά η διαιώνιση της εξουσίας της ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κύριε Μητσοτάκη, μην μπερδεύεστε. Στο Μέγαρο Μαξίμου είστε απλώς ενοικιαστής. Μόνος ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός. Όπως λοιπόν σας έβαλε, έτσι θα σας βγάλει. Κι όπως το πάτε θα είναι συντομότερα

Νωρίτερα, σφοδρά «πυρά» για συγκάλυψη στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Βελόπουλος. Τόνισε ότι «θέσαμε ερωτήματα στην κυβέρνηση από τον Μάρτιο του 2023 και δεν απαντήθηκαν ποτέ. Είχα ρωτήσει από την αρχή τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Κανένας δεν μας απάντησε. Κανένας εδώ μέσα δεν έδωσε σημασία, για το τι μετέφερε το τρένο. Δεν απάντησε κανείς, γιατί αυτή η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκαλύψει αυτή την ιστορία». Συμπλήρωσε ότι «η αλήθεια είναι ότι οι μισοί και παραπάνω στα Τέμπη, κάηκαν».

«Δεν κάνατε τίποτα για να αποτρέψετε το δυστύχημα. Δεν κάνατε τίποτα όλοι σας για να έχει αξιόλογο σιδηρόδρομο η Ελλάδα. Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι εδώ μέσα για την κατάντια του κράτους», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ επανέλαβε ότι το εμπορικό τρένο μετέφερε επικίνδυνα εμπορεύματα. «Βρέθηκαν από ένα μέχρι έξι δοχεία διαλυτών καυσίμων. Τα μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να έχει μέσα ένα κυβικό ξυλόλιο», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Μεγάλο απόντα» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, κάνοντας λόγο για «πράξεις συγκάλυψης της κυβέρνησης» και διαμηνύοντας στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ότι η σημερινή ψήφος τους θα τους στιγματίσει για πάντα.

Στηλιτεύοντας την χθεσινή «έξαλλη επιβράβευση του υπολόγου και ποινικά υπεύθυνου», του υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή, σχολίασε λέγοντας πως οι βουλευτές της ΝΔ ανέλαβαν την «ευθύνη της συγκάλυψης». Σημείωσε πως τρεις – τέσσερις ημέρες πριν το «έγκλημα των Τεμπών», ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωνε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων και αλληλοσυγχαίρονταν με τον Αγοραστό.

«Διαφημίζατε το έργο σας στο σιδηρόδρομο, διαφημίζατε την ασφάλεια, ενώ γνωρίζατε αυτά που οι απλοί πολίτες, οι φοιτητές δεν γνώριζαν» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά και στη δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη ότι «αν λέγαμε ότι υπήρχε πρόβλημα, δεν θα έμπαινε κανείς στα στα τρένα». Για την κυβέρνηση ήταν «υπέρτερο αγαθό το εισιτήριο από την ανθρώπινη ζωή» σχολίασε.

«Η κυβέρνηση αυτή, η κυβέρνηση της Δεξιάς, η κυβέρνηση της ΝΔ, πρέπει να φύγει. Να πέσει. Να τελειώνουμε με το καθεστώς της ανομίας και της προσβολής προς τη Δημοκρατία μας», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα ζητήσει εκείνος σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να αναλάβει πλέον η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών του κ. Καραμανλή. Παράλληλα έβαλε κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη λέγοντας ότι οφείλει να παραιτηθεί άμεσα μετά από τις χθεσινές αναφορές του.

Ειδικότερα, είπε ότι «η κυβέρνηση είναι υπόλογη με τη σκανδαλώδη διαχείριση μιας εθνικής τραγωδίας που οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπων». Σχολιάζοντας την ομιλία του Κ. Αχ. Καραμανλή, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι δεν μίλησε κανείς για τη βουλευτική ασυλία και πως, αντίθετα, το θέμα είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση στην οποία καταλόγισε ανεπάρκεια άσκησε κατά την αποψινή του παρέμβαση στην στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, ενώ κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Κάποτε λέγαμε το κράτος δεν υπάρχει, το κράτος είναι ανοργάνωτο, το κράτος προσπαθεί και δεν μπορεί. Κάποτε η κοινωνία λύγιζε με τις υποτιθέμενες ταπεινές συγγνώμες, τις κενές υποσχέσεις, τα κροκοδείλια δάκρυα και την φαινομενική εξάντληση της κυβέρνησης.

Η δολοφονία 57 ψυχών στα Τέμπη είναι τραγικό δυστύχημα λόγω ανθρωπίνου λάθους, όχι έγκλημα. Χυδαιότητα είναι η συγκάλυψη του αυτού δολοφονικού εγκλήματος από τον κύριο Καραμανλή, όχι η ομολογία της αλήθειας από την αρχηγό πολιτικού κόμματος που “έσπασε τα νεύρα” του προέδρου της Βουλής. Ο Πρόεδρος ενοχλήθηκε από την κυρία Κωνσταντοπούλου και όχι από την απεγνωσμένη και απολύτως απρόσφορη προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι όντως αποφάσισε η δικαιοσύνη και όχι η κυβερνητική πλειοψηφία. Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι φωτιές σε όλη την Ελλάδα είναι απρόβλεπτη κλιματική αλλαγή όχι έλλειψη πάσης φύσεως υποδομής. Ο αγώνας για την ανθρώπινη ζωή περιορίζεται στο γάμο των ομοφυλοφίλων και στην επικράτηση της τεκνοθεσίας έναντι της υιοθεσίας. Ούτε λόγος για την πείνα, την αρρώστια και την οικονομική εξαθλίωση, που εσείς οι ίδιοι φέρνετε στους συμπολίτες μας» είπε ο κ. Νατσιός

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, τόνισε ότι «επειδή υπάρχουν νεκροί, που πρέπει να δικαιωθούν, συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής και ψηφίζουμε “ναι”».

«Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα πήραν στο λαιμό τους 57 ψυχές», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ.Στίγκας, ενώ προσέθεσε: «ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι τα τρία κόμματα που έσυραν την Ελλάδα στη δίνη των μνημονίων, του υπέρογκου χρέους και της απόλυτης καταστροφής. Η συμφορά των Τεμπών ήρθε, λοιπόν, να χαράξει μια βαθιά τομή στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η επί χρόνια κοροϊδία τους έπιασε ταβάνι. Τα παραμύθια των κακών λύκων έφθασαν να είναι τόσο κραυγαλέα που πλέον δεν πείθουν κανέναν».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει μέχρι να βρεθεί κάποιος με δύο μάτια να το γκρεμίσει. ο Κούλης έχει κάνει άπειρα λάθη και καταπάτηση των συνταγματικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. με τέτοια πλειοψηφία κανείς δεν τον ενοχλεί γιατί η αντιπολίτευση είναι ουσιαστικά νεκρή. ο Μιραντος θα τον υπερασπισθεί σίγουρα πάλι.

  2. Τόσο κόπανοι είναι.
    Και θέλουν να μας κυβερνήσουν και πάλι.
    Κεντροαριστεροί και αριστεροί εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου, στραπατσαριστηκαν, one more time, αντί να δεχθούν όλοι το μερίδιο της ευθύνης που είναι de facto όλοι βουτηγμένοι στα ΣΚ@Τ@.
    Αυτά σε τα βλέπουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι όπου και αν ανήκουν το ποιοί μας κυβερνάνε.

    • …με τον πρόεδρο που έχουν, θα περιμένουν κάτι αιώνες για το θαύμα.

    • Δεν είναι μόνο οι αριστεροί. Και όλοι όσοι είναι δεξιά της ΝΔ ψήφισαν μαζί με τους αριστερούς. Γενικά τέτοιες κινήσεις δεν τις καταλαβαίνω. Περίμεναν ότι θα έφευγαν βουλευτές της ΝΔ για να ψηφίσουν την πρόταση; Πολύ πιο πιθανό ήταν κάποιοι της αριστεράς/δεξιάς να ψήφιζαν παρών παρά να φύγουν οι βουλευτές της ΝΔ.

  3. Μεγάλη επιτυχία του Ανδρουλακη.Του έκανε πρόταση μομφής να τον ρίξει,είχε 158 βουλευτές και αυτός αντί να πέσει τους αύξησε σε 159.

  4. Τελικά ποτέ δεν κατάλαβα την αντιπολητευση σε αυτό το θέμα.Αντι να κάνουν όλοι ήσυχια και να σκύψουν το κεφάλη,κυβέρνηση και αντιπολίτευση ,να πουν ένα συγχνωμη προς τους συγγενείς,(ο πρωθυπουργός είπε τουλάχιστον)προσπαθούσαν να έχουν κομματικά οφέλη.Δηλαδη μας λένε ενάμιση χρόνο τώρα ότι είχαμε καλά και ασφαλή τραίνα και τα χάλασε ο Καραμανλής και ο Μητσοτάκης τα τελευταία 4 χρόνια;Με αυτή τη θεωρία θέλουν να πάρουν ψήφους;Εγώ θα ήθελα να ψηφίσουν όλοι μαζί ότι θα φτιάξουν ένα σύστημα να υπάρχει αξιολογιση στο δημόσιο.Αυτο που δειλά λέει η ΝΔ.Να το πει δυνατά και να το εφαρμόσει.Εξω το σαράκι από το δημόσιο.Οι βολεμένοι.Αξιοκρατια σε πρώτη φάση και κατάργηση της μονιμότητας.Θα κερδίσει όλο τον κόσμο έτσι.Συμφωνουν οι αριστεροί προοδευτικοί;

    • τι λες βρε βόδι με το χαζολογιδριο σου;;Ποιους βολέμενους βγάζει έξω ο Κούλης;;;Ο ελεγκτής που έκανε την μακακια ο εξήνταχρόνος ποιανού ρουσφέτι ήταν και ποιος τον έβαλε σ’ αυτή την θέση σ αυτή την ηλικία παρακάμπτοντας όλους τους κανόνες δεοντολογίας(κολλητός της τοπικής βουλευτίνας της νδουλας);;Ποιοι θαψαν τα επιβαρυντικά στοιχεία την επόμενη μέρα και ποιοι κανανε ένα χρόνο να βγάλουν την εξεταστική παρωδία που ανάγκασε ακόμη και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια να παρέμβουν αποκαλώντας μας μπανανία;;;Αυτόν τον αλήτη τον Μίχο τον μαστρωπο ποιος προσπάθησε να τον σώσει απ’ την φυλακή;;;Μήπως το γεγονός ότι έχει άμεση σχέση με τον Κούλη λόγω της συνδικαλιστικής σχέσης της γυναίκας του;;Αλλά ξέχασα ο Βελόπουλος και το ΠΑΣΟΚ φταίνε,αλλά τι σου λέω η βλακεία σου χτυπάει κοκκινα

  5. Αλήθεια,Επειδή δεν παρακολούθησα,τελικά ο Βελόπουλος τα βρήκε τα δυο βαγόνια που είχαν εξαφανιστεί όπως έλεγε η τα πήραν οι εξωγήινοι;

  6. Άσχετο.Τελικα αν ο Μίχος δεν είχε πλάτες μεγάλα πολιτικά συμφέροντα πόσες κατηγορίες θα του αποδίδονταν;Άλλο ένα παραμύθι λαϊκισμού .Α ξέχασα ήμουν Ρόδο προχθές.Εχουν γεμίσει τα καμμένα με ανεμογεννήτριες.Τι όχι;Βασικα έχουν γεμίσει τα καμμένα με νέα δεντράκια.Περιεργο.

  7. Εις μνήμη των νεκρών…!! ΑΙΣΧΟΣ .
    159.προδοτες, . ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ,.. 57 ανθρώπων έθαψαν την υπόθεση..με αντάλλαγμα 7000 ευρώ… + bonus μάλλον τους υποσχέθηκε ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ…. ΚΟΠ@ΣΚΥΛΑ

  8. Που μεταφράζεται σε 41%!!!!!!!! (ακόμα δεν έχω μάθει πως γίνεται αυτό… Μόνο η Singular ξέρει..!!! . … Που ψήφισαν τον ΜΙΖΟΤΑΚΗ… Να πάνε από κει που ήρθαν… Για να σωθεί το υπόλοιπο 80% της Ελλάδας

    • Το ότι δεν πάνε να ψηφίσουν δίνει βήμα σε γραφικούς και φασιστες.Δεν ξέρω κανέναν οπαδό του Βελόπουλο,της Νίκης,των Σπαρτιατών και του ΚΚΕ που δεν πήγε να ψηφίσει.Φανατικα πηγαν.Αντιθετα ξέρω πολλούς νεοδημοκράτες,Πασοκους και Συριζαίους που δεν πήγαν.Σκεψου λίγο ποιον συμφέρει η αποχη.

  9. Που όλο αυτό έλεγε..σε διάφορα βίντεο Διακαως ο ψεύτης.. Ο Μέγας ψεύτης. Και υποκριτής της Ελλάδας…. Τότε δεν ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΆ ΨΉΦΙΖΑΝ..
    ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ.. ΌΤΙ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ .!!! . ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ Η ΝΔ.. ΜΑΖΊ ΜΕ ΑΝΩΤΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΣΤΕΛΈΧΗ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Όλη η ηγεσια .
    (ένας από αυτούς σκοτώθηκε…. Σε αυτοκινητηστικο δυστύχημα… » λίγο μετά το συμβάν…ΤΥΧΑΊΟ Οι άλλοι ίσως παραποιησαν τις συνομιλίες.. Οσό για τους αλλους.. Πολιτικούς η μη λαδωθηκαν, όπως οι 159 με 7000 μήνα (τον μισθό τους)…

  10. ΑΔΩΝΑΡΟΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΚΟΡΜΑΚΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΑΙΩΝ Κ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΤΕΝΕΚΕΔΩΝ

  11. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΨΕΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΖΩΗ ΤΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΟΥΛΟΥ-ΔΑΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

  12. ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ Η ΖΩΗ ΤΡΕΛΕΓΚΩ ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ

  13. ΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΣΗ ΘΑ ΦΑΝΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΓΙΓΑΝΤΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΜΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΒΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙΚΙ-ΤΟΚ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΙΚΙ ΤΑΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ…

  14. Δολοφονοι, παιδεραστες, εγκληματιες ολοι στο ιδιο κομμα. Να χαιρεστε και τον Σπαρτιατη που βαλατε στη Βουλη για να ψηφισει Κουλη. Ζωα

  15. Η κυβέρνηση δεν χάνει για τα Τέμπη.
    Κανείς δεν θεωρεί σοβαρή την αντιπολίτευση της χώρας, ούτε πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας.
    Η Κυβέρνηση χάνει:
    Ακρίβεια στα πάντα (Super Market, Ενοίκιο, Καύσιμα, κτλ)
    Ανασφάλεια εσωτερικού – Εγκληματικότητα των Λάθρο και κυρίως των Ρομά
    Διαφθορά/Υπεροψία (Συνεχώς νέα μικροσκάνδαλα τα οποία αφήνει να αιωρούνται και δεν καταφέρνει επικοινωνιακά να κερδίσει ή άλλα που ευθύνεται όπως Α.Μισελ Ασημακοπούλου)
    Παραδικαστικό
    Αβεβαιότητα για το μέλλον
    Νομοθεσία που δεν τηρείται
    Ιδεολογική στροφή (ΛΟΑΤΚΙ-ΛΑΘΡΟ)

  16. Μια λέξη πλανάται πάνω από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ζήτηση για αυτήν αυξάνεται και περιμένει (καρτερικά) την προσφορά να την καλύψει. Ποια είναι;
    ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    στις ευρωεκλογές έρχεται «πιτσα»

  17. Κόπανος είσαι. Αν ήταν ρε το δικό σας παιδί σε εκείνο το μοιραίο τρένο τι θα έλεγες σήμερα?
    Αν ήταν τα δικά σας παιδιά σε εκείνο το μοιραίο τρένο, τι έλεγες τότε ρε κοπανε? Ε, κοπανε

    • Κ#π@νε το τελευταίο που θα έκανα είναι να ασχολιόμουν με τα κόμματα και τους πολιτικούς.

  18. ΕΣΧΙΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΝΤΕ ΜΠΑΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ

  19. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΨΕΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΖΩΗ ΤΡΕΛΕΓΚΩ ΚΑΙ ΣΤΕΦΕΦΕ ΚΑΣΣΕΛΕ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΕΣΦΑΚΙΑ ΧΑΣΚΕΣ Ε ΧΑΣΚΕΣ

  20. Εσείς οι οπαδοί του Βελόπουλου καταλάβατε τι σας έκανε ο κρεμουλας;Θα μου πεις αν καταλαβαίνατε αυτόν θα ακολουθούσατε;Ηπλακα είναι αφού σας σιγούρεψε σου λέει αυτό είναι το κοπάδι μου,τώρα πάει αλλου να μαζέψει αλλά πρόβατα.Δηλωσε ΠΑΣΟΚ (του καλου όμως)Παπανδρεικος.Αντε να σας δω να φωνάζετε και Ανδρέας-Ανδρέας.

    • αν αλλάξεις το όνομα του Βελόπουλου με του Κούλη ότι γράφεις σε αντικατοπτρίζει πλήρως.Κι εσένα κι όλα τα άλλα ανοα όντα του 41%

  21. Αιλλάδα, το Μπαγκλαντές της ευρώπης κοντράρεται με την Βουλγαρία στα εισοδήματα πλέον. Ο βόθρος της νοτιοανατολικής ευρώπης. Με κούληδες και βελόπουλους με θυμιατά θα πάει μπροστά πάλι.

    https://www.in.gr/2024/03/30/economy/oikonomikes-eidiseis/tourismos-ksemeiname-apo-gkarsonia-tou-aigaiou-pligi-ton-kenon-theseon-ergasias/

  22. Στο
    «Παμε παρακατω… ».. Μετα την καταψηφιση…
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

  23. Που η λεξη ηλιθια… Ειναι λιαν επιεικως…απλα δεν υπαρχει κατι. Που να οριζει αυτο το ατομο:ηλιθιος!!
    Ερωτηση λοιπον στον ηλιθιο :αν λεω υποθετικα ο Μητσοτακης ηταν στην αντιπολιτευση και γονοταν το ατυχημα επι αλλης κυβερνησης.. Και η ΝΔ υπερψηφιζε για να μαθευτει η αληθεια.. Θα ελεγες μπραβο τοτε… Η θα ησουν πασοκ.??? ΗΛΙΘΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ…
    Πολυ απλα θελω να πω Στηριζεις τον Μητσοτακη..χωρις να ξερεις γιατι.. Ακομα και να καψει ολη την ελλαδα που το χει κανει, ακομα και μα φτωχευσει ολη την ελλαδα που το χει κανει.. Ακομα και φερει 6 εκκ λαθρο που το χει κανει.. Ακομα και να σκοτωσει 57 ανθρωπους + να εξοντωσει οικονομικα με ρην ακριβεια, 5,7 εκατομυρια που το χει κανει….. ακομα και ν λεει οτι ειναι δημοκρατης ενω ειναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ καταΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, της θρησκειας, της πατριδας … ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ….

  24. 12 σχόλια με κεφαλαία απ’ το ίδιο ηλίθιο όρκ με τέσσερα πόδια που προσπαθεί να πείσει μάλλον τον εαυτό του ότι ψήφισε σωστά και να βγάλει από πάνω του την πίσσα με τα πουπουλα

  25. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΟΥΦΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΥΦΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΟΠΩΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ . ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ 45%

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ